Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Οι 100 ...τελευταίες ημέρες του ΠαΣοΚ στην εξουσία.


Πληροφορούμαι ότι τις τελευταίες εβδομάδες επικρατεί « ο οργασμός των 100 πρώτων ημερών», στο επιτελείο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου.
Θεωρούν ότι η νίκη του στις επόμενες εθνικές εκλογές είναι δεδομένη, προκαταβάλλοντας ,αλαζονικά κατά την γνώμη μου ,την θέληση του εκλογικού σώματος.

Προετοιμάζουν λοιπόν το έργο που έχουμε ξαναδεί σαν παλιά ασπρόμαυρη ελληνική ταινία. Τίτλος του ...έργου : « Οι 100 πρώτες ημέρες του ΠαΣοΚ». Είναι τόση η αλαζονεία τους που σκέπτονται να τις παρουσιάσουν στην επικείμενη ΔΕΘ. Δύο ολόκληρα χρόνια πριν από τις θεσμοθετημένες επόμενες εθνικές εκλογές.

Όμως,για να μην ξεχνάμε , ας δούμε μερικές από τις ...τελευταίες 100 ημέρες του ΠαΣοΚ στην εξουσία με την βοήθεια άρθρων των αρχείων των ιων της «Ελευθεροτυπίας».Οι ίδιοι άνθρωποι, το ίδιο κόμμα , με ....νέα γραφεία αυτή την φορά.
100ή ΜΕΡΑ (28/11/2003): Επιδόματα που προκαλούν δίνει στα «ρετιρέ» των δημοσίων υπαλλήλων ο υφ. Οικονομίας κ.Φαρμάκης. Παράλληλα ανακοινώνεται η Εξαίρεση από ειδικούς φόρους των υπεράκτιων εταιρειών (offshore).
95η: Αναγγέλλονται ,εκ νέου, 9.300 θέσεις μερικής απασχόλησης στο -που αλλού-Δημόσιο.

93η
:Η Ελλάδα κατατάσσεται ...τελευταία στην ευρωζώνη στις δαπάνες για δημόσια υγεία.
Τρύπα 300 εκατομ. ευρώ από το «Ξυστό» καλείται να καλύψει η κυβέρνηση.(Τι θυμάμαι τώρα!! Από το 1993 μέχρι και το 2003 το «Ξυστό» είχε παραχωρηθεί σε Intralot και Στιγμιαίο Λαχείο του κ.Σωκράτη Κόκκαλη και επί μία δεκαετία είχε διαχειριστεί έσοδα ...800 δισ. δρχ.
Μετά τη λήξη και της δεύτερης περιόδου παραχώρησης του «Ξυστό» -1998/2003-, ο τότε υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης είχε αποπειραθεί δύο φορές να δρομολογήσει διαγωνιστική διαδικασία για την αναζήτηση αναδόχου με στόχο την προείσπραξη κρατικών εσόδων 300 εκατ. ευρώ για πέντε χρόνια.
Η τρύπα που λέγαμε! Οι όροι των προκηρύξεων του νέου διαγωνισμού προσβλήθηκαν ως ...φωτογραφικοί υπέρ της Intralot του κ. Σωκράτη Κόκκαλη..... και η μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό παρέμεινε ..τρύπα !!)

89η
: Παραχωρείται στην Εκκλησία έκταση 27 στρεμμάτων στον Καρέα ή οποία ανακαλείται -κατόπιν γενικών αντιδράσεων- τρεις μέρες μετά.
88η: «Για κοινωνικούς λόγους» η Βάσω Παπανδρέου δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούν προσωρινά με οργανισμούς κοινής ωφέλειας τα αυθαίρετα, ακόμα και σε καμένες εκτάσεις.

82η
: Δρομολογείται από τον κ.Πάχτα με πρωτοφανή τρόπο και ...άγνωστο κόστος η μεταβίβαση της αμαρτωλής TVX σε νέο « όμιλο επενδυτών». Αυτό -επειδή είπαμε δεν ξεχνώ- θα το ξαναθυμίσω (αναλυτικά) σε κάποια επόμενη ανάρτησή μου. ΚΑΙ ΕΔΩ -εάν θυμάστε- «εθνικός...μεγαλοεπιχειρηματίας» .

80ή
: Βροχή τροπολογιών στη Βουλή ικανοποιεί ...«οικιστικές ανάγκες» (μεταξύ των οποίων τακτοποίηση αυθαιρεσιών σε δασικές περιοχές) και δίνει ακίνητο στην Εκκλησία προς ....αξιοποίηση. Τότε δεν υπήρχε βλέπεται ο όρος ...Βατοπέδι. Και ας ήταν παρόμοια περίπτωση .
79η: Ανακοινώνεται ότι....Πενταπλασιάστηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού.
76η: Κι άλλοι υπάλληλοι θα προσληφθούν στα ΚΕΠ από τους δήμους, ενώ θα μονιμοποιηθούν 4.000 συμβασιούχοι έργου.

69η
: Εξαγγέλλεται η πρόσληψη 50.000 ανθρώπων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
67η: Ο Παπανδρέου συμφωνεί με την πρωτοβουλία του Σημίτη για ...συντεταγμένη διαδοχή. Ο κ.Μιχ. Χρυσοχοϊδης υπαινίσσεται ότι όλα είχαν αποφασιστεί (από ποιους...?) από το καλοκαίρι.

62η
: Τεχνητή συγκράτηση του δημόσιου χρέους με τράμπα ομολόγων ύψους 1,5 δισ. ευρώ.
57η: Ο κ. Γ .Παπανδρέου δηλώνει ( ως επίσημος πλέον εν δυνάμει πρόεδρος του ΠαΣοΚ) ότι είναι υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων.

52η: Οικιστική αξιοποίηση 1.000 στρεμμάτων του «πάρκου» στο τέως αεροδρόμιο Ελληνικού. Επτά νομοσχέδια σε μια μέρα.
50ή: Μυστήριο ραντεβού Χρυσοχοϊδη-Καρατζαφέρη στη Βουλή. Τα σχόλια ...περιττεύουν.Μόνο ο πρέσβης λείπει. Τι είπατε; Ποιος πρέσβης; Tι να σας πω τώρα; Της Μαδαγασκάρης; Του Κονγκό; Tου Αφγανιστάν; Ελάτε ! Μεγάλα παιδιά είσαστε!

48η
: Ο Γιώργος στη Θράκη μειώνει τους εξοπλισμούς(...?). Τα ΜΑΤ κατά των κατοίκων των Καλυβίων που ζητούν πρόσβαση στις ακτές τους, που .....εκποίησε η κυβέρνηση.
47η: Η Γενική Τράπεζα κατακυρώνεται στη Σοσιετέ Ζενεράλ. Ελαιοπαραγωγοί της Αιγιαλείας συγκρούονται με ΜΑΤ.
46η: Εξαγγελία Παπανδρέου στο Λαύριο για εργασία νέων ....χωρίς ασφαλιστικές εισφορές επί 4 χρόνια.

44η: Τροπολογία Πάχτα υπέρ Στέγγου και άλλα νομοσχέδια εξπρές. Ο ανακριτής καλεί τον πρώην πρόεδρο του Χρηματιστηρίου για τις «φούσκες». Τελικό αποτέλεσμα; Άλλη μια ...«φούσκα» !
39η: Εως τη διάλυση της Βουλής εκκρεμούν 13 νομοσχέδια και άγνωστος αριθμός τροπολογιών που αποσύρονται από το φόβο κραξίματος. Η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι σε δύο χρόνια πούλησε προς 5,8 δισ. ευρώ μεγάλο κομμάτι της δημόσιας περιουσίας (ανυπολόγιστης αξίας).

38η: Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής τάσσεται ...υπέρ Πάχτα, και τέσσερις ημέρες μετά διοργανώνεται μαζική συγκέντρωση υπέρ του...Πάχτα στον Πολύγυρο . Τα ίδια αυτά στελέχη « υπηρετούν» και σήμερα το ΠαΣοΚ !
34η: Η χώρα μας σπάει, επίσημα, όλα τα φράγματα στις εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα.
33η: Έρευνα αποκαλύπτει ότι αυξήθηκαν το 2003 οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και τα σοβαρά εργατικά ατυχήματα .

27η: Ο ...μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου εκλέγεται με 99,9% από 1.017.145 μέλη και φίλους του κόμματος. Δημοκρατικές διαδικασίες....
24η: Κλείνει η Βουλή με 8 νομοσχέδια στο συρτάρι. Ανάμεσά τους κι ένα για την ίση μεταχείριση των ανθρώπων, ανεξαρτήτως εθνικής ή φυλετικής καταγωγής, θρησκείας κ.ο.κ.

17η
: Ξέφυγε το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 6,9% του ΑΕΠ.
11η: Φουντάρει το ΧΑΑ. Μαζί του παρασέρνει ( μεταφέρει σε άλλες τσέπες σύμφωνα με την αργκό των Οικονομολόγων) και τις οικονομίες εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών.

Σας κούρασα; Μπορεί! Αλλά χαλάλι ! Γιατί όπως λέω συχνά ...Λαός χωρίς μνήμη , είναι λαός χωρίς αύριο!


YΓ. Περιμένω την επίσημη διάψευση από το ΠαΣοΚ σχετικά με τα μπάνια του κ. Παπανδρέου στην Πούντα , τις ημέρες που καιγόταν η Αν. Αττική!

YΓ 2. Περισσότερες φωτογραφίες όπως αυτή του άρθρου μπορείτε να δείτε στο petra.pblogs.gr και στο Kartson.pblogs.gr

32 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον αρθράκι Πολίτη, με αυτά και με αυτά όμως οι ΠΑΣΟΚοι έρχονται ακάθεκτοι. Και εν πάσει περιπτώσει, ενώ δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα να δω τον Παπανδρέου πρωθυπουργό (άλλωστε όσο κι αν δεν το παραδέχεστε σε αυτό το blog, ο Καραμανλής μετά το 2007 είναι κακός πρωθυπυργός κατά την ταπεινή μου γνώμη), φοβάμαι πολύ την αντίδραση των ΠΑΣΟΚων μόλις αναλάβουν και πάλι την εξουσία μετά από πολύχρονη στέρηση.
    Γνωρίζω κάμποσους στην κρίσιμη ηλικία των 25-30 που περιμένουν πώς και πώς τις εκλογές θεωρώντας δεδομένο τον σύντομο διορισμό τους στο δημόσιο (ενώ οι άνω των 30 έχουν πείρα και από δικές τους κυβερνήσεις και δεν είναι τόσο ασυγκράτητοι :Ρ ).

    Πάντως και η ΝΔ, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, πριν το 2004 είχε προκαταβάλει εξίσου αλαζονικά τη θέληση του εκλογικού σώματος, όπως άλλωστε και το 2000(που δεν έκατσε κιόλας). Για να δούμε μήπως το βράδυ των εκλογών έχουμε εκπλήξεις σαν τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O K.Kaραμανλης θε εχει το στιγμα
    οτι εφερε στην εξουσια
    τον τραγικο Γ.Παπανδρεου.
    Ν Τ Ρ Ο Π Η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολίτη δυστυχώς μόνο εσύ έμεινες να υπερασπίζεσαι τη ΝΔ.Ευτυχώς για εμάς , δυστυχώς για τα τζιμάνια της κυβέρνησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. politi τρία λάθη έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ.

    1. Δεν προχώρησε τις αποκρατικοποήσεις γρήγορα.
    Εκτός το οικονομικό όφελος θα είχε μειώσει και τη δύναμη του πράσινου συνδικαλισμού.

    2. Δεν έφτιαξε δική της δύναμη ψηφοφόρων στο δημόσιο τομέα. Έστω 50.000 έως 100.000 διορισμούς παιδιών που είδαν τα όνειρά τους να τα γκρεμίζει ο Παυλόπουλος. Βλέπε μοριοδότηση ΠΑΣΟΚΩΝ συμβασιούχων.

    3.Έδωσε εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ και δεν εφάρμοσε τον εκλογικό νόμο Παυλόπουλου από τις προηγούμενες εκλογές.

    Συμφωνώ με τον 8:07

    "φοβάμαι πολύ την αντίδραση των ΠΑΣΟΚων μόλις αναλάβουν και πάλι την εξουσία μετά από πολύχρονη στέρηση "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ πολίτη, αυτό δυστυχώς είναι το πρόβλημα της κοινωνίας μας.
    Παθαίνουμε αλλά δεν μαθαίνουμε!

    Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να έβλεπα έναν νέο πολιτικό σχηματισμό,ένα νέο κόμμα να προηγείται στις προθέσεις των πολιτών.
    Αυτό θα σήμαινε πολιτική και κοινωνική υγεία, υπευθυνότητα των πολιτών και στοιχειώδης λογική.
    Πάνω απ` όλα θα σήμαινε ότι μπορεί να πάθαμε , αλλά μάθαμε!!!!

    Αλλά μέσα σε πέντε χρόνια να ξεχνάμε , αυτό δείχνει ότι ως πολίτες είμαστε ανίκανοι.
    Αδυνατούμε να αναδείξουμε νέα πρόσωπα και νέα κόμματα.
    Περιοριζόμαστε στην μιζέρια μας και έχουμε το θράσος να διατυπώνουμε και απόψεις.
    Τα ίδια πρόσωπα που καταπόντισαν την χώρα μας,έρχονται τώρα ως σωτήρες.Και εμείς εκεί, στο κόσμο μας!!!!
    Να θυμίσω τα λόγια του Ισπανοαμερικανού φιλόσοφου George Santayana "Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει".
    Εύχομαι καλή σου ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑΤΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΗΧΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από ότι φαίνεται δεν μάθαμε τίποτα από την στιγμή που ζητάει κάποιος διορισμούς δικών μας παιδιών!!! Ναι αυτό μπορεί να εξασφάλιζε την Ν.Δ. στην κυβέρνηση αλλά θα την έκανε ίδια με το ΠΑΣΟΚ. Τέτοιο κόμμα δεν θα υποστήριζα ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Vassilis. δεν κατάλαβες. Στα γαλάζια παιδιά έκλεισαν την πόρτα εντελώς. Με τη μοριοδότηση των συμβασιούχων του ΠΑΣΟΚ, με 200 μόρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και τι εισαι εσύ που περιμένεις απάντηση?
    Εισαγγελέας?
    Για προσγειώσου λίγο σε παρακαλώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στον παραπάνω ανώνυμο φίλο...γιά να ρωτάει, κάτι παραπάνω θα ξέρει (και θά'χει καβάτζα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολίτη, αυτά που γράφεις, μας λες οτι τα θυμάσαι. Το "ΘΥΜΑΜΑΙ" όμως, δεν είναι απόδειξη. Και σίγουρα δεν προσφέρει η μνήμη σου στην πληρότητα και αξιοπιστία του άρθρου σου. Επίσης δεν βοηθάει στην διάδοσή του (του άρθρου ντε), γιατί ΚΑΛΙΣΤΑ μπορεί να θεωρηθεί TROL, FUD (ή δεν ξέρω πως τα λένε αυτά...)

    Αφού έκατσες που έκατσες και τα ξέθαψες από τη μνήμη σου, καλό θα ήταν το κάθε ένα να συνοδεύεται από παραπομπές (σε άρθρα του τύπου, σε ΦΕΚ κλπ) ώστε να είναι ΕΜΦΑΝΗΣ η ορθότητα των γραπτών σου. Θα μου πεις οτι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τα βρούν. Σωστά. Απλά, ακόμα και να το ψάξει κάποιος για πάρτη του, η δημοσίευσή σου θα συνέχιζε να μην είναι ΠΛΗΡΗΣ και σίγουρα θα μπορούσε να χαρακτηριστή ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΕΝ έκανε μπάνια
    ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ έκανε σε ένδειξη συμπαράστασης σε αυτούς που τους μαύριζε η φωτιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αρχισε η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
    Λογικό αφού γιά την κυβέρνηση της ΝΔ δεν υπάρχει κάτι θετικό να γράψουμε.
    Ο Καραμανλής αλήθεια που ήταν στις πυρκαϊές;
    Στο κέντρο επιχειρήσεων και συντόνιζε;
    Μα ο υπαρχηγός πυροσβεστικής κατηγορείται γιά κακό συντονισμό, όχι ο Καραμανλής.
    Οπότε απλώς πήγε εκεί να πιεί τον καφέ του δημοσία δαπάνη.
    Και κάηκε και η Αττική. Ακριβός ο καφές του αρχηγού.
    Καιρός να τον αλλάξετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Καινός
    Κοίτα να δεις τι συμβαίνει φίλε μου.
    Εάν δεν τα θυμάσαι , αν και έχουν περάσει ΜΟΛΙΣ 5 χρόνια,θα επιβεβαίωνες με τον καλύτερο τρόπο αυτό που πολλοί(μεταξύ αυτών και εγώ) ισχυρίζονται.
    Δηλαδή ότι ως πολίτες έχουμε πολύ ασθενή μνήμη. Είναι αυτό που εγώ ονομάζω πολιτικοκοινωνικό Αλτσχάϊμερ.

    Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να είσαι αρκετά μικρός στην ηλικία οπότε ..συγχωρήστε :))

    Εάν όμως διάβαζες καλά το άρθρο (τι πρόβλημα και αυτό να μην μπορούμε σήμερα να διαβάσουμε ένα κείμενο. Κάτι φταίει!),θα πρόσεχες ότι γράφω "με την βοήθεια άρθρων ιων της Ελευθεροτυπίας".

    Όχι ότι δεν τα θυμάμαι ( έχω δόξα το Θεό μνήμη ελέφαντα), αλλά μόνο για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και προς την διαμόρφωση μιας χρονικής συνέχειας για το άρθρο..

    Παραπομπές δεν νομίζεις ότι θα ήταν υπερβολικές για κάθε μια γραμμή κειμένου;
    Άλλωστε δίνω συγκεκριμένες ημερομηνίες όποτε μια αναζήτηση στα αρχεία των εφημερίδων θα διευκόλυνε τον καθένα να διασταυρώσει τα αναγραφόμενα μου [ εάν πάσχει και αυτός από πολιτικοκοινωνικό ... Αλτσχάϊμερ :))].

    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ) ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΣΒΑΤΖΕΝΕΓΚΕΡ, ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ Η' ΕΣΤΩ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ!!!
    ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ(!!!) ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΔΙΚΤΥΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ..........
    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ......

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΜΕΙΝΑΝΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 25%(ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) ΓΕΛΙΕΣΤΕ ΟΙΚΤΡΑ.
    ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ....ΠΟΛΥ ΜΑΜΟΥΧΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε πολίτη,
    είμαι δεν είμαι νέος (είμαι αλλά ντρέπομαι να το χρησιμοποιώ σαν δικαιολογία) θα ήθελα να σου θυμίσω οτι πολλοί δεν έχουμε (ή δεν είχαμε) το πολιτικό υπόβαθρο και την πολιτική ευαισθησία που έχεις (και προφανός είχες) εσύ. Προσωπικά εγώ αλλά και πολλοί του "κύκλου" μου, άρχισα να ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη όπου κατάλαβα οτι "κάτι δεν πάει καλά".

    Παρατηρώντας τον περίγυρο, μπορώ να σου δηλώσω οτι οι περισσότεροι ασχολούνται ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ με την πολιτική. Παπαγαλίζουν οι περισσότεροι γιατί έτσι έχουν μάθει... Είμαι επίσης σίγουρος οτι υπάρχουν και άλλοι να προσυπογράψουν τα γραφόμενά μου. Δεν χρειάζεται να σου το επιβεβαιώσει κάποιος όμως, σίγουρα το βλέπεις και εσύ. Το οτι ο περισσότερος κόσμος, είναι μακρυά από την ουσιαστική πολιτική σκηνή της χώρας είναι δεδομένο και πιστεύω ως ένα σημείο κατευθυνόμενο. Και θα συνεχίσουν να είναι έτσι εκτός αν βρεθεί κάποιος να τους πάει ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ στο σχολείο. Και εσύ τα καταφέρνεις μια χαρά σε αυτό το θέμα.

    Θεώρησα οτι το άρθρο σου θα ήταν πιο πλήρες αν περιείχε αναφορές, και με αυτό το σκεπτικό, της πληρότητας, σου το είπα. Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση το "κάθε γραμμή και αναφορά" υπερβολικό. Το θεωρώ "πλήρες", "ακλόνητο" και επιβεβλημένο. Εκτός αν η επιθυμία σου είναι να παραμείνει η πολιτική κρίση προνόμιο των λίγων, πράγμα που νοιώθω οτι δεν ισχύει.

    Ίσως να διαφωνείς και να πιστεύεις οτι δεν πρέπει να δίνουμε μασημένη τροφή, αλλά από την πείρα μου ως γκουρού που είμαι και εγώ σε άλλο τομέα, παρατήρησα οτι μακροπρόθεσμα τα αποτελέσματα είναι καλύτερα όταν ταυτόχρονα με το μασημένο φαγητό τους αφήνεις και κάνα κομμάτι ολάκερο. Μαθαίνουν να το μασάνε. Κάποιοι θα πνιγούν, αλλά οι περισσότεροι θα μάθουν να μασάνε. Αλλά θέλει πολύ μάσημένο φαί στην αρχή!

    Επειδή το σχόλιο είναι άσχετο με το θέμα, μην το εγκρίνεις απλά αν θες λάβε το υπόψιν σου.

    Φιλικά, πάντα.

    31 Αύγουστος 2009 4:30 μμ
    ................................................
    Το αφήνω φίλε μιας και εγώ θεωρώ ότι -εν μέρει- είναι συναφές με το πνεύμα του άρθρου. Πάνω απ` όλα όμως είναι μια διαφωνία με επιχειρήματα και αξιοπρεπέστατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και μέσα σ΄όλα φίλοι, σερβίρει ο Γιωργάκης το "θείον βρέφος" το Λαλιώτη, ως τον έμπειρο για την ανασυγκρότηση των καμένων της Αττικής. Αυτόν τον σοβαρό άνδρα, ο οποίος δεν έφαγε ποτέ δημόσιο χρήμα, ούτε ήξερε για το Κτηματολόγιο, ούτε που το είχε συναντήσει στη ζωή του -κάποιοι κακόβουλοι είπαν ότι έφαγε τα λεφτά του Κτηματολογίου.

    Και μιλάει το ΠΑΣΟΚ για διαφάνεια. Καλά αυτό ό,τι θέλει λέει για τον μπεζαχτά. Αυτός ο αμνήμων λαός πόσα θέλει να του φάει πιά για να βάλει μυαλό.....Και κάτι τελευταίο: Στις 12 Ιουλίου το Δικαστήριο της Ξάνθης ΑΘΩΩΣΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ για το θέμα της λίμνηης Βιστωνίδας, επισημαίνοντας ότι σωστά η λίμνη χαρακτηρίστηκε ως λίμνη και όχι ως λιμνοθάλασσα και σωστά ο γ.Εφραίμ έπραξε σχετικά παραδίδοντας τις παραλίμνιες εκτάσεις στο Δημόσιο. Φυσικά τα κανάλια του γιωργάκη (έτσι είναι το παιδί, γιωργάκης και όχι Γιώργος-ανάλογα την πνευματική του ηλικία)τσιμουδιά. Ο Τράγκας που ήθελε να τον ξυρίσει κι έλεγε ότι ο Καραμανλής (χαχαχα)είχε πρόθεση να τον διώξει από το Αγιον ΄Ορος, που είναι τώρα; Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι! Αλλά κι αυτός ο λαός...΄Ετσι και του μετονομάσεις τη μάσα σε διαφάνεια και τα πάμπερς σε φακέλλους τον κάνεις ό,τι θέλεις. Δώστου θα και θα και τον έκανες υποχείριό σου. Κι ας γνωρίζει ότι ποτέ κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε παραπάνω από 5-10 ευρώ αύξηση σε μισθούς και συντάξεις, κι ας γνωρίζει ότι ψηφίζοντάς το θα φέρει εν Ελλάδι το Στέητ Ντηπάρτμεντ.

    Αλλη είδηση: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΩΣ ΥΠΕΞ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 1990 ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΒΛΑΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ρε παιδια απλα ειναι τα πραγματα, μην πεφτετε στην παγιδα ΝΔ η ΠΑΣΟΚ η να το πω πιο ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ επιλεγετε κυβερνηση!!!! Τα κεντρα διεθνων αποφασεων αποφασιζουν για εμας οπως και για αρκετες αλλες χωρες. Απο την στιγμη που οι 2 αρχηγοι των κομματων και οχι μονο αλλα και κορυφαια πολιτικα στελεχη οπως η διαμαντοπουλου,ο αλογοσκουφης, ο βενιζελος, ο παγκαλος, ο στεφανος μανος και αλλοι ΠΗΓΑΝ και ΠΑΝΕ στις συναντησεις της ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ αληθεια εσεις περιμενετε προοδο σε αυτη την χωρα?ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ οι πολιτικοι μας ειναι εντολοδοχοι και ΠΡΟΔΟΤΕΣ και κανενας δεν νοιαζεται πραγματικα.ΑΠΟΡΩ πραγματικα πως τους βλεπει ο κοσμος να μιλανε στα τηλεπαραθυρα και να τρωνε το κουτοχορτο ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δεν μπορω να το καταλαβω.Μονο με εναν ΗΓΕΤΗ τυπου πουτιν που δεν ανηκει σε καμια ελιτιστικη λεσχη οπως η τριμερης, μπιλντερμπεργκ κτλ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως παιζεται το παιχνιδι, ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. Συγνωμη αλλα ο ελληνικος ΛΑΟΣ εχει να ΦΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ακομα με τους προδοτες που εχουμε μπλεξει και δεν απορριπτουμε.Οταν θα ειναι αργα θα ξυπνησει ο κοσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωστε περιμενεις αγαπητέ πολίτη επίσημη διάψευση από το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έκανε το μπάνιο του ο Παπανδρέου την ώρα που καίγονταν η Αττική?
    Εσύ που ανέβασες δημοσίευμα εφημερίδας η οποία μετά το διέψευσε , δεν πρέπει να ζητήσεις συγνώμη από τους αναγνώστες σου?
    Αναπαραγωγή έκανες , δεν είχες εσύ την πληροφορία..
    Ζητάς και τα ρέστα από πάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα πω κάτι κι εγώ...για τα περίφημα "γαλάζια" παιδιά...Το οικτρό τροπάρι των χειραγωγούμενων ΑΙΩΝΕΣ (έτσι το νιώθω πια στα 35 μου) τώρα Μ.Μ.Ε με το οποίο μας βομβάρδιζαν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η Ν.Δ την εξουσία το 2004, ήταν σαφώς εμπνευσμένο από μία δυσώδη πράσινη πολιτική που επί 20 χρόνια σάρωσε το σύνολο της δημόσιας ζωής εκτοπίζοντας αλαζονικά και ανάλγητα κάθε είδους "αντιφρονούντα"... Όταν, τελειώνοντας το Πανεπιστήμιο , και πριν φύγω για το μεταπτυχιακό μου, έκανα μία έρευνα αγοράς για θέσεις και επαγγέλματα που με ενδιέφεραν, η μόνιμη απάντηση που λάμβανα ήταν "αν δεν είσαι γραμμένη στο ΠΑΣΟΚ, αν δεν έχεις κανέναν υπουργό ή υφυπουργό συγγενή ή κουμπάρο, ξέχασέ το...Και με τον σταυρό στο χέρι να πας, θα σου τον σπάσουν και θα τον τσαλαπατήσουν..." ή "Αν ήρθες να πάρεις προκήρυξη, ξέχασέ το αν δεν εισαι κάπου γραμμένη...Άδικος κόπος...Εκτός κι αν έχεις μέσο..." Την απογοήτευση που λάμβανα τότε απανωτά δεν θα την ξεχάσω ... Με βοήθησε στο να παλέψω μονη μου μεν, αλλά έσβησε πολλά από τα όνειρά μου...Και αυτό στα ΠΡΑΣΙΝΑ παιδιά, δεν θα το συγχωρήσω ποτέ...Γιατί δεν είμαστε όλοι γραμμένοι κάπου, ούτε ανήκουμε σε νεολαίες...Ένα μεγάλο ΚΡΙΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Ανώνυμο 11.52
    Αγαπητέ φίλε μου . Ας το διαψεύσει επίσημα πρώτα το ΠΑΣΟΚ και μετά ...βλέπουμε.
    Τι ζητάω ; Αφού δεν είναι όπως τα λέω ΤΩΡΑ ΕΓΩ και όχι η εφημερίδα, ας το διαψεύσει!
    Θα περιμένω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κατάλαβες αγαπητέ πολίτη τι γίνεται; Όταν ο άλλος συο λέει ότι άρχισε να ασχολείται με τα κοινά, μετά από τα γεγονότα του Δεκέμβρη, παρόλο που κινείται σε αξιοπρεπή πλαίσια με αυτά που γράφει, είναι δυνατόν να απορούμε μετά γιατί οι νέοι έχουν αυτή τηην άποψη για το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ; Γι'αυτούς, υπάρχει μόνο Βατοπέδι, Κορκονέας, πυρκαγιές 2007+2009. Σαν να μην υπάρχει Ελληνικό Κράτος πριν από το 2004. Ούτε εγώ θέλω να χρησημοποιώ ως επιχείρημα το ότι κάποιος είναι νεαρός, αλλά διάολε, όπως βλέπουμε, εκεί κυρίως παρατηρείται η άγνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολίτη σιγά που το ΠΑΣΟΚ μελλοντική κυβέρνηση θα ασχοληθεί με εσένα.
    Και ποιός είσαι εσύ?
    Ένα Ιντερνετικό φάντασμα ούτε το όνομα σου δέν ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 4.27... Αυτή η αλαζονία θα σας φάει πράσινοι οσφυοκάμπτες και βολεμένοι μεγαλοτσεπάκηδες που με φαντάσματα σαν τον Πολίτη μπορεί να μην ασχολείστε (και καλά...ο φασισμός σας ήταν πάντα από τα σήματα κατατεθέν σας) αλλά έχετε σίγουρα βρυκολακιάσει και θέλετε να ξαναπιείτε το αίμα του κοσμάμη... Λίγη αιδώς δεν βλάπτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 1 Σεπτέμβριος 2009 12:17 μμ

    Μάλιστα Πολίτη μεγάλε μας έπεισες τώρα με τα συγκλονιστικά σου επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 9.38
    Δεν ήταν ΥΠΕΞ Ο Γιωργάκης στο τέλος 1990.
    Και δεν απέκρυψε τίποτα για τους ΑΓΝΟΟΎΜΕΝΟΥΣ.
    Αντίθετα υφυπουργός ήταν η ΒΙΡΓΚΩ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ που στο αίτημα για αναγνώριση της γεννοκτονίας των ΠΟΝΤΙΩΝ έκανε την ..αμερικάνα, μέχρι να το κανει το ΠΑΣΟΚ το 1994 , καθιερώνοντας την 19η ΜΑΙΟΥ.
    Τότε ήταν Ο ΜΗΤΟΤΑΚΗΣ ποε έκανε ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΥΛΑΚΗ= ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΣ ΔΡΧ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    Κατάλαβες; μικρέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μήπως θα έπρεπε επιτέλους να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε "διπολικά" τύπου ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ???? Μήπως εμείς, η νέα γενιά, θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια νέα αρχή και να αποτινάξουμε το παρελθόν??? Μήπως θα έπρεπε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να συνειδητοποιήσουμε ότι όσο τα διάφορα κόμματα στηρίζονται για την επιβίωσή τους στη χρηματοδότησή τους από τα μεγάλα συμφέροντα δεν πρόκειται τίποτα να λειτουργήσει????

    Θεωρούμαστε η γενιά της τεχνολογίας! Γιατί λοιπόν δεν εκμεταλλευόμαστε αυτή τη ρημάδα την τεχνολογία???? Γιατί να μη μαζευτεί μια ομάδα νέων ανθρώπων, ανθρώπων που ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον αυτού του τόπου, ανθρώπων από όλα τα κοινωνικά στρώματα και από όλες τις επιστήμες, να ιδρυθεί ένα κόμμα που να στηρίζεται στη δύναμη του λαού. Που η προεκλογική του εκστρατεία να ξεκινήσει μέσα από το ίντερνετ. Που να έχει σαφή πολιτική ιδεολογία, να την κάνει γνωστή στον κόσμο και να καλεί τον κόσμο, τον ΑΠΛΟ κοσμάκι να συνεισφέρει με τον οβολό του, όσο κρίνει εκείνος ότι μπορεί, για την προεκλογική εκστρατεία???? Έτσι θα προέκυπτε ένας πολιτικός σχηματισμός ανεξάρτητος από συμφέροντα και ενδυναμωμένος από τον ίδιο το λαό...

    Γιατί λοιπόν μόνο να γκρινιάζουμε και να μην προσπαθούμε να βρούμε λύσεις που ίσως οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όταν αντιγράφετε και χρησιμοποιήτε φωτογραφίες από το διαδίκτυο, καλό θα ήταν (αν μη τι άλλο) να αναφέρετε και την πηγή.
    Τουλάχιστον από ηθικής απόψεως.
    Το Τρωκτικό (που του στείλατε το συγκεκριμένο άρθρο) είχε την ευαισθησία να διορθώσει την παράβλεψή σας. Περιμένω να το κάνετε κι εσείς και γρήγορα μάλιστα.
    Σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσα να χρησιμοποιώ άρθρα δικά σας κατά το δοκούν και δίχως να αναφέρω την πηγή.......Φιλικά Τάκης Καρτσωνάκης ....http://petra.pblogs.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ Kartson
    Αγαπητέ μου φίλε είσαι άδικος,αφού όπως βλέπεις η φωτο έχει το λογότυπό σου, σαν υπογραφή.

    Που ζητάς λοιπόν να το αναφέρω; Στο άρθρο;
    Εάν η φωτο δεν ανέφερε τίποτα , ευχαρίστως ως ΥΓ ονομαστικά να αναφέρω τον δημιουργό της.

    Μήπως αγαπητέ Τάκη ( μου το επιτρέπεις;) δεν κλικάρησες την φωτογραφία και δεν το είδες; Θα ήσουν από τους πολύ λίγους νομίζω.

    Εάν την κλικάρεις θα δεις κάτω αριστερά ευδιάκριτα το "KARTson".

    Μήπως με το "αναφέρετε" εννοείς link προς τον ιστότοπό σου;
    Αυτό δεν έχω κανέναν μα κανέναν λόγο να μην το κάνω , αφού οι φωτογραφίες που χρησιμοποιείς είναι πραγματικά έργα τέχνης.

    Θα βάλω λοιπόν link στο άρθρο ως "φόρο ανταπόδοσης" για την τέχνη και όχι ως αναφορά που αδίκως με κατακρίνεις!

    Καλό βράδυ !
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όντως, ως "φόρο ανταπόδοσης" για την τέχνη θα ήθελα να αναφέρεις την ιστοσελίδα μου σε Link.
    Άλλωστε είναι γνωστό ότι όλοι μας (έστω οι περισσότεροι ) εκτιμούμε περισσότερο την υστεροφημία από τον πλούτο.
    Φιλικά πάντοτε
    Τάκης Καρτσωνάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τι να πω? Εχω πραγματικα σαστησει με το ποσο οφθαλμοφανες ειναι το σπρωξιμο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσια,απο ολα τα μεγαλα μεσα μαζικης ενημερωσης.Και αυτο που με τρομαζει ειναι οτι βλεπω πολυ πεινα στα ματια τους.Στις προηγουμενες εκλογες ψηφισα ΛΑΟ,τωρα απο πεισμα και κοντρα σε ολο αυτο το πασοκο-κατευθηνομενο ρευμα,θα ψηφισω ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητε πολιτη,
    Ειμαι 27 ετων και εργαζομαι ως αστυνομικος.
    Στο σωμα αυτο υπηρετω εννια χρονια πλεον και ο βασικος μου μισθος ειναι 824 Ευρω. Για να παρω βεβαια αυτα τα χρηματα ειμαι υποχρεωμενος να εργαζομαι τεσσερα σαββατοκυριακα καθε μηνα και 6-8 νυχτερινες υπηρεσιες. Οπως καταλαβαινετε, δεν υπαρχουν αργιες και γιορτες για εμας. Δεν περιμενα και δεν περιμενω απο καμια κυβερνηση αυξηση του βασικου μου μισθου και των αποδοχων μου καθως νοιωθω προνομιουχος γνωριζοντας οτι στις 26 καθε μηνα θα πληρωθω κανονικα, δεν νοιωθω αβεβαιοτητα και ανασφαλεια για το εργασιακο μου μελλον και πολυ περισσοτερο νοιωθω προνομιουχος οταν βλεπω νεα παιδια της γενιας μου να ψαχνουν για εργασια, να συντηρουνται απο τους γονεις τους ή να δουλευουν σε δουλειες πολυ δυσκολοτερες και πιο επικινδυνες απο την δικη μου (π.χ. οικοδομοι) με μισθο 700 Ευρω. Ολοι πλεον γνωριζουν πολυ καλα οτι η Νεα Δημοκρατια ανελαβε την εξουσια παραλαμβανοντας ''καμενη γη'' απο την διακυβερνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ολοι οι ευσυνηδειτοι πολιτες συμφωνησαν σιωπηλα στη επιβαλλομενη οικονομικη λιτοτητα. Η αγανακτηση ομως των πολιτων την οποια εισπρατει σημερα η παρουσα κυβερνηση, εχει να κανει κυριως με την απαξιωση που εδειξαν απεναντι τους οι ''εκλεκτοι'' υπουργοι της παρουσας κυβερνησης. Πριν λιγο καιρο, σκοτωθηκε ενας ευσυνειδητος αστυνομικος εν ωρα υπηρεσιας καταδιωκοντας δυο ληστες. Την επομενη ημερα στην κηδεια του δεν παρεστη κανενας πολιτικος να αποδωσει φορο τιμης στο παλικαρι αυτο. Την σημαια που τυλιξαμε το φερετρο του την πληρωσαμε εμεις οι ιδιοι. Μια εβδομαδα αργοτερα, καλεσανε την συζυγο του και της ζητησανε να επιστρεψει το μισθο που ειχε πληρωθει ο αστυνομικος (μας προκαταβαλουν τον μισθο του επομενου μηνα), το οπλο του (ορθως βεβαια) αλλα ακομη και την σκισμενη και ματωμενη στολη του. Ο αστυνομικος αυτος υπηρετουσε 13 χρονια στην ΕΛ.ΑΣ. και η συζυγος του (μητερα δυο παιδιων ηλικιας 7 και 5 ετων) δεν δικαιουται συνταξη καθως το παλικαρι αυτο δεν ειχε κλεισει 15ετια στο σωμα. Ο αξιοτιμος υπουργος κ.Παυλοπουλος μετα τον θανατο του Άλεξ στα Εξαρχεια, βγηκε δημοσια και εκανε την παρακατω δηλωση ''ζητω απο την Αστυνομια να επιδειξει ανοχη''. Ποτε ομως δεν εξηγησε τους λογους αυτης της δηλωσης. Ανοχη απεναντι σε μια ομαδα 200 ατομων που καιγανε και λεηλατουσε το μοχθο και τον κοπο των πολιτων. Ολοι βγηκαν και επεδειξαν την ευαισθησια τους απεναντι στο χαμο ενος δεκαεξαχρονου. Για την μολοτωφ ομως που δεχτηκε ο αστυνομικος κανεις δεν εκανε αναφορα. Δεν δικαιολογω την σταση του πρωην συναδελφου μου, κατηγορω ομως την σταση των πολιτικων της κυβερνησεως. Η ανοχή ειναι ενοχή. Δυστυχως η παρουσα κυβερνηση επεδειξε ανοχη απεναντι σε λιγους κουλτουριαδηδες γονους επιχειρηματιων η οποια ομως σημαινε ενοχή απεναντι στις περιουσιες(καταστηματα,αυτοκινητα,κτλ.) εργαζομενων φορολογουμενων πολιτων. Η ατιμωρισια που επικρατουσε την 20ετια της διακυβερνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δυστυχως συνεχιστηκε απο την νεα διακυβερνηση. Κανενας ρεαλιστης πολιτης, δεν προσδοκησε ''φαει με χρυσα κουταλια''. Ολοι ομως προσδοκουσαν μια λιγο πιο δικαιη κοινωνικη πολιτικη. Αναπηρη μητερα λαμβανει συνταξη 320 Ευρω (αν θυμαμαι καλα) το 2μηνο, την ωρα που καποιος ο οποιος διετελεσε επι δυο 4ετιες κοινοταρχης ή δημαρχος σε καποια κοινοτητα ή δημο, λαμβανει συνταξη 300 Ευρω μηνιαιως. Δυστυχως, ο κ.Καραμανλης δεν αντιληφθηκε οτι ο κοσμος τον επελεξε για να διορθωσει αυτες ακριβως τις κοινωνικες αδικιες. Δεν χρειαζοταν ισχυρη οικονομια για να στειλει μια σημαια στον νεκρο αστυνομικο, για να δωσει μια συνταξη στην χηρα συζυγο του και μητερα δυο ανηλικων παιδιων, για να δωσει μια αξιοπρεπη συνταξη σε μια αναπηρη μητερα, για να επιβαλλει ενας κρατος δικαιου γενικοτερα. Δεν επεδειξε το πολιτικο θαρρος που επιβαλλοταν για να συγκρουστει με το κατεστημενο που επεβαλλαν οι προηγουμενες κυβερνησεις, φοβουμενος προφανως να επωμιστει το πολιτικο κοστος, αγνοωντας ομως ταυτοχρονα οτι αυτη ηταν η μεγαλη προσδοκια των πολιτων απεναντι του.
    Σας ευχαριστουμε για το βημα ελευθερης εκφρασης που μας δινετε. Θα χαρω πολυ να λαβω την απαντηση σας για τα ανωτερω αναγραφομενα μου και να μας γνωρισετε και εσεις την ιδιοτητα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή