Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Δικαστές χρηματίζονταν για να φυλακίζουν ανηλίκους.


Η είδηση ίσως να περάσει στα «ψιλά» των εφημερίδων .Αυτό όμως απλά θα επιβεβαιώσει ότι στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας και της … εξέλιξης (;) του ανθρώπινου είδους ,το κτήνος μεταμφιέζεται σε άνθρωπο και ο άνθρωπος συνεχώς μεταπλάθεται σε κτήνος.

Μη ψάχνετε αυτή την μετάπλαση μόνο στα διάφορα κρατίδια της Αφρικής. Μη φαντάζεστε ότι το κτήνος φωλιάζει στα βάθη της Ασίας και στα υπανάπτυκτα κράτη. Η μετάπλαση του ανθρώπου σε κτήνος είναι προϊόν των αναπτυγμένων κρατών και των σύγχρονων κοινωνιών.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ δύο δικαστές (…) παραδέχτηκαν προχθές ότι έλαβαν χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια από ιδιωτικά αναμορφωτήρια ανηλίκων στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ προκειμένου να καταδικάσουν σε μεγάλες ποινές χιλιάδες νέους και εφήβους.

Οι δικαστές (….) παραδέχτηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σκράντον ότι από το 2003 μέχρι το 2006 έλαβαν αυτά τα χρήματα έναντι των … «υπηρεσιών» τους από δύο ιδιωτικές οργανώσεις προστασίας ανηλίκων, τις PA Childcare και Western PA Childcare.
Βλέπετε όταν ένα άτομο στέλνεται σε κέντρο κράτησης, η εταιρεία στην οποία ανήκουν οι εγκαταστάσεις πληρώνεται από τις τοπικές αρχές για να καλύπτει το κόστος της φυλάκισης.

Με αυτόν τον ….. «αναπτυγμένο» τρόπο όσα περισσότερα παιδιά καταδικάζονταν, τόσα περισσότερα χρήματα κέρδιζαν οι εν λόγω εταιρείες.
Στο κτηνώδες «κόλπο» φυσικά δεν μπορεί να ήταν μόνο οι δικαστές(…) και οι υπεύθυνοι των δύο κέντρων κράτησης ανήλικων. Το μεταμοντέρνο κτήνος ήταν πολυπλόκαμο.
Έτσι τα διάφορα πλοκάμια του φρόντιζαν να στέλνουν σαν πρόβατα σε σφαγή τους ανήλικους , αφού τους διαβεβαίωναν ότι μολονότι το Σύνταγμα εγγυάται σε όλους το δικαίωμα νομικής εκπροσώπησης, τα παραπτώματά τους ήταν τόσο ασήμαντα που …. δεν χρειάζονταν συνήγορο.

Με αυτόν τον ….«Μεταμοντέρνο» τρόπο οι έφηβοι που δικάζονταν από τους δύο δικαστές (….), συχνά στέλνονταν σε σωφρονιστήρια για ασήμαντες αφορμές που δεν θα μπορούσαν να αποτελούν ούτε καν πταίσματα.
Όπως αποκαλύπτεται θύματα του πολυπλόκαμου κτήνους έπεσαν τουλάχιστον 2.000 έφηβοι . Για να καταλάβετε ,έφηβος καταδικάστηκε σε ποινή 3 μηνών εγκλεισμού στο ιδιωτικό σωφρονιστήριο γιατί ,απ` ότι αποκαλύφθηκε από τις κάμερες ασφαλείας, είχε εισέλθει σε πολυκατάστημα παρέα με κάποιο άτομο που συνελήφθη για μικρή κλοπή.

Άλλα παιδιά καταδικάστηκαν για …. «επίθεση» μετά από κάποιο μικροκαβγά στην αυλή του σχολείου τους, ένα παράπτωμα που συνήθως τιμωρείται με μια απλή παρατήρηση.

Εάν αυτή η σύλληψη των δύο δικαστών (….) νομίζετε ότι θα αποτελέσει απαρχή της εξουδετέρωσης του κτήνους , ….. Πλανάσθε πλάνην οικτρά! Είναι απλά μια …. «Αλλαγή…».
Να σας θυμίσω ότι έκθεση του Κογκρέσου το 2004 είχε αποκαλύψει ότι στις ΗΠΑ χιλιάδες παιδιά με διανοητικά προβλήματα, ορισμένα μόλις 7 ετών, κρατούνταν σε αναμορφωτήρια ανηλίκων, σε συνθήκες που θυμίζουν φυλακή, επειδή δεν υπήρχε άλλο μέρος για τη …«φιλοξενία» τους.

Από τα 524 ιδρύματα που συμμετείχαν στην έρευνα, περισσότερα από 160 ανέφεραν ότι υπήρξαν απόπειρες αυτοκτονίας από ανηλίκους που κρατούνται χωρίς λόγο.
Πολλά παιδιά οδηγούνταν σε σωφρονιστικά ιδρύματα (με τον ιδιωτικό μανδύα πάντα) επειδή αντιμετώπιζαν προβλήματα κατάχρησης ουσιών. Σύμφωνα με εκείνη την έκθεση, σε 33 πολιτείες των ΗΠΑ κρατούνταν παιδιά που δεν είχαν διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη, μόνο και μόνο επειδή πολλές οικογένειες αδυνατούσαν ……. να πληρώσουν τη νοσηλεία τους.

Κατά τα άλλα ….. στις ΗΠΑ και στο «Center for American Progress» (Κέντρο για την αμερικανική... πρόοδο) ασχολούνται περί παντός παγκόσμιου επιστητού εκτός … του εσωτερικού κτήνους .

9 σχόλια:

  1. To άκριτο πνεύμα του νεοφιλελευθερισμού. Στην χώρα μας αυτό το πνεύμα το συγκροτήζουν πολιτικοί όπως ο Ανδριανόπουλος, ο Μάνος κ.λ.π
    Δεν είναι τυχαίο ότι αυτούς τους νεοφιλελεύθερους που εδιώχθησαν από την ΝΔ , τους μάζεψε ο Παπανδρέου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.
    Αυτά να βλέπουν μερικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μη τα βλέπουμε όλα από την πολιτική πλευρά φίλε 6.29, παραμερίζοντας την ανθρώπινη πλευρά.
    Αυτή νομίζω ότι έχει μεγαλύτερη σημασία.
    Κτηνώδεις συμπεριφορές προς τους ανθρώπους υπάρχουν σε όλες τις πολιτικές αποχρώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραία θα ήταν όμως να διαβάζαμε και μια μικρή θέση:
    οι δικαστές που τα τσέπωναν
    οι ιδιωτικές φυλακές που τα έδιναν
    ή αυτοί που σκέφτηκαν ότι πρέπει να φτιαχτούν ιδιωτικές φυλακές που να πληρώνονται από το κράτος (γιατί οι κρατικές από ποιον πληρώνονται;)
    φταίνε;

    κατά σύμπτωση η λέξη της λεκτικής επαλήθεσης είναι "antera"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ότι έχουν "ξεφύγει" οι δυτικές κοινωνίες είναι πασιφανές.
    Εφαρμόζουν τακτικές του Μεσαίωνα, με ένα ιδιότυπο μανδύα.
    Παιδοφιλία, εμπορία (παράνομη)οργάνων,εμπόριο ναρκωτικών,πόλεμοι λόγω καυσίμων,δουλεμπόριο μεταναστών, τεράστιες επιχειρήσεις traffiking, κ.α.......
    Πόσοι από τους κατοίκους των δυτικών κοινωνιών τα σκεφτόμαστε? Και από αυτούς που τα σκέφτονται πόσοι αντιδρούν?
    Ούτε καν απάντηση δεν θα πάρω.
    Ας έγραφε το άρθρο για τον Γιωργάκη και τον Κωστάκη και όπως πάντα θα είχατε ανοίξει πόλεμο σχολίων.
    Για τα πραγματικά προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας δεν ασχολείται κανείς.
    Κατά τα άλλα είμαστε σύγχρονοι, προοδευτικοί , ανοικτόμυαλοι, μορφωμένοι.
    Την τύφλα μου γα...
    [ $$ ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δικαιοσυνη παντα διανεμεται και ποτε δεν απονεμεται.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στις ΗΠΑ αγαπητέ Πολίτη, τις οποίες κατακρίνεις σε κάθε ευκαιρία και τις θεωρείς παράδειγμα προς αποφυγή, ενίοτε λειτουργούν οι θεσμοί και πολιτικοί (ακόμα και πρόεδροι) εξωθούνται σε παραίτηση σε περιπτώσεις σκανδάλων.

    Κάτι που δε συμβαίνει δυστυχώς στη δική μας τη χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάτσε να θυμηθώ ποιος έχει φέρει τον νόμο και τις τροπολογίες του , ....περί ευθύνης υπουργών.
    Αααααα το θυμήθηκα! Το ζήτημα είναι εάν το θυμάται και ο προηγούμενος σχολιαστής.
    Σέρνεται και ένα Αλτσχαιμερ τώρα τελευταία!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 12:23 πμ

    Φίλε, μη συγχύζεσαι ! Όπως το λες είναι ... Απλά ο δυτικός πολιτισμός πιστεύει σε έναν και μόνο Θεό: Το χρήμα (συγκεκριμένα το κέρδος). Έτσι, στο βωμό του χρήματος όλα σφάζονται - όλα μαχαιρώνονται. Πρόσφατα έμαθα ότι στο ισλάμ απαγορεύεται να δανείσει κάποιος με επιτόκιο !!! Εντυπωσιακό ??? Μάλλον είμαστε πρωτόγονοι σε σύγκριση με αυτούς που αποκαλούμε "τρομοκράτες" και "τριτοκοσμικούς" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @10:12 μμ

    όχι μόνο οι ισλαμικές τράπεζες δεν έχουν επιτόκιο (πως κερδίζουν όμως χρήματα;) αλλά έχουν και σχεδόν 0% επισφάλειες [μη αποπληρωμές δανείων]
    θεωρείται κοινωνικά μη αποδεκτό να μη ξεπληρώσεις το δάνειό σου!!!

    ΟΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ!

    (μήπως εμείς οι δυτικοί μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί μια γυναίκα ζώνεται με 95 κιλά δυναμίτη και πατάει το κουμπί;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή