Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Του μυστικού δείπνου το ...ανάγνωσμα !


Φλόγες αντιπαλότητας και ανησυχία για το μοντέλο διοίκησης που έχει επιλέξει ο Γ. Παπανδρέου προκαλεί στους πολίτες αλλά και στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ η δημοσιοποίηση μυστικού δείπνου του, με επιχειρηματίες , στην οικία του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank Ν. Καραμούζη.

Να σημειωθεί ότι το γεγονός το αποκάλυψε το έγκριτο antinews, ενώ το επίσημο ΠαΣοΚ δεν έχει εκδώσει μέχρι και σήμερα κάποιο δελτίο τύπου σχετικά με την συνάντηση.
Αντίθετα το επιτελείο του κ. Παπανδρέου μοιάζει να ήθελε να συγκαλύψει το μυστικό δείπνο και από την στιγμή που αυτό διέρρευσε καταβάλει έντονες προσπάθειες μέσω του παρασκηνιακού κύκλου των ΜΜΕ να περάσει όσο το δυνατόν πιο απαλά.


Ως συνδαιτυμόνες στο μυστικό δείπνο του κ. Παπανδρέου φέρονται ο Δημ. Παπαλεξόπουλος της γνωστής εταιρίας τσιμέντου ΤΙΤΑΝ, ο κ. Σκλαβενίτης, ο ένας εκ των τριών αδελφών της γνωστής αλυσίδας των σούπερ μάρκετ, ο Αν. Καλιτσάντζης επικεφαλής της ΕΛΤΕΧ, στενός συνεργάτης του Γ. Μπόμπολα στον τομέα των κατασκευών, ο οποίος δραστηριοποιείται και στο χώρο της ενέργειας, ο γνωστός εφοπλιστής Π. Λασκαρίδης μεγαλομέτοχος στη « Μεγάλη Βρετανία» και εφοπλιστής, πρώην ιδιοκτήτης του Καζίνου, - ως συνεργάτης του εργάζεται ο κ. Νίκος Παπανδρέου, συγγραφέας και αδελφός του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ο Β. Σπανός από το χώρο της Υγείας (ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ), ο Γ. Γεράρδος (Πλαίσιο), ο Σπ. Θεοδωρόπουλος από το χώρο των τροφίμων (VIVARTIA), ο Αρ. Μπελλές από το χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών (ΝΗΡΕΥΣ), ο Ευτ. Βασιλάκης από το χώρο των αερομεταφορών (AEGEAN), ο Ευ. Μυτιληναίος από τη βαριά βιομηχανία, ο Αγγ. Πλακόπιτας από το χώρο του επενδυτικού κεφαλαίου και ο Σπ. Διβάνης των γνωστών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ και ... « εν δυνάμει Πρωθυπουργός» ξεχνάει τα περί « διαπλοκής» και οργανώνει σε όλα τα επίπεδα τις σχέσεις του με την επιχειρηματική τάξη.
Το τραπέζι στο σπίτι του επιφανούς στελέχους του Λάτση, άλλωστε, δεν ήταν το πρώτο που είχε οργανωθεί και, προφανώς, δεν θα είναι και το τελευταίο. Το ότι τα στελέχη του ΠαΣοΚ που ασχολούνται θεσμικά με την οικονομία και την αγορά ή φέρονται ότι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την οικονομία το έμαθαν από δημοσιεύματα έχει ...τη δική του σημασία.

O κ. Παπανδρέου σε τόσο σημαντικές συναντήσεις, όπως ένα μυστικό δείπνο με κορυφαίους επιχειρηματίες του τόπου, δεν νιώθει την ανάγκη να έχει μαζί του στελέχη στα οποία έχει αναθέσει συναφή καθήκοντα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι, εκτός του γραμματέα του κόμματος Γ. Ραγκούση, στο δείπνο που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες ήταν και η γραμματέας του τομέα Οικονομίας Ντ. Λάζαρη.


Δημοσίως κανένα από τα στελέχη του ΠαΣοΚ δεν προτίθεται να εκφράσει ενόχληση, κατ’ ιδίαν ωστόσο εξαπολύουν μύδρους σχετικά με το μοντέλο διοίκησης που έχει επιλέξει ο κ. Παπανδρέου και διερωτώνται γιατί επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστικό δημιουργώντας εντυπώσεις «συνωμοσίας» με οικονομικούς παράγοντες, κάποιοι εκ των οποίων αναλαμβάνουν δουλειές και προμήθειες του Δημοσίου, κάτι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε επικρίνει στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τα όσα λένε, ο κ. Παπανδρέου δείχνει με τον τρόπο που διοικεί ότι δεν επιθυμεί την επιβολή του δικού του συστήματος έναντι άλλων συστημάτων μέσα στο ΠαΣοΚ, αλλά να επιβάλει τον εαυτό του και γι’ αυτό τον κατηγορούν ότι επιχειρεί να λειτουργήσει το κόμμα στη βάση του ρητού «ενός ανδρός αρχή».


Αλγεινή εντύπωση που αποδεικνύει υπεροψία , έλλειψη δημοκρατικής συμπεριφοράς και ανάδευση φασιζόντων ρινισμάτων ή ίχνη ....αποικιοκρατικής συμπεριφοράς του προηγούμενου αιώνα , προκάλεσε η απάντηση από τον ηγετικό κύκλο της Ιπποκράτους ότι ...«Ο Παπανδρέου και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αύριο ως πρωθυπουργός θα συνεχίσει να βλέπει όσους θέλει και.... όπως θέλει».

Κάποιοι έχουν πάρει δρόμο........


Πηγή:«etipos» «antinews»

29 σχόλια:

  1. Επομένως Πολίτη προεξοφλείς από τώρα -είναι σαφής ο υπαινιγμός σου από το άρθρο- την μελλοντική (εφόσον γίνει πρωθυπουργός) ανοχή του Παπανδρέου στη διαπλοκή με βάση το συγκεκριμένο δείπνο.

    Η αντίληψή σου περί δικαιοσύνης Πολίτη είναι δηλαδή ότι μπορούμε να καταδικάζουμε κάποιον ως ένοχο τέλεσης μελλοντικών αξιόποινων πράξεων;

    Μέχρι και το ΚΚ στην Κίνα έχει επιχειρηματίες στην κεντρική του επιτροπή. Στην Ελλάδα ακόμα και η χειραψία πολιτικού με επιχειρηματία βαφτίζεται αυτομάτως ως υποψία διαπλοκής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουν αλλάξει οι οικονομικοί συχετισμοί στην Ελληνική κοινωνία..το ΠΑΣΟΚ ζει ακόμα στην προ 2004 εποχή...θα το καταλάβει σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά αυτός ο σχολιαστής george πρέπει να κάνει πλάκα!
    Αν όχι πρέπει επειγόντως να τον εξετάσει γιατρός :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν μια απλη ερωτηση,χωρις κριση,τι εννοεις για το 2004;
    Ετσι,για να μαθαινουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @3:01 μμ
    Διάβασε τα οικονομικά φύλλα των Κυριακάτικων και θα κατάλαβεις.. κουμάντο στην οικονομία κάνουν πλέον αυτοί που έχουν ρευστό και όχι οι κρατικοδίαιτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. to mempto einai oti o k.papandreou prospathise na to kratisei krifo kai oti den frontise oute gia ta matia tou kosmou,na exei mazi tou kapoion "skiodi" ipourgo,sxetiko me ta themata pou tha sizitage..

    ara to minima einai katharo..milate mono mazi mou...kai fantazomai oti otan milane, den tha milane gia ton kairo..

    (ayto elpizo na mou epitrepoun na to katadikazo ek proimiou)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει να είναι κάποιος πολύ μ@λ@κ@ς για να μην καταλάβει ότι "μοιράσανε την πίτα". Τι περιμένατε να σας παραθέσουν πρακτικά τις επί του δείπνου ομιλίας ??? ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ !!!

    Με συγχωρείτε για το ύφος άλλα είναι να βγαίνεις από τα ρούχα σου όταν κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και όταν κάνουν πως δεν βλέπουν! Ούτε συνδαιτυμόνες να ήσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τούς κάλεσε γιά νά τούς ανακοινώσει, ότι μόλις γίνει πρωθυπουργός, θά προχωρήσει στήν ...κοινωνικοποίηση τών επιχειρήσεών τους, στά πλαίσια τού σοσιαλιστικού μετασχηματισμού τής κοινωνίας.

    Στή συνέχεια θά συμφάγει μέ τόν Αμερικανό πρέσβη γιά νά τού πεί ότι θά κλείσει όσες βάσεις δέν πρόλαβε νά κλείσει ο πατέρας του, στά πλαίσια τής αδεύσμευτης εξωτερικής πολιτικής πού θά ασκήσει.

    Μετά, σέ δείπνο πού θά παραθέσει στούς ηγέτες τής ΕΕ & τού ΝΑΤΟ, θά ανακοινώσει τήν αποχώρηση τής χώρας από τό συνδικάτο, συγνώμη από τούς οργανισμούς αυτούς καί θά κηρύξει τήν επανίδρυση τού κινήματος τών αδεσμεύτων.

    Τέλος, ίσως κάνει τό τραπέζι καί σέ εκπροσώπους ανέργων γιά νά τούς ανακοινώσει ότι δεσμεύεται γιά τήν επαγγλματική τους αποκατάσταση, μέ δουλειά χωρίς ασφάλιση καί αμοιβή, γιά όσο θά κυβερνάει, στά πλαίσια υλοποίησης τού οράματός του γιά τήν καταπολέμηση τής ανεργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ πολίτη επειδή βλέπω ότι από το ρεπορτάζ παίρνεις μόνο μερικά στοιχεία λέω να το εμπλουτίσω λίγο χρησιμοποιόντας ως πηγή την ίδια την πηγή σου και συμπληρώνοντας με κομμάτια που δεν τα έβαλες χωρίς να σου προσάπτω ιδιοτέλεια.

    1..... Παρένθεση: Εχει πλάκα που, ενώ στη ΝΔ κανένας δεν θέλει το υπουργείο Οικονομίας, στο ΠαΣοΚ το θέλουν όλοι. «Εχουν άγνοια κινδύνου» μου λέει κυβερνητικός, «αφού ούτε που φαντάζονται πόσο σκ...τα έχουμε κάνει». Στο θέμα μας όμως. Μαθαίνω ότι ο κ. Παπανδρέου δεν πήρε μαζί του στο δείπνο κάποιον από τους «μεγαλοκαρχαρίες» γιατί ως το πρωί της υποθετικής ορκωμοσίας δεν πρόκειται να δώσει οποιοδήποτε υπουργείο σε κανέναν.

    ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ. Άλωστε το κομμάτι είναι αποκαλυπτικό σχεδόν τσιτσίδι.

    2. Στην ευρύχωρη τραπεζαρία του κ. Καραμούζη κάθε επιχειρηματίας έπαιρνε τον λόγο και έλεγε τα δικά του. Ο κ. Παπανδρέου έκανε δύο παρεμβάσεις, μία στη μέση και μία στο τέλος. Κάθε επιχειρηματίας έλεγε κάτι για τον κλάδο του και κάτι για τη χώρα (αποδεικνύοντας ότι διακρίνονται από αίσθημα κοινωνικής ευθύνης). Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για ένα νέο αναπτυξιακό όραμα (δηλαδή την «πράσινη ανάπτυξη») και για την ανάγκη ενός «κυρίαρχου κράτους». Ασκησε μάλιστα κριτική στον κ. Κ.Καραμανλή και στο σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου που «δεν κάνει follow up σε αυτά που αναθέτει» .

    3. Οι επιχειρηματίες δεν ήταν το ίδιο ευγενικοί. «Δεν μας νοιάζει αν αυτό που θα κάνετε θα είναι δεξιό ή αριστερό, προωθημένο ή συντηρητικό» είπε κάποιος . «Απλώς κάντε κάτι!». Ολοι κούνησαν το κεφάλι τους. Η δραματική παραίνεση ερμηνεύεται ως κραυγή αγωνίας της επιχειρηματικής τάξης για την υποτιθέμενη... «αδράνεια του Πρωθυπουργού».

    Απλώς οι λεπτομέριες κάποιες φορές είναι όλα τα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @4.34
    Λογικός ο προβληματισμός σου. Σε ποια σύγχρονη δημοκρατία όμως δεν υπάρχει "συνενόηση" μεταξύ πολιτικών και μεγαλο-επιχειρηματιών; Ηγέτες κρατών όπως η Γαλλία, η Γερμανία κλπ προωθούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων των χωρών τους σε κάθε τους επίσκεψη στο εξωτερικό. Είναι δηλαδή διαπλεκόμενοι ο Σαρκοζί, η Μεγκελ, κ.α.;

    Από ένα δείπνο πολιτικού (ή πολιτικών) με επιχειρηματίες βγάζουμε αβίαστα το συμπέρασμα ότι πρόκειται για διαπλοκή και μάλιστα σε μελλοντικό χρόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ F5PILOT
    Ρε μεγάλε για πες μας την πηγή αυτών που δημοσιεύεις στο σχόλιό σου.
    Γιατί ούτε στο άρθρο του Antinews , ούτε του etipos αναφέρονταν αυτά.
    Έτσι για να ξέρουμε!
    Φ16

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. To ΠΑΣΟΚΙ F5PILOT χρεισιμοποιεί για αντιγραφή ένα αρθράκι παραπολιτικό του Βηματοδότη και όχι αυτών που αναφέρει το άρθρο.
    Ξεκινά με χολή προς τον αρθρογράφο με τα γνωστά "Αγαπητέ πολίτη επειδή βλέπω ότι από το ρεπορτάζ παίρνεις μόνο μερικά στοιχεία λέω να το εμπλουτίσω λίγο χρησιμοποιόντας ως πηγή την ίδια την πηγή σου και συμπληρώνοντας με κομμάτια που δεν τα έβαλες χωρίς να σου προσάπτω ιδιοτέλεια.(Oυaaaaaουυυ!!)
    Μα το άρθρο πράσινο ανθρωπάκι δεν αναφέρει ως πηγή το Βήμα , αλλά το συγκεκριμένο άρθρο του Antinews , και τον etipos.

    Απλά να σου θυμίσω , αυτή την φορά από την πηγή σου (Το Βήμα ) ότι το παραπολιτικό τελειώνει ακριβώς έτσι"Το συμπέρασμα είναι ότι ο «μυστικός δείπνος» πήγε πολύ καλά, γι΄ αυτό άλλωστε κράτησε ως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Οι συνδαιτυμόνες έφαγαν σοσιαλιστικό ψάρι και σαλάτες (αφού τα φιλέτα είναι για τους καπιταλιστές). Μάλιστα κάποιοι εκ των επιχειρηματιών ανέβαλαν ταξίδια στο εξωτερικό για να μη χάσουν τη θέση τους στο δείπνο Καραμούζη. Δεν είχαν πολλά περιθώρια. Η κρίση δαγκώνει και οι δημοσκοπήσεις είναι αδυσώπητες".

    Όσο για το άρθρο του πολίτη , αυτό ασχολείται (αν ξέρεις να διαβάζεις) με την πολιτική χροιά του θέματος και όχι με την παραπολιτική της.
    Την πολιτική πλευρά την αναλύει το άρθρο του πολίτη και την παραπολιτική με τα ...δήθεν "μου είπε , του είπα , είπε" ο Βηματοδότης.

    Μαθημένοι λοιπόν όλοι οι ΠΑΣΟΚΟΙ να ασχολείστε με την παραπολιτική , δηλ. τον φερετζέ των δημοσιογράφων και ποτέ με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ , προσπαθήτε να μας βγάλετε όλους τους υπόλοιπους τρελούς.

    Να προσέχεις τα...ρεύματα F5PILOT.

    YG. Αυτός ο τύπος ο george σίγουρα χρίζει ψυχιατρικής έρευνας.
    FanF5PILOT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @28 Φεβρουάριος 2009 6:49 μμ
    @28 Φεβρουάριος 2009 7:20 μμ
    Τι έγινε ρε παιδιά κτύπησε συναγερμός. Σιγά τη πολιτική. Δηλαδή το όλο θέμα ειναι πολιτική; Παραπολιτική κακού γούστου είναι. Τι να βρει για να κτυπήσει κανείς το ΠΑΣΟΚ τις νέες δημοσκοπήσεις; χαχαχα!!!!αχαχαχαχ!!!Πόνος
    Σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις πολλοί είναι εκείνοι που διαφωνούν μαζί σας και χρειάζονται ψυχίατρο. Ειδικά στη Β' Αθήνας και στην Α' Θεσσαλονίκης.
    Μου φαίνεται θα μείνετε οι μόνοι υγιείς ψυχικά.
    χαχαχαχα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Χιώτες
    Οι πληροφορίες πάντως που θέλουν τους επιχειρηματίες στην οικία του αναπλ. διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank Ν. Καραμούζη -πηγές της Χαριλάου Τρικούπη δεν αποκλείουν να αναλάβει μεγάλη κρατική τράπεζα αν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση- να εκφράζουν απογοήτευση για την κρίση και την αδράνεια της κυβέρνησης επιβεβαιώνονται. Προέτρεψαν μάλιστα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην αδρανήσει και ο ίδιος αν γίνει πρωθυπουργός. «Δεν μας ενδιαφέρει αν αυτό που θα κάνετε είναι δεξιό ή αριστερό, απλά κάντε κάτι!», ήταν η παραίνεσή τους.

    Για ξαναδιαβάστε το άρθρο στον ΕΤ βρε καλόπαιδα και μη λέτε ψέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάντως αν βγει ο δύσνους ο ΓΑΠ, θα είναι η ταφόπλακα για τον τόπο. Η ολοκλήρωση της καταστροφής που άρχισε ο μπαμπάς του με τους φιλαράκους και τις γκόμενές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπορεις να κλαψεις οσο θελεις.Αν η Ελλάδα τελειωσει με το ΓΑΠ έχει ηδη τελειωσει.Το ΠΑΣΟΚ θα φθασει ανδρεικα ποσοστα οταν θα γινει ορατη η χρεωκοπια Καραμανλή.Χθες λιγο πριν φυγει για Βρυξέλλες ανακοινωσαν οτι επεσαν τελειως έξω στον προυπολογισμο του 2008 και το έλλειμμα ειναι στο 5,6%.
    Και μετα υποσχονται 3% και αλλες αηδιες.Βαδιζουμε σε πληρη οικονομικη καταρρευση που ηταν αναμενομενη καθως αν η βαση του ΠΑΣΟΚ ειναι αραχτοι δημοσιοι υπαλληλοι η βαση της ΝΔ ειναι φοροφυγαδες ελευθεροι επαγγελματιες. ΤΑ ΕΣΟΔΑ ήταν γνωστο ότι θα ηταν και ειναι το Βατερλώ της ΝΔ καθως δεν θέλει και δεν μπορει να φρολογησει τη φοροδιαφευγουσα βαση της.
    Οσο για τις προβλέψεις του Πολιτη ότι ο ΓΑΠ θα παραχωρησει εθνικο εδαφος ισχυει "μηδενα προ του τελους μακαριζε".Η ΝΔ ακόμα δεν εχει χασει την εξουσια και οι καταστροφες δεν εχουν ολοκληρωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποια πρόβλεψη ρε φίλε? Ο ΙΔΙΟΣ ο κ. Παπανδρέου το έχει δηλώσει ότι προτιμά λιγότερα στρέμματα γης για να κοιμάται σίγουρος.
    Ποια ...Πρόβλεψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χμμμμμ! Βλέπω ότι εκτός από την Χαριλάου Τρικούπη , έχουν πάρει δρόμο και αρκετοί οπαδοί τους (εκ της φουρνιάς των χουλιγκάνων).
    Το "οπαδιλίκι τους" φέρνει λίγο από ....Τσουκαλά. IQ ραδικιού (και του πεταματού)
    Άντε Γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε σεις,τις σοφιες σας,δεν τολματε να τις γραψετε,ουτε καν με ψευδωνυμο,αλλα βαζετε το ανωνυμος.
    Πως να σας παρουμε στα σοβαρα;
    Και εισαστε τοσο στοκοι,που ενω βλεπετε οτι το μαγαζι, διαλυεται σημερα,τωρα,εσεις προβλεπετε,τι ΘΑ κανει ο αρχηγος του πασοκ,ΕΑΝ κανει κυβερνηση,στο μελλον.
    Οταν ο Κυριος μοιραζε μυαλο,καποιοι κρατουσαν ομπρελες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 1) Αν είχα ψευδώνυμο θα άλλαζε κάτι ??? (ποιος είναι στόκος τώρα?)

    2) Η πρόβλεψη μπορεί να γίνει με ακρίβεια ... Το παρελθόν είναι η καλύτερη ένδειξη πρόβλεψης για το μέλλον. Και το οικογενειακό ιστορικό του ΓΑΠ (και οι των αυλοκολάκων του) δείχνει ξεκάθαρα το τι πρόκειται να υποστεί ο τόπος πάλι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και τώρα τα χάλια μας έχουμε, αλλά σίγουρα ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ (όπως είναι τώρα), δεν πρόκειται να φέρει καλύτερες μέρες ... Βασικά χρειάζεται ηγεσία που να μην υπολογίζει το πολιτικό κόστος και η οποία να κάνει βαθιές τομές. Ο ΓΑΠ, ακόμα και αν το ήθελε (που μάλλον να εξυπηρετήσει ξένα κέντρα θέλει) δεν θα μπορούσε. Δεν θα τον αφήνανε μέσα από το κόμμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Eχεις υπ οψιν σου,τι πα να πει,να κανει βαθειες τομες;
    Εχω την εντυπωση,οτι οι πιο πολυ,το λενε παπαγαλιζοντας,χωρις να συνειδητοποιουν ακριβως.
    Μια βαθεια τομη,πχ,ειναι να αρει τη μονιμοτητα των δημοσιων υπαλληλων,και να αρχισει να τους κρινει,ωστε να διωξει οσους δεν κανουν για τη δουλεια για την οποια πληρωνονται.
    Εισαι ετοιμος να το δεχτεις αυτο;
    Σε πληροφορω,οτι τα εχουμε ετσι καταφερει,ωστε καθε Ελληνικο σπιτι,να εχει και ενα τουλαχιστον,να σιτιζεται απο το δημοσιο.
    Χωρις ομως αυτο το μετρο,καμια σοβαρη προοδος δεν μπορει να γινει, αφου το δημοσιο,εχει γινει ιδρυμα ασχετων,αλλα καλα πληρωμενων υπαλληλων,που καθε τρεις και λιγο,απεργουν και ζητανε παραπανω.
    Αλλη βαθεια τομη,ειναι να αρχισει να κατεδαφιζει αυθαιρετα,μπας και καταλαβει καποτε ο πονηρος ραγιας νεοελλην,οτι εδω ειναι κρατος και δε μπορει να κανει ο,τι γουσταρει.
    Αυτο,πως σου φαινεται;
    Για χωνεψε λοιπον αυτα,και αργοτερα,μπορουμε να πουμε και μερικα αλλα.
    Και σαφως και ο Παπανδρεου,και το πασοκ,δε μπορουν να κανουν τιποτα,οπως δε μπορει να κανει ουτε ο χοντρος,υπο την εννοια,οτι οι πελατες απλως δε θελουν να γινουν αυτα.
    Μονο να σκουζουν στα βλογ ξερουν.Τιποτ αλλο.
    Μου θυμιοζετε εναν απο τους μυθους του Αισωπου,που μαθαιναμε προ αμνημομευτων ετων στην Α Γυμνασιου.
    Καποιος συναντησε στο δασος ενα χωριατη,και τον ρωτησε.
    Μηπως ειδες ιχνη λεοντος στην περιοχη;
    Για το λιονταρι μιλας; Του απανταει ο βλαχος.Νατο,εκει πισω απ τα δεντρα.
    Και ο "κυνηγος",του γλυκου νερου,εντρομος,ανταπαντα.
    Ιχνη μονον ζητω,ουχι τουτον τον λεοντα.
    Καταλαβατε περι τινος προκειται;
    Ολοι μιλανε για το προβλημα της Ελλαδος,αλλα κανεις δεν ειναι διατεθειμενος να το λυσει,αφου για να γινει αυτο,πρεπει να τα βαλει με κατεστημενα συμφεροντα,που οπως ξερουμε,ειναι πολυ δυσκολα να καμφθουν.
    Γιατι το κουραζετε λοιπον το θεμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ∆εν έχει προσόντα ο Γ. Παπανδρέου...
    «Έχει ανακηρύξει εαυτόν διάδοχο του Κώστα Σημίτη. Εγώ δεν θεωρώ ότι ο κ.
    Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Έχω συνεργαστεί μαζί του,έχει πολλά προτερήματα, αλλά θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός, ασχέτως αν είναι σήμερα πολύ της μόδας ο κ. Παπανδρέου. Πιστεύω επιπλέον και για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη, θα είναι παλινδρόμηση. Επιχείρημα αυτών που προωθούν τον κ. Παπανδρέου είναι ότι τ όνομά του ενώνει.»
    Θ. Πάγκαλος, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
    16 Σεπτεμβριου 2001

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Theodore, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Και υπάρχουν και ένα σωρό μέτρα ακόμα που μπορούν να ληφθούν για την αντιμετώπιση εξίσου σημαντικών προβλημάτων που δεν αναφέρεις (πχ δημογραφικό κ.α.). Το ζήτημα είναι, οκ ο Καραμανλής δεν μπόρεσε να κάνει όλα όσα έλεγε. Πιστεύεις ειλικρινά ότι ο ΓΑΠ θα μπορέσει ? Ότι νοιάζεται για την Ελλάδα ? Ότι είναι ο ηγέτης που μπορεί να μας βγάλει από αυτό το τέλμα ? Ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν αρκετά ικανά και αδιάφθορα στελέχη να κάνουν κουμάντο σε μια κοινωνία που σαπίζει ? Ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει κουλτούρα "συμαζέμματος" ??? Εμένα το συγκεκριμένο κόμμα μου δίνει την εντύπωση εταιρείας παροχής υπηρεσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Για κατσε ρε παιδι.Ειπα εγω,οτι ειμαι ο απολογητης των μαλακοπασοκων;
    Μακρυα απο μενα κατι τετοιο.
    Αλλοι ειναι εδω μεσα οι μονιμως φορουντες χρωματιστα γυαλια,ή οι πληρωνομενοι απο κομματικα Ταμεια.
    Εγω ψηφιζα πασοκ, απο το 74 μεχρι τελευταια,συνεχως,απο πιστη,οτι η νδ,ηταν η συνεχεια της δεξιας,που τοσα στραβα ειχε κανει στη χωρα,αγκαλια με την αριστερα του κκε,το οποιο επισης και ποτε δεν ψηφισα.
    Τωρα ομως,δεν προκειται να ψηφισω κανεναν απ τους δυο,και γι αυτο,εχω στειλει ενα σωρο μηνυματα στπ πασοκ,στα οποια τους περναω γενεες δεκατεσσερες,γι αυτα που εκαναν,αλλα και γι αυτα που λενε τωρα.
    Οταν βλεπω στο γυαλι,φθαρμενες φατσες,απο το χρονο,αλλα και απο την ελλειψη ιδεων,μου τη διδει,και αμεσως τους γραφω και τους καταχεριαζω.
    Οι εδω φωνασκουντες και αλαλαζοντες υπερ της νδ,ειναι τοσο ευχαριστημενοι με τα "κατορθωματα" της,που τα διαφημιζουν urbi et orbi?
    Αν ειναι,τοτε το IQ τους,ειναι κατω του μετριου,οποτε δε χρειαζεται να μιλαει κανεις μαζι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. E, είσαι λίγο ευέξαπτος όταν τα χώνουν στο ΠΑΣΟκ. Μάλλον κουβαλάς ακόμα το "μικρόβιο" μέσα σου. Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Mα το πασοκ,δεν ειναι η γκομενα μου φιλε μου.Ενα κόμμα ειναι που υποτιθεται οτι το ψηφιζουμε για να μας λυνει τα προβληματα.
    Εγω το εχω καταλαβει αυτο.Μαλλον εσυ δεν το καταλαβες ακομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σε διαβεβαιώνω , το έχω καταλάβει. Γι αυτό δεν ψηφίζω κανέναν και είμαι μες την τρελή χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή