Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009

ΣΕΒ: «Σοσιαλιστές (!) Ελληνες Βιομήχανοι»!


Μάλλον ο ΣΕΒ πάει για μετονομασία (κάτι σαν το Δημόσιας Τάξης που έγινε Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή).
Από «Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων» (ελληνικών βιομηχανιών, το λένε οι ίδιοι) φαίνεται να αλλάζει η ταμπέλα και να γίνεται... «Σοσιαλιστές (!) Ελληνες Βιομήχανοι»!

Πώς, όμως, είναι δυνατόν ο ΣΕΒ - «το μαγαζί της ΝΔ», όπως τον αποκαλούσε ο τότε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Λαλιώτης - να έχει μετατραπεί σε ένα ιδιότυπο... Σμόλνυ της ημετέρας σοσιαλδημοκρατίας; Ε, γίνεται!

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Δεν είναι μόνο που - προεκλογικά - ακόμα και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ (σ.σ.: το επίσημο ίδρυμα μελετών του ΠΑΣΟΚ), αναρωτιόταν:

«Απόρησα με τον εαυτό μου, πώς εγώ ένας άνθρωπος του στυγνού κατεστημένου εισχωρώ σε σοσιαλδημοκρατικές απόψεις(sic!), όταν διάβασα τη μελέτη του ΙΣΤΑΜΕ "Η στρατηγική της Λισαβόνας και οι προκλήσεις των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα". Γιατί οι απόψεις μας ταυτίζονται. Νομίζω ότι μπορούμε να δούμε ακόμα και μία συγχώνευση του ΣΕΒ με το ΙΣΤΑΜΕ και άλλων κοινωνικών εταίρων. Αυτό δείχνει πως έχουν πέσει οι διαχωριστικές γραμμές. Δείχνει ευρωπαϊκή ωριμότητα. Συμφωνώ απόλυτα»!

Τα παραπάνω φλερτ, που έφτασαν μέχρι των ...ανήθικων προτάσεων για «συγχώνευση» του ΣΕΒ με το ΠΑΣΟΚ, τώρα, μετεκλογικά έχουν πάρει χαρακτήρα ...παθιασμένου έρωτα και όρκων παντοτινής αγάπης!

Μάλιστα, ο ΣΕΒ δείχνει να αξιοποιεί κάθε δυνατή ευκαιρία για να διατρανώσει τον πλούτο των αισθημάτων που τρέφει για το ΠΑΣΟΚ.

Απόδειξη: Δεν περιορίστηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ακριβώς την επομένη των εκλογών, όταν και περιέγραψε το εκλογικό αποτέλεσμα σαν «μια νέα αφετηρία, ένα νέο ξεκίνημα» για τη χώρα και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ σαν εγγύηση για την «ισχυρή διακυβέρνηση που απαιτούν οι καιροί και η οριακή κατάσταση του τόπου» (δήλωση προέδρου ΣΕΒ, 5/10/2009).

Σε λιγότερο από δυο βδομάδες, προχτές, ο ΣΕΒ επανήλθε και εξέδωσε νέα ανακοίνωση. Αυτή τη φορά αφορμή ήταν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Και ποια είναι η θέση των βιομηχάνων για τις τοποθετήσεις του κ. Παπανδρέου και των υπουργών του στη Βουλή; Προσέξτε: Οτι με τις προγραμματικές τους δηλώσεις «σηματοδοτείται μια αντίληψη ουσιαστικής και ελπιδοφόρας αλλαγής»!


ΥΓ. Κοίτα κάτι περίεργα (...?) πράγματα! Ο ΣΕΒ είναι ερωτευμένος με το ΠαΣοΚ και ..μισεί την ΝΔ. Για όποιον καταλαβαίνει φυσικά, ο ΣΕΒ ανέκαθεν ήταν ερωτευμένος με τους εκάστοτε που τον εξυπηρετούσαν (ανεξαρτήτως ιδεολογίας) και μισούσε αυτούς που δεν τον έβαζαν ...κορώνα στο κεφάλι τους.
Και έχουμε να δούμε ...πολλά ακόμα ( όποιοι βέβαια καταλαβαίνουν). Οι υπόλοιποι ας....αυτοεξυπηρετούνται με τον όρο «κυβερνώσα... Αριστερά» (!).

«rizospastis»

10 σχόλια:

 1. Mια απορία:Όταν από τα χείλη του ΠAΣOΚ λένε "κυβερνώσα Αριστερά", πως καταφέρνουν και κρατούν τα γέλια τους?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μύρισε ψητό ο ΣΕΒ και έχει αρχίσει εδώ και ένα χρόνο τις αγάπες.
  Ο ΣΕΒ ξέρει κάθε φορά ποιος θα βγει στις επόμενες εκλογές και αναλόγως τοποθετείται .
  Μην ρωτάτε πως το ξέρει. Αφού αυτός το κανονίζει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εδώ εξακολουθούν και αποκαλούν ο ένας τον άλλον "σύντροφοι και συντρόφισες" και σοβαρολογούν, στο "κυβερνώσα αριστερά" θα γέλαγαν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τελικά το συμπέρασμα για ακόμη μια φορά είναι ότι "Ο Γυαλός είναι στραβός".
  Μα και αυτοί πολίτες είναι και προσβλέπουν σε κάποιον που θα δώσει λύσεις στα προλήματά τους. Δεν φταίνε αυτοί. Φταίνε αυτοί που είχουν υιοθετήσει στην κυβέρνηση το δόγμα της αδράνειας και του τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γι' αυτό και το ΠΑΣΟΚ δουλεύει για λογαριασμό τους...Τώρα τα σημιτικά stages θα περάσουν στον ιδιωτικό τομέα και οι επιχειρησούλες δεν θα χρειάζονται ΚΑΝ να προσλαμβάνουν άτομα για πάνω από 500 ευρώ...Θα βάζουν τους άμοιρους αυτούς που ζητούν εμπειρία και απασχόληση να δουλεύουν σαν χαμάληδες (και οι περισσότεροι πρασινοβαμμένοι εννοείται...έχουν γραφτεί στο ΠΑΣΟΚ χιλιάδες χιλιάδων πριν τις εκλογές) ενώ οι των 5-6-7-8-9-10 ΚΑΙ ΒΑΛΕ χιλιάδων ευρώ θα οργανώνουν διακοπές στην Ελβετία, στα Φίτζι, ή θα στοχάζονται με ένα ποτήρι καπουτσίνο στο χέρι ποιο από τα δύο καινούργια τζιπ 50 χιλιάδων ευρώ και άνω θα αγοράσουν...Αυτό πάει να πει σοσιαλισμός... Φροντίδα για τον πολίτη...Αξιοκρατία...Μείωση της ανεργίας...Προτεραιότητα στους νέους και στο δικαίωμά τους να εργάζονται αξιοπρεπώς...

  Πολύ επιλεκτικά πάνε να "εξυγιάνουν" (εδώ γελάμε) τον δημόσιο τομέα που οι ίδιοι ΓΙΓΑΝΤΩΣΑΝ...Το πόσα παιδιά σε stages είναι δικά τους, δεν περιγράφεται...Ποιος τους φταίει αν τους ψήφισαν νομίζοντας ότι θα μονιμοποιηθούν; Υπάρχει αρχείο με τα αιτήματα νυν υπουργών και βουλευτών προ εκλογών να μπουν δικοί τους που θα είχε τρελό γέλιο αν δεν ήταν τόσο τραγική κατάσταση...

  Βέβαια, τώρα οι των stages και των συμβάσεων δεν θα βγουν να κλαίνε στους δρόμους, να λιποθυμούν και να κάνουν απεργίες πείνας όπως επί της επαράτου Δεξιάς...Τώρα όλοι ΜΩΚΟ και η ουρά στα σκέλια...Αυτοί είμαστε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όλο και πιο συχνά, διαπιστώνουμε σήμερα πως οι επιθυμίες του ΣΕΒ θεωρούνται "καθήκον ή νόμος ή δέσμευση" για την κυβέρνηση.

  Οπως επίσης αποτελεί κοινό μυστικό πως όσο πιο πολύ ενδίδει η εκάστοτε κυβέρνηση στις αξιώσεις του ΣΕΒ, τόσο πιο πολύ αποθρασύνονται οι βιομήχανοι και γενικά οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μονά - ζυγά δικά τους, τα θέλουν οι μεγαλοβιομήχανοι της χώρας, οι οποίοι, από τη μια, θέλουν την παρέμβαση του κράτους στη συγκράτηση των μισθών και των κοινωνικών παροχών και, από την άλλη, πλήρη ασυδοσία στη διαμόρφωση των τιμών, προκειμένου να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση των κερδών τους.
  Στην ουσία, δηλαδή, οι βιομήχανοι θέλουν την κάθε κυβέρνηση να ελέγχει μόνο τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων, όχι, όμως, και περιορισμούς στις αυξήσεις των τιμών ή των κερδών.

  Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι στην απλή ερώτηση γιατί πουλάνε ακριβότερα οι Ελληνες βιομήχανοι τα ίδια προϊόντα στη χώρα μας, από ότι στις αγορές του εξωτερικού, απαντούν ότι εκεί υπάρχει ...ανταγωνιστικότητα!!!!!!!!!
  Με απλά λόγια δηλαδή ο ΣΕΒ λέει ότι επειδή δεν υπάρχει στην Ελλάδα ανταγωνιστικότητα (λόγω καρτέλ που δυστυχώς καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να ελέγξει και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης Καραμανλή μέσω μεγάλων προστίμων) ) τους επιτρέπεται να κερδοσκοπούν.
  Κάτι μου λέει ότι τα βαριά πρόστιμα (για τα οποία έχουν έφεση) τώρα με το ΠΑΣΟΚ θα σβηστούν στα σιωπηλά και κανείς όπως πάντα δεν θα καταλάβει τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πολίτη, οφείλω να ομολογήσω, ότι με το επιτηδευμένα στοχαστικό, γράψιμό σου, κολακεύεις με ευκολία, τα πιο αγοραία κομματικά συναισθήματα των αναγνωστών σου. (Αυτό προκύπτει από τα σχόλιά τους). Αν δεν γίνεται το αλισβερίσι αυτό για «αυτοεκτόνωση», κάτι που παρά τις ενστάσεις είναι κατανοητό, είμαστε όλοι για το Δαφνί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Προηγούμενε ανώνυμε,
  Μακάρι όλα τα blogs να κρτούσαν το επίπεδο ποιότητας που έχει ο πολίτης.
  Είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού τέτοιου επιπέδου μπλογκς.
  Μήπως δεν έχεις απαφή φίλε μου με τη λοιπή μπλογκόσφαιρα για να απικtήσεις ένα μέτρο σύγκρισης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εγω θα ξαναγραψω.Κλαψτε για να εκτονωθειτε.Φαινεται οτι θα κρατησει πoλυ αυτο το διαλειμμα στην εξουσια της γαλαζιας γενιας,my leg.
  Aφου μετα απ αυτα που βλεπετε να γινονται γυρω σας,περι το κομμα σας και τους υποψηφιους αρχηγους του,my ass,εξακολουθειτε να θρηνειτε,εχετε μαλλον σοβαρο προβλημα.
  Εμμονη,να το πουμε,εξαρτηση,να το πουμε,βρειτε εσεις τον ορο.
  Παντως,χρηζει θεραπειας.
  Σιγουρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή