Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Έγγραφο-Σοκ για Ζορμπά


Έγγραφο-Σοκ , που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Γ. Ζορμπά για χειρισμούς του κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Εθνική Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, φέρνει σήμερα στο φως το «Παρόν».

Αφορά οικονομικού χαρακτήρα δραστηριότητες, κατά το πρόσφατο παρελθόν του Χρ. Καραβέλα .
Αν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο κ. Ζορμπάς είχε κινηθεί άμεσα και δυναμικά θα είχε αποκαλύψει σημαντικές πτυχές του σκανδάλου SIEMENS, θα είχε μπλοκάρει τη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών στο εξωτερικό και , πιθανότητα, θα είχε αποτρέψει τη φυγή του στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα , τον Μάιο του 2008, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς έστειλε στον κ. Ζορμπά έγγραφο με την μορφή επείγοντος , όπου τον ενημέρωνε για «περίεργες κινήσεις» στον λογαριασμό του Χρ. Καραβέλα.

Παράλληλα, του ζητούσε οδηγίες για το αν πρέπει να προχωρήσει στη συγκεκριμένη συναλλαγή ή όχι και αν ήταν στις προθέσεις της Αρχής να ελέγξει την προέλευση των χρημάτων που υπήρχαν στο λογαριασμό.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, στο πρώτο έγγραφο ο κ. Ζορμπάς ...δεν απάντησε, γεγονός που υποχρέωσε τη διοίκηση της τράπεζας να στείλει και δεύτερο, την επόμενη ημέρα, με την επισήμανση ότι αν μέχρι μια συγκεκριμένη ώρα ο κ. Ζορμπάς δεν είχε δώσει οδηγίες, η Τράπεζα ήταν υποχρεωμένη να εκτελέσει τη συναλλαγή.

Ο κ. Ζορμπάς όχι μόνο δεν θεώρησε σκόπιμο να προβεί στους σχετικούς ελέγχους, όχι μόνο δεν έδωσε οδηγίες, αλλά σε επιστολή του καυτηρίαζε (...?) τις κινήσεις της διοίκησης , σε σημείο να την εγκαλεί ότι τον ....απασχολούσε με θέματα που ....δεν ήταν στην αρμοδιότητα του.

Επικαλείται μάλιστα , ως δικαιολογία για την ...αδράνειά του , το γεγονός ότι με την υπόθεση ασχολούνταν η Δικαιοσύνη. Απίστευτο , αλλά αληθινό.

Με άλλα λόγια τους έλεγε ότι κακώς του ...χαλούν την ησυχία του .Μάλιστα στη συνέχεια ο τότε επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, είναι ακόμα πιο ...προκλητικός.

Επικρίνει (...?) τη διοίκηση της τράπεζας ότι επιχειρεί να ...μεταθέσει σε εκείνον τις ευθύνες!..«Είναι ανεπίτρεπτο» αναφέρει «να επιχειρείται δίκην τελεσιγράφου, η μετάθεση της ευθύνης του ...απασχολούντος την τράπεζα προβλήματος (...?) επί συγκεκριμένης συναλλαγής στην Εθνική Αρχή και μάλιστα υπό το αδόκιμο σχήμα αιτήματος ..."παροχής άμεσων οδηγιών και εντολών"».

Ύστερα από αυτή την απάντηση του κ. Ζορμπά , προφανώς η τράπεζα προχώρησε στην συναλλαγή, ο Χρ. Καράβελας πήρε τα χρήματα και χάθηκε η ευκαιρία αυτά να δεσμευτούν και να ξεκινήσει ο έλεγχος των οικονομικών του.
Γεγονός που θα έφερνε στο φως περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία από το σκάνδαλο της SIEMENS.

Η σημερινή αποκάλυψη εκθέτει τον κ. Ζορμπά και είναι απορίας άξιον αν κατόπιν αυτού θα παρεμβαίνει κάθε τόσο δημόσια σε ρόλο ...τιμητή των πάντων, υπαινισσόμενος ότι ήταν η κυβέρνηση που τον εμπόδισε να ελέγξει το « μαύρο χρήμα» που διακινείται στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζω ότι ο κ. Ζορμπάς πριν λίγες ημέρες δήλωνε (πράγμα που σηκώθηκε ως ...σημαία από τα ΜΜΕ) ότι : «πίσω από την κατάργηση της ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος, ενώ ήταν σε εξέλιξη η έρευνα στην υπόθεση της Siemens , κρύβονται σκοπιμότητες».

Αλλά πριν « αλέκτωρ φωνήσαι τρις » αποδεικνύεται ότι οι σκοπιμότητες ...βρίσκονται αλλού. Αιδώς....
« toparon »

31 σχόλια:

  1. Βρε, βρε τον Ζορμπά! Και εγώ η ηλίθια που τον έπαιρνα υπόψη. Βρε το πουλάκι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απάντηση στην περίεργη στάση εν γένει το Ζορμπά κρύβεται σε ένα post του nonpaper300.

    http://nonpaper300.blogspot.com/2008/10/blog-post_15.html

    Τι λέει το blog; Ποιος είναι τελικά ο κ. Ζορμπάς;

    Τι «πουλάει» στ’ αλήθεια ο πρώην εισαγγελέας;

    Ποια αποκάλυψη έχει κάνει μέχρι σήμερα από το πόστο που υπηρέτησε;

    Παραπολιτικές στήλες γέμισε πολλές φυλακές όμως καμία! Ποια είναι η εμπλοκή του με το σύστημα εξουσίας;
    Είχαμε εδώ και αρκετό καιρό τα ερωτήματα αυτά. Αλλά μετά την επιστολή του Γερμανού Πρέσβη στον υπεύθυνο εξοπλισμών της χώρας του και την οποία αποκαλύπτουμε σήμερα μπορούμε να καταλάβουμε την διάσταση των πολιτικών του παρεμβάσεων.

    Όπως θα διαβάσετε ο εν λόγω «κύριος» ήταν ο απολύτως εκλεκτός του γερμανικού λόμπι εξοπλιστικών συστημάτων.

    Γιατί όπως ισχυρίζεται ο Γερμανός Πρέσβης η προμήθεια πρέπει να γίνει πριν φύγει ο κ. Ζορμπάς από το Υπουργείο Άμυνας.

    Ο συνταξιούχος εισαγγελέας έφυγε και η...σούπα χάλασε. Ε, δικαιολογημένα και αυτός θέλει να εκδικηθεί την Νέα Δημοκρατία.

    Αξίζει να διαβάσετε όλο το έγγραφο που δημοσιεύει το nonpaper300 και uα καταλάβετε πολλά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ πολίτη, μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά.
    Ο επικεφαλής της Αρχής για το Βρώμικο Χρήμα να βάζει χέρι στην τράπεζα που τον ειδοποιεί ότι "κάτι ύποπτο γίνεται σε συναλλαγή. Τι να κάνω".
    Μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσαν να το επικαλούνται στις υπόλοιπες δυτικές χώρες.
    Αμ εκείνο το ...."απασχολούντος την τράπεζα προβλήματος".
    Ο άνθρωπος είτε έχει τρελαθεί, είτε έχει βαλθεί να μας τρελάνει όλους.
    Είτε βεβαίως, βεβαίως ......"κάτι τρέχει , κάτι τρέχει και το ...σύννεφο δεν βρέχει..."
    Εύχομαι καλή ημέρα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη γιατί θα τρελαθώ. Αυτός δεν πήγε πριν λίγες μέρες μάρτυρας του αρχιλαμόγιου της SIEMENS, του Σκαρπέλη, για την μήνυση που είχε καταθέσει ο τελευταίος για τον ανακριτή κ. Ζαγοριανό;

    Μεγάλο θράσος πρέπει να έχει ο Ζορμπάς , ή μεγάλο υποσχετικό συμβόλαιο. Kαι ο νοών νοείτω.
    Λέτε να τον δούμε στις επόμενες εθνικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο κάποιου κόμματος;

    Ας σημειώσω την ανάρτηση στα αγαπημένα γιατί σε λίγους μήνες προβλέπω να μου χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζορμπάς. Παραδοσιακό πλυντήριο άπλυτων ρούχων.
    Να μας προτιμάτε. Πάνω απ` όλα η Αξιοπιστία μας στο πλύσιμο.
    Κανένας λεκές δεν παραμένει μετά το πλύσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν φταίνε αυτοί κύριοι. ΕΜΕΙΣ φταίμε.
    ΝΑΙ μην σας φαίνεται περίεργο.
    Φταίει η τύφλα μας, φταίει η ηλιθιότητα μας , φταίει η ανεπάρκεια μας, φταίει η παιδεία μας, φταίει η έλλειψη δημοκρατικού φρονήματος που έχουμε.

    Πάρτε παράδειγμα: Τις εκάστοτε δηλώσεις του Ζορμπά ( μπουμπούκι απ` ότι διάβασα και στο link που παραθέτει λίγο πιο πάνω κάποιος φίλος)τις φιλοξενούν ΟΛΕΣ οι εφημερίδες.
    Ορισμένες μάλιστα τις κάνουν πρωτοσέλιδο . Την αποκάλυψη του εγγράφου του link περί των ...Γερμανικών προτιμήσεων, τις είδατε πουθενά στις εφημερίδες;
    Την σημερινή αποκάλυψη του ΠΑΡΟΝ θα την δείτε νομίζετε σε άλλες εφημερίδες;

    Όμως οι κυκλοφορίες των εφημερίδων αποδεικνύουν πολλά . Εφημερίδες σαν το ΠΑΡΟΝ τις έχουμε περιθωριοποιημένες, σε σύγκριση με αυτές των Νταβατζήδων.
    ΠΟΙΟΙ αγοράζουν τις εφημερίδες; ΕΜΕΙΣ!
    Ποιοι λοιπόν ΦΤΑΙΝΕ ; EMEIΣ !
    Ποιοι τρώνε το κουτόχορτο και λένε και ευχαριστώ; ΕΜΕΙΣ!
    Ποιοι ρε παιδιά φταίνε για την κατάντια αυτού του τόπου; Σίγουρα όχι "αυτοί, ούτε οι άλλοι , ούτε και ο Χατζηπετρής".
    ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν βλέπω σήμερα τους επικαλούντες τον Ζορμπά τόσο καιρό στα διάφορα σχόλια. Το τάδε είπε ο Ζορμπάς,κοίτα τι είπε ο Ζορμπάς, τους ξεβράκωσε ο Ζορμπάς κλπ.
    Μάλιστα λίγο παλαιότερα είχα διαβάσε κάπου και post που έγραφε:Σαφώς ο κ. Ζορμπάς αποτελεί το ΔΙΑΜΑΝΤΙ του Δικαστικού σώματος, είναι μια φωτεινή ηλιαχτίδα στον σκοτεινό δρόμο της Δικαιοσύνης.
    Προσωπικά πιστεύω ότι αυτός ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ είναι ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ, πάνω απο τίτλους και κόμματα γεγονός που το εχει πληρώσει σε πολλές εκφάνσεις της Δικαστικής του διαδρομής"
    Τώρα;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ extra
    Μην περιμένεις πλέον την υποσχετική του. Κάηκε τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κρίμα και είναι και Πατρινός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαχαχα! Την προηγούμενη εβδομάδα.Έθνος, ΝΕΑ, Βήμα, Ελευθεροτυπία, Ημερησία,Αυγή,Πρώτο Θέμα,...Καθημερινή :«Κατήργησαν την Αρχή όταν ερευνούσα την υπόθεση της Siemens, δεν το θεωρώ τυχαίο»
    Το είδαμε, το είδαμε.......μην ορκίζεστε!
    Όχι άλλο κουτόχορτο. Δεν μπορώ άαλλο κουτόχορτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για όλα φταίει ο Ζορμπας και ο κλητήρας...
    Η κυβέρνηση θέλει να εξυγιάνει τον τόπο αλλά ο Ζορμπάς και ο κακός κλητήρας την εμπόδισαν.
    Είμαστε άτυχοι ως έθνος αδέλφια ....
    Αν δεν ήταν αυτοί τώρα θα είχε γίνει η κάθαρση και όλοι οι κλέφτες θα ήταν στην φυλακή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω θα βάλω ανάποδα τον Ζορμπά για να τον δω καλύτερα... (Ζορμπάς είναι γνωστή μάρκα σώβρακων στην Βραζιλία - κάτι σαν Yannis Ziros)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τον διόρισαν για να κλείσει μέσα τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και αυτός τα έκανε πλακάκια μαζί τους ,ένα γραφικό γεροντάκι που θέλει να γίνει στα στερνά του ήρωας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. " Μάλιστα, ο κ. Ζορμπάς κινήθηκε ως τώρα ανεξάρτητα ή και σε αντιπαράθεση με τους δικαστές που είχαν αναλάβει «ευαίσθητες» έρευνες, για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ επίμονα καταγγέλλει ότι βρίσκονται σε συντονισμό με την κυβέρνηση, για να «συσκοτίσουν» ευθύνες κυβερνητικών στελεχών.
    Ο κ. Ζορμπάς έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται .Ποιος φοβάται όμως τον Γ. Ζορμπά;"

    Το διαβάσατε καλά? Είναι δημοσίευμα του Νταβατζή Λαμπράκη ακριβώς 45 ημέρες (πέρυσι τον Ιούλιο) μετά την υπόθεση που βγαίνει σήμερα στο φως από το ΠΑΡΟΝ.

    Όποιος θεωρεί τον εαυτό του στοιχειωδώς λογικό, ....μπορεί να κρίνει πως γίνεται η προπαγάνδα.

    Πως το άσπρο το κάνουν μαύρο!!!!!!

    Μπορεί να κρίνει Ποιοι διαπλέκονται , με ποιους και γιατί!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κλάψτε, κλάψτε,

    Ναι, ο Ζορμπάς φταίει για τη ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν θυμάμαι καλά ο Ζορμπάς σάν Γραμματέας τού ΥΠΕΘΑ, ερευνούσε τήν προμήθεια τών TOR-M1 καί τών TPQ-37.
    Η "κατάδειξη" τών Ακη καί Γιάννου, προκάλεσε τότε τήν επίθεση τού ΠΑΣΟΚ στό πρόσωπό του, ώς κομματικού διώκτη τών 2 πρώην υπουργών.
    Η συνέχεια ήταν αντίστροφη.
    Κάποια υπονοούμενα πού άφησε σάν επικεφαλής τής Εθνικής Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, "αξιοποιήθηκαν" πολιτικά από τούς μέχρι τότε υβριστές του.
    Ανατρωτιέμαι άν θά μάθουμε ποτέ πώς εξηγούνται αυτές οί μεταμορφώσεις, αλλά καί άν μπορούμε σάν πολίτες νά εμπιστευόμαστε οποιονδήποτε έχει αποστολή, έκ τής θέσεως του, νά προστατεύει τό Δημόσιο συμφέρον.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να το πούμε ανοικτά...ο Ζορμπάς είναι το "μακρύ χέρι" του Μητσοτακισμού.

    Απλά πράγματα. Οι παρμεβάσεις του έχουν έντονη χροιά "Γερμανικού χρώματος" επιπλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Aς μη ξεχνάμε τον ρόλο που έπαιξε ο Ζορμπάς στη κατρακύλα των ποσοστών του Σημίτη και να μη ξεχνάμε επίσης ότι ο Ζορμπάς ήταν προσωπική επιλογή του Καραμανλή. Όπερ σημαίνει δύο πράγματα:
    1. Ο Καραμανλής είναι ανίκανος να επιλέγει συνεργάτες ή
    2. Αφού τους έκανε τη δουλειά τον πέταξαν σαν στημένη λεμονόκουπα γιατί μπερδευόταν στις μπίζνες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλά ρε παιδιά δεν φαινόταν τόσο καιρό;
    Tι έγινε με την υπόθεση του 94-96 σχετικά με τις καταγγελίες του για τις ψηφιακές ( mr.Κόκκαλης)του ΟΤΕ;
    Mε βούλευμα τον αθώωσε το 2002 για να λέει μετά ότι ....μάλλον δεν έγιναν καλά οι συμβάσεις τότε.
    Ο "όπου φυσάει ο άνεμος πάω ...Αδιάφθορος" συνταξιούχος , κ. Ζορμπάς.
    Περιμένουμε ποτέ καλύτερες ημέρες, διαφάνεια, από τέτοιους ανθρώπους.

    Βέβαια αυτό καθ` αυτό το γεγονός είναι και μια ακίδα προβληματισμού.
    Αν ένας ανώτατος αξιωματούχος της Δικαιοσύνης ενεργεί κατ` αυτόν τον τρόπο, από που τέλος πάντων θα πρέπει να αντληθεί το ανθρώπινο δυναμικό του θα στελεχώσει τους Αδιάφθορους;
    Μήπως τελικά αυτό το είδος νεοελλήνων δεν υπάρχει πια;
    Kαι εάν πράγματι είναι έτσι, σε τι μπορεί να ελπίζουμε για το μέλλον μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μέσα σ’ ένα 24ωρο είχαν καταγραφεί εγγραφές 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, 2,1 εκατομμυρίων ευρώ και 3,7 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή συνολικά 14,3 εκατομμυρίων ευρώ, όλα στο όνομα «Καραβέλα». Αλλά παρά το γεγονός ότι εκείνες τις μέρες ο Χρ. Καραβέλας, τέως γενικός οικονομικός διευθυντής του τμήματος τηλεπικοινωνιών της Siemens, εθεωρείτο ένας από τους βασικούς υπόπτους για τον εισαγγελέα κ. Παν. Αθανασίου, η Αρχή ουδέποτε απάντησε στα στοιχειώδη ερωτήματα της τράπεζας...
    Αιιι στο καλό Ζορμπά και μην ξαναβγείς να λες τίποτα γιατί οι πολίτες θα επαναστατήσουν πλέον στην κοροϊδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο γυαλός είναι στραβός, δεν το συζητώ καθόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ exarxos
    Φίλε θα συμφωνήσω ειδικά με το δεύτερο σκέλος του σχολίου σου.
    Σε τι ελπίζουμε πλέον. Στο μόνο που θα μπορούσα να ελπίζω είναι στην τοποθέτηση και στην ανάθεση της Αρχής για το μαύρο χρήμα, σε κάποιους Ακαδημαϊκούς.
    Ανθρώπους ανιδιοτελείς, που δεν έχουν μπλεχτεί με κόμματα και δεν έχουν μολυνθεί από την νόσο της διαφθοράς.
    Ανθρώπους που δεν έχουν βλέψεις για την πολιτική και ούτε επηρεάζονται από αυτή.
    Δεν μπορώ να φανταστώ κάποια άλλη χαραμάδα ελπίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ας μη γελιόμαστε.Πυρήνες διαφθοράς δεν είναι μόνο οι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα. Είναι και η ίδια η κοινωνία. Ο Ζορμπάς που ζούσε? Που "εκτράφηκε"? Μέσα στην κοινωνία.
    Όμως αυτό το οποίο είναι εμφανές , είναι ότι το πολιτικό σύστημα της νεοτερικότητας δεν εγγράφει στα θεμέλιά του τη συνάντηση του εντολέα με τον εντολοδόχο.
    Και οι δύο αυτές ιδιότητες κατέχονται εξ ολοκλήρου από το κράτος, οπότε και οι ιδιότητες του ελεγκτή και του ελεγχόμενου συμπίπτουν στον ίδιο φορέα, δηλαδή στον κάτοχο της πολιτικής εξουσίας.
    Εκεί είναι που θα πρέπει να στραφεί η προσοχή και το ενδιαφέρον τόσο της πολιτείας , όσο και της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κύριοι νομίζω ότι όλων κάτι σας διαφεύγει. Τον Ζορμπά κάποιος τον τοποθέτησε εκεί.
    Ποιος? Η Βουλή!
    Από αυτή θα πρέπει να αναζητήσουμε τις ευθύνες της , αλλά ( λίγο ακραίο αλλά μεταφορικό, εννοώ περικοπές στους μισθούς και τα έξοδα της) και τα διαφυγόντα χρήματα μας προς διαφόρους.
    Η Βουλή νομοθέτησε την Αρχή για το Μαύρο Χρήμα ( νομίζω ότι τώρα το έχουν πάρει πίσω), η Βουλή τοποθέτησε ανίκανους ανθρώπους στην κορυφή αυτής της αρχής, αυτή ( Η βουλή)φέρει όλη την ευθύνη.
    Εγώ μόνο έτσι το κατανοώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είναι ευχάριστο ότι εδώ δεν βλέπω ταρατατζούμ , exit poll, και αλληλοφαγώματα μεταξύ γαλάζιων, πρασίνων και άλλων προοδευτικών χρωμάτων.
    Σοβαρότητα λοιπόν και αφού έτσι είναι το κλίμα στο blog να καταθέσω και εγώ την άποψή μου με σοβαρότητα.

    Πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι διάφοροι Ζορμπάδες υπάρχουν και θα υπάρχουν.
    Διεφθαρμένοι, διαπλεκόμενοι ή ανίκανοι, όπως και να έχει πάντα θα τους υπομένουμε.

    Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η διαφθορά δεν εξαλείφεται. Απλώς ελαχιστοποιείται, αν περικόψουμε τις ευκαιρίες ανάπτυξής της, δηλαδή μειώσουμε το κράτος.

    Πρέπει να αποκεντρωθούν αρμοδιότητες είτε προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε προς την αγορά.

    Στην πρώτη περίπτωση θα έχουμε ευκολότερο δημοκρατικό έλεγχο: Στις μικρές κοινωνίες βλέπουν και ελέγχουν καλύτερα.

    Στη δεύτερη περίπτωση, όπου κάποιοι παίζουν τα λεφτά τους, αυτοί επίσης βλέπουν κι ελέγχουν καλύτερα.
    Αλλά ακόμη κι αν δεν το κάνουν ουδόλως μας αφορά. Αφορά μόνο τους μετόχους.

    Οταν όμως διαφθείρεται το στέλεχος μιας κρατικής εταιρείας μας αφορά όλους, διότι άθελά μας όλοι είμαστε μέτοχοι.

    Κωνσταντίνος Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αν θελουμε να δουμε τα πραγματα ρεαλιστικα σε ολες τις μεγαλες υποθεσεις που εχουν προκυψει φαινεται ποσο μεγαλη ειναι η διαφθορα και η διπλοκη της ελληνικης δικαιοσυνης και των λειτουργων της .εκει νομιζω οτι βρισκεται μια μεγαλη πληγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Ανώνυμο 10.12
    ΚΑΙ εκεί, αλλά θα ήταν τεράστιο λάθος να την επικεντρώσουμε μόνο στην δικαιοσύνη.
    Η δικαιοσύνη είναι ένα υποσύνολο του συνόλου που λέγεται Ελλάδα.
    Δεν υπάρχει ούτε ένα υποσύνολο που να μην έχει υποστεί την μετάλλαξη στην νεοελληνική μορφή της διαφθοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ακούω ή διαβάζω συνέχεια ότι η διαφθορά είναι φαινόμενο των Νεοελλήνων.

    Διαφωνώ κάθετα. Η διαφθορά υπήρχε ανέκαθεν από αρχαιοτάτων χρόνων.
    Οι ρίζες της ξεκινούν από την Αρχαία Ελλάδα.

    Ορισμένα παραδείγματα:Ο θεωρούμενος ως μεγάλος και εντιμότατος νομοθέτης, ο Σόλων, καθιέρωσε τον 5ο αιώνα τη Σεισάχθεια, δηλαδή τη διαγραφή των χρεών.
    Όπως γράφει ο Αριστοτέλης, λίγο καιρό πριν την ανακοινώσει, ενημέρωσε τους φίλους του, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν δάνεια μεγάλα, τα οποία με την απόφαση του Σόλωνα διαγράφηκαν. Έτσι έγιναν πάμπλουτοι.

    Ο άνθρωπος που καθιέρωσε τα "μυστικά κονδύλια" ήταν ο δημιουργός της Χρυσής Δημοκρατίας του 5ου αιώνα, ο Περικλής, όπως γράφει ο Πλούταρχος, αφού πήρε από το ταμείο της Αθήνας 10 τάλαντα, ποσό τεράστιο για την εποχή. Στη λογοδοσία της Πνύκας, όταν ρωτήθηκε τι τα έκανε, απάντησε "ανηλώμενα εις το δέον", δηλαδή, τα έδωσα εκεί που έπρεπε, χωρίς καμιά άλλη εξήγηση.

    Ο Θεμιστοκλής έλεγε ότι δεν έχει καμιά αξία να είσαι ηγέτης, αν δεν πλουτίσουν οι φίλοι σου, ενώ την ίδια άποψη διατύπωνε και ο βασιλιάς της Σπάρτης, ο κατά τα άλλα σκληρός και άτεγκτος Αγησίλαος.

    Ο Δημοσθένης είχε φυλακιστεί και εξοριστεί δύο φορές για δωροδοκία.

    Μην αφορίζουμε λοιπόν συλλήβδην τους Νεοέλληνες και τα φορτώνουμε όλα σ` αυτούς.

    Ευχαριστώ
    M.N

    Yγ. Πολίτη, συγχαρητήρια για το επίπεδο του ιστοχώρος σου, καθώς και το αντίστοιχο της μεγάλης πλειονότητας των αναγνωστών σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Ζορμπάς μου θυμίζει απόστρατους τύπου Λυμπέρη. Τελικά, ή μεγάλος...μουρόχαυλος είναι, ή μεγάλος εγκάθετος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο κομματισμός συνεπάγεται την επιλογή προσώπων μη καταλλήλων για τις θέσεις για τις οποίες προορίζονται, δηλαδή αναξιοκρατική επιλογή, που έχει ως αποτέλεσμα ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ηθικές βάσεις και καταλήγουν σε σκάνδαλα, σε διαφθορά, που είναι το βασικό μειονέκτημα του σημερινού μας πολιτικού βίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτό δεν είναι μήνυμα εκλογών. Προς μνήμα μού πάει περισσότερο…

    -Δυστυχώς, η παράταξη κύλησε πολύ κοντά στο ιστορικό χαμηλό της που είχε καταγράψει ο Γεώργιος Ράλλης. Από το «δεν θέλω ου» του αειμνήστου στο «δεν θέλω Ουρουγουάη» του εκλογικού σώματος. Αγνοώ ποιος θα χρεωθεί αυτό το αποτέλεσμα. Φοβούμαι, όμως, ότι χθες το βράδυ η υπουργός Εξωτερικών επέστρεψε σπίτι της, άνοιξε την ντουλάπα της και άρχισε να μετράει ράμματα επάνω στις γούνες της.

    - Την έβλεπα χθες να διαβαίνει τις πύλες της Ρηγίλλης, αγέρωχη και ευθυτενής, παρά το βάρος της κατήφειας που έπεφτε στο βλέμμα της. Ασφαλώς θα είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της σημερινής, της επόμενης μέρας. Δέχεται πυρά, λυσσώδεις επιθέσεις, της αποδίδουν ευθύνες για το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο ή άδικο, αλλά φαντάζομαι ότι αν γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα μπορούσε άνετα να πάρει το όνομά της.

    -Ναι, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας πήγαν παραλία και όχι στην κάλπη. Τι νομίζετε ότι είναι οι πιτσιρικάδες, στις ξαπλώστρες, με τα κοκτέιλ στο χέρι και τις ρακέτες εν αναμονή; Οι κλασικοί, οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της παράταξης. Χαρακτηριστικές μορφές. Φαντάσου τον Σουφλιά με βερμούδα και βατραχοπέδιλα και έχεις την πλήρη εικόνα.
    -Αλλη τραγική μορφή; Ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ούτε δύο χρόνια από εκείνη τη βραδιά των εθνικών εκλογών, ούτε 24 μήνες από το φραπέ του Ρέλου και την άφεση αμαρτιών του «μελλοντικού ηγέτη της παράταξης», βρέθηκε τώρα να επιχαίρει για τη νίκη του κόμματός του. Αν ήμουν Γιώργος, θα τον ήθελα δίπλα μου χθες. Στο Ζάππειο, φυσικά…

    - Υποτίθεται ότι μεγάλη συζήτηση θα ανοίξει και για τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ. Η λογική ανάλυση θα υποστηρίξει ότι, πέρα από τα λάθη της ηγεσίας, ήταν η πόλωση του πολιτικού κλίματος που υφάρπαξε ψηφοφόρους για το ΠΑΣΟΚ. Κι όμως, υπάρχει και πιο απλή εξήγηση: Εχουμε ήδη ένα ΚΚΕ, δεν χρειαζόμαστε και δεύτερο.

    - Μόνο που υπάρχουν και άλλα χιλιάδες μικρά εκλογικά δράματα. Υπάρχουν άνθρωποι που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ. Στις 19.00 είδαν και θυμήθηκαν ποιοι ακριβώς ετοιμάζονται να επιστρέψουν. Στις 19.15 ήταν στο εκλογικό τους τμήμα προσπαθώντας να εξηγήσουν στο δικαστικό αντιπρόσωπο ότι έκαναν ένα μικρό λάθος.

    Citizen

    ΑπάντησηΔιαγραφή