Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Βγήκαν «μαχαίρια» στο ΠαΣοΚ


Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν κατάφερε να φέρει πιο κοντά τον κ. Γ. Παπανδρέου και τα ηγετικά στελέχη του κόμματος.
Η «επόμενη μέρα» των ευρωεκλογών βρίσκει το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης προβληματισμένο και καθόλου ενωμένο.

Η Ιπποκράτους είναι χωρισμένη σε δύο κατηγορίες στελεχών. Από τη μία είναι εκείνοι που δρουν συνεκτικά. Δεν πρωταγωνιστούν στον πόλεμο του παρασκηνίου και προσπαθούν να μη βγαίνουν «τα άπλυτα στη φόρα».

Υπάρχουν, όμως, και εκείνοι που συντηρούν με κάθε ευκαιρία τις ...διαχωριστικές γραμμές. Αυτοί βγάζουν ....«πλυμένα» (ξεπλυμένα θα έλεγα) και «άπλυτα» στην φόρα.

Θα σας δώσω δύο παραδείγματα. Ενός «άπλυτου και ενός ..ξεπλυμένου». Πρώτα το «άπλυτο».Την ίδια ώρα που συνεργάτες του κ.Γ. Παπανδρέου ,πριν λίγες ημέρες, προσπαθούσαν να υποβάθμιζαν ένα σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του κ.Βενιζέλου και του κ. Πάγκαλου, τηλεφωνώντας σε διευθυντές εφημερίδων για να το ...θάψουν ή στην χειρότερη περίπτωση να το περάσουν σε κάποιο παραπολιτικό μονόστηλο, την ίδια ώρα κάποια άλλα στελέχη του ΠαΣοΚ τηλεφωνούσαν σε συντάκτες και «έδιναν» αναλυτικά τους διαλόγους.

Τι είχε συμβεί;Η κατάσταση που επικρατούσε έξω από το γραφείο του κ.Γ.Παπανδρέου στην Βουλή μόνο μετεκλογικό κλίμα ευφορίας δεν παρουσίαζε.
Ενώ ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση των συντονιστών του ΠαΣοΚ ο κ.Γ. Παπανδρέου καθυστερούσε πολύ , με αποτέλεσμα κορυφαία στελέχη να περιμένουν επί αρκετή ώρα .

Η ώρα περνούσε αργά και βασανιστικά. Κάποια στιγμή ο κ. Βενιζέλος δεν άντεξε και εμφανώς συγχυσμένος άρχισε να φωνάζει στην γραμματέα του κ.Παπανδρέου Μαίρη Μακριδάκη : «Τι κάνουμε τώρα εδώ; Είναι απαράδεκτο να περιμένουν τα στελέχη. Αυτή η κατάσταση εμένα με προσβάλλει βάναυσα. Δεν μπορώ να γίνομαι θέαμα, σαν να είμαι σε ζωολογικό κήπο, και να περιμένω όρθιος σαν...βλάκας».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν το άφησε να πέσει κάτω: «Κάτσε αν θες, για να περιμένεις σαν.... καθιστός βλάκας»!
Το τι επακολούθησε μεταξύ των δύο ανδρών το καταλαβαίνετε. Άλλωστε και οι δύο έχουν ...ισχυρό ταμπεραμέντο. Μετεκλογική ...ευφορία!

Πάμε τώρα στο ...«ξεπλυμένο» που «έδωσαν» άλλα στελέχη (όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε στο «Παρόν»), με αρκετά σαφή και συγκεκριμένα μηνύματα .
«Ήταν πριν από 10 χρόνια και... Η Κοινοπραξία Ολυμπιακό Μετρό ΑΕ, που είχε αναλάβει τα έργα πολιτικού μηχανικού για το Μετρό, είχε οικονομικές διαφορές με την κρατική εταιρεία Αττικό Μετρό.

Ένας από τους δικηγόρους της Κοινοπραξίας είναι σήμερα βουλευτής του ΠαΣοΚ και από τους ευνοούμενους του Γιώργου. Τότε λοιπόν μαζί με άλλον ένα δικηγόρο ταξίδεψαν μαζί με τους εργολάβους στη Γερμανία... Εκεί συναντήθηκαν με γνωστό Έλληνα με σημαντική θέση, αδελφό κορυφαίου πολιτικού μας, ο οποίος φαίνεται ήταν ο ...μυστικοσύμβουλος του Αττικό Μετρό.

Οι διαβουλεύσεις πήγαν καλά. Θα πάρετε αυτό που ζητάτε αλλά θα παραιτηθείτε από όλες τις διεκδικήσεις ήταν η υπόδειξη. Έτσι κι έγινε. Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ ασφαλώς θα θυμάται...
Όπως και το ποσό στο οποίο έκλεισε η συμφωνία... Το αν υπήρξαν και δωράκια μόνο αυτός το ξέρει... Και ο αδελφός... Που ζει και σήμερα στη Γερμανία...»

Έβγαλαν τα πιστόλια σε ένα κόμμα που επικρατεί.... μετεκλογική ευφορία. Δηλαδή σε περίπτωση που το ΠαΣοΚ ηττηθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές τι έχει να γίνει; Θα βγάλουν ... υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα;

19 σχόλια:

  1. Πρός το παρόν αντιμετωπίζουμε, την παραίτηση που δεν είναι παραίτηση του κου Μανώλη,την παραίτηση που δεν είναι παραίτηση του κου Αλαβάνου, την άποψη αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετεξελιχθεί σε κόμμα και την άνοδο σχεδόν διπλασιασμό του ΛΑΟΣ. Αυτά είναι πραγματικά περιστατικά. Οι διχογνωμίες και οι διαφορές μέσα σε ένα κόμμα είναι πραγματικές διαφορές αλλά η ζωή θέλει και λίγο αλάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κόσμος χάνεται και ο πολίτης χτενίζεται με τι συνέβει προ εβδομάδας. Φαίνεται και εσυ λειτουργείς με ρυθμούς Καραμανλή!

    Τώρα για τον Σημίτη που φωτογραφίζεις ως χρηματιζόμενο, καλά κάνεις και προσφέρεις τροφή για ονειρώξεις σε ομοϊδεάτες σου. Μακάρι ΜΙΑ φορά να πεις κάτι που να ισχύει όμως, όχι σαν τον Παπακωνσταντίνου που είχες τρελαθεί στις σεισμικές δονήσεις μέχρι τις εκλογές και μετά λούφαξες.
    Και αφού σ' αρέσουν οι χρηματισμοί ρίξε μια ματιά στην οικονομική επιφάνεια των αιφνώς εφοπλιστών συγγενών του τωρινού πρωθυπουργού από εποχής εθνάρχη. Και στην επιφάνεια της άλλης μεγάλης οικογένειας της παράταξης και σύγκρινέ τα με την οικονομική επιφάνεια του Παπανδρέου (εξαιρουμένης της Μιμάρας για ευνόητους λόγους) ή του Σημίτη πχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλάτι ή καυτερό πιπέρι είναι το δεύτερο με τον βουλευτή και τον ..αδελφό;
    Εδώ ...κάηκα εγώ ο άσχετος που το διάβασα. Τι θα ...έπαθαν οι ...αναφερόμενοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να καταλάβω καλά. Κουμάντο στην ΚΡΑΤΙΚΗ εταιρεία έκανε ένας ...ξενιτεμένος αδελφός?

    Και ο βουλευτής πήγαινε στην Γερμανία για να κανονίσει τα " πανωπροίκια".
    Αυτά τα "πανωπροίκια" που είχαν στοιχίσει 72 δις δραχμούλες?

    Και αυτός ο τωρινός βουλεύτης μήπως είναι από τους καταγγέλοντες που έχει ανέβει μαζί με τον Κρητικό στα κεραμίδια και σκούζει?

    Ελλάς το μεγαλείο σου! Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα κορμιά και τα μαχαίρια στο Πασοκ.
    Η υποκρισία και μέσα στο κόμμα τους δεν περιγράφεται!!!\
    Δε μπορώ να καταλάβω τι εννοείς με το ..αδελφός!
    Με τον παπακωνσταντίνου έπεσες μέσα.
    Με το Ρόβλια πάλι μέσα έπεσες.
    Να δω ποιον θα βγάλεις στον τάκο τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΦΩΤΑ.ΕΙΣΑΙ Ο e-ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειλικρινα γελαω με την θεση σας.
    Μα αμα, δυστυχισμενοι,ηταν ετσι,και ηταν και γνωστα,γιατι ο πανσοφος αρχηγος σας,και πρωθυπουργος δικος μας,ωιμε,δεν εκανε κατι για να τους αποκαλυψεικαι να τους κλεισει μεσα;
    Με κουβεντες καφενειου,νομιζετε οτι θα σταματησετε την κατρακυλα σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αμερικανική εταιρία Μπεχτελ τι ρόλο παίζει άραγε?Εδώ σας θέλω αν και πιστεύω πως 2-3 γνωρίζουν.Ποιοι μιλούσαν με την εταιρία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιος ήταν ΥΠΕΧΩΔΕ τότε;(γνωστό!!!) Ποιος ήταν ο αδελφός στη Γερμανία; (???)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγνώμη αλλά εάν είχε γίνει τέτοιο περιστατικό μεταξύ δυο υπουργών έξω από το γραφείο του Kαραμανλή , μπορείτε να φανταστείτε τι χαμός θα είχε γίνει από τα παπαγαλάκια;
    Εδώ δύο υπουργοί τρώνε μαζί και επί ένα μήνα γίνεται πρωτοσέλιδο θέμα.

    Τέλος πάντων, αυτό που έχει σημασία είναι ότι το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ θυμίζει χύτρα.
    Και αυτό όπως και να το κάνουμε είναι κακό για την δημοκρατία μας.
    Η δημοκρατία μπορεί να λειτουργήσει μόνο με ισχυρή κυβέρνηση και ισχυρή αντιπολίτευση.

    Εάν μια από τις δύο παραμέτρους ή και οι δύο χωλαίνουν εκ των έσω , τότε παύει να υπάρχει το πρωταρχικό διακύβευμα της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η διαφορά είναι ότι οι υπουργοί κυβερνάνε και οι αποφάσεις τους επιδρούν στους πολίτες αν μπορεί να επιδράσει σε τίποτα αυτή η κυβέρνηση. Το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ήταν και χύτρα από παλιά αυτό δεν εμπόδιζε τον Καραμανλή με περισσή υπερηφάνεια να λέει στον Παπανδρέου. Κάτσε Γιώργο να ακούσεις. Κανένας δεν στεναχωριότανε τότε για την μη ισχυρή αντιπολίτευση.Συνήθως κοροϊδεύανε. Τώρα που οι ίδιοι δεν μπορούν ,τώρα σκέφτονται τον "Γιωργάκη". Η λογική λέει απλά ότι όλα αυτά γίνονται για ένα λόγο. Απλά δεν τα καταφέρνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Παππού,

    Το περιστατικό έχει δεόντως αναφερθεί εδώ και πάνω από μια βδομάδα.
    Μάλιστα, σε πολύ πιο γαραγαλιστική εκδοχή (που μπυ φαίνεται και πιο πιστή στο στυλ του Πάγκαλου): "Είτε καθιστός, είτε όρθιος το ίδιο μακάκας είσαι".

    Επί της ουσίας: σιγά τα ωά... Από το νιοστό φραστικό επεισόδιο Πάγκαλου-Βενιζέλου έως το συμπερασμα "βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ" η διαφορά είναι χάος.

    Και τέλος, παντων, για να διατηρείται και μια στοιχειώσης ισορροπία στην ιστοσελίδα, ας αφιερωθεί και μια ανάρτηση για τα γιαταγάνια που έχουν βγει στη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή βλέπω ότι μερικοί με το που διαβάζουν την λέξη ΠΑΣΟΚ , παθαίνουν μια ψυχοπλάκωση που τους εμποδίζει να διαβάζουν ένα κείμενο και πολύ περισσότερο να το ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ.

    Το άρθρο αναφέρει ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει ομόνοια. Υπάρχουν δυο ομάδες στελεχών στο κόμμα της Αξιωμ. αντιπολίτευσης.
    Αυτοί που κοιτάνε να τηρούν το "εν οικώ μη εν δήμω" και οι ....άλλοι.

    Το "βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ " αναφέρεται ΟΧΙ (εκτός εάν έχω ξεχάσει να διαβάζω)στο καθ` αυτό επεισόδιο Βενιζέλου-Πάγκαλου αλλά στις διαρροές.

    Το επεισόδιο το φέρνει σαν παράδειγμα ( το αναφέρει άλλωστε).
    Έγινε στον προθάλαμο του κ. Παπανδρέου , το γνώριζαν μόνο οι παριστάμενοι, άρα από αυτούς βγήκε προς τα έξω.

    Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι ...λαλίστατοι , που προκειμένου να εξυπηρετήσουν προσωπικά του συμφέροντα, βάλουν με μαχαιρώματα εσωκομματικά.

    Δεν είναι τυχαίο ότι το σκηνικό και ο διάλογος όπως δημοσιεύτηκε σε κάποιες .."παραμέσα" σελίδες λίγων εφημερίδων, συνοδευόταν από το έξης" Γιατί τώρα τελευταία έχει νεύρα ο Βαγγέλης;"

    Το δεύτερο παράδειγμα επιβεβαιώνει ότι κάποιοι άλλοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο.

    Για φατρίες μιλά το άρθρο και για "μαχαιρώματα" (και τις αποδεικνύει δια των παραδειγμάτων.)

    Ελπίζω να μπορέσουν κάποια στιγμή ορισμένοι αγαπητοί συνσχολιαστές να ξεφύγουν από το σύνδρομο " Καμιά λέξη για ΠΑΣΟΚ" γιατί έτσι δεν βοηθούν το κόμμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ κε Παππού,

    Σας ευχαριστούμε για τις διευκρινίσεις που αισθανθήκατε την ανάγκη να διατυπώσετε υπό το φόβο της μη κατανόησης του κειμένου. Παρά τις εν λόγω διευκρινίσεις ο τίτλος περί μαχαιριών παραμένει αναντίστοιχος του περιεχομένου.
    Προσωπικά, δεν αμφιβάλλω πως υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ, όπως και στη ΝΔ και στο ΣΥΝ.
    Όμως, ενώ είναι μεγαλύτερες στη ΝΔ (όπως κατα τεκμήριο συμβαίνει πάντα με τους ηττημένους)το άρθρο ασχολείται με το ΠΑΣΟΚ! Κατά συνέπεια, η μομφή για αντικειμενικότητα θα έπρεπε αλλού να απευθύνεται και τα περί "ευαισθησίας για το ΠΑΣΟΚ" είναι παντελώς άστοχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μα αγαπητέ μου Ανώνυμε 8.48 ο πολίτης καταλήγει στο ότι "αφου το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μετεκλογική ευφορία τι θα πρέπει να περιμένουμε σε περίπτωση που ηττηθεί στις επόμενες εκλογές?".
    Το βρίσκεις παράλογο , ή άστοχο το ερωτημά του?
    Είναι λογικό σε ένα κόμμα που ...επρώτευσε στις ευρωεκλογές, να επικρατούν τέτοια αλληλομαχαιρώματα?

    Σταμάτης

    ΥΓ. Και μόνο εάν διαβάσει κανείς το σχολιό σου επιβεβαιώνει τον Παππού που μιλά για ... Σύνδρομο
    " Καμιά λέξη για το ΠΑΣΟΚ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΜΑ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΠΑΣ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΣΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καιεγώ θα σταθώ στο τελικό συμπέρασμα του άρθρου."Εάν αυτά γίνονται σε ένα κόμμα που πολύ πρόσφατα ήρθε πρώτο στις ευρωεκλογές, τότε τι θα συμβεί εάν ήττηθει στις επόμενες εθνικές εκλογές?".
    Προβλέπω ότι θα επαναπροσδιοριστεί ο πολιτικός χάρτης της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κοιτάξτε τι θα γίνει στην ΝΔ μετά τις εθνικές εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή