Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Ο ύποπτος κ. Τρεπεκλής


Όποιος μελετήσει τον κατάλογο εκείνων που κατά καιρούς έχουν διατελέσει στελέχη της SAIC σχηματίζει την εντύπωση ότι ...μελετά τον αντίστοιχο των ενόπλων δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Από το 2002-ως γνωστόν- τη SAIC στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια εκπροσωπούσε η εταιρία συμβούλων PROFIT με βασικό μέτοχο τον κ. Γιώργο Τρεπεκλή.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όταν ο εισαγγελέας τον κάλεσε να καταθέσει στα πλαίσια της έρευνας για την αμαρτωλή σύμβαση C4I,και τον ρώτησε για τις σχέσεις που είχε με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου εκείνος απάντησε ως εξής: «Υπήρχε μία οικογενειακή φιλία του πατέρα μου με τον αείμνηστο πρόεδρο Ανδρέα Παπανδρέου του οποίου έχω διατελέσει σύμβουλος στις αρχές της δεκαετίας του ‘80. Γνωρίζω από τότε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου ....χωρίς να έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση μαζί του».

Όμως... όλοι θυμούνται τη συνεχή παρουσία του κ. Τρεπεκλή στο προεκλογικό στρατηγείο του προέδρου του ΠαΣοΚ το 2004 στη Μαυρομιχάλη.
Άλλωστε σε μια συνέντευξη πριν ένα περίπου χρόνο στην Ελευθεροτυπία (06/07/2008) το παραδέχεται , αναφέροντας μάλιστα ότι:«Ασφαλώς και ήμουν. Δεν μπορεί κανείς να μου στερήσει το δικαίωμα να συμμετάσχω σε μια προσπάθεια που πίστευα και πιστεύω. Είναι ύποπτο;».

Ασφαλώς και δεν είναι ύποπτη, υπό φυσιολογικές συνθήκες,η παρουσία του κ. Τρεπεκλή στο πλευρό του φίλου του κ.Γ. Παπανδρέου .
ΥΠΟΠΤΗ είναι όμως η εμπλοκή του σε ένα οικονομικό σκάνδαλο, την εποχή που ο φίλος του είχε σημαντική υπουργική θέση και φυσικά ως μέλος του ΚΥΣΕΑ, επηρέαζε πρόσωπα και αποφάσεις.

ΥΠΟΠΤΗ είναι και η άρνηση του κ. Τρεπεκλή ότι το επίμαχο διάστημα προ της υπογραφής της σύμβασης για το C4I, δεν υπήρξε επίσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών ,του φίλου του κ. Παπανδρέου. ΥΠΟΠΤΗ γιατί υπάρχει επίσημη κατάθεση στον ανακριτή που τον διαψεύδει.

ΥΠΟΠΤΗ είναι η κατάθεσή του στον ανακριτή όπου αυτοαναιρείται σε αυτά που δήλωνε πριν ένα χρόνο στην συνέντευξή του. Γιατί; Υπάρχει κάποιος λόγος ;

Τελικά πότε και που λέει αλήθεια ο κ.Τρεπεκλής; Στον ανακριτή ή στην συνεντεύξη του;

Γιατί αρνείται επίσης στον ανακριτή ότι ο κ. Παμπούκης , στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, δεν προσέφερε τις νομικές υπηρεσίες του στην PROFIT, κάτι που επίσης είναι ψευδές αφού έχει καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής; Υπάρχει και εδώ κάποιος λόγος;

Γιατί ο κ. Τρεπεκλής στον ανακριτή ισχυρίζεται ότι με τον κ. Παπανδρέου ΔΕΝ έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση , όταν με παλαιότερη δήλωσή του ο κ. Παπακωνσταντίνου τον αναφέρει .. ως πρώην συνεργάτη του κ. Παπανδρέου;

Τελικά ήταν συνεργάτης του κ. Παπανδρέου,που και πότε; Και εάν ναι, γιατί ψεύδεται ο κ. Tρεπεκλής ενώπιον του ανακριτή; Υπάρχει κάποιος λόγος ;

Είναι λοιπόν ύποπτος ο κ. Τρεπεκλής, Ναι ή Όχι;

11 σχόλια:

  1. Άριστα τα γράφεις εσύ Αγαπητέ Πολίτη, περνάνε όμως στον κόσμο με τέτοια... ΜΜΕ?

    Μ.

    Υ.Γ
    Αλήθεια με το θέμα της υφαλοκρηπίδας, τί έγινε? Κάτι γράφει το "Παρόν" για την Αίγυπτο ότι έκανε πίσω και κερδίζει η Τουρκία, αληθεύει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα είναι! Δεν βλέπω όπως τα "ανεξάρτητα" ΜΜΕ να το σηκώνουν το θέμα!
    Υπάρχει μια "αόρατη" προστασία , που προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ από πιο κέντρο πηγάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολίτη μήπως θα έπρεπε να τον ονομάζουμε...Ψευτεκλή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρώτη φορά έχω δει βομβιστική ενέργεια, όπως αυτής στα γραφεία της PROFIT ,(μικρής μεν ισχύος) που γίνεται κατά παραγγελία.
    Μην ξεχνάμε ότι η οργάνωση ενώ παλαιότερα δεν έστελνε προκηρύξεις ή έστελνε μετά από πολλούς μήνες, σε αυτή την περίπτωση (της εταιρείας του κ. Τρεπεκλή), έσπευσε πάραυτα να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία "νομιμοποιούσε" την μίζα των 6.5 εκατ που έλαβε ο φίλος του κ. Παπανδρέου.
    Ύποπτος λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Τρεπεκλής λέει ότι τα χρήματα τα μοιράστηκε με τον Δήμα. Τι μου θυμίζει αυτό το όνομα , τι μου θυμίζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ανακριτής εξέδωσε διάταξη με την οποία απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα σε 21 άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην επίμαχη σύμβαση 8002 και το C4I .
    Ανάμεσα σε αυτά δεν είναι ο πάλαι ποτέ «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος.
    Τώρα αν ο Τσουκάτος την κάνει για άλλες πολιτείες, ποιος θα φταίει;
    Μήπως η ΝΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. politi το Σαββατοκύριακο δεν έπαιξε το θέμα της siemens. Οι ειδήσεις είναι κατευθυνόμενες σε ποσοστό 95%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή είμαι φυσιογνωμιστής εκ πεποιθήσεως, ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να δω φωτογραφία του κ. Τρεπεκλή, καθώς για κάποιον ανεξήγητο τρόπο τα ΜΜΕ , Τρεπεκλή λένε αλλά φωτο ή βίντεο του κ.Τρεπεκλή δεν βλέπουμε μέχρι στιγμής.
    Τα αποτελέσματα από την φυσιογνωμική του ανάλυση τα κρατώ για τον εαυτό μου και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το έχεις πάρει χαμπάρι ότι ο Σπέκχαρτ ζήτησε από το Δένδια να μην προχωρήσει η δίωση του Τρεπεκλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ψηφίζω Ύποπτος και με τα δύο χέρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποια σχέση έχει με τον Τρεπεκλή που είχε τοποθετήσει στην θέση του Σκουλά , ως Γ.Γ. Τουρισμού ,ο Ανδρέας Παπανδρέου και ,όταν ήρθε στην Ελλάδα από το Λονδίνο , συνελήφθη ,ως ανυπότακτος στο Ναυτικό ,στον έλεγχο διαβατηρίων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή