Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Ζητείται αυτοκριτική


Η πολλαπλή ανάγνωση που έχει το μήνυμα της πρωτοφανούς, στην κοινοβουλευτική ιστορία του τόπου, αποχής των εκλογέων από την ψηφοφορία της 7ης Ιουνίου, περιλαμβάνει και την «Αριστερά του Περισσού».

Το ΚΚΕ, που θεωρείται φορέας της «ορθόδοξης άποψης» στο αριστερό κίνημα της Ελλάδας κινείτο τα τελευταία χρόνια συνεχώς ανοδικά.

Όμως στις «εκλογές της αποχής και των μηνυμάτων» της περασμένης Κυριακής βρέθηκε και αυτό στο καναβάτσο.
Η απώλεια ενός ευρωβουλευτή και των 155.000 ψηφοφόρων από τις ευρωεκλογές του 2004 και τις εθνικές εκλογές του 2007 ( 428.000 το 2009 , 580.000 το 2004 και 583.000 το 2007 ) είναι ένα αρνητικό μήνυμα που έρχεται να ανατρέψει τις δύο θετικές παραμέτρους που είχε το ΚΚΕ στην φαρέτρα του σε αυτές της εκλογές.

Την παράμετρο της παράδοσης , όπου οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ ανέκαθεν προσέρχονται στις κάλπες και κινητοποιούνται για την υπερψήφιση του κόμματός τους, και την παράμετρο των εξαιρετικά ευνοϊκών συνθηκών για το ΚΚΕ, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Σίγουρα μια αιτία πιθανόν να είναι οι τόνοι λάσπης που εξαπολύθηκαν εναντίον του , τόσο από την πλευρά του ΠαΣοΚ ,όσο και από την πλευρά του κ. Καρατζαφέρη.
Και οι δύο είχαν τους ...«ιδιαίτερους» λόγους τους. Το ΠαΣοΚ για τον προσπορισμό ψηφοφόρων του ΚΚΕ ,μέσω του γνωστού «φασιστικού δόγματος Πάγκαλου», και το ΛΑΟΣ για την μείωση των ψηφοφόρων του ΚΚΕ με σκοπό την υφαρπαγή της μίας εκ των τριών εδρών του ΚΚΕ. Πράγμα που τελικά κατάφερε συνεπικουρούμενο στη λασπολογία του ΠαΣοΚ.

Η ηγεσία του Περισσού πρέπει να αναλύσει με την πρέπουσα προσοχή το εκλογικό αποτέλεσμα για να εξαγάγει τα σωστά συμπεράσματα.
Κατ` αρχάς πρέπει να αλλάξει τακτική έναντι της προβοκάτσιας , η οποία είναι σίγουρο ότι θα επαναληφθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Θα πρέπει όμως να κάνει και την αυτοκριτική της τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ιδεολογικό επίπεδο. Αυτή η αποτυχία έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι συνέβη σε συνθήκες πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, περίοδο κατά την οποία θα έπρεπε, -σύμφωνα με τα μαρξιστικά ειωθότα -, να αυξάνεται η συσπείρωση γύρω από τα κομμουνιστικά κόμματα . Πράγμα που δεν έγινε!

Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν ότι το κυριότερο πρόβλημα που παρουσιάζει το ΚΚΕ, είναι τα μουχλιασμένα μυαλά του Περισσού , με τον πεισματικό δογματισμό τους που οδηγεί στον δρόμο της ιδεαλιστικής αντιμετώπισης των γεγονότων που εκφράζεται στο να προσαρμόζουν την πραγματικότητα στην τακτική τους και όχι την τακτική τους στην πραγματικότητα.

Απαιτείται άμεσα ιδεολογικός εκσυγχρονισμός.Δεν είναι δυνατόν σε κάθε εκσυγχρονιστική φωνή και να τοποθετούν την ταμπέλα του ρεφορμισμού.
Τα αραχνιασμένα μυαλά του Περισσού , πάσχοντα από πολιτικό Αλτσχάϊμερ, αγνοούν τις Λενινιστικές υποθήκες πάνω στο ζήτημα της αυτοκριτικής.

Να τι αναφέρει ο Λένιν: «Η στάση ενός πολιτικού κόμματος απέναντι στα λάθη του είναι ένα από τα ασφαλέστερα κριτήρια για τη σοβαρότητα του . Να αναγνωρίζει ανοικτά τα λάθη του, να βρίσκει τις αιτίες του λάθους, να αναλύει την κατάσταση που τα γέννησε, να εξετάζει προσεκτικά τα μέσα για τη διόρθωση του λάθους, αυτό είναι το γνώρισμα ενός σοβαρού κόμματος, αυτό θα πει εκπλήρωση από μέρους του των υποχρεώσεών του », (Β. Ι. Λένιν: Για τους κανόνες της κομματικής ζωής και τις αρχές της κομματικής καθοδήγησης,).

Μπορεί προσωπικά να διαφωνώ κάθετα με την ιδεολογία του ΚΚΕ. Όμως δεν παύω ποτέ στην ζωή μου να υποστηρίζω ότι αυτό το ιστορικό κόμμα είναι απαραίτητο στην κοινωνικοπολιτική σκακιέρα της χώρας μας.

Όσο πιο γρήγορα λοιπόν προβεί στην αυτοκριτική του ,τόσο καλύτερα θα ισορροπεί η κοινωνικοπολιτική ζυγαριά.

25 σχόλια:

  1. Μόνο με την Λιάνα καννέλη , γραματέα θα βρει το ΚΚΕ τον σημερινό του δρόμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά τή γνώμη μου τά μόνα κόμματα ιδεολογίας, ήταν η ΝΔ καί τό ΚΚΕ. Σήμερα είναι μόνο τό ΚΚΕ.

    Τά άλλα ήταν καί είναι κόμματα ευκαιρίας, λαικισμού, "ειδικών αποστολών".

    Τό ΚΚΕ είναι τό μόνο κόμμα πού παραμένει πιστό στήν ιδεολογία του. Δογματικά καί εκνευριστικά.
    Προσωπικά εκτιμώ αυτή τήν ιδεολογική πίστη καί σταθερότητα, πέρα από τίς σειρήνες τού κάθε είδους εκσυγχρονισμού. Αλλά...
    Καί η Ορθόδοξη Εκκλησία επιμένει ότι η κοινωνία πρέπει νά προσαρμόζεται στό θρησκευτικό δόγμα καί όχι τό δόγμα στήν κοινωνία. Τί δόγμα θά ήταν άλλωστε άν ακολουθούσε τίς κοινωνικές εξελίξεις.
    Ομως τό ΚΚΕ είναι κόμμα καί όχι θρησκεία ή λαογραφικό μουσείο.
    Φυσικά άν εκσυγχρονιστεί (ιδεολογικά), πιθανόν νά μήν έχει καί λόγο ύπαρξης.

    Η ΝΔ έχει στρογγυλέψει πολύ τίς ιδεολογικές της γωνίες, γιά νά διευρύνει τήν εκλογική της βάση αναφοράς, έχοντας όμως αποϊδεολογικοποιηθεί.
    Π.χ., λέξεις όπως πατριωτισμός, έθνος, ιστορία, θρησκεία, δημόσια τάξη κλπ, έχουν χάσει πιά τή στενή τους έννοια, ίσως καί τήν ύπαρξη τους στό ΝΔτικό λεξιλόγιο, σέ μιά προσπάθεια κόμμα καί παραδοσιακοί ψηφοφόροι νά προσαρμοστούν στά νέα (ευρωπαικά) δεδομένα.
    Ισως ήταν καί ο μόνος τρόπος νά αποφύγει τό γνωστό ...χρονοντούλαπο.
    Ετσι, μέ πολλούς ιδεολογικούς συμβιβασμούς, κυριαρχεί ακόμα καί σήμερα (τό πιστεύω) καί μάλλον καί στό προσεχές μέλλον, στήν πολιτική σκηνή.
    Γιά τό ΠΑΣΟΚ τί νά πεί κανείς.
    Μέ τό μανδύα τού σοσιαλισμού,κάλυψε ένα μεγάλο κομματικό κενό.
    Στέγασε όσους δέν ήταν αριστεροί ή δεξιοί, τούς κάποτε κεντρώους δλδ, τούς ονόμασε σοσιαλιστές, τούς διόρισε σοσιαλιστικά στό Δημόσιο καί επιδόθηκε στήν "αξιοποίηση" απανωτών ευρώ-πακέτων, γιά χάρη τών οποίων ξέχασε καί οράματα καί συνθήματα, διδάσκοντας, ευλογώντας καί κοινωνικοποιώντας τή διαφθορά καί μετατρέποντας τούς πρώην κεντρώους καί μετά σοσιαλιστές ψηφοφόρους σέ φανατικούς οπαδούς πού χόρτασαν "ψωμί καί δημοκρατία".

    ΣΥΡΙΖΑ καί ΛΑΟΣ τά κόμματα "ειδικών αποστολών".
    Τό ένα σπρώχνει βίαια τήν νεοελληνική κοινωνία σέ υπερεθνικούς, παγκοσμιοποιημένους πειραματικούς "εκσυγχρονισμούς" δοκιμάζοντας καί διευρύνοντας τίς αντοχές καί ανοχές της.
    Τό άλλο μεταφράζει τήν εκλογική του άνοδο σάν φρένο στόν κατήφορο καί προσφέρει στήριξη, επιβάλλοντας στήν κυβέρνηση νά πάρει μέτρα πού, κατά τή γνώμη μου, έπρεπε νά είχε πάρει από καιρό.

    Η ανάρτηση αφορά μόνο τό ΚΚΕ, αλλά ευκαιρίας δοθείσης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Η Αριστερά έχασε το τρένο. Ουσιαστικά η Αριστερά είναι βαμπιρική. Είναι πολύ πιο προσδιορισμένη, κεντραρισμένη στο status quo. Αυτό ισχύει παντού».
    αυτά είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης , βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

    Όμως να μου επιτρέψεις να συνεχίσω τις δηλώσεις του , που έχουν συνάφεια με το χθεσινό σου θέμα και τις αντιδράσεις από κάποιους φίλους.
    Συνεχίζει λοιπόν ο κ. Aνδρουλάκης και λέει:« Όσο για το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μια νέα επιστράτευση και πειστικό λόγο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει το ΠΑΣΟΚ. Η κάλπη έστειλε πολλά μηνύματα. Το ΠΑΣΟΚ είναι τώρα το πρόβλημα. Το ΠΑΣΟΚ είναι που πρέπει να σκεφτεί βαθύτερα στο αποτέλεσμα. Πολύ ωραία η νίκη, ήταν λυτρωτική και επομένως του λύνει τα χέρια. Αλλά χρειάζεται μια στρατηγική μετατόπιση στο ΠΑΣΟΚ. Στρατηγικού χαρακτήρα μετατόπιση. Έχει εγκλωβιστεί σ’ αυτό που λέμε “παραδοσιακό πινγκ πονγκ, εμείς εσείς” και μάλιστα σε μια ατζέντα παλιά και ακόμη χειρότερα, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε σκανδαλολογία».

    Αυτά είπε λοιπόν χθες αγαπητοί φίλοι ο κ.Μίμης Ανδρουλάκης, αριστερός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
    Βλέπετε καμιά διαφορά με αυτά που έγραφε ο politis και επαναστατήσατε?
    Μήπως μαζί με τον πολίτη είναι εμπαθής , δεκανίκι, δεξιός κλπ και ο κύριος Ανδρουλάκης?
    Ανοίξτε τα στραβά σας!!!!!!!
    (Ζητώ συγνώμη εάν βγήκα εκτός του σημερινού θέματος, αλλά δεν άντεχα άλλο....τις διάφορες ανόητες, ανώνυμες και επώνυμες φωνές, κάθε φορά που γράφεται στα blods κάτι για το ΠΑΣΟΚ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η σοσιαλδημοκρατία στη χώρα της διχτατορίας του προλεταριάτου είναι δύναμη αντεπαναστατική, που επιδιώκει την παλινόρθωση του καπιταλισμού και την εξάλειψη της διχτατορίας του προλεταριάτου ενονόματι της αστικής «δημοκρατίας».

    Στις κεφαλαιοκρατικές χώρες, όπου δεν υπάρχει ακόμα εξουσία του προλεταριάτου, η σοσιαλδημοκρατία είναι ή κόμμα αντιπολιτευόμενο απέναντι στην εξουσία του κεφαλαίου, ή κόμμα μισοκυβερνητικό, που βρίσκεται σε συμμαχία με τη φιλελεύθερη αστική τάξη ενάντια στις πιο αντιδραστικές δυνάμεις του καπιταλισμού και ενάντια στο επαναστατικό εργατικό κίνημα, ή, εξολοκλήρου κυβερνητικό, που υπερασπίζει άμεσα και απροκάλυπτα τον καπιταλισμό και την αστική «δημοκρατία» ενάντια στο επαναστατικό κίνημα του προλεταριάτου.

    Η σοσιαλδημοκρατία γίνεται πέρα για πέρα αντεπαναστατική και η αντεπαναστατικότητά της στρέφεται ενάντια στην εξουσία του προλεταριάτου μόνο όταν η εξουσία του προλεταριάτου γίνει πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η διάσπαση και όσα την ακολούθησαν έπαιξαν, αναμφισβήτητα, πολύ σημαντικό ρόλο προς μια αρνητική πορεία του αριστερού κινήματος στα τελευταία τριάντα χρόνια: Η Αριστερά δεν κατάφερε, στη δικτατορία και κατοπινά στη μεταπολίτευση, να γίνει αποφασιστικός παράγοντας των εξελίξεων, όπως οι συνθήκες επέβαλλαν και, σε μεγάλο βαθμό, επέτρεπαν.

    Ως πολιτική δύναμη, συρρικνώθηκε, πέρα απ' όσο η πολιτική συγκυρία, πιθανόν, προδιέγραφε.
    Σε ένα τέτοιο πολιτικό σκηνικό, η ηγεσία του Πασόκ μπόρεσε να "παίξει" ­ ομολογουμένως "έξυπνα" από τη μεριά της ­ με πολύ αποτελεσματικό τρόπο, να προσεταιριστεί το μεγαλύτερο μέρος των αριστερών πολιτών, να γίνει ο εκφραστής των πόθων ευρύτερων μαζών της ελληνικής κοινωνίας προς μια ριζική αλλαγή της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, να πετύχει, τελικά, και την άνοδό της στην εξουσία.

    Και βέβαια, ακριβώς γιατί το Πασόκ ενήργησε, σε μεγάλο βαθμό, ως "υποκατάστατο" και οι διακηρύξεις του διαμορφώθηκαν, στο μεγαλύτερο μέρος τους, εκ "δανεισμού", ήταν ένας πρόσθετος λόγος που αυτό κατέληξε στη σημερινή μορφή κι οι ιδέες του παραμορφώθηκαν.

    Εξ αντιθέτου, λοιπόν, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι και γι' αυτή την εξέλιξη θα έπρεπε να αναζητηθεί ένα μέρος της ευθύνης στην Αριστερά, επειδή δεν κατάφερε αυτή να ανταποκριθεί στον ιστορικό της ρόλο, πολύ περισσότερο που και κατοπινά θεώρησε υποχρέωσή της ­ ως μη ώφειλε ­ να ετεροκαθορίζει, ως προς το Πασόκ, τη στάση της.

    Μια χαρακτηριστική για την ελληνική Αριστερά αδυναμία, η έλλειψη κουλτούρας του διαλόγου, πήρε τις πιο παράλογες μορφές, έφτασε στο απόγειό της.

    Αυτός ήταν και ένας βασικός λόγος που και όσα ­ με βάση τη σκέψη "ουδέν κακόν αμιγές καλού" ­ θετικά στοιχεία μπορούσαν να υπάρξουν, ατόνησαν ή απέδωσαν ελάχιστα. Ετσι, για παράδειγμα: Οι νέες ιδέες που, στην πορεία της εσωτερικής στο αριστερό κίνημα διαπάλης, ακούστηκαν δεν βρήκαν πλατιά απήχηση στους φύσει και θέσει αριστερούς πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά εγώ δεν κατέχω και πολλά από βαθυστόχαστες αναλύσεις.
    Αυτό που ξέρω είναι ότι το ΚΚΕ μπορεί μεν να έχει δογματικό λόγο , αλλά ούτε λαϊκίζει , ούτε είναι πουλητάρη σε διάφορα ξένα συμφέροντα , ούτε έχει γίνει επάγγελμα , όπως τα άλλα ελληνικά κόμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο ΚΚΕ υπάρχει σοβαρό ζήτημα ηθικής.Τα στελέχη του άλλα λένε στο λαό και άλλα πράττουν. Τάχα πολεμούν τον καπιταλισμό και το κεφάλαιο. Ξεχάσατε το επεισόδιο με την κόρη της Παπαρήγα; Ξεχάσατε την απάντησή της στο DEBATE για τα 1400 ευρώ; Γιατί δεν δέχεται τον έλεγχο στα ταμεία του κόμματος;Για να μην φανερωθούν οι χρηματοδότες του Περισσού; Καλό θα ήταν τα στελέχη του ΚΚΕ να διαβάσουν την Φάρμα των Ζώων και να μας πούν την γνώμη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό το θέμα σου σήμερα πολίτη. Έτσι για να ξεφύγουμε από την πολιτική πλατφόρμα του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.
    Πιστεύω ότι ένα ΚΚΕ που δεν υποτάσσεται στον εμπειρισμό, αλλά για την επίτευξη του σκοπού του στηρίζεται στη γνώση, τη θεωρία, αυτή που θεμελίωσε ο Μαρξ ως μια ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΜΩΣ και ΑΝΑΠΤΥΣΟΜΕΝΗ θεωρία, είναι το πιο απαραίτητο Τhink Τank του 21ου αιώνα, για την χώρα μας.
    Γιώργος-Ηγουμενίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @2.00
    Φιλε και γω δεν "γουσταρω" την "βαθια φιλοσοφια".
    Για το ΚΚΕ θα σου πω ενα πραγμα,εχεις δικιο!! δεν ειναι επαγγελμα,ειναι ομως επιχειρηση.
    Τα 2 "πρωτα" κομματα βρισκονται ακομη στην φεδουαρχικη εποχη.Κατι σαν το κομμα των Μπουτο στο Πακισταν & το Μπααθ στην Συρια.Α!! Οπου 'ναι ισως μας φθασουν και οι Βορειοκορεατες.Καπου διαβασα οτι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ ειναι αρρωστος και ετοιμαζεται να τον διαδεχθει ο γιος του.
    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω ότι κάνεις κάποιο λάθος. Το ΚΚΕ έχασε μια έδρα απλά και μόνο επειδή μειώθηκαν οι έδρες της Ελλάδος στο Ευρωκοινοβούλιο. Αναλογικά της αποχής, νομίζω ότι έχασε τους λιγότερους. Κι ε΄γ ως δεξιός, το ψήφισα:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. To KKE ως κίνημα κατατρύχεται από ένα άρρωστο δίπολο σεχταρισμού - οπορτουνισμού που δεν του επέτρεψε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.
    Θέλει πολύ δουλειά για να βρει την σωστή του τροχιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η δομη του ΚΚΕ που εφαγε Βελουχιωτη,Ανδρεα Τζημα και που η εκαστοτε κυριαρχουσα κλικα του γ.γραμματεα αποκαλουσε πρακτορεσ τουσ προηγουμενους για να παθη τα ιδια απο την επομενη κλικα (βλεπε Ζαχαριαδη,Σιαντο,Κολλιγιαννη κλπ)στερησε το ΚΚΕ απο αγωνιστες με οξυδερκεια και το αποτελεσμα ειναι να παραμενουν οι γιεσμεν με τα θυμιατα στα χερια.Δεν ειναι τυχαια τα 200 κοστουμια του Φλωρακη (αρθρο της Αριστεας Μπουγατσου)ουτε η συνεργασια με Μητσοτακη ουτε η αποχωρηση η διαγραφη δοκιμασμενων σελεχων οπως ο Μ.Κωστοπουλος η ο Κ.Κερασουνλης.Ολα εχουν την διαλεχτικη ενοτητα τους οπου η γραφεικρατια συνανταται στην ουσια με τους πολιτικους χωρους του κεφαλαιου κρατωντας ομως ειτε ενα αριστερο ενιοτε βερμπαλισμο ειτε ενα κρετινικο λογο περι Σταλιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το γνωστό ΚΚΕ. Για την Παπαρήγα χθες, έφταιγαν όλη οι άλλοι, (κόμματα, πολιτικές, κεφάλαιο) για την αποχή , εκτός των ιδίων.
    Κάνουν ότι δεν κατανοούν ότι χρειάζεται μια συνολική κομμουνιστική επαναθεμελίωσης.
    Το ΚΚΕ έχει ως πρότυπο τα εκμεταλλευτικά "σοσιαλιστικά" καθεστώτα,και ορθώνει τείχη απέναντι σε ό,τι δεν ελέγχει ή κινείται με λογική κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολίτη εάν περιμένεις σοβαρή αυτοκριτική από το ΚΚΕ,πλανάσαι πλάνην οικτρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Που κατάντησε αυτή η χώρα!!!

    Κάποιος πιο πάνω δηλώνει δεξιός που ψήφισε ΚΚΕ! Και άλλοι το ίδιο έχουν πει.

    Αυτά μόνο στο "απέραντο φρενοκεομείο" της Ελλάδας συμβαίνουν.

    Στις φυσιολογικές ευρωπαϊκές χώρες, οι εκλογικές μετακινήσεις γίνονται μεταξύ όμορων πολιτικών χώρων και όχι με άλματα τέτοιου είδους.

    Αλλά εδώ είναι η χώρα του εμφυλίου πολέμου!
    Μισούμε τον πλησίον μας διότι αυτός μας απειλεί και όχι ο παραδίπλα.
    Μισούμε το διπλανό χωριό, αλλά όχι το πιο πέρα.

    Η ΝΔ προτιμά το ΚΚΕ από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ προτιμά τη ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ, κοκ...

    Καλά μυαλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το πρόβλημα με τον κομμουνισμό, όπως και με κάθε άλλο σύστημα, δεν είναι η θεωρία αλλά η πρακτική εφαρμογή του (όπως και με κάθε άλλο σύστημα) - σε καμία θεωρία δεν προσμετράται ο παράγων άνθρωπος...
    Ιδεολογικά διαφωνώ κάθετα με το ΚΚΕ (λογω της ιστορίας και της δράσης του στον Ελληνικό χώρο) - σέβομαι όμως το θεωρητικό υπόβαθρο - ένα σύγχρονο ΚΚΕ πρέπει να αλλάξει την εφαρμογή της ίδιας θεωρίας).
    @ 7.46 αυτό ειναι το μεγαλο μας (σου) πρόβλημα - ότι δε μπορούμε να σκεφτούμε έξω από τις φόρμες που μας έχουν επιβάλει - γιατί ένα ΝΔκράτης να μην ψηφίσει ΚΚΕ άν νομίζει ότι η Αλέκα τον εκφράζει καλύτερα από τον Γιώργο? γιατί ενας που θα φύγει από το ΚΚΕ να περάσει στον ΣΥΡΙΖΑ (μόνο κατα το όνομα αριστερή ιδεολογία) -
    Η γκρίνια, βασικό χαρακτηριστικό μας, είναι εύκολη - λύσεις δε βλέπω κανένα να δίνει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ
    ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ
    ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ(ΤΡΩΚΤΙΚΟ)
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΡΙΟ
    ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΥ, ΠΩΣ , ΓΙΑΤΙ ΚΤΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Ανώνυμε 7:49

    Βεβαίως και η ΝΔ προτιμάει το ΚΚΕ απ' το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ την ΝΔ απ' τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Και ξέρεις γιατί;
    Επειδή στην Ελλάδα είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε.
    Δε μασάμε από ..."αυτοπροσδιορισμούς".

    Το ΚΚΕ την έχασε την έδρα εξ αίτιας των τελευταίων δηλώσεων για τους μετανάστες. Έκανε το ίδιο λάθος, που με ψυχαναγκαστικό τρόπο, κάνει απ΄τη μέρα που ιδρύθηκε. Ανάμεσα στον διεθνή προλετάριο (καθαρά μεταφυσική, φαντασιακή οντότητα) και τον Ελληνικό λαό, επέλεξε τον πρώτο.
    Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 10:26

    Χμ, κάθε άλλο παρά οπαδός του ΚΚΕ είμαι, αλλά μου φαίνεται πως το ΚΚΕ έχασε μια έδρα κυρίως γιατί μειώθηκε ο αριθμός των Ελλήνων ευρωβουλευτών από 24 σε 22. Έχω την υποψία πως με 24, πάλι 3 ευρωβουλευτές θα έβγαζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το ΚΚΕ έχασε το 27% των ψηφοφόρων του στις εκλογές της Κυριακής.
    Η έδρα μας μάρανε? Το -27% είναι το σημαντικό μήνυμα που θα πρέπει να λάβει ο Περισσός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ειστε σοβαροι ? ασχολειστε με ενα αρτηριοσκληρωτικο ακροαριστερο κομμα που ξεχασαν να του πουν πως πεθανε ?

    Ασχολειστε κυριοι με καραγκιοζιλικια μαρξιστικα γραμμενα πριν 2 ΑΙΩΝΕΣ σημερα τον αιωνα ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ και ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ??

    ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ - ΚΑΝΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΥΟ ΜΠΑΝΙΟ ποιος ασχολειται με το ερυθρο αυτο φασιστικο καταλοιπο μιας απαισιας εποχης που διελυσε κοινωνιες - σκοτωσε - βασανισε - εκτοπισε - εξαθλιωσε - εκπορνευσε - σκλαβωσε ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΘΝΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ Π-Α-Ν-Τ-Ο-Υ !!!

    ΑΕΙΣΙΧΤΙΡΙ ΠΙΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΣΑΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΖΕΙΤΕ Η ΕΙΣΤΕ ΖΟΜΠΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμφωνω με τον 11.22. Σκεφτειται μονο τι θα ηταν σημερα οι μαναδες σας και οι αδελφες σας αν αυτα τα απολιθοματα ειχαν καταφερει να κερδισουν στον συμμοριτοπολεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σιγά ρε παιδιά. Εννοώ εσας τους δύο πιο πάνω. Πιο μακρυά δεν πάτε.
    Μα δεν νρεπόμαστε. Εδώ έχουμε τόσα προβλήματα σαν χώρα και εσείς τον χαβάσας.
    Τις ιστορίες των παπούδων σας.
    Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ.Αρτηριοσκληρηνση. Αυτό είναι αυτό από το οποίο πάσχετε.
    Ξεκολάτε και ξυπνήστε! Στο 2009 βρισκόμαστε.Το ΚΚΕ δώ και 35 χρόνια είναι νόμιμο κόμμα τις Ελληνικής Βουλής.
    Ήμαρτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. αγαπητε 5:26 γιατι να ντρεπομαστε εμεις που ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και να μην ντρεπονται αυτοι που κατακρεουργησαν λαους ? αυτοι που αν ποτε παιρνανε την εξουσια ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΤΕ στον υπνο σας ? ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ !

    ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΥΤΟ ?

    εκτος αν κανετε πλακα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Επειγόντως χρειάζεται πολιτιστική επανάσταση στην ελλάδα , ένα σύστημα υπευθυνοποίησης, ίσως μιά Αμεση Δημοκρατία για να μάθουμε τι εστί δεξιά και τι αριστερά, ανεξάρτητα από ιδιοτέλειες, κόμματα κι αποκόμματα. Φυσικά και ξεκινάμε με Κάθαρση για να κρύβονται τα πολλά λαμόγια απ' το φόβο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή