Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Μετά το ….ρέν… πάμε για το ….ρουά Μάτ !

Σε ένα από τα πρώτα μου άρθρα σε αυτό blog, κάπου εκεί στα μέσα του Ιανουαρίου και ενώ στην χώρα μας επικρατούσε η άκρατη «Ζαχοπουλιάδα», σας είχα ζητήσει να θέσουμε ως κυρίαρχο θέμα στην εσωτερική μας…….μηχανή αναζήτησης , τα εξής :

«Πως ένα θέμα καθαρά της ποινικής δικονομίας , και ένα ροζ DVD, προκάλεσε την συνολική απορρύθμιση του πολιτικού μας συστήματος (εσωτερικά παιχνίδια στη ΝΔ , τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ , φαγωμάρα στο ΛΑΟΣ ,και διαμάχη ΚΚΕ με το ΣΥΡΙΖΑ για τους …κουραμπιέδες ) ;

Ποιος έβαλε στο στόχαστρο τον κ. Καραμανλή και γιατί;

Ποιοι χρηματοδοτούν τα ΜΜΕ για να κρατάνε το θέμα στην ….σέντρα.;

Ποιοι προσπαθούν να επικρατήσει στην κοινωνία μας ένα πολιτικό άι σιχτίρ;

Ποιοι προσπαθούν το υπάρχον πολιτικό σύστημα να οδηγηθεί σε σταδιακή απαξίωση με σκοπό την ιταλοποίηση του;

Τι ανίερες συμμαχίες διαμορφώνονται και γίνεται προσπάθεια να αμαυρωθεί το πολιτικό μας σύστημα;

Ποιος ο σκοπός τους και ποια τα συμφέροντα τους ;»

Τώρα πλέον …ξέρετε!

Ξέρετε ποιοι ήταν αυτοί , ποιοι οι σκοποί τους και τα ποια συμφέροντα εξυπηρετούσαν.

Το … παιχνίδι αυτό βέβαια δεν έχει τελειώσει, ίσα-ίσα τώρα βρίσκεται στην κορύφωση του .

Αλλά πλέον έχουμε ….στρατηγικά πλεονεκτήματα με κυριότερο αυτό της αποκάλυψης στα μάτια της κοινής γνώμης στην Ελλάδα για το …. «ποιος , πως και γιατί» !

Στα μάτια δε των πιο ….υποψιασμένων ,αποκαλύφτηκαν και ….εσπευσμένες προσπάθειες της τελευταίας (κυριολεκτικά) στιγμής να μην ….καούν πολιτικά Αμερικανόφιλα ….χαρτιά .

Στην σκακιέρα αποδείχθηκε ότι οι….αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών είναι εξίσου σημαντικοί με τους ….ίππους (πραγματικούς και ….Δούρειους) ,προστατεύοντας τον ….πύργο πάνω στον οποίο έχει στηθεί όλη η στρατηγική από την δική μας πλευρά.

Ήδη την απειλή με …ρεν δεν μπόρεσε η αντίπαλη πλευρά να την αποφύγει και ήδη η βασίλισσα τους είναι έξω από το παιχνίδι.

Η επόμενη κίνηση , προετοιμάζοντας το ρουά Ματ , θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη του μηνός.

Τότε θα επισκεφθεί την Μόσχα ο κ. Καραμανλής για μία ακόμη φορά, προκειμένου να έχει επίσημη συνάντηση με τον απερχόμενο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον διάδοχό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο κ. Πούτιν …….εγκαταλείπει το αξίωμα του προέδρου στις 6 Μαΐου και έχει αποφασίσει στις τελευταίες ημέρες της παραμονής του στο Κρεμλίνο να συναντηθεί με ηγέτες τους οποίους θεωρεί στρατηγικούς συμμάχους.

Ο κ. Καραμανλής θα είναι και από τους πρώτους που θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει (επισήμως ) μαζί του.

Σας το έχω ξαναπεί και θα το επαναλάβω.

Τα χνώτα των δύο αυτών ανδρών ταιριάζουν και δεν είναι τυχαίο ότι ο συνήθως αγέλαστος και σκληρός πρόεδρος Πούτιν στις συναντήσεις του με τον κ. Καραμανλή δείχνει και το άλλο πρόσωπο του , αυτό του απλού ανθρώπου.

Στόχος είναι η επίσκεψη να μην έχει μόνον εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά να συνοδευτεί και με μία νέα ισχυρή πολιτικοστρατηγική συμφωνία στον τομέα της ενέργειας .

Πρόκειται για ένα σχέδιο που προωθούν η Gazprom και η ιταλική ΕΝΙ για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Βουλγαρία μέσω υποθαλάσσιου αγωγού από τη Μαύρη Θάλασσα.

Από τη Βουλγαρία το αέριο θα μεταφέρεται στην Αυστρία μέσω της Σερβίας, ενώ Καραμανλής και Πούτιν έχουν ήδη συμφωνήσει παρασκηνιακά, ,για μια νότια διακλάδωση μέσω Ελλάδας για τη μεταφορά του στην Ιταλία.

Καταλαβαίνετε την τεράστια γεοστρατηγική σημασία (!) που θα έχει ο αγωγός να διέρχεται από την Μακεδονία μας.

Η οριστικοποίηση της συμμετοχής της Ελλάδας, οι ποσότητες που θα διέρχονται, τα ιδιοκτησιακά θέματα, αποτελούν αντικείμενο των διαπραγματεύσεων που έχουν αρχίσει μεταξύ των δύο πλευρών.

Σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να προχωρά σε νέες παραγγελίες οπλικών συστημάτων, (εκδοχή που διαψεύδεται από την πλευρά του υπουργείου Άμυνας ) …..δεν είναι ………σενάρια.!!!!

Συγχρόνως η συνάντηση θα έχει και τον ρόλο της μεταφοράς των ανάλογων ….μηνυμάτων και να δείξει ότι ο κ. Καραμανλής δεν φοβάται τα πολιτικά αντίποινα της Ουάσιγκτον, ακόμη και μετά τη σύγκρουση του Βουκουρεστίου.

Η παρτίδα συνεχίζεται!


ΥΓ. Σχετικά με το θέμα μου της Τρίτης «Με αν-άγωγους τρόπους επιμένουν» να σας πληροφορήσω ότι με συντονισμένες παρασκηνιακές ενέργειες οι Έλληνες ευρωβουλευτές έπεισαν τις πολιτικές τους ομάδες στην Ευρωβουλή να ψηφίσουν την παραπομπή της υιοθέτησης της έκθεσης στην προσεχή ολομέλεια (21-24 Απριλίου). Μέχρι τότε η έκθεση και το ψήφισμα θα έχουν υποστεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις .

Τα λόμπι ..ξεψάρωσαν και προσπαθούν να κυβερνήσουν ,αλλά για αυτούς θα γράψω…αύριο.


33 σχόλια:

  1. Αυτή η αποκάλυψη στα μάτια της κοινή γνώμης είναι όλη η ουσία!
    Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να κάνει ο κόσμος και την απαραίτητη "αναδρομή" στο πρόσφατο παρελθόν.
    Ποιοί έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Καραμανλή????
    Ποιοί άλλοι? Αυτοί που κάψανε το καλοκαίρι την Έλλαδα, γιατί μαζί με την χώρα μας "κάηκαν" και τα "στρατηγικά" σχέδια τους, που επί 30 και πλέον χρόνια οργανώνονταν στην περιοχή.
    Όσο για τα ΜΜΕ, το "Βήμα" του "γνωστού" οργανισμού... την Παρασκευή 29 Ιουνίου του 2007 είχε παρουσιάσει ένα ένθετο χωρίς υπογραφή... είχε μόνο την υπογραφή "ΤΟ ΒΗΜΑ" (δηλ. άνωθεν... εντολή),
    Το κείμενο λοιπόν έγραφε, με κεφαλαία και θαυμαστικό....

    "ΠΡΟΣΟΧΗ"!
    "Το παιχνίδι είναι μεγάλο και η χώρα μας μικρή. Η βιασύνη του Πούτιν και οι αντιδράσεις των Αμερικανών δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε μία σκληρή αναμέτρηση. Αυτονόητο είναι ότι χρειάζονται προσεκτικές αποφάσεις και ευέλικτες κινήσεις. Η Ελλάδα πρέπει να βγει κερδισμένη και να μην γίνει στόχος εκδικητικής μανίας διότι όλοι γνωρίζουμε πλέον πως αντιδρούν οι μεγάλες δυνάμεις..."

    Η δημοσίευση ξέρετε πότε έγινε... στα πρώτα "δοκιμαστικά"... όταν δηλαδή καιγόταν η Πάρνηθα...
    Ένα εύλογο ερώτημα είναι, γιατί το ΒΗΜΑ ενώ υπέγραφε κάτι τόσο "προφητικό" κ "απειλητικό"... εν συνεχεία μετά το ολοκαύτωμα που ακολούθησε προσπαθούσε να γελοιοποιήσει όσους μιλούσαν για "ασύμετρη απειλή"?

    Μ.
    Υ.Γ
    ΜΠΡΑΒΟ!!! POLITI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έβαλαν οι ΗΠΑ τον Ζαχόπουλο στη θέση ΓΓ Πολιτισμού να θοπεύει υφισταμένη του με υπόσχεση την νομιμοποιηση και μετά τον έβαλαν να πηδήξει από τον 4ο. Μαααλιστα!!!! Και τώρα που καταθετεί περνά στα ψιλά και δεν έχει γίνει ο μαύρος χαμός τώρα που ξαναπαει ο Κωστας στη Μόσχα. Σήμερα δεν μας τα λες καλά αντίθετα με άλλα ποστ σου που ειναι μπαμ στο κάθε θέμα. Τι γίνεται παιδιά συγκάλιψη στον Κώστα με κάθε μέσο??? Φταίνε οι ξένες δυνάμεις που έχει πλαισιώσει όλες τις κυβερνητικές θέσεις με λαμόγια ή με κατώτερους των περιστάσεων ενώ η αγορά είναι γεμάτοι απο λαμπρά βιογραφικά? Φταίνε οι ΗΠΑ για την πολυθεσία του Καπράνου και της παρέας του που οι φορτηγατζήδες βγάζαν βόλτα σε σακκούλες τα ευρώ της μιζας? Φταίνε οι ΗΠΑ για την διάλυση του ΕΣΥ, παιδείας, την τραγική εικόνα που παρουσίασαν στις πυρκαγιές, στο ασφαλιστικό, στην ανεξέλγκτη αγορά σε επίπεδο τιμών και ποιότητα προσφερόμενων αγαθών?
    Εγώ πιστεύω πως όχι μάλλον το ΠΑΣΟΚ είναι από πίσω............όχι_? Αααα είναι εκτός εξουσίας 5 χρόνια? Αααα μα οι βουλευτές της ΝΔ λένε ότι αυτό φταίει. Δηλαδή έχει αλλάξει χέρια η πολιτική εξουσία σε ΝΔ? Ααααα ναι? 5 χρόνια τώρα? και επειδή δεν μπορούν να κατηγορήσουν το ΠΑΣΟΚ μιλάνε για τις ξένες δυνάμεις που βάζουν τον Ζαχόπουλο να το παίζει γόης!!!Ααααα μααααλιστα, μάαααααλιστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι σύμπτωση! Σήμερα ο Μπράϊζα ζήτησε (απαίτησε!) να μη βασιζόμαστε στο μονοπώλιο της Gazprom.

    Κύριε Μπράϊζα, εμείς δεν είμαστε σαν τους Ουκρανούς. Ακόμη και όταν υπήρχε η Σοβιετική Ένωση, ουδέποτε οι πολιτικοί μας ακουλούθησαν τη σκληρή γραμμή Ουάσιγκτον-Λονδίνου.

    Και μη λέτε ανοικτά τέτοιες σκέψεις, γιατί είδαμε και τον αγωγό Nabucco που, αρέσει δεν σας αρέσει, βαίνει προς ματαίωση, γιατί οι Τούρκοι ζητούν να γίνουν μεταπωλητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Ανώνυμο 4.12
    Αυτό που λέει ο Πολίτις το είδες;
    "Στα μάτια δε των πιο ….υποψιασμένων ,αποκαλύφτηκαν και ….εσπευσμένες προσπάθειες της τελευταίας (κυριολεκτικά) στιγμής να μην …καούν πολιτικά Αμερικανόφιλα ….χαρτιά ".
    Αλλά από αυτά που γράφεις, καταλαβαίνει κανείς ότι όχι μόνο υποψιασμένος δεν είσαι, αλλά ....πρόβατο και μάλιστα όχι ελευθέρας βοσκής ,αλλά μαντρωμένο στην στάνη τρώγοντας σανό.
    Όλα αυτά μεταφορικά τα λέω φίλε και όχι σίγουρα σε προσωπικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το εξώφυλλο του Βήματος ήταν όντως αυτό και αποτελεί σαφή ένδειξη.
    Για τα λοιπά και για τα περί Πούτιν συμφωνώ απολύτως: υπάρχει σχεδόν απόλυτη ταύτιση συμφερόντων στη Βαλκανική, αλλά και διαπροσωπική σχέση και όχι μόνο με τον Καραμανλή... η δε συνάντηση είναι κυρίως σημειολογική αυτή τη φορά.
    Τέλος, για τα dvd και τα συμφέροντα επαναφέρω ένα σχόλιό μου αλλού:


    "...καμία συμφωνία κυρίων!
    και για ποιες ελπίδες που γεννά στην κοινωνία ο Τσίπρας μιλάτε;;; κατασκεύασμα του εκδοτικού κατεστημένου που στήριζε Γιώργο είναι η δήθεν θεαματική άνοδος Τσίπρα (πρώτη ουσιαστική δημοσκόπηση οι φοιτητικές εκλογές). Θυμίζει το …φαινόμενο Σαμαρά, που τότε επίσης το εκδοτικό κατεστημένο (θυμάμαι την Τρέμη στο ραδιόφωνο του ΦΛΑΣ) τον ανέβαζαν στο 15-20% πριν ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μετά 4,5%!!!

    Στα σοβαρά: όλοι ξέρουμε τι περιείχε η υπόθεση dvd και που αποσκοπούσε. Δεν πέρασε διότι η δίνη θα παρέσυρε πολλούς, αν όχι και τους δημιουργούς του.
    Σύρονται πίσω από τον Καραμανλή τα συμφέροντα και αναγκάζονται, εν μέρει, να διαπραγματευθούν και με τους δικούς του όρους και όχι να συνεργούν στην έξωθεν υπονόμευση…όπως έως τώρα έκαναν.
    Επίσης, ο Καραμανλής παίζει δυνατά τον δικομματισμό και αβαντάρει Γιώργο, τον συμφέρει και το δικό του συστήμα εξουσίας συμφέρει.
    Σας θυμίζω μόνο μια φράση από τη Βουλή (μομφή):
    “… δε νομίζω ότι θέλετε να είστε μια ζωή στην αντιπολίτευση …” (του έκλεισε το μάτι για όσους διαβάζουν πίσω από τις λέξεις).
    Τα συμφέροντα δεν έχουν στεγανά, πάνε με αυτό που τους εξυπηρετεί καλύτερα και στη χειρότερη συμβιβάζονται με τον καλύτερο από αυτούς αντίπαλο για να διατηρήσουν κεκτημένα.
    Αυτά..."

    jkr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ JKR
    Όχι σημειολογική!
    Είναι ήδη συμφωνημένο σε πρωτοδεύτερη φάση και εάν μέχρι το τέλος του μήνα-αρχές του άλλου έχουν τελειώσει και αυτές οι διαπραγματεύσεις που αναφέρω, τότε θα πέσουν και οι υπογραφές.
    ΥΓ
    κάπου κοντά θα μεταβεί και ο μεγάλος για ...βόλεϋ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε... 4.12

    "Συγκάλυψη" στον Καραμανλή το βλέπεις εσύ απ΄τον Πολίτη???
    Μάλιστα.... δηλαδή κατά την δική σου άποψη, ο Καραμανλής θα έπρεπε όπωσδήποτε να διαθέτει και το "κληρονομικό χάρισμα" για να μαντεύει πως θα του προκύψει ο καθένας που του δίνει εξουσία...

    Κύριε Πολίτη, μία εισήγηση σε παρακαλώ ταχύτατα στο γραφείο του Πρωθυπουργού, να τοποθετηθούν άμεσα στο ιδιαίτερο γραφείο του, οι εξής: Λίτσα Πατέρα..., Βίκυ Παγιατάκη...., μία χαρτορίχτρα και μία καφετζού...
    Α! ξέχασα και τον μαίτρ του είδους Χορταρέα...
    Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε... αφού o Πρωθυπουργόs της χώρας δεν "διαθέτει" το "τρίτο μάτι" για να μπορεί να προφητεύει, αν οι συνεργάτες του στην πορεία προκύψουν Ζαχόπουλοι....

    M.
    Περιμένω με αγωνία, το άρθρο σου μετά το ταξίδι στην Μόσχα... νομίζω θα είναι αποκαλυπτικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ζαχόπουλος έκανε το κέφι του κι έφαγε το κεφάλι του .

    Κάποιοι το βρήκαν και το εκμεταλεύτηκαν (ρώσοι,αμερικανοί,εσωτερικά λομπυ who cares?).

    Ολες οι μικρές χώρες θέλουν αγωγούς για οικονομικούς και γεωστατηγικούς λόγους .

    Ο πούτιν ξέρει πολύ καλα να μανιπουλάρει λαούς (ειδικά κρατών που είναι φτωχά) .

    Οι αμερικανοί δεν ξέρουν .

    Συμφέροντα θα υπάρχουν πάντοτε όσο υπάρχουν σύνορα .

    Το ότι ο Πούτιν είναι στυγνος δικτάτορας με δολοφονίες και φυλακίσεις είναι πασίγνωστο .
    (Οι πολιτικοι εκβιασμοί ήταν η δουλειά του αν θυμάστε)

    Και τέλος ο Καραμανλής και ο Πούτιν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ούτε για λόγους ευγενείας σεβαστέ μου
    πολίτη-gr

    Υ.Γ : Τα άρθρα σου είναι πάντοτε ενδιαφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ηγέτες "αγγελικά πλασμένοι" είναι δυνατόν να υπάρχουν??? Ούτε υπήρχαν, ούτε υπάρχουν, ούτε θα υπάρξουν ποτέ, γιατί απλά... δεν θα είναι ηγέτες...

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Καραμανλής ως μη ελεγχόμενος και μη υποταγμένος στους Αμερικανούς με την αυτοκρατορική νοοτροπία, και με το γεγονός της προσέγγισής του με τη Ρωσία του Πούτιν και τους εναλλακτικούς αγωγούς εκτός του ελέγχου τους, έπρεπε να απoδομηθεί. Φωτιές τον Ιούλιο, προβοκατόρικη εκμετάλλευση ενός γεγονότος, αυτό του Ζαχόπουλου. Στόχος, στις επερχόμενες εκλογές να μην υπήρχε αυτοδυναμία, άρα είτε συμμαχική κυβέρνηση με το παιδί τους το Γιωργάκη, ή άλλα σενάρια με το κορίτσι τους στην Αραβαντινού και τα άλλα παιδιά τους εδώ. Αστάθεια, και στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. Με το φιάσκο του Μπους στο Βουκουρέστι, ο Καραμανλής τους χάλασε το σχεδιασμό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κάνει και ρελάνς με τη νέα του επίσκεψη και υπογραφές για το νέο αγωγό τέλος Απριλίου.

    Το κυριότερο, οι πολίτες καταλαβαίνουν και επικροτούν.

    Τσαλόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θετικό το γεγονός για διέλευση του αγωγού μέσα από την Μακεδονία.
    Σε τέτοια περίπτωση κλειδώνει πιθανές ύπουλες προθέσεις των ΗΠΑ μέσω Σκοπίων ,γιατί θα θίγεται η αρκούδα και αυτή δεν αστειεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πιασάρικο το θέμα σου Πολίτη. Έχουν μια λογική αυτά που λες αλλά φοβάμαι ότι πέφτεις στην παγίδα (όχι μόνο εσύ, είναι συχνό το φαινόμενο στην μπλογκόσφαιρα) να χρησιμοποιείς τα γεγονόνα για να βγάλεις "πιασάρικα" συμπεράσματα. Κάτι τέτοιο κάνει π.χ. και το troktiko.

    Π.χ. το θέμα Ζαχόπουλου δεν προκάλεσε τυχαία τριγμούς στο πολιτικό μας σύστημα. Το τελευταίο νοσεί, και δε χρειάζονται "σκοτεινά" συμφέροντα που να χρηματοδοτούν τα ΜΜΕ για να το διατηρούν στην επιφάνεια.

    Για την εξωτερική πολιτική Καραμανλή συμφωνώ ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όχι για να κάνει τον "τσαμπουκά" προς τις ΗΠΑ, αλλά περισσότερο για να καλύψει τα κακώς κείμενα στον εσωτερικό τομέα. Πάντως, το αποτέλεσμα φαίνεται ικανοποιητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ανώνυμο 10.12
    Αν σου απαντούσα μέσα από τα σχόλια για το θέμα του Ζαχόπουλου, φοβάμαι ότι θα έγραφα επί ώρες.
    Μπορείς όμως άνετα να διαβάσεις διάφορα άρθρα μου σχετικά με το θέμα αυτό και μετά εάν δεν συμφωνείς έλα να μου απαντήσεις στα ερωτήματα μου.(π.χ video,φωτισμός,εστίαση κλπ ή καρτοκινητό τηλέφωνο με εκατοντάδες κλίσεις προς ένα συγκεκριμένο αριθμό....και δεκάδες άλλα ερωτήματα.
    Σε παρακαλώ κάνε τον κόπο και διάβασε τα.
    Θα αλλάξεις γνώμη!
    Μην αναφέρεις σε παρακαλώ άλλα blog και μάλιστα όταν δεν έχουμε την ίδια φιλοσοφία και θεματολογία.
    Δεν είναι σωστό .
    Φιλικά
    politis-gr

    ΥΓ.
    Ότι γράφω ΠΑΝΤΑ το αποδεικνύω με στοιχεία, μέσα στο άρθρο μου ή σε κάποιο επόμενο μετά από λίγο καιρό γιατί .......έτσι πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βεβαίως νοσούσε το σύστημα και νοσεί, και τέτοιες καταστάσεις τύπου Ζαχόπουλου... πάμπολες, αλλά βρέ παιδί μου πως είναι δυνατόν όλα τα "σκάνδαλα" όλως τυχαίως να βγαίνουν τώρα...? Σύμπτωση...? Δεν νομίζω....

    Όσο για τον Καραμανλή πιστεύεις πραγματικά, ότι είναι ευκολότερο... να τα βάζεις με τα "θηρία" ή ακόμα και νά τολμάς να κλείνεις συμφωνίες με τα "θηρία" από το να προσπαθήσεις να φτιάξεις τα κακώς κείμενα????

    Ξέρεις τι συμπέρασμα βγαίνει τελικά σαν αποτέλεσμα των πρόσφατων εξελίξεων, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για πολλούς να πιστέψουν ότι επιτέλους βρέθηκε ένας πρωθυπουργός ο οποίος "γυρίζει" τούμπα όλη την κατάσταση και φαίνεται ότι τα καταφέρνει κιόλας!!!
    Τόσα χρόνια υποτέλεια... πως να το πιστέψουμε!!!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς greekpoliticalreview:
    Ο Πούτιν που είναι, κατά τη γνώμη σου, στυγνός δικτάτορας εφ' όσον κανείς δεν αμφισβήτησε τη νομιμότητα των εκλογών στη Ρωσία; Δεν είναι άγγελος, ούτε η δημοκρατία στη Ρωσία είναι ιδανική (άλλωστε είναι χώρα χωρίς δημοκρατική παράδοση). Όμως, αυτή τη στιγμή σαφώς η μεγάλη πλειοψηφία των Ρώσων στηρίζει τον Πούτιν (κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό) και σαφώς τα συμφέροντα της Ρωσίας εξυπηρετούνται με αυτόν. Ποιό είναι το ποσοστό των Αμερικανών που εξέλεξε τον Μπους άραγε; Γιατί οι Αμερικανοί υποστηρίζουν τόσο πολύ διάφορες ΜΚΟ που δρουν εντός της Ρωσίας;
    Αν εξυπηρετούνται αυτή τη στιγμή τα συμφέροντα της Ελλάδας από τη Ρωσία, η στάση του Καραμανλή είναι η ενδεδειγμένη. Και η Αμερική ξέρει ότι τον σύμμαχο τον σέβεσαι όταν είναι σύμμαχος, όχι σκυλάκι, όπως θέλουν την Ελλάδα διάφοροι Σωμερίτηδες και Πρετεντέρηδες. Μεταξύ του τυφλού και ανόητου αντιαμερικανισμού και του τυφλού φιλοαμερικανισμού υπάρχει η οδός της κοινής λογικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νομίζω ότι το blog αυτό εξελίσσεται σιγά-σιγά σε Λιακόπουλο της blogόσφαιρας. Πούτιν, συνωμοσίες, ρώσικα οπλικά συστήματα σε λίγο θα γράφετε για όπλα Tesla και τεριρέμ.
    Ατάκτως εριμμένα στοιχεία δημιουργούν ένα συνοθύλευμα σκέψης ώστε να αποδειχθεί εκείνο που έχουμε στο μυαλό μας. Μιλάτε για αγωγούς, χωρίς να αναφέρετε κανένα οικονομικό ή τεχνικό στοιχείο. Η έννοια και μόνο ενός ομφάλιου λώρου υπό τη μορφή αγωγού που θα συνδέει τις διάφορες χώρες μεταξύ τους δεν αποδεικνύει από μόνο του τίποτα απολύτως. Παράδειγμα ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξ/πολης (πολυδιαφημισμένος) που είναι ελάχιστης οικονομικής σημασίας σε σχέση με ό,τι συμβαίνει τριγύρω. Πότε θα μάθουμε σε αυτή τη χώρα να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα; Ακόμη και τα ροζ σκάνδαλα θα τα αποδίδουμε σε σκοτεινό πόλεμο συμφερόντων; Έλεος γέροντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @samael
    Εκτός από ανάγωγος και αμαθής είσαι και ηλίθιος.
    Δεν χρειάζεται να διαβάζεις ta blogs παλικάρι μου ,γιατί αν κρίνω και από τα κείμενα του blog σου ....ψυχίατρό χρειάζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ SAMAEL

    "ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΓΑΡ ΑΠΑΙΔΕΥΤΥ ΤΙΝΟΣ ΕΣΤΙ ΤΟ ΜΗ ΔΥΝΑΣΘΑΙ ΣΙΩΠΑΝ."

    Και για να σε βοηθήσω φίλε μου να σου το μεταφέρω και στην Νεοελληνική.

    "Είναι χαρακτηριστικό του εντελώς απαίδευτου ανθρώπου, να μη μπορεί να σωπαίνει "

    Το είπε ο Απολλώνιος, αν και δεν νομίζω να τον ξέρεις .
    Διάβασε λίγο , σκέψου, εξάσκησε λίγο το μυαλό σου .
    Μόνο καλό θα σου προσφέρει.
    Το να σκέφτεσαι και να υπάρχεις είναι το ένα και αυτό.
    Δηλαδή είναι αλληλένδετα φίλε.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πρός SAMAEL

    θα σου διηγηθώ μία προσωπική εμπειρία και βγάλε εσύ τα συμπεράσματα σου.
    Έχω έναν ανηψιό ηλικίας σήμερα 14 ετών. Πρίν από περίπου τρία χρόνια άρχισε να παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εκπομπές του Λιακόπουλου, γιατί του άρεσαν τα ρωσικά αεροπλάνα που έδειχνε στην εκπομπή του. Συγχρόνως, όπως καταλαβαίνεις, άκουγε και όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονταν στις συγκεκριμένες εκπομπές για τον Πούτιν. Σχεδόν καθημερινά λοιπόν ανέφερε στους γονείς του, διάφορα για τον Πούτιν, και κυριολεκτικά τους είχε τρελλάνει!!!
    Θέλεις να σου πω τι τους λέει τώρα που ακούει για συμφωνίες με την Ρωσία και αγωγούς? "Σας τα έλεγα και δεν με πιστεύατε, μου λέγατε να μην πιστεύω ότι ακούω". "Τώρα λοιπόν που τα ακούτε εσείς μετά από τρία χρόνια τι έχετε να πείτε"?
    Εκτός ότι τους γονείς του τους κολλάει... στον τοίχο, αρχίζουν να αναρωτιούνται μήπως τελικά... "Από μικρό και από τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια"?
    Γιατί η αλήθεια είναι ότι και ο μικρός αλλά και ο Λιακόπουλος επιβεβαιώθηκαν....

    Με τις υγείες σου..... και δεν χρειάζεται να κοροϊδεύεις κανέναν.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν όντως πιστεύει κανείς -με τα σωστά του- ότι ζουν ανάμεσά μας και ψάχνει το γιατί και πως τότε ΟΚ, πάσο. Αν το να μην ακολουθεί κανείς αυτό το δρόμο είναι ένδειξη ηλιθιότητας (ευχαριστώ το μαράκι για τα καλά λόγια!) πάλι ΟΚ. Αλλά να μου λέει ο politis ότι δεν ξέρω και τον Απολλώνιο... ε όχι!
    Πάει πολύ! Λοιπόν...θα απαντήσω. Αλλά επειδή δεν τα σκαμπάζω τα αρχαιούρικα, θα πως ένα πιο λαϊκό (όντας απαίδευτος):
    "Αβούλευτο είναι να γενεί χοίρου μαλλί μετάξι, των απανθρώπων τα παιδιά να' χουν τιμή και τάξη".!
    Επίσης καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βλέπω τον "κατέχεις" πολύ καλά τον Λιακόπουλο... ενδιαφέρον...

    Ωχ!!!! Μήπως είσαι... ένας απ'αυτούς που ζούν ανάμεσα μας....???? Χα! Χα! Χα!

    Μ.
    Υ.Γ
    Ε! ρέ νούμερα που υπάρχουνε θεέ μου... λυπήσου μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Samael
    Aυτα που γυρνάς γύρω-γύρω και γράφεις τα κάνεις για να πάρεις κάποιες επισκέψεις.
    Μπράβο φίλε μου.
    Σήμερα κέρδισες κάποιες απο αυτές.
    Σοβαρή κίνηση έχεις, περίπου 20-30 επαναλήψεις(όχι Επισκέπτες) την ημέρα.
    Εσύ ο κριτής του "ότι κινείται και πετά στην blogοσφαιρα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Βρε βλάκα ΣΑΜ αυτό που έγραψες ξέρεις τι σημαίνει ή έτσι σαν μαντινάδα σου φάνηκε καλό.
    Είσαι πράγματι αμαθής.
    Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να κατηγορείς ανθρώπους γύρω-γύρω(Λιακόπουλο);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν μπόρεσα να λείψω ούτε μια ώρα και το κάνατε ....Αμέρικαν Μπάρ!
    Είπε την γνώμη του !
    Δημοκρατία έχουμε!
    Μόνο σχόλια επί του θέματος παρακαλώ και προπαντός μη προσβλητικά προς τον οποιοδήποτε.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σίγουρα η προσέγγιση Πούτιν από τον Καραμανλή με βρίσκει σύμφωνη, όμως φίλε μου τη Ζαχοπουλιάδα δεν την κατασκεύασαν, υπήρχε και την ανακάλυψαν οι καλοθελητές! Και εγώ πιστεύω ότι δεν ήταν απλό ροζ dvd, αλλά άλλο που δεν μάθαμε ποτέ... Και αφού στριμώξαμε αυτούς που θα μιλούσαν στη φυλακή τώρα μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε για τα ροζ και κουραφέξαλλα.
    Σου είπα και άλλη φορά όταν ένας ηγέτης θέλει να κάνει βήματα μπροστά πρέπει να είναι τζάμι, αλλοιώς τα λόμπι αυτά ψάχνουν!! και τα βρίσκουν και τα χρησιμοποιούν όπου και όποτε δει!
    Καλό σου ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλή μου φίλη marianaonice
    Πάλι το ίδιο ....λάθος.!χα,χα
    Μην ξεχνιόμαστε .
    Βασικός κανόνας στην δικαιοσύνη.
    Δεν υποθέτουμε ποτέ.
    Λαμβάνουμε υπόψιν μας μόνο ότι στοιχειοθετήθηκε ή έστω υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Uncle Sam..." σου μίλησε ποτέ κανείς για ποιότητα, και όχι για ποσότητα????
    .... ψιλά πράγματα ε!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φιάσκο Μπους στο Βουκουρέστι, καπάκι η νέα επίσκεψη στη Ρωσία. Ο Καραμανλής κατάλαβε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός

    Εύστοχος και ορθός ο τίτλος σου.
    ΡΟΥΑ ΜΑΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επειδή ξέρω καλά από Δικαιοσύνη καλέ μου φίλε είμαι σε θέση να ξέρω και πως γίνεται η στοιχειοθέτηση των αποδείξεων για να μας βγάλουν ή να μη μας βγάλουν αποχρώσες ενδείξεις, ανάλογα τι γυρεύουμε να φτιάξουμε....
    Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που λέμε ο κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι! :))))

    Όσο για την ...επαγγελματική βιντεοσκόπηση εμένα αλλού με παραπέμπει και όχι σε δικηγόρους και σε Τσέκου... Η ΕΥΠ δεν σου λέει τίποτε;; Και ο Θέμος είπε ότι: εμείς δεν δίνουμε αλλά παίρνουμε dvdς...
    Τέλος πάντων επειδή δεν μπορώ να μιλήσω ανοικτά ούτε και να αποδείξω αυτά που γνωρίζω σιωπώ μέχρι εδώ...
    Τώρα το ότι ο Ζαχόπουλος σαν παπαγαλάκι επιβεβαιώνει το σενάριο που του ετοίμασαν, αυτό ήταν αναμενόμενο!!
    Ξέρεις πόσους αθώους έχω δει άδικα μέσα στη φυλακή και πόσους ένοχους έξω από αυτήν;; Γι΄ αυτό μην εμπιστεύεσαι πολύ τα στοιχεία... Άλλωστε και εσύ εδώ με ικασίες μιλάς και όχι με στοιχεία...κρίσεις κάνουμε και συνειρμούς εκφράζουμε. Τα αποδεικτικά στοιχεία τα αφήνουμε στα Δικαστήρια όσο θα λειτουργούν ακόμη...γιατί μάλλον οδεύουν για κατάργηση με το σύστημα αυτό!!
    Με συγχωρείς αλλά λέω πάντα αυτό που πιστεύω!! Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φίλε μάρκο τ ,

    Εγώ δεν είπα ότι ο Πούτιν έβγαλε τα tanks και πήρε την εξουσία με τη βία αλλά άμα το καλοσκεφτείς ο σωστός λαικιστής το χει λίγο μέσα του το φασιστικό . Δεν έχεις παρα να θυμηθείς Χίτλερ Μουσολίνι και πολλούς άλλους που ξεκίνησαν σαν εκλεγμένοι και νόμιμοι .

    Τώρα αν δεν σας ενδιαφέρει πως υπάρχουν όντως περίεργες δολοφονίες και περίεργες μεταφορές από τη Μόσχα στα Σιβηρικά "γκούλαγκ" αντιφρονούντων ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ τότε τι σας νοιάζει που οι αμερικανοί έχουν γκουαντάναμο και βάσεις παγκοσμίως για να μεταφέρουν και να βασανίζουν υπόπτους ????

    Ή μόνο για την Αμερική ισχύουν οι κανόνες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ????

    Θελω να θυμίσω πως τα συμφέροντα της Ρωσίας ιστορικά αλλάζουν ανα περιόδους (βλ.συμφωνία Στάλιν Τσώρτσιλ π.χ) και ρωτώ εγώ ο άσχετος : αν αλλάξουν οι συσχετισμοί συμφερόντων όπως γίνεται πάντα στην κακόμοιρη την ιστορία μας τι θα γίνει ?
    θΑ ψάχνουμε πάλι για σύμμαχο πατρόνο (στυλ Σαρκοζυ Πούτιν) ?????

    Εδώ τι κάνουμε είναι το θέμα .
    Και εδώ τι ΝΔ τι ΠΑΣΟΚ τα ίδια σκατά θα μας δίνουν .
    Ο κωστάρας που τόσο καλά διαχειρίζεται τα συμφέροντά μας γιατί αφήνει το εσωτερικό (και τους πολίτες του) να βασανίζονται καθημερινά ? ? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Άλλο και τούτο πάλι...! Δηλαδή συμμάχους δεν πρέπει να έχουμε, μόνοι μας θα είμαστε σ΄αυτόν τον πλανήτη?
    Όσο τον έχουμε ανάγκη τον Πούτιν εμείς, άλλο τόσο μας έχει ανάγκη και αυτός.
    Για σκέψου λίγο, είμαστε η μοναδική χώρα στα Βαλκάνια που δεν του "κάνει νούμερα"... και είναι μαζί του χωρίς αμφιταλαντεύσεις τύπου Βουλγαρίας. Όσο για τις άλλες χώρες όπως Αλβανία, Σκόπια, Κροατία, Ρουμανία, αυτές έχουν πάθει τέτοιο παροξυσμό Αμερικανολαγνείας.... που νομίζουν ότι δεν ανήκουν καν στα Βαλκάνια....
    Που θα έβρισκε καλύτερο σύμμαχο λοιπόν?
    Έτσι είναι αυτά "δίνεις-παίρνεις"!!!

    M.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. M 1:08

    Αυτοί που σωστά αναφέρεις, βλέπεις ανήκουν στη "Νέα Ευρώπη". Εμείς και οι υπόλοιποι χαχόλοι, είμαστε της "Παλιάς Ευρώπης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή