Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Θα είναι βαριά...η ροπαλία !


Είθισται οι μεγάλες πολιτικές αποφάσεις που απαιτούν χρόνο και συγκρούσεις με ομάδες συμφερόντων και συντεχνιακές «στρούγκες» να λαμβάνονται στις αρχές μιας τετραετούς διακυβέρνησης.
Αν και αυτές αποτελούν μονόδρομο , οι οριακές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες καθιστούν την λήψη τέτοιων αποφάσεων αδύνατες.

Σήμερα όμως η πρωτοφανής οικονομική κρίση έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο ανοχής. Η εξυγίανση π.χ του γραφειοκρατικού τέρατος και του κράτους «εκτροφείου ρουσφετιών και διαφθοράς», του οποίου πολλές φορές οι ίδιοι οι υπουργοί προβάλουν προσκομματικά αλληθωρίσματα για τους ευνόητους λόγους, απαιτεί διακομματική συναίνεση .

Εάν αυτή για τον οποιοδήποτε-«εντός, εκτός και επί ταυτά»- λόγο δεν καταστεί δυνατή , η ευθύνη και το χρέος έναντι της χώρας απαιτεί ανοιχτή σύγκρουση.Ο λαός δεν είναι τόσο ηλίθιος όσο μερικοί έχουν την εντύπωση, και θα σταθεί αρωγός στον οποιοδήποτε θελήσει να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Πισωγυρίσματα, , πρόσκαιροι εξωραϊσμοί και ειδικά μικροκομματικές σκοπιμότητες ή προσωπικές εμμονές με αυξημένες δόσεις βουλιμικής « φιλοδοξιακής εξουσίας» ,ΑΥΤΗ την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας, τιμωρούνται δια ροπάλου. Και το ρόπαλο του λαού σε μια συντεταγμένη πολιτεία είναι η ψήφος του στις οριζόμενες από το σύνταγμα - χρονικές αλλά και ειδικές-διαδικασίες.

Προχθές ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σήμανε Συναγερμό για την περικοπή των δαπανών ζητώντας «απόλυτη δημοσιονομική πειθαρχία» από τους υπουργούς του, ενώ έδωσε και έναν κατάλογο δώδεκα δράσεων σε αυτήν την κατεύθυνση, για τις οποίες τόνισε ότι δεν χωρά καμιά ολιγωρία και καμιά υπέρβαση.

Ξεκαθάρισε προς όλους ότι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι ΕΘΝΙΚΟΣ στόχος .Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ζήτησε επιτακτικά να εφαρμοστούν άμεσα οι μειώσεις των ελαστικών δαπανών κατά 10%, καθώς και όλοι οι πρόεδροι και διευθύνοντες συμβούλους των ΔΕΚΟ να μειώσουν τις αμοιβές τους στα όρια του μισθού του γενικού γραμματέα του υπουργείου, δηλαδή στις 6.100 ευρώ μεικτά..

Ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός σε αυτό το σημείο, τόνισε μάλιστα με έμφαση ότι «όποιος δεν συμφωνεί πάει σπίτι του». Επιπλέον ζήτησε όπου γίνεται ενοποίηση των θέσεων του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αλλά και περιορισμό των μελών των διοικητικών συμβουλίων σε εννέα.

Εξήγγειλε τη συγχώνευση ή το κλείσιμο εκατοντάδων οργανισμών του Δημοσίου που δεν επιτελούν σχεδόν κανένα έργο.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Κεφάλαιο Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών, που ιδρύθηκε το 1939 (!) και λειτουργεί έως σήμερα προκαλώντας σημαντική δαπάνη στον Κρατικό Προϋπολογισμό, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε είτε να έχει καταργηθεί είτε να έχει συγχωνευθεί με «όμορους» οργανισμούς.
Εάν εξετάσει κανείς τον χάρτη του ευρύτερου δημόσιου τομέα, μπορεί να απαριθμήσει πλείστα όσα παρόμοια παραδείγματα.

Είναι απαραίτητο και η αξιωματική αντιπολίτευση να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση. Να μην προκαλέσει μικρές συντεχνιακές εξεγέρσεις μέσω ελεγχόμενων συνδικαλιστών.
Να καταλάβει ότι ο Έλληνας φορολογούμενος δεν μπορεί να πληρώνει εφ’ όρου ζωής για ένα Δημόσιο σπάταλο και αναποτελεσματικό. Να κατανοήσει ότι εκτός από τις ανέξοδες συστάσεις για την ανάπτυξη και την «πράσινη οικονομία», υπάρχει και η απλή, μα οδυνηρή, πραγματικότητα.

Μα πάνω απ` όλα να αποδείξει ότι ως μεγάλο κόμμα που θέλει να ξανάρθει στην εξουσία , έχει αποτινάξει τα όποια κομματοσυντεχνιακά και προσωπικά «εγώ και εμείς» και ότι επιδεικνύει σώφρονα εθνική συμπεριφορά.
Ανοίγεται λοιπόν «πεδίον δόξης λαμπρόν» για την απαραίτητη συναίνεση που ζητούν επιτακτικά οι πολίτες αυτής της χώρας, όπως καταδεικνύουν οι όσες «αντικειμενικές» και ...απείραχτες δημοσκοπήσεις.

Εάν όμως τις εξετάζουν μονοθεματικά και δεν λαμβάνουν υπόψη τους την ΜΗ θέληση του λαού για εκλογές σε αυτή την δεδομένη κρίσιμη στιγμή και την ΘΕΛΗΣΗ για συναινετικές συμπεριφορές , το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό .

Γιατί όπως λέει και ο «ποιητής», είναι βαριά η.... ροπαλιά.


15 σχόλια:

  1. @politis
    "Είθισται οι μεγάλες πολιτικές αποφάσεις που απαιτούν χρόνο και συγκρούσεις με ομάδες συμφερόντων και συντεχνιακές «στρούγκες» να λαμβάνονται στις αρχές μιας τετραετούς διακυβέρνησης."

    Ποιες ακριβως μεγαλες πολιτικες αποφασεις πηρε η κυβερνηση Καραμανλη στην αρχη της πρωτης τετραετιας διακυβερνησης οπου ειχε ισχυρη πλειοψηφια (μιας και στν δευτερη αναφερεις την οριακη πλειοψηφια ως αλοθι);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και οι κλοπες των ταμειων καθως και δημοσιας γης(βατοπεδι) ηταν ΄΄ποιημα΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλάτε για "σώφρονα εθνική συμπεριφορά.", από τον αμερικανό υπήκοο γιωργάκη, το γιό του Αντρέα και το συμφυρμό προδοτικών λαμογίων, που όλα χωρίς εξαίρεση ευθυγραμίζονται, με εντολες από την Πρεσβεία(Ορα ομόφωνο ξεπέταγμα του δικού τους αρχιλήσταρχου από τη θέση του γραμματέα του κόμματος).
    Ομως, ούτε η ΝΔ δικαιούται "δια να ομιλεί", αφού κατέδειξε πως η καθοδική πορεία στην ποιότητα του προσωπικού της εξουσίας αποτελεί τη μόνη σταθερά στην πολιτική του τόπου.
    Οι μόνες ορατές ροπαλιές αφορούν εξίσου και τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά καλό είναι σε μιά τέτοια περίπτωση, να κρύβονται όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί απατεώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Οι σημερινοί, συχνά προκλητικοί, μισθοί των διοικητών επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου Τομέα, περικόπτονται»
    Κ. Καραμανλής, 20/3/2004, Προγραμματικές Δηλώσεις, Βουλή.

    Τα έχουμε ξανακούσει αυτά πολλές φορές. Τι έχει συμβεί μετά το 2004 αληθινά και γυμνά μπορείτε να το δείτε εδώ για να φρίξετε.http://kourdistoportocali.blogspot.com/2009/02/i-o-golden-boys.html
    Ο κ Διαγγελματίας συνεχίζει να διαψεύδει τον εαυτό του και καλά να χάνει την αξιοπιστία του. Κοντά σ΄αυτόν χάνει την αξιοπιστία και η χώρα μας και τα spreads όλο αυξάνονται. Τι λοιπόν να πιστέψει από δαύτον κάποιος και να τον βοηθήσει που μας έχει φλομώσει στα ψέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "...κι'ολο λεω πως θα φυγω μα ποτε δεν ξεκινω..." κατι τετοιο συμβαινει με τις συμφορες που ταλανιζουν την πατριδα μας και με τους μαγους γιατρους που αναλαμβανουν να κανουν τον εξορκισμο καθε 4ετια.Το κακο ζει μονιμα σε αυτον τον τοπο και μας δηλητηριαζει την ζωη,τον τροπο σκεψης,τις σχεσεις μας,ολα οσα ειναι τριγυρω μας.Τι μπορει να κανει καποιος σαν ατομο?Σχεδον τιποτα.Ο ελληνας εχει "αναγκαστει" να ζει σαν μονοκυτταρος οργανισμος.Ανακαλυπτει το "συνολο" οτι κιαν ειναι ειναι αυτο (κρατος,κοινωνια,ο κοσμος ολος) μονον οταν ειναι να ζητησει κατι.Υπαρχουν προσωπα σε ολο το πολιτικο φασμα που θελουν να βγαλουν τον τοπο απο αυτο το τελμα που βρισκεται τις τελευταιες 10ετιες αλλα ειναι χαμενα μεσα στην ασυνενοησια,τον ατομισμο,τα ξερω ολα,τον μεσσιανισμο,την δυχονια,τον δογματισμο,την μυωπια και αλλα πολλα που μας κρατουν στον μεσαιωνα (απο μονα τους) και δινουν λαβη σε αλλους πιο εξυπνους να μας χειραγωγουν βρισκοντας ευκολα "μηδησαντες" αναμεσα μας.Θα δουμε ποτε το φως?Δεν το νομιζω!Εχουμε φτασει στο σημειο να πολεμαμε για το "μη χειροτερο!G apo CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θυμηθηκε οτι ειναι πρωθυπουργος?ειναι λιγο αργα πλεον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν ηθελε ο χοντρος,να δειξει χαρακτηρα,και να περασει ενα μηνυμα στο ποπολο,οτι τα πραγματα ζοριζουν και οτι πρεπει να βαλουμε μυαλο,επρεπε να μειωσει τους μισθους,βολευτων και δικαστων,που πηραν αυξησεις 80%,συν τα μαζεμενα αναδρομικα,που ξεπερνανε τα 100 χιλιαρικα για καθε ενα τους.
    Δεν ειναι δυνατον,να βαλει ψαλλιδι σε μενα που δουλεψα 35 χρονια,για να παρω μια συνταξη του κερατα,και να δινει απο το αλλο χερι,ΤΑ μυρια,σε δικους και φιλους.
    Οι δε δικαστες,να μαθουν,οτι πρωτον,δεν εχουν πλεον την εξωθεν καλην μαρτυριαν,μετα απο οσα εχουν δει το φως τα τελευταια χρονια,και δευτερον,οτι παιρνουν πλεον παρα πολλα για τις συνθηκες που υπαρχουν στην Ελλαδα.
    Το να δειχνουν οτι ειναι δραχμοφονιαδες,δεν ειναι και ο,τι καλυτερο για την εικονα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ΕΛΛΗΝ VS CHAOS και ανώνυμος 11.48

    Και τα δύο θέματα που θέσατε είναι εντελώς έξω από τα πλαίσια της ανάρτησης.
    Παρακαλώ κρατήστε σε μια ισορροπία τους κανόνες του συγκεκριμένου χώρου.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε πολίτη σήμερα θα διαφωνίσω μαζί σου.Ας αρχίσουμε από τη ΝΔ.
    Η ΝΔ που προσωπικά ψήφισα και θα ξαναψηφίσω δείχνει φοβισμένη.
    Το πρώτο που μπορούσε να κάνει χωρίς να τα βάλει με τις συντεχνίες είναι να κόψει τις αποζημιώσεις για συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια των οργανισμών. Από αυτά κονομάνε οι διυθύνοντες σύμβουλοι οι πρόεδροι και οι εργατοπατέρες (από εκεί συντηρούνται).
    Δεύτερον: η ΝΔ δεν έχει θεσμοθετήσει τίποτε σε σχέση με τις καθημερινές πορείες και τις απεργίες. Ως αποτέλεσμα η αγορά δεν δουλεύει και ο τόπος δεν αποκτά σταθερότητα για ξένες επενδύσεις.

    Πάμε τώρα στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται ποτέ να συνεναίσει στη μείωση των απαιτήσεων των συνδικάτων γιατί σε αυτά στηρίζεται. Μετά τις εκλογές του 2004 άρχισαν να οργανώνονται ώστε να μη τους κοπούν οι υπερωρίες (οι περισσότερες πλασματικές), που φτάνουν ως και ένα μισθό επιπλέον.
    Δεύτερον.Σε οποιαδήποτε προσπάθεια της ΝΔ υπάρχει και η απάντηση. Μέχρι αγρότες από την Κρήτη κουβάλησαν.
    Το ΠΑΣΟΚ έχει καταλάβει ότι αν μείνει η ΝΔ μία τετραετία ακόμη τελειώνει το κίνημα των Δημοσίων υπαλλήλων. Οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι θα βάλουν σε πρώτη προτεριότητα το εθνικό συμφέρον και όχι τις επιταγές του συνεταιρεστικού κινήματος (ΠΑΣΟΚ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tα στοιχεια που ανακοινωθηκαν χθες δειχνουν οτι εχουμε ηδη χρεωκοπησει.
    Η σταση πληρωμων θα έχουμε η αγρια γερμανικη επιτηρηση.Σε όλες τις περιπτωσεις θα αναλάβει το ΠΑΣΟΚ με πολιτικο όρο απο τους ξένους τη δημιουργια πολυεθνικης Ελλάδος.
    Ο Καραμανλής ήταν ο τελευταιος σταθμος στο ελληνικο τραινο.Αποδειχθηκε αχρηστος και η Ελλάδα όπως την ξεραμε τελειωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οτι αποδειχτηκε αχρηστος,και εξηντλησε το πολιτικο του κεφαλαιο,υπερασπιζομενος αχρηστους και αλητες παρατρεχαμενους,ειναι σιγουρο.
    (Και να φανταστειτε,οτι εγω,αν και δεν τον ψηφισα,ειχα μια ελπιδα το 04,οτι κατι θα κανει,για να διορθωσει τις μαλακιες των πασοκων,που τους ψηφιζα μεν,βριζοντας δε.Με σκοπο,οτι αν το εκανε,θα τον ψηφιζα την επομενη. Ποσο εξω επεσα!Και οχι μονον εγω.).
    Εκεινο που δεν καταλαβα απο τα γραφομενα σου,ειναι αυτο το περι πολυεθνικης Ελλαδος.
    Μας το κανεις λιανα,please?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θεοδωρε ειναι επισημη θεση του ΠΑΣΟΚ ότι θα δωσει δικαιωμα ψηφου στους μεταναστες,θα αναγνωρισει μειονοτητες θα βάλει πολυπολιτισμικα στοιχεια στην εκπαιδευση -βιβλια τυπου Ρεπουση- και άλλα παρομοια.
    Η μονοεθνικη και αποκλειστικα ελληνικη Ελλαδα τελειωνει με τη χρεωκοπια Καραμανλή.Αυτο φυσικα ειναι και επιθυμια των ξενων που θα δωσουν τα δανεια σωτηριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μα αμα κανει κατι τετοιο,οι Αλβανοι,θα κανουν κομμα,αλα Κοσσοβο,και θα εχουμε τα ιδια που ειχε η Γιουγκοσλαβια.
    Ιδιως,αν καταργησει και το 3% που χρειαζεται,για να βγαλει βουλευτες,οπότε οι τουρκοφωνοι της Θρακης,θα μπουνε στη βουλη αυτοτελως,και θα εχουμε κι απο κει αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή