Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Υπευθυνότητα .....


«Εθνική υπόθεση» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός από τη Φθιώτιδα την οικονομική κρίση, η οποία όπως είπε δεν έχει κομματικό χρώμα.
«Η χώρα δεν αντέχει μετωπικές συγκρούσεις. Δεν αντέχει ανευθυνότητες.Όποτε οι Έλληνες βρεθήκαμε διασπασμένοι, όποτε προτάσσαμε κομματικές σκοπιμότητες, όποτε υιοθετούσαμε διχαστικές πρακτικές, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για όλους. Ενίοτε και καταστροφικό για τον τόπο.
Αντίθετα όποτε ενώναμε τις δυνάμεις μας πετυχαίναμε μεγάλους στόχους. Αντιμετωπίζαμε, με επιτυχία, σοβαρότατες προκλήσεις. Κερδίζαμε όλοι οι Έλληνες. .

Οι περιστάσεις σήμερα , όσο ποτέ άλλοτε, απαιτούν στοιχειώδη συνεννόηση, τουλάχιστον στα βασικά. Δεν μπορεί, δεν περιμένω, να συμφωνήσουμε σε όλα. Αλλά δεν μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να διαφωνούμε σε όλα. Δεν μπορεί να υπάρχει άρνηση σε όλα. Δεν είναι στάση ευθύνης το ‘’όχι σε όλα’’. Το τονίζω: Δεν χωρά στις κρίσιμες αυτές περιστάσεις το ‘’όχι σε όλα’’.
Δεν είναι πολιτική ευθύνης η απόπειρα έντασης, η απόπειρα ισοπέδωσης των πάντων», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Απηύθυνε πρόσκληση προς όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις για υπευθυνότητα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σύμπραξη με κοινούς στόχους, ώστε οι επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση να μην είναι δυσμενέστερες.

Σε αυτή την πρόσκληση του κ. Καραμανλή, …..απάντησαν όλα τα κόμματα. Η απάντηση του ΠαΣοΚ μέσω του εκπρόσωπου Τύπου κ. Παπακωνσταντίνου, ήταν ….αυτολεξεί η εξής: «Ο κ. Καραμανλής θυμήθηκε σήμερα την ελληνική περιφέρεια.(σ.σ…….;) Πέντε χρόνια όμως τώρα, μειώνει τις δημόσιες επενδύσεις, ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε κάθε προϋπολογισμό. Μειώνει τα χρήματα, που πάνε στην ελληνική περιφέρεια.
Και δύο χρόνια μετά την έναρξη του, το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα της χώρας μας από την ΕΕ, που πάει κατεξοχήν στην περιφέρεια, δεν έχει δαπανήσει ούτε ένα ευρώ. Οι πολίτες λοιπόν, ξέρουν να διακρίνουν ανάμεσα στις ασκήσεις επικοινωνίας και στις πράξεις.
Γι΄ αυτό στρέφονται όλο και περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ, ζητούν αλλαγή πορείας, μια νέα κυβέρνηση με επίκεντρο τον πολίτη και την ελληνική περιφέρεια»

Η απάντηση του ΚΚΕ ήρθε μέσω του κ. Μαϊλη , ο οποίος δήλωσε ότι : «τα προβλήματα του λαού έχουν χρώμα. Χρώμα έχει και η αιτία τους. Είναι γαλαζοπράσινη. Χρώμα έχει και η λύση τους: Λαϊκή αντεπίθεση! Συναίνεση σημαίνει σφάξε με αγά μου».

Η απάντηση του ΛΑΟΣ ήρθε μέσω του εκπρόσωπου Τύπου κ. Βελόπουλου, ο οποίος δήλωσε: «Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να βγάλει από την εσωστρέφεια το κόμμα του , με περιοδείες δίκην θιάσου. Έτσι και αλλιώς ο Πρωθυπουργός ήταν πάντα θιασώτης και θεατής και όχι λύτης των προβλημάτων του Ελληνικού λαού. Σήμερα για άλλη μία φορά σε δηλώσεις του , ζήτησε συναίνεση από όλους για να φύγει η χώρα από την δυσμενή οικονομική κρίση που έχει περιέλθει. Εμείς του απαντάμε ναι στη συναίνεση, συνένοχοι όμως στα εγκλήματα όχι».

Τέλος την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ την έδωσε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Νίκος Χουντής, δηλώνοντας τα παρακάτω: «Η ελληνική κοινωνία με τους αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας έχει απορρίψει την συναίνεση που ζητάει ο κ. Πρωθυπουργός».

Αυτά …….από τα κόμματα ! Απλά να υπενθυμίσω- σε όσους δεν το γνωρίζουν ή το έχουν …λησμονήσει- ότι σύμφωνα με το λεξικό της Ελληνικής γλώσσας (Μπαμπινιώτης) κοινωνική συναίνεση είναι η αποδοχή ή/και η στήριξη που παρέχει το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας σε αποφάσεις που αφορούν …σε αυτή (και όχι κάποιους …άλλους).

Πότε άραγε θα σταματήσουν οι αυτοκαταστροφικές - αυτοκτονικές τάσεις και ενέργειες ; Πότε άραγε το «Πάλευαν, πάλευαν, έπεφταν, σηκώνουνταν, πάλευαν πάλι, ξανάπεφταν, ξανασηκώνουνταν, πάλευαν… Κι' ακόμα παλεύουν !»του Νίκου Καζαντζάκη (εδώ) θα αποτελεί …. απλά ιστορική αναδρομή, και δεν θα ανταποκρίνεται στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία του 21ου αιώνα;

18 σχόλια:

  1. Αν και πολλές φορές συμφωνώ με όσα γράφεις, αυτή σου η δημοσίευση μου αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα...

    Πρώτα απο όλα εννοείται πως είσαι με τη Ν.Δ. αυτό είναι γνωστό σε όλους. Και δεν είναι απαραίτητα κακό όλοι κάτι υποστηρίζουμε. Αλλά η σημερινή σου ανάρτηση θυμίζει έντονα Ομπάμα... Με την έννοια πως μιλάς γενικά και αόριστα για συναίνεση και ευθύνη. Πράγματα με τα οποία κανείς δε διαφωνεί. Αλλά δε μας λες πάνω σε ΤΙ; Τι ακριβώς είναι αυτό που θέλει να κάνει η Ν.Δ. και δε την αφήνουν τα υπόλοιπα ανεύθυνα (κατά την άποψή σου) κόμματα;

    Η Ν.Δ. αντιμετωπίζει ακριβώς τις ίδιες τακτικές που ακολουθούσε η ίδια τόσα χρόνια. Μήπως όταν ήταν στην αντιπολίτευση τα ίδια δεν έκανε; Όχι σε όλα δεν ήταν η στάση της απέναντι στο ΠΑΣΟΚ; Για θυμίσου λίγο...

    Φίλε πολίτη, το σύστημα στην Ελλάδα είναι τέτοιο που η χώρα πάντα θα είναι στον αυτόματο πιλότο, μέχρι να γίνει κάποια σοβαρή αλλαγή, όπως ένας πόλεμος ή μια κοινωνική επανάσταση. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιώμαστε. Όλα γίνονται για τη καρέκλα πλέον. Η αντιπολίτευση κατακρίνει τα πάντα και ζητάει εκλογές όταν το κλίμα είναι υπέρ της. Μέχρι να γίνει κυβέρνηση και να της κάνουν ακριβώς τα ίδια... Οι δημοσκοπήσεις είναι πιο καλές για τους πολιτικούς απο τη πρόοδο της χώρας. Δε τους νοιάζει αν καταστραφεί η Ελλάδα, αρκεί εκείνοι να έχουν τα ηνία στο ερείπιο...

    Αν ο Καραμανλής ήταν πραγματικός ηγέτης, θα έβγαινε στο λαό και θα μιλούσε, με απλή γλώσσα όχι ξύλινη, και θα εξηγούσε ακριβώς τη κατάσταση και τι θέλει να κάνει για να τη βελτιώσει. Ο λαός δεν είναι ηλίθιος, καταλαβαίνει πότε κάποιος μπορεί να κυβερνήσει. Απλά ο Καραμανλής είναι και αυτός ένα ακόμα κατασκεύασμα που ξεφούσκωσε, και πρέπει να έρθει άλλο στη θέση του...

    5-6 απλά πράγματα χρειάζονται για να συνέλθουμε ως χώρα. Δεν είναι ζήτημα τεχνοκρατών. Χρειάζεται απλά κάποιος που να έχει το θάρρος και τη βούληση να πάρει τις σωστές αποφάσεις ενάντια στα συμφέροντα. Αλλά αυτός ο κάποιος δε πρόκειται ποτέ να έρθει με το υπάρχον σύστημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΝΔ εγκατέλειψε την ύπαιθρο!!! Τι κάνει η προπαγάνδα και τα ΜΜΕ.
    Φίλε πολίτη η απορροφητικότητα των κονδυλίων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έφτασε 103%. Το 2004 ήταν 14,5%.


    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α.Μ. – Θ.: Πρώτη σε ποσοστά απορροφητικότητας Γ΄ΚΠΣ
    Wed, 07/01/2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α.Μ. – Θ.: Πρώτη σε ποσοστά απορροφητικότητας Γ΄ΚΠΣ
    Wed, 07/01/2009 - 09:59 — admin
    Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης είναι η πρώτη περιφέρεια της χώρας η οποία ολοκληρώνει με επιτυχία το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2000-2006 καθώς η απορροφητικότητα ανήλθε σε 1.028.624.569 ευρώ, και ποσοστό 103,36%.
    Υπενθυμίζεται ότι, τον Μάρτιο του 2004 το ποσοστό απορρόφησης του Γ’ ΠΕΠ ΑΜ-Θ ήταν 14,82% και το Νοέμβριο του 2007 62%. Η άριστη συνεργασία της γενικής γραμματείας της ΠΑΜ-Θ, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών εξασφάλισε την πλήρη απορρόφηση των πόρων του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
    Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας, Δημήτρης Σταμάτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση του Τρίτου Πλαισίου Στήριξης και απηύθυνε μήνυμα αισιοδοξίας για την Περιφέρεια μας. Πιο αναλυτικά ο κ. Σταμάτης αναφέρει: «Θέλω να απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους πολίτες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και ευόδωση των προσδοκιών του για τον καινούργιο χρόνο. Θέλω ταυτόχρονα να εκπέμψω ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Είθισται η αρχή του κάθε χρόνου να πλαισιώνεται με αισθήματα αισιοδοξίας που και φέτος πρέπει να υπάρχουν. Κι έχω λόγο που το λέω αυτό. Γιατί σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έκλεισε το Τρίτο Πλαίσιο Στήριξης με απορροφητικότητα 103,36 %. Επίσης είναι η πρώτη Περιφέρεια που κλείνει το ΠΕΠ όπως είναι και η πρώτη Περιφέρεια που έχει το υψηλότερο ποσοστό απορροφητικότητας στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» με 50%. Σας θυμίζω ότι πριν από ένα χρόνο σχεδόν, κάπου 14 μήνες, η Περιφέρειά μας ήταν τελευταία. Σ’ έναν χρόνο γίναμε πρωταθλητές. Αυτό σημαίνει ότι όταν σχεδιάζουμε σωστά, όταν δουλεύει με σοβαρότητα και προγραμματισμό η Περιφέρεια έχει όλες τις δυνατότητες να φύγει από το περιθώριο και να πρωταγωνιστήσει. Εγώ θέλω την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όχι απλώς να υπάρχει μεταξύ των Περιφερειών αλλά τη θέλω πρωταθλητή. Πιστεύω ότι το αίσθημα αισιοδοξίας που μας δημιουργεί δικαιολογημένα οι επιτυχίες που είχαμε και στο Τρίτο Πλαίσιο Στήριξης και στον «ΘΗΣΕΑ», μπορούν να μας δώσουν εκείνες τις βάσεις που θα μας επιτρέψουν να δούμε με αισιοδοξία τον καινούργιο χρόνο που παρά τις προβλέψεις εγώ πιστεύω ότι μπορεί να είναι ένας χρόνος δημιουργίας για όλη την περιφέρεια φτάνει να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας».
    Συνοπτική παρουσίαση του ΠΕΠ ΑΜ-Θ
    Σύμφωνα με τα στοιχεία στις 30.12.2008, η απορρόφηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2000 – 2006 ανέρχεται σε 1.028.624.569 €, ποσοστό 103,36%. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2004 το ποσοστό απορρόφησης του Γ’ ΠΕΠ ΑΜ-Θ ήταν 14,82% και το Νοέμβριο του 2007 62%.
    Ειδικότερα ανά ΑΞΟΝΟ-ΤΑΜΕΙΟ:
    ΑΞΟΝΑΣ 1 «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΑΙΘΡΟΥ»
    Το ποσοστό απορρόφησης του ΕΓΤΠΕ είναι 101%, του ΕΤΠΑ 109% και του ΕΚΤ 100%.
    ΑΞΟΝΑΣ 2 «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ»
    Ο Άξονας 2 είναι μονοταμειακός (ΕΤΠΑ) και παρουσιάζει ποσοστό απορρόφησης 109%.
    ΑΞΟΝΑΣ 3 «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ»
    Ο Άξονας 3 είναι μονοταμειακός (ΕΤΠΑ) και παρουσιάζει ποσοστό απορρόφησης 103%.
    ΑΞΟΝΑΣ 4 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
    Το ποσοστό απορρόφησης του ΕΤΠΑ είναι 101% και του ΕΚΤ είναι 100%.
    ΑΞΟΝΑΣ 5 «ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΕΝΔΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»
    Το ποσοστό απορρόφησης του ΕΤΠΑ είναι 103% και του ΕΚΤ είναι 100%. ΑΞΟΝΑΣ 6 «ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ»
    Το ποσοστό απορρόφησης του ΕΓΤΠΕ είναι 100%, του ΕΚΤ 100% και του ΕΤΠΑ 100%.
    Η προσπάθεια της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης το αμέσως επόμενο διάστημα θα επικεντρωθεί στην ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ με διπλό στόχο. Αφενός μεν την ένταξη νέων αναπτυξιακών έργων για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και αφετέρου τη διαχείριση της υπερδέσμευσης του Γ΄ΠΕΠ ΑΜΘ και την ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
    Στο πλαίσιο ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έχουν κατ’ αρχήν εκδοθεί δύο προσκλήσεις για έργα οδοποιίας προϋπολογισμού 75 εκατ. €, ενώ έχει εκχωρηθεί από το ΥΠΟΙΟ ποσό 30 εκατ. € για «Υποδομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» καθώς και 67,6 εκατ. € για «Διαχείριση και Διανομή Ύδατος (πόσιμο νερό)». Επίσης σε ότι αφορά στη Διαχειριστική Επάρκεια έχουν πιστοποιηθεί 16 φορείς (Δικαιούχοι) της Περιφέρειας.
    Το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ
    Με ταχύτατους ρυθμούς υλοποιείται το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, καθώς σε εκτέλεση βρίσκονται πάνω από 1000 έργα θέτοντας τις βάσεις για την επιζητούμενη ουσιαστική ανάπτυξη των πέντε νομών της περιοχής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της.
    Στην Ανατ. Μακεδονία - Θράκη 47 Δήμοι και 8 Κοινότητες έχουν αξιοποιήσει τον ΘΗΣΕΑ, σχεδιάζοντας και εκτελώντας έργα, τα οποία βραχυπρόθεσμα θα συμβάλλουν καταλυτικά στις αναπτυξιακές τους προσπάθειες και στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων τους.
    Συνοπτική παρουσίαση του Προγράμματος:
    - Ποσό που αναλογεί στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ: 214 εκατ. €
    -Ποσό που έχει κατανεμηθεί στους 55 ΟΤΑ της Περιφέρειας μέχρι σήμερα: 214 εκατ. €
    -Σύνολο έργων που έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα: 1384
    -Προϋπολογισμοί των 1384 ενταγμένων έργων: 207 εκατ. €
    -Σύνολο έργων για τα οποία έχουν δοθεί άδειες δημοπράτησης: 1081
    - Προϋπολογισμοί των 1081 δημοπρατηθέντων έργων: 171,5 εκατ. €
    -Ποσό που έχει απορροφηθεί μέχρι σήμερα: 106 εκατ. € (ποσοστό απορρόφησης 49,5%)
    -Σύγκριση προγραμμάτων ΕΠΤΑ και ΘΗΣΕΑΣ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ:
    ΕΠΤΑ 132 εκ. € ΘΗΣΕΑΣ 214 εκατ. € (αύξηση 62%).
    http://www.pbs.gr/cms/?q=node/1164

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 12.49
    Γράφεις φίλε "Με την έννοια πως μιλάς γενικά και αόριστα για συναίνεση και ευθύνη. Πράγματα με τα οποία κανείς δε διαφωνεί".
    Συγνώμη αλλά......, άλλα διαβάζω και αντιλαμβάνομαι από τις δηλώσεις των κομμάτων.
    Τα δύο αριστερά κόμματα δηλώνουν ευθέως ΟΧΙ στην συνεννόηση, την σύμπραξη απέναντι στον κοινό εχθρό που είναι η παγκόσμια κρίση.
    Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ... τρία πουλάκια κάθονται, προσβάλλοντας αν μη τι άλλο την νοημοσύνη μας.
    Το ΛΑΟΣ δηλώνει ΝΑΙ μεν , αλλά..
    Που το βλέπεις ότι όλοι συμφωνούμε για την συναίνεση και την ευθύνη;
    Όταν θα έρθει η καταστροφή ( γιατί με τα μυαλά που κουβαλάμε, θα έρθει σίγουρα), καλό θα ήταν αυτές τις δηλώσεις πολίτη να τις αναρτήσεις ξανά. Για να δούμε τι μερίδιο ευθύνης αναλογεί στον καθένα. Είτε κόμματα και πολιτικούς , είτε απλούς πολίτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δύο απλές κουβέντες. Πώς μπορεί η ΝΔ να ζητεί ευρύτερη (κοινωνική) συναίνεση όταν καθημερινά αντιλαμβανόμαστε ότι η πολιτική της δεν έχει ούτε καν την (πολιτική) συναίνεση των στελεχών της;
    Και αντιλαμβάνεσαι βέβαια ότι άλλο "πειθαρχία", άλλο "ανάγκη" και άλλο συμφωνία και συναίνεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η συναίνεση της αντιπολίτευσης, και μάλιστα της αξιωματικής, αφορά την κοινή στρατηγική, την κοινή επεξεργασία διεξόδου της χώρας από μια ειδική συγκυρία (όπως είναι η κρίση) ή για ένα ειδικό θέμα (όπως θα μπορούσε να είναι η Παιδεία). Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασχέτως κομματικών ή ιδεολογικών θέσεων και προτιμήσεων, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η αλήθεια είναι μια και μοναδική.
    Ο δημόσιος χώρος φλερτάρει καθημερινά με την άρνηση, την ένταση και την βία.
    Από τους αγρότες της Κρήτης που έφεραν τα τρακτέρ για να "καταλάβουν" με το έτσι θέλω την πρωτεύουσα μέχρι τα επεισόδια στην Κυψέλη για την κοπή των 3-4 δέντρων και μέχρι τα γνωστά επεισόδια με τους κουκουλοφόρους των Εξαρχείων και με τους χουλιγκάνους των ομάδων , η λογική της σύγκρουσης μοιάζει να θέτει εκτός ημερήσιας διάταξης το διάλογο και να σφραγίζει κάθε χαραμάδα συνεννόησης.
    Όλα αυτά από κάπου και κάποιους οργανώνονται. Αν δεν θέλουμε να δούμε από ποιους και γιατί, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
    Διαβάζω και ακούω από πολλούς ότι αυτά (περί συναίνεσης , υπευθυνότητας κ.λ.π) τα λέει η κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους.
    Τότε γιατί δεν κάνουν αυτό που θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος. Να πούνε ευθαρσώς "ΝΑΙ στην συναίνεση. Πες μας τώρα ενώπιον του λαού σε τι ακριβώς μέτρα ζητάς την συναίνεση και την εθνική σύμπραξη μας. Απο τα αιτήματα σου και τις απαντήσεις μας θα κριθούμε όλοι από τον ελληνικό λαό" Δεν το κάνουν όμως!
    Αντίθετα ζητούν συνεχώς εκλογές αποκρύπτοντας ότι κάθε εκλογική αναμέτρηση στοιχίζει στο κρατικό κορβανά 300 εκατομμύρια ευρώ. Όταν δηλ. μιλάμε για 2-3 εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στο 2009 (μαζί με τις προγραμματισμένες ευρωεκλογές) θα στοιχίσουν κοντά στο ενα (1) δις ευρώ.
    Μήπως έχουν πάθει μια ομαδική παράκρουση;
    Δεν μιλώ για τους πολίτες αφού το μεγάλο ποσοστό τους (άνω του 68%) δεν θέλουν παιχνιδάκια με εκλογές.
    Μιλώ για τα κόμματα που αυτή την άποψη και την θέληση του λαού την αγνοούν προκλητικά, βλέποντας μέσα από τις δημοσκοπήσεις μόνο ότι αυτοί θέλουν και όχι τι πραγματικά δείχνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι ο πρώτος "ανώνυμος" και θέλω να απαντήσω στη Norma, πως τα κομματικά γυαλιά της δεν την αφήνουν να κατανοήσει κάτι πολύ απλό.

    Όταν έγραψα πως κανείς δε διαφωνεί, εννοούσα πολύ απλά πως η έννοια της κοινωνικής συναίνεσης και της υπευθυνότητας είναι έννοιες που βρίσκουν σύμφωνους όλους τους πολίτες. Δεν υπάρχει κανένας πολίτης (που να στέκει στα καλά του...) που να υποστηρίζει την ανευθυνότητα και το κοινωνικό διχασμό... Ακόμα και αυτοί που διαφωνούν δεν αντιτάσσονται ευθέως σε αυτές τις έννοιες, αλλά το κάνουν με πλάγιο τρόπο, όπως για παράδειγμα τα κόμματα που αναφέρεις.

    Αυτό που έγραψα είναι πως ο πολίτης γράφει σαν μέλος της Ν.Δ. που προσελκύει ψηφοφόρους, όταν μιλά γενικά και αόριστα για έννοιες που όλοι οι πολίτες δέχονται. Αυτά όμως που λεέι δε μας λένε τίποτα. Γιατί να δείξουμε συναίνεση; Ποιό επιχείρημα χρησιμοποιεί για να μας πείσει πως ορθώς ο Καραμανλής ζητάει συναίνεση και κακώς τα κόμματα την αρνούνται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα,
    Πρώτη φορά μπαίνω σε αυτό το blog, είναι εντελώς διαφορετικής ιδεολογικής κατεύθυνσης από την δική μου αλλά νομίζω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον και εποικοδομητικό να ''συνομιλώ'' με ανθρώπους με τους οποίους διαφωνώ και το αντίστροφο, αυτά σαν απλή εισαγωγή, μπαίνω στο θέμα της ανάρτησης τώρα.

    Πολίτη πολύ περίεργα μας τα λες τα πράγματα, θα έλεγα ότι η ανάλυση σου στο τέλος της ανάρτησης έχει το χαρακτηριστικό των κομματικών παρωπίδων μέσα της. Είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός όταν έρχεται σε δύσκολη θέση θυμάται την συναίνεση, ποια ήταν η συναίνεση όμως απ' την μεριά του όταν κυβερνούσε ο Κώστας Σημίτης και ήταν ο ίδιος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Επίσης ποια ήταν η συναίνεσή απ' την μεριά του όταν ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ζήτησε πριν μερικούς μήνες να ξεσκεπάσουν μαζί τα σκάνδαλα και τους εμπλεκόμενους αυτών μέσα στα 2 μεγάλα κόμματα;

    Δεν θα ήθελα να γράψω ότι ακριβώς αισθάνομαι για όλα αυτά γιατί είναι βέβαιο ότι δεν θα δημοσιεύσεις το σχόλιό μου σε αυτή την περίπτωση.

    Η ακριβής μετάφραση όμως των λεγομένων του πρωθυπουργού περί συναίνεσης είναι κατά λέξη: '' Κόμματα της αντιπολίτευσης μην με χτυπάτε, μην τσαλακώνετε το πρωθυπουργικό μου προφίλ και δεχτείτε σιωπηλά τις πολιτικές μου, για να μην χάσω τις επόμενες εκλογές''

    Πολίτη δεν είναι δυνατόν κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης να συνδράμει στις καταστροφικές πολιτικές του σημερινού πρωθυπουργού συναινώντας σε αυτές. Ελπίζω να δημοσιεύσεις το σχόλιό μου, σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοίτα να δεις πως καταγράφεται ο ορισμός της στείρας αντιπολίτευσης.

    Το μήνυμα της ελληνικής κοινωνίας είναι σαφές. (όπως τουλάχιστον καταγράφεται στη δημοσκόπηση της MRB )Οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένες.

    Η κυβέρνηση κάλεσε σε διάλογο από «μηδενική βάση» όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα κόμματα. Όλοι όμως αντιδρούν!!!!

    Άσχετα και υποκριτικά εάν εδώ και δεκαετίες όλοι συμφωνούν ότι η Παιδεία πρέπει να είναι υπεράνω κομματικών και κυρίως μικροκομματικών γραμμών και σκοπιμοτήτων. Στην πράξη όμως αυτό καταστρατηγείται και τα αποτελέσματα είναι ενίοτε τραγικά.

    Αλήθεια έχει τόσους τυφλούς πολίτες η Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολιτη ,αληθευει το οτι εκπροσωπος μεγαλου κομματος της αντιπολιτευσης εχει μπλοκακι με ονοματα ,οι οποιοι πληρωνωνται αδρα για να σηκοφαντουν οτιδηποτε κανει η κυβερνηση οπως εγραψε το Παρον αλλα και αλλα εντυπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ πολίτη.
    Ο Καραμανλής θα λάβει ακριβώς την ίδια ποσότητα συναίνεσης που είχε δώσει στον πιο σοβαρό πολιτικό που είδε η χώρα ,τον Σημίτη.
    Έτσι να μην ξεχνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πιο σοβαρό πολιτικό που είδε η χώρα ,τον Σημίτη.


    το πιο καλυτερο ανεκδοτο που ακουσα τους τελευταιους μηνες



    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ένας Πασόκος από το 1977 έως το 1996 (εποχή Ιμίων) όπου και αποχώρησα πικραμένος , θέλω να κάνω την κριτική μου σε ένα κόμμα που επί σχεδόν 20 χρόνια αγάπησα ,αγωνίστηκα, εκτέθηκα στη δουλεία μου, ψυχράθηκα με φιλικά και συγγενικά μου πρόσωπα , μετατέθηκα δυσμενώς στην εργασία μου για τα πιστεύω μου.
    Ο μεγάλος και αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το κόμμα του αγρότη ,του φοιτητή του μη προνομιούχου Έλληνα. Του Πατριωτικού Πασόκ του Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ στους ΕΛΛΗΝΕΣ και του ,δεν παραχωρούμε σπιθαμή εδάφους, εναέριου και θαλάσσιου χώρου.
    Την κριτική που θα σου κάνω εν δυνάμει πρωθυπουργέ είναι ειλικρινής :
    - Mε στεναχώρησες με την στάση σου απέναντι σε αυτόν το μεγάλο ηγέτη (και πατέρα σου)που κάθε 100 χρόνια βγάζει ο τόπος.,όταν στο επικήδειο λόγο σου λές.. Άκουσες.. Πατέρα.. όλος ο κόσμος μιλάει για έσένα και την άλλη ημέρα στο Συνέδριο του κόμματος στήριξες Σημίτη για πρόεδρο και πρωθυπουργό.
    Ποιόν αυτόν που συνωμοτούσε εναντίον του πατέρα σου και όπου βρισκόταν μηχανορραφούσε εναντίον του.
    -Ποια ήταν η στάση σου στο ευχαριστώ στους Αμερικάνους από τον Σημίτη?
    -Για την στάση σου για τα ΙΜΙΑ
    -Για την πρότασή σου περί καλλιέργειας κάναβης στα μπαλκόνια μας (μαζί με τους Τατούλη και Δαμανάκη).
    -Για τους χορούς (ζεϊμπέκικα) με τον κύριο Τζέμ?Τι κέρδισε η Πατρίδα?
    -Για την υπόσχεσή σου ότι θα τα ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΑ όταν παρέλαβες από τον Σημίτη το κόμμα ,τι άλλαξες Γιώργο?
    -Αλήθεια τι εξηγήσεις έδωσες για τα 500.000 γιαούρτια στην Θεσσαλονίκη που έγραψε στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ ο Μάκης Κουρής?
    -Τι θέση πήρες όταν επί Σημίτη ιδρύθηκαν εταιρείες ενοικιάσεως εργαζομένων και εσύ ήσουν στο Υπουργικό Συμβούλιο ως Υπουργός?
    -Τι θέση πήρες όταν έδινε χρήματα σε εργοστάσια της Β. Ελλάδος να μεταβούν στα
    Βαλκάνια με αποτέλεσμα να έχει ερημώσει η Μακεδονία και η ανεργία να φουντώσει?
    -Με πίκρανες με επιλογές τύπου Καραχασάν, Ματσούκα αλλά και πρόσφατα με τον μουσουλμάνο βουλευτή του Πασόκ ο οποίος άκουσον-άκουσον ζήτησε από την Τουρκία να έλθει να τους διεκδικήσει…και ούτε που τον διέγραψες από το κόμμα
    μιας και καταπάτησε τον όρκο που έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων.
    -Πρόεδρε ποια ήταν η στάση σου για το βιβλίο ιστορίας της κας Ρεπούση (περί συνωστισμού της Σμύρνης κ.α)?και ποιά χρηματοδότηση είχε η έκδοση αυτού του βιβλίου από το ίδρυμα GEORGE SOROS?
    -Με την υπόθεση ΟΤΣΑΛΑΝ (ο Κολοκοτρώνης των Κούρδων ας μου επιτραπεί να πω) τι θέση πήρες ενώ παραιτούνταν Πάγκαλος-Παπαδόπουλος και Πετσάλνικος
    για να καταλαγιάσει η καταγραυγή του λαού? Έγινες Υπουργός Εξωτερικών…
    -Ποια ήτανε η στάση σου τότε για την κλοπή του Χρηματιστηρίου που εκλάπησαν 35 τρις δρχ. ιδρώτας του λαού από τα λαμόγια?
    -Με στεναχώρησε τότε η πρόσκλησή σου στο Πασόκ των κ.κ Ανδριανόπουλου, Μάνου..ακόμα της Μαρίας της Δαμανάκη και Ανδρουλάκη Μίμη γιατί το 1989 έβριζαν τον Μεγάλο Ηγέτη και ήθελαν μαζί με τους άλλους να τον κλείσουν μέσα.
    -Με πίκρανε η θέση σου για το σχέδιο ΑΝΑΝ που εάν πέρναγε θα χανόταν η Κύπρος.
    -Με πικραίνεις για την μέχρι παρεξηγήσεως υποστήριξη των μεταναστών (τους έχεις τάξει Ελληνική υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου κ.λ.π) ενώ ταυτόχρονα διαφωνείς για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού λές και εσύ δεν ήσουνα κάποτε Ελληνας της διασποράς….
    - Με ενόχλησε Πρόεδρε που έθεσες σε κίνδυνο το θεσμικό ρόλο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνοντας παιχνίδια με την αλυσίδα του ποδηλάτου και μάλιστα χωρίς Αστυνομική προστασία.
    -Με ενοχλεί η σιωπή σου για την επαναλαμβανόμενη (μέχρι και πρόσφατα στην Κομοτηνή) θέση της αρμόδιας για θέματα Παιδείας κας Διαμαντοπούλου…
    που υποστηρίζει μετά επιτάσεως την εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του Ελληνικού Κράτους (μόνο στο Μπαγκλαντές, Ινδία ,Πακιστάν κ.α αποικίες της Αγγλίας έχουν ως επίσημη γλώσσα την Αγγλική)
    Προσωπικά έχω κάνει 2,5 χρόνια σπουδές στις ΗΠΑ και έχω περάσει στα παιδία μου ότι η Αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει γνωστή σε επίπεδο μητρικής….αλλά όχι και επίσημη γλώσσα της χώρας μας και μάλιστα την στιγμή που στα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια διδάσκεται η Ελληνική…
    Αλήθεια θα γραφτεί η δεύτερη επίσημη γλώσσα και στο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας????
    Εν κατακλείδι Πρόεδρε θα σου θυμίσω την φράση του κου Πάγκαλου ότι επί Σημίτη διαλύσαμε την Ελλάδα.
    Για όλους τους παραπάνω λόγους ,όχι μόνο δεν πρόκειται να ψηφίσω το κόμμα που κάποτε αγωνίστηκα και αγάπησα αλλά θα πείσω και φίλους και συγγενείς να κάνουν το ίδιο.

    3 του Σεπτέμβρη να γελάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με την καλημερα μου ,παρτε και ενα "ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ"ΧΑΡΤΗ της γειτωνος ...κι οσοι ζειτε με ψευαισθησεις παρακαλω δειτε το site αυτο...και ας αναρωτηθουμε ολοι ..αξιζει να τρογωμαστε ΣΕ ΟΛΑ;τουλαχιστον δεν πρεπει να ενωθουμε για οτι αφορα τη Χωρα μας;

    http://www.sportfans.gr/modules.php?name=News&new_topic=9&nums=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. an to pasok eixe tin elaxisti sovarotita-exipnada,
    eite gia ethnikous logous eite gia na ekthesei tin nd afou pistevei oti einai anikani, tha evgaine me dilosi tou kai tha zitage na pei dimosia o k, karamanlis, se pia themata akrivos thelei na iparxei sinenesi..i an den thelei na akoustoun "dimosia" ta themata, na pei oti stelnei mia omada ipsilovathmon stelexon na mathei apo proto xeri gia ta zitimata pou o prothipourgos zita sinenesi..

    to oti den ekane kanena apo ta dio, deixnei oti to pasok den endiaferete ti tha ginei stin xora..mono to pos tha paei xeirotera i xora, gia na exoun perissoteres elpides diakivernisis(to idio kanane me tis fimes gia tin agora omologon kai oxi mono)..

    nomoteliako einai, akoma kai me tin logiki tou orimou froutou, na perimenei kaneis enallages stin exousia enos topou..
    alla na dilitiriazoume to dentro gia na sapisei to frouto pio grigora, mono ena kathestotiko komma tha ekane kai kanei..kai politikoi pou narkothetoun me tin adiaforia tous ton topo gia na ginoun prothipourgoi, fovame oti an ethnoun stin exousia,tha ekplagoume arnitika apo ti kai se poious exoun iposxethei gia na petixoun anempodista ton skopo tous..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.

    Θέλω και εγώ να γίνω πρωθυπουργός, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;
    Σας υπόσχομαι ότι όταν γίνω πρωθυπουργός θα τα παίρνω από τους φτωχούς και θα τα δίνω στους πλούσιους.
    Διαφθορά τέλος, ελλείμματα τέλος, χρέος τέλος, ανεργία τέλος.
    Αντίθετα το χρήμα θα ρέει άφθονο για το φτωχό λαό.
    Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα βγάζουν χιλιάδες ευρώ, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν από 30 επιδόματα, όλοι οι νέοι θα μπαίνουν στα φοβερά μας πανεπιστήμια και θα πιάνουν δουλειά αμέσως σαν μάνατζερ, οι αγρότες θα δουλεύουν 2 μήνες το χρόνο και θα ζούν πλουσιοπάροχα, η κατώτερη σύνταξη θα γίνει 1500 ευρώ και όλοι θα είμαστε ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.
    Και αυτό είναι ΔΕΣΜΕΥΣΗ, θα ξαναγράψω το κοινωνικό συμβόλαιο με το λαό.
    Οι άλλοι συνυποψήφιοί μου σας λένε ψέμματα και, άν κάνετε το λάθος να τους ψηφίσετε, θα τα γυρίσουν μετά τις εκλογές.
    ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΣΑΣ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Είμαι εξαιρετική περίπτωση να με προτιμήσετε.
    Με τιμή,
    Τζιτζιφιόγκος Χλιμίτζουρας
    Πρόεδρος Ελλήνων Μπουρδολόγων

    (ΥΓ. Τόσοι μαλάκες ψηφίζουν, δεν ξέρεις καμμιά φορά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Ελληνικος λαος,εχει προ πολλου χασει την κριση του,και δεν καταλαβαινει τιποτα πια,αγεται δε και φερεται,απο τα διαφορα κομματοσκυλα,που τον φτυνουν στα μουτρα.
    Εχει δε ταυτοχρονα και κακομαθει,ενα μεγαλο τμημα του,που εχει να κανει με το δημοσιο τομεα,στο καθησιο και την τεμπελια απο τη μια,ενω απο την αλλη,ζηταει συνεχεια παραπανω λεφτα,λες και δεν ηξερε οταν εμπαινε μεσα σ αυτο το συγχρονο πρυτανειον,ποσα θα επαιρνε.
    Τα κομματοσκυλα,θελουν γιαουρτια στα μουτρα,σε οποιο κομμα και αν ανηκουν.
    Σας πεισανε το 04,οτι οι μεν ειναι οι καλοι και τιμιοι,ενω οι αλλοι, οι κακοι και κλεφτες,ενω και καλοι και κλεφτες,υπαρχουν μεσα και στα δυο κομματα,και το ειδατε αυτο, με τα ιδια σας τα ματια,τα χρονια που κυβερνανε οι "αδιαφθοροι".
    Αρα,αν εμεις οι ιδιοι,δεν καταλαβουμε μια και καλη,οτι δε γινεται να κλεβουμε το διπλανο μας και να του παιρνουμε τη θεση,συνεχεια,γιατι θα αντιδρασει και θα ξεσπασει,μας περιμενουν ασχημα πραγματα.
    Και ομως,αυτο γινεται,απο πολλους,για παρα πολλα χρονια.Ασυστολα.
    Να ετοιμαζεστε λοιπον,για τις συνεπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αυτοκαταστροφικες-αυτοκτονικες τασεις εχει η παρουσα κυβερνηση και οσονουπω το πουλο και γρηγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή