Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Ο Χριστοφοράκος δεν θα δικαστεί στη Γερμανία.


Θα εκδοθεί στην Ελλάδα ο κ.Χριστοφοράκος αμέσως μόλις συλληφθεί από τις γερμανικές Αρχές, δηλώνει η Γενική Εισαγγελία του Μονάχου. «Δεν παίζει κανένα ρόλο αν είναι Γερμανός υπήκοος ή όχι», διευκρίνισε σε χθεσινή συνομιλία του με τον ΕΤ ο ανώτατος εισαγγελέας Ρούπερτ Σνάμπελ, ο οποίος παρακολουθεί από την αρχή την υπόθεση Χριστοφοράκου.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο κ.Χριστοφοράκος κάνει κινήσεις για να δικαστεί στη Γερμανία, «όμως αυτό δεν είναι νομικά εφικτό, οπότε την υπόθεση θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η ελληνική Δικαιοσύνη όσο κι αν ο διωκόμενος εύχεται να συμβεί το αντίθετο. Ας το εύχεται. Εμείς δεν σχεδιάζουμε να τον δικάσουμε εδώ».

Ο λόγος για τον οποίο η εκδίκαση του κ.Χριστοφοράκου είναι ανέφικτη στη Γερμανία είναι -σύμφωνα με τον Σνάμπελ- ότι «η υπόθεση αφορά καθαρά στη Siemens Ελλάδας. Τα χρήματα έμειναν στην Ελλάδα, εκεί όπου ο ίδιος πρόκειται παραπεμφθεί μόλις τον συλλάβουμε».

Όσον αφορά στις υποψίες συγκάλυψης του Χριστοφοράκου από τη γερμανική Δικαιοσύνη και τις γερμανικές Αρχές, ο Σνάμπελ είναι κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Κάνουμε τα πάντα για να τον βρούμε. Αναζητούμε πληροφορίες, τις διασταυρώνουμε, επεξεργαζόμαστε όλα τα στοιχεία και τα εξετάζουμε διεξοδικά. Είμαστε σε εγρήγορση 24 ώρες το 24ωρο και διεξάγουμε συνεχείς έρευνες για τον εντοπισμό του».

Όσο για το πού μπορεί να βρίσκεται τώρα ο κ.Χριστοφοράκος, ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας Μονάχου δηλώνει: «Δεν έχουμε ιδέα» και απαντά με επιφύλαξη στο ερώτημα αν βρίσκεται τελικά στο Μόναχο ή όχι: «Ως τώρα, δεν έχουμε βρει κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ο Χριστοφοράκος βρίσκεται ή βρέθηκε εδώ στο Μόναχο. Συνεργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές Αρχές. Δεν ξέρουμε όμως πού μπορεί να είναι. Μπορεί να βρίσκεται εντός Γερμανίας, στο Βερολίνο, στη Φρανκφούρτη, μπορεί εκτός».

Ωστόσο, η έντονη παρουσία στο Μόναχο ακόμα και μελών των ελληνικών διωκτικών αρχών κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανή η σύλληψή του..

16 σχόλια:

  1. Εγώ πάλι κατάλαβα "πιάσε το αυγό και κουρευτο" για το που είναι ο Χριστοφοράκος.

    Ασυγχώρητη αμέλεια της Δικαιοσύνης αλλά και της κυβέρνησης που έχει την ευθύνη για την εποπτεία της λειτουργίας της δικαιοσύνης.

    Ούτε για αυτό φταίει κάποιος? Πάλι κανείς δεν θα την πληρώσει?
    Ο πολύς κος Σανιδάς που παρεμβαίνει στα πάντα και κυρίως για να μην φτάσει καμιά ενοχλητική δικογραφία στη Βουλή, δεν είχε ρωτήσει τον ανακριτή γιατί αυτοί οι κύριοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και αν τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα?

    Μιλάμε για αστεία πράγματα. Όλα συνέβησαν σαν η φυγή να βόλεψε.

    Θυμίζω πως η Τσέκου του Ζαχό πέρασε κάμποσους μήνες προφυλακισμένη ως τρομερά επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια! Ωσάν να είμαστε όλοι λιγούρηδες σαν τον Ζαχό και να κινδύνευε να μας εκβιάσει!

    Τόσα χρόνια, δεν άκουσα κανέναν άλλον να προφυλακίζεται, ούτε για το Βατοπεδι, ούτε για τα ομόλογα, ούτε για τη Siemens μέχρι που το έσκασαν τα πουλάκια...
    Μόνο η υπαλληλίσκος η Τσέκου!!

    Ντρέπομαι ειλικρινά για τη χώρα μου.
    Αντε μετά να έχεις εμπιστοσύνη στην "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη...
    Που καταντήσαμε με τους Δένδιες και τους Σανιδάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μή βιάζεσαι 12 Ιουνίου 2009 11:01 πμ.
    Οταν "επαναπατρισθεί" μέ τό καλό (?), τότε θά δούμε ποιούς βόλεψε η φυγή του.
    Καί ίσως καταλάβουμε καί ποιοί τήν μεθόδευσαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπική μου γνώμη είναι να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Δεν με ενδιαφέρει αν φυλακιστεί. Εγώ θέλω να ακούσω ονόματα πολιτικών ,κι ας έχουν παραγραφεί τα αδίκηματά τους.Να βγει όλο το ΠΑΣΟΚ στη σέντρα και δύο-τρεις ψιλικατζήδες από τη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν αναφέρομαι καν στον πρώτο σχολιαστή. Από μακρυά κάνει μπαμ ότι είναι παπαγαλάκι.
    Τώρα για τον Χριστοφοράκο κύριε Πολίτη.
    Αυτός σίγουρα γνωρίζει πολλά. Έχω την γνώμη ότι σύντομα θα συλληφθεί και θα δικαστεί στην ΄χωρα μας όπως λέει και ο Γερμανός εισαγγελέας.
    Τότε θέλω να δω τι θα λένε τα διάφορα παπαγαλάκια. Θα έχουν βρει κάτι άλλο να σχολιάζουν .Μήπως πληρώνουν και τίποτα γι` αυτά που λένε?
    Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που λέμε , ντε!
    Εδώ δεν αναφέρονται καν στον Τσουκάτο, Τρεπεκλή, Σκαρπέλη, Μαντέλη, Βερελή. ΜΟΥΓΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12:36
    as anartisei kapoios ta pososta pou piran ana politikous sximatismous stin esiea..opos kai ston xoro ton "bloggers" sto internet tha dei tis gnostes anantistixies me ta pososta stin koinonia..
    les kai se orismena epaggelmata me sxesi tin epikinonia kai kapoies sinithies opos to blogging, exoun megaliteri perasi se sigkekrimenes politikopoiimenes omades plithismou..giati arage...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 12:36

    Ωραίος είσαι. Όποιος δεν συμφωνεί με την προκατασκευασμένη κοσμοαντίληψή σου είναι παπαγαλάκι!

    Δεν αμφιβάλλω πως στη Siemens εμπλέκονται κυρίως πασόκοι.
    Αλλά έχω πια την έντονη υποψία πως το πανηγύρι συνεχίστηκε και μετά το 2004 με τη ΝΔ, αν δεν είχε αρχίσει και πιο πριν γιατί τα συστήματα αυτά λαδώνουν και τις αντιπολιτεύσεις για να κλείνουν στόματα. Όπως θεωρώ πολύ πιθανό να χρηματοδότησαν πασόκους και μετά το 2004 για τον ίδιο λόγο.

    Εγώ αυτό που είδα είναι πως η ΝΔ άφησε τον Χριστοφοράκο να φύγει και πως δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση για το γιατί δεν του είχε καν απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.
    Τέτοιο "λάθος" δεν το κάνει ούτε πρωτοετής φοιτητής της νομικής!
    Και δεν θεωρώ το Σανιδά ανίκανο...

    Όσο για τη σύγκριση με τη μεταχείριση της Τσέκου, ΜΟΥΓΚΑ για να χρησιμοποιήσω το πλούσιο λεξιλόγιό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 1.10
    Ρε παλικαράκι , είναι το ίδιο ο εκβιασμός που αποδεικνύεται με μια απλή ανάκριση και ένα στοιχείο (όπως στην περίπτωση Τσέκου) , και το ίδιο είναι το σκάνδαλο της SIEMENS που τρέχει εδώ και δύο χρόνια με ανάμειξη ξένων ανακριτικών αρχών , αποστολή των εγγράφων στην Ελλάδα, αιτήσεις σε ελβετικές τράπεζες για λογαριασμούς, δικαστικές αναιρέσεις, εμπλοκή offshore με την δαιδαλώδη νομική διαδικασία, εξέταση χιλιάδων εγγράφων και εξέταση δεκάδων υπόπτων ή μαρτύρων;

    Μέχρι πριν φύγει ο Χριστοφοράκος εξεταζόταν (όπως και ΟΛΟΙ οι άλλοι ως μάρτυρας στην αρχή , και κατόπιν (πρόσφατα, πριν φύγει) τον κάλεσε ο ανακριτής ως ύποπτο.

    Λογικά κάποιο στοιχείο θα προέκυψε μέσα από ανοίγματα λογαριασμών ή μέσα από τις υπόλοιπες μαρτυρίες.

    Μέχρι που εξαφανίστηκε όποτε είχε κληθεί να καταθέσει πήγαινε στον ανακριτή.
    Με ποιο νομικό πρόσχημα λοιπόν ο ανακριτής να τον προφυλακίσει ως ύποπτο φυγής;
    Με ποιο νομικό πρόσχημα να του απαγορεύσει την έξοδο από την χώρα;

    Όσο για τα υπόλοιπα που σου έγραψε ένας άλλος φίλος περί περιρρέουσας ατμόσφαιρας κλπ, έχει απόλυτο δίκιο.
    Άλλωστε και στο νέο σχόλιό σου συνεχίζεις να λες περί "έντονης υποψίας κλπ".
    Ποιος είσαι ρε παλικαράκι ο ανακριτής; Δικαστικές αρχές δεν υπάρχουν;
    Όλα ισοπεδωμένα και φασιστικά τροποποιημένα πια. Μόνο οι φασίστες χρησιμοποιούν αυτούς τους συμπερασματικούς συλλογισμούς.
    Στις Δημοκρατίες αυτοί οι συλλογισμοί δεν υπάρχουν. Υπάρχουν αρμόδιες αρχές που αποφασίζουν και καταδικάζουν.

    Μέχρι στιγμής αυτά τα ονόματα (με πολιτική εμπλοκή εννοώ , γιατί αυτό μας ενδιαφέρει πρωτίστως) που ξέρουμε ότι είναι αναμεμειγμένα στο σκάνδαλο της SIEMENS είναι τα εξής: ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ, ΜΑΝΤΕΛΗΣ, ΣΚΑΡΠΕΛΗΣ, ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ!

    Ή παιδάκι λοιπόν είσαι (οπότε συγχωρείσαι), ή άσχετος (για να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη και σε προσβάλω)ή ...παπαγαλάκι που μπερδεύει ηθελημένα διάφορες καταστάσεις.
    Έλεος πια! Που νομίζεις ότι απευθύνεσαι; Σε μωρά ή μωρούς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Πλούταρχε,

    Καταρχήν μην εκνευρίζεσαι. Καθώς δεν είμαι παιδάκι, δηλώνω άσχετος και υποκλίνομαι στην υπερμέγιστη σοφία σου.

    "Μόνο οι φασίστες χρησιμοποιούν αυτούς τους συμπερασματικούς συλλογισμούς." γράφεις και παρακάτω αμολάς 4 πασοκικά ονόματα για τα οποία έχεις προκαταβολικά ακυρώσει το τεκμήριο αθωότητας! Μια χαρά σε βρίσκω.

    Ως άσχετος και χαζός και παρά τις νομικές σου παραθέσεις συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί η Τσέκου κυκλοφορουσε με χειροπέδες και όχι ο Χριστοφοράκος για τον οποίον εδώ και πάνω από ένα χρόνο ο Σίκατσεκ έχει καταθέσει πως "του δίναμε λεφτά για να λαδώνει πολιτικούς στην Ελλάδα". Τι άλλο χρειαζόταν τόσο καιρό ώστε (τουλάχιστον!) να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα ενός ατόμου που κατηγορείται πως διακίνησε 100 εκ. ευρώ (ή μάρκα, δεν θυμάμαι) μαύρο χρήμα ?????????????????

    Δεν θα σε ταλαιπωρήσω άλλο. Είναι το 3ο μου ποστ σήμερα και δεν το αντέχετε ούτε εσείς ούτε εγώ.

    Auf wiedersehen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άνθρωποι που είναι στα μέσα και τα έξω των μυστικών υπηρεσιών ισχυρίζονται ότι τον Χριστοφοράκο προστατεύει άνθρωπος της CIA. Μάλιστα λέγετε ότι τo Λάγκλεϊ είναι αυτό που θα αποφασίσει τελίκά εάν και πότε θα ...συλληφθεί .
    Σίγουρα παίζεται μεγάλο παιχνίδι που ξεπερνά τα στενά ελληνικά όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
    ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΥΓΟΔΙΚΟΥΣ
    ΜΗΠΩΣ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απορώ γιατί να διερευνηθεί η υπόθεση (μάλλον οι υποθέσεις γιατί δεν είναι μία) ήδη ο 12.22 έβγαλε το πόρισμα τους ενόχους και καταμέρισε τις ευθύνε όλο το ΠΑΣΟΚ και δυο τρεις ψιλικατζίδες της ΝΔ. Μπράβο ρε 12.22 έχεις πολύ χιούμορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Ας μη βιαζόμαστε.
    Τώρα η διαδικασία είναι στην ανάκριση .Θα ακολουθήσει φυσικά και η δίκη.
    Ας μη βιαζομάστε να εξαπολύσουμε τα βέλη στα διάφορα κόμματα.
    Αυτό που είναι δεδομένο μέχρι στιγμής είναι η ομολογία Τσουκάτου για τα χρήματα που έβαλε στα ταμεία του Πασοκ.
    Αυτό είναι το μόνο σίγουρο δεδομένο μέχρι σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Αυτό που είναι δεδομένο μέχρι στιγμής είναι η ομολογία Τσουκάτου για τα χρήματα που έβαλε στα ταμεία του Πασοκ."

    Σαν να ακούω τον Αντώναρο και το Ζαγορίτη.
    Έλεος! Αυτό το ξέραμε και ένα χρόνο πριν.
    Ένα χρόνο μετά είμαστε στο ίδιο σημείο και ο Χριστοφοράκος την έκανε.

    Αντε να δω αν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια, έστω τη μισή. Μέχρι τότε (πότε;) ας ξαναπαίξει η κασέτα:

    "Αυτό που είναι δεδομένο μέχρι στιγμής είναι η ομολογία Τσουκάτου για τα χρήματα που έβαλε στα ταμεία του Πασοκ." (δις-τρις-...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το μόνο δεδομένο μέχρι στιγμής είναι η ομολογία Τσουκάτου για τα χρήματα που έβαλε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
    " Αλλά αυτό είναι αδίκημα ; Πέρνω λεφτα απο μιά ιδιωτικη εταιρεία και τα πάω σε ένα κόμμα.Είναι αδίκημα κάποιου είδους;" Τάδε έφη Θ.Πάγκαλος.
    Και τρέχτε να κουρεύεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. na thimiso se kapoious pou epimenoun na exoun epilektiki mnimi, analoga pos tous simferei stin prospathia tous na akirosoun opoioasdipote mi filika pros ton xoro tous, thesi
    o k.sikatsek loipon mporei na ta eipe oti edine lefta gia ladoma meso tou k.xristoforakou, alla den edose kanena allo stoixeio kai kanena onoma..kai xoris stoixeia kai para mono tin martiria enos den ginetai na stirixthei nomika kati enantion enos politi..to xerei kai protoetis tis nomikis ayto..akoma kai germanou foititi,afou i germaniki dikaiosini den eixe strafei mexri tora enantion tou..
    kai ta stoixeia ta fernei mono i ereyna kai i antiparavoli martirikon katatheseon kai oxi oi antipoliteytikes korones tou enos i tou allou kommatos kai ton papagalon tous..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 8.35
    Τι "να θυμίσεις σε κάποιους" φίλε μου. Ένας παπαγάλος είναι που κάθετε όλη την ημέρα πάνω από το blog , και γράφει σχόλια.
    Το ύφος γραφής του το αποδεικνείει.
    Ενα πράσινο παπαγαλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή