Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Τα κρυμμένα SMS


Αξίζει κανείς να μελετήσει επισταμένως τα εκλογικά αποτελέσματα και σε βάθος για να βρει ορισμένα από τα κρυμμένα μηνύματα, που μπορεί αυτή την στιγμή να έχουν την μορφή τοπικών ελαφρών κυμάτων , αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μετατραπούν σε ανεξέλεγκτα «τσουνάμι» για τα περισσότερα των κομμάτων, και σε επέκταση για την κοινωνία μας.

Θέματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των τοπικών κοινωνιών, όπως η λαθρομετανάστευση, έπαιξαν το δικό τους ρόλο στο παρασκήνιο της προχθεσινής εκλογικής αναμέτρησης.

Σίγουρα εξετάζοντας μόνο τα αριθμητικά δεδομένα των αποτελεσμάτων το μοναδικό κόμμα που είχε θετικό πρόσημο ήταν ο ΛΑΟΣ.

Όποιοι λοιπόν από τους υπεύθυνους των κομμάτων θέλουν να σέβονται τόσο τη θέση τους ,όσο και την υποχρέωση έναντι των παρατάξεων τους , οφείλουν να μελετήσουν σε βάθος αυτή την άνοδο του ΛΑΟΣ.

Οφείλουν να εξετάσουν τα επίσημα αποτελέσματα σε πολλές από τις περιοχές όπου τον τελευταίο καιρό βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας λόγω του ζητήματος των μεταναστών.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών. Σε σύνολο 17 εκλογικών τμημάτων της συνοικίας αυτής, το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη ξεπέρασε κατά μέσο όρο το ...12%

Οι θέσεις του κόμματος του για μια «άλλη μεταναστευτική πολιτική» φαίνεται πως βρήκαν απήχηση σε αρκετούς ψηφοφόρους της περιοχής, που αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών που ζουν εκεί.

ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ,που θα πρέπει να μας προβληματίσει έντονα ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ -πολιτικούς και πολίτες- είναι το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» σε αυτή την συνοικία.
Το 2,09% που έλαβε κατά μέσο όρο στην περιοχή (4,5 φορές μεγαλύτερο από το ποσοστό που έλαβε σε πανελλαδικό επίπεδο) είναι ...καμπανάκι κινδύνου.

Είναι το αυγό του φιδιού που εκκολάπτεται και εάν δεν εξετάσουμε σοβαρά το θέμα της λαθρομετανάστευσης , το αυγό θα ακολουθήσει την φυσική του εξέλιξη και θα σχηματιστεί στο δηλητηριώδες φίδι που έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και χρόνια στην Ευρώπη.

Ας προβληματιστούμε από τα αποτελέσματα στην Ολλανδία , όπου και εκεί ακολούθησαν μια χαλαρή , ...«προοδευτική»... μεταναστευτική πολιτική.Αυτό οδήγησε το ακροδεξιό κόμμα του Γκερτ Βίλντερς να καταλάβει την δεύτερη θέση με 17%.
Στη Δανία το ομογάλακτο του ακροδεξιό Κόμμα έλαβε 14,4%.Η Ακροδεξιά απέσπασε σημαντικά ποσοστά επίσης σε Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Φινλανδία. Έκανε μάλιστα ,για πρώτη φορά,έντονη και την εμφάνισή της στην Μεγάλη Βρετανία.

Αξίζει λοιπόν οι πολιτικές παρατάξεις να εξετάσουν τις θέσεις τους στην μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας με σοβαρότητα,και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Συμπέρασμα: Α) Πολιτικές άλογες, ανεύθυνες με λαϊκίστικες κορώνες «ανάπηρης προοδευτικότητας» στο έξης ΔΕΝ θα παραμένουν ...πολιτικά αφορολόγητες.
Θα οδηγούνται στον έφορο της οικείας ...κάλπης, όπου και θα φορολογούνται με τον ανώτερο συντελεστή!

Β) Η «ανάπηρη προοδευτικότητα», μεσομακροπρόθεσμα θα νομιμοποιήσει και θα γιγαντώσει το φίδι της ακροδεξιάς. Συγχρόνως όμως θα γιγαντωθεί ως αντίρροπη δύναμη και το άλλο δηλητηριώδες φίδι. Αυτό της ακροαριστεράς.

Τότε τα προστατευτικά αναχώματα των ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ικανά από μόνα τους να αναχαιτίσουν το γιγάντωμά τους.

Όποιοι λοιπόν μελετούν τα προχθεσινά μηνύματα της κάλπης με κομματικό παχυδερμισμό, αδιαφορώντας για το «υπογείως εν τω γίγνεσθαι» είναι τουλάχιστον ...ανεύθυνοι!

34 σχόλια:

  1. Ας παραδειγματιστούμε απο την Γαλλία οπού εκεί εμφανίστηκε και διογκώθηκε το φαινόμενο του «Λεπενισμού», επί Μιττεράν και Σιράκ, και ο Σαρκοζί κατάφερε να το ισοπεδώσει. Την ταφόπλακά του μάλιστα, την έβαλε προ τετραετίας, όταν με βίαιο τρόπο κατέστειλε τα επεισόδια στα Παρισινά «προάστια» υπό την ανοχή της «προοδευτικής» Γαλλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρώτο μπιλιέτο του εφόρου της κάλπης (όπως λες) το έλαβε ηχηρά ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Εάν δεν συμμορφωθούν και οι υπόλοιποι ο έφορος θα αγριέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το φαινόμενο δεν είναι ορατό μόνο στην χώρα μας. Είναι ορατό σε όλη την Ευρώπη.
    Απλά εκεί λόγω των μεταναστευτικών πολιτικών που είχαν ακολουθήσει την τελευταία δεκαετία το φαινόμενο έχει ήδη γιγαντωθεί και το φίδι σέρνεται καθημερινά στις συνοικίες.

    Η Ακροδεξιά είναι άλλωστε, εκτός της Κεντροδεξιάς, η παράταξη που μπορεί να πανηγυρίσει για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, καθώς σε πολλές χώρες έκανε αισθητή την παρουσία της και εξέλεξε πολλούς ευρωβουλευτές.

    Τους λόγους μπορούμε σύντομα να τους ονομάσουμε. Ωφελημένοι από τη μεγάλη αποχή, την απογοήτευση από την Αριστερά, τις ...περίεργες θέσεις των Σοσιαλιστών στο μεταναστευτικό θέμα και την προθυμία των ψηφοφόρων να τιμωρήσουν τις κυβερνήσεις τους στο μεταναστευτικό θέμα.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. to logiko einai kai swsto se ayth thn periptwsh.den exei kamia shmasia ti komma eisai kai ti ginete sthn eyrwph.Ellada 10 ek. me 2 ek.metanastes la8ro k mh ,den ginetai!gia pollous logous,paideia oikonomia ktp.ola ta ypoloipa akra dexia-akra aristera ypokeontai ston nomo ths drashs-antidrashs.
    to zhtoumeno einai mia sobarh metanasteytikh politikh.den ginetai na to antilambanomai egw pou eimai asxetos kai aytoi me 10eties koinobouleytikhs peiras na to agnwoun......pantws to ar8ro sou politi emena mou moiazei me "krymmeno sms"pros paulopoulo meria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ωραιο αυτο και μετριοπαθες κειμενο να το προωθησεις αυτουσιο στον Πακη, που ευχαριστουσε τους λαθρομεταναστες για την επιλογη της χωρας μας ως προορισμο τους και συνιστουσε στους δεκεμβριανους κουκουλοφορους να προσεχουν τις πραξεις τους γιατι "εκτιθενται" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ανοδος της ακροδεξιας σε ολοκληρη την Ευρωπη ειναι σιγουρα ενα γεγονος που χρηζει προβληματισμου. Θεωρω ομως το παραδειγμα της Ολλανδιας που αναφερεις ατυχες, καθως η οντως προοδευτικη (χωρις εισαγωγικα) μεταναστευτικη πολιτικη της χωρας εχει οδηγησει στην πολυ αρμονικη συμβιωση μεταναστων και ντοπιων, με ελαχιστα παρατραγουδα. Ο δε Βιλντερς ειναι αντιμετωπος με τη δικαιοσυνη της χωρας για την ταινια του που στρεφοταν εναντια στους μουσουλμανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλό το άρθρο με εξαιρετικά ορθολογικά συμπεράσματα.
    Το ζήτημα είναι όμως εάν εμείς ,η μια εκ των δύο παραμέτρων στους οποίους απευθύνεσαι (πολιτικοί-πολίτες), είμαστε ώριμοι, υπεύθυνοι και ικανοί να αντιλαμβανόμαστε και να κατανοούμε για το .."υπογείως εν τω γίγνεσθαι".
    Μήπως περισσότερο μας ενδιαφέρει η ..Πετρούλα, τα κουτσομπολίστικα περιοδικά , οι αντίστοιχες εκπομπές και τα αντίστοιχα blogs?
    Για αναρωτήσου ποιο ποσοστό πολιτών είναι ικανό ή έχει την θέληση να παρακολουθεί υπεύθυνα και να αναλύει το"υπογείως εν τω γίγνεσθαι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ george
    Φίλε αυτό που λες είναι ανακόλουθο των εκλογικών αποτελεσμάτων. Το ακροδεξιό κόμμα του Βιλντερς είναι ΔΕΥΤΕΡΟ κόμμα.
    Τι μας λες τώρα. Προς Θεού!
    Μήπως πέφτεις θύμα ελλιπούς ενημέρωσης ή προσωπικών εμπειριών?
    Για το πρώτο διάβασε τα αποτελέσματα. Για το δεύτερο θα μπορούσα να σου πω ένα παράδειγμα που βίωσα, για να καταλάβεις ότι ο στενός μικρόκοσμος μας είναι λανθασμένο κριτήριο.
    Πριν πολλά-πολλά χρόνια ,έζησα για 8 ολόκληρα χρόνια στο Spenser του Clay της Iowa στις ΗΠΑ.
    Φεύγοντας πήγα στην Νέα Υόρκη για να δω για λίγες ημέρες κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο.
    Ε λοιπόν είδα μια διαφορετική χώρα απ` αυτή που εγώ νόμιζα ζώντας στο Clay. Ειλικρινά είχα φοβηθεί .

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. politi το πρώτο είναι αυτό που λες. Οι λαθρομετανάστες. Σύμφωνα με τη δήλωση του Ομπάμα
    στο Κάιρο θα μας έρθει και η Σαρία σε λίγο.
    Το δεύτερο είναι οι κουκουλοφόροι.
    Το τρίτο είναι η εγκληματικότητα.
    Πάμε τώρα στα εσωτερικά μας . Εμείς που περάσαμε μία 25αετία ταπεινωμένοι
    και ως δύναμή μας είχαμε την ψήφο μας . Για να πάρουμε δημόσια θέση δεν υπήρχε
    δυνατότητα αφού δυσκολευόμασταν ακόμη και να δώσουμε νερό στο σκύλο μας από
    δημόσια βρύση. Δεν ήμασταν γραμμένοι στην κλαδική.
    Βγάλαμε τη ΝΔ για να μην αδικηθούμε όχι για να ευνοηθούμε. Τη στηρίξαμε δύο φορές
    (2004 και 2007) και μας πήρε και το τελευταίο πράγμα που μας έμεινε ,την αξιοπρέπειά μας.Κι εξηγώ:
    1.Μ ε το που βγήκε κυβέρνηση το 2004 ο Πάκης φρόντισε να καταστρέψει τα όνειρα της νεολαίας της ΝΔ. Πως? Μα δίνοντας σε 200.000 συμβασιούχους του ΠΑΣΟΚ προσαύξηση
    Προϋπηρεσίας 50% για να μονιμοποιηθούν
    2. Δεν βγάλαμε τη ΝΔ για να έχουμε μία Νομενκλατούρα μπολσεβίκικου τύπου.
    Γενικοί γραμματείς, διοικητές ΔΕΚΟ και υπουργούς και υφυπουργούς να μα ς κοιτάζουν αφ υψηλού
    3. Η σύγκρουση με τα συμφέροντα δεν υπήρξε ποτέ.
    4. Κάποτε δεν είχαμε στον ήλιο μοίρα. Τώρα μας φόρτωσαν λαθρομετανάστες, κουκουλοφόρους κλπ. Μας γέμισαν την ψυχή μας με φόβο για την μέρα
    που ξημερώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς συμπλήρωση του Ανώνυμου 12.07 , το άρθρο να το προωθήσεις και στον Γιωργάκη με τις περίεργες αντιλήψεις περί μεταναστών και λαθρομεταναστών.
    Αυτούς που θέλει να νομιμοποιήσει ως Έλληνες υπηκόους προς αναίσχυντη άγρα κομματικών ψήφων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα επιφέρουν αυτές οι πράξεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο πλέον κερδισμένος από την ευρωπαϊκή "παρέα" των ακροδεξιών είναι ο Νικ Γκρίφιν, αρχηγός του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (ΒΝΡ), το οποίο βρισκόταν επί πολλά χρόνια στο περιθώριο της πολιτικής ζωής της χώρας, αλλά στις ευρωεκλογές εκμεταλλεύτηκε την πανωλεθρία των Εργατικών και εξέλεξε δύο ευρωβουλευτές.
    Και οι δύο έδρες κερδήθηκαν στο βιομηχανικό Βορρά, που έχει χτυπηθεί καίρια από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης τις οποίες έχει χρεωθεί ο Σοσιαλιστής Γκόρντον Μπράουν.
    Πολιτικοί αναλυτές αποδίδουν τη νίκη του ΒΝΡ σε δύο στοιχεία: στο φόβο των Βρετανών πολιτών για τις συνέπειες τόσο της οικονομικής κρίσης όσο και της μετανάστευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για ποιά ακροδεξιά μιλάτε στην Ελλάδα. Εδώ αποτελούμε το τελευταίο Μαρξιστικό κράτος στην Ευρώπη. Αν μιλήσεις για πατρίδα, θρησκεία οικογένεια (ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός,του
    γέρου Καραμανλή)σε έχουν στιγματίσει για την υπόλοιπη ζωή σου τα δικτατορικά κατάλοιπα του
    Στάλιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα περί χρυσαύγουλου κινδύνου είναι άνευ σημασίας στάχτη στα μάτια. Ο πραγματικός κίνδυνος για το έθνος, και το δημοκρατικό καθεστώς προέρχεται από φαινόμενα τύπου "Μαριέττα μας" που λέει ο κι Καρμανλής. Δηλαδή, ευθεία αποδοκιμασία κομματικού στελέχους με το φλάμπουρο της παγκοσμιοποίησης-όπως εμφανίζει η ίδια τον εαυτό της-από τους πολίτες. Σε απάντηση, διορισμός της κυρίας επικεφαλής του ευρωψηφοδέλτιου της ΝΔ, δηλαδή πλήρης περιφρόνηση της κοινής γνώμης απ' τον πρωθυπουργό που ισοδυναμεί στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία με καταστρατήγηση της νομιμότητας.
    Δηλαδή, τι ...κακά, ζούμε σε δικτατορικό καθεστώς, χρειάζεται άμεση δημοκρατία μήπως ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ίσως η πιο ανησυχητική αλλαγή στην πολιτική ζωή της Ευρώπης όπως αυτή διαμορφώνεται πλέον, είναι κατά τη γνώμη μου, το γεγονός ότι τα δημοκρατικά κόμματα αποδέχονται πλέον ως περίπου "φυσιολογική κατάσταση" την ύπαρξη ακροδεξιών κομμάτων στα κοινοβούλια.

    Αν και, ομολογουμένως, η Ακροδεξιά δεν έχει, ακόμη, τη δύναμη να απειλήσει άμεσα τη δημοκρατία, η αποδοχή στην πράξη από τα άλλα κόμματα μιας νέας πολιτικής κανονικότητας που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το αντιφασιστικό πνεύμα της μεταπολεμικής εποχής αποτελεί από μόνη της ισχυρό παράγοντα υπονόμευσης του πολιτισμού της Ευρώπης.

    Αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε πλέον είναι η ανάδειξη της αντίρροπης δύναμης των ακροαριστερών που προβλέπω να εμφανιστεί στις αμέσως επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές.
    Γενικά οι ορδές των μεταναστών θα οδηγήσουν την Ευρώπη στα άκρα.
    Άλλωστε αυτό προβλέπει και το σχέδιο των ΗΠΑ. Από πότε ξεκίνησαν αυτές οι ορδές των λαθρωμεταναστών; Απο που; Ποιοι τους προωθούν; Όλοι νομίζω γνωρίζουν, αλλά από μια λανθασμένη αντίληψη περί διαπολιτισμικότητας,....δεν μιλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είχαμε την "τύχη" να είμαστε η μόνη δυτική χώρα στην οποία δοκιμάστηκε μεταπολεμικά η ακροδεξιά διακυβέρνηση στην πιο απόλυτη μορφή της.
    Αλλά αυτοί που τα έζησαν σιγά-σιγά τα ξεχνούν. Τους απορρόφησε η καλοπέραση, η κομματοστράτευση και η ανταλλαγή των όποιων αγώνων τους με κυβερνητικά ή κομματικά αξιώματα.
    Οταν προκύψει λοιπόν και κάποιος Ελληνας Λεπέν, θα είναι πια αργά.
    Κανείς δεν θα δίνει σημασία στους βοσκούς της δημοκρατίας( όποιους έχουν απομείνει πολίτη) που θα φωνάζουν ..."λύκος". " Λύκος ρε παιδιά!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν συμφωνώ.Τα λαϊκίστικα ακροδεξιά κόμματα αγρεύουν ψήφους καταφεύγοντας στην εξαπάτηση των ψηφοφόρων για τις πραγματικές αιτίες των σημερινών προβλημάτων που τα αποδίδουν όλα στους μετανάστες και στη διαφθορά των επαγγελματιών πολιτικών.

    Όμως, δεν ευθύνονται οι μετανάστες για την ανασφάλεια όσον αφορά την απασχόληση και την εξάπλωση της μερικής ή περιστασιακής απασχόλησης αλλά οι ελαστικές αγορές εργασίας, απαραίτητο συστατικό της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.

    Ούτε βέβαια ευθύνονται οι μετανάστες για το ότι χάνουν τις δουλειές τους εργάτες, αγρότες και υπάλληλοι επειδή οι αντίστοιχοι τομείς συρρικνώνονται ή συρρικνώνουν το προσωπικό τους, στον ανελέητο αγώνα του ανταγωνισμού που επιβάλλει η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και η συγκέντρωση της οικονομικής διαδικασίας σε μεγάλες (συνήθως πολυεθνικές) επιχειρήσεις.

    Παράλληλα, τα κόμματα αυτά, εκμεταλλευόμενα την κουλτούρα πολιτιστικού ρατσισμού που καλλιεργεί η υπερεθνική ελίτ σήμερα με τον πόλεμο κατά των "φανατικών μουσουλμάνων", στους οποίους αποδίδει τις "τρομοκρατικές" επιθέσεις στην Αμερική, την Παλαιστίνη κ.τ.λ., καλλιεργούν την ξενοφοβία, αν όχι τον ρατσισμό.

    Αντίστοιχα, αποδίδουν τις αιτίες της εξάπλωσης της εγκληματικότητας στους μετανάστες, οι οποίοι όμως δεν ευθύνονται ούτε για τη κουλτούρα των ναρκωτικών και τη συναφή εγκληματικότητα, ούτε για τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργεί η ανεργία και η ανασφάλεια —προβλήματα άμεσα συνδεδεμένα με την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση.

    Τέλος, η κρίση της πολιτικής που φανερώνουν τα μαζικά ποσοστά εκλογικής αποχής και η απαξίωση των επαγγελματιών πολιτικών που εκμεταλλεύονται τα ακροδεξιά κόμματα δεν είναι βέβαια άσχετη με το γεγονός ότι στο θεσμικό πλαίσιο της διεθνοποιημένης οικονομίας της αγοράς η πολιτική έχει καταντήσει άλλη μια αγορά όπου διατίθενται πανομοιότυπα προϊόντα από πωλητές οι οποίοι βασικά ενδιαφέρονται για τον πλουτισμό τους.

    Είτε παράνομα (όπως αποκαλύπτουν τα διάφορα σκάνδαλα) είτε νόμιμα, όπως π.χ. αποκαλύφθηκε πρόσφατα σχετικά με τον πολυτελή τρόπο ζωής των Ευρωβουλευτών, χάρη στους παχυλούς μισθούς και ποικίλες παροχές που έχουν πλουτίσει πολλούς από αυτούς —ιδιαίτερα όσους έκαναν την επαγγελματική τους καριέρα στην Ευρωβουλή (όπως έμμεσα δείχνουν παρ’ημιν ακόμη και οι δηλώσεις "Πόθεν Έσχες"!)

    Είναι λοιπόν φανερό ότι ο κίνδυνος κατά της ελευθερίας μας δεν προέρχεται από τον ανύπαρκτο φασισμό των λαϊκίστικων κομμάτων της ακροδεξιάς, που όταν αποκτούν την εξουσία στο δεδομένο θεσμικό πλαίσιο συμπεριφέρονται όπως και τα κόμματα εξουσίας.

    Ο πραγματικός κίνδυνος προέρχεται από τον πολύ υπαρκτό "δημοκρατικό" ολοκληρωτισμό που ενσαρκώνει η υπερεθνική ελίτ και τα κατά τόπους παραρτήματα της στα κόμματα εξουσίας αλλά και στην παραδοσιακή "Αριστερά", ο οποίος θεμελιώνεται στο σύστημα της διεθνοποιημένης οικονομίας της αγοράς και της αντιπροσωπευτικής "δημοκρατίας".

    Είναι αυτός ο νέος ολοκληρωτισμός που αναιρεί κατακτημένες ελευθερίες στη μια χώρα μετά την άλλη για χάρη του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας".

    Είναι ο ίδιος ολοκληρωτισμός που επιβάλλει, με βάση το ίδιο πρόσχημα, την φασιστική πολιτική της εξολόθρευσης οποιουδήποτε καθεστώτος ή λαϊκού κινήματος που αντιστρατεύεται τη Νέα Διεθνή Τάξη: από τους Παλαιστίνιους μέχρι τα ριζοσπαστικά ρεύματα στο κίνημα της αντι-παγκοσμιοποίησης.

    Τέλος είναι ο ίδιος ολοκληρωτισμός που εισήγαγε και την ιδεολογία των "ίσων αποστάσεων" ανάμεσα σε καταπιεστές και καταπιεζόμενους, ιδεολογία που υιοθετούν ακόμη και τα τ. ριζοσπαστικά οικολογικά κινήματα (μέλη των οποίων σήμερα δεν διστάζουν να μιλούν ανενδοίαστα για "επίδομα σφαγής" που λαμβάνουν οι οικογένειες των βομβιστών αυτοκτονίας), συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην ευκολότερη αποδοχή της συντριβής των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα διαφωνήσω κι εγώ. Δεν είναι δυνατόν να φέρνουμε ως παράδειγμα το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα μόνο, γιατί το ίδιο θα μπορούσε να κάνει κάποιος με τα ποσοστά του "Ουρανίου Τόξου" στη Φλώρινα, όπου βγήκε ή 2ο ή 3ο.
    Τα πανελλαδικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, όπως και της αντίστοιχης ακραίας έκφρασης της Αριστεράς, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ήταν πιο κάτω κι από τους Οικολόγους του Βεργή και του Παπανικόλα. Και είναι τουλάχιστον άτοπο να λέμε "ακροδεξιά" τα ευρωπαϊκά αυτά κόμματα στα οποία αναφέρετε ο politis. Όποιος είναι έξω από τον χορό των χωρών αυτών, πολλά τραγούδια λεει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ πολίτη, το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν πολλές χώρες της Ευρώπης. Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι εντονότερο εξαιτίας της στάσης της Τουρκίας που το εκμεταλλεύεται οικονομικά και πολιτικά. Αυτό που είναι δύσκολο από την πλευρά της κάθε κυβέρνησης είναι ο επαναπατρισμός των λαθρομεταναστών.

    Για το πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται δεν είναι σωστό να το κατακρίνουμε γιατί με αυτόν τον τρόπο κατακρίνουμε το δικαίωμα των πολιτών να επιλέγουν το κόμμα που τους εκφράζει είτε αυτό λέγεται ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είτε αυτό λέγεται ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    @@ΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΟΛΙΤΗ
    ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
    1)ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ -ΑΡΧΕΣ.ΟΧΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Π.Χ Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΠΑΔΟΠΑΙΔΙ, Η ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΜΑΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ Ο.Κ ,ΚΤΛ
    2)ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΔΗΜΟΣΙΟ (,ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ,ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ,ΑΡΝΗΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣ )ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ,ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    3)ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ .ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΣΤΟΧΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ
    4)ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ,ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ(ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΑΞΙΟΣ)
    5)ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ, ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ Η ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
    ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
    ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
    ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
    ΜΕ ΥΨΗΛΟ I.Q ΠΡΟΣΩΠΑ
    ΤΗΑT`S ALL! NEA ,NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε για τις θέσεις του για τους μετανάστες.
    Αυτό που ακολουθεί στις επόμενες εθνικές πλέον εκλογές είναι το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου και των ΜΚΟ που ως δούρειοι ίπποι δρουν στην Ελλάδα .
    Όποιος δεν το καταλαβαίνει μέσα στο κίνημα, κακό του κεφαλιού του.
    Αρκετά αφήσαμε κάποιους και αλωνίζουν , διαστρεβλώνοντας την μορφή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.
    Θα ζητήσουμε με κάθε τρόπο να επανέλθει η Ελλάδα στους Έλληνες και να ακολουθούνται οι αρχές της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μιας και θυμήθηκε ο φίλος την διακύρηξη της 3 Σεπτ.του ΠΑΣΟΚ, λέω μήπως καλό θα ήταν να αρχίσουμε να συζητάμε εάν στο μέλλον πρέπει να επικαλούμαστε όχι αυτή την διακύρηξη αλλά την άλλη.
    Αυτή της 13ης Σεπτ.2007 του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ...Ιθαγενών λαών.
    Αυτή που ορίζει τα δικαιώματα για τον πολιτισμό τους,τη γλώσσα , την απασχόληση,την υγεία, την εκπαίδευση, την ιστορία τους, τις παραδόσεις τους.
    Αυτή που απαγορεύει τις διακρίσεις σε βάρος των αυτόχθωνων πληθησμών.

    Λέω μήπως βρε παιδιά πρέπει να αρχίσουμε την ...προπόνηση από τώρα.
    Δεν είναι μακρυά η ώρα που μέσα στον τόπο μας θα θεωρούμαστε οι ...Ιθαγενείς.

    Λιάνα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παρακολουθώ με προσοχή την ιστοσελίδα σου ,βρίσκω πολλά ενδιαφέροντα πράγματα και επιπλέον παίρνω πολιτικά στοιχεία-επιχειρήματα για διάφορα θέματα της πολιτικής ζωής που δεν ανακοινώνονται από τα ΜΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φαντάσου που "φθάσαμε", να αγανακτήσει ο κόσμος σε τέτοιο βαθμό με τους λαθρομετανάστες που τυφλά έριξε ψήφο πού? Στον μεγαλύτερο πολιτικό σαλτιμπάγκο των τελευταίων ετών. Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν όταν με το ζόρι να προσπαθούν να επιβάλουν χρόνια τώρα την "θεωρία" περί πολυπολιτισμικών κοινωνιών.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μαλιστα.Μαθαμε οτι υπαρχει ακροδεξιος κινδυνος στην Ευρωπη.
    Αλλα τι ακριβως ακροδεξιος ειναι ο Βιλντερς;Ο ιδιος δηλωνει οπαδος της κοινοβουλευτικης δημοκρατιας και φιλελευθερος μεχρι εκει που δεν παιρνει-ο προκατοχος του και δολοφονηθεις Φορτουιν μαλιστα ήταν ομοφυλοφιλος.Ουτε και με ολους τους μετανσστες εχει προβλημα.Εχει ομως προβλημα με το Ισλαμ οπως εχουν ολοι οι φιλελευθεροι δημοκρατες (οι πραγματικοι).
    Αυτο φυσικα τον κανει ακροδεξιο-ασφαλως ακροδεξιος ηταν και ο Κολοκοτρωνης ή ο Βενιζελος που επεμενε στην ανταλλαγη των πληθυσμων Αυτο που κανει ο εν λογω ακροδεξιος ειναι να αναλυει αποσπασματα του κορανιου απο τα οποια προκυπτει η καταπιεστικη φυση της θρησκειας αυτης και να γυρισει το φιλμ Fitna επισημαινοντας παρομοια
    αποσπασματα.Πολυ ακροδεξιες δραστηριοτητες για τις οποιες αναγκαζεται να κοιμαται σε στρατωνες πολλες νυχτες για να αποφυγει πιθανη δολοφονια μεσα στη χωρα του.
    Στα καθ ημας φταιει το ΛΑΟΣ βεβαια.Εγινε διαδηλωση ισλαμιστων με το συνθημα "Αλλαχ ακμπαρ" στην Πλατεια Συνταγματος ανημερα 29 Μαιου που ηταν η ΙΔΙΑ ΚΡΑΥΓΗ που ακουγαν οι τελευταιοι μαχητες της Πολης το 1453 και για ολα φταιει το ΛΑΟΣ.
    Ομως μια μονη απαντηση ειναι δυνατη στο "Αλλαχ ακμπαρ" ,η (ισλαμοφοβικη) ρηση του Θεοδωρου Κολοκοτρωνη : Να μη μεινει Τουρκος στο Μωρια μητε στον κοσμο όλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Ανώνυμο 8.18

    Γνωρίζεις Ελληνικά φίλε μου; Που είδες μέσα στο άρθρο να αναφέρεται ότι φταίει ο ΛΑΟΣ ή ότι είναι ακροδεξιό κόμμα;
    Ίσα - ίσα αναφέρω ρητά στα συμπεράσματα ότι ο ΛΑΟΣ ως προστατευτικό ανάχωμα απέναντι στην ακροδεξιά δεν θα είναι ικανός (τότε) να αναχαιτίσει το γιγαντωμά της.
    Σε παρακαλώ μη παραποιείς τα γραφόμενά μου.

    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολίτη προς πλήρη επιβεβαίωση των συμπερασμάτων σου καταθέτω τι έγινε πριν λίγο.

    Ο ηγέτης του κόμματος της άκρας δεξιάς ( και ευρωβουλευτής πλέον)στη Βρετανία Νικ Γκρίφιν όταν εγκαταστάθηκε σε βήμα ενώπιον του κοινοβουλίου περικυκλώθηκε από πολλές δεκάδες αριστερούς ... "διαδηλωτές που εκτός από τα αυγά φώναζαν και συνθήματα εναντίον του και εναντίον του κόμματός του, όπως "είστε ναζιστές" ΄'έξω το ΒΝΡ" και άλλα.
    Ήταν αδύνατον να δώσει τη συνέντευξη και αποφασίστηκε από τους φρουρούς του να φυγαδευτεί αμέσως από το χώρο γιατί κινδύνευε από τους εξαγριωμένους ...αριστερούς "διαδηλωτές".
    Η αντίρροπη φασιστική δύναμη των ακροαριστερών εναντίων των φασιστών ακροδεξιών.

    Τελικά έχεις πράγματι χάρισμα ...ενόρασης , όπως λένε πολλοί:))
    Καλό βράδυ !

    Μ.Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τα πραγματα ειναι απλα…

    Η ΣΥΡΙΖΑ
    Ειχε πει κατι καλαντα τα Χριστουγεννα οταν οι εγκαθετοι της κανανε απελπισμενα γιουρουσια να καψουν το Χριστουγεννιατικο δενδρο των Αθηναιων… ΤΩΡΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ‘ΔΩΡΑΚΙ’ ΤΟΥΣ..... ΜΕ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΔΙΑΣΜΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΦΕΛΛΩΝ δεν γινεται πολιτικη… ΕΚΗΔΕΥΘΗ ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΜΕ ΟΛΑΣ ΤΑΣ ‘ΤΙΜΑΣ’ ..

    ΝΔ
    Το αγλαισμα της ηλιθιοτητος , αυτοι που δεν ξερουν ουτε αν ερχονται ουτε αν πανε… η μπουνταλοσυνη σε απιστευτα και ανεπαναληπτα υψη… μονο η επιλογη της ΜΑΡΙ(ΟΝ)ΕΤΑΣ εφθανε να καταλαβεις περι τι απιστευτων βλακων προκειται… περισσοτερους ψηφους θα παιρνανε αν βαζανε τον ΚΑΡΑΒΕΛΑ…

    ΠΑΣΟΚ
    Εδω ειναι που χανει κανεις την φωνη του με το μεγθος της βλακειας… να τρεχουν μονοι τους και να βγαινουν δευτεροι, ο Γιωργακης να ρωταει αν ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ειναι ανθρωπος, ο Ππακωνσταντινου να ντουμπλαρει απιστευτα τους καλυτερους ρολους του Νικου Ριζου, επιτελους το κομμα εφτασε στο επιπεδο που του ανηκει…της καμπουρακειου μεγαλης δημοσιογραφικης σχολης.. θα μπορουσε κανεις να κλαψει με τετοια καταντια αλλα η θεα αυτου του αθλιου αμερικανοσοσιαλιστικου και αριστερικολωνακιωτικου θιασου δεν μπορει παρα να σε κανει να δακρυσεις μονο απο γελια. (μην ξεχνατε το τελευταιο συνθημα του...αρχηγου στην στελευταια συγκεντρωσω των ηλιθιων: ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ (καλπες για τους υπολοιπους Ελληνες) ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ (Ιουνιου για τους εχοντας ακομη σωας τας φρενας..) !!

    ΚΚΕ
    Το μοναδικο απολιθωμα σε ολη την Ευρωπη (δεν υπαρχει αλλο κομμουνιστικο κομμα πουθενα !) τοσο απεχθες που ακομη και ο χαρος δεν θελει να το παρει , ετσι σερνεται βρυκολακιασμενο ψαχνοντας καποιο χερι να το αποτελειωσει για να συγχωρεθουν τα εγκληματα του… αλλα ο Ελληνικος λαος το εκδικειται.. σταγονα σταγονα θα του βγαλει το αιμα πριν περασει στον αιωνιο σκουπιδοτενεκε της ιστοριας.

    ΟΙΚωΛΟΓΟΙ
    Λαθραια και με δολο κατορθωσαν σαν κατσαριδα κατω απο την πορτα να τρυπωσουν στην ευρωβουλη, ευτυχως που οπου και να πανε η φυση τους (κατσαριδας) ειναι να συνατησουν τον πατο καποιου παπουτσιου που θα τους πατησει και θα τους τελειωσει..

    ΛΑΟΣ
    Ξεκινησε σαν ενα συνηθισμενο αποτυχημενο πειραμα, μα ο Θεος εκεινη την ωρα ειχε ιδιαιτερα κεφια και επενεβη με τον τροπο που μονο Εκεινος ξερει… ετσι εκ του μηδενος εγινε σπιθα.. μετα φλογιτσα.. μετα φωτια και τωρα φουντωνει σε πυρινη θυελλα… ΑΝ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ και τα ΣΤΕΛΕΧΗ του διαχειριστουν με την πρεπουσα σοβαροτητα το απιστευτο 7,2 που πηραν (αναμεσα σε εκλογικους καταποντισμους και κομματος παραλιας (47%) ΤΟΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΟΗΜΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ και πολλοι ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ απο την Ελλαδα θα μεινουν καγκελο ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.. δυο-τρεις κινησεις χρειαζονται και τα σωβρακα των πολιτικαντηδων θα βρεθουν στα χερια του Καρατζαφερη…

    ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ? σιγουρα θα εχουμε μια ενδιαφερουσα χρονια μπροστα μας..

    ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΥΡΡΕΙΟΣ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    Πηρε τοσες ψηφους παλελληνια οσες ο γιωργακης στο γλεντι μετα το δαχτυλιδι
    Εσπρωξε αρετες καρεκλες πισω τον πλεον ικανο και δυσκολο αντιπαλο μας τον Βαγγελη Βενιζελο
    Θεωρειτον εαυτο του πρωθυπουργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ξιφομαχε "εγραψες"!!!! και οπως λεμε και στην ελλαδα αι λαικ!!!
    Μ.Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αν η Χρυσή Αυγή είναι "το αυγό του φιδιού", η Ντόρα τι είναι; Η κόρη του Βελζεβούλη αυτοπροσώπως;

    Τουλάχιστον όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή, ψήφισαν συνειδητά αυτό που ήθελαν. Οι συνειδητοί νεοδημοκράτες πολύ καλά έκαναν και πήγαν παραλία. Δηλαδή θα έπρεπε να ψηφίσουν τη Μαριέτα με το ζόρι; Φάγατε τη μούτζα σας και μυαλό δε βάλατε.

    Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής τα επιδότησε ο Πάκης.
    Ας απαλαχθεί η ΝΔ από τα νεοταξικά καθίκια, ας γίνει κυβέρνηση των Ελλήνων κι όχι των δωσίλογων, και θα δούμε που θα πάνε τα ποσοστά του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής.

    Υπάρχουν καρύδια;
    Μπαααα... δεν το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ 2mnk
    Συμβαδίζει Έλληνας και σβάστικα?
    Δεν μου τα λες καλά! Έχει χυθεί αίμα Ελλήνων ενάντια στον ναζισμό .
    Άλλο πατριώτης και άλλο εθνικιστής ναζιστής!
    Γιατί η Χρυσή Αυγή αυτό είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και βέβαια δεν συμβαδίζει Έλληνας και σβάστικα.
    Το έχω γράψει πολλές φορές, πως δεν είναι δυνατόν να είσαι και ναζιστής και πατριώτης (με τον ίδιο τρόπο που δεν μπορείς να είσαι αντιρατσιστής και μισέλληνας ταυτόχρονα).
    Είναι ασύμβατες έννοιες.

    Λάβε όμως υπ' όψιν σου, πως οι σημερινοί νέοι των μη προνομιούχων στρωμάτων, είναι μισοαγράμματοι, απελπισμένοι κι εξαγριωμένοι.
    Η ανυπαρξία προοπτικών κι ο θυμός τους στέλνει στη Χρυσή Αυγή (που την θεωρω καθαρά προβοκατόρικη οργάνωση).
    Αν η ΝΔ έκανε σωστά τη δουλειά της, όλοι αυτοί θα ψήφιζαν ΝΔ.
    Ακόμα και το ΛΑΟΣ αν έκανε σωστά τη δουλειά του, τα ποσοστά της ΧΑ θα ήταν μηδαμινά.

    Το "αυγό του φιδιού" το εκτέφουν οι Πάκιδες, οι Ντόρες και οι Μαριέτες.
    Αυτοί στρέφουν τα φτωχόπαιδα στην αγκαλιά του ναζισμού.
    Και θεωρώ πως ειδικά η Ντόρα είναι χιλιάδες φορές πιο επικινδυνη και βλαπτική για την πατρίδα, απ΄όσο δέκα χρυσές αυγές μαζί._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ 2mnk
    Εεε τότε μπορείς να διαφωνείς με πολλούς, αλλά όχι με τον Πολίτη . Ο πρώτος "Ντοροφάγος!"....στην μπλοκόσφαιρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή