Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Υπεράνω όλων το συμφέρον της πατρίδας


Έγραφε τις προάλλες ο κ.Χρήστος Πασαλάρης ότι στους πρώτους μήνες του 2009 κανένας δεν έχει κάνει τόση ζημιά στην πατρίδα όση τα ίδια τα τέκνα της.

Τα τέκνα της
κατέβασαν τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τεμάχισαν την Ελλάδα στα τρία επί δέκα μέρες.
Τα τέκνα της είχαν κλειστά τα σύνορα και τα λιμάνια με τα φορτηγά τους.
Τα τέκνα της νέκρωσαν τα νοσοκομεία με συνεχείς στάσεις.
Τέκνα της είναι οι νεαροί που «παίζουν» κάθε μέρα τους «επαναστάτες» με γκαζάκια και μπουρλότα, τέκνα της είναι αυτοί που υποκινούν και βοηθούν αποδράσεις σαν τη πρόσφατη του Παλαιοκώστα αλλά και με... 180 ληστείες καθ’ εκάστην!


Τέκνα της είναι και οι επώνυμοι που δηλώνουν ότι η Ελλάδα είναι χειρότερη από την Καμπούλ, άρα «μην ξαναπατήσετε»!
Τέκνα της είναι όλοι αυτοί οι «γουρλομάτηδες» που οδύρονται στα κανάλια ότι «η χώρα καταστρέφεται, δεν έχει κυβέρνηση, δεν έχει μέλλον»!
Τέκνα της είναι και οι άλλοι που θέλουν τον (πάντα «καταλληλότερο» σύμφωνα με όλες της δημοσκοπήσεις) κ. Καραμανλή «ξοφλημένο» ή προτείνουν πρωθυπουργό «εισαγόμενο»!...


Άμυαλα τέκνα της είναι όλοι αυτοί που, άθελά τους, πυροβολούν κατάστηθα την πατρίδα με επιδεικτικές ανταρσίες και εγκληματικές ενέργειες, ακριβώς την περίοδο που δοκιμάζεται ο τουρισμός της, δηλαδή ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει, απόλυτα αναγκαίο για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Κάπως αργά το ΠΑΣΟΚ, στριμωγμένο από τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις του κ. Καραμανλή, δήλωσε ότι θα καθίσει στο τραπέζι. Το ίδιο θα κάνουν, θέλοντας και μη, οι υγιώς σκεπτόμενοι εκπρόσωποι των εργαζομένων και εργοδοτών.

Ξεκομμένα όμως από τη σκληρή πραγματικότητα, τα κόμματα της Αριστεράς μένουν κλεισμένα στο δικό τους κόσμο...
Όσο για τους, αγνώστου ταυτότητος, κουκουλοφόρους με τα καλάσνικοφ και τους δυναμίτες, αυτοί σίγουρα θα εξαφανιστούν ως εκ θαύματος ευθύς ως εξομαλυνθούν οι σχέσεις μας με τη νέα διοίκηση των ΗΠΑ, που (ταυτόχρονα με τα τελευταία επεισόδια) εξεδήλωσε την πρόθεσή της να μας... βοηθήσει στην πάταξη της τρομοκρατίας!

Πιο σίγουρη όμως για το μέλλον της θα είναι η πατρίδα όταν τα, περί ων ο λόγος, «άτακτα τέκνα» της αποφασίσουν να θέσουν το δικό της συμφέρον υπεράνω του δικού τους.


«etιpos»

18 σχόλια:

  1. re politi apo tis allepaliles ekkliseis tou karamanli kahtete sto trapezei tis sunenesis???
    ti propaganda ine auti re file?! kai upotithete exeis kai ena politiko upovathro kia mia krisi ligo pio emperistatwmeni mias kai ise 'diavasmenos'. ksekolla ligo to mua lo sou sou kai vgale ta galazia gualia!de sou pane...fora patriwtika kai these tis apospseis soy!!!
    imarton diladi...kata ta alla sumfwno me to keimno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλα έλεγε ο Πασαλάρης επί Σημίτη. Αλλα τότε ο αρχιερέας της διαπλοκής ήταν ο εχθρός της Ελλάδος παρ' όλο καταλληλότερος. Δυστυχώς για τον Πασαλάρη
    1. Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και όλοι γνωριζόμαστε.
    2. Ως γνωστόν γράφει και τα γραπτά μένουν.
    3. Δεν γεννιώμαστε από παρθενογέννεση.
    4. Θα μπορούσε να έχει κάποια αξιοπιστία αν και ο ίδιος δεν ανήκε στα τέκνα της πατρίδος που λέει κάποια χρόνια πριν.
    5. Τέλος καλό είναι να υπάρχουν τέτοιες θέσεις και απόψεις αλλά διαχρονικά και όχι ανάλογα με το αν το κόμα μας είναι στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιό συμφέρον της πατρίδας; Δες εδώ τι έγινε στην πόλη μου την Τρίτη:

    Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρει το μπάχαλο και στα Δημοτικά Συμβούλια-Θα ακολουθήσει και η Βουλή;

    Σκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν χθες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτιkού Συμβουλίου Αμαρουσίου. Η Δημοτική Παράταξη που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχει εκλεγεί στο Δ.Σ., προκάλεσε χάος, καθώς η παρουσία 10 περίπου...τσιπρόπαιδων έγινε η αιτία για να πέσει μέχρι και ξύλο.

    Η πρακτική που προσπαθεί να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει πλέον από αυτή των Ταγμάτων Εφόδου του Χίτλερ. Ενώ το Δ. Σ. θα συζητούσε το θέμα των χρήσεων γης, ο επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Μαγιάκης, μαζί με 10 τσιπρόπαιδα που είχε φέρει ως πρετοριανούς στην αίθουσα, φώναζαν, διέκοπταν, και σε αρκετές φορές έβριζαν τον Δήμαρχο Γ. Πατούλη, που προσπαθούσε να τοποθετηθεί επί του θέματος. Η ειρωνεία είναι ότι, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν εκλέξει Δημοτικούς Συμβούλους, ο Δήμαρχος θέλει να είναι παρόντες οι επικεφαλής τους στο Δ. Σ. και να τοποθετούνται επί των θεμάτων που αφορούν την πόλη.

    Αλλά όπως φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει άλλο δρόμο. Το "είσαι μαλάκας" που εκτόξευσε ένα από τα τσιπρόπαιδα στον Δήμαρχο, έγινε αφορμή για να εκμανεί ένας από τους παριστάμενους πολίτες, ο οποίος και ήρθε στα χέρια με τα μάλη των Ταγμάτων Εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνέχεια είναι συνηθισμένη. "Απρόκλητη επίθεση τραμπούκων" έλεγε σήμερα ο Ρ/Σ του ΣΥΡΙΖΑ "Στο κόκκινο", αφού κατά τα ναζιστικά πρότυπα, προσπάθησε να κάνει το άσπρο, μαύρο, ενώ τα μέλη των Ταγμάτων Εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν μηνύσεις στο Α.Τ. Αμαρουσίου κατά αυτών που τους επιτέθηκαν. Ανάμεσα στις "παράπλευρες" απώλειες, και μια δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας, που προσπαθώντας να απαθανατήσει τις σκηνές έπεσε θύμα του υπερβάλλοντος ζήλου ενός άλλου παρισταμένου...

    Και φυσικά, η ΠΑΣΟΚική αντιπολίτευση, αφού έμεινε απαθής όση ώρα τα τσιπρόπαιδα έβριζαν φώναζαν και ειρωνεύονταν τον Δήμαρχο, απεχώρησε "διαμαρτυρόμενη" μετά τα επεισόδια!

    Είναι προφανές ότι με τη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, οι "γκαουλάιτερ" του "κόμματος" αυτού, θέλουν να μεταφέρουν την πολιτική στο πεζοδρόμιο. Μετά την επίθεση στο Δ.Σ. Αμαρουσίου, θα ακολουθήσει άραγε και παρόμοια συμπεριφορά στη Βουλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "re politi apo tis allepaliles ekkliseis tou karamanli kahtete sto trapezei tis sunenesis???"

    fisika...

    alla oxi giati ton "katafere" o karamanlis, i skeftike esto kai arga ta provlimata ton politon, alla giati mazi me to epiteleio tou eidan to aytonoito,oti diladi dimoskopika ayti tou i stasi kai adialaxia stis ekliseis gia sinenesi, se epipedo igetikis eikonas mono kako tou ekanan..
    gia ayto tha paei, esto kai gia logous entiposeon, se "sizitisi"(kai oxi se sinenesi) gia ta themata..
    an to aytonoito einai propaganda, tote "tromazo" stin idea ti theoroun kapoioi oti einai i alithini propaganda..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλέπεις πολίτη ότι κάποιοι δεν διδάχτηκαν καν στο σχολείο που πήγαν ότι «Μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων, τιμιότερον εστίν η πατρίς».
    Κάποιοι άλλοι φίλε , φαίνεται ότι στο συγκεκριμένο μάθημα ...ήταν άρρωστοι και δεν το παρακολούθησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πολιτικό και το κοινωνικό μας σύστημα νοσεί βαρύτατα και σέρνεται εδώ και καιρό σε κατάσταση κλιμακούμενης κρίσης.
    Που θα οδηγηθεί αυτή η κατάσταση;
    Ειλικρινά πρώτη φορά φοβάμαι για το μέλλον του μικρού παιδιού μου.
    Αντώνης Μπέλμπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πατρίδα μας σήμερα διέρχεται μία πολύ δύσκολη καμπή. Τα κομματικά συμφέροντα παραμερίζονται και το συμφέρον της πατρίδας τίθεται υπεράνω όλων. Αυτό ας το καταλάβουμε ΟΛΟΙ.

    Διότι είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουμε κι αν δεν το κατορθώσουμε τώρα, δεν θα αποφύγουμε την καταστροφή. Και αυτή δεν έχει χρώματα γαλάζια. πράσινα , κόκκινα.Είναι Κατάμαυρη σαν την πίσσα !!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φταίνε μόνο τα τέκνα; και όχι οι αχρείοι που τόσα χρόνια εξαχριωθήκανε;
    Πολύ απλά,...
    ...ότι σπείρατε θα θερίσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πρόβλημα είναι στο εσωτερικό της χώρας πολίτη.Αν δεν έβγαινε ο Ανδρέας Παπανδρέου,να διορίσει 1.οοο.οοο δημοσίους υπαλλήλους, να δώσει συντάξεις εθνικής αντίστασης σε άτομα που δεν είχαν γεννηθεί το 1940, η χώρα θα είχε προχωρήσει.
    Οι ξένες δυνάμεις βρίσκουν τρόπο να μας χειραγωγήσουν. Αλλά στην ιστορία έχει καταγραφεί ο απρόβλεπτος παράγοντας. Εκεί βασιζόμαστε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε πολίτη βάλε μόνιμη διαφήμιση, αν μπορείς την ενίσχυση των υπερπολύτεκνων οικογενείων, στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας.
    Είναι υποχρέωση όλων μας.

    http://www.theophilos.gr/home.html

    Υ.Σ Μην δημοσιεύσεις την ανακοίνωσή μου. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βιώνουμε αυτόν τον εκφυλισμό στην κορύφωσή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    http://www.youtube.com/watch?v=71WYQkzQMIU συλλεκτικο!παπα τσαρκνιας και δημητρας απο το παρατηρητηριο του κωλου σε ρετρο βιντεακι απο το sitel tv μακεντονιγια.ακουστε τις φωνουλες τους και δειτε τι γραφει ο makedonier-δημητρας; διπλα.γραφτε και ενα σχολιο αμα λαχει στον μακεδονιερ.υποψην ο τσαρκνιας εκδιωχθη για κιναιδισμο.τα δυο τους ειναι απο τα πουλεν που συναντηθηκε η τυπισσα του οηε που εστειλαν οι ηπα προσφατα για μειονοτικα ανακατωματα.και οι ελληνες στην μακεντονια;μονο ο στωιδης bulgarma(la)k λειπει απο το βοντεν.ολα τα λεφτα η φωνη του δημητρα!

    26 Φεβρουάριος 2009 6:50 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιά πατρίδα;Ποιός νοιάζεται για τέτοιες..παρωχημένες ιδέες!Οκόσμος προοδεύει,παγκοσμιοποιείται,προχωράει μπροστά!!
    Δέν κάνει την σήμερον ημέραν νο μιλάς για Πατρίδα.Θεωρήσαι γραφικός,πατριδολάγνος,εθνικιστήε,φασίστας,και ότι άλλο κυκλοφορεί στη πιάτσα των νεοταξικών παπαγάλων.
    Συμγωνώ με το άρθρο σου,αλλά διστυχώς καταντήσαμε τη πατρίδα οίκο...αντοχής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ επιλεκτικός είναι ο κ. Πασαλάρης. Ξέχασε μερικά "τέκνα":
    1. Τον Εφραίμ και τους εμπλεκόμενους υπουργούς.
    2. Τα κόμματα που τα "έπιαναν" από την Siemens για να προωθούν τις "δουλειές" της.
    3. Τα ασφαλιστικά ταμεία που εξαφάνισαν δισεκατομμύρια από τα αποθεματικά, επενδύοντάς τα σε "τοξικά" ομόλογα (δομημένα).
    κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Politi-gr σέβομαι τη γνώμη σου περί "ευθύνης τέκνων", όμως γνωρίζουμε από τα παλιά τα χρόνια ότι:
    "Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα"

    Γνωρίζουμε πως άλλοι τα έκαναν μπάχαλο στην ελληνική α-κοινωνία, πολύ πριν τους "μπαχαλάκηδες". Όχι ότι τους τελευταίους τους θαυμάζω, αντιθέτως. Όμως τα παιδιά μόνο ως θύματα μπορώ να τα θεωρήσω. Οι θύτες είναι ενήλικες χωρίς κουκούλες, αλλά με μάσκες. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η μεγάλη μάστιγα στην Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι τα πολιτικά κόμματα ... Εκεί μέσα βρίσκουν καταφύγιο όλοι οι άχρηστοι της κοινωνίας και οι "μεγάλοι" απολαμβάνουν το γλύψιμο και τη ρεμούλα ... Συντεχνίες και κολλητιλίκια ... Ε, αν βρεθεί και κανένας σχετικά ικανός, πάλι καλά ... Ο χρυσός κανόνας της μετριότητας... Πείτε μου έναν πραγματικό ηγέτη που μπορεί να οδηγήσει την κοινωνία σε διεξόδους: Ο Καραμανλής ??? Απέτυχε. Ο ΓΑΠ ??? Έλεος. Ο Τσίπρας ??? Μόνο να αναμασάει τα λόγια και τις θέσεις του Αλαβάνου. Κλπ κλπ. Αλήθεια, δεν σκέφτεται κανείς τις επόμενες γενιές ? Τι αξίες και τι ήθος θα παραδόσουμε ? Τελικά μάλλον τα κατάφεραν κάποιοι να μας επιβάλλουν τον καταναλωτισμό και το κέρδος ως Θεό ! Που είναι οι παλιοί που με ένα πιάτο φαϊ και καλή παρέα ήταν ευτυχισμένοι ... Διάβασα πρόσφατα ένα βιβλίο σχετικό με την φιλοσοφική σκέψη του Επίκουρου. Πόσο απέχουμε από αυτούς που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι οι πρόγονοί μας ... Αφήσαμε τις τράπεζες, τις διαφημισεις, τους μασόνους και όλους τους χαζοχαρούμενους να μας κάνουν κουμάντο, χάσαμε το τσαγανό, το φιλότιμο και την αξιοπρέπειά μας ... Τώρα πώς μαζεύεται η κατάσταση ? Άποψή μου, είτε με έναν πραγματικά φωτισμένο πνευματικά ηγέτη, είτε με κάποια πολύ οδυνηρή συγκυρία ... Θα δείξει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι μου θυμισες ρε φιλε τωρα...
    Τα χρονια μετα την κατοχη,που τα περασα στον Πειραια,μεσα σε μια αξιοπρεπη φτωχεια,(ειχαμε παντα ενα πιατο φαι να φαμε,ειχαμε κρεββατι,νοικιαρικο βεβαια,να κοιμηθουμε,αλλα ειχαμε και την πολη δικια μας για να παιζουμε).
    Και οι μεγαλοι,καθοντουσαν στο καφενειο,η και στις σκαλες των σπιτιων τους,τα καλοκαιρια,και μιλαγανε χαμηλοφωνα,μεχρι να νυσταξουν και να πανε για υπνο.
    Και δε χρειαζονταν λεξοτανιλ,η βαλιουμ,για να δουνε το... Μορφεα.Σημερα,με τα πολλα λεφτα,τα αυτοκινητα και τα διαμερισματα πολυτελειας,δε βλεπω και καμια ευτυχια,να τους τρεχει απ τα μπατζακια.Ισια ισα,μια διαχυτη δυστυχια βλεπω,μαζι με βια.Πολυ βια.
    Και καταστροφη του περιβαλλοντος.Παντου.
    Θυμαμαι,που μεσα στον Πειραια,μαζευαμε χαμομηλια.Ναι χαμομηλια.Και οι δρομοι,ηταν δικοι μας,χωρις να κινδυνευουμε απο κανεναν καφρο να μας σκοτωσει με το μπουρδελο του τελευταιας τεχνολογιας,μουρμπο,τουρμπο και δε συμμαζευεται.
    Ετσι,το χασαμε το παιχνιδι.Στο ονομα της αναπτυξης,καταστρεψαμε τα παντα.Καψαμε τα δαση,και χτισαμε τα παντα,γιατι ο νεοελλην καφρος,η μαλλον η μαλακω η συμβια του,γουσταριζε μεγαλεια,για να τη βγει στις πιο μαλακισμενες φιλεναδες της.
    Φατε πετρες τωρα.Και να δω τι θα κανετε τα παιδια σας,που στριμωχνονται σε ενα δωματιο,μπροστα σε εναν υπολογιστη,προσπαθωντας να ζησουν.Αλλα αυτο,δε γινεται απο το γυαλι.
    Και η κατασταση,θα χειροτερευει.Και αν ελθει και η κριση,τοτε,νομιζω οτι θα φαει ο ενας τον αλλο.
    Γιατι παλια,υπηρχε μεγαλος αγροτικος πληθυσμος,που μπορουσε να παραγει τα στοιχειωδη,ωστε να τραφει.Σημερα ομως,με το μισο πληθυσμο στην Αθηνα και αλλο ενα μεγαλο κομματι στη Θεσ/νικη,να δω τι θα φαμε,αν πεσει καμια στραβή.
    Ο Θεος να βαλει το χερι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ∆εν έχει προσόντα ο Γ. Παπανδρέου...
    «Έχει ανακηρύξει εαυτόν διάδοχο του Κώστα Σημίτη. Εγώ δεν θεωρώ ότι ο κ.
    Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Έχω συνεργαστεί μαζί του,έχει πολλά προτερήματα, αλλά θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός, ασχέτως αν είναι σήμερα πολύ της μόδας ο κ. Παπανδρέου. Πιστεύω επιπλέον και για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη, θα είναι παλινδρόμηση. Επιχείρημα αυτών που προωθούν τον κ. Παπανδρέου είναι ότι τ όνομά του ενώνει.»
    Θ. Πάγκαλος, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
    16 Σεπτεμβριου 2001

    ΑπάντησηΔιαγραφή