Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Ο βήχας, ο έρωτας και ο …«Σοσιαλισμός» δεν κρύβονται.


Η κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας παρουσίασε την Παρασκευή πακέτο μέτρων για την «αλλαγή του οικονομικού μοντέλου» στην χώρα ως το 2020.

Η βαθιά οικονομική κρίση εξέθεσε τις αδυναμίες της Ισπανικής οικονομίας, κυρίως την εξάρτηση από τον κατασκευαστικό τομέα, η κατάρρευση του οποίου συνέβαλε καθοριστικά στην ύφεση, που πυροδότησε η παγκόσμια κρίση.

Η κυβέρνηση του Σοσιαλιστή Χοσέ Λουίς Ροδρίγκες Θαπατέρο επιδιώκει τον «εκσυγχρονισμό» της εγχώριας οικονομίας με μέτρα που προωθούν την ανάπτυξη τεχνογνωσίας, τον διεθνή προσανατολισμό των επιχειρήσεων της χώρας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο λεγόμενος νόμος της αειφόρου οικονομίας περιλαμβάνει επίσης μέτρα για την αύξηση της διαφάνειας, την μείωση της γραφειοκρατίας, την διευκόλυνση της αγοράς και της ενοικίασης ακινήτων, και την προσφορά κινήτρων σε επιχειρήσεις για την έρευνα και την ανάπτυξη.

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός Μαρία Τερέσα Φερνάντεθ δε λα Βέγα περιέγραψε το πακέτο μέτρο ως «πολύ φιλόδοξο», ενώ ο ηγέτης της συντηρητικής αντιπολίτευσης Μαριάνο Ραχόι κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει ανερμάτιστες «ανακοινώσεις», οι οποίες «απλά κάνουν τα πράγματα χειρότερα».

Ο νόμος αναμένεται να συζητηθεί από τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς και οικονομικούς «εταίρους» ( διαβούλευση) πριν κατατεθεί στο κοινοβούλιο προς ψήφιση, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη.

Η κυβέρνηση Θαπατέρο προωθεί παράλληλα μέτρα για να κάνει την αγορά εργασίας πιο «ευέλικτη». Η υπουργός Οικονομικών Έλενα Σαλγάδο συναντήθηκε με ηγετικά στελέχη συνδικάτων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και συζήτησε το ενδεχόμενο να επιτραπεί στις επιχειρήσεις να περικόπτουν τα ωράρια και τις αποζημιώσεις εργαζομένων.

Μάλιστα ! Αυτά έρχονται από την Ισπανία μέσω της διεθνούς ειδησιογραφίας και τα αντιγράφω αυτολεξεί.
Τώρα ,σας παρακαλώ, μπορείτε να επικεντρωθείτε μόνο στις μαύρες «μπολνταρισμένες» φράσεις ή λέξεις ; Σας θυμίζουν τίποτα ;

Φυσικά, θα μου πείτε, αφού ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ Θαπατέρο και ο κ. Γ.Παπανδρέου βρίσκονται κάτω από την ίδια ιδεολογική ομπρέλα.
Και ΟΧΙ ΜΟΝΟ, θα συμπλήρωνα εγώ, αφού κατ` ομολογία και των δύο ... «θα συνεργαστούμε και θα δουλέψουμε μαζί, ο ένας στο πλευρό του άλλου»......

Μάλιστα! Τώρα μπορείτε , σας παρακαλώ , να επικεντρωθείτε στις ....κόκκινες «μπολνταρισμένες» λέξεις!

Παραφράζοντας ελαφρώς τον Αμερικανό συγγραφέα & μελλοντολόγο John Naisbitt να θυμίσω ότι ....«Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον, είναι να κατανοήσεις τι γίνεται (στη γειτονιά σου) ... στο παρόν».


ΥΓ
. Θυμηθείτε τον έρωτα του ΣΕΒ με το ΠαΣοΚ για τον οποίο έγραφα πριν ένα περίπου μήνα (εδώ). Τώρα τοποθετήστε τα κομμάτια του πάζλ. Έτσι !... για να βλέπουμε και λίγο πέρα από την μύτη μας.

15 σχόλια:

  1. Σε λίγα χρόνια ο κύκλος της μεταπολίτευσης τελειώνει. Κανένα από τα σημερινά κόμματα δεν θα υφίσταται. Το κοινοβούλιο θα καταργηθεί. Η δημοκρατία απέτυχε επειδή μεταμορφώθηκε σε ολοκληρωτικό καθεστώς. Το τι θα επακολουθήσει μετά από ριζικές τομές στην πολιτική,στην οικονομία και στην κοινωνία θα το δείτε. Η Ελλάδα θα αναγεννηθεί από κάθε άποψη και ειδικά στο ηθικό κομμάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες την αλήθεια πολίτη μη γίνεσαι αναξιόπιστος. Το 2012 η δεξιά του Κυρίου θα καταστρέψει τις χώρες που έχουν σοσιαλιστική κυβέρνηση. Προλαβαίνουμε μέχρι τότε να ξαναφέρουμε την ΝΔ και τον Καραμανλή στην εξουσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε 9-10 Αμήν και Πότε.
    Στην Ελλάδα συνεχίζεται η προβολή του νοκιμαντέρ ο ΓΚΑΠ στην χώρα των ιθαγενών και των θαυμάτων. Πρόκειται για μία συμπαραγωγή που θα συνεχιστεί μέχρι το Μάρτιο του 2010. Αυτά είναι τα σοβαρά. Πάμε στα αστεία.
    Λέει ο ΓΚΑΠ πως μας την πέσανε τα διεθνή κοράκια για την οικονομία. έστω πως μας την πέσαν οι κερδοσκόποι. Η Ε.Ε. γιατί να το κάνει όμως? Ο Αλμούνια δεν είχε πει ότι και οι δύο ήξεραν την κατάσταση της οικονομίας? Με λίγα λόγια μας ταϊζει κουτόχορτο για να μην πραγματοποιήσει ούτε ένα από τα μέτρα που υποσχέθηκε. Η μόνη χρεωκοπία που υφίσταται είναι η προσωπική του πολιτική ανυπαρξία, την ξέραμε, ο άνθρωπος είναι σοσιαλιστής αλλά αμφιβάλλω αν έχει διαβάσει το κεφάλαιο του Μαρξ ή Γκράμσι. Το μόνο που ήθελε να κάνει έιναι να εκπληρώσει μια πολιτική ματαιοδοξία, να γίνει πρωθυπουργός έστω και για λίγο- κάτι που θα το πληρώσουμε για πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοσιαλιστές (αναφέρομαι στους Θαπατέρο-Παπανδρέου) που δεν έχουν διαβάσει ποτέ Κάρλ Μαρξ, είναι δυνατόν να ονομάζονται έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί ρε φίλε 5.54μμ αναφέρεσαι μόνο στους Θαπατέρο-Παπανδρέου.
    Δηλαδή οι υπόλοιποι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έχουν διαβάσει ποτέ Μάρξ?
    Τι σχέση έχει η σημερινή Διεθνής με την Πρώτη Διεθνής που ιδρύθηκε από Καρλ Μάρξ και Πιερ-Ζοζέφ Προυντόν?
    Ουδεμία σχέση. Απλά έχουν καπηλευθεί τις ονομασίες, τους όρους και τις θέσεις του σοσιαλισμού ,διάφοροι απίθανοι υπηρέτες του συστήματος, που πιθανόν είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τους Στηρικτικούς για τους εργαζόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει Σοσιαλισμός σε μια κοινωνία διαφθοράς όπως την ζούμε και την βιώνουμε σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο σοσιαλισμός ιστορικά απέτυχε. Ο καπιταλισμός χρεοκοπεί. Τώρα τι;
    Το μόρφωμα που παρουσιάζουν οι σημερινοί Σοσια-ληστές ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O σοσιαλισμος, αν και δεν μου αρεσουν ολα αυτα τα -ισμος ... συνηθως προαπαιτουν πιστη και υποταγη ... αλλα για να μη ψαχνω νεες λεξεις τον κραταω ως ειναι , ο σοσιαλισμος λοιπον για να εφαρμοστει απαιτει μια ηγεσια που τον ασπαζεται , που οριζει διαδικασιες υλοποιησης και που στεκεται διπλα στον πολιτη τον οποιο και βλεπει ως ισο ... στον σοσιαλισμο δεν χωρανε τα δικα μας παιδια , δεν χωρανε κομματαρχες , δεν χωρανε πλουσιοι.
    Αυτοι οι σημερινοι δεν ειναι σοσιαλιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα ίδια με το Θαπατέρο να εφαρμόσουν και εδώ. Δήθεν κρίση για να κοπούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν κερδίσει οι δυτικοί εργαζόμενοι επί δεκαετίες.

    Ένας μοχλός πίεσης μάλιστα είναι και οι διάφοροι μετανάστες.
    Φθηνό εργατικό γι` αυτό και οι σοσιαλιστές(λέμε τώρα) τους έχουν πολύ ψηλά στην ατζέντα τους , επικαλούμενοι ψευδώς διάφορα τσιτάτα περί ανθρωπισμού και λοιπά.

    Τρίχες κατσαρές. Φθηνά εργατικά χέρια θέλουν.
    Την επίθεση από τους δήθεν τρομοκράτες στους δίδυμους πύργους θα την πληρώσει όλη η Ευρώπη.
    Δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί καραβιές ολόκληρες με Αφγανούς μετανάστες έχουν κατακλύσει όλες τις ακτές της Ευρώπης, ενώ στην Αμερική ή έστω σε άλλες χώρες της Ασίας ..."νάδα".Τίποτα ! Ούτε για δείγμα!

    Το κόλπο γκρόσο των δήθεν Σοσιαλιστών του πρωτεργάτη Σόρος!
    Περιμένετε και θα δείτε τι μας περιμένει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφού δεν υπάρχει σοσιαλισμός , υπάρχει Indivitualismus (ή σε ελεύθερη μετάφραση "φιλοτομαρισμός")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια και μιλάμε για σοσιαλισμό να σας πω κάτι ; τη μία μέρα ανακοινώθηκε η συνεργασία Ελλάδας Ισπανίας και καλά στην ενέργεια και την επόμενη υπέγραψε συμφωνίες μαμούθ με την ακτιβίστρια των περιβαλλλοντολόγων νέα υπουργό ο κύριος ΜΥτιληναίος αφήστε τα παιδιά Τίποτα δεν αλλάζει σε αυτή τη χώρα
    Ελπίδα Δημητριάδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο έρωτας ΣΕΒ ΠΑΣΟΚ έχει τις ρίζες του πολλές δεκαετίες πίσω Ο κύριος Δασκαλόπουλος και ο ΓΑΠ είναι παλιοι συμμαθητές στο "σοσιαλιστικό' αμερικάνικο κολλέγιο Τι να κάνει να μην υποστηρίξει το συμμαθητή του ο αποτυχημένος κύριος ΔΕΛΤΑ ;
    Ελπίδα Δημητριάδη
    30 Νοέμβριος 2009 11:54 πμ
    ................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ελπίδα Δημητριάδη

    Μην ορκίζεσαι σε πιστεύουμε.

    Δήμητρα Ελπιδοπούλου.
    30 Νοέμβριος 2009 12:15 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Γιωργάκης είναι ο μεγαλύτερος (και ο πιό άσχετος) πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει μεταπολεμικά.
    Ξέρω ότι χαμογελάτε με δυσπιστία γιατί σκέπτεστε το υπέρλαμπρο αστέρι, τον πατέρα του, αλλά υπάρχει ένας τομέας που ο Γιωργάκης του ρίχνει στα αυτιά.
    Είναι παντελώς άχρηστος στο να καταφέρει και να φέρει σε πέρας οτιδήποτε.
    Το αργότερο μέχρι τα μέσα του 2010 θα γελάμε (με τα χάλια μας) και θα κλαίμε (με τη κακομοιριά και τη φτώχεια μας) όλοι μαζί.
    Μαζική υστερία.
    ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΟΜΠΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή