Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Το αριστερό (?) μανίκι του ….λαϊκισμού !

Σε μεταμοντέρνα λαϊκίστικη παράταξη του κρατισμού τείνει να μετατραπεί ο Συνασπισμός ανταγωνιζόμενος τον παραδοσιακό λαϊκισμό του κ. Καρατζαφέρη.

Παριστάνει όλο και πιο έντονα τον πολιτικό εκφραστή σε ότι υπάρχει και κινείται στην Ελληνική κοινωνία προσδοκώντας να αναλάβει εκ ολοκλήρου τον ρόλο του …Ρομπέν των δυσαρεστημένων αλλά και του ρόλου του Ρομπέν των …..βολεμένων.

Έχει αναγάγει τη δημαγωγική υποστήριξη όλων των συντεχνιακών διεκδικήσεων σε επίσημη πολιτική του κόμματος του και έχει μετατραπεί στο κόμμα της ευκολίας και των ανέξοδων διακηρύξεων.

Παρακολουθώντας κανείς τις θέσεις του αντιλαμβάνεται ότι οραματίζεται έναν κόσμο, όπου κανείς δεν θα προσφέρει και …….όλοι θα καρπούνται (……….).

Αντιδρά και στην παραμικρή προσπάθεια των αποκρατικοποιήσεων , της αλλαγής του νόμου για τα Πανεπιστήμια , της αλλαγής των κανονισμών των ΔΕΚΟ, του ασφαλιστικού, της οποιασδήποτε υπόνοιας μεταρρύθμισης που θα τολμήσει να θίξει τα δικαιώματα των ….βολεμένων.

Τα κύρια συνθήματά του είναι : αύξηση των δημοσίων δαπανών, μην πειράξετε το «δημόσιο» και κάτω τα χέρια από τα «κεκτημένα».

Αν κανείς του μιλήσει για …πώληση της Ολυμπιακής θα πάρει άμεσα την απάντηση του. Πάνω από το πτώμα μου!

Αντί να προβληματιστεί από τη διαπίστωση ότι η οικονομία της αγοράς είναι το μόνο ιστορικά οικονομικό σύστημα που παράγει πλούτο, ο Συνασπισμός μάχεται …… ανεμόμυλους ως άλλος Δον Κιχώτης.

Νομίζει ότι υπερασπίζει τους αδύνατους, ενώ στην ουσία δρα εναντίον τους..

Γιατί όποιος συμπαρατάσσετε με τους αδύνατους προωθεί μεταρρυθμίσεις υπέρ των πολλών, δεν προσχωρεί στη συντεχνιακή λογική των λίγων.

Αλλά ούτε συντάσσετε με τραμπουκισμούς συνδικαλιστών ενάντια σε κάθε δημοκρατική νομιμότητα και ενάντια στα δικαιώματα των απλών και αδύναμων καταναλωτών.

Μάχεται για την ποιότητα των συλλογικών αγαθών, δεν χαμηλώνει τον πήχη ζευγαρώνοντας με τον λαϊκισμό του κρατισμού.

Τον λαϊκισμό που αντιδρά για μικροπαραταξιακές ή εκλογικές σκοπιμότητες και που δεν οδηγεί πουθενά.

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι ότι δεν έχει καταλάβει που ακριβώς βαδίζει και ότι ήδη βρίσκεται στην ……δίνη του λαϊκισμού.

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από ομιλία του κ. Αλαβάνου στην Βουλή: «Τι είναι όμως ο λαϊκισμός; Σύμφωνα με το πολίτευμά μας, ο λαός είναι ταυτόχρονα η πηγή και ο φορέας των εξουσιών. Οι εξουσίες όμως αυτές ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. Όταν λοιπόν διατυπώνονται απόψεις περί παντοδυναμίας του λαού και άσκησης της κυριαρχίας του έξω και πέρα από το Σύνταγμα, αυτό πράγματι είναι λαϊκισμός».

Πηγαίνει όμως στο αστυνομικό τμήμα που κρατούνται συλληφθέντες από επεισόδια και απαιτεί από τον εισαγγελέα να δει τους κρατούμενους ενόσω συνεχίζεται η προανάκριση ,πράγμα που απαγορεύεται ρητώς, με την αιτιολογία ότι είναι αρχηγός κόμματος.

Από την μία λοιπόν μας δίνει τον ορισμό του λαϊκισμού και από την άλλη το παράδειγμα του.

Η …..θλιβερή κατάληξη ενός χώρου, που ανέδειξε ανθρώπους εξαιρετικής ποιότητας ,όπως ο Λεωνίδας Κύρκος .

Όσο για σένα Έλληνα πολίτη που κουβαλάς στην πλάτη σου ένα τεράστιο, αναποτελεσματικό και διεφθαρμένο κράτος ,κτισμένο λιθαράκι –λιθαράκι την τελευταία 20ετία , …..μην στεναχωριέσαι.

Η ζωή σου θα γίνει καλύτερη και αυτά τα τέρατα θα εξαφανισθούν.

Πως; Μέσα από τα …… επτά ΘΑ

ΘΑ ….το σκεφτεί το επιτελείο της Κουμουνδούρου (…..στο μέλλον)
ΘΑ συσταθούν τα αντίστοιχα …..
thinks tanks
ΘΑ το επεξεργαστούν και αναλύσουν( …είναι και πολλές οι συνιστώσες βλέπεις)
ΘΑ το προωθήσουν στην αντίστοιχή κομματική επιτροπή
ΘΑ καταλήξουν(…….κάποια στιγμή) σε επίσημες αποφάσεις και αφού πρώτα ……
ΘΑ έχουν διοργανώσει τις απαραίτητες πορείες (στο Σύνταγμα φυσικά, καθότι πρέπει να ….εξασκούνται στην απαραίτητη επαναστατική γυμναστική τους τα παιδιά ….των Εξαρχείων) με κύριο σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα …….κεκτημένα του ….Δημοσίου ?????
ΘΑ …….μας το ανακοινώσει ο Αλέξης μέσω πανηγυρικής …….πορείας πάντα.

Έως τότε, πρώτες .. «μούρες» και χέρι-χέρι ο……Αλαβάνος με τον Καρατζαφέρη και……

……εσύ ταλαιπωρημένε πολίτη ……σκάσε και κολύμπα !!!


41 σχόλια:

  1. Πολυ σωστος πολιτη.Ολοι αυτοι υπερασπιζονται τους βολεμενους του δημοσιου!Για τον απλο εργατη του ιδιωτικου τομεα δεν τους καιγεται καρφι!!!!Εγω μαζι με τον συριζα βαζω και το πασοκ(αλλωστε αυτο διορισε ολους αυτους τους κυφηνες του δημοσιου την τελευταια 20ετια) και οπως ειναι λογικο υπερασπιζεται μεχρι αηδιας την εκλογικη του πελατεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επτά ΘΑ, όπως λέμε ..Τα Επτά Θαύματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατ' αρχας πολυ αναλυτικη και καλογραμμενη αναλυση, μπραβο. Τωρα πως αυτο το κομματιδιο ανεβαινει στις ημι-στημενες δημοσκοπησεις ειναι ηλιου φαεινοτερον. Ολα τα μικροστρωματα του δημοσιου που βολευτηκαν βασικα επι ΠΑΣΟΚ και που ενοιωσαν οτι ισως χασουν προστασια και προνομια στραφηκαν προς τον λαικο αγωνιστη τσιπρα!! Αυτοι και τον καρατζαφερη θα ψηφιζαν αν λειτουργουσε τοσο αισχρα λαικιστικα. Και ας μην ξεχναμε οτι ο μισος ΣΥΝ ειναι πλουτο-κρατικοδιατος, σε ΜΚΟ, υπουργεια, παιδεια-πανεπιστημια, προμηθειες δημοσιου κλπ και ο αλλος μισος πινει καμπαρι στο γοητευμενο απο την 'νεανικη επαναστατικοτητα' των γυμναστηριων Εκαλη-κλαμπ, οπου ηδη παιρνει 10-11% στις εκλογες. Τι συζηταμε τωρα, αυτοι αλωνιζουν ανενοχλητοι παιζοντας το 'δημοκρατης= αγωνιστης=αντιρατσιστης=ΣΥΝ' με την βουλα!! Ενα απλο παραδειγμα ειναι η εδω και μηνες καταληψη της παλαιας δημοτικης αγορας στην Κυψελη, οπου υπο το προσχημα της κτιριακης σωτηριας εχει μετατραπει σε καθημερινο 'πολυπολιτισμικο' προπαγανδιστικο αντρο του ΣΥΡΙΖΑ και που ολως τυχαιως απολαμβανει της πληρους ασυλιας απο γειτονικη αναρχικη ομαδα, τιποτα δεν σκιζεται. Απλα ειμαι περιεργος για το ποιος πληρωνει τα προφανως υψηλα λειτουργικα εξοδα, μηπως ο Κακλαμανης δηλαδη ο Αθηναιος δημοτης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Exeis kapoio dikio. Alla to problhma den einai giati einai "bolemenoi" sto dhmosio kapoioi alla giati oi ypolipoi DEN einai. Dhladh yparxoun mono akra. H bolemenos 8a eisai h ponemenos. Pisteuw pws ola dhmiourgountai gia psifo8hrikous logous se ola ta komata.

    Dhladh esy kai egw pou pernoume px 700 euro, exoume problhma me ton allo pou pernei 1500? Egw pantws exw problhma pou den pernw KAI egw 1500. Den ennow oti psaxnw na boleytw kai egw kapou. Aplws prepei ligo na aneboun oi karw kai na pesoun oi panw. Prepei na er8oun oloi sthn mesh.

    Omws an poulioyntai etsi oi dhmosies yphresies thn mamhsame. 8a eprepe na broun tropo na doulepsoun swsta, etsi wste na einai kerdos gia ton topo, h ka8e olymbiaki kai deh. Oso yparxei h psifo8hreia kai den katalabenei o KOSMOS kai oi POLITIKOI ta problhmata, phgainoume apo to kako sto xeirotero.


    Pisteuw pws o syriza ksefeugei se merika pragmata, opws ta oti den 8elei to nato kai apo ayto xanei. An omws se merika pragmata kanoun ligo pisw kai ginoun pio realistes mporoun na ginoun kybernitiko komma.

    LEFTA yparxoun gia olous alla ta pernoun ligoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα χαιδεμένα παιδιά του συστήματος ,τους χαιδεύουν
    και το ΠΑΣΟΚ αλλά πιο πολύ η ΝΔ.
    Πάντα βολεμένοι στις θεσούλες τους ,επαναστάτες χωρίς κανένα κόστος.
    Από προτάσεις δε....καλώς τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι 300.000 υπογραφές για δημοψήφισμα στο ασφαλιστικό, είναι ............λαϊκό έτυμα κατά τον κ.Αλαβάνο.
    Ρε μπας και γίναμε κράτος των 500.000 , και δεν το έχω καταλάβει.
    Ρε μάνα ! Πόσο πληθυσμό έχει η Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξηγήθηκες πάλι. Δεν χαρίζεσαι σε κανέναν και μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η μάνα μου στο χωριό μου είχε έξι ορφανά να θρέψει. Όταν είχε πολύ αλεύρι , λάδι και ξύλα για το φούρνο το μόνο που της έλειπε ήταν τα χόρτα. Τέτοια εποχή ήταν χαρά Θεού για μας.Τα χωράφια μας ήταν γεμάτα απ΄αυτά , λάπατα, καυκαλήθρες, ζώχια , σέσκουλο, σπανάκι μαϊντανό, κρεμμυδάκια φρέσκα και σκόρδα από τον κήπο που η κακομοίρα είχε πάντα την πρόνοια να βάλει. Κι έφτιαχνε τέσσερα ταψιά πίτες. Και χορταίναμε αφού τρώγαμε όχι ένα- δυο , αλλά μισό ταψί πίτα ο καθένας.
    Γιατί τα γράφω αυτά ;;;;;
    Για να απαντήσω σ΄ αυτόν που έγραψε το άρθρο.
    Φίλε μου εδώ και τριάντα σχεδόν χρόνια που εργάζομαι ακούω ότι η εθνική μας πίτα που τη λένε Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν ΑΕΠ , δηλαδή, όλο και μεγαλώνει μου λένε οι αρσένηδες , οι σημίτηδες , οι τσοβόληδες, οι χριστοδουλάκηδες, οι παπαντωνίοι και οι αλογοσκούφηδες. Κι εγώ ο χαζός που διάβασα τις βλακείες που έγραψες αναρωτιέμαι!!!
    Πώς γίνεται , γαμώτο μου, τα κομμάτια αυτής της πίτας να γίνονται μικρότερα για μένα αλλά και για όλο τον ελληνικό λαό; Πώς μπορεί ο ελληνικός λαός να εξαπατιέται πάντα από κάποιους εξυπνάκηδες που τρώνε όλη την πίτα το ΑΕΠ και να μένει νηστικός;;;;
    Την απάντηση και πάλι την παίρνω από το χωριό μου. Παλιά τα χωράφια τά είχε ο τσιφλικάς. Όποιος φώναζε ότι έπρεπε να τα μοιράσουν ήταν κακός. Έβγαιναν οι πληρωμένοι μπράβοι του τσιφλικά κι αν είχε κόρη την έλεγαν πουτάνα, αυτόν ψεύτη, λαϊκιστή, κλέφτη, και τον απαξίωναν στη μικρή κοινωνία. Τον ξεφτίλιζαν δηλαδή.
    Αυτό συμβαίνει και με τον συγγραφέα αυτού του άρθρου. Προσπαθεί να ξεφτιλίσει αυτούς που τολμούν να θίξουν τα κακώς κείμενα." Ο ΣΥΡΙΖΑ ε!!! Να σου πώ ποιοι είναι αυτοί. Κι αρχίζει το υβρεολόγιο και τα εμετικά αυτού του είδους δημοσιεύματα".
    Το ρόλο του μπράβου του τσιφλικά....
    μέσα από P/C του και το διαδίκτυο..
    ΟΥ!!! να μου χαθείς!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και μετα,...ξυπνησες.
    Αντε και καλα κρασα.
    Τωρα που θα ελθει ο ΞΥΡΙΖΑ, θα σου λυσει ολα τα προβληματα και θα σου δωσει να φας.
    Προσλαμβανοντας αβερτα υπαλληλους απο το δημοσιο και βεβαια πληρωνοντας τους με τις καβαλινες που θα βγαλουν τα ζωα που ειχες στο χτημα σου.
    Οσον αφορα στους χαχολους, στους πληβειους, στους δουλους ντε, του ιδιωτικου τομεα, αυτοι, στην πυρα.
    Καλα, τοση εξυπναδα πια, εσυ πας για Νομπελ φιλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για το ΛΑΟΣ... δεν θα σχολιάσω άλλο.. "παραέγραψα" στο προηγούμενο άρθρο...

    Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ, τί "εκφράζει"?

    Το σχέδιο που είχαν "εξυφάνει" οι "γνωστοί - άγνωστοι" εγκέφαλοι, πολλά χρόνια πριν.
    "Διαλύσανε"... όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις με τις κρατικοποιήσεις, μετά τις καταχρεώσανε, (μιλάμε... για το "μεγάλο φαγοπότι") διορίσανε πάνω από 1.000.000 τεμπέληδες κ όλα αυτά τα φεσώσανε στο λαό.

    Το χειρότερο όμως απ΄όλα, ήταν ότι έμαθαν στον Έλληνα να είναι τεμπέλης, βολεψάκιας, φοβιτσιάρης κ υπάλληλος της κακιάς ώρας.... χωρίς διάθεση για δημιουργία.

    Αυτόν τον Έλληνα... λοιπόν υπερασπίζεται ο Σύριζα κ αυτόν τον Έλληνα θέλει να "διατηρήσει"...
    Όλα αυτά όμως δεν νομίζω να διαρκέσουν για πολύ.... !!!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Είμαστε με τους κακούς μαθητές», είπε στην ομιλία του ο κ. Αλαβάνος. «[Με] τους μετεξεταστέους, όσους μένουν στην ίδια τάξη, με όσους έχουν διαγωγή κοσμία, όσους νιώθουν τον πειρασμό στη βία να απαντήσουν με βία, που τις περισσότερες φορές τη στρέφουν ενάντια στον εαυτό τους. Δεν πρόκειται για ντουβάρια και αλητεία. Ξέρουμε ότι είναι αγόρια και κορίτσια που αρνούνται, με έναν τρόπο που περικλείει πολύ πόνο, να πειθαρχήσουν στο σύστημα» (Ελευθεροτυπία, 3/10/2005).

    Τι μεγάλη διαφορά από το «πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στους αγώνες» του Φλωράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Συνασπισμός ούτε της Αριστεράς αλλά ούτε και της Προόδου είναι.

    Με το να υποστηρίζει τους αναρχικούς που διαλύουν το μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη, με το να μην θέλει καμία αλλαγή στο καθηγητοκρατούμενο ελληνικό πανεπιστήμιο ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι της ΠΡΟΟΔΟΥ.
    Άλλος ήταν ο Συνασπισμός όταν πρωτοδημιουργήθηκε.
    Α ρε Λεωνίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μερικές φορές αξίζει να βλέπουμε τα πράγματα πιο...σφαιρικά. Λοιπόν ένα-ένα:
    Νομιμότητα-Λαϊκισμός: Όταν η ΝΔ (βλ. Έβερτ) έφτιαχνε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ραδιοφωνικούς σταθμούς λαΐκιζε ή όχι; Παρέβαινε το Σύνταγμα αγαπητέ politis προκειμένου να μαζέψει ψηφαλάκια; Μη μου αρχίσεις σε παρακαλώ τα περί Ευρωπαϊκού Δικαίου κλπ το ίδιο ισχύει και για τα δικαιώματα του πολίτη όταν τελεί υπό κράτηση (που στην Ελλάδα άστα να πάνε...)
    Δημόσιο-Ιδιωτικό (τομέας, δουλειά, Πανεπιστήμια κλπ). Καλά δεν ξέρεις ότι στην Ελλάδα αυτό που λέμε ιδιωτικός τομέας δεν είναι παρά κρατικοδίαιτη μπίζνα; Τι μεταρρύθμιση και μπούρδες; Ποιος δημιούργησε τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ δημόσιο τομέα; Ο ΣΥΡΙΖΑ; ή μήπως ο θείος του Ανηψιού; Ποιος ιδιωτικοποίησε την Ολυμπιακή; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος διόρισε χιλιάδες; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως το ΠΑΣΟΚ; Ποιος έφτιαξε Πανεπιστήμια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ανεξέλεγκτα στο όνομα μιας ανόητης ανάπτυξης της περιφέρειας; ο ΣΥΡΙΖΑ; Όχι βέβαια. Και τώρα ζητάτε από εκείνον που καταγγέλλει (ΣΥΡΙΖΑ) να φορτωθεί και τις αμαρτίες εκείνων που έπραξαν τα εγκλήματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ);Ήμαρτον! Και επιπλέον ζητάς να εμπιστευθούμε εκείνους που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διαλύσουν τα πάντα, ενώ τώρα έρχονται να μας πουν "συγγνώμη λάθος, τώρα θα σας μεταρρυθμίσουμε!" Ποιοι; οι ίδιοι που τα έκαναν ΜΠΑΧΑΛΟ! Και θα τα πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε παιδιά ο λαϊκισμός του έφτασε μέχρι στο σημείο να πάει σε σχολείο για επίσκεψη (ο κ.Αλαβάνος)και να προτρέψει τους μαθητές αφού γράψουν στο διαγώνισμα τους , μετά να αφήσουν και τον διπλανό τους να αντιγράψει.
    Από το ΣΟΚ η καθηγήτρια ακόμα ......νοσηλεύεται!!!!!!
    Το πιάσατε το μήνυμα;
    ότι η ζωή μπορεί να έχει κανόνες και όρια, , αλλά ...ας τους παραβιάζουμε ,ας παρανομούμε , ας αδικούμε κάποιους άλλους που έχουν προσπαθήσει ,που έχουν κουραστεί,.......δεν τρέχει και τίποτα.
    Τα Εξάρχεια Τώρα Δικαιώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδιά, η σχέση Αλαβάνου και Κύρκου είναι πολύ πιο στενή απ' όσο νομίζετε. Μικρή η απόσταση που τους χωρίζει, μην είστε αφελείς. Απλά, ο Κύρκος θα μπορούσε, με λίγο στρίμωγμα, να χωρέσει στη "Φιλελεύθερη Συμμαχία", ο Αλαβάνος πιο δύσκολα. Αλλά και πάλι...Νομίζετε πως του Κύρκου και της "ανανεωτικής πτέρυγας" του ΣΥΝ του κάηκε καρφάκι που οι προστατευόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ "αντιεξουσιαστές" έκαψαν τον Άγνωστο Στρατιώτη; Καθόλου!
    (Φυσικά, εδώ μπαίνει και η ευθύνη της Αστυνομίας, αλλά τί να περιμένει κανείς πια;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς Ανώνυμο 9.41
    Το λές και μόνο σου φίλε!
    ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ , δεν προτείνει !
    Άλλωστε αυτό λέει και το άρθρο με τα ΘΑ, αλλά εσύ επειδή διαβάζεις με κομματική ματιά ΔΕΝ το είδες.
    Αν πας σε ένα οποιοδήποτε καφενείο ξέρεις πόσους ....Αλαβάνους να καταγγέλλουν Θα βρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να γραψω και κατι για να με βρισετε;
    Οταν εγινε ο ΣΥΝ,(εξαλλαγη του ΚΚΕ Εσωτ., πηγαιναν πολλοι απο κει για να πηδηξουν, μιας και εκει, ειχαν μαζευτει κατι ψυχω τετοιες με ταγαρια, που για την εποχη, ηταν πολυ προωθημενες.
    Και ομοφυλοφιλοι, φουλ.
    Γι αυτο και οι ιδεες τους παντα ηταν για τα πανηγυρια.
    Γιατι ν αλλαξουν τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. .............
    Γλυκός ο λαϊκισμός στα αυτιά του πολίτη, πικρή η αλήθεια.
    .............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Ανώνυμε 9.41
    Φυσικά και φταίνε για τα χάλια μας Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μιας και αυτά τα δύο κόμματα κυβερνούν από το 1974 και μετά.
    Το θέμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ "καταγγέλλει" τα δύα κόμματα, στην ουσία επικροτεί την πολιτική των 34 τελευταίων χρόνων, αφού το μόνο που προτείνει (τουλάχιστον στο ασφαλιστικό και στην Παδεία) είναι να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.
    Είναι πολιτική για κυκλοθυμικούς αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Περισσεύει ο λαϊκισμός και η δημαγωγία από πλευράς Καρατζαφέρη και Aλαβάνου, οι οποίοι είναι άσσοι στο να ρίχνουν πυροτεχνήματα.
    Μόνο που έτσι είναι χρήσιμοι μόνο για εκδηλώσεις και Πανηγύρια και για τίποτα παραπάνω.
    θέλουμε προτάσεις-λύσεις και όχι καταγγελίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να΄ταν μόνο αυτά, δεν βλέπετε αυτό το αποεθνικοποιητικό αμόκ που τους έχει καταβάλει?
    Απαξιώνουν κ υποβαθμίζουν οτιδήποτε πατριωτικό και με την ύπουλη προπαγάνδα τους ουσιαστικά υπερτονίζουν τη δύναμη του ξένου παράγοντα, και δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να ευνοούν την υποταγή στην Νέα Τάξη.
    Αντίδραση σε όλα λένε...????
    Ραγιάδες με σκυμένο το κεφάλι μας θέλουν....

    Ας κάνουν όρεξη.....

    Μ.
    Υ.Γ
    Έγραψες.... πάλι αγαπητέ Πολίτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!!!
    Για μένα δεν υπάρχει πιο υποκριτικό και λαϊκίστικο κόμμα από το ΣΥΡΙΖΑ τώρα και το ΣΥΝ πριν!! Βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στο βόλεμα όχι μόνο των στελεχών τους, των νυν και των πρώην (και προ Αλαβάνου εννοώ), αγκαλιά με τους μεγαλοεφοπλιστές και μεγαλοεκδότες επιπλέουν πάντα στον αφρό και περιφέρονται στις αυλές των κομμάτων εξουσίας που δυστυχώς κάθε φορά χρειάζονται και ένα μπαλαντέρ για να ισορροπήσουν!!!
    Σε πληροφορώ φίλε μου ότι είναι πιο επικίνδυνοι από τους υπόλοιπους και παίζουν καθαρά το παιχνίδι του συστήματος και δεκάρα δεν δίνουν για σένα και για μένα!!!
    Εγώ τους θεωρώ πράκτορες!
    Αυτό που με πικραίνει όμως είναι ότι παντού και πάντα έχουν τις άκρες τους! Κάποιο αγαπητό σε μένα μεγάλο στέλεχος της ΝΔ, σε καίριο πόστο σήμερα, έλεγε: Στο γυιό μου εγώ είπα παιδί μου ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ να πας! Μόνο στο ΣΥΝ για να είσαι πάντα επάνω!!!
    Μεγάλη αλήθεια!!
    Καλό σου ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ marianaonice
    Και εγώ Μαριάννα της ίδιας άποψης είμαι , ότι ο ρόλος κάποιων μεγάλων στελεχών του είναι ....ύποπτος!!
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πρός τον εισηγητή.";Καλώς το παιδί!!!
    Ποιος κατάντησε την Ελλάδα "ΜΠΑΝΑΝΙΑ"
    και τον Έλληνα "ΜΑΚΑΚΑ";
    Ποιος "ΚΥΒΕΡΝΑ" την Ελλάδα Απο το 1821 και μετά;
    Με εξαίρεση Το Βενιζέλο και τα πρώτα χρόνια του Ανδρέα,συντηρητικές(δεξιές) και φασιστικές κυβερνήσεις.
    Τι μπανανοφιλοσοφίες μας γράφεις;
    Μήπως είσαι "ΜΠΑΝΑΝΟΜΑΚΑΚΑΣ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πρός τον ανώνυμο "ΟΥ!! Να μου χαθείς"

    Ποιά κακώς κείμενα βρέ άνθρωπε θίγετε? Πού μας έχετε "τρελλάνει" με τίς ανοησίες περί "κοινωνικής" αντίδρασης, "κοινωνικού" αγώνα, "κοινωνικής" δικαιοσύνης, "κοινωνικής" ελευθερίας, και κουραφέξαλα?
    Ποιά κοινωνική ελευθερία μπορεί πραγματικά να υπάρχει, αν δεν υπάρχει πρώτα εθνική ελευθερία, και εντέλει πως θα υπάρξουν και οι δύο, αν δεν προηγηθεί η εσωτερικη μας ελευθερία????
    Αλλά εσείς "κύριοι"... του Σύριζα, γίνεται ολοένα κ πιό φανερό ότι αυτή την συγκεκριμένη ελευθερία σκοπεύετε..., αυτή θέλετε να καταργήσετε... μακροπρόθεσμα
    με την πολιτική σας τακτική.
    Προσπαθείτε να "διαχειριστείτε"... όχι μόνο του πνεύμα του λαού αλλά κυρίως την ψυχή του.
    Κάνω λάθος?????
    Να σας πω, όμως και γιατί?
    Γιατί ουσιαστικά η εσωτερική ελευθερία είναι αυτή που κάνει τους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!
    Ακολουθείτε πιστά, και κάνετε "φιλότιμες" προσπάθειες, να εφαρμόσετε την θεωρία της "Στρατηγικής της ήπιας ισχύος"....
    Σύμφωνα με την θεωρία αυτή, και διά στόματος αυτού που την επινόησε... (Τζόζεφ... Νάι, καθηγητής/Χάρβαρντ)

    "H βασική έννοια της δύναμης είναι η ικανότητα να επηρεάσετε τους άλλους, ώστε να τους βάλετε να κάνουν ότι εσείς θέλετε.
    Υπάρχουν τρείς βασικοί τρόποι να το επιτύχετε: ο ένας είναι να τους απειλήσετε με τα "ραβδιά", ο δεύτερος είναι να τους "ανταμείψετε με "καρότα", ο τρίτος είναι να τους προσεταιριστείτε ή να τους ενσωματώσετε, ώστε να ΘΕΛΟΥΝ αυτά που ΘΕΛΕΤΕ. Εάν μπορέσετε να κάνετε το τελευταίο... θα σας κοστίσει πολύ λιγότερο απ΄ ότι τα καρότα και τα ραβδιά....."

    Καημένοι μου... στην προσπάθεια θα μείνετε.....!!!!

    Υ.Γ
    Τί έγινε "εντιμότατοι.... μισθοφόροι", της Νέας Τάξης, ο POLITIS σας έχει ταράξει για τα καλά....???????
    M.ahw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πω! Πω! επιχειρήματα....!
    Απ΄οτι βλέπω αρχίζετε να χάνεται την γνωστή ψυχραιμία..... σας!!!!!

    Τέλεια, αρχίζω να έχω ελπίδες ότι πάμε καλά...!!!!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. To σχόλιο 9.23 πηγαίνε για τον ανώνυμο... 8.35 και όχι για το δικό μου 9.15 (άντε... φίλε μου Πολίτη, με έχεις τρελλάνει... τελείως)

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τώρα που σκάνε όλες οι φούσκες και ο εθνισμός στην Ευρώπη επιστρέφει (Ολλανδία, Ιταλία κλπ.), καλό θα ήταν ή να υποχωρήσουν ή να εξαφανιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είπα να μην επανέλθω στο "αγαπημένο" μου θέμα που είναι ο Καρατζαφέρης..., αλλά δεν άντεξα... Όσοι μπορείτε δείτε την ομιλία του σήμερα στην βουλή για το Σκοπιανό.... τέτοιο φθηνό λαϊκισμό δεν έχετε "ματαδεί"...!!! Καλά δεν μπορεί κάποιος να του πεί ότι η προσπάθεια υποτίμησης της νοημοσύνης μας έχει και όρια....
    ΕΛΕΟΟΟΟΟΣ!!!!!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μιλάνε για τους μικροαστούς και έχουν βολευτεί όλοι τους Με τις πλάτες τραβεστί πατέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ήμαρτον Παναγία μου..., έφθασε στο σημείο, ο γνωστός αρχηγός του " υπερπατριωτικού" κόμματος, (εκτός από τις γνωστές του, μπούρδες περί ΒΕΤΟ) να ισχυρίζεται ότι αν δεν ήταν αυτός και το κόμμα του να "υποδείξουν"... στον Καραμανλή να κάνει στροφή προς την Ρωσία, δεν θα είχαν γίνει οι ενεργειακές συμφωνίες ποτέ...!!!

    Πάει.... θα το χάσουμε τελείως... δεν γλιτώνουμε...

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @nassos
    Μου άρεσε η λέξη που χρησιμοποίησες που επιβεβαιώνει και το επίπεδο σου.
    Εθνισμός (=πατριωτισμός, φιλοπατρία) και όχι Εθνικισμός(=υπέρμετρος πατριωτισμός με επεκτατικές βλέψεις)
    Πολλοί τα ....μπερδεύουν!

    @ Μ
    Όταν λοιπόν τον κ. Καρατζαφέρη τον χαρακτηρίζω λαϊκιστή και το κόμμα του έντονα λαϊκιστικό , κάποιοι δυσαρεστούνται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Να που κάποιοι δεν κάθονται με σταυρωμέν χέρια. Ο Βγενόπουλος, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, θα κατεθέσει μήνυση στον Αλέξη Τσίπρα και στο Star Chanell (Βαρδινογιάννης) για την όλη επίθεση περί συμφωνίας ΟΤΕ-MIG.

    Ευχαριστώ politis-gr. Μη νομίζεις όμως ότι ήταν και σε εμένα εύκολο να κατανοήσω τη διαφορά μεταξύ εθνισμού και εθνικισμού. Γιατί κάποιοι έντεχνα συγχέουν τον εθνισμό με τον σωβινισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Νομίζω ότι βρήκα επιτέλους ένα λάθος στα κείμενά σου politi :)
    στην πρόταση:

    Νομίζει ότι υπερασπίζει τους αδύνατους, ενώ στην ουσία δρα εναντίον τους..

    ...το "Νομίζει" θα το έβαζα σε εισαγωγικά :)

    http://liondani.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σιγουρα τα προβληματα στο δημοσιο και την χωρα γενικοτερα τα δημιουργησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κατα φοβερη και διαρκη συμπτωση ομως ο ΣΥΡΙΖΑ μασουλαει ασταματητα, πλουσιοπαροχα και πολυεπιπεδα απο αυτη την κατασταση που δηθεν καταγγελει. Ειναι το κοινωνικο αλλοθι του συστηματος εμπλουτισμενο με θεωρητικη καταρτιση 'αντιρατσιστικου προοδευτισμου' με ολιγον απο ..φλεγομενη κουκουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ

    Είναι δύσκολο να καταπιούν πρώτα οι κολαούζοι του συστήματος και πολύ περισσότερο να χωνέψουν την τρομακτική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.
    Είναι δύσκολο να παραδεχτούν ότι το δημοσκοπικό ποσοστό έστω της Ενιαίας ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ξεπερνά το 26% και βαίνει ολοταχώς αυξανόμενο. Οι εποχές του 58 ξανάρχονται.... Τότε επιστράτευσαν τα ξερονήσια , τα κοινωνικά φρονήματα και τους κοινωνικούς αποκλεισμούς, τη βία και τη νοθεία του 61... τους βρυκόλακες της Δημοκρατίας τύπου Γκοτζαμάνη τις δολοφονίες των Πέτρουλα Λαμπράκη και στο τέλος τη χούντα....
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ απέτυχαν και θα αποτύχουν...

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΖΗΤΑ
    Μια ευκαιρία στην Αριστερά.
    Τη δικαιούται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. "Η υποβολή μήνυσης και αγωγής εναντίον του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα συνιστά μια πρωτοφανή πρόκληση και εισάγει μια άκρως επικίνδυνη λογική ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου", αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΝ, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου.
    Είναι προφανές ότι η κυβερνητική πολιτική έχει αποθρασύνει μεγάλους επιχειρηματικούς κύκλους, οι οποίοι ενοχλούνται από το συνεπές και αταλάντευτο μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων, καθώς και απέναντι στα άγρια κερδοσκοπικά παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της δημόσιας περιουσίας", αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του ΣΥΝ.

    "Αν ορισμένοι πιστεύουν ότι μπορούν με τέτοιες μεθόδους να κάμψουν την θέληση και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το δημόσιο πλούτο, είναι γελασμένοι.

    Περιμένουμε πάντως με ενδιαφέρον την αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στην κίνηση του κ. Βγενόπουλου", προστίθεται στην ανακοίνωση.
    Αντιγραφή από το ΕΘΝΟΣ

    Τι λέτε γι΄αυτό;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ψυχραιμία παιδιά!!!!
    ο εχθρος για τους πολιτες ειναι αυτη τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ?
    θΑ τρελλαθούμε εντελώσ
    ς...δικαιωμα να πιστευει κανεις ο,τι θέλει φυσικά αλλα να γραφονται και περι πρακτόρων παει πολυ.θυμιζει ΔΕΞΙΑ της 10ετιας του 50-60!!!!!!τοτε οι αριστεροι χαρακτηρίζονταν πρακτορες τωρα τους προσθετουν και αλλα ομοφυλόφιλοι...κλπ.Υφερπων αντιαριστερισμός μοντέρνας εκδοχής?
    Αλλο να λες πολιτικες αποψεις και με επιχειρηματα να αντιμετωπιζεις αυτες με τις οποιες δεν συμφωνεις
    αλλα οχι κι ετσι...
    σε λιγο θα ζητησετε πιστοποιητικα κοινωνικων φρονημάτων....
    Επικινδυνα μονοπάτια απο ανθρωπους που φαινεται οτι ειναι δημοκρατικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. PROS ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΑ
    Ρε Κωστή αυτό σε πείραξε;
    Αυτά μήπως δεν είναι δικά σου:....."
    5000 στελέχη προερχόμενα κυρίως από τον κεντροαριστερό
    χώρο ζητεί η Ρηγίλλης επειγόντως
    πληροφοριες και βιογραφικά σημειώματα -Γραφείο Τύπου Ρηγίλλης
    [συκοφάντη το σκέφτεσαι ακόμη?]"

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΚΩΣΤΗ
    Αν δεν είναι αυτό συκοφαντίες και ......ύποπτα λόγω του ...χρόνου που τα γράφεις(ξέρεις τίποτα??) τότε τι περιμένεις;
    Έτσι καταλαβαίνεις τι .....πρακτορίσκος είναι ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Σημερα το πρωι, περνωντας με το τραμ, εξω απο το μαγαζι του Καρατζαφερη, και βλεποντας τον τιτλο του κομματος του, ΛΑΟΣ,διεπιστωσα οτι ευκολα μπορει να γραφτει,
    ΛΑ ικιστικ ΟΣ.
    Τι λετε, δεν ταιριαζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κοιμησου εσυ παιδακι μου, κι η τυχη σου δουλευει.(Λαικη παροιμια).
    Αληθεια, οσο περναει ο καιρος, ολο και περισσοτερο πιστευω, οτι τελικα εχουν δικηο εκινοι, που λενε οτι η Ελλαδα, ειναι η τελευταια κομμουνιστικη χωρα στον κοσμο.
    Αληθεια, δεν κανω πλακα.
    Εδω η Ρωσσια, που ηταν ο αρχηγος της Σοβιετιας, και μπηκε μεχρι τα μπουνια στον καπιταλισμο κι εμεις ακουμε συνεχεια κουβεντες απο καποιους "πολιτικους", που μας γυριζουν στη δεκαετια του 20 , αντε του 30.
    Παιδια, ειτε το θελουμε, ειτε οχι, βρισκομαστε στα 2008.Period.
    Τι ψαχνουμε λοιπον να ανακαλυψουμε τον τροχο;Ολη η ανθρωποτητα κινειται στον αστερισμο του κεφαλαιου, αρα πρεπει να προσαρμοσθουμε σ αυτο, με τις λιγοτερες απωλειες και παρενεργειες.
    Αρα, οσον αφορα στο ΚΚΕ, μπορει κανεις να τους βγαζει το καπελλο, οτι ειναι σταθεροι και δεν κανουν παλινωδιες, αλλα η ολη τους πολιτεια, λεει, οτι ειναι επικινδυνοι και σε κρισιμες στιγμες, παιρνουν τις χειροτερες αποφασεις.
    Οσον αφορα στο ΣΥΝ,οι ανθρωποι αυτοι, ειναι απλως καραγκιοζηδες. Δεν ομιλω για τον καθενα χωριστα, γιατι δεν ειμαι ο Θεος, αλλα στο συνολο τους, αυτο το προσωπο βγαζουν.
    Λαικισμο του κερατα, ναι σε ολα,(οχι οτι το Πασοκ παει πισω σ αυτο) και υποστηριξη σε ο,τι μετριο και καταδικασμενο υπαρχει στην Ελλαδα.
    Ακομα και το συνθημα του μακαριτη του Φλωρακη,"πρωτοι στα μαθηματα, πρωτοι στους αγωνες" το χεσανε, κανοντας το,"πατοι στα μαθηματα"...
    Ο ανταγωνισμος της Ελλαδος, εχει παει στο διαολο, η τεχνολογικη της προοδος, απ ο,τι ακουσα σημερα, πηγε στο 25, απο τις 27 χωρες της ΕΕ και οι επενδυσεις, αει καλα.
    Εμεις λοιπον, εχουμε παρει το μερος των προνομιουχων μονιμαδων του δημοσιου και παραδημοσιου τομεα και ζηταμε να αυξηθουν τα προνομια τους.
    Πως ειναι δυνατον, να ελθει καποιος να φερει λεφτα στην Ελλαδα, οταν ξερει οτι το λιγωτερο θα του τα φανε, ενω αν παει καπου διπλα, θα του κανουν τεμεναδες;
    Αν δε θελουμε πολλα λεφτα και προτιμαμε τη λιτη ζωη, χωρις ξενους στην πλατη μας,σαν κι αυτοι που ζουσαμε μεχρι τη δεκαετια του 60, αυτο ειναι σεβαστο κι εγω μαζι σας.Αλλα απ ο,τι βλεπω, ολοι, εχουν υιοθετησει τον Αμερικανικο τροπο ζωης, τον οποιο και καταδικαζουν.Θελουν σπιτια πολυτελειας, αυτοκινητα χλιδα και μεγαλη ζωη.
    Αν αυτο εννοειτε σαν αριστερη πολιτικη και αριστερα κομματα, τα εχω χεσμενα πατοκορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή