Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Οι δύο όψεις του νομίσματος

ΦΩΤΟ 1

Στις ΗΠΑ, πριν λίγες ημέρες, προκλήθηκε μεγάλη αναταραχή από μια διαφήμιση εταιρίας παραγωγής Βότκα, στο γειτονικό Μεξικό.

Διαφήμιση που παρουσιάζει χάρτη της βόρειας Αμερικής πριν από τον πόλεμο του 1848, βάσει του οποίου το μεγαλύτερο μέρος (Τέξας, Καλιφόρνια και μια σειρά από νότιες Πολιτείες) των HΠA ανήκει στο Μεξικό.

H εικόνα συμπληρώνεται με το παγκόσμιο σλόγκαν της Absolut «Σε έναν Absolut κόσμο», εννοώντας σαφώς ότι σε έναν Absolut κόσμο το Μεξικό θα ήταν ακόμα αφεντικό στην περιοχή.

Ήταν τέτοια η κατακραυγή στις ΗΠΑ, που η εταιρία αναγκάστηκε να αποσύρει τη διαφήμιση και να ζητήσει συγγνώμη, ενώ μεγάλες καταναλωτικές οργανώσεις των ΗΠΑ απειλούν με μποϋκοτάζ των προϊόντων της εταιρίας.

Σκεφτείτε μια τέτοια πρόκληση να μην την είχε κάνει μια ιδιωτική εταιρία, αλλά η ίδια η Κυβέρνηση του Μεξικού!

Σκεφτείτε πού θα είχε φτάσει η επίσημη αντίδραση της Ουάσιγκτον…

Κι όμως, τέτοια ακριβώς συμπεριφορά - επίσημους χάρτες που εμφανίζουν μεγάλο μέρος της Ελλάδας μέσα στην επικράτεια της γειτονικής FYROM - αντιμετωπίζουμε καθημερινά, εδώ και χρόνια, από την πλευρά των Σκοπίων.

ΦΩΤΟ2

Ο χάρτης της προπαγάνδας των Σκοπιανών στην ουσία προέρχεται από εγχειρίδιο του Σώματος των Πεζοναυτών (USMC) που είχε συνταχθεί από τον Ντάνιελ Φριντ, βοηθό της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης .

Φέρει την ένδειξη «για υπηρεσιακή χρήση μόνο», με χρονολογία "Νοέμβριος 1999" και είναι αριθμημένο, ώστε να είναι γνωστός ο κάτοχος του κάθε αντίγραφου.

Το διαβαθμισμένο αυτό εγχειρίδιο προοριζόταν για χρήση από τα αμερικανικά στρατεύματα που επιχειρούν στα Βαλκάνια και είχε διανεμηθεί υπό την αιγίδα της Υπηρεσίας Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Αυτό το εγχειρίδιο παρέχει βασικές πληροφορίες για τη «Μακεδονία» σχετικά με τη γεωγραφία, την ιστορία, το πολίτευμα, τις ένοπλες δυνάμεις, τις τηλεπικοινωνίες και τις συγκοινωνίες της.

Οι πληροφορίες αυτές σκοπό είχαν να εξοικειώσουν το στρατιωτικό προσωπικό με τις τοπικές συνήθειες και την τοπογραφία προκειμένου να βοηθηθούν στην αποστολή τους στη Μακεδονία.

Από την μια έχουμε μια διαφημιστική καμπάνια ενός ποτού και από την άλλη μια προπαγανδιστική καμπάνια ενός κράτους και μάλιστα ……συμμάχου μας.

Τώρα πως αυτό συνιστά συμπεριφορά συμβατή με τους ευρω-ατλαντικούς θεσμούς και με την συμμαχική ιδιότητα κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ μόνο ο εμπνευστής της μπορεί να μας δώσει την απάντηση.

Βέβαια το γεγονός καταρρίπτει και ένα άλλο επιχείρημα των ΗΠΑ και αποδεικνύει, πως οι Έλληνες δεν είναι οι μόνοι «κολλημένοι» με τους χάρτες, τα ονόματα, τον αλυτρωτισμό των γειτόνων τους, όπως υποστήριζαν επί χρόνια οι……. σύμμαχοι μας .

Συμβαίνει …..και στις καλύτερες οικογένειες !

Και αφού άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου θα φταίω εγώ να αρχίσω να μοιράζω δεξιά και αριστερά την ηλεκτρονική διεύθυνση του …Ντάνιελ και στον οποιοδήποτε θέλει να του αποστείλει τις δύο φωτο με τους χάρτες και έναν σύντομο ……αποχαιρετισμό!

«In an Absolut World» .........Όλα εδώ πληρώνονται Ντάνιελ .

Στο καλό …….και να μας γράφεις!


YΓ.(Τελευταίας στιγμής)

Τώρα που το καλοσκέφτομαι καλύτερο (από το να σας δώσω την ηλεκτρονική διεύθυνση του Ντάνιελ) θα ήταν να σας προτείνω να απευθυνθείτε στα Αμερικάνικα blogs και sites που ανέδειξαν το θέμα με την καμπάνια της Absolut.

Μια γρήγορη αναζήτηση θα σας δώσει αρκετές διευθύνσεις.

Μπορείτε ο καθένας από την πλευρά του να συμβάλετε στην ενημέρωση της Αμερικανικής κοινής γνώμης για το θέμα μας ,αποστέλλοντας τον χάρτη των Σκοπίων και το ιστορικό της προπαγανδιστικής κατασκευής του από την Αμερικανική κυβέρνηση.

33 σχόλια:

  1. Στα Βόρεια σύνορά μας υπάρχουν 2.500.000 άνθρωποι που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Δεν έχει καμία σχέση αυτό, με εκείνο που προβάλλεται από το άρθρο σας με απλοϊκό τρόπο. Η συσχέτιση μιας διαφήμισης με ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων σας φέρνει σε αντίθεση με σειρά άλλων άρθρων σας στα οποία αυτό ακριβώς καταδεικνύετε. Δηλαδή πιστεύετε ότι απευθυνόμενοι οι αναγνώστες σας σε ένα σύνολο όχι και τόσο ευφυών Αμερικανών bloggers θα δώσει κάτι σε ένα ζήτημα που και ανούσιο και επιζήμιο είναι για τη χώρα μας; Χαμένος χρόνος. Και πολύ φτηνός "πατριωτισμός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε politis, είδες τι κάνεις; Γράφοντας τέτοια μαζεύονται κάτι τύποι για σχόλιο και καλά μόνο και μόνο για να γράψουν την ανοησία τους.
    Λοιπόν, για του λόγου του αληθές το εγχειρίδιο που λες δεν υπάρχει. Ήταν ένα hoax έβγαλαν οι σκοπιανοί και καλά για να δείξουν ότι οι αμερικάνοι τους νταντεύουν. Γι' αυτό το ιντερνετ είναι γεμάτο με τέτοια χαζά. Κατά τα άλλα συμφωνώ απολύτως. Αλλά για είσαι κι εσύ εντάξει, ψάχνε λίγο παραπάνω τις πηγές σου. (φιλικά το λέω έτσι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ανώνυμο4.12
    Φίλε μου έχω τονίσει κατ` επανάληψη ότι ο "αυτοπροσδιορισμός" ενός έθνους προέρχεται ΜΟΝΟ από την Ιστορία.
    Δεν πιστεύω στην έννοια του "αυτοπροσδιορισμου" σε όλες της μορφές του,είτε πολιτικές,είτε γενεαλογικές,είτε εδαφικές,είτε εθνικές, είτε προσωπικές.
    Είναι το καινούργιο νεοταξικό πυροτέχνημα .
    Η εθνική ταυτότητα είναι για έναν λαό ό,τι το όνομα για τον κάθε άνθρωπο.
    Όλοι είμαστε άνθρωποι, αλλά δεν έχουμε όλοι το ίδιο όνομα.
    Το όνομα αυτήν τη διαφορετικότητα μεταξύ ομοίων περιγράφει.
    Είναι η ιστορία και το παρόν του ανθρώπου που το φέρει.
    Είναι ο κρίκος που τον συνδέει με την οικογένειά του και την ιστορία της.
    Κάτι ανάλογο γίνεται και με την εθνική ταυτότητα για έναν λαό.
    Η εθνική ταυτότητα περιγράφει και προσδιορίζει τη διαφορετικότητα μεταξύ των λαών, οι οποίοι όμως είναι όμοια ανθρώπινα σύνολα.
    Την Ιστορία φίλε και μόνο αυτή μπορούμε να επικαλούμαστε προκειμένου να "αυτοπροσδιοριστούμε" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Hlias
    Κάνεις λάθος φίλε μου.
    Το είχε δημοσιεύσει η Ελευθερωτυπία στις 30/11/04
    Σου παραθέτω και ένα μικρό απόσπασμα."Ο χάρτης αυτός υπάρχει επισήμως τουλάχιστον εδώ και 5 χρόνια, αλλά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τον ανακάλυψε τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», και παρά τις χθεσινές δημόσιες διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ ότι «ο απόλυτα εσφαλμένος αυτός χάρτης διορθώθηκε», το έγγραφο αυτό δεν έχει αποσυρθεί ακόμα. Είναι αληθές ότι η σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΞ προέβη σε διαμαρτυρίες και κατάφερε να λάβει υποσχέσεις ότι «θα επανορθώσουν από το νέο έτος», διαβεβαίωση που μένει να επαληθευθεί.Η «Ε» επικοινώνησε, εκ νέου, χθες το βράδυ με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκο, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ο χάρτης άλλαξε κατόπιν ενεργειών τους και ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη αποστείλει τον νέο διορθωμένο χάρτη που θα συμπεριληφθεί στην καινούργια έκδοση του εγχειριδίου."

    Δεν είναι ή φωτο (που δημοσιεύω) του χάρτη αλλά όμοια ως προς τα γεωγραφικά όρια.
    Γι`αυτό γράφω ότι "Ο χάρτης της προπαγάνδας των Σκοπιανών στην ουσία προέρχεται από εγχειρίδιο του Σώματος των Πεζοναυτών (USMC) που είχε συνταχθεί ....."
    Νομίζω ότι μια φιλική συγνώμη από μέρους σου την δικαιούμαι φίλε.

    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπα, politis η υπόθεση του βιβλίου των πεζοναυτών είναι μούφα. Είναι γνωστό και γράφτηκε και σε άλλες εφημερίδες.Η Ελευθεροτυπία μπερδεύτηκε και έγγραφε μπούρδες και μετά πίεσε τον Κουμουτσάκο να την καλύψει συνηθισμένο σε αυτούς τους κύκλους.
    Δε φταις εσύ, μάλλον παρασύρθηκες χωρίς να είναι δικό σου λάθος.
    Μπράβο για τη θεματολογία. Up to the point!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Zorani
    Δεν υπήρξε ποτέ αντίδραση από την Αμερικάνικη Πρεσβεία , ούτε διάψευση καν..
    Δεν νομίζω ο ισχυρισμός σου να έχει βάση.
    Τουλάχιστον δεν μας έχει συνηθίσει η πρεσβεία ότι αφήνει αναπάντητα τέτοια δημοσιεύματα.
    Βάβαια δεν είναι αυτό το θέμα μας.
    Ο χάρτης είναι ΥΠΑΡΚΤΟΣ (από όπου και αν προέρχεται) και με αυτόν μπορούμε να αποταθούμε στα Αμερικάνικα BLogs ζητώντας τους να δείξουν την ίδια ευαισθησία με τον χάρτη της Absolut

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας διαβάζω και κοντεύει να μου χυθεί ο καφές :)
    Οι Σκοπιανοί γράφουν χιλιάδες ψέματα όπου τους καπνίσει κι εμείς ψειρίζουμε αυτά που γράφει ο ΠΑΝΤΑ έγκυρος politis-gr.
    Ωραία κι αν είναι βλακείες αυτά που έγραψε η φυλλάδα τι έγινε; σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου!
    Ψέματα αυτοί ψέματα κι εμείς. άντε πια με αυτή την εμμονή.
    politis μη μασάς τίποτα. γράφε ότι σου γουστάρει καιρός είναι να τσαμπουκαλευτούμε κι εμείς. Έγκυρες πηγές και παπαριές. Συγγνώμη για το ύφος αλλά διαβάζω αυτά που γράφουνε για Μακεδονίες και κουραφέξαλα και κουράστηκα πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @attica
    Ναι καλά περίμενε εσύ να απαντήσει η Αμερ Πρεσβ στην Ε και να της πει γράφεις αρλούμπες. Συμφωνώ απόλυτα ότι ο χάρτης είναι το ζουμί. Δε μας νοιάζει ποιος τον σκαρφίστηκε. Κι εμείς να τον φτιάξαμε ε μαγκιά μας. Να τους τον τρίψουμε στη μούρη. Οχι και να απολογηθούμε τώρα στον κάθε μαϊμουδομούρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε... 4.12

    Καλά ο Πολίτης κάνει... φθηνό "πατριωτισμό".... ή παρασύρθηκε...το ίδιο κάνει και ο Αντώνης Σαμαράς...?
    Ο πρώην λοιπόν ΥΠΕΞ, συμμετείχε μαζί με τον κύριο...Μπράιζα στο συνέδριο του ECONOMIST. Στην ομιλία του είπε τα εξής:
    «Στις ΗΠΑ, μόλις προχθές, προκλήθηκε μεγάλη αναταραχή από μια διαφήμιση εταιρίας παραγωγής Βότκα, στο γειτονικό Μεξικό, όπου εμφανιζόταν Μεξικανικός Χάρτης του 1830 και παρουσίαζε το Τέξας, την Καλιφόρνια και μια σειρά από νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ ενταγμένες στο Μεξικό. Ήταν τέτοια η κατακραυγή στις ΗΠΑ, που η εταιρία αναγκάστηκε να αποσύρει τη διαφήμιση και να ζητήσει συγγνώμη, ενώ μεγάλες καταναλωτικές οργανώσεις των ΗΠΑ απειλούν με μποϋκοτάζ των προϊόντων της εταιρίας. Σκεφτείτε μια τέτοια πρόκληση να μην την είχε κάνει μια ιδιωτική εταιρία, αλλά η ίδια η Κυβέρνηση του Μεξικού! Σκεφτείτε πού θα είχε φτάσει η επίσημη αντίδραση της Ουάσιγκτον… Κι όμως, τέτοια ακριβώς συμπεριφορά - επίσημους χάρτες που εμφανίζουν μεγάλο μέρος της Ελλάδας μέσα στην επικράτεια της γειτονικής FYROM - αντιμετωπίζουμε καθημερινά, εδώ και χρόνια, από την πλευρά των Σκοπίων. Κι αυτό δεν συνιστά συμπεριφορά συμβατή με τους ευρω-ατλαντικούς θεσμούς. Ούτε με την συμμαχική ιδιότητα κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ. Ούτε πολύ περισσότερο με την ιδιότητα κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης…».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν τίθεται καν θέμα αξιοπιστίας.
    Όποιος αναζητήσει το θέμα στην μηχανές αναζήτησης θα βρει τουλάχιστον 50 μεγάλα blogs των ΗΠΑ που αναφέρονται στο θέμα της Absolut, καθώς επίσης αναφέρει και το Associated Press.
    Πολίτη προχώρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξέχασα να συμπληρώσω ότι μετά ο κύριος... Μπράιζα, άρχισε τα περί κατανόησης... της ελληνικής επιχειρηματολογίας, ότι γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική ιστορία, και τους Μακεδόνες Φίλιππο και Αλέξανδρο.

    Μπράβο Αντώνη!!! Χρόνια τους την "φύλαγες", και δικαιώθηκες!!!
    Οι Έλληνες τελικά έχουν καλή μνήμη, και δεν ξεχνούν σε 10 χρόνια....
    Αλήθεια που είναι αυτός ο κύριος... που το είχε πει αυτό ούτε μια δήλωση ούτε τίποτα....

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΘΕΜΑ......
    ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ!!!!!!! ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΤΟΥ...
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΙΔΕΕΣ...
    1. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ
    2. ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΜΕΝΟ
    3.ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗ ΒΡΑΣΗ ΚΟΛΛΑ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ,....
    ΦΙΛΙΚΑ
    WILD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο Αντώνη!!! Χρόνια τους την "φύλαγες", και δικαιώθηκες!!!
    .
    .
    ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ.
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΝΕΣ
    ΣΥΝΕΔΡΙΟ
    WILD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι με μπαρούφες δεξιά κι αριστερά, από εμάς από τους Σκοπιανούς από μπλογκσ, ακόμη κι από τον politis, χάνουμε χρόνο και οι πολιτικοί μας ασχολούνται με χαζά θέματα αν τα Σκόπια ονομαστούν Μακεδονία ή Γουατεμάλα. Η Ελλάδα άλλαξε 250 ονόματα από την αρχαιότητα, Γρεκοί Ρωμιοί, και άλλα πολλά. Και τι έγινε;
    Για να μην τρελλαθούμε κιόλας δηλαδή. Αντί να δουλέψουμε, καθόμαστε και σκεφτόμαστε πως θα λύσουμε εμείς το όνομα μιας χώρας δίπλα μας. Δε πα να ονομαστεί και Πελοπόννησσος τι μας νοιάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να αυτοπροσδιοριστούν σαν Republic of Microsoft να δούμε αν θα λένε οι αμερικανοί ότι έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι σοβαρές χώρες δεν κάνουν πολιτική με blogs. Οι σοβαρές χώρες έχουν θεσμούς που λειτουργούν. Αλλιώς κάθονται στα αυγά τους. Η πρόταση του politis θα ήταν λειτουργική αν είμασταν καμμια αφρικανική χώρα ή του πρώην σοβιετικού μπλοκ. Η Ευρώπη έχει άλλη νοοτροπία και θέλει άλλη νοοτροπία. Λίγη σοβαρότητα λοιπόν δε βλάπτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάποιοι φοβούνται την πρόταση και έχουν δώσει γραμμή για σχόλια.
    Δηλαδή και οι ΗΠΑ δεν είναι σοβαρή ανώνυμε 9.02;
    Ούτε και η Αγγλία , το Βέλγιο ,η Ολλανδία που και εκεί τα blog λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο , οργανώνοντας μαζικά κινήματα διαμαρτυρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος 8.55

    ..... από πού έλκεις καταγωγή αγαπητέ μου? Ψάξου λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πρίν την σύνοδο στο Βουκουρέστη υπήρχε θέμα στήν Washigton Post σχετικα με τήν επέκταση του ΝΑΤΟ.
    Εκεί στο δικό τους blog "thewashingtonnote.com" , ξεκάθαρα κατηγορούσα ονομαστικά
    το εβραϊκο lobby για όλη αυτή την ιστορία και ειδικά μία κλίκα κρυπτόμενη πίσω από κυβερνητικές στολές.
    Το μίσος του κ.D.Freed (οχι Fried) το είδατε μόλις απεμακρύνθη .

    Πολύ σωστά είπε κάποιος οτι πρέπει να τούς ξεσκεπάζουμε , και ειδικά στα αμερικάνικα blogs να ενημερώνεται ο κόσμος.

    Παρότι συχαίνομαι την επίθεση σε μειονότητες εντούτοις εδώ υπάρχει μία κλίκα Εβραϊκή που καθοδηγεί και διευθύνει την πολιτική στα Βαλκάνια και όπως αντιλαμβάνομαι ο μαέστρος backstage είναι ο γνωστός μας Henry Kissinger.
    Τούτο γιατί εξακολουθεί αυτός ο άνθρωπος να επηρεάζει τήν Αμερικάνικη πολιτική όπως φαίνεται απο το παρακάτω κείμενο

    « Τό 2006 αναφέρθηκε ότι ο Κίσινκερ είχε τακτικές επαφές με τον Πρόεδρο G.Bush και τον Αντιπρόεδρο D.Cheney προσφέροντας τις συμβουλές του για τον πόλεμο του Ιράκ...» και εγώ λέω σιγά μήν έμεναν μόνο εκεί.

    «Wikipedia - In 2006, it was reported in the book State of Denial by Bob Woodward that Kissinger was meeting regularly with President George W. Bush and Vice President Dick Cheney to offer advice on the War in Iraq . Kissinger confirmed in recorded interviews with Woodward.that the advice was the same as he had given in an August 12, 2005 column in The Washington Post: .....»

    Αυτό το Εβραικό Lobby πού είναι 'γεράκια' , σκόπιμα προσπαθούν να δημιουργήσουν εθνικιστικά προβλήματα στα Βαλκάνια με απώτερο και ξεκαθαρο σκοπό να αποδυναμώσουν την Ελλάδα. Ειμαστε μαγαζί γωνία με πολλά λεφτά στο ταμείο.

    Πρωτοπαλλήκαρο πού πραγματικά περιστρέφεται μηχανορραφώντας αλα Βυζαντινά στην περιοχή μας ο κύριος Daniel Freed (βοηθός υπουργού Εξωτερικών και ότι άλλο θέλετε) .Το κόλπο γνωστό και κλασσικό . Βάλε τους να αρπαχτούν και εμείς θα τρέξουμε σαν επιδιαιτητές Το ίδιο έγινε σε Υεμένη / Σ.Αραβία , Κουβέιτ / Ιράκ , Αφγανιστάν/Πακιστάν και τούς έκατσαν στο σβέρκο .Ταυτόχρονα πουλάν και τα όπλα τους.

    Τί είπα τότε
    '''''''''
    31/3/08..............
    For the history Bush goverment purposedly missing
    1/ the name of Skopia region until 1945 it was Vardaska (can see that on stamps and maps),
    which Tito changed by that time as Macedonia having in mind future domination of the area
    and approach to the Aegean sea.
    2/ during the 2nd ww, Skopians & Bulgarians Hitler allies having same thing in their
    minds asked Germans as reward to occupy Macedonia , which Hitler denied .
    3/ Macedonians language since and before Christ was Greek not Slavish.

    the question is ,
    1/ Bush goverment doesn't know history,
    2/ they don't respect what Hitler respected or
    3/ they are misleaded.

    Guys who are pulling the strings orchestrating this crime turning a whole nation (Greece) against Usa
    and rising flags of war in Balcans are

    -Victoria Nulant , Usa abassador in Nato , Jewish origin
    -Robert Kagan , husband of Victoria Nulant , Jewish origin , head of German Marshall Fund supporting
    by all and any means this crime , training and guiding Skopians.
    -Daniel Freed , the diplomat with many tasks, Jewish origin, architect of Skopia recognition as
    Macedonia by Bush goverment .

    What a coicedence all of them are of Jewish origin .
    But also Henry Kissinger is of Jewish origin and persona non grata for many crimes
    against Greece . He is the man who tried cut Greece in slices , and he is the man who
    said if you want blot out Greece deprave them from their history and ethics .

    Nothing to insinuate but hope some people in Bush goverment will open their eyes and stop such
    an atrocity unless they still believe best policy to govern is to cut nations in slices or get them on war.
    Seven years of junta in Greece because of Usa are not very far and not forgotten.
    """"""

    Ahab

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όλη αυτή την παραφιλολογία για το όνομα την αναμασούν Έλληνες που μάλλον δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ στα βόρεια σύνορα της Ελλάδος. Με το φραπεδάκι στο ένα χέρι και το πληκτρολόγιο στο άλλο γράφουν διάφορα για διαμαρτυρίες μαιλς κλπ χωρίς να έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε. Νομίζουν ότι στα σύνορα υπάρχει ένας μαντρότοιχος που μας απομονώνει από τον υπόλοιπο κόσμο και στο χώρο και πολύ περισσότερο στο χρόνο. Δεν είναι όμως έτσι. Οι άνθρωποι και από τις δύο μεριές της γραμμής στα σύνορα νιώθουν και αυτοπροσδιορίζονται εντελώς διαφορετικά. Αυτούς δεν τους ρώτησε κανείς. Αυτοί δεν θα γράψουν ποτέ σε μπλογκ δε θα στείλουν ποτέ μαιλ με την άποψή τους. Κάποιοι άλλοι όμως θα -όπως εσείς εδώ- θα αποφασίσουν για την καταγωγή τους το όνομά τους και θα διαμαρτυρυθούν κιόλας για αυτό χωρίς να τους έχουν καν μιλήσει ποτέ. Ξέρουν ότι ξέρουν από ΜΜΕ άντε κάποιοι από κάνα βιβλίο. Θα σας άρεσε κάποιος τρίτος που δεν τον ξέρετε καν να διαμαρτύρετε για το όνομά σας σε κάποιον τέταρτο επειδή άκουσε ότι είστε συνονόματοι; Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια. Κι εμείς καμαρώνουμε για το βέτο, που το μόνο που εξασφαλίζει είναι η διάσωση του δικομματισμού. Απίστευτα πράγματα! Ταυτόχρονα οι άλλοι λαοί πανηγυρίζουν για οικονομικές επιτυχίες, για τεχνολογικές επιτυχίες για πρόοδο. Εμείς οοοοοχι. Επιμένουμε να πανυγηρίζουμε για ανούσιες φανφάρες. Ο κόσμος αλλάζει κι εμείς θα μείνουμε με τι; Με το "βέτο" στο χέρι! Βρε politis μια πένα σαν κι εσένα γιατί χαραμίζεται σε αναπαραγωγή τετριμμένων λαϊκιστικών μυθιστορημάτων; Γιατί δε γράφεις για τη μιζέρια που μας δέρνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παιδιά έλεος με τους Εβραίους, δηλαδή για κάθε κακό που μας συμβαίνει αυτοί είναι από πίσω; Τι ρατσισμός είναι αυτός και μάλιστα στον 21ο αιώνα; Αυτήν την καραμέλα με τον Κίσιντζερ έχω βαρεθεί να την ακούω. Άνθρωποι όμως που τον έχουν ακούσει από κοντά λένε ότι αγαπά την Ελλάδα και τους Έλληνες και μας έχει βοηθήσει σε ανύποπτο χρόνο. Μην ακούμε τον κάθε τυχάρπαστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η μουλωχτη προπαγανδα του τΣΥΡΙΖΑ περι αναγωρισης της μακεδονιας 'η ακομα καλυτερα περι απαξιωσης του ζητηματος με αεροφανφαρες περι 'αυτοπροσδιορισμου' βλεπω οτι πιανει τοπο σε αρκετους. Χαλαρα με φραπεδακι και με την Ελευθεροτυπια στο χερι συντροφοι. Ενδιαμεσα διαβαστε και το εγχειριδιο περι καταπιεσμενης αλβανικης μειονοτητας εν Ελλαδι. Αν σας περισευει λιγος χρονος παρτε και το νεο βιβλιο της ΝτελΠοντε κατι γραφει για εμποριο οργανων απο δολοφονημενους νεαρους Σερβους στο Κοσσυφοπεδιο των πολυπολιτισμικων αλβανο-ουτσεκαδων η κακια ρατσιστρια!! Ξεχασα αυτα ειναι πολυ ψιλα γραμματα για εσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν το ξέραμε ότι το 87% των Ελλήνων είναι "μίζεροι"???
    Βλέπω ότι είσαι της παλιάς "καλής σχολής" του καρρέ που έδινε ρεσιτάλ ανθελληνισμού.
    Μπίστης, Κουναλάκης, Τζανετάκος, Γεωργακόπουλος. Τώρα βέβαια αυτοί πήραν "σύνταξη" τα νέα φυντάνια έχουν άλλη τακτική... έχεις μείνει πίσω... πρέπει να σου κάνουν "ιδιαίτερα"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εμενα προσωπικα, ποσως θα με ενδιεφερε, αν οι ανθρωποι αυτοι, ειχαν απλως βιτσιο να λεγονται Μακεδονες. Καλυτερα. Θα τους επιθα να μπουν και μεσα στο μαντρι, (το δικο μας εννοω,), για να ενωθουν και με τους υπολολοιπους Μακεδονες.
    Το προβλημα ειναι, οτι καποιοι ανεγκεφαλοι, ετεροκινουμενοι, η οχι, εχουν ιδεες και ταφουν βιβλια, μοιραζουν χαρτες και κανουν γενικως προπαγανδα, οτι και καλα, πρεπει να κατεβουν μεχρι τον Πλαταμωνα, αν ειναι δυνατον.(Για να κανουν και μπανια το καλοκαιρι, μιας και το εχουν συνηθισει).
    Εκει ειναι το προβλημα.
    Και καλα,αυτοι μεν, ειναι ανημποροι να μας απειλισουν, αλλα η Ιστορια διδασκει, οτι καμμια φορα, βρισκουν κανα μεγαλο και τον βαζουν να καθαρισει αυτος για παρτη τους και τοτε την κατσαμε τη βαρκα, μιας και θα εχουν μαζευτει πολλοι και αντε να καθαρισεις.
    Γι αυτο αφηστε το μυαλουδακι σας, (αν εχετε βεβαια), να δουλεψει λιγο. Καλο κανει, γιατι αποφευγετε και το Αλτσχαιμερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προs 10:12 Φραπεδάκι δεν πίνω(..με πειράζει στο στομάχι),κ'έχω περάσει μια φορά από την (ψευδό)Μακεντόνια,μιλάμε 20 χρόνια πριν,πηγαίναμε Ιταλία.Αποψη μπορώ να έχω η θα με..κάνειs ντα;Τα πράγματα έχουν ωs εξηs: τα γυφτάκια αυτά αρχικώs μαs κλέψανε το όνομα(γιατί περί ΚΛΟΠΗΣ πρόκειται),τουs καλάρεσε,επιπτώσειs νάδα,καμιά καλύτερη πρόταση δεν έπεφτε στο τραπέζι,σου λένε δεν το προχωράμε..το παραμύθι να δούμε πόσα πρόβατα(..καλή ώρα)θα τσιμπήσουν,αs πάρουμε κ'την ιστορία τουs(who cares anyway για κάτι που έγινε χιλιετίεs πριν;).Κοίτα τώρα να δειs κάτι απίστευτα πράγματα,εμένα κ'κάτι αλλουs μ...s μαs κόφτει κ'μαs νοιάζει!!!!Απίστευτο ε,;;Και για ν'αναφέρω ενα παράδειγματάκι(αφού σ'αρέσουν τόσο)θα σ'άρεσε εσένα να παs αύριο το πρωί στην τράπεζα να κάνειs ανάληψη(ο..τρίτοs που λέγαμε)κ'να σου πουν όοοοοοχι,δεν γίνεται γιατί ήρθε πριν έναs αλλοs κύριοs,την ύπαρξη του οποίου εσύ αγνοείs παντελώs,ο οποίοs είναι ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΟΣ σου κ' σήκωσε 3.000.000Ε(λέμε τώρα..)από τον λογαριάσμο σου.Πωs θα σου φαινότανε αυτό φιλαράκο;Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ!!!Και στην τελική δεν γουστάρουμε να το δώσουμε αυτό το γ...νο το όνομα,βρε αδελφέ,σώνει κ'ντε επειδή το λέτε εσύ κ'2-3 άλλα απίθανα τυπάκια(βλ.Σωμερίτηs,Βαλλιανάτοs,Νίκοs Δήμου,Μανδράβέληs).ΟΧΙ ΛΕΜΕ,ΟΧΧΧΧΧΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. politis σόρρυ για το μακροσκελέs σχόλιο κ' κάποιεs ..ανάγωγεs εκφράσειs αλλά ώρεs-ώρεs ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι μ'όλη αυτή την ανθελληνική προπαγάνδα χρόνια τώρα υπό μορφή (ψευδο)προοδευτισμού,νισάφι πια!Σε παρακολουθώ καιρό τώρα,σε βρισκω πολύ σωστό,τα λεs ωραία.Keep on man!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πέρασα ν΄ αφήσω μια Κυριακάτικη καλημέρα...
    και να πω ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο σ΄ αυτόν τον κόσμο! τι να το κάνουν το όνομα, αν δεν έχουν το χάρτη;;;
    Πάντως μπράβο σου γιατί τεκμηριώνεις τις υποψίες μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε ψηφοφορία. Το 87% που λέει ότι λέει για το όνομα της γείτονος θα γινόταν 99% αν ερωτάτο τι γνώμη έχει για την εξαφάνιση όλων των κακών γειτόνων και πάει λέγοντας. Αυτό δε λέει τίποτα. Αν ο αυτοπροσδιορισμός δεν ήταν ανθρώπινο δικαίωμα και δεν αγωνιζόντουσαν για αυτό οι Έλληνες φτωχοί του '21 τότε δε θα είχαμε σήμερα ανεξάρτητο κράτος. Τώρα κάτι θολούρες που ακούγονται για ιστορικότητα και σχέση με το όνομα, το όνομα κάθε χώρας είναι καθαρά πολιτικό ζήτημα. Η Ελλάδα ονομάστηκε έτσι (κι όχι Βυζάντιο, Συμπολιτεία κλπ) για συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους. Αν ονομαζόταν με βάση την πλειοψηφία έπρεπε να λέγεται Αρβανιτιά. Το ίδιο και η Τουρκία δεν ονομάστηκε Οθωμανική Δημοκρατία. Δείτε το θέμα ευρύτερα, ρίξτε καμιά ματιά σε κανά βιβλίο εξόν από Τρέμη και Τράγκα και κάτι καλό θα βγει. Μην ξεχνάτε ότι χρόνια τώρα ΟΛΟΙ οι Έλληνες όταν βγαίνουν στο εξωτερικό και βεβαίως ΔΕΝ συμμετέχουν σε επίσημη διπλωματική διαδικασία, Μακεδονία τη αποκαλούν. Και κάτι άλλο, πιστεύετε ότι για να συνδυαστεί ένα μεγάλο κράτος με ένα μικρό (εφεύρημα του Σαμαρά είναι αυτό)για να την πούνε σε ένα τρίτο (βλέπε Ελλάδα) χρειάζεται το μικρό να λέγεται κάπως συγκεκριμένα; Άμα γουστάρει να μας π..ήξει (συγγνώμη politis) ο "Μεγάλος" θα αναρωτηθεί πρώτα "Α! δεν μπορώ να προχωρήσω! Δε λέγεται το κρατίδιο Μακεδονία!" Πολύ ρομαντικοί είστε μου φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είναι ανθρώπινο δικαίωμα να θέλουν να φτάσουν μέχρι τον Ολυμπο, επειδή αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες? Η λογική αυτή πολύ ...βουλγάρικη μου φαίνεται.
    Εχει και αρκετούς υποστηρικτές ξαφνικά. Ως να ανέλαβαν δράση οι 35 εκείνοι εκλεκτοί "δημοσιογράφοι" που υπέγραψαν πέρσι κείμενο με τίτλο "Εμείς θα τη λέμε Μακεδονία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. To θέμα όμως φίλοι μου είναι τι κάνουμε?
    Σίγουρα είναι χρήσιμες οι αναλύσεις,τα σχόλια,η εύρεση της αλήθειας αλλά όλα αυτά είναι κενά ουσίας αν στο τέλος δεν επιτευχθεί κάτι.
    Δεν θέλω να επεκταθώ αλλά ίσως το ανωτέρω είναι πλέον σημαντικό ερώτημα αν αναλογιστούμε την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας αλλά και το συνολικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούμαστε να επιβιώσουμε.Να ξεφύγουμε από το γνωστό 'αν ήμουνα εγώ πρωθυπουργος' και να αναλογιστούμε τι κάνουμε?
    @ politis-gr
    Χωρίς να θέλω να υποδείξω την σημαντική δουλειά σου ίσως πρέπει να ανοιξείς ένα κύκλο συζητήσεων-προτάσεων για το τι μέλλει γεννέσθαι.Από εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. zouzouni 10.20

    Σχετικά με τον Kissinger άραγε σκέφτηκες γιατί ακομη είναι persona non grata στήν Ελλάδα ?
    Η τσίχλα περί 21 αιώνα δέν μετράει. Τα ιδια λέγατε και όταν βομβαρδίζαν τη Γιουγκοσλαβία.
    Αφήστε τα στρογγυλέματα τίς δήθεν ελιτίστικες προοδευτικούρες, ξυπνήστε
    και βγάλτε τα ξυλοπάπουτσα που ακόμα δυστυχώς φοράτε.

    Ahab

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. σωστο το αρθρο σου πολιτη...να τα βλεπουν αυτα οσοι ζητανε να διαπραγματευομαστε με εναν πρωθυπουργο που στεφανωνει κομιταζη σφαγεα μας μπροστα σε εναν χαρτη της μεγαλης monkeydonias..
    ακομα θυμαμαι το ντοκυμαντερ του τσιμα που πηγε σε σχολειο και βγαζε μαθητες και μαθητριες να μιλανε για μια "μακεδονια"(την χωρα τους εννοωντας δηλαδη)που εχει συνορα στον ολυμπο..κτλ κτλ!απιστευτη προπαγανδα..και πως να γινεις συμμαχος με τοση διαστροφη

    αλλα φυσικα στα αυτα τους των αμερικανων.περι αλλων τυρβαζουν.ειναι αυτο που λενε"μακρυα απτον κωλο μας και οπου θελει ας μπει"

    ασχετο.. ενας βουλγαροσκοπιανος παντως τον τελευταιο μηνα εχει ταραξει ολα τα blog και τα forums με τα μηνυματα του.βλεπω δεν εχασε καιρο ουτε εδω μεσα.(παρολο που ακομα δεν συστηθηκε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ιστορικα μπορει να μην εχουν ουδεμια σχεση με την ιστορια και το ονομα που σε σχολεια πανεπιστημια και στο συνταγμα τους σφετεριζονται..(ωραιοτατα τα αρχαιοελληνικα αγαλματα που μοστραραν παντως στα κρατικα κτιρια,οπως και η σικατη μετονομασια της κεντρικης τους πλατειας σε πελλα )

    συνεπως εδω εχουμε μια συγκρουση πραγματικοτητας..οι σλαβοι λενε ειναι απογονοι του αλεξανδρου και κανουν οτι ειναι δυνατον για να το προβαλλουν αυτο(μεγας αλεξανδρος αεροδρομιο,αγαλματα,σχολικα και πανεπιστημιακα βιβλια κτλ)..με βαση αυτο το ιδεολογημα ονειρευονται μια μεγαλη monkeydonia..να αναστησουν το "παλιο μεγαλειο" "τους" και να "απελευθερωσουν" και τα αλλα εδαφη...η ιστορια ομως τους διαψευδει...δεν ειναι μακεδονες..διοτι απλα δεν μιλανε γρι ελληνικα η φαρα τους ηρθε χιλια χρονια μετα τον θανατο του αλεξανδρου στην περιοχη..
    συνεπως γιατι να κατσω εγω να φαω το παραμυθι να νομιμοποιησω την απατη και την κλεψια τους στην δικια μου ιστορια στο δικο μου ονομα!!θυμιζω πως στην μακεδονια πριν τους βαλκανικους το ελληνικο εθνος ειχε 500 χιλιαδες ελληνοφωνους και μια 100αρα βλαχοφωνους και σλαβοφωνους ελληνες.
    ασε που ετσι κι αλλιως ολοι οι ελληνες εχουν ιστορικα δικαιωματα στο ονομα και στην ιστορια του αλεξανδρου ,που σφετεριζονται οι σκοπιανοι ,αφου μοιραζονται την ιδια γλωσσα και τον ιδιο πολιτισμο οπως αυτος εξελιχτηκε μεσα στους αιωνες και κατοικουν ταυτοχρονα στο κυριως ελληνικο χωρο εδω και χιλιετιες(κυριως ελλαδα,μικρα ασια κτλ).
    συνεπως δικαια θα δωσω μαχη εναντια στους ανιστορητους αλυτρωτισμους των σκοπιανων...

    αλλωστε ακομα και αν γεωγραφικα προσδιοριστει αυτο το κρατιδιο των 1,5 μυριο σλαβων και μισο μυριο αλβανων..(που καθε αλλο παρα γεωγραφικα θα παρουν την ονομασια)
    ακομα και αν πεις πως εχουν δικαιωμα στο αυτοπροσδιορισμο και καταληγω εδω ...διοτι πολλους ξυπνητζηδες μαζεψε ο χωρος...ο μακεδονας ελληνας δεν εχει δικαιωμα στον αυτοπροσδιορισμο?ακομα και οι -ιδηδες οπως κοροιδευτικα τους λετε που πολλοι ειναι παιδια γηγενων ελληνων μακεδονων με προσφυγες που ρθαν το 22..αυτοι δεν εχουν δικαιωμα στον αυτοπροσδιορισμο λοιπον????????????
    οι σλαβοι που ρθαν μια χιλιετια μετα εχουν δικαιωμα οι ελληνες οχι????αν εχουν και αυτοι δικαιωμα στον αυτοπροσδιορισμο ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΚΑΤ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ(των οποιων οι κατοικοι εκτος των αλλων σφετεριζονται και ιστορια που δεν τους ανηκει)
    γιατι οι σλαβοι να εχουν σε αποκλειστικη χρηση στους διεθνεις οργανισμους στα fora στο εμποριο σε ολες τις χρησεις την λεξη "μακεδονια" ??εγω που καθομαι που κατοικω?δεν κατοικω στην μακεδονια?μακεδονια ειναι μονο το τμημα των σκοπιων???(ιστορικα αυταποδεικτα δεν ειναι μακεδονες,γεωγραφικα για καποιες ιστορικες περιοδους ειναι απλα περιφερειακο εδαφος της μκδενιας )

    καο συνεπως επειδη καθονται σε ενα κομματι της μακεδονιας θα παρουν ολη την πιτα δικια τους?θα ενθαρρυνουμε και το ιδεολογημα του μακεδονισμου και ολα καλα?ρε δεν σφαξανε!

    δεν υπαρχει κανενας λογος να τους αφησουμε να σφετεριστουν ανενοχλητα κατ αποκλειστικοτητα μαλιστα ενα ονομα που ανηκει ιστορικα στην τελικη σε μας..

    η γιουγκοσλαβια εγινε σερβια μοντενεγκρο και τωρα σκετο σερμπια..η τσεχια αλλαξε τοσα ονοματα...
    και το κρατιδιο λοιπον θα αλλαξει και τσαμπουκαδες με πλατες μαλιστα αλλων δεν περνανε...
    δωσε θαρρος στον χωριατη λεει ο λαος!εκει που μας χρωστουσαν μας πηραν και το βοδι!
    ρε δεν σφαξανε

    υς:οι δυναμικοι ελληνες αρβανιτες ηταν ιδιαιτερα δραστηριοι το 21 και προσφεραν πολλα..η καταγωγη τους ειναι αμφιλεγομενη..οπως αλλωστε αμφιλεγομενη ειναι και η καταγωγη των αλβανων ειδικα των νοτιων(εξου και η κοντρα γκεγκηδων τοσκηδων)...με τοσες ελληνικες αποικιες βυζαντινες πολεις εκει..τοσοι σλαβοι και τουρκοι που περασαν. απο τους προθυμους να αλλαξουν θρησκεια καθε φορα αναλογα με το κατακτητη ,αλβανους..με αποτελεσμα σωρεια επιμειξιων στον αλβανικο λαο...

    συνεπως των αλβανων η απωτερη καταγωγη προ αμνημονευτων αιωνων ειναι φλου..

    φλου ειναι και η αρβανιτικη καταγωγη..

    αυτο που ειναι βεβαιο ειναι πως ειναι γλωσσικη μειονοτητα(αλλα αυτο δεν σημαινει κατ αναγκη κατι,αλλωστε οι εβραιοι που ρθαν θεσσαλονικη πριν 5 αιωνες ισπανικα ομιλουσαν δεν ηταν ομως ισπανοι)...
    οι αρβανιτες κρατησαν την θρησκεια τους και εχουν ελληνικοτατη συνειδηση ...ζουσαν κυριοτατα στην αττικη και απεναντι σε ενα τμημα της πελοπονησου ενα μικρο τμημα(συγκριτικα με την υπολοιπη) της πελοπονησου...η επανασταση του 21 περιοριστηκε στην λεγομενη παλαια ελλαδα κυριως..η δραση των ελληνων αρβανιτων ηταν εντονη και λογω θεσης...
    οι αρβανιτες συχνα ηταν διγλωσσοι μιλουσαν και ελληνικα και φυσικα αφομοιωθηκαν και γλωσσικα και γενετικα απο τους πολυ πληθεστερους ελληνοφωνους ελληνες...αν οι ελληνοφωνοι ηταν λιγοτεροι θα αφομοιωνοταν γλωσσολογικα απο μια μαλιστα σαφως πιο ευκολη γλωσσα(ντεσπεραντο)την αρβανιτικη..κατι που δεν εγινε..οι ελληνες αρβανιτες ηταν ηδη μειονοτητα στην παλαια ελλαδα πολυ περισσοτερο φυσικα οταν αρχιζε να μεγαλωνει η χωρα και να ρχονται και εκατομμυρια ελληνοφωνοι ελληνες απο αλλες περιοχες...
    γι αυτο και δεν θα μπορουσαμε ποτε να ονομασουμε την χωρα αρβανιτια...βεβαια αν ητνα μια χουφτα οι ελληνοφωνοι αυτο θα ηταν αναποφευκτο αλλα ακριβως επειδη δεν ηταν ειμαστε εδω που μαστε

    χαιρετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή