Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Το SMS δεν παρελήφθη από το ΠΑΣΟΚ.


Ενώ δεν έχουν περάσει ούτε λίγα εικοσιτετράωρα από το «φτύσιμο» του πολιτικού συστήματος δια της πρωτόγνωρης αποχής, το ΠαΣοΚ ...άνοιξε ομπρέλα. Έχουν την εντύπωση ότι ... ψιχαλίζει.

Δεν αποκρυπτογράφησαν το κεντρικό μήνυμα αυτών των εκλογών . Δεν έχουν κατανοήσει ότι οι πολίτες ΑΠΑΙΤΟΥΝ απ` όλους τους πολιτικούς χώρους, έργο περισυλλογής, προστασία και διαφύλαξη των απειλούμενων αγαθών του συνόλου, έξοδο από την κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερη κοινωνική οδύνη και πάνω απ` όλα ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

Δεν αντέχει η χώρα μας σε μια παρατεταμένη περιαγωγή σε δίνη αντεγκλήσεων, συγκρούσεων,διχαστικών συνθημάτων, και φθηνής λαϊκίστικης πολιτικής.
Αυτό που έχει ανάγκη τώρα η χώρα μας είναι σοβαρή πολιτική από την κυβέρνηση και σοβαρή κριτική από την Αντιπολίτευση . Εμπεριστατωμένη και συγκεκριμένη. Αυστηρή και ανελέητη, αλλά κριτική. Όχι καταστροφολογικές «κορόνες» λαϊκισμού, ανάμικτες με ιδεολογικά αναθέματα.

Το ερώτημα λοιπόν τίθεται ευθέως. Πόσο «ώριμη» ή πόσο ... «ανώριμη» είναι η αξιωματική Αντιπολίτευση στην χώρα μας , όταν μετά από το ηχηρό χαστούκι των ψηφοφόρων της( έλαβε 205.000 ψήφους λιγότερους από τις ευρωεκλογές του 2004 και 850.000 ψήφους λιγότερους από τις εκλογές του 2007), αδυνατεί να δηλώσει ότι έλαβε το όποιο μήνυμα προοριζόταν γι` αυτή και υπεύθυνα θα το μελετήσει;

Τουναντίον πριν «αλέκτωρ φωνήσαι τρις» επανέλαβε τις ίδιες φτηνές ψευδεπίγραφες λαϊκίστικες κορώνες.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, πρότεινε και χθες την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Του συμφώνου που ...επί ημερών του ίδιου του ΠαΣοΚ... έχει υπογραφεί!

Ας υποθέσουμε ότι το μετάνιωσε , με ...κάποια χρονική καθυστέρηση.Τίθεται λοιπόν ξανά το ερώτημα: Γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν επιμένει να υιοθετηθεί αυτή η πρόταση από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα;
Γιατί κανείς στην Ευρώπη ούτε καν συζητά αυτή την εκδοχή; Απάντηση στην προεκλογική περίοδο (όταν και το είχε επαναλάβει )...δεν εδόθη.

Προφανώς γιατί τέτοια επικίνδυνα πυροτεχνήματα προορίζονται αποκλειστικά για... εσωτερική κατανάλωση. Όμως η ηγετική ομάδα του ΠαΣοΚ δεν θέλει να αντιληφθεί ότι η προεκλογική περίοδος έχει τελειώσει.

Επιμένει να μιλά για την επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας, κατακρίνοντας την κυβέρνηση όταν μόλις χθες μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin, διαπιστώθηκε ότι έως τον Νοέμβριο, μόλις τέσσερις χώρες-μέλη της Ε.Ε θα είναι εκτός δημοσιονομικής επιτήρησης.Δηλαδή σε επιτήρηση θα είναι οι ... 23 από τις 27 χώρες της Ε.Ε. έως τον Νοέμβριο.

Όπως αντελήφθη την λαίλαπα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με χρονική καθυστέρηση πολλών μηνών, επιμένοντας ότι επρόκειτο για εσωτερική κρίση στην χώρας μας συνέπεια της πολιτικής της κυβέρνησης , έτσι και τώρα αδυνατεί να καταλάβει ότι υπό επιτήρηση είναι σχεδόν το σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών.

Όλοι στην Ευρώπη βρίσκονται σε αμηχανία, όλοι βλέπουν ότι χάνουν τον έλεγχο, όλοι περιέρχονται σε απόγνωση, όλοι παίρνουν μέτρα, και νέα μέτρα, κι άλλα μέτρα…
Αναλογικά, η Ελλάδα βρίσκεται σε σταθερότερη πορεία. Ακόμα και η Κομισιόν τής αναγνωρίζει ότι δεν έχει το χειρότερο έλλειμμα, ούτε το χειρότερο συνολικό χρέος.

Για το ΠαΣοΚ όμως αυτά είναι ...ψιλά γράμματα. Επενδύει στα ...«ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», στην ανευθυνότητα που δεν βοηθά τον τόπο και στην καταστροφολογία.
Ακόμα και με αυστηρά κομματικά κριτήρια να εξετάσουμε την μετεκλογική συμπεριφορά της Ιπποκράτους, θα καταλήξουμε ότι πάσχει από ...αυτοκτονικό ιδεασμό!



YΓ. Μου εστάλη ένα email (άσχετο με το θέμα) και με παρακάλεσαν να το δημοσιεύσω: «Γιώργο κάτσε καλά.Το ότι σου δώσαμε να πληρώσεις τα κοινόχρηστα δεν σημαίνει ότι σε βάλαμε και διαχειριστή στην πολυκατοικία». Λιτό μα απόλυτα ευκρινές!

29 σχόλια:

  1. Εάν συνεχίσουν τις πολιτικές κορώνες στο Πασοκ τους βλέπω να ψάχνουν τους ψηφοφόρους με τα κιάλια την επόμενη φορά.Δεν κατάλαβαν ότι έχασαν 900,000 ψηφοφόρους από την τελευταία αναμέτρηση?
    Όσο για το σύμφωνο σταθερότητας δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζουν τα λόγια τους.
    Άγονται και φέρονται.Συνέχεια πράττουν κατά το δοκούν!!!!!!!
    Δεν παίζονται ειλικρινά αυτοί οι Πασόκοι της Ιπποκράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί, στη Ν.Δ το πήραν το μήνυμα ? Που πανηγύριζαν γιατί τα ποσοστά διαφοράς απο το ΠΑΣΟΚ ..έπεσαν στα exit polls !! Κατάφεραν να χάσουν απο τον Γιωργάκη. Βόδια , ε βόδια που λέει και ο Λεβέντης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @12,02
    Δεν έχασε κανείς από το Γιώργο.
    Και οι δυο χάσανε από τον κακό τους εαυτό.
    Μην βλέπεις ότι σε συμφέρει.
    Το κεντρικό μήνυμα να κοιτάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά ρε πολίτη πιστεύεις ότι με τα συνεχιζόμενα άρθρα σου που απροκάλυπτα καθυβρίζεις το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορείς να προάγεις πολιτική σκέψη και κρίση; Πόσο μυημένος είσαι στη συκοφαντία και τον καιροσκοπισμό; Προσπάθησε να δεις λίγο πιο σφαιρικά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Ηττημένο είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επειδή έχασε 205.000 ψηφοφόρους; Ήμαρτον δηλαδή, η ΝΔ τι θα έπρεπε να κάνει; Να αναζητήσει από τώρα εισητήριο χωρίς επιστροφή για το Μπαγκλαντές;
    Με αυτή τη λογική μόνο το ΛΑΟΣ κέρδισε και μάλιστα με σταλινικά ποσοστά.
    Έχεις υπαλληλική συμπεριφορά αν δεν το έχεις κατανοήσει. Πέρα από τις βαθυστόχαστες προτάσεις σου, αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, και πάλι στιγματισμένος βγαίνεις. Αυτά από εμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το υστερόγραφο είναι το κερασάκι στην τούρτα.Καβάλησε το καλάμι ο πρόεδρος και κάνει κριτική στο ...ρετiρέ;
    Όσο για το θέμα της πολυκατοικίας που μας "βασανίζει" τελευταία , το θεωρώ μια μεγάλη φούσκα που την έσκασε ο Καραμανλής χθες όταν είπε ρητά και κατηγορηματικά."δεν συνεργάζομαι με ΛΑΟΣ.Τέλος"
    Από την άλλη ο ΓΑΠ δεν κατάφερε να πείσει.
    1 στους 3 δικούς του δεν πήγε να τον ψηφίσει.Τόση δουλειά εδώ και 9 μήνες με τις μηχανές στο φουλ και μόλις το 60% των Πασοκων του 2007 κατάφερε να πείσει να τον ψηφίσουν.Προσωπικά του χρεώνω την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας και την ακατασχετη σκανδαλολογία.Έχει μερικούς επικίνδυνους συνεργάτες που πρέπει επειγόντως να τους αλλάξει.Ελπίζω να μην τους παίρνει και μαζί του στη Σοσιαλιστική.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενεία πολίτη και ...γερά!
    Μ.Ζησ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @12,42
    Διάβασε τα 3 τελευτάια άρθρα του πολίτη προσεκτικά και μην βιάζεσαι.
    Μην χρεώνεις ένα ιστολόγιο σε ένα κομματικό χώρο.Καλύτερο και προτιμότερο θα ήταν να το χρεώνεις (το ιστολόγιο εννοώ) σε έναν κοινωνικό χώρο.
    Όμως εάν δεν καταλάβεις τι γράφει και τι θέλει να πει, τότε και ο οποιοσδήποτε χαρακτηρισμός θα είναι άστοχος και ατυχής.
    Στα λέω μιας και είμαι καθημερινός αναγνώστης του πολίτη.Σε κάποια συμφωνώ , σε κάποια διαφωνώ...αλλά δεν μπορώ να του προσάψω κομματική λογική.Έχει γράψει πράγματα κατά καιρούς που τσακίζουν κόκκαλα είτε για τους μεν , είτε για τους δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντί να σιωπά ο ΓΑΠ και να βοηθήσει να ξεφύγουμε από την κρίση , πολύ φοβάμαι ότι τον επόμενο καιρό θα εκμεταλευτεί την "καρέκλα" του στη Σοσιαλ.Διεθνή και θα τα χώνει στον Καραμανλή από το εξωτερικό!!!!
    Ο άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει ότι μειώνει τη χώρα, την υποβαθμίζει;Τόσο πορωμένος είναι για την εξουσία;Ο κόσμος θα του γυρίσει τελείως την πλάτη έτσι όπως βαδίζει πολιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @politis

    Είσαι εμπαθής και αυτά που γράφεις βρίσκουν απήχηση μόνο στους φανατισμένους ψηφοφόρους της ΝΔ.

    Σου έχω ξαναγράψει ότι στόχος των blogs είναι να αναπτυχθεί διάλογος ειλικρινής με σκοπό την κριτική σε κάθε μορφή εξουσίας, αριστερή, δεξιά αλλά και την προβολή νέων, φρέσκων ιδεών έτσι ώστε να βελτιωθούν τα πράγματα στην πολιτική και συνεπώς στην καθημερινή μας ζωή.
    Τότε μου απάντησες ότι είμαι καινούργιος στο χώρο των blogs. Για μια ακόμα φορά έπεσες έξω όπως και οι "περίεργες" εκτιμήσεις των exit polls.

    Βλέπω επιμένεις να φέρεσαι ως δεκανίκι της κάθε μορφής εξουσίας και να συμπεριφέρεσαι ως "δημοσιογράφος" αντιγράφοντας τους κάθε λογής διαπλεκόμενους "δημοσιογράφους" με την μόνη διαφορά ότι αυτοί πληρώνονται ενώ εσύ όχι υποθέτω...

    Μην υποτιμάς την νοημοσύνη μας λέγοντάς μας ότι δήθεν εσύ είσαι υποψιασμένος ενώ εμείς όχι. Κάνεις διαπιστώσεις τις οποίες εμείς τις έχουμε κάνει προ καιρού. Τώρα είμαστε στο στάδιο αναζήτησης λύσεων και προς αυτή την κατέυθυνση κινούμαστε. Η εξουσία δεν είναι η καλή μπλε και η κακή πράσινη ούτε η καλή πράσινη και η κακή μπλε. Είναι μία με διαφορετικό πρόσωπο.
    Η προσέγγιση στην πολιτική δεν πρέπει να γίνεται με όρους ποδοσφαιρικούς. Εγώ είμαι Ολυμπιακός εσύ Παναθηναικός και ο άλλος ΠΑΟΚ, χωρίς επιχειρήματα γιατί έτσι επιλέξαμε κάποτε και δεν μπορούμε να αλλάξουμε μέχρι να πεθάνουμε.

    Επειδή πιθανόν θα με παρεξηγήσεις σου συνιστώ να περάσεις μια βόλτα απο ένα discount store της γειτονιάς σου και να δεις το οικονομικό status των ανθρώπων που ψωνίζουν σ αυτά. Νομίζεις ότι αυτοί οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τα παραπολιτικά ή για την κριτική ενός κόμματος έναντι του άλλου? Λύσεις αναζητούν για το πώς θα βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο και περιμένουν από εμάς τους κάπως μορφομένους να συζητήσουμε να αναζητήσουμε και να προτείνουμε.

    Βεβαίως και δεν θα σου υποδείξω τι θα λες και τι θα γράφεις αλλά απο τη στιγμή που εκτίθεσαι δημοσίως θα υποστείς και κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παλληκάρια, σοβαροφανής η ιστοσελίδα σας, αλλά γέρνει μονόπαντα!
    Εδώ η ΝΔ έχασε τα αυγά και τα πασχάλια, μάζεψε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά της ιστορίας της και σεις ασχολείστε με το ΠΑΣΟΚ.

    Και ο Καραμανλής, με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται: business as usual.

    Αν είστε οπαδοί της ΝΔ, μάλλον δεν βοηθάτε το κόμμα σας με τη συμπεριφορά σας. Αντι να ψάξετε γιατί χάσατε και να το διορθώσετε, προσπαθείτε να πείσετε ο ένας τον άλλον πως δεν χάσατε και πως στην τελική δεν τρέχει και τίποτα, ο τελικός θα είναι δικός σας. Δεν κάνουνε έτσι οι μεγάλες ομάδες που θέλουν να κερδίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @kostas 12:57

    Υπερβάλλεις φίλε μου. Τις συνεχείς καταγγελίες του Καραμανλή ως αρχηξγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για "οικονομία-μαϊμού" και λαθορχειρίες για την είσοδο στην ΟΝΕ τις θυμάσε καθόλου?
    Με την απογαφή, ο Καραμανλής και ο Αλογοσκούφης (που χάθηκε το παλληκάρι??) πήγαν και είπαν ανοικτά στην ΕΕ : "η Ελλάδα σας κοροϊδευε".
    Για ποια δυσφήμιση της Ελλάδας μιλάμε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Μην παιδεύεστε, τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Η δυσαρέσκεια του κόσμου έρχεται πρώτα απ' όλα με την αποχή από το νοσηρό πολιτικό σύστημα και κατά δεύτερο λόγο με την καθίζηση του αποτυχημένου - μέχρι σήμερα - κυβερνώντος κόμματος...Τα νούμερα δεν χρειάζονται περαιτέρω σχολιασμούς και συζητήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. se ti exeis adiko o papaxelas se ayta pou leei ?
    etsi mas katantisane.

    Χαλασμένος εκτυπωτής
    Του Αλεξη Παπαχελα

    Συνάντησα χθες το πρωί ένα φίλο που είναι παραδοσιακός νεοδημοκράτης. Δεν έχει ιδιαίτερα συμφέροντα που σχετίζονται με την κυβέρνηση, αλλά έχει παθιαστεί στο παρελθόν με τη Ν.Δ. και προσωπικά με τον Κώστα Καραμανλή. Είναι εξαιρετικά θυμωμένος και ομολογώ πως εντυπωσιάσθηκα όταν μου είπε πως προτίμησε μια βόλτα μέχρι το Πόρτο Χέλι παρά να πάει να ψηφίσει. Γνωρίζοντάς τον καλά ήταν σαν να ακούω ένα φανατικό οπαδό του Παναθηναϊκού να μην παρακολουθεί τον τελικό κυπέλλου όταν παίζει η ομάδα του... Ηταν μια ακόμη απίστευτη ιστορία φανατικού νεοδημοκράτη που είτε αλλαξοπίστησε σε αυτές τις εκλογές είτε απλώς απείχε.

    Το ερώτημα είναι γιατί. Βασικότερος λόγος, και αυτό ερμηνεύει τη στροφή στον ΛΑΟΣ, ήταν η διαχείριση της κρίσης του περασμένου Δεκεμβρίου και το γενικότερο αίσθημα δημόσιας... ανασφάλειας. «Ακου να δεις», μου έλεγε, «εγώ ψήφιζα Δεξιά γιατί πέραν των άλλων τη θεωρούσα ικανότερη σε θέματα νόμου και τάξης. Οταν έζησα τον Δεκέμβρη και τα επακόλουθά του στο κέντρο, όταν δεν μπορώ πια να περπατήσω όπου θέλω, λογικό είναι να θυμώνω». Μου φάνηκε περίεργο που δεν ήταν πρώτα η οικονομία στο μυαλό του, αλλά, όπως μου εξήγησε, θεωρεί πως ο πρωθυπουργός «κάνει ό,τι μπορεί» και πως «τον έριξαν έξω οι προηγούμενοι επιτελείς του που τον ξεγέλασαν». Και συνέχισε: «Αυτό που δεν ανέχθηκα βέβαια ήταν όταν την ώρα που η κυβέρνηση πηγαίνει να μου επιβάλει νέους φόρους, χάρισε σε μια “εταιρεία” μοναχών πολλά εκατομμύρια ευρώ».

    Οταν τον ρώτησα αν υπήρξε μια καθοριστική στιγμή, μια στιγμή που ένιωσε να σπάει τον «δεσμό» που ένιωθε με τον κ. Καραμανλή, η απάντηση ήταν προβλέψιμη: η εμφάνισή του στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβρη. «Εως τότε», μου είπε, «τον συμπαθούσα αφάνταστα, συγχωρούσα πολλά και έλεγα “εντάξει, μαθαίνει”. Οταν όμως μου κούνησε το δάχτυλο και μου είπε ότι δεν τον νοιάζει τι λέω εγώ και οι άλλοι ψηφοφόροι και πως θα καλύψει τα μη καλυπτόμενα, συγγνώμη αλλά με έχασε».

    Επειδή όμως οι σχέσεις των φανατικών με τους πολιτικούς μοιάζουν με ερωτικές σχέσεις που γνωρίζουν κρεσέντα και απογοητεύσεις, ο φίλος νεοδημοκράτης συνέχισε να ελπίζει. Μου ομολόγησε μάλιστα πως παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν θυμωμένος με την κυβέρνηση, θύμωνε και μαζί μας εδώ στην «Κ», γιατί «τα γράφατε λίγο πιο χοντρά από ό,τι ήθελα». Τον καταλαβαίνω, όπως καταλαβαίνω και πολλούς πληγωμένους οπαδούς της Ν.Δ. αυτές τις μέρες. Λίγο όμως πριν φύγουμε ο νεοδημοκράτης φίλος με προειδοποίησε πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται στα πρόθυρα ενός δεύτερου μοιραίου λάθους, τύπου ΔΕΘ. «Αν συνεχίσει να με αγνοεί, όπως έκανε την Κυριακή το βράδυ, και να με θεωρεί δεδομένο ψηφοφόρο σαν να ανήκω σε κοπάδι θα με χάσει για πολύ καιρό», ήταν τα τελευταία του λόγια. Λίγο αργότερα ο κ. Καραμανλής πράγματι τον αγνόησε και ξαναδιάβασε παραινέσεις ρουτίνας στους υπουργούς του, σχεδόν σαν να είχε χαλάσει ο εκτυπωτής και ξανατύπωνε παλαιότερες ομιλίες. Δεν ξαναμίλησα με τον φίλο και δεν ξέρω τι σκέπτεται αν και το φαντάζομαι. Ξέρω όμως ότι, αν και δεν τον θέλγει κανένας νέος έρωτας, δύσκολα θα γυρίσει στην «παλιά του αγάπη» αν και θα αμφιταλαντευθεί μέχρι την τελευταία στιγμή. Και πως αυτό που τον θυμώνει περισσότερο είναι κάποιος να του λέει «εντάξει μωρέ, ό,τι και να κάνουμε δικός μας είσαι, σε εμάς θα γυρίσεις».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ πολίτη, φαίνεται το πρωταρχικό μήνυμα αυτών των εκλογών εκτός από διαφόρους πολιτικούς , δεν το έχουν αντιληφθεί ούτε οι "οπαδοί τους".
    Δυστυχώς, γιατί εάν αυτοί είχαν αντιληφθεί τι μήνυμα έστειλαν οι άλλοι σύντροφοί τους ,( οι 900.000 που δεν τους ψήφισαν ) , τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
    Θα πίεζαν για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο και για το κόμμα τους και για την κοινωνία γενικά.
    Βλέπεις ότι αυτό που πολλοί λένε μέσα σε αυτό το ιστολόγιο ( δηλ. ότι τις ποιο πολλές ευθύνες τις έχουμε εμείς και όχι μόνο οι πολιτικοί), επαληθεύεται καθημερινά.
    Λυπάμαι γιατί σήμερα, το 2009, υπάρχουν άνθρωποι με νοοτροπία και σκέψη 1980.
    Εύχομαι καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολίτη "κέρασε" το φίλο 2,03 ένα από τα αρθρα σου που ξεμπροστιάζουν και ξεγυμνώνουν την πέννα του Παπαχελά να καταλάβει τι ρόλο παίζει ο Αμερικανοθρεμένος δημοσιογράφος...
    Από το μαυλό του θα το βγαλε το άρθρο.Δεν είναι ο πρώτος...
    Προς φίλο 2,03
    Δεν με πείθεις για Νεοδημοκράτης.Παπαγαλάκι μου μοιάζεις που δεν ξέρει ούτε να προπαγανδίζει , ούτε να γράφει καν.Εάν κάνω λάθος(που δεν κάνω) την άλλη φορά διάβασε κανέναν άλλο δημοσιογράφο, περισσότερο αξιόπιστο.
    Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τώρα αυτός που παρουσιάζει τον Παπαχελά και το άρθρο του , είτε άνθρωπος της Πρεσβείας είναι ( από της Καρνύρη 24), είτε αποβλακωμένος οπαδός του ΠΑΣΟΚ , που νομίζει ότι έτσι προσφέρει στο κόμμα του.

    Ο ρόλος του Αμερικανόδουλου Παπαχελά είναι γνωστός τις πάσι .
    Είναι αυτός που έχει σκυλιάσει για τους αγωγούς.

    Και μόνο ότι αναφέρεται σε έναν " δήθεν" φίλο του Νεοδημοκράτη , χωρίς ονόματα και επιχειρήματα, τον καθιστά όλο και πιο πολύ κάθε ημέρα ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ, και ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟ.

    Με αυτή την νοοτροπία να γράψω και εγώ ότι ένας φίλος μου προχθές μου είπε ότι ο Γιώργος, την ώρα που μιλάει για διαφάνεια χαρίζει σε μια εταιρεία της γυναίκας του εκατομμύρια από τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

    Όσο πιστευτός θα γίνω εγώ, άλλο τόσο γίνεται και ο Αμερικανοθρεμένος Παπαχελάς, ή τα παπαγαλάκια που δεν έχουν άποψη , γνώμη , επιχειρήματα , ή πολιτική σκέψη και χρησιμοποιούν τέτοια άρθρα που απευθύνονται σε χαχόλους!
    Καληνύχτα...ΑΛΕΧ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα το ΠΑΣΟΚ είναι σε τροχιά αυτοδυναμίας. Του χρειάζονται μόνο 1.200.000 ψήφοι για να πάρει αυτοδυναμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Ανώνυμο 1.06
    Αγαπητέ φίλε. Θα ξαναγράψω την πολιτική μου άποψη ( που αναφέρω στο άρθρο , αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν την κατανοείς), με έντονα γράμματα αυτή την φορά, μήπως και καταφέρεις να την κατανοήσεις.
    "Δεν αποκρυπτογράφησαν το κεντρικό μήνυμα αυτών των εκλογών . Δεν έχουν κατανοήσει ότι οι πολίτες ΑΠΑΙΤΟΥΝ απ` ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς χώρους, έργο περισυλλογής, προστασία και διαφύλαξη των απειλούμενων αγαθών του συνόλου, έξοδο από την κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερη κοινωνική οδύνη και πάνω απ` όλα ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

    Δεν αντέχει η χώρα μας σε μια παρατεταμένη περιαγωγή σε δίνη αντεγκλήσεων, συγκρούσεων,διχαστικών συνθημάτων, και φθηνής λαϊκίστικης πολιτικής.
    Αυτό που έχει ανάγκη τώρα η χώρα μας είναι σοβαρή πολιτική από την κυβέρνηση και σοβαρή κριτική από την Αντιπολίτευση . Εμπεριστατωμένη και συγκεκριμένη. Αυστηρή και ανελέητη, αλλά κριτική. Όχι καταστροφολογικές «κορόνες» λαϊκισμού, ανάμικτες με ιδεολογικά αναθέματα.


    Διαφωνείς σ` αυτά; Βλέπεις να είναι μονόπλευρα, χρωματισμένα ή κομματοποιημένα; Αυτή η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ( ευνόητη για κάθε σκεπτόμενο Δημοκράτη) δεν είναι, υπό τις παρούσες "ψυχιατρικά ασθενείς συνθήκες", πρόταση;
    Όταν έχουμε αντιδημοκρατικές , άρρωστες και λαϊκιστικές ( λαϊκισμός = Φασισμός, μην το ξεχνάμε) καταστάσεις, το πιο ΛΟΓΙΚΟ δεν είναι η προσπάθειά μας να κινείται προς την αποκατάσταση της υγείας της Δημοκρατίας και μετά να ακολουθήσουν -μέσα από τον διάλογο- οι όποιες λύσεις που αφορούν την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.
    Είναι δυνατόν αυτός ο διάλογος να γίνει εάν πρώτα δεν αποκατασταθεί η υγεία της Δημοκρατίας; Σοβαρή άσκηση κυβερνητικής πολιτικής, σοβαρή άσκηση (ανελέητης , το τονίζω στο άρθρο ) κριτικής από την Αντιπολίτευση. ΑΥΤΟ είναι Δημοκρατία!

    Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Καλό απόγευμα!
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Ανώνυμο 1.06
    ΥΓ. Μήπως μπερδεύεις την κριτική με ...κάτι άλλο.
    Γιατί χαρακτηρισμοί όπως ..."εμπαθής", "δεκανίκι" κλπ, μόνο κριτική δεν είναι.
    Αντίθετα εμπεριέχονται στην σφαίρα άλλης κοινωνικοπολιτικής συμπεριφοράς.
    Εντελώς φιλικά το λέω!
    Ευχαριστώ και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΠ ΤΗΝ ΠΑΣΤΟΚΟΣΦΑΙΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ.ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΙΜΟΥΔΙΖΕΙ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΟΡΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχετε σκεφτεί ποτέ την πιθανότητα ο politis να γράφει τα στραβά της αντιπολίτευσης απλώς και μόνο για να την διορθώσει ????
    Με ότι αυτό συνεπάγεται....
    Γιατί το έχετε τόσο σίγουρο ότι κάθε τι που γράφει το κάνει για να στηρίξει την παρούσα κυβέρνηση ????
    Για σκεφτείτε το λίγο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έλεος πια με το ΠΑΣΟΚ ρε Politis. Εσύ και ο Λαζόπουλος με τις έμονες φθονερές ιδέες. Ο Λαζόπουλος ξέρω γιατί. Εσύ όμως; Blog του μεσαίου χώρου. Με αυτά που γράφεις νομίζεις ότι μιλάς στον μέσο κεντρώο ψηφοφόρο; Μην ασχολείσαι με τους άλλους και προσπαθείς να πείσεις ότι δεν πήραν ή πηραν το μήνυμα. Θα πρέπει να ασχοληθείς με τον εαυτό σου πρώτα πρώτα. Διότι όλα όσα έλεγες κι αν προσπαθούσες προεκλογικά διαψεύτικαν και απέτυχαν. Το έρώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι εσύ το πήρες το SMS; Απο 'τι φαίνεται όχι. Συνεχίζεις στον ίδιο αποτυχημένο δρόμο όπως το αφεντικό σου ο Καραμανλής ζώντας σε μία παράλληλη Ελλάδα που καμιά σχέση δεν έχει με αυτά που γράφεις. Η κρυάδα που πήρες την 7 Ιουνίου δεν θα είναι τίποτε με την κρυολουσία του Σεπτεμβρίου. Γι αυτό λοιπόν εσύ και το αφεντικό σου αλλάξτε ρώττα όσο είναι νωρίς.
    Υγ.@ gnik Συμφωνώ απόλυτα όταν στηρίζονται σε απλή λογική και ντοκουμέντα. Εδώ μιλάμε για αίολα και λαικίστικα επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος :
    http://el-logos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @politis

    Με το συμπάθειο αλλά όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο ή ένα άρθρο το διαβάζουμε όλο. Αλλιώς αλοιώνουμε το νόημα του.
    Με απλά γράμματα αυτή την φορά, μήπως και καταφέρεις να καταλάβεις αυτό που σου είπα περί "εμπάθειας" και "δεκανικίου". Συμφωνώ με τα έντονα γράμματά σου για το μήνυμα των ευρωεκλογών και κατα πόσο το έλαβαν τα δυο κόμματα εξουσίας. Παρεπιπτόντως όμως ασχολείσαι σε όλο το υπόλοιπο κείμενο ΜΟΝΟ με την αντιπολίτευση.Κάνω λάθος?

    1. Το ερώτημα λοιπόν τίθεται ευθέως. Πόσο «ώριμη» ή πόσο ... «ανώριμη» είναι η αξιωματική Αντιπολίτευση στην χώρα μας......

    2. Τουναντίον πριν «αλέκτωρ φωνήσαι τρις» επανέλαβε τις ίδιες φτηνές ψευδεπίγραφες λαϊκίστικες κορώνες.....

    3. Τίθεται λοιπόν ξανά το ερώτημα: Γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν επιμένει να υιοθετηθεί αυτή η πρόταση από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα;.....

    4. Προφανώς γιατί τέτοια επικίνδυνα πυροτεχνήματα προορίζονται αποκλειστικά για... εσωτερική κατανάλωση....

    5. Επιμένει να μιλά για την επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας, κατακρίνοντας την κυβέρνηση......

    6. Όπως αντελήφθη την λαίλαπα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με χρονική καθυστέρηση πολλών μηνών, επιμένοντας ότι επρόκειτο για εσωτερική κρίση στην χώρας μας συνέπεια της πολιτικής της κυβέρνησης

    7. Για το ΠαΣοΚ όμως αυτά είναι ...ψιλά γράμματα. Επενδύει στα ...«ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», στην ανευθυνότητα που δεν βοηθά τον τόπο και στην καταστροφολογία.

    8. Ενώ δεν έχουν περάσει ούτε λίγα εικοσιτετράωρα από το «φτύσιμο» του πολιτικού συστήματος δια της πρωτόγνωρης αποχής, το ΠαΣοΚ ...άνοιξε ομπρέλα. Έχουν την εντύπωση ότι ... ψιχαλίζει......

    Όλο λοιπόν το άρθρο σου έχει 9 παραγράφους αν συμπτίξεις και δύο ιδίου νοήματος. Οπότε?.....

    Θα τελειώσω με κάτι που έχει πει ο Γιάννης Τζανετάκος

    "Γράμματα ξέρω......"

    Καλό απόγευμα και σε εσένα!
    Φιλικά
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα παρακαλούσα τους φίλους που μου απάντησαν στο άρθρο του Παπαχελα λέγοντας ένα σωρό ανοησίες αν όντος είναι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας όπως είμαι εγώ (χωρίς να χρειάζεται να το αποδείξω σε κανέναν αυτό), να μου απαντήσουν σε τι διαφωνούν από τις επισημάνσεις που κάνει ο Παπαχελάς σχετικά με όσα συνέβησαν από τον Σεπτέμβριο του 2008 στην Θεσσαλονίκη και μετά και φτάσαμε στο προχθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ politis

    1) Καλή η προσπάθεια αναδίπλωσης για να δείξεις πως είσαι "ισορροπημένος" αλλά ο τίτλος του σημερινού μηνύματος αναφέρει πως το μήνυμα δεν ελήφθη από το ΠΑΣΟΚ! Ωσάν να έχασε το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές! Ωσάν αυτός που έχασε τις εκλογές να δείχνει πως έλαβε το μήνυμα!

    Και γω αμφιβάλλω αν το ΠΑΣΟΚ έλαβε το μήνυμα που όντως η κάλπη έστειλε και σε αυτό, αλλά εδώ δεν το πήρε ο χαμένος της κάλπης, τι περιμένεις από τον άλλο.

    2) Γράφεις -αλά Αντώναρος- πως το ΠΑΣΟΚ ζητά την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας! Μπορείς να παραπέμψεις σε ένα κείμενο, μια δήλωση που να αναφέρει κάτι τέτοιο, γιατί εγώ με τα αυτιά μου δεν το άκουσα ποτέ, παρά μόνο από τον Αντώναρο!
    Αν δεν έχεις τρόπο να αποδείξεις αυτό που λες, θα αρχίσω να υποψιάζομαι άλλα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ!
    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Δημήτρη 5.52
    Μα φίλε μου το άρθρο μου αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ.
    Κοίτα τον τίτλο ! Που είναι το κακό;
    Την πολιτική μου άποψη την καταθέτω ευθαρσώς ( σου την τόνισα με έντονα γράμματα).

    Τα υπόλοιπα είναι η κριτική μου ,γιατί το ΠΑΣΟΚ δείχνει να μην έχει πάρει το μήνυμα της αποχής.
    Και το ΑΙΤΙΟΛΟΓΏ ( νομίζω). Αναρωτιέμαι εάν είναι ώριμη ή ανώριμη η Αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν βρίζω κανέναν.Ή μήπως δεν έχω αυτό το δικαίωμα:))

    Τα εναύσματα γι` αυτό, ... τα γράφω!
    1) Αδυνατεί να κατανοήσει( και να δηλώσει) ότι έλαβε το μήνυμα της αποχής, όχι μόνο το γενικό και κεντρικό που αφορά ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα , αλλά και το μήνυμα που απευθύνεται αποκλειστικά σ` αυτή( ΣΥΝΕΧΗΣ μείωση των ψηφοφόρων της). Ναί ή όχι;

    O ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το μήνυμα το έλαβε και θα το μελετήσει με προσοχή. ( κεντρικό μήνυμα και ατομικό)Η ΝΔ το ίδιο !
    Ο ΛΑΟΣ αναφέρθηκε μόνο ότι θα προβληματιστεί και θα μελετήσει το κεντρικό μήνυμα. Ατομικό γι` αυτόν δεν υπήρχε αφού αύξησε τους ψηφοφόρους του και δεν τους μείωσε.

    Το ΚΚΕ αναφέρθηκε και αυτό στο κεντρικό μήνυμα της αποχής αλλά όχι στο ατομικό του. Να είσαι σίγουρος ότι αύριο-μεθαύριο το άρθρο μου θα αφορά το ΚΚΕ.

    2) Συνεχίζει τις λαϊκίστικες κορώνες που ακούσαμε στην προεκλογική περίοδο (και πιο πριν), περί κατάργησης του Συμφώνου Σταθερότητος και περί Επιτήρησης.
    Και τα δύο το ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ότι είναι λαϊκίστικες κορώνες.
    ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ λοιπόν γιατί λέω ότι δεν έχει λάβει τα μηνύματα των εκλογών( Κεντρικό και Ατομικό).

    Εάν πρόσεχες καλύτερα θα παρατηρούσες την τελευταία πρόταση του άρθρου μου.
    Εάν δεν μπορείς να κατανοήσεις τι κρύβεται πίσω από αυτή την πρόταση και που απευθύνεται το ..."αυτοκτονικός ιδεασμός" ,δυστυχώς δεν θα μπορέσω να σου το κάνω ..."λιανά" :))

    Μπαίνω λοιπόν στην διαδικασία να σου αναλύσω και να σου αιτιολογήσω το άρθρο μου (κάτι που δεν το κάνω συχνά), γιατί θεώρησα το σχόλιο σου καλοπροαίρετο( παρά τους χαρακτηρισμούς που κάνεις. Μάλιστα θα σε παρακαλούσα ,εντελώς φιλικά, να μελετήσεις αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας μέσω χαρακτηρισμών και είμαι σίγουρος ότι θα τον απορρίψεις).
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΤΩΝ BLOGS ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΕΠΕΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΙΝΟ.
    Βρε άχρηστοι τυχοδιώκτες, αφού καταφέρατε με τόσο πουσάρισμα από τα κανάλια να πάρει το ψοφίμι σας μόνο 36,5% δεν πρόκειται να γίνετε κυβέρνηση ούτε όταν παγώσει η κόλαση. Με αυτά τα χάλια, καλό είναι όχι μόνο να ξεχάσετε την αυτοδυναμία αλλά και να αρχίσετε να βάζετε και βαζελινούλα μόλις σκάσουν μύτη ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας.
    Οταν βγούν και οι λογαριασμοί του κολλητού του Γιωργάκη του Τρεπεκλή θα γελάσει κάθε πικραμένος! Θα μάθουμε που πήγαν όχι μόνο τα 6,5 εκατομμύρια μίζες του Τρεπεκλή αλλά και οι υπόλοιπες, όπως αυτές από τα TOR-M1, τις φρεγάτες και τον εκσυγχρονισμό των ψηφιακών.
    Όσο και να μη μιλάνε όλοι αυτοί οι πράσινοι απατεώνες όπως ο Χριστοφοράκος, ο Καραβέλας, ο Σκαρπέλης, ο Γεωργίου, ο Σταυριανού, ο Δενδρινός και ο Τρεπεκλής δεν πειράζει. ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ, Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ.
    Όσο για τη γαργάρα που κάνουν το θέμα τα πράσινα blogs, καταλαβαίνουμε πάρα πολύ καλά την αγωνία σας..
    Συνεχίσετε να κάνετε αυτό που ξέρετε να κάνετε. Να αναδεικνύετε τα επουσιώδη και να θάβετε τα μεγάλα. Βαφτίστε σημαντικό το ότι χέστηκε μια φοράδα σε ένα αλώνι στην Κορινθία και αποσιωπήστε τους κλέφτες του Γιωργάκη.
    Τα 100 υποτιθέμενα χιλιάρικα του Παυλίδη ήταν αρκετά σημαντικά για να βάζετε 30 αναρτήσεις την ημέρα, αλλά για τα 255 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε το άχρηστο C4I του Τρεπεκλή και του Δενδρινού, ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
    Η πιό επιεικής έκφραση για σας είναι ότι ΕΙΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
    Είναι ντροπή για τη δημοσιογραφία να λέτε ότι είστε δημοσιογράφοι.
    Δοσίλογοι ξεπουλημένοι στο μεγάλο κεφάλαιο είσαστε.
    Χωρίς αρχές, χωρίς πρότυπα, χωρίς τσίπα.
    Σάπια ανθρωπάκια, τίποτε άλλο.
    Και ένα τελευταίο.
    Θα έπρεπε ΗΔΗ να έχετε καταλάβει ότι ο δρόμος που έχετε πάρει είναι αδιέξοδος.
    Όσο φροντιστήριο και να κάνεις σε ένα παιδί που δεν παίρνει τα γράμματα, παραμένει μπούφος. Και εσείς αυτό το στρατηγικό λάθος έχετε κάνει, προσπαθείτε να κάνετε ένα μπούφο να περάσει στο Πανεπιστήμιο και μάλιστα πρώτος.
    Απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. φίλε πολίτη, το επίπεδο των σχολίων στο blog σου έχει πέσει πάρα πολύ. Ειλικρινά νομίζω οτι μερικοί υποτιμούν τη νοημοσύνη μας με αυτά που λένε. Προσπαθούν με κινήσεις αποπροσανατολισμού και άσχετα με το θέμα σχόλια να πουν τα δικά τους, τόσο απλά...

    Σε διαβάζω από τα γεγονότα του Δεκέμβρη και μετά, που άρχισα να "μυρίζομαι" διάφορα... Έχω γράψει κάναδυο φορές. Πάντα μου άρεσε εδώ γιατί ακόμα και οι άνθρωποι που σχολίαζαν, είχαν ένα επίπεδο. Δεν έχανα το χρόνο μου διαβάζοντας το blog σου...

    Αλλά αυτό το κακό που γίνεται μετά τις εκλογές, είναι too much...

    Ακριβώς από πάνω απο εδώ που γράφω, υπάρχει ένα κείμενο που λέει οτι τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται. Θεωρώ πιο προσβλητικό ένα ποστ που υποτιμά την νοημοσύνη μου, παρά ένα ποστ που με βρίζει.

    Τώρα... για την αφαίρεση των συγκεκριμένων σχολίων, ξέρω οτι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, και ειλικρινά δεν με εκφράζει η αφαίρεσή τους, απλά ήθελα να σου εκφράσω την απέχθειά μου προς το status που έχει διαμορφωθεί εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή