Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Nullum poena sine legum


Σε μια Ελλάδα που βαίνει όλο και πιο πολύ στο παράλογο, λησμονούμε -με επιταχυνόμενη πνευματική «απολέπιση»- όλο και περισσότερες από τις βασικές κοινωνικοφιλοσοφικές αρχές που έχουν θεμελιωθεί ανά τους αιώνες.

Μια από αυτές αναλογιζόμουν χθες . Βασική κοινωνική αρχή που θεμελιώνει την ύπαρξη της ευνομούμενης κοινωνίας.«Nullum poena sine legum» (μτφρ: καμιά ποινή χωρίς νόμο).

Αιτία των αναλογισμών μου στάθηκε η επιστολή του κ. Ρουσόπουλου προς τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Καραμανλή, με την οποία του γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές.

Οι λόγοι εμπεριέχονται σε λίγες μόλις λέξεις:«..Οι συνθήκες ισοπέδωσης που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό, δεν μου επιτρέπουν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από την συκοφαντία.... Δεν διαπραγματεύθηκα και δεν διαπραγματεύομαι την πολιτική μου επιβίωση σε βάρος της αξιοπρέπειάς μου».

Δεν εξετάζω την απόφαση του κ. Ρουσόπουλου από την καθαρά πολιτική πλευρά , αλλά από την κοινωνικοφιλοσοφική πλευρά.

O κ. Ρουσόπουλος θεωρήθηκε από το ΠαΣοΚ ως το ισχυρό επικοινωνιακό χαρτί της ΝΔ, στοχοποιήθηκε, και κάποια στιγμή κατηγορήθηκε για την υπόθεση Βατοπαιδίου.
Έγινε εξεταστική επιτροπή (όπως επιτάσσει ο νόμος), και παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , όπου χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και ψευδομάρτυρες( χωρίς κανείς να αναλάβει το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας αναίσχυντης και βαθιά αντιδημοκρατικής πράξης), το μόνο που προέκυψε ήταν το γεγονός ότι ο ηγούμενος Εφραίμ ήταν ο ...πνευματικός του.
Όπως άλλωστε και πολλών άλλων πολιτικών από διάφορα κόμματα , μεταξύ των οποίων και του ΠαΣοΚ.

Μέχρι στιγμής , (καθώς όπως βαίνουν οι κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, δεν είμαι σίγουρος για το μέλλον) δεν υπάρχει σχετικός νόμος που να ποινικοποιεί την ....ύπαρξη πνευματικού.

Το επίσημο ΠαΣοΚ επιμένει όμως και τον κατηγορεί βάσει της ...περιρρέουσας ατμόσφαιρας.
Μα ούτε αυτή αναφέρεται σε κανένα νόμο,εκτός των νόμων που επιτάσσει το εγχειρίδιο του ...Γκέμπελς.

Στην μεταμοντέρνα Ελλάδα ανατρέπουμε λοιπόν την βασική αρχή της ευνομούμενης κοινωνίας, ρίχνουμε στα τάρταρα των πολιτικών σκοπιμοτήτων το «Nullum poena sine legum» (μτφρ: καμιά ποινή χωρίς νόμο), και ...προχωράμε.

Αλλά.... ξέρουμε που πάμε; Ξέρουμε που μας οδηγεί αυτό το μεταμοντέρνο μονοπάτι; Ξέρουμε ότι σ`αυτό το μονοπάτι... «Latet ..anguis in herba»( μτφρ: ένα ...φίδι κρύβεται στα χόρτα). Το μαύρο φίδι του Φασισμού!

18 σχόλια:

  1. Σιγά ρε παληκάρι, μας έπεισες πως είσαι ένα από τα παπαγαλάκια, που αφού δεν κατόρθωσαν να κάνουν τη Ν.Δ. να ανακάμψει, βάλθηκε να την παρουσιάσει σαν λευκή περιστερά. Σάπιος ο Ρουσόπουλος, ανήθικος ο πνευματικός του, ανήμπορος να αντιδράσει και να ελέγξει την κατάσταση ο αρχηγός. Τα υπό,λοιπα είναι φαρισαϊσμοί για πτωχούς τω πμεύματι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 10:51
    Ο Ζαχόπουλος,τι σκάνδαλο έκανε?
    Ζούμε την φασιστική περίοδο,της γενιάς του πολυτεχείου και των ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Politis
    Εξαιρετικό το σημερινό σου άρθρο. Θα πρέπει να προβληματίσει όλους αυτούς που ζητάνε απομακρύνσεις, ξηλώματα, αποκεφαλισμούς με βάση όχι πραγματικές παραβάσεις αλλά εικαζόμενες και με κύριο (τακτικίστικο) στόχο την ικανοποίηση του λαικού αισθήματος. Μονάχα που η τακτική δεν πιάνει διότι η μεν (εκάστοτε ) κυβέρνηση "αποκεφαλίζει" με στόχο να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα η δε (εκάστοτε) αντιπολίτευση βγαίνει μετά τον αποκεφαλισμό και το παίζει δικαιωμένη.
    Η δικιά μου άποψη ? Δεν θυσιάζεις ανθρώπους (μιλάω πάντα για αθώους) και πολύ περισσότερο ιδέες επειδή "έτσι θέλει ο κόσμος". Υπερασπίζεσαι τις ιδέες σου και προσπαθείς να πείσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βασικες κοινωνικο-φιλοσοφικες αρχες?πολιτη σε βρισκω αρκετα ρομαντικο!!!ο κοινωνικος ιστος ειναι ετοιμος να σπασει,και η φιλοσοφια δεν εχει δωσει κατι σημαντικο τελευταια...μας εφτανε να ξερουμε βεβαια αυτα που ειχε "πει"παλιοτερα,αλλα ποιος ασχολειται!!!ειναι ποιο πικαντικο το "κατινιζειν"και σαφως κοινωνικοτερο....
    στην ελλαδα,στο μυαλο των πολλων ισχυει η αρχη της ενοχοτητας...και γιαυτο ειναι σημαντικη η περιρρεουσα ατμοσφαιρα και φυσικα ποιος και γιατι την δημιουργει...και με ποιο τροπο.
    η πολιτικη απλα επιστρατευει ολα τα οπλα της... για αναριχηση στην εξουσια.εμεις φταιμε που τους επιτρεπουμε να παιζουν με τα φιδια,γιατι αν ειναι να δαγκωσουν καποιον...μαλλον εμας θα δαγκωσουν... τοτε το χρωμα του φιδιου δεν θα χει πλεον νοημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ρουσόπουλος χτυπήθηκε άθλια.
    Για την πράξη που διασύρθηκε ήταν εντελώς αθώος.
    Η υπόθεση του Βατοπεδίου, όπως και η υπόθεση των ομολόγων τελικώς ΔΕΝ ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο.
    Όλα επιστράφηκαν στο ακέραιο (και στην υπόθεση των ομολόγων επιστράφηκαν μάλιστα με το νόμιμο τόκο. Συνεπώς όσοι μιλάνε για "καταλήστευση των ταμείων" από αυτή την υπόθεση απλώς συκοφαντούν).
    Ειδικά στην περίπτωση Βατοπεδίου από την κίνηση των λογαριασμών Ρουσόπουλου ΔΕΝ βρέθηκαν "μίζες".
    Το ερώτημα είναι αν "δολοφονώντας ηθικά" ένα πολιτικό, για κάτι που ΔΕΝ έκανε, κερδίζει η δημόσια ζωή;

    Μήπως κερδίζει η "κάθαρση";

    Μήπως κερδίζει το δημόσιο ήθος;

    Μήπως κερδίζει η δικαιοσύνη;

    Ή μήπως στέλνουν οι νταβάδες το μήνυμα "όποιον θέλουμε τον γκρεμίζουμε, όποτε θέλουμε" για να σφίγγουν οι κώλοι;
    Νομίζω ότι συμβαίνει αυτό το τελευταίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον καημένο το Ρουσόπουλο...

    Ηρθε στην πολιτική, τα κονόμησε, αποκαταστάθηκε οικονικά, και τώρα αποχωρεί και βγαίνει και από πάνω. Η αχαριστία σε όλο της το μεγαλείο. Νομίζει ό Ρουσόπουλος ότι απευθύνεται σε ηλίθιους. Οχι μόνο αυτός αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτικών. Είναι για να τον λυπάται κανείς τον καημένο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hρεμα ρε George.
    O Ρουσοπουλος ΔΕΝ τα κονομησε απο την πολιτικη.Ηταν απο τα μεγαλα ονοματα του Mega απο τοτε που δημιουργηθηκε το καναλι.
    Ναι ητανε γκαιμπελικη η πρωτοφανης λασπολογια που εξαπολυθηκε απο τα αδελφια του Ροκο και τους συνδαιτημονες του Τσουκατου.
    Ισως και αυτος να ηταν ενας απο τους λογους της μεγαλης αποχης η οποια δεν αρεσε στον Παγκαλο.Τωρα γιατι κουκουλωθηκε η παραδοση Οτσαλαν και η παραδοση των Ιμιων και γιατι τα καναλια επιτεθηκαν ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ στον Ρουσοπουλο για το Βατοπαιδι αλλα ΟΧΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ στους υπευθυνους για τα Ιμια και τον Οτσαλαν το ξερει καλλιτερα ο τεως αναπληρωτης υπουργος εξωτερικων (ΟΧΙ Υφυπουργος εξωτερικων οπως απαιτησε η μαμα του) και οι συμβουλατορες του εδω και στο εξωτερικο.
    Ουτε Ντορουλα και Κυριακος ουτε Jeffry.Υπαρχει πολιτικο κενο και πρεπει να τολμησουνε Ελληνες πολιτες να κατεβουν με νεο κομμα (στα ονειρα μου βλεπω Παπα Γιωργη Μεταλληνο,Θυμιο Παπανικολαου,Γιωργος Καραμπελιας και τοσοι αλλοι που οταν αγοραζουν απο την Siemens δεν "ξεχνανε" να πληρωσουν τον λογαριασμο).

    Kapsoulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν ο Καραμανλής έδιωχνε πέρυσι με τις κλωτσιές τον Ρουσόπουλο και τον Βουλγαράκη θα κυβερνούσε τη χώρα για πάρα πολλά χρόνια. Αυτός επέλεξε να τους καλύψει οπότε και του έμειναν οκτώ μήνες μάξιμουμ εξουσίας ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα...ήταν γιός ταχυδρόμου,πώς να μην τον καλύψει?Είμαι απαρηγόρητος.Τέτοιο παιδί να λείπει από την βουλή? άπαπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΡΩΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΩΡΑ - ΓΙΑ ΑΠΑNΤΑ ΡΕ GEORGE,HERBIE ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ - ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 244 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΙΞΕ Η ΕΕ?
    Α, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΞΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΝ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΣΑΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ. ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά υπάρχει Έλληνας που μπορεί να αναπολήσει τον Ρουσόπουλο πλην της Ζαχαρέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το απόλυτο παράδειγμα νεόπλουτου λιγούρη. Φεύγει πλουσιότερος απ΄ ότι ήρθε και έχει το θράσος να υπαινίσσεται ότι αδικήθηκε. Άντε χάσου μυρμηγκάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΗ Η ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ "ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ". ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; POLITIS, ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ; ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟΝ, "ΕΠΙΚΑΙΡΟ" ΞΑΝΑ;

    Σ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πράγματι ο Ρουσόπουλος για 5 σχεδόν χρόνια ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδος...μόλις απομακρύνθηκε άρχισε ο κατήφορος του Κωστάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν ανοίξει ο Ρουσόπουλος κάποια στιγμή το στόμα του και μιλήσει τι βρωμιές αναγκάστηκε να σκεπάσει θα γίνει σεισμός...μόνο τους διαλόγους από το dvd Ζαχόπουλου να αποκαλύψει πάει περίπατο το όνομα Καραμανλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπήρχε περίπτωση να μην τον βάλουν στο στόχαστρο όταν μόνος του μετά από τέτοιο χτύπημα... με τις φωτιές του 2007 πήρε τις εκλογές, όταν ΠΑΣΟΚ & ΛΑ.Ο.Σ (από τότε άρχισε η υπερπροβολή του "πατριωτικού..." κόμματος)είχαν λυσσάξει να ρίξουν τον Καραμανλή?
    Το σπουδαιότερο δε από όλα, ήταν ότι
    στήριξε και βοήθησε τον Καραμανλή στην στροφή που έκανε προς Ρωσία.
    Πάντως μην νομίζετε ότι τελείωσε. Έχω την εντύπωση ότι θα επανέλθει όταν θα έρθει η ώρα...

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το παραδειγμα της ζαχαρεας που έφυγε από το αλφα και πήγε στο άλτερ,ταυτόχρονα με την δίωξη του κοντομηνά και την αθώωση του κουρή για τα πλαστά τιμολόγια δείχνει σε τί μπανανία ήθελε(μηπως έγινε?) να μας μετατρέψει ο ρουσόπουλος.To πασοκ το είχε σιχαθεί ο κόσμος για το 5% των σκανδάλων του ανεπάγγελτου.Βέβαια αν βγούν ξανά οι του πασόκ και αρχίσουν πάλι τα ίδια βλεπω το λάος στο 20%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σιγά- σιγά ρε παιδιά!" Να φύγει ο Ρουσόπουλος, να φύγει ο Βουλγαράκης, να φύγει η οικογένεια Μητσοτάκη, να φύγουν οι Βατοπαιδινοί, να φύγουν αυτοί που πλήγωσαν την παράταξη!" Απλά να φύγουν χωρίς να τους αποδίδουμε συγκεκριμένες ευθύνες. Να φύγουν απλά γιατί η ΝΔ μετά από 5 χρόνια εξουσίας μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές διεθνές περιβάλλον, βαλλόμενη από όλα τα ΜΜΕ και με 47% αποχή πήρε 32%
    Προσωπικά θα προτιμούσα να φύγουν όλοι αυτοί οι βουλευτές που με τις δηλώσεις τους και για απολύτως αυστηρά προσωπικά οφέλη ή λόγω IQ ραδικιού υπονόμευσαν και συνεχίζουν να υπονομεύουν τη ΝΔ. Τουλάχιστον τα δικά τους "εγκλήματα" τα είδαμε όλοι γιατί τα έκαναν και συνεχίζουν να τα κάνουν μπροστά στο φακό της τηλεόρασης και από τις στήλες των εφημερίδων

    ΥΓ NULLUM POENA SINE LEGE , αν θυμάμαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή