Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Το ύποπτο παιχνίδι του Αλεξάντερ Ντάουνερ!


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δ. Συλλούρης, να θέσει ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου, το θέμα «Ντάουνερ».

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος κατήγγειλε το βρώμικο παιχνίδι σε βάρος των Κυπρίων που έχει εξαπολύσει ο αντιπρόσωπος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Σαλλούρης στις 26 Μαΐου ο κ. Ντάουνερ σε κλειστή συνάντηση με 25 άτομα ,που επέλεξε διότι ήταν υποστηρικτές ουσιαστικά του σχεδίου Ανάν, έκανε μια απαράδεκτη, άχαρη παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της Κύπρου.

Την ίδια τακτική ακολουθεί και σε άλλες κλειστές συγκεντρώσεις με Ελληνοκύπριους επιχειρηματίες, πολιτικούς και άλλους παράγοντες, τους οποίους παροτρύνει να εργαστούν σκληρά για να συγκεντρωθεί μια πλειοψηφία της τάξης του 53% υπέρ της λύσης στη βάση του Σχεδίου Ανάν.
Μάλιστα τονίζει ότι πρέπει να ...χωνέψουν ότι οι τουρκικές εγγυήσεις ....θα παραμείνουν, και δεν θα αποχωρήσουν οι έποικοι.

Πριν λίγους μήνες ( 25 Νοεμβρίου 2008) σας είχα παρουσιάσει την αυτού εξοχότητα κ. Ντάουνερ. Διαβάστε το σχετικό άρθρο ( Είναι πολλά τα λεφτά) για να καταλάβετε.

Όταν πρόσφατα οι δύο μεγαλύτερες και ιστορικότερες εφημερίδες της Κύπρου, ο «Φιλελεύθερος» και η «Σημερινή», καθώς και τα δυο μεγαλύτερα ιδιωτικά κανάλια, «Σίγμα» και «Αντέννα» σήκωσαν το θέμα, ο κ. Ντάουνερ το μόνο που αξιώθηκε να απαντήσει είναι ..«αηδίες».

Είναι η μόνιμη και γνωστή απάντηση όλων των μεταμοντέρνων διπλωματών ( Χόλμπρουκ, Μάρτι Αχτισάαρι κλπ) που έχουν καταστήσει την διαπλοκή επιστήμη.
Χρησιμοποιώντας τον ΟΗΕ ως ορμητήριο και συγχρόνως ως «Κολυμπήθρα του Σιλωάμ», προωθούν ανά την γη τα συμφέροντα της (πρώην) υπερδύναμης και των επιχειρηματικών κολοσσών που εξυπηρετεί.

Ο κ. Ντάουνερ θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε μια δημοκρατία, την οποία πρέπει να σέβεται. Πράγμα το οποίο απροκάλυπτα δεν κάνει.

Όπως ανέφερε μάλιστα άρθρο της εφημερίδας «Το Παρόν» της προπερασμένης Κυριακής, πριν από ενάμιση περίπου μήνα ο κ. Ντάουνερ πραγματοποίησε παρόμοια συγκέντρωση επιχειρηματιών, πολιτικών κλπ, στη Λεμεσό, όπου υποστήριζε ότι θα πρέπει να γίνουν δεκτές οι τουρκικές εγγυήσεις και ότι πρέπει οι Ελληνοκύπριοι να εργαστούν για να περάσει μια τροποποιημένη μορφή του Σχεδίου Ανάν, που θα φέρει, όπως λέγεται, το όνομα των Χριστόφια - Ταλάτ.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από τον δήμαρχο της πόλης Ανδρέα Χρίστου. Ο κ. Χρίστου ήταν πρώην υπουργός Εσωτερικών, στενός συνεργάτης του Προέδρου Χριστόφια.
Είναι ο πολιτικός στον οποίο αναφέρεται ο πρέσβης Ζαχαράκις στο προσφάτως εκδοθέν βιβλίο του και ο οποίος, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, όταν ο κ. Ζαχαράκις υπηρετούσε ως πρέσβης στην Κύπρο, του είπε ότι οι Κύπριοι δεν είναι Έλληνες, αλλά... ελληνόφωνοι!

Όλα αυτά έχουν περιέλθει φυσικά εν γνώσει του κ. Χριστόφια , ο οποίος θεωρεί ότι είναι λεπτό αυτό το ζήτημα και εάν οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Ντάουνερ ευσταθούν (..!) ξέρει, όπως είπε, πώς θα ενεργήσει: Ορθά κοφτά!

Για να δούμε κ.Πρόεδρε, γιατί κάτι δεν πάει καλά με το γραφείο σου. Από τον Νοέμβριο στα λέγαμε!

9 σχόλια:

  1. Και δεν του απάντησαν οι αδελφοί μας Κύπριοι, ότι "εμείς νοιώθουμε αηδία για εσάς κ. Ντάουνερ" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν πήγε στην Κύπρο ως διαμεσολαβητής του ΟΗΕ και προσπαθεί να προωθήσει αυτά που λες, νομίζω ότι δεν μπορεί να είναι μεσολαβητής.
    Μπορεί να είναι εκπρόσωπος μόνο των τουρκικών συμφερόντων.
    θα πρέπει επιτέλους και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας(αν σέβεται το αξίωμά του και τις υποχρεώσεις του έναντι του Κυπριακού λαού), να του εξηγήσει τον ρόλο του.
    Ορίστε κ. Χριστόφια. Πεδίον δόξης λαμπρόν. Μπορείτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μαγειρεύουν πάλι. Ότι έκαναν και την προηγούμενη φορά , μέσω των ΜΚΟ.
    Μάλλον στο τέλος του χρόνου πάμε για δημοψήφισμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για πόσο ακόμη θα βαφτίζετε ουσιαστικά συνωμότες εναντίον του κυπριακού λαού τους όποιους ξένους διανοηθούν να τους επικρίνουν αλλά και πράκτορες των τελευταίων τούς αντίστοιχους Κύπριους.
    Για πόσο ακόμη θα επιμένετε στην αδιάκοπη λασπολογία και το κυνήγι μαγισσών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ανώνυμο 3.41
    Φίλε τι είναι αυτά που λες , περι λασπολογίας κλπ?
    Ο Ντάουνερ δεν αρνήθηκε ποτέ ότι είναι στο προεδρείο της Hakluyt & Co,που λέει ο πολίτης στην παραπομπή.
    Όσο για τις συναντήσεις στην Κύπρο υπάρχουν μαρτυρίες.
    Λασπολογίες είναι όταν αναφέρονται "Ονόματα και διευθύνσεις"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ντόρα έχει καμιά σχέση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τον χαίρεσαι σύντροφε Χριστόφια τον στενό σου συνεργάτη.
    Να τον χαίρεστε και εσείς αδέλφια της Λεμεσού, τον Δήμαρχο σας. Άκου ..όχι Έλληνες αλλά ελληνόφωνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχετικά με το βιβλίο του κ. Ζαχαράκι και τον Α. Χρίστου θα ήθελα να παραθέσω ακριβώς το απόσπασμα , για να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα.
    Αυτό νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο βοήθημα, για όσους μελετούν πεπραγμένα και κατάντιες της 35ετίας…

    Ιδού λοιπόν το απόσπασμα από την «32η Ιστορία» και τη σελίδα 343:

    "Ο Α. Χρίστου, μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ και υιός ακελικού βουλευτού, μου ανέφερε τα εξής χαριτωμένα, στις 10 Απριλίου (1986): Ο ισχυρισμός για ύπαρξη Ελληνισμού στην Κύπρο συνιστά εσφαλμένη και αναληθή θέση!

    Η χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους Ε/κυπρίους αποτελεί συμπτωματικό γεγονός, γιατί αυτή επεβλήθη από μερικές εκατοντάδες Έλληνες, όταν στην Κύπρο ζούσε γηγενής πληθυσμός 500.000 ατόμων, επί των οποίων θα μπορούσαν να έχουν υπερισχύσει οι Αιγύπτιοι ή οι Φοίνικες!

    Η κατοχή της Κύπρου δεν είναι τουρκική αλλά ιμπεριαλιστική, το πρόβλημα είναι καθαρά δικοινοτικό και αυτό δεν το έχει αντιληφθεί ούτε η ελληνική Αριστερά, που προσπαθεί να δώσει μαθήματα μαρξισμού στο ΑΚΕΛ, ενώ είναι γνωστή για τις παρεκκλίσεις της!

    Τα δεινά της Κύπρου, αποτέλεσμα της συμπαιγνίας Ελλάδος-Τουρκίας-Αγγλίας, άρχισαν με την ένοπλη σύγκρουση των χιτών του Γρίβα και της Αριστεράς στη Λάρνακα το 1950, γιατί από τότε οι φασίστες επεδίωκαν να ενώσουν την Κύπρο με την Ελλάδα"!

    Δεν είναι… ε κ π λ η κ τ ι κ ό ;

    Λιάνα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λιάνα Κ.
    Έγραψες και πάλι
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή