Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Με αν-άγωγους ...τρόπους επιμένουν !

Είσαστε έτοιμοι για νέες αλλαγές τύπου ……Ρεπούση όπου η Μικρασιατική Καταστροφή έγινε… «συνωστισμός στη Σμύρνη»;

Τι είπατε , όχι …..δεν είσαστε; Κακώς !!!!!

Να είσαστε έτοιμοι για αλλαγές στην Ιστορία σε ότι αφορά τον Μακεδονικό αγώνα.

Ο Παύλος Μελάς θα χαρακτηριστεί (από κάποια νέα …Ρεπούση) …ως πολεμοχαρής εξτρεμιστής και ο Μακεδονικός αγώνας ένας…. «συνωστισμός….οπαδών του» που σκοπός τους ήταν …η διασάλευση της τάξης στην τοπική κοινωνία.

Που το ….πάω και γιατί σας τα λέω αυτά σήμερα;

Γιατί αυτό προετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εξωτερικών θεμάτων με έκθεσή της που θα κατατεθεί αύριο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς ψήφιση.

Στην έκθεσή της λοιπόν (A6-0059/2008) σχετικά με την πρόοδο των σχέσεων της ΕΕ με τη ΠΓΔΜ αποδέχεται ως πολιτιστική κληρονομιά της γείτονος χώρας την παραποίηση της ιστορίας μας μέσω της υιοθέτησης των μακεδονικών συμβόλων .

Αν αντέχετε συνεχίζω!

Συγχρόνως μας ……προτρέπει να κάνουμε κοινές εκδηλώσεις μαζί τους για να τονίσουμε την …….κοινή(!) πολιτιστική μας κληρονομιά!

(βρε μπας και παρεισέφρησαν …..Ιοί …στην επιτροπή)

Υποστηρίζει δε τις προσπάθειες της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να συγκροτήσει κοινές επιτροπές για την εκπαίδευση και την ιστορία με τα γειτονικά κράτη μέλη της ΕΕ, προκειμένου να αναθεωρήσουν (…..) πιθανές ασυμφωνίες και παρερμηνείες της ιστορίας που μπορεί να προκαλέσουν διαφωνίες.

Χρειάζεται δηλαδή να……. Ρεπουσάρουν …την Ιστορία για να μην υπάρχουν παρερμηνείες!

Και για να πετύχει το ….Ρεπουσάρισμα…ασφαλώς θα θέλει και την νέα του …Ρεπούση !

Όπως καλά το υποψιάζεστε η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν αναφέρει πουθενά ,το ότι η ΠΓΔΜ επανειλημμένα έχει εκφράσει αλυτρωτικές διαθέσεις και διεκδικήσεις σε βάρος χώρας μέλους της ΕΕ, ούτε ……ξέρουν τίποτα περί χαρτών που αναφέρουν την Θεσσαλονίκη ως πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ.

Αλλά ξέρουν ότι «Σε …..μια συνέντευξη της η κα. Μπακογιάννη, στην εφημερίδα «Καθημερινή » στις 14 Οκτωβρίου 2007 ανέφερε ότι επιδιώκει τη γρήγορη και οριστική συμφωνία που περιλαμβάνει τη χρήση του ονόματος Μακεδονία»!!!

Στις Βρυξέλλες βλέπετε διαβάζουν μόνο …Ελληνικές εφημερίδες. Επιτέλους και ας αργήσαμε ….Γίναμε…. Ευρώπη !!!

Καλεί και τις δύο πλευρές να εντείνουν τις προσπάθειες για την επίλυση του θέματος, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο για τη συμμετοχή της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς, όπως προβλέπεται από την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, η οποία είναι ακόμη σε ισχύ.(….ΚΑΙ αυθαίρετη γνωμοδότηση η Επιτροπή !!!!! )

Θα έλεγε δηλαδή κανείς, αν διάβαζε προσεκτικά αυτήν την κατάπτυστη έκθεση, ότι η ΠΓΔM είναι ευρωπαϊκή χώρα και η Ελλάδα εκτός ΕΕ…

Αν-άγωγ(ό)ς………. η συμπεριφορά τους !!!!

Ελπίζω αύριο οι Έλληνες ευρωβουλευτές να καταγγείλουν αυτό το έκτρωμα ,που κάποιοι στις Βρυξέλλες το ονόμασαν …έκθεση και να απαιτήσουν να μην «περάσει» από την Ολομέλεια, γιατί θίγει τη χώρα μας και ανοίγει τις ορέξεις των Σκοπιανών.

Γιατί αν περάσει το ……Ρεπουσάρισμα δεν το γλυτώνουμε !

YΓ. Τελικά μπόρεσα και πληροφορήθηκα από επίσημα χείλη της Οργανωτικής Επιτροπής της διημερίδας (σχετικά με το χθεσινό θέμα μου) ότι: Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δεν ασχολήθηκε καν με το εξώδικο του ΛΑΟΣ και πραγματοποιήθηκε η διημερίδα σύμφωνα με το πρόγραμμα της. Εύγε στους Πανεπιστημιακούς μας .


35 σχόλια:

  1. Πολιτη θα ξαναφιερωσεις κανα αρθρο στον "αγαπημενο" μας κ.φριντ?Εχθες εκανε παλι την εμφανιση του!Στη συνεντευξη του χρησιμοποιησε ισα με 20 φορες τις λεξεις μακεδονια,μακεδονικος,μακεδονες αναφερομενος στους αγαπημενους του σκοπιανους.Μαλιστα μας προετρεψε να αναγνωρισουμε μακεδονικη γλωσσα και εθνος!!
    Σχολιασε το σε παρακαλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι τελειωμένος!!!!!
    Προσπαθεί να ....αλλά .....δεν....
    Να μας γράφεις Ντάνιελ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη αλλά το έχεις διαβάσει το βιβλίο της ρεπούση? ή ανήκεις στο λάος? όχι τίποτα άλλο αλλά δεν φαίνεσαι ακροδεξιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @evagelos
    Πως γίνεται αυτό που λες ?
    Αφού το χθεσινό ρε φίλε γράφει για το ΛΑΟΣ...
    Όσο για το σημερινό πολύ καλό πολίτη .Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να περ΄σουν την έκθεση.Ξυπνάτε Έλληνες Ευρωβουλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ομολογώ ότι, όσο περισσότερο ψάχνει κανείς το θέμα τόσο περισσότερο εκπλήσσεται για το πόσο πολύ τελικά "ορέγονται"... την Μακεδονία μας!!!

    Όλες αυτές οι "πιέσεις"... με διάφορους "τρόπους"... θα πρέπει να πείθουν και τον κάθε δύσπιστο, ότι το θέμα της Μακεδονίας συνδέεται άμεσα με "κρυφές" κ "ύποπτες" παραμέτρους της γεωπολιτικής.
    Όπως π.χ .....μιά "ευρύτερη" πολυπολιτισμική Μακεδονία... με πρωτεύουσα γενικότερα των Βαλκανίων την Θεσσαλονίκη ΜΑΣ!!!!

    Γι΄αυτό "κόπτονται" τόσο πολύ για το όνομα, να περιέχει "πάση θυσία" την λέξη Μακεδονία...

    Ας κάνουν όρεξη.... και δεν έχει ΒΕΤΟ... μόνο το μενού....

    Άντε γιατί πολύ τον κάλλο μας πατήσανε.....

    Υ.Γ
    Τί να σου πω βρέ Πολίτη, αν και τα περιμέναμε.... σιγά-σιγά να αρχίζουν τα όργανα... όταν είδα το post σου μία ταραχή.... την έπαθα!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καταγγελτικός για ακόμη μια φορά ο πολίτης...Ιοί έχουν παρεισφρήσει καιρό τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Εvangelos
    Φίλε μου και το έχω διαβάσει και το κυριότερο έχω ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ αφηγήσεις και εξιστορήσεις από πολύ δικούς μου ανθρώπους!!!!!
    Τίποτα άλλο επ` αυτού!
    Γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα για το ΤΙ συνέβη!!!!!
    Δεν καταλαβαίνω βέβαια την ερώτηση σου περί ...ΛΑΟΣ.
    Ποιος είναι αυτός, που όσους δεν συμφωνούμε με τον"συνωστισμό στην Σμύρνη"της Ρεπούση (επαναλαμβάνω από οικογενειακές εμπειρίες και όχι από ....παπαρολογίες),αυτομάτως μας κατατάσσει και σε συγκεκριμένους πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους;
    Συγνώμη φίλε μου αλλά αυτό είναι ...φασισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραια η απαντηση σου αλλα η παρεα που διοργανωνει στα πανεπιστημια, με κρατικα εξοδα παντα, αυτες τις προπαγανδιστικες ημεριδες, τα σεμιναρια κλπ. ειναι ολοι ανεξαιρετως ιδεολογικα φιλαρακια της ΣΥΝωστισμενης ρεπουση!! Τωρα πως κολαει αυτο με το προηγουμενο καταγγελια δεν το πιανω ειλικρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠPEΠEI NA ΠEPIMENOYME ΠOΛΛEΣ TETOIEΣ "EKΘEΣEIΣ" ΓIATI ΘEΛOYN NA ΔHMIOYPΓHΣOYN EPEIΣMATA ΓIA TIΣ MEΛΛONTIKEΣ TOYΣ KINHΣEIΣ.
    YΓ.H PEΠOYΣH ΠOTE ΘA ΣΠAΣEI KANA ΠOΔI?OΠΩΣ H AΛΛH ΠOY THN "KATAPAΣTHKAN". XE-XE G AΠO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω, επειδη καθολου δε μου αρεσει το αιμα να ρεει απο σκοτωμενα παιδια, ευχαριστως θα δεχομουν αλλαγες στην Ιστορια που διδασκεται στα παιδια, υπο εναν ομως ορο.
    Να ειναι οι αλλαγες υποχρεωτικες για ολους.Επι ποινη αποκλεισμου απο συλλογικους φορεις και οργανισμους, οπως ΕΕ,ΝΑΤΟ κλπ.Και οικονομικων ποινων.
    Δεν ειναι υποχρεωτικο να πορευομαστε με τοσα αιματα στις πλατες των παιδιων, που δε φταινε σε τιποτα.
    Και μην ξεχνατε, οτι Γαλλοι και Γερμανοι, που σφαζοντουσαν συνεχεια, καταφεραν να φιλιωσουν επ ωφελεια και των δυο.
    Δεν ειναι δυνατον, καποιοι ανωμαλοι και αρρωστημενοι εγκεφαλοι, να ξεθαβουν συνεχεια σκελετους απο τα ντουλαπια και να τους κουνανε μπροστα στα παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Ανώνυμο 5.55

    Πρόσεχε φίλε γιατί ...βαδίζεις σε επικίνδυνα μονοπάτια.
    "Δαιμονοποιόντας" και χαρακτηρίζοντας συλλήβδην τους χώρους των Πανεπιστημιακών με τον τρόπο που αναφέρεις ,σε εξισώνει χωρίς να το καταλαβαίνεις με αυτούς που κατηγορείς και ακόμα πιο πέρα....
    Πρόσεχε! Πάντα φιλικά το λέω!


    @Theodore
    Ποιος μίλησε για σκελετούς , αίματα κλπ .
    Κάνεις μεγάλο λάθος αν νομίζεις ότι η Ιστορία ενός Έθνους "γράφεται" για να μεταφέρει στις επόμενες γενεές αυτά που αναφέρεις.
    Θα σου αναφέρω μια Κινέζικη ρήση περί αυτού:"Τα πουλιά της λύπης δεν μπορείς να τα αποφύγεις . Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μην τα αφήσεις να φτιάξουν φωλιές μέσα σου ."
    Μέσα σ` αυτή τη φιλοσοφία θα πρέπει να γράφονται τα βιβλία της Ιστορίας και όχι να την τροποποιούμε ..... κατά το δοκούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωχ!!!!! πρέπει να ειδοποιήσουμε τους αριστερούς ευρωβουλευτές μας να τρέξουν... να προλάβουν να επισυνάψουν στην "έκθεση" πριν κατατεθεί, και το ακόλουθο...

    Απόσπασμα από κείμενο του "Ριζοσπάστη" 6 Μαρτίου 1932.

    "Η Ελλάδα είναι Κράτος ιμπεριαλιστικό, που κατέκτησε δια της βίας ολόκληρες περιφέρειες κατοικημένες από άλλες εθνότητες (Μακεδονία και Θράκη) που τις καταπιέζει και τις υποβάλλει σε μια αποικιακή εκμετάλλευση, που καταδιώκει και εξοντώνει τις εθνικές μειονότητες (Εβραίοι).
    Το Κ.Κ. της Ελλάδος διακηρύττει εν ονόματι των βασικών αρχών του μπολσεβικισμού, για τη Μακεδονία και Θράκη το σύνθημα του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης μέχρι πλήρους αποχωρισμού από το Ελληνικό Κράτος, του δικαιώματος για μια ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστατική πάλη του πληθυσμού των περιφερειών αυτών για την εθνική τους απελευθέρωση.

    Ή μάλλον να στείλουμε την ίδια την Κα Ρεπούση αυτοπροσώπως.....

    Υ.Γ
    έτσι για να θυμηθούμε λίγο τον "πατριωτισμό" της αριστεράς...

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  13. Φωτιές θέλεις να ανάψεις πάλι!
    Το ανάρτησα ως φωτό την Κυριακή και είδες τι έγινε!
    Μέχρι που κάποια στιγμή εκεί κοντά στα ξημερώματα νόμιζα ότι .....σηκώθηκε και ο συχωρεμένος ο Γιαννόπουλος και άρχισε να με κατηγορεί ....ως τενεκέ ξεγάνωτο.
    Άστο μην επανέλθει και ...σήμερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρός, Politi

    Έγινε!!! αγαπητέ μου φίλε, θα συγκρατηθώ...
    Η αλήθεια όμως είναι ότι τα posts σου είναι μοναδικά!!! και με προκαλούν... ιδιαιτέρως!!!

    Υ.Γ
    θα επανέλθω... δριμύτερη..

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολίτη ,
    συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου περί καταγραφής της Ιστορίας ,όπως την απ έδωσες στο σχόλιο σου (9.06)προς τον φίλο Theodore .
    Κάτι αντίστοιχο ισχυρίζεται και ο Ηγησίας από την Κρήτη , (3ος αι. π.χ.)
    "Ο σοφός δεν υπερέχει τόσο στην επιλογή των καλών , όσο στην αποφυγή των κακών , έχοντας ως σκοπό το να μη ζει επίπονα και στενάχωρα" .
    Τελικά μπορούμε να πούμε ότι η Κινέζικη φιλοσοφία με την Ελληνική έχει πολλά κοινά.
    Ας διαβάσουν και λίγο φιλοσοφία αυτοί που προσπαθούν να ξαναγράψουν βιβλία ιστορίας.
    Σε αυτή την οδό θα πρέπει να περιδιαβαίνουν και όχι στα μονοπάτια της παραποίησης στην προσπάθεια τους να καταλαγιάσουν τα πάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για να συννενοηθουμε, ας σας γραψω τι μαθαινα εγω σα μαθητης πχ. για τον Βασιλειο το Β.(Το Βουλγαροκτονο ντε!).
    Τους ειχε παρει παραμαζωμα τους Βουλγαρους και απ οπου περνουσε, επεφτε φωτια και τσεκουρι.
    Τοτε οι Βουλγαροι ετρεχαν να κρυφτουν, φωναζοντας,"βεζιτε Τσεζαρ", δηλαδη, φυγετε ο Αυτοκρατωρ.
    Δηλαδη, πρεπει σωνει και καλα, να τα μαθαινουμε "αλατισμενα";Δεν αρκει να τα μαθαινουμε σα γεγονοτα, απλα;
    Αυτο λεω εγω.Γιατι αλλοιως, μεταβιβαζουμε εικονες. Και οι εικονες, μενουν.Και καποιοι που ειναι επιρρεπεις, καποτε ανοιγουν τα αλμπουμ και αρχιζει ξανα το "εργο".
    Γκεγκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βρε Θωδορή
    Αυτό είδες εσύ ,το άλλο δεν το είδες:"Η μάχη εναντίον τους κοντά στη Λάρισα το 987, κατέληξε σε βαριά ήττα του Βασιλείου, γεγονός που σημάδεψε για όλη του τη ζωή την πολιτική του έναντί τους. Οι Βούλγαροι κατόπιν, επιδόθηκαν σε σφαγές και λεηλασίες όλου του ελλαδικού χώρου";;;;
    Γιατί κρατάς μόνο το ένα γεγονός;
    Δεν μου φαίνεσαι και πολύ αντικειμενικός όπως τα παρουσιάζεις.
    Καλό είναι να γνωρίζουμε τα λάθη, από όποια πλευρά και αν προέρχονται, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να τα αποφύγουμε στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε Theodore
    Βλέπεις να έχουμε κανένα πρόβλημα σήμερα με τους φίλους Βούλγαρους??
    Παρόλα αυτά που έμαθα και εγώ και εσύ νομίζω ότι τώρα στον 21ο αιώνα είμαστε αρκετά κοντά και χωρίς προβλήματα.
    Που λοιπόν η εξιστόρηση των γεγονότων επηρέασε την γειτονία μας;
    To 2008 τις καλές γειτονίες τις επηρεάζουν ΜΟΝΟ τρίτοι , εξυπηρετώντας τα ύπουλα δικά τους σχέδια και συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μα δεν διαβασατε καλα τι εγραψα.
    Εγω ειπα οτι δεν πρεπει να ειναι με εικονες. Για να μην τις ξεθαβουν αυτοι ακριβως που λετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι ίδιο γίνεται και με τα Σκόπια.
    Μπαίνουν στην μέση οι Αμερικάνοι και εκεί που πάει να βρεθεί λύση , σκάει και η απόπειρα δολοφονίας του Γκλιγκόροφ.
    Μετά βάζουν τους δικού τους γιάπηδες να τα ανακατέψουν και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
    Από εκεί ,όπως έχει άλλωστε αποδειχτεί, ξεκινάει και κατευθύνετε η προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δηλαδή theodore, οι Γάλλοι με τους Γερμανούς δεν πρέπει να λένε ότι χύθηκε ποτάμι αίμα μεταξύ τους στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο; Αφού υπήρξε εκατόμβη στο Βερντέν, να μην ειπωθεί;
    Η ιστορία καλό είναι να μη φτιασιδώνεται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας. Η πραγματικότητα είναι ότι κάθε κράτος-έθνος αποσκοπεί στα παιδιά να εμπεδώσει εθνική συνείδηση. Η διδασκαλία της ιστορίας, επομένως, στο σχολείο έχει και παιδαγωγικό ρόλο. Δεν κάνουν ιστορική έρευνα οι μαθητές δημοτικού ή γυμνασίου. Δεν τον βρίσκω κατακριτέο αυτό το ρόλο της σχολικής διδασκαλίας της ιστορίας, φτάνει να μην φτάνουμε σε εθνικιστικές ακρότητες. Η γραμμή μπορεί να φαίνεται λεπτή μεταξύ της καλλιέργειας ενός μετριοπαθούς, λογικού πατριωτισμού και ενός εθνικισμού, αλλά είναι υπαρκτή. Η εσκεμμένη, σκόπιμη "λείανση" των αιχμηρών σημείων της ιστορίας, χάριν άλλων σκοπών, είναι το ίδιο κατακριτέα όσο και ο υπερτονισμός τους.
    Από κει και πέρα, μεμονωμένα φαινόμενα ακραίου εθνικισμού θα υπάρχουν σε όλα τα κράτη. Κύκλοι ακραίοι σωβινιστικοί υπάρχουν και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες, δεν οφείλεται αυτό στην εκπαίδευση. Ε δεν είναι και προς θάνατον, δεν μπορείς να το απαγορεύσεις, μία ιδεολογική τάση είναι που αν πας την καταπνίξεις θα υπάρξει μεγαλύτερη αντίδραση. Αυτή η φοβία περί κινδύνου από τον εθνικισμό μου θυμίζει τα περί "κομμουνιστικού κινδύνου" που επικαλείτο η Χούντα για να δικαιολογήσει την "αναγκαιότητά" της.
    Λυπούμαι, αλλά αυτά που λες περί ποινών αποκλεισμού και κυρώσεων σε όποιο κράτος δεν θα θέλει να "συμμορφωθεί" σε μία τέτοια "άνωθεν" "λείανση" πολύ νεοταξίτικα μου ακούγονται. Μήπως έχουμε εδώ τη δικτατορία του "πολιτικώς ορθού" και δεν τό' χουμε καταλάβει; Δεν ξέρω αν εσύ γκέγκε ή νούκου γκέγκε (το λέω επειδή χρησιμοποιείς την έκφαση), εγώ πάντως γκέγκεμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγώ καλά σου τάλεγα...:)))
    Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά! Υπάρχει σχέδιο φίλε μου που θα αρχίσει να υλοποιείται σιγά-σιγά...και με το μαλακό. Και η αναβολή βοηθάει σ΄ αυτό.
    Όσο για τους Έλληνες Ευρωβουλευτές μην είσαι τόσο σίγουρος ότι θα διαμαρτυρηθούν για την έκθεση αυτή!
    Μακάρι!!...
    Καλό σου ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ marianaonice
    Δεν διαφωνώ καλή μου φίλη!
    Άλλωστε θυμήσου και τι έγραφα την επόμενη της συνόδου:"Οι πιέσεις θα κλιμακωθούν, από τους .. «καουμπόηδες» των ΗΠΑ και προβλέπεται να γίνουν αφόρητες "
    Το ξέραμε , το περιμέναμε , αλλά .....πίσω έχει ή αχλάδα την ουρά!
    Ήδη είναι τόσο βραχυκυκλωμένοι και ......καπελωμένοι εκ των έσω, που μέσα σε 24 ώρες αλληλοαναιρούνται!
    Φρίντ(ο δικός μου Ντάνιελ)βοηθός υπουργός Εξωτερικών..Μπλα...Μακεδονική γλώσσα ,Μακεδονική εθνότητα...μπλα.....
    Και μετά από 6ώρες:
    Σε διευκρινιστική δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τομ Κέισι, η οποία εκδόθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του βοηθού υπ. Εξωτερικών αρμόδιου για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Ντάνιελ Φριντ, περί μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας, επισημαίνεται ότι «οι ΗΠΑ δεν παρέχουν επίσημη αναγνώριση γλώσσας ή εθνότητας και κάθε συζήτηση περί μακεδονικής γλώσσας ή εθνότητας δεν πρέπει να έχει καμία συνέπεια στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας μεταξύ Ελλάδας και Μακεδονίας».
    Κοίτα τι έγραφα την περασμένη Παρασκευή:
    Μάλιστα διάφορες πληροφορίες αναφέρουν, ότι έχει αρχίσει ήδη από προχθές να λειτουργεί, μια «σκιώδη κυβέρνηση» στην Ουάσιγκτον, καπελώνοντας την κυβέρνηση Μπούς (Ράις , Φριντ και λοιπά …μπουμπούκια), αποκαλούμενη στα ενδότερα των κυβερνητικών και γραφειοκρατικών μηχανισμών και ως «έξι συν τρία» («six plus three»).
    Δικαιώνομαι πλήρως και θα δικαιωθώ και στο ..."πίσω έχει η αχλάδα την ουρά"....trust me !!!
    Ξέρω ότι το ίδιο επιθυμείς και εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. συγνώμη για το λάος,ήταν εν θερμώ...
    απλώς το λάθος σου όπως και των περισσότερων (για αυτό η ιστορία πρέπει να γράφεται αρκετά χρόνια μετά) είναι οι προσωπικές αφηγήσεις.Μην ξεχνάς ότι τυπικά εμείς εισβάλαμε σε μια άλλη χώρα να να την κατακτήσουμε.δεν νομίζω να τους άρεσε και πολύ ,άλλο που εμείς είχαμε καλή δικαιολογία(πατρογονικά εδάφη κλπ)
    πολύ ενδιαφέρον το σημερινό ποστ για το ίδιο θέμα :
    http://dimitrisdoctor.blogspot.com

    ειλικρινά συγνώμη για το λάος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @heodore
    Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί στους οποίους αναφέρεσαι έβγαλαν ένα κοινό βιβλίο ιστορίας το οποίο αφορά την περίοδο ΜΕΤΑ τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το οποίο δεν αναφέρεται σε θέματα-αγκάθια όπως η περιοχή της Αλσατίας (η οποία ήταν διαφιλονικούμενη μεταξύ των δύο αυτών χωρών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αναρωτιέμαι, αν η ιστορία δεν διδάσκετε με λέξεις που να δίνουν έμφαση στον ηρωισμό, με εικόνες και παραστάσεις που να τονίζουν την διαχρονική συνέχεια των Έλληνων σε τέτοιες πράξεις, πώς θα δημιουργηθεί η εθνική συνείδηση αλλά και αφύπνιση στο λαό????

    Ο ιστορικός Απόστολος Βακαλόπουλος αναζητώντας τα αίτια της ελληνικής επανάστασης, γράφει, ότι σίγουρα δεν αρκούσε η λόγια παράδοση για να έλθει η εθνική αφύπνιση, αλλά όλες αυτές οι ιδέες, οι αφηγήσεις, ακόμα και οι μύθοι, ήταν απαραίτητα "συστατικά" που ζυμώθηκαν με τις μυστικές δυνάμεις που κρύβονταν μέσα στο λαό.
    Συγκεκριμένα γράφει:
    "Όλ΄αυτά τα δημιουργήματα της πίστεως και της φαντασίας του ελληνικού λαού, που είχαν ριζωθεί τόσο βαθιά στην ψυχή του και διαμόρφωσαν την ιστορική του μνήμη, τον έκαναν να θεωρή την ΣΚΛΑΒΙΑ σαν ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ, τον ΠΑΡΗΓΟΡΟΥΣΑΝ και τον ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΑΝ για την ΑΛΛΑΓΗ".

    Τώρα βέβαια δεν έχουμε αυτό το είδος της σκλαβιάς που είχαμε τότε, τώρα έχουμε μία "βελούδινη"... σκλαβιά που είναι όμως τόσο ύπουλη κ επικίνδυνη που δεν είναι δυνατόν να μην μας "υποψιάζει" ότι "κάπου" πάει το πράγμα....

    Όσο για την κα Ρέπουση... και τους όμοιδεάτες... της, αυτό που θα ήθελε φυσικά, να μαθαίνουν τα παιδιά μας θα ήταν π.χ ότι ο Αθανάσιος Διάκος δεν ΣΟΥΒΛΙΣΤΗΚΕ αλλά απλά.... δολοφονήθηκε.....

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προς Evagelos

    Φίλε κατάλαβα και ....κατάλαβα πολλά!
    Άλλο ένα γραναζάκι του ...Ιού !!!
    Αλλά για να καταλάβεις ....και εσύ ,για κοίτα και το πρόσφατο άρθρο μου "Των πρακτόρων το κάγκελο" 30/3/08.
    Εκεί θα δεις και το πραγματικό πρόσωπο των Ιών.
    Όχι με τα αμφισβητούμενα γράμματα του 1920 κλπ.
    Και για να μην παρεξηγηθώ, κανείς δεν αντιλέγει ότι μέσα σε ένα πόλεμο δεν θα υπάρχουν και μεμονωμένα περιστατικά υπέρμετρης βίας.
    Άλλο η μεμονωμένη -"άτακτη" βία όμως και άλλο η γενικευμένη και οργανωμένη βία.
    Και τέτοια παραδείγματα έχω πάμπολλα να αφηγηθώ (και να αποδείξω) που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με "τον συνωστισμό" της κας. Ρεπούση.(για τους Ιούς απλά ....απαξιώ,γνωστός ο ρόλος τους και οι χορηγοί τους)
    Άστα να πάνε στο καλό φίλε !
    Μέσα από την Κινέζικη ρήση που σου έγραψα στο σχόλιο μου (9.06) σου απέδειξα ότι παρόλο που έχω προσωπικά βιώματα τα ξεπερνώ και συνεχίζω (γι`αυτό δεν έχω postαρει άρθρο για την Μικρασιατική Καταστροφή)
    Μην φτάνουμε όμως στο αντίθετο άκρο να μου διαφημίζεις ...παραρτήματα των Ιών μέσα από το ίδιο μου το σπίτι (blog).
    Είναι, να το πω όσο πιο γλυκά μπορώ ,....unfair.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπητέ Πολίτη, παρακαλώ να αναδείξεις με ειδική ανάρτηση το θέμα του ονόματος των λαού και της γλώσσας της ΠΓΔΜ, καθώς αυτό είναι το κυριότερο.

    Τι να το κάνουμε να ονομαστούν ακόμα και Δαρδανία, όταν παντού θα λέγονται Μακεδόνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Για το όνομα και την ιστορία του υπάρχει μια ανάρτηση εδώ
    Καλά είναι να μην ξεχνάμε και τους υπεύθυνους της τωρινής κατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητέ politis,
    αν δεν είχες την καλοσύνη να βάλεις λινκ με τη γνωμοδότηση θα νόμιζα ότι αναφερόσουν σε κάποια άλλη. Είσαι εντελώς άδικος, κατά τη γνώμη μου και ιδού γιατί:
    α. Η ΕΕ είναι υποχρεωμένη από την Ενδιάμεση Συμφωνία (ΕΣ) (την οποία η χώρα μας έχει υπογράψει και δεν έχει επισήμως καταγγείλει) να υπογραμμίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες για την ένταξη της ΠΓΔΜ. Η ΕΣ είναι διεθνούς κύρους έγγραφο, δεσμεύει όλα τα μέρη-κι αυτά είναι οι Διεθνείς Οργανισμοί, η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ. Ποια θα ήταν η ορθή κατά την άποψή σου διατύπωση; Να καταγγέλλει η ΕΕ την ΕΣ, ενώ κανένα από τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη δεν την έχει καταγγείλει; Η ΕΕ δεν κάνει γνωμοδότηση. Επαναλαμβάνει αυτά που οι εμπλεκόμενες χώρες έχουν ρητά δεσμευθεί ότι θα πράξουν. Απλούστατο.
    β. Μήπως μερικές φορές βλέπουμε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν. Διάβασες την έκθεση; Μιλάει πουθενά για "Μακεδονική πολιτιστική κληρονομιά". Όχι. Μιλά για "πολιτιστική κληρονομιά". Θεωρείς ότι οι γείτονές μας ΔΕΝ έχουν ΚΑΜΙΑ πολιτιστική κληρονομιά; Ουδεμία; Εμφανίστηκαν χτες;
    γ. Τώρα η ιστορία με τα εκπαιδευτικά βιβλία. Μέχρι σήμερα τα σχολικά βιβλία της ΠΓΔΜ ευφορούντο από κείμενα που κινούνται στο χώρο μεταξύ εθνικισμού και ανιστόρητων παραληρημάτων. Τι λέει η έκθεση; Να κάτσει η ΠΓΔΜ με τις γειτονικές χώρες-κάνεις λάθος εδώ όχι μόνο με τις ΕΕ γειτονικές, αλλά ΟΛΕΣ τις γειτονικές (βλ. Αλβανία)- και να βρουν μια κοινή πολιτική στο θέμα. Είναι κι αυτό κακό; Δηλαδή είναι καλύτερο να γράφουν οι Σκοπιανοί ό,τι τους κατέβει από το να κάτσουν και να συζητήσουν και με εμάς τι πρέπει να γράφουν; Γιατί το ερμηνεύεις a priori αρνητικά, υπονοώντας ότι εμείς θα χρειαστεί να κινηθούμε προς τη δική τους κατεύθυνση κι όχι αυτοί προς τη δική μας;
    Η ΕΕ είναι οργανισμός στον οποίο μετέχουμε, σεβόμενοι τους κανόνες του. Καλό θα είναι να μην πριονίζουμε τα κλαδιά που καθόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ανώνυμο 7.22
    Αγαπητέ φίλε
    Απλουστεύεις πολύ τα πράγματα λες και αφορά θέματα ενδοοικογενειακής διαφοράς.
    Για την ενδιάμεση συμφωνία ρητά έχουμε διακηρύξει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται μονόπλευρα.
    Δεν την έχουμε καταγγείλει γιατί αυτό απαιτούν οι διπλωματικοί χειρισμοί στην υπόθεση αλλά το τονίζω , ή εφαρμόζεις την ενδιάμεση συμφωνία ως έχει ή όχι.
    Αλλιώς θα πρέπει να την καταγγείλει η άλλη πλευρά.
    Δεν είναι ποτέ δυνατόν από μια συμφωνία να χρησιμοποιεί κάποιος αυτά που τον συμφέρουν και τα υπόλοιπα να τα αγνοεί.
    Αυτό ισχυριστήκαμε και στο Βουκουρέστι.
    Δεν έχει καμία αρμοδιότητα δε η συγκεκριμένη επιτροπή να γνωμοδοτεί επ΄ αυτού.
    Όσο αφορά την πολιτιστική κληρονομία μήπως κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις;
    Να συζητήσουμε για την παραχάραξη της ιστορίας και να την στρογγυλέψουμε, αυτό εννοούν.
    Σίγουρα έχουν την Δική τους, η οποία ως σλαβική και Αλβανική δεν έχει καμία ομοιότητα με την δική μας.
    Για το θέμα των βιβλίων κοινές επιτροπές σημαίνει ξεκάθαρα ότι εξετάζουν και τα κοινά θέματα.
    Είναι αυτονόητο.
    Τέτοια φιλοσοφίας ήταν και ο "συνωστισμός στην Σμύρνη " της κ. Ρεπούση εξυπηρετώντας καθαρά νεοταξηκά συμφέροντα.
    Δεν πριονίζουμε κανένα κλαδί, αλλά ως μέλη της ΕΕ,έχουμε δικαιώματα τα οποία και χρησιμοποιούμε.
    ΥΓ:Δεν αναφέρεται σε γειτονικά κράτη γενικά ,αλλά στα γειτονικά κράτη ΜΕΛΗ της ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. οι αμερικανοι οπως και οπου μπορουν σε ολους τους οργανισμους χρησιμοποιουν οπως βλεπουμε τα τσιρακια τους ..δεν το παραταν το θεμα..απο την επομενη κιολας βρυκολακιασε ο φρηντ ...

    για την ρεπουση τι να πουμε!ενα βιβλιο παρα πολυ ομορφα γραμμενο..με εικονιτσες ομορφες κτλ..μια χαρα για να γινει ευληπτη η προπαγανδα στα ελληνοπουλα!!λεξη δεν αναφερει για την ποντιακη γενοκτονια!ποσα αδερφια του παππου μου (σχεδον ολα ανηλικα)κρεμασαν οι νεοτουρκοι.
    ενα καλο βιβλιο ειναι του καψη ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ που εχει συλλεξει μαλιστα πολλες μαρτυριες ατομων που ζησαν την σφαγη σε σμυρνη και ποντο.
    οι φιλιες των λαων δεν χτιζονται πανω σε ψεμματα.οι εβραιοι δεν ειναι δυνατον να κρυψουν το ολοκαυτωμα απο φοβο μην ξεσπασει σε καποιους επιθυμια αντεκδικησης ή για να τα χουν καλα με τους γερμανους...ειναι υποχρεωμενοι και καλα κανουν να το διδασκουν στα παιδια τους και να απαιτουν απο τους γερμανους αποζημιωσεις και εμπρακτη μετανοια!(θυμιζω π.χ το τεραστιο εβραικο μουσειο για το ολοκαυτωμα στο κεντρο του βερολινου)
    εμεις αντιθετως τα κρυψαμε κατω απο το χαλι!με αποτελεσμα οι τουρκοι αμετανοητοι οντας να συνεχιζουν την ιδια ρατσιστικη πολιτικη εθνοκαθαρσης πανω στους κωνσταντινουπολιτες το 55-64,στους ιμβριους,στους τενεδιους και αφου τους εξολοθρευσαν και αυτους τελευταια να την πεσουν και στους κουρδους..
    παλι καλα που οι αρμενιοι δεν εχουν τα δικα μας εθνομηδενιστικα κομπλεξ και
    το παλευουν το πραγμα διεθνως.ευγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγαπητέ Πολίτη,

    Στο σχόλιο σου 8.56 γραφεις για προσπάθεια παραχάραξης και στρογγύλεματος της Ιστορίας, πολύ σωστά, και ωραία το εξηγείς στον φίλο μας. Στο ΣΤΟΧΟ όμως που έχει, αυτή η ενέργεια, πρέπει να δίνουμε περισσότερο έμφαση και δεν είναι άλλος απ΄την ύπουλη επίθεση στο "Φαντασιακό" του Έλληνα.
    Θρυλικοί αγωνιστές της ιστορίας μας δεν είναι για το λαό μας απλά ιστορικά πρόσωπα, είναι σύμβολα και μέσω αυτών οι Έλληνες σε "δύσκολους καιρούς" επιστρατεύουν συγκεκριμένες ιδιότητες μέσα στην ψυχή τους και έτσι γίνεται δυνατή η "υπέρβαση"!!!
    Είναι δυνατόν να "αποσιωπηθεί" η μακρά ιστορική πορεία ενός έθνους όπως το ελληνικό????
    Αυτό το φαντασιακό που δίνει την υπέρβαση, είναι ο μεγαλύτερος και πιο επικίνδυνος εχθρός στους νεοταξιτικούς στόχους.
    Ο Καζαντζάκης τι έλεγε? "Ο Έλληνας όταν πολεμάει δεν είναι "μόνος" του έχει πλάι του τον Μιλτιάδη, με τον Κολοκοτρώνη, τον Οδυσσέα με τον Καραϊσκάκη, τον Θεμιστοκλή με τον Μιαούλη...." και πόσους άλλους ακόμα!!!
    Έτσι θα γίνει πάλι αν χρειαστεί, και έτσι θα γίνεται ΠΑΝΤΑ!!!!!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή