Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

SMS με πολλούς αποδέκτες


Σε μαζικό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες μετατράπηκαν οι φετινές Ευρωεκλογές στην χώρα μας. Το μήνυμα εστάλη μέσω της αποχής των πολιτών .Ένας στους δύο δεν προσήλθε στις κάλπες.

Αυτό το μαζικό ,έντονο και πρωτοφανές μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα ,άλλοι έδειξαν ικανοί να το αντιληφθούν εξ` αρχής με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και άλλοι όχι. Οι όποιοι ενθουσιασμοί βρίσκονται μακριά από τα μηνύματα των πολιτών.΄

Ο κ. Καραμανλής όπως πάντα σοβαρός και υπεύθυνος έδειξε με τις δηλώσεις του ότι έλαβε και αποκρυπτογράφησε άμεσα το μήνυμα που εστάλη από την πλευρά των πολιτών.
Αντελήφθη ότι συγκεκριμένες συμπεριφορές έχουν ενοχλήσει, παραβιάζοντας αρχές που έθεσε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Διάβασε το μήνυμα και ...κατάλαβε ότι οι πολίτες απαιτούν από την κυβέρνησή του μεγαλύτερη ταχύτητα, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα.
Με μοναδική ικανότητα αντελήφθη ότι οι πολίτες είναι απογοητευμένοι διότι ο κρατικός μηχανισμός, ο μεγάλος ασθενής στον τόπο μας, παραμένει προβληματικός, παρά τα βήματα που έχουν γίνει.

Αυτή την ικανότητα του κ. Καραμανλή να αποκρυπτογραφήσει άμεσα τα μηνύματα που έρχονται μέσω της αποχής, δεν θα μπορούσα να πω ότι την έχει ο αρχηγός του ΠαΣοΚ κ. Παπανδρέου.

Φάνηκε ότι δεν κατάλαβε τι ακριβώς περιέχει το μήνυμα των πολιτών.Το αποτέλεσμα σαφώς δεν σηματοδοτεί ρεύμα νίκης για το ΠαΣοΚ, το οποίο επίσης επλήγη σε σημαντικό βαθμό από την αποχή, χάνοντας περίπου 900.000 ψηφοφόρους σε σχέση με το 2007.

Δεν μπόρεσε να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια που εκδηλώθηκε σε βάρος της Ν.Δ. και δεν δικαιώθηκε στο δημοψηφισματικό χαρακτήρα που είχε δώσει σε αυτή την αναμέτρηση.

Με τις δηλώσεις του έδειξε ότι το ΚΕΝΤΡΙΚΟ μήνυμα των πολιτών δεν το αντελήφθη.Έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη» - «αποτέλεσμα βαθιάς αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών» και πρόσθεσε ότι πλέον το αίτημα του ΠαΣοΚ για εκλογές γίνεται «λαϊκή απαίτηση».

Απέδειξε ότι το πρωτοφανές «ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΟ» μήνυμα των πολιτών το ....προσπερνά,αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η βουλιμία για την εξουσία είναι κακός σύμβουλος.

Το χθεσινό αποτέλεσμα θεσμικά δεν μπορεί να επιφέρει κάποια αλλαγή στην επίσημη πολιτική σκηνή.
Δεν μπορεί να ανατρέψει την κυβέρνηση. Αλίμονο αν οι ευρωεκλογές ανέτρεπαν κυβερνήσεις. Τότε σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης θα είχαμε ανατροπές κυβερνήσεων.

Αυτό άλλωστε το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου σε παλαιότερες δηλώσεις του.Πως σήμερα ακυρώνει τις ίδιες τις δηλώσεις του που έκανε πριν ένα χρόνο , αυτοαναιρείται και οδηγείται σε μονοπάτια έξω από το κεντρικό μήνυμα των πολιτών, αυτό μόνο σε κακούς συμβούλους θα μπορούσα να το αποδώσω.

Πρέπει ΟΛΟΙ να αντιληφθούν ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά πιο κοντά στον πολίτη.
Πρέπει ΟΛΟΙ να αντιληφθούν ότι με την αποχή να υπολογίζεται στο 48% στη χώρα μας, δεν υπάρχουν κερδισμένα πολιτικά κόμματα .Μόνο χαμένα!
Πρέπει ΟΛΟΙ να αντιληφθούν ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι ,που ΜΟΝΟ με την υπεύθυνη πολιτική τους στάση θα αποτρέψουν αυτή η αποχή των πολιτών ,να εξελιχθεί στο μέλλον σε apolitik συνείδηση που θα επιφέρει τεράστια δεινά στην χώρα μας.
Είναι ώρα ευθύνης για όλους !

38 σχόλια:

  1. Από τον κ. Καραμανλή δεν άκουσα για προβλήματα
    καθημερινότητας, λαθρομετανάστευσης, κουκουλοφόρων. Έτσι θα κέρδιζε τις εντυπώσεις.
    Στα οικονομικά είναι στο σωστό δρόμο:φοροδιαφυγή,
    εικονικά τιμολόγια, παράκτιες εταιρείες,μαύρο χρήμα. Ο κόσμος το γνωρίζει αυτό.
    Είμαι από αυτούς που δεν ψήφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολίτη εσύ καλά τα λες. Το ζήτημα είναι εάν αυτοί θα το καταλάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολιτη, επρεπε να περασουν 5 χρονια διακυβερνησης της ΝΔ για να αντιληφθει επιτελους ο αρχηγος της το μηνυμα;

    Ολοι οι πολιτικοι την ιδια καραμελα: "Λαβαμε το μηνυμα". Κανενα μηνυμα δεν ελαβαν. Ουτε και για την αποχη σκοτιστηκαν. Το μονο που τους νοιαζει ειναι να κερδισουν. Ακομα και με 99% αποχη. Παντα ετσι ηταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις ευρωεκλογές του 2009 ψήφισαν 1.000.000 λιγότεροι ψηφοφόροι από ότι το 2004 επί 10 εκατ. περίπου εγγεγραμμένων. Το ότι όλοι αυτοί είναι οπαδοί της ΝΔ είναι τουλάχιστον αφελές να το πιστεύει κάποιος. Είναι γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση που αρνείται να καταλάβει ότι εχθές την έφτυσε ο ελληνικός λαός και ισχυρίζεται ότι απλά ψιχάλισε δεν μπορεί να ανατραπεί μέχρι τον Μάρτιο του 2010. Μέχρι τότε τους ευχόμαστε καλή όρεξη αλλά ας βάλουν και κάτι στην μπάντα γιατί θα κάνουν είκοσι χρόνια να ξαναδούνε την κουτάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε καλέ το μήνυμα το πήρανε... τι λες, λέμε τώρα... έπρεπε να οργανώσουμε ευρωεκλογές για να καταλάβουν οι αχαίρευτοι το "μήνυμα" ???
    Κουφοί είναι τόσο καιρό?
    Και καλά το πήρανε τι θα το κάνουν? Θα κάνουν κάτι χρήσιμο? Πολύ αμφιβάλλω αγαπητέ πολίτη τους έμεινες εσύ να ελπίζεις, εγώ δεν ελπίζω.... και δεν ελπίζουμε και πουθενά, από αλητεία σε αχρηστίλα πέφτουμε...
    Το μόνο θετικό αυτοί που θα τους δείρουν στο τέλος είναι αυτοί που δεν ψήφισαν κι έχουν αρχίσει να γίνονται πολλοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πάντως δεν άκουσα από κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ , ούτε και από τον κ. Παπανδρέου να εστιάζεται ο λόγος τους στο ότι ..." έλαβαν το μήνυμα".
    Αντίθετα είδα χαρές, χαμόγελα , αλαζονικό ύφος, βουλιμία για εξουσία και ένα ...γράψιμο κανονικό στους απέχοντες.
    Λες και αυτοί δεν ήταν και δικοί τους ψηφοφόροι!
    Εκτός εάν επιθυμούν να πάμε στο Αμερικανικό πολιτικό δεδομένο που όταν έχουν συμμετοχή πάνω από 45% πανηγυρίζουν.
    Το σύνηθες για αυτούς είναι να ψηφίζουν γύρω στο 35%.
    Εκτός και εάν θέλουν να πάμε στα δεδομένα της Ολλανδίας που είχαν ...συμμετοχή .. 28%. Πολύ Δημοκρατία βρε παιδιά στην χώρα της Τουλίπας.
    Μάλιστα εάν δεν κάνω λάθος πρώτο κόμμα ή δευτερό βγήκαν οι ακροδεξιοί.
    Κατά τα άλλα δεν πάνε πολλές μέρες που κάποιος σχολιαστής μας συμβούλευε να ....γίνουμε Ολλανδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εαν απο αυτα που ειπε ο πρωθυπουργος καταλαβες οτι ελαβε το μηνυμα... μαλλον βαθεια νυχτωμενοι ειμαστε...
    δηλαδη για να καταλαβω... τι θα μπορεσουν να κανουν τωρα στον εναπομειναντα χρονο, ωστε να αλλαξουν την κατασταση και το κλιμα?
    δηλαδη το ηξεραν και πριν εδω και 5 χρονια και δεν το επεβαλλαν? και θα μπορεσουν τωρα στους 10-12 μηνες να διορθωσουν οσα δεν μπορεσαν στους 60 μηνες που κυβερνησαν?
    μαλλον κανεις μα κανεις δεν καταλαβε το μηνυμα...
    και μαλλον δεν τους ενδιαφερει να καταλαβουν τιποτα.... αλλα τους νοιαζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @11.59
    Φίλε έχεις μια εχθρική διάθεση με τα νούμερα.
    Μόνο το ΠΑΣΟΚ είχε 900.000 ψήφους λιγότερους από τις εκλογές του 2007.
    Η αποχή είναι 48%. Το 1.000.000 που το ανακάλυψες εσύ?
    Από το αυτί και ξανά πίσω στα θρανία!
    Πλάκα κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόνο ο κ. Παπανδρέου δεν κατάλαβε το μήνυμα.
    Όλοι οι άλλοι αρχηγοί , ακόμα και εάν ήταν κερδισμένοι σε πραγματικά νούμερα ( ΚΚΕ, ΛΑΟΣ), δήλωσαν ότι το μεγάλο και ηχηρό μήνυμα ήταν αυτό της "Αποχής" και θα πρέπει όλοι να προβληματιστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αποχή 50%. Αν το έλεγες αυτό στην Ελλάδα του 80-90 θα σε θεωρούσαν φαιδρό ή γραφικό. Και όμως εν έτη 2009 το είδαμε και αυτό.

    Σε πολλές ευρωπαικές χώρες έφτασε το 70%.Τα πράγματα αλλάζουν ραχδαία.Η κρίση σαρώνει τους θεσμούς.

    Μόνο ο θλιβερός Τσίπρας απέμεινε να λέει ότι "τούτη την ώρα η δύναμη δεν είναι στα χέρια των μηχανισμών"
    Πόσοι πιστεύουν ακόμα αυτό το παραμύθι? Οι εκλογές αφαιρούν τη δύναμη από τα χέρια των μηχανισμών?

    Δεν βλέπετε ο μηχανισμός των γκάλοπ πως χειραγωγεί μέχρι και αφού κλείσουν οι κάλπες τους πολίτες.

    Ξεχάσατε τα 7%- 8% που έδιναν αφού μάλιστα είχαν κλείσει οι κάλπες?
    Ξεχάσατε το τσουνάμι των εκατοντάδων γκάλοπ του τελευταίου χρόνου?
    Ξεχάσατε ότι γκάλοπ παράγγελνε σε μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων, μέχρι και η "κουτσή Μαρία"?

    Από που τα έβρισκαν αυτά τα χρήματα?
    Μηχανισμός κύριοι. Ο Μηχανισμός!
    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολίτη εγώ νομίζω ότι αυτό ήταν ένα μήνυμα από τους συνειδητοποιημένους μόνο πολίτες.
    Ένας άνθρωπος με αρκετές θετικές πολιτικές απόψεις δεν είναι απαραίτητα πολιτικοποιημένος ή κομματικοποιημένος αλλά σίγουρα είναι πολιτικά συνειδητοποιημένος.
    Δηλαδή έχει μελετήσει την πολιτική (ιστορικά, θεωρητικά και ρεαλιστικά), την έχει αμφισβητήσει, την έχει ερευνήσει και εν τέλει την έχει συνειδητοποιήσει.
    Όχι απαραίτητα σε βάθος, αλλά σίγουρα σε αρκετά επίπεδα ώστε να διαμορφώσει άποψη.
    Συνειδητοποίηση των πραγμάτων σημαίνει να μπορεί, ανά πάσα στιγμή, όποια πληροφορία δέχεται να την κρίνει ορθά και σωστά, και αντίστοιχα να την ενστερνιστεί, να την απορρίψει ή να την βελτιώσει και να πράξει ανάλογα.
    Έτσι ενήργησαν οι συνειδητοποιημένοι πολίτες χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εάν δεν κάνω λάθος στην κυβέρνηση είναι η ΝΔ.
    Εάν δεν άκουσα λάθος, και μάλλον δεν άκουσα αφού το συμμερίζεται και ο αρθρογράφος, το μήνυμα προς την Κυβέρνηση έφθασε ως απογοήτευση για τις πολιτικές συμπεριφορές και όχι για τις πολιτικές αυτές καθ΄εαυτές. Άρα εάν τους κάνουνε μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς όλα θα είναι καλά σε αυτόν τον τόπο.
    Αγαπητέ πολίτη, καλό είναι να υπερασπίζεσαι τον πολιτικό χώρο που έχεις επιλέξει.
    Θα πρέπει όμως να καταλάβεις ότι από τη στιγμή που εκτίθεσαι στο διαδίκτυο θα πρέπει να είσαι όχι επιλεκτικά αντικειμενικός, όπως αρκετές φορές το έχεις καταδείξει, διότι κατά την ταπεινή μου γνώμη ακυρώνεις όσα σωστά πολιτικά έχεις εκφράσει μέχρι τώρα.
    Εκτός και αν συμφωνείς και εσύ ότι η πολιτική που έχει εφαρμόσει μέχρι τώρα ο κ. Καραμανλής καλώς έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ο νοών...νοείτω
    Αγαπητέ φίλε. Το μήνυμα (όπως εγώ το εκλαμβάνω) το γράφω νομίζω ξεκάθαρα.

    "Πρέπει ΟΛΟΙ να αντιληφθούν ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά πιο κοντά στον πολίτη.
    Πρέπει ΟΛΟΙ να αντιληφθούν ότι με την αποχή να υπολογίζεται στο 48% στη χώρα μας, δεν υπάρχουν κερδισμένα πολιτικά κόμματα .Μόνο χαμένα!
    Πρέπει ΟΛΟΙ να αντιληφθούν ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι ,που ΜΟΝΟ με την υπεύθυνη πολιτική τους στάση θα αποτρέψουν αυτή η αποχή των πολιτών ,να εξελιχθεί στο μέλλον σε apolitik συνείδηση που θα επιφέρει τεράστια δεινά στην χώρα μας.
    Είναι ώρα ευθύνης για όλους !. Διαφωνείς;

    Τώρα έρχομαι σε ότι αφορά αυτό που γράφεις περί πολιτικής. Σε περίπτωση που οι ψηφοφόροι διαφωνούσαν στην πολιτική του κ. Καραμανλή , τότε θα είχαν μετακινηθεί προς άλλους πολιτικούς χώρους. Κάτι τέτοιο νομίζω δεν έγινε.

    Το επιλεκτικά αντικειμενικός που μου "προσάπτεις¨" σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Είναι τεράστιο φιλοσοφικό ερώτημα . Δεν είναι της παρούσης, αλλά κάποια στιγμή τώρα το καλοκαιράκι που είναι και πιο χαλαρές οι ...διαθέσεις , θα το ανοίξω σε ένα άρθρο.

    Γενικά όμως θα σου απαντήσω μονολεκτικά. Ποιος κρίνει ; με τι πολιτικoκοινωνικό υπόβαθρο; με τι βιώματα; με ποια αντικειμενικότητα;

    Καταλαβαίνεις ότι για αυτά τα ερωτήματα και για πολλά άλλα που αποτελούν την φιλοσοφική συνάρτηση που θέτεις, υπάρχουν διαφορετικές απαντήσεις για διαφορετικούς ανθρώπους.

    Σου υπόσχομαι ότι κάποια στιγμή θα χαρώ να το συζητήσουμε εκτενέστερα.
    Ευχαριστώ για την επίσκεψη σου.
    Καλή σου ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ Πολίτη το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε ο Καραμανλής και το ξέρεις πολύ καλά.
    Οι λόγοι πολλοί και περίπλοκοι... αλλά δεν είναι της παρούσης να τους αναλύσουμε τώρα. Μετά όμως από μερικούς μήνες θα μας είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε το γιατί.
    Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο άνθρωπος δεν "παίζεται" στις μεθόδους στρατηγικής.

    Μ.
    Υ.Γ
    Α! και κάτι ακόμα, με αυτό το αποτέλεσμα μάλλον θα έχουμε ένα ήσυχο... καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επανέρχομαι γιατί αμφισβητούνται τα νούμερα της αποχής.

    Ευρωεκλογές 2004 Εγγεγραμμένοι 9.938.863 ψήφησαν 6.283.637. Πηγή ΥΠΕΣ
    http://www.ypes.gr/ekloges/content/gr/elec_data/2004UE_epi_res.asp

    Ευρωεκλογές 2009 Εγγεγραμμένοι 9.994.849 ψήφησαν 52,63% ή 5.260.289 Πηγή ΥΠΕΣ http://ekloges.ypes.gr/pages/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι δεν υπηρχαν μετακινήσεις ψηφοφόρων από τη ΝΔ σε άλλους χώρους; Αυτό το συμπέρασμα σου βασίζεται σε κάποια στοιχεία ή απλώς το πιστεύσεις πως αυτό συνέβει; Γιατί αυτό είναι ψέμματα και παραπληροφόρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. οσο τα ιδια προσωπα θα ανακυκλωνωνται στην πολιτικη ,το αποτελεσμα θα ειναι παντα το ιδιο!!!!!!!μονιμα θα κλεβουν και μονιμα εμεις οι idiots θα πληρωνουμε.περιμενω το νεο ρευμα ,που ειναι επιτακτικη αναγκη να φανει,για να παρω τις αποφασεις μου......και μια συμβουλη σε ολους μας...πρεπει να πηδηξουμε τον τοιχο για να δουμε τι υπαρχει απο την αλλη πλευρα!!!!!!!!υπαρχει και μια ταινια ,δεν θυμαμαι καλα τον τιτλο,κατι σαν ...το σκοτεινο δασος..(οχι το σκοτεινο ποταμι) που μια τυφλη κοπελα,σπαει τα δεσμα ,ξεπερνα τους φοβους της,και βγαινει εξω απο τα τειχη,,,,,,η συνεχεια επι της οθονης.οποιος θυμαται τον τιτλο ας στειλει μειλ στο lario57@yahoo.gr.
    βοηθεια μας!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ πολίτη, θλίψη και αγανάκτηση μου προκαλούν τα χθεσινοβραδινά μηνύματα των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων τις αντιπολίτευσης. Ο Παπανδρέου με τις δηλώσεις του απέδειξε πως για το μόνο που νοιάζεται είναι η εξουσία και ο πρωθυπουργικός θώκος. Η Παπαρήγα εξακολούθησε να μιλά ως «στρατηγός» για αντεπίθεση και σαν αλαφροΐσκιωτη φαντάστηκε και φαντάζετε σχέδια, συνομωσίες και προβοκάτσιες. Ο Καρατζαφέρης βρήκε σε αυτές τις εκλογές σωσίβιο σωτηρίας αφού κάτι η αγανάκτηση του κόσμου από το επίπεδο της πολιτικής, κάτι οι λαθρομετανάστες και η φτώχεια, του έδωσαν επιπλέον πολιτικό χρόνο ζωής. Ο Τσίπρας πληρώνει την πολιτική φυγή του κόμματός του από την οικολογία και την κόντρα του με τον Αλαβάνο. Βλέπετε το δέλεαρ της εξουσίας με όχημα το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τριγμούς στο ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε αυτήν την σάπια εικόνα της πολιτικής που παρουσιάζεται με λόγια και έργα, η μόνη αξιόπιστη και σοβαρή φωνή εξακολουθεί να είναι ο Καραμανλής.
    Ελπίζω πως τελικά ένας κούκος θα φέρει την άνοιξη.
    @ΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ politi η ιστορία της αποχής είναι σίγουρα σοβαρό και πολύπλοκο θέμα. Άσε που στους εκλογικούς καταλόγους εμφανίζονται10 εκατομμυρια ψηφοφόροι!Έαν πάντως είδες ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ έχασε 900.000 ψήφους και δεν βλέπεις ότι το κυβερνητικό κόμμα είναι στο 32%,τότε δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα... Δές μια εξαιρετική ανάλυση που κάνουν στο Foreign Press για το θέμα της αποχής και θα κατάλαβεις την ουσία του θέματος www.foreignpress-gr.com
    Φιλικά, Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Πέτρο 3.08
    Μάλλον δεν διαβάζεις καλά φίλε.
    Εγώ γράφω ότι η αποχή είναι πρωτοφανής. Σίγουρα στους εκλογικούς καταλόγους , παρότι έγινε ένα ξεκαθάρισμα το 2005 ( αν δεν κάνω λάθος),χρειάζεται συνεχές ξεκαθάρισμα.

    Πρέπει όμως να ξέρεις ότι η σύγκριση του πληθυσμού μας (σύμφωνα με τις απογραφές) με τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους είναι λάθος.
    Στους εκλογικούς καταλόγους π.χ υπάρχουν και οι Έλληνες κατοικούντες σε άλλες χώρες.
    Μη τα απλουστεύεις γιατί οδηγείσαι σε λανθασμένα συμπεράσματα.

    Κάτι άλλο .Βλέπεις πουθενά να γράφω ότι ΜΟΝΟ το ΠΑΣΟΚ είχε αποχή;
    Γράφω και διάβασέ το καλά σε παρακαλώ, ότι:"Φάνηκε ότι δεν κατάλαβε ( ο κ. Παπανδρέου) τι ακριβώς περιέχει το μήνυμα των πολιτών.Το αποτέλεσμα σαφώς δεν σηματοδοτεί ρεύμα νίκης για το ΠαΣοΚ, το οποίο επίσης επλήγη σε σημαντικό βαθμό από την αποχή, χάνοντας περίπου 900.000 ψηφοφόρους σε σχέση με το 2007.

    Δυστυχώς αυτό το πρόβλημα ( το να μη διαβάζουν καλά)το συναντώ συχνά,και είναι ένα θέμα που ειλικρινά με λυπεί.
    Καταλαβαίνεις ότι δεν θέλω να σου αποδώσω μομφή. Είναι κάτι γενικό.Πιθανώς διαβάζοντας παρέλειψες το ..."επίσης".
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τελικά υπήρχε και κάποιος άλλος που κέρδισε πολίτη ή κέρδισμένος βγαίνει μόνο ο Καραμανλής. Γιατί αν υπολογίσουμε το 32 που πήρε συν το 48 της αποχής τότε παίρνει 80% στις χτεσινές εκλογές. Αν αυτό δεν αποτελεί προσωπική νίκη του Καραμανλή μόνο τυφλοί δεν το βλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Ανώνυμο 11.59-2.07
    Φίλε με συγχωρείς αλλά συγκρίνεις την π@@σα με την βούρτσα.
    Οι Ευρωεκλογές που (δολίως) αναφέρεσαι είχαν εντελώς προσχηματικό χαρακτήρα ως προς τα συμπεράσματα.
    Πριν από αυτές ,λίγους μήνες, είχαν διενεργειθεί οι εθνικές εκλογές με συντριβή του ΠΑΣΟΚ.
    Και εκεί (στις ευρωεκλογές του 2004) η αποχή ήταν μεγάλη , (κυρίως λόγω πρόσφατης απογοήτευσης των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ).

    ΟΜΩΣ σε αυτές τις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου έδωσαν δημοψηφισματικό χαρακτήρα .
    Έτσι αναγκαία θα τις συγκρίνεις με τις βουλευτικές εκλογές του 2007.

    Συγκρίνοντας με αυτές λοιπόν το ΠΑΣΟΚ έχασε 850.000 ψηφοφόρους. H ΝΔ έχασε 1.340.000 ψηφοφόρους.Όλοι αυτοί οι ψήφοι πήγαν στην αποχή και πολύ ελάχιστα σε άλλα κόμματα.

    Εάν δεν θέλεις να βλέπεις την πραγματικότητα, τουλάχιστον μη μας θεωρείς ανεγκέφαλους και προσπαθείς να περάσεις μηνύματα με κάλπικη επιχειρηματολογία ( αναφέρεις και το ΥΠΕΣ για να δώσεις βαρύτητα, σε τι ; στον κάλπικο "συλλογισμό" σου;) που μόνο κακό και απαξίωση στον χώρο σου φέρνουν.

    Εκτός και εάν είσαι τις λογικής του Χότζα ότι το σπίτι του γείτονα κάηκε και το δικό μου απλά τσουρουφλίστικε και ....έπεσε η σκεπή.
    Και ο ένας και ο άλλος ....στους δρόμους θα κοιμούνται.

    Από το αυτί και ξανά στο θρανίο που έλεγε και ο πιο πάνω φίλος. Τώρα δεν ξέρω για ποιο μάθημα. Των μαθηματικών, της λογικής, ή της προπαγάνδας!
    Όπως και να έχει από το αυτί και ....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έχω την εντύπωση ότι όλη η πραγματικότητα κρύβετε σε δύο ατάκες του υπουργού Πολιτισμού Αντ. Σαμαράς.
    Είπε ότι το μήνυμα του πολίτη είναι: "κάνω αποχή – δεν αλλάζω κόμμα αλλά δεν θα σας ξαναψηφίσω αν δεν αλλάξετε"
    και" σήμερα οι ψηφοφόροι προτίμησαν να μαυρίσουν, παρά να μας ...μαυρίσουν".
    Νομίζω ότι είναι από τους λίγους πολιτικούς που έπιασαν το μήνυμα όπως ΑΚΡΙΒΩΣ εδόθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΝ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ http://ekloges.ypes.gr/pages/index.html
    ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ 150000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔ ΣΧΕΔΟΝ 1000000 ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2004!

    ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΧΗ!
    ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΝΔΚΡΑΤΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!ΟΥΤΕ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ!ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ 1ΟΣ!ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΟΛΙΤΗ
    ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΗΦΘΗ.
    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ
    1)ΑΜΕΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
    2)ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ
    ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ,ΠΑΙΔΕΙΑ,ΜΜΕ,ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ,Ο Κος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Η ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ,ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΠΟΣΟΣΤΑ.
    ΝΟΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ?
    ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΩΝ(ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ
    ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ) ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ(ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Ο Κος ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙ) ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙΡΙΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ(ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΡΑΠΟΥΛΟΧΑΡΤΑ ΣΕ ΜΜΕ ,ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ,ΠΧ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΞ?
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ, ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ, ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΑΠΟ ΕΞΑΜΗΝΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΑΣ ΤΗΣ ΝΔ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΣΕ ΡΗΞΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε Ανώνυμε 4.14 είναι δικαίωμα σου να συγκρίνεις αυτές τις ευρωεκλογές με ότι άλλες εκλογές επιθυμείς και να βγάζεις το συμπέρασμα που εσύ θέλεις. Δεν πρέπει να ξεχνάς όμως ότι στις ευρωεκλογές δεν εκλέγεται κυβέρνηση και πρωθυποργός αλλά επιβεβαιώνεται η πολιτική τάση της εποχής όπως συνέβη και το 2004. Ακόμα και το 1999 επιβεβαιώθηκε άσχετα αν χάθηκαν από την ΝΔ οι εκλογές του 2000 για τους γνωστούς λόγους. Στις ερχόμενες εθνικές εκλογές η συμμετοχή θα είναι παραπλήσια των εκλογών του 2007 γιατί εκλέγεται κυβέρνηση και τότε θα μπορείς να κάνεις τις συγκρίσεις σου . Επίσης μου κάνει εντύπωση η ευκολία που αναφέρεσαι σε χαμένες ψήφους 850.000 και 1.340.000 συμπολιτών σου λες και αναφέρεσαι σε δεδομένα κουκιά - πρόβατα που χάθηκαν και θα γυρίσουν όλα πίσω στο μαντρί. Με τέτοιες λογικές το ποσοστό 32% των ευρωεκλογών θα φαντάζει σε λίγο καιρό μακρινό καλοκαιρινό όνειρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητέ φίλε @5:01, συμφωνώ με τα όσα λες αλλά θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις και στην οργανωτική βάση της ΝΔ. Πολλές ΝΟΔΕ δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους. Οργανωτικά η παράταξη βρίσκεται σε άσχημο δρόμο. Είναι καιρός να αλλάξουν στάση οι βουλευτές της ΝΔ και να αναδείξουν το έργο της κυβέρνησης (πχ Ηλεία – στο νομό δόθηκαν πολλά εκ. €).
    @@ΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΦΙΛΕ Κε 5,32
    Ο καθαρος λογος και το καθαρο προσωπο,πιστεψε με ,φερνουν περισσοτερο κοσμο απο τις διαφορες τοπικες που συνηθως αυτοβολευουν τους αξιωματουχους τους.
    Εμπειροι συμβουλοι,ειναι το δευτερο σε ισχυ χαρτι, καθε κυβερνητη
    Επεται η οργανωση. 5,01

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Βουλιμία για εξουσία. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό του ΠΑΣΟΚ.
    Σίγουρα όλοι αυτοί που επέλεξαν να στείλουν το μήνυμα δια μέσου της αποχής τους δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι από την υποδοχή του από το ΠΑΣΟΚ
    Δηλώσεις τύπου: "υπάρχει πρόβλημα δυσαρμονίας μεταξύ της οριακής αυτοδυναμίας της κυβέρνησης και των συσχετισμών του εκλογικού σώματος", ή του τύπου: "Αυτή η νίκη προοιωνίζεται αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία" ,αν μη τι άλλο φανερώνει ότι εκτός της εξουσίας δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο.
    Αυτοδύναμη κυβέρνηση με ....1.878.859 ψήφους στους 9.995.992 στο σύνολο.
    Έχουν τρελαθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φυσικα και εχουν στο ΠΑΣΟΚ βουλιμια για εξουσια και γιαυτο θα την κατακτησουν και θα μεινουν μια δεκαετια τουλαχιστον την ωρα που ο "Πολιτης" θα γραφει διαφορα περι κρισης του συστηματος.
    Αποχη σημαινει αποχη.Οι απεχοντες δεν υπαρχουν,δεν παιζουν ρολο ,γιατι να τους υπολογισουν.
    Στις βουλευτικες η αποχη θα ειναι μικροτερη και τα δυο μεγαλα κομματα θα ανεβουν.Θα παμε απο 36-32 σε 40-37 ή κατι παρομοιο για το ΠΑΣΟΚ.Μολις το ΠΑΣΟΚ αποκτησει πλειοψηφια εστω και μιας εδρας θα δωσει υπηκοοτητα και δικαιωμα ψηφου σε 600.000 μεταναστες που θα το ψηφιζουν μονοκουκι και αντε γεια.
    Γιατι να μην ειναι χαρουμενοι;Ερχεται μια νεα εποχη σοσιαλιστικου φαγοποτιου και δεν τρεχει τιποτα.Οι απεχοντες ας απεχουν-ποιος ενδιαφερεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο Ιθαγενής

    Αγαπητέ πολίτη, λυπάμαι που θα το πω, αλλά μάλλον δεν κατάλαβαν τίποτα.
    Για το ΠΑΣΟΚ δεν με ενδιαφέρει, γιατί είναι απλά στον κόσμο του με μόνο αυτοσκοπό την κατάληψη του ταμείου της εξουσίας.
    Η ΝΔ όμως? Το κόμμα που στηρίζαμε?
    Αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με τρία σκέλη:
    -Πρόβλημα συμπεριφοράς: οι κύριοι πρέπει να αντιληφθούν ότι εμείς τους τοποθετήσαμε στην καρέκλα της εξουσίας και όχι στο καναπέ του σαλονιού για να νέμονται την εξουσία, κλείνοντας πόρτες παράθυρα και ώτα και επικοινωνόντας μαζί μας παραμονές εκλογών με SMS.
    -Πρόβλημα στελεχών: με στελέχη του σωλήνα, που δημιουργούν και διαιωνίζουν και το πρώτο πρόβλημα, ξεκομμένους από την κοινωνία και τους εργασιακούς χώρους, πάλι καλά να λέει για το ποσοστό
    -Πρόβλημα Πολιτικής: το σημαντικότερο, θα πρέπει ο αγαπητός ΚΚ ο Β να καταλάβει ότι πρέπει να κυβερνήσει.Δεν τον ψήφισα για να συνεχίσει το Σύστημα ΠΑΣΟΚ.Δεν τον ψήφισα για να έχει χρονική υστέρηση στην αντίληψη των λαθών των συνεργατών.Δεν του επέβαλα συνεργάτες, αυτός τους κάλυπτε.Δεν τον ψήφισα για να εφαρμόσει τον πολιτικό πολιτισμό, αλλά για να να πάει κάποιος μέσα, έστω και μπλε που αντί να τιμωρούνται προάγονται.Δεν τον ψήφισα για να μπουσουλάει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων αλλά για να περπατήσει στο δρόμο αυτό.
    Ας καταλάβει και ας αποφασίσει ότι μετά από 5 χρόνια θα πρέπει να κυβερνήσει και όχι να διαχειριστεί καταστάσεις.Δεν μπορεί να είναι ισορροπιστής στην κομματική αρένα, είναι Πρωθυπουργός της χώρας.Ας ενεργήσει και ας κάνει λάθη, η χώρα έχει προβλήματα επιζητεί λύσεις και απαντήσεις, όχι αναβλιτικότητες και δισταγμούς.
    Διαφορετικά την επόμενη φορά δεν θα γυρίσουμε απλά την πλάτη, αλλά θα πάρουμε άλλο δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αναλύσεις επί αναλύσεων, κοινώς τα ίδια και τα ίδια. "Ο Καραμανλής καλός μεν αλλά δεν έχει στελέχη", "τι να κάνει μόνος του", "κουμάντο κάνει η Ντόρα", "δεν ξέρει να επιλέξει συνεργάτες" "καλύπτει τους πάντες" και άλλα πολλά που συστηματικά ακούγουνται.
    Μωρέ άμα τον ήθελε το σύστημα (το εντός και το εκτός...) να δείτε πόσο "τέλειοι" θα ήταν όλοι οι συνεργάτες του, να δείτε που δεν θα έβγαινε στην φόρα κανένα σκάνδαλο (ή δήθεν... σκάνδαλο)
    όλα θα ήταν μια "χαρά".
    Επί ΠΑΣΟΚ που γίνονταν τα αίσχη, που κατακλέψανε το σύμπαν, ακούσαμε ποτέ τίποτα? Όσο τους ήθελαν (οι γνωστοί-αγνωστοί) να κυβερνούν, κυβερνούσαν και τους εκθείαζαν κιόλας, όταν κατάλαβαν ότι ο κόσμος είχε φθάσει στο αμήν και σε λίγο θα τους έπαιρνε με τις πέτρες, άρχισαν τις γνωστές τακτικές με σκάνδαλα κ.α. και τους βάλανε στην "άκρη" για να φέρουν τον Καραμανλή.
    Έλα όμως που αυτός δεν τους βγήκε όπως ήθελαν και εκ τότε προσπαθούνε με κάθε τρόπο να τον τελειώσουν....
    Αυτό είναι λοιπόν το πρόβλημα και κανένα άλλο.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ

    Το μήνυμα των εκλογών είναι ότι οι πολίτες δεν εδιαφέρονται για τα κοινά σε ποσοστό 50%.
    Προσωπικά (και παρακαλώ μην το σβήσεις) θεωρώ ότι το 50% αυτών των Ελλήνων είναι βόδια ή αν θες πρόβατα που άγονται και φέονται οπου τα σαλαγάνε. Το Μήνυμα είναι ''συνεχίστε να τρώτε οι Έλληνες είναι βόδια που κοιμούνται και δεν αντιδρούν''. Σιγά που έσκασε κανένας για την αποχή και τάχα μου την πήραν σοβαρά . Τα αυτιά των ψηφοφόρων χαιδεύουν ρεεεε.
    Αν αύριο αλλάξει κάτι σφυρίχτε μου κλέφτικα...

    Συγχωρήστε το ύφος μου, αλλά μόνο έτσι μπορώ να εκφράσω αυτά που θέλω να σας πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τελικά Πολίτη το Sms εχει πολλούς αποδέκτες ή μόνο το ΠΑΣΟΚ αν κρίνω από το άρθρο σου; Τελικά δεν καταλαβαίνω γιατί ένας ανεξάρτητος ακομάτιστος έχει έμμονες φθονερές ιδέες μόνο για ένα κόμα; Μήπως από αυτόν κυνδινεύει η εξουσία σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Aυτό που πεισματικά η Νέα Δημοκρατία αρνείται να δει από την πρώτη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις άρχισαν να δίνουν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι με ποιο ποσοστό χάνει. Αλλά αυτό καθαυτό το γεγονός ότι χάνει από το ΠΑΣΟΚ!
    Eίτε το κόμμα τους χάνει, είτε κερδίζει, είτε σημειώνει πύρρειο νίκη, συνεχίζουν όλοι να αρμενίζουν μέσα στη μακαριότητά τους. Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος δεν έγινε το 2000, όταν το γνωστό θέμα των ελληνοποιήσεων έδωσε τη χαριστική βολή. Δεν έγινε ούτε το 2004. Και αυτό είναι το χειρότερο. Διότι έτσι δεν έγιναν αντικείμενο προς μελέτη και παραδειγματισμό για το μέλλον -όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος- οι λόγοι για τους οποίους ο λαός καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ.
    Φυσικά, αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος δεν έγινε ούτε το 2007. Κανείς δεν μας είπε γιατί σε 3,5 μόνο χρόνια η Ν.Δ. έχασε τόσο μεγάλο μέρος της εκλογικής της δύναμης, γιατί η Βουλή έγινε πεντακομματική -με διαρροή νεοδημοκρατικών ψήφων προς το πέμπτο κόμμα- γιατί υπερπροβλήθηκαν αποτυχίες και ολιγωρίες και έμειναν άγνωστες οι επιτυχίες.
    Με την τακτική αυτή, πίσω από την οποία κρύβονται κάθε φορά οι υπεύθυνοι, η επανάληψη των λαθών έρχεται πάντα ως μοιραίο αποτέλεσμα.
    Και το αποτέλεσμα θα είναι στις βουλευτικές εκλογές πρώτο κόμμα να έρθει το ΠΑ.Σ.ΟΚ....και ξανά πρός τη δόξα τραβά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Sms Για τους λαικιστές και τους αυριανιστές δεν είχε; Είδες πως ο Παπακωνσταντίνου χειρίστικε το θέμα της Μαριέτας. Ναι της κουμπάρας του Καράβελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Φ5PILOT: Εγώ μόνο έναν ξέρω με "έμμονες φθονερές ιδέες", έναν που υπερασπίζεται με απίστευτη εμμονή την "Παγκόσμια Διακυβέρνηση" με άρθρα του,έναν που ρίχνει τόνους λάσπης εναντίον των κομμουνιστών, επειδή μένουν ακλόνητοι στην "παλαιολιθική" ιδέα του Έθνους-Κράτους και της εθνικής κυριαρχίας. Ποιός είναι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αγαπητέ πολίτη,
    Ζητώ συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.
    Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.
    Στο πρώτο κομμάτι της απάντησής σου συμφωνώ.

    Στο δεύτερο κομμάτι που αφορά την πολιτική, από την δική μου οπτική, το ότι δεν μετακινήθηκαν που λές δεν προκύπτει από κάπου.
    Και εξηγούμαι. Η σημαντικότατη απώλεια ψήψων της ΝΔ, σε πρώτη ματιά δεν δείχνει σημαντική μετατόπιση ψηφοφόρων σε άλλο πολιτικό σχηματισμό. Αυτό όμως ίσως συνέβη διότι δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.
    Δεν σημαίνει αυτόματα και προσωρινή απομάκρυνση.

    Έχεις δίκαιο για το θέμα αντικειμενικότητας.
    Θα ήταν προτιμότερο εκ μέρους μου να το επισημαίνω όταν το διακρίνω και να μη μιλάω γενικώς, για αυτό και ζητώ συγγνώμη.

    Στη διάθεσή σου για περαιτέρω συν-συζήτηση η οποία είναι πάντα εποικοδομητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή