Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Ουαί ημίν Γραμματείς και Φαρισαίοι Υποκριτές !

Με περίσσια υποκρισία παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία την αποκάλυψη της ντοπαρισμένης εθνικής ομάδας άρσης βαρών.

Όλοι.., απλοί πολίτες, αρμόδιοι κι αναρμόδιοι, σχετικοί και άσχετοι, ειδήμονες και αδαείς, πέσαμε από τα σύννεφα!

Κοινό στοιχείο όλων, η αγανάκτηση, η έκπληξη και η βούληση να μπει για άλλη μια φορά το... μαχαίρι στο κόκαλο!

Ο κύριος ......που ήταν υπουργός Αθλητισμού, όταν το 1997 ο αθλητής Κωνσταντινίδης είχε καταγγείλει «πράγματα και θαύματα» στην άρση βαρών, εμφανίζεται τώρα σε τηλεοράσεις να κάνει κηρύγματα περί «πνεύματος και ηθικής»!

Η κυρία Αυλωνίτου ,υποψήφια του ΣΥΝ για τη δημαρχία του Γαλατσίου και εργοφυσιολόγος στο επάγγελμα, να ασκεί σκληρή κριτική από διάφορα τηλεοπτικά πάνελ, καταγγέλλοντας την ....ντόπα , όταν την ……ίδια εποχή ήταν σύμβουλος του υπουργού Αθλητισμού κ. Λιάνη.

Άγρια πράγματα κι…… απίστευτα!

ΑΡΧΙΣΕ λοιπόν ο υποκριτικός πόλεμος του ντόπινγκ, που είναι καθαρά πόλεμος με πολλαπλά συμφέροντα, τα οποία παρασύρουν στον ολέθριο πρωταθλητισμό χιλιάδες, υποψιασμένους αλλά και ανυποψίαστους νέους.

Σχεδόν όλοι ξέραμε. Οι αθλητικές επιδόσεις είναι πέρα από τις ανθρώπινες δυνατότητες χωρίς βοηθήματα και χωρίς αναβολικά. Όλοι όμως χρόνια τώρα σιωπούσαμε.

Η λαϊκή αποδοχή είναι το άλλοθι.

Οι ιαχές, το χειροκρότημα και οι θριαμβολογίες με τα μετάλλια είναι η επιβεβαίωση της αποδοχής της ντόπας.

Τα θύματα οι ίδιοι οι αθλητές, που πληρώνουν τα όποια μετάλλια με την υγεία τους και πολλές φορές με την ίδια την ζωή τους.

Αθλητές, παιδιά των ψυχοπαθών γονιών, που θέλουν στη ζωή των ίδιων τους των παιδιών να δουν την πραγματοποίηση των δικών τους ανεκπλήρωτων φιλοδοξιών και φαντασιώσεων.

Μια συμπαιγνία ξεδιπλώνεται σε όλα τα αθλήματα και το βλέπουμε στα στάδια, στα γήπεδα και στις οθόνες. Με την πλήρη αποδοχή των οργανισμών και ομοσπονδιών.

Κάποιοι μάλιστα εκ των διοικούντων αυτών κατάφεραν να αναρριχηθούν και διοικούν σήμερα ……τμήματα της Ελληνικής κρατικής μηχανής.

Στρουθοκαμηλίζουμε και αντί να κοιτάμε να διώξουμε τους ανθρώπους που έχουν προάγει αυτά τα χημικά παρασκευάσματα, ερχόμαστε τώρα εκ των υστέρων και ψάχνουμε δικαιολογίες.

Τι δικαιολογίες να βρούμε όμως όταν η ίδια η πολιτεία τους έχει προβάλει και τους έχει εκμεταλλευτεί πολιτικά και στραγγαλίζοντας αυτή πρώτα την οποιαδήποτε συνειδητοποιημένη φωνή τολμούσε να φέρει το θέμα στην επιφάνεια .

«Νόμιμοι» και «παράνομοι» θυμίζουν το κυνήγι της γάτας με το ποντίκι με τη μόνη διαφορά ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση οι «καλοί» έρχονται πάντα δεύτεροι.

Γιατί σαν κοινωνία …….αυτό επιθυμούμε!

Να υποκρινόμαστε ,να δαιμονοποιούμε , να καταδικάζουμε συλλήβδην χωρίς να αντικρίζουμε την πραγματικότητα.

Και αυτή είναι μια και μοναδική.

Η ντόπα από τον χώρο του αθλητισμού έχει περάσει με διάφορες μορφές στην καθημερινότητα μας και συνεχώς χτυπά όλο και περισσότερες πόρτες της κοινωνίας.

Μια κοινωνία στην οποία περισσεύει η ανοησία και η υποκρισία, χωρίς αξίες και αρχές, μέσα στο άγχος και τη σύγχυση.

Μια κοινωνία στην οποία ΟΛΟΙ ντοπάρονται.

Oι γονείς παίρνουν διεγερτικά για να αποδίδουν και να επιβιώνουν στον σκληρό, επαγγελματικό ανταγωνισμό και υπνωτικά για να μπορέσουν να κοιμηθούν .

Tα παιδιά αναβολικά για να διεκδικήσουν την δόξα και το χρήμα μέσω του αθλητισμού και αμφεταμίνες μόνο και μόνο για να πετύχουν στις εξετάσεις του... Λυκείου ή τις Πανελλαδικές.

Oι παππούδες βιάγκρα για να ξαναβρούν τις …..χαμένες πατρίδες τους.

Και οι επιστήμονες φάρμακα ενίσχυσης της εγκεφαλικής απόδοσης, σύμφωνα με μελέτη του επιστημονικού περιοδικού Nature.

Μιας μελέτης που το 1/3 των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα έδιναν και στα παιδιά τους μια τέτοια ουσία, εάν ήξεραν ότι τη χρησιμοποιούσαν ……..και άλλα παιδιά στο σχολείο.

Μια κοινωνία τόσο παρανοϊκή, που …..αυτοκτονεί ……για να..... επιβιώσει. ???

Kατά τα άλλα, όλοι εμείς, κράτος-ΜΜΕ-ομοσπονδίες και απλοί πολίτες, ως σύγχρονοι Φαρισαίοι , είμαστε οργισμένοι και ντροπιασμένοι από την ομάδα της άρσης βαρών...

Σα δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ .....


16 σχόλια:

  1. Να σχολιάσω ΤΙ;
    Ντρέπομαι!
    Μπράβο σου που χρησιμοποιείς το "ημίν" αντί του γνωστού "υμίν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για σκεφτείτε το λίγο. Ολυμπιακό μετάλλιο σου εξασφαλίζει ένα γερό πριμ + επαγγελματική αποκατάσταση για το υπόλοιπο της ζωής σου.

    Ερώτημα: Αν είσαι αθλητής γύρω στα 15-18, με δυνατότητες πρωταθλητισμού σε όχι και τόσο δημοφιλές αγώνισμα των Ολυμπιακών (οχι π.χ. στα 100 μέτρα όπου γίνεται χαμός) γιατί να μη ρισκάρεις να πάρεις ντόπα για 2-3 χρόνια με στόχο το μετάλλιο που θα σε εξασφαλίζει; Πόση ζημιά μπορεί να κάνεις στον εαυτό σου με μόνο 2-3 χρόνια ντόπα; Μόλις πάρεις το μετάλλιο σταματάς τη ντόπα κι εξαφανίζεσαι από την πιάτσα.

    Δεν είναι λογικό το ερώτημα; Αμφιβάλλετε ότι μπορεί να υπάρχουν αθλητές που σκέφτονται με αυτό τον τρόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aν υπάρχουν αθλητές που σκέφτονται έτσι?
    Το 99,9%... το θέμα είναι ότι αυτά τα 2-3 χρόνια που θα κάνει κάποιος χρήση τέτοιων ουσιών θα έχει σίγουρα κόστος αργότερα. Κόστος που ούτε ο ίδιος το γνωρίζει... Αξίζει...?
    Χθές μίλησε μία αθλήτρια της άρσης βαρών και είπε ότι κανείς δεν τους έλεγε τι ακριβώς περιείχαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα, και ούτε φυσικά τις πραγματικές συνέπειες αυτών. Μήπως όμως και οι ίδιοι "στρουθοκαμηλίζουνε".... το δέλεαρ της δόξας και του χρήματος είναι πιο ισχυρό?
    Όσο για μας ενώ γνωρίζουμε πως έχουν τα πράγματα, πανηγυρίζουμε στα "χρυσά" μετάλλια, κ αισθανόμαστε "εθνική υπερηφάνεια", γιατί? Ίσως γιατί δεν μπορούμε να είμαστε εκεί που πρέπει... εθνικά υπερήφανοι.
    Τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα...!!!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν εχεις και αδικο με ολα οσα ειπες.
    Και εγς τα ιδια νοιωθω και αναρωτιεμαι...τα παιδια μου σε τι βρωμοκοσμο μεγαλωνουν.
    Πως να τα προστατεψω από όλο αυτό το κακό.
    Τελικα ισως το προβλημα να ειναι πιο κοντινο απο οτι φαινεται και αυτό με τρομάζει.

    Με τιμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λες την αλήθεια που κανένας μας δεν μπορεί να γράψει και να πει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφου γουσταρετε εθνικη υπερηφανεια δι αντιπροσωπου, καλα να παθετε.
    Γιατι δεν καθοσαστε στα κυβικα σας να ασχοληθειτε με την οικογενεια σας και με τα παιδακια σας ειδικα, να δειτε τι μεγαλη ευτυχια που θα νοιωσετε.
    Και ειναι και τσαμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι λοιπόν από σήμερα κλεισμένοι στους 4 τοίχους του σπίτιου μας... Θα έχουμε τον κύριο theodore ... να ασχολείται (κ τους ομοίους του...) με τα εθνικά... θέματα τα κοινωνικά... κ.α

    Έχεις πολύ πλάκα πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Politis με εντυπωσίασες! Εσύ μου κάνεις κοινωνικοπολιτική ανάλυση κι εγώ περίμενα να συσχετίσεις το πρόσφατο βέτο, τον "πόλεμο" των μυστικών υπηρεσιών με την υπόθεση της αποκάλυψης της ντόπας (γιατί ήταν καρφωτή μη μου πεις έτσι;) και την πτώση που συνεπάγεται στο ηθικό των Ελλήνων! (έτσι σαν ένα πρώτο δειγματάκι του τι μας περιμένει). Τι μου λες για γονείς, κοινωνία και τα ρέστα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ φίλε μου, μπουχτίσαμε πια από υποκρισία παντού!!
    Η ντόπα ήταν κοινό μυστικό! και οι επιλεκτικοί έλεγχοι ήταν το άλλοθι για τον αποκλεισμό συγκεκριμένων ίσως αθλητών (βλ. Κεντέρη-Θάνου, όλοι ήξεραν άλλά ούτε οι ίδιοι περίμεναν έλεγχο). Όλα για το θεαθήναι και με μοναδικό σκοπό να γίνει το ταξίδι στη δόξα και μετά κανείς δεν νοιάζεται για ναυαγισμένα σκαριά... που είναι τα παιδιά μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ....@ Μ
    Μέχρι πρόσφατα...!

    ....@ Λιτσάκι
    Πιο κοντινό δεν γίνεται.Είναι...μέσα στα σπίτια μας !!

    ....@ Marianaonice
    Φίλη μου αν τα πεφωτισμένα μυαλά είναι σε κάποιο βαθμό .....ντοπαρισμένα , φαντάσου τι καταιγίδα έρχεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδιά ηρεμήστε.
    Ανέλαβε ο"ΚΑΤΑΛΗΛΟΤΕΡΟΣ",προσωπικά.
    Ως Νέος ΚΑΙΣΑΡΑΣ κάλεσε τη "ΣΥΓΚΛΗΤΟ"
    και εν μέσω "μ π α κ λ α β ά δ ω ν" (τους έχει αδυναμία το άτιμο)και άλλων εδεσμάτων, ΔΙΕΤΑΞΕ άμεση λύση στο πρόβλημα!
    Τρέμε ΣΟΥ - ΛΙ!!!
    ΨΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξέρουμε όλοι τι ωραίο είναι να ¨ψηλώνεις¨ με τον κόπο του άλλου και 10 εκατ. έλληνες το κάναμε κάθε φορά που ακούγαμε τον Εθνικό Ύμνο, όλες οι κουβέντες και οι αναλύσεις την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι απλά περιττές από όλους μας. Με λίγα λόγια το ξέραμε, το βουλώναμε γιατί το χαιρόμαστε, ας το βουλώσουμε και τώρα που δεν το χαιρόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δε φταίει κανείς άλλος βέβαια, παρά το κράτος μας που "καίγεται" να μας σερβίρει "στιγμές συγκίνησης" με κάποιο ολυμπιακό/πανευρωπαικό/παγκόσμιο μετάλλιο, για να μας απασχολεί (εμάς τα "βούγια") ώστε να κάνουν αυτοί ανενόχλητοι τις βρωμοδουλειές τους.

    Γι' αυτό τάζει λαγούς με πετραχείλια σε όσους μπορούν να προσφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι δε παραδοσιακοί "συμμάχοι"... μας, αναφέρθηκαν στα ΜΜΕ τους, εκτενέστατα στο θέμα... τέτοιο ενδιαφέρον...

    Όσο γι΄αυτούς... η προσφορά τους στην επιστήμη, μετά την τελευταία τους "ανακάλυψη" αξίζει το NOBEL ιατρικής.
    Το ΘΑΥΜΑ έγινε βρέθηκε το φάρμακο του αλτσχάϊμερ και της αμηνησίας το έδωσαν στον Τατούλη... και "θυμήθηκε" τα πάντα... τώρα...!!! Καταπληκτικό ε!???
    Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες το ζητάνε πολλοί για να θεραπευτούν από την "νόσο" γιατί όχι μόνο διατίθεται... δωρέαν σε "πληρώνουν" κιόλας για να το χρησιμοποιήσεις....
    Έχει όμως και ένα δυσάρεστο η "ανακάλυψη", θετική επίδραση και θεραπεία, έχει μόνο για βουλευτές της Κυβέρνησης....

    Καλή σου μέρα!!!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οχι, να πας να τραγουδησεις τον εθνικο υμνο, γιατι καποιος ταλαιπωρος ετρεξε-πηδηξε-βουτηξε, πρωτος.
    Αντι να πας αμα θελεις δραση, σε ενα γηπεδο-γυμναστηριο, (οχι αυτα τα απαραδεκτα στους οροφους πολυκατοικιων, να κανεις εσυ μονος σου καποιια προπσαθεια και να την συγκρινεις με τη χτεσινη και την προχτεσινη που εκανες παλι εσυ.
    Και τοτε, θα ευχαριστηθειος, γιατι θα εχεις απολαυσει αυτη την ηρεμια και την επομενη πεινα που επακολουθει, που θα την κορεσεις με ενα ωραιο φαι, που θα το δικαιουσαι, γιατι θα το εχεις δουλεψει.
    Θα εχουν παραχθει και οι περιφημες ενδορφινες στον εγκεφαλο, που δημιουργουν ευτυχια.
    Και φαινεται, οτι αυτο που ειπα για τη φροντιδα τωμ παιιδιων σου, δεν το πηρες στα σοβαρα, γιατι δεν το εχεις κανει ποτε.
    Ρωτα και κανενα που το εχει κανει να σου πει. Ο John Lennon πχ., ελεγε, οτι το μεγαλωμα του παιδιου του, ηταν το πιο ωραιο πραγμα στη ζωη του.Κατι θα ηξερε για να το λεει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή