Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Περί crisis και …κρίσεων!


Προτίμησα όλες αυτές τις ημέρες να μη σχολιάσω την συνέντευξη τύπου του Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θεωρώ ότι όσο πιο απομακρυσμένος (χρονικά και όχι μόνο) είσαι από τα πράγματα που εξελίσσονται, τόσο καθαρότερη ματιά των πεπραγμένων αποκομίζεις.

Θα σταθώ σήμερα μόνο σε ένα –δύο σημεία των όσων ανέφερε ο κ. Παπανδρέου , αν και θα μπορούσα να πράξω το ίδιο και για άλλα δέκα τουλάχιστον σημεία.
Λόγω έλλειψης του απαραίτητου λογικού χώρου μιας ανάρτησης
επιφυλάσσομαι να αναφερθώ στο άμεσο μέλλον.

Σε κάποιο σημείο της εισήγησης του ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην
παγκόσμια οικονομική κρίση , ομιλεί για … «έλλειψη εθνικού σχεδίου».
Μα ο ίδιος και το κόμμα του δεν επέμεναν μέχρι πρόσφατα -και ενώ όλος ο κόσμος είχε νοιώσει την καυτή ανάσα της πρωτόγνωρης παγκόσμιας οικονομικής λαίλαπας– ότι κρίση δεν υπάρχει και …. «αυτά αποτελούν φθηνές δικαιολογίες της κυβέρνησης» ;

O κ. Παπανδρέου δεν είναι που έχει γυρίσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες την υφήλιο, όπου περιέγραφε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση της χώρας μας;
Στελέχη του ΠαΣοΚ δεν είναι που συνετέλεσαν στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας, μιλώντας για …ΔΝΤ και καλλιεργώντας το αντίστοιχο διεθνές κλίμα; Τις δικές τους δηλώσεις δεν αναπαρήγαγαν τα διεθνή ΜΜΕ;

Με την πάροδο του χρόνου , αλλά και με δηλώσεις ξένων αξιωματούχων όλα αυτά διαψεύστηκαν, αλλά η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας …παρέμεινε. Τα αυξημένα κόστη λοιπόν στον δανεισμό της χώρας καλείται να τα πληρώσει ο …..ελληνικός λαός.

Δεν λαμβάνει υπόψη του(πολύ προκλητικά) ο κ. Παπανδρέου ότι ΟΛΟΙ οι πολίτες, έχουν ζητήσει «κοινωνική ενότητα» και συναίνεση, τουλάχιστον στα βασικά.
Ποιος επιδιώκει συνεχώς τη δημιουργία κλίματος κοινωνικής αναταραχής ; Συμβαδίζουν όλα αυτά με την σημασία του όρου … «Εθνικό σχέδιο»;


Σε κάποια δε ερώτηση που του έγινε και αφορούσε τις προτάσεις του ΠαΣοΚ για την οικονομική κρίση απάντησε ότι :….. «θα το μάθετε την κατάλληλη ώρα…. Απ' την ημέρα που θα προκηρυχθούν οι εκλογές, θα σας δώσω πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις, για τα άμεσα μέτρα τα οποία εμείς αναλαμβάνουμε να υλοποιήσουμε».
Εθνικό σχέδιο κ. Παπανδρέου σημαίνει κατάθεση προτάσεων όλων των πολιτικών χώρων , η ζύμωση τους μέσω των συναινετικών διαδικασιών και η εξεύρεση των απαραίτητων οδών προς τον τελικό καταρτισμό του .
Αυτό που επικαλείστε είναι ….κομματικός εκλογικός σχεδιασμός και μάλιστα με την επονείδιστη, για τέτοιες στιγμές, μορφή του εκβιαστικού διλήμματος.
Εάν αυτό δεν είναι μεταμοντέρνος … «Μαυρογιαλουρισμός» τότε η έννοια πολιτική ωριμότητα και πολιτική , κοινωνική και εθνική ευθύνη , έχουν …. χάσει το νόημα τους.

Σε κάποιο άλλο σημείο ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι : «Τα ωραία λόγια, ο Ελληνικός λαός τα έχει χορτάσει. Γι' αυτό μιλάμε για πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις αξιοκρατικών επιλογών και διαφάνειας. Παίρνω ένα παράδειγμα, οι αποφάσεις όλων των υπουργών να μπαίνουν στο διαδίκτυο, να τις βλέπει ο Ελληνικός λαός ».

Τα ίδια λόγια είχε χρησιμοποιήσει και το 2004 όταν δεσμεύτηκε ότι οι προσλήψεις υπαλλήλων στο ΠαΣοΚ θα γίνονται μέσω ανοικτού διαγωνισμού με αξιοκρατικές διαδικασίες και με την συμβολή του διαδικτύου. Στην πορεία κάπου το ξανασκέφθηκαν και σιωπηρώς …το έθαψαν !

Τα ίδια ωραία λόγια -που όπως ομολογεί ο ίδιος …έχουμε χορτάσει- χρησιμοποίησε και το 2008 , όταν δεσμευόταν την απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά του κόμματος του, θέλοντας όπως και τώρα να δώσει ένα παράδειγμα της χρηστής διαχείρισης που ΘΑ κάνει , ΕΑΝ τον επιλέξει ο Ελληνικός λαός για την διακυβέρνηση της πατρίδας μας..

Μάλιστα επανειλημμένα είχε δεσμευτεί και σε συγκεκριμένη ημερομηνία , λέγοντας ότι από 1/1/2009 ο προϋπολογισμός του ΠαΣοΚ θα είναι αναρτημένος στο διαδίκτυο προς γνώση και ενημέρωση των πολιτών. Όσο τον είδατε εσείς άλλο τόσο τον είδα και εγώ.

Το ερώτημα λοιπόν που θα διατύπωνε ο οποιοσδήποτε πολίτης ΕΑΝ ήταν στην θέση των … δημοσιογράφων της θεατρικής παράστασης, είναι : «Όταν κ. Παπανδρέου αποδεδειγμένα δεν μπορείτε να διασφαλίσετε την αξιοκρατία και την διαφάνεια στις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος σας σε ότι αφορά την στελέχωση του, πως δεσμεύεστε ότι θα τις διασφαλίσετε για την ελληνική κοινωνία ;

Όταν κ. Παπανδρέου δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα οικονομικά του κόμματος σας ,όχι μόνο λόγω της μη κατάρτισης του προϋπολογισμού όπως είχατε δεσμευτεί , αλλά και λόγω της χρεοκοπίας του κόμματος σας και του δανεισμού σας έναντι των κρατικών επιχορηγήσεων μέχρι το ….2012 , πως δεσμεύεστε για χρηστή διαχείριση των οικονομικών ενός ολόκληρου κράτους ;

Να σας κρίνουμε μας ζητήσατε και αυτό κάνω και μάλιστα με αρκετή επιείκεια. Αλλά η επιείκεια δεν σημαίνει και αφροσύνη ή …. Αυτοκτονικός ιδεασμός!

23 σχόλια:

  1. Αγαπητέ πολίτη, όπως πάντα με εμπεριστατωμένα επιχειρήματα. Εάν σήμερα , όπως λες, απασχολήθηκες μόνο με ένα-δύο σημεία της συνέντευξης, φαντάζομαι τι άλλο μας περιμένει.
    Η ανακολουθία λόγων - δεσμεύσεων με τα πεπραγμένα του κ. Παπανδρέου είναι καθαρότατη.
    Αφού μας ζήτησε να τον κρίνουμε καλά κάνεις και τον κρίνεις.
    Αποκτάς, όχι μόνο εσύ αλλά όλοι νομίζω οι πολίτες, το δικαίωμα να τον κρίνουμε. Είτε με σκληρότητα, είτε με επιείκεια αλλά όχι με αφροσύνη και κομματικές παρωπίδες.
    Εύχομαι Καλό Απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ανώνυμος είπε...
    Ο Γιώργος είπε να τον κρίνουμε ως υπουργό Παιδείας και υπουργό Εξωτερικών.
    Ναι εν δυνάμει Πρωθυπουργέ της χώρας θα σε κρίνουμε:
    Για τους χορούς που έριχνες με τον Ισμαήλ Τζεμ υπό αμερικανικές εντολές.
    Για τις προτάσεις περί καλλιέργειας κάνναβης στα μπαλκόνια μας.
    Για το μεγαλόπνοο σχέδιο περί ανασφάλιστης εργασίας των νέων.
    Για τις επιλογές συνεργατών τύπου Ματσούκα Καραχασάν και προσφάτως του μουσουλμάνου βουλευτή Θράκης που άκουσον-άκουσον ζητάει από την Τουρκία να έλθει να τους διεκδικήσει….και ούτε που του έκανε παρατήρηση αντί να τον διαγράψεις από το ΠΑΣΟΚ για καταπάτηση του όρκου του στη Βουλή των Ελλήνων.
    Για τη στάση σου στο βιβλίο ιστορίας της κας Ρεπούση (περί συνωστισμού της Σμύρνης κ.λ.π)
    Για τη μουγκαμάρα στην προδοσία του Οτσαλάν.
    Για τη μουγκαμάρα στη ληστεία του Χρηματιστηρίου.
    Για τη συμφωνία σου στο σχέδιο Ανάν που θα καταδίκαζε την Κύπρο.
    Για τη μουγκαμάρα στο πλιάτσικο στα χρόνια του Σημίτη(Ο Πάγγαλος είπε ότι επί Σημίτη διαλύθηκε η Ελλάδα).
    Για τη μέχρι παρεξηγήσεως υποστήριξη των μεταναστών (τους έχει τάξει Ελληνική υπηκοότητα, δικάιωμα ψήφου κ.λ.π) ενώ ταυτόχρονα διαφωνεί για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού.
    Για τη μουγκαμάρα στο σκάνδαλο της «Siemens» .
    Για τη ένοχη σιωπή σου στην επαναλαμβανόμενη(μέχρι και πρόσφατα) θέση της αρμόδιας για θέματα παιδείας Διαμάντο….Μπίλντεμπεργκ…που υποστηρίζει μετά επιτάσεως την εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του Ελληνικού Κράτους (μόνο το Μπαγκλαντές,Ινδία,Πακιστάν κ.α αποικίες της Αγγλίας έχουν ως επίσημη γλώσσα την Αγγλική).
    Άραγε θα γραφτεί η δεύτερη επίσημη γλώσσα και στο Δελτίο Αστυνομ. Ταυτότητας?

    etherovamon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o stoxos tou einai i exousia..tha pei kai tha taxei otidipote gia na kerdisei tous psifous ton politon..siga kai min ton noiazei na desmeytei se programmata..tha mas xaidepsei ta aytia gia na ton psifisoume, kai an ton vgaloume prothipourgo tha epikalestei tis diethnis sigkiries, tha kanei kai ena daneio na to moirasei efapax se opoia koinonika stromata tou poun oi dimoskopiseis kai meta tha moirasei ta "anaptixiaka" erga ton disekatomirion se osous ton stirixan na vgei..palia mou texni koskino..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aγαπητε politis μπραβο .Τουλαχιστον εχουμε εσενα για να ενημερονομαστε.Με εκεινη την SIEMENS ομως τι γινεται? Μουγκα απο ολους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΛΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΝ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΒΟΥΛΙΜΑΙΕΣ. ΟΣΟΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΛΙΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΦΕΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΨΕΥΔΕΣ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΘΥΜΙΣΩ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
    ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΞΕΚΑΒΑΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΒΑΛΗΣΟΥΜΕ Σ' ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μ' ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ Ο ΓΑΠ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!?!
    ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ?!?,,,
    ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ..
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΣΟΥ ΓΛΩΣΣΑ... ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ....ΣΑΜΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΕΙΠΕ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. F5PILOT είπε...

    ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ... μην τα πετάς έτσι απότομα ρε pilot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καληνύχτα ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ....
    και όνειρα "γαλάζια"....Μια του κλέφτη(Μητσοτάκη) δυο του κλεφτη(Καραμανλή)..Το παραμυθάκι σας τελείωσε. Και δεν έχει happy end. Όσο για Μπιλντεμπεργκ που κάποιος ανέφερε ας πουμε καλύτερα για Ντόρα, Βαρβιτσιώτη, Κ. Μητσοτάκη, Δαυδίδ και άλλες στελεχάρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πέρα από την όποια κριτική στην ΓΑΠ -σεβαστή- καλό θα ήταν να μη ξεχαστούν (ο Πολίτης έχει συνήθως επιλεκτική μνήμη) και οι σχετικά πρόσφατες πράξεις του πρώην υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη με την απογραφή και την αύξηση του ΑΕΠ κατά 25% που εξέθεσαν τη χώρα διεθνώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. etherovamon ξέχασες να πεις τα σημαντικότερα για τα "Εργα και Ημέραι" του ΓΑΠ:υπογραφή της συνθήκης της Μαδρίτης με την οποία αναγνωρίζουμε για πρώτη φορά ζωτικά συμφέροντα στην Τουρκία του Αιγαίου και παραιτούμαστε από κάθε προσπάθεια εμποδισής τους και την περίφημη δήλωσή του όταν ήταν ΥΠΕΗ "λιγότερα στρέμματα για να κοιμάμαι ήσυχος"....αν ο ΥΠΕΞ της χώρας κάνει τέτοιες δηλώσεις τότε πως θα αντιδράσουν οι "φίλοι" μας από την Ανατολή;ακόμα την υποβάθμιση του και γελοιοποίηση του θέματος του ονόματος του κράτους των Σκοπίων;το ότι είχε από το 85 στενότατο συνεργάτη τον Βαλλιανάτο ο οποίος μέσα στην Κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ μιλούσε για "μακεδονικές" μειονότητες και καταχειροκροτήθηκε;ο οποίος προσφάτως υποστήριξε τις θέσεις της Τουρκίας περί "γκρίζων ζωνών";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @11 Φεβρουάριος 2009 8:56 μμ

    ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΛΕΕΙ. ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΜΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΗ. ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝ. ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακόμα και έτσι να ήταν-που δεν είναι-προτιμάς να κυβερνάει κάποιος με iq μικρότερου ψητού κοτόπουλου,να κυβερνά κάποιος ρευστής εθνικής συνείδησης (κατά δήλωσή του!),κάπιος που έχει πράξει όλα αυτά που ανέφερα εγώ και ο etherovamon;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @12 Φεβρουάριος 2009 12:37 πμ
    ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΑΙ ΕΣΕΙΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ IQ ΨΗΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ; Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΝΔ. ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝ Η ΝΔ ΧΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί δλδ τί έχει τό ψητό κοτόπουλο?
    Ειδικά μέ πατατούλες.... μμμμμ, χάνω ότι IQ μού απέμεινε...

    Chicken eater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο άνθρωπος αυτή τη στιγμή στη Βουλή δεν ξέρει τι λέει.Κάποιος να τον κατεβάσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βρε πιλότε, αφού σε εμπνέει η ηγεσία του Γιωργάκη να τον ψηφίσεις αγόρι μου, δικαίωμά σου.
    Όπως δικαίωμα είναι των υπόλοιπων Ελλήνων να κρίνουν τόσο το πνευματικό του επίπεδο όσο και τις προθέσεις των χρηματοδοτών του.
    Εκτός εάν μας λές ότι δεν έχουμε το δικαίωμα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΛΑΓΟΣ ΤΗ ΦΤΕΡΗ ΕΣΕΙΕ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ. ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΑΦΗΣΕΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΣΙΜΠΙΣΕ Η ΜΥΓΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ. ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΖΟΡΡΟ Η ΤΟΥ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙΣ ΛΙΓΟ; ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ. ΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ IQ ΣΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗ ΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΚΑΘΑΥΤΗ;
    BEBAIA META ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ή ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Η ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ. ΑΡΧΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕΙΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ. ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΛΕΑΝΑ ΗΤΑΝ Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ πολίτη η αντικειμενικότητα σου σκοτώνει,
    1) Πρώτο διάλεξες καταπληκτική φωτογραφία του αρχηγού της αντιπολιτεύσεις.
    2) Δεύτερων το κουμπαρούλη του κεράμαν Αλή το κάνετε όλοι σας γαργάρα.
    3) Το σεμνά και ταπεινά ,που έκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού το ξεχνάς και το περνάς στο ντούκου , το ότι ποτές ξανά δεν πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού άλλη κυβέρνηση με τη σημαία της καθάρσεις κάνοντας τέτοιες βρομιές ,κλεψιές απατεωνιές και αυτό το ξεχνάς , το ότι έχει ποδοπατήσει αγώνες εργαζομένων με αγώνες κερδισμένους με αίμα δεκαετίες ολόκληρες , και αυτό το ξεχνά η αντικειμενικότητα σου, το ότι έχουν φέρει των ελληνικό λαό στο χείλος της καταστροφής κριμένη πίσω από την διεθ νη κρίση και αυτό το ξεχνάς, το ότι μας φαγάναι τα λεφτά από τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν ξέρομαι αν αύριο βγαίνοντας στην σύνταξη αν θα έχουμε επιλογή μεταξύ ζωής και αξιοπρεπούς θανάτου με σύνταξη κατακρεουργημένη και ίσως και καθόλου και αυτό το ξεχνάς. Το ότι τα τεράστια έργα του ΠΑΣΟΚ μαζί με την ολυμπιάδα που μας τίμησε διεθνώς μετά ανύπαρκτα έργα της νέας δημοκρατίας είναι σταγόνα στον ωκεανό και αυτό το ξεχνάς . Με όλο το θάρρος της γνώμης μου λυπάμαι αλλά είναι αποπροσανατολιστική η μνήμη σου με την κατηγοριοποίηση τον δηλώσεων του Παπανδρέου .
    4) Δεν θα πέσω στην παγίδα να σου καταγράψω της μη πατριωτικές συμπεριφορές της νέας δημοκρατίας , γιατί δεν θέλω εγώ να ντροπιάσω άλλο την πατρίδα μου, η αντικειμενικότητα σου και τον υπολοίπων σχολιαστών είναι συμπεριφορά στραβών κουφών και ανιστόρητων , μου θυμίζετε κάποιον που πρόσφατα είχα συζήτηση για τα έργα του ΠΑΣΟΚ ,και ο αθεόφοβος λέγοντας του για την γέφυρα του Ρίο Αντίρριο μου είπε ξεδιάντροπα και τη μου το λες μήπως θα περάσω ποτές από την γέφυρα . Για αυτό άσε τα περί αντικειμενικότητας και κουραφέξαλα και κοίτα να βοηθήσεις αυτόν τον ταλαίπωρο λαό που τον έχετε πρόβατο υπό σφαγή . Και κύριος μην προκαλείται βάναυσα την μνήμη μου, γιατί έτσι και κάτσω να σου απαριθμήσω την ιστορική διαδρομή των δυο κομμάτων θα κρυφτείς και εσύ με την αντικειμενικότητα σου και η όμοιοι σου ,αυτά προ στο παρών . Εδώ θα είμαι άμα θέλεις να κάνουμε διάλογο περί αντικειμενικότητας και συγκρίσεως ΠΑΣΟΚ και νέας δημοκρατίας . Θέλω να πιστεύω ότι η αντικειμενικότητα σου θα σου επιτρέψει να Βάλης και το δικό μου σχόλιο αφού είναι επώνυμο ευχαριστώ , αγαπητέ φίλε είδα ότι θα διαγράφης προσβλητικά σχόλια είσαι μανούλα , ξέρεις πώς να βγάζεις εκτός έδρας με αθέμιτο τρόπο τους αντιπάλους σου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κρίμα που ΑΚΟΜΑ είμαστε προσκολλημένοι στην στείρα κομματική αντιπαράθεση. Ονειρεύτηκα πως ο ιδιοτελής κομματικός εφιάλτης της περασμένης 20 ετίας μας είχε διδάξει περισσότερα ... καληνύχτα Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάντως, αν και άλλοι πιλότοι ήταν σαν αυτόν, θα πίναμε καφέ στην Πλάκα, κάτω από την ημισέληνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ερώτησις προς τους απανταχού υποψήφιους βουλευτές των φημολογούμενων επικείμενων εκλογών.

    -Πόσα χρόνια έχετε διατελέσει βουλευτές;
    -Πόσες ήταν οι απολαβές σας κατά την διάρκεια της θητείας σας;
    -Πόσα επιδόματα και λοιπά βοηθήματα πήρατε επιπλέον με διάφορες μορφές αποζημιώσεων;
    -Ποια ήταν η οικονομική σας κατάσταση κατά την είσοδό σας στην πολιτική, και ποια είναι σήμερα;
    -Πόσο προσωπικό απασχολήσατε από το δημόσιο προκειμένου να διευκολυνθείτε στο έργο σας;
    -Πόσες ημέρες συνολικά απαριθμεί η παρουσία σας στην Βουλή;
    -Πόσες επερωτήσεις υποβάλλατε συνολικά είτε σε θέματα αρμοδιότητάς σας είτε σε άλλα;
    -Πόσες απαντήσεις εκμαιεύσατε στις επερωτήσεις σας και πόσες φορές επανήλθατε για τις περιπτώσεις που δεν απαντήθηκαν;
    -Ποιος είναι ο απολογισμός του έργου σας;
    -Πόσα χρήματα διεκδικήσατε για την εκλογική σας περιφέρεια και πόσα από αυτά εκταμιεύθηκαν;
    -Πόσα από αυτά τα χρήματα πήγαν για τον σκοπό που διεκδικήθηκαν;
    -Ποια ήταν η πορεία εκτέλεσης του σχεδιασμού και του προϋπολογισμού του κάθε έργου;
    -Τι έργο παρήχθη με αυτά τα χρήματα;
    -Πόσες διευκολύνσεις «αναγκαστήκατε» να κάνετε κάτω από την πίεση του εκλογικού σας σώματος;
    -Πόσες φορές καταλάβατε δημόσια θέση;
    -Ποιος είναι ο απολογισμός των κονδυλίων που διαχειριστήκατε;
    -Ποιο είναι περιληπτικά το «έργο» που παράξατε;
    -Πόσες φορές «αναγκασθήκατε» να έρθετε σε ρήξη, στη βάση της πολιτικής δεοντολογίας, με ιδιοτελή συμφέροντα και ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
    -Πόσες φορές «αναγκασθήκατε» να έρθετε σε ρήξη, στη βάση της πολιτικής δεοντολογίας, με το κόμμα σας, είτε σαν κυβέρνηση είτε σαν αντιπολίτευση, και ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
    -Πόσες φορές «αναγκασθήκατε» να υπερασπίσετε τα πιστεύω σας με δημόσιο λόγο, και με ποια ΜΜέσα;
    -Ποιοι θεωρείτε ότι είναι οι κυριώτεροι λόγοι που πρέπει να σας ψηφίσει ένας πολίτης;
    Ευελπιστώ στις απαντήσεις σας προκειμένου να αποφασίσω εν ευθέτω χρόνο για την μελλοντική σύσταση του Κοινοβουλίου.

    ΥΓ. Εάν σε κάποια ανάρτηση διαβάσετε για μία κυβέρνηση που κυοφορείται με ονόματα ξένα προς εσάς, μη τρομάξετε, τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη.
    Απαραίτητα συνημμένα: Ε1, Ε9 όλων αυτών των ετών.
    Τέλος, ενδέχεται να χρειαστεί να απαντήσετε και σε πρόσθετες ερωτήσεις.

    Με εκτίμηση
    (Διάφοροι σκεπτόμενοι πολίτες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έτσι.....αυτοί είναι σχολιαστές σαν τον Κωνσταντινίνο Κανελλόπουλο
    Όχι σαν και εμάς τους στραβούς κουφούς και ανιστόρητους..... και ανορθόγραφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ένας Πασόκος από το 1977 έως το 1996 (εποχή Ιμίων) όπου και αποχώρησα πικραμένος , θέλω να κάνω την κριτική μου σε ένα κόμμα που επί σχεδόν 20 χρόνια αγάπησα ,αγωνίστηκα, εκτέθηκα στη δουλεία μου, ψυχράθηκα με φιλικά και συγγενικά μου πρόσωπα , μετατέθηκα δυσμενώς στην εργασία μου για τα πιστεύω μου.
    Ο μεγάλος και αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το κόμμα του αγρότη ,του φοιτητή του μη προνομιούχου Έλληνα. Του Πατριωτικού Πασόκ του Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ στους ΕΛΛΗΝΕΣ και του ,δεν παραχωρούμε σπιθαμή εδάφους, εναέριου και θαλάσσιου χώρου.
    Την κριτική που θα σου κάνω εν δυνάμει πρωθυπουργέ είναι ειλικρινής :
    - Mε στεναχώρησες με την στάση σου απέναντι σε αυτόν το μεγάλο ηγέτη (και πατέρα σου)που κάθε 100 χρόνια βγάζει ο τόπος.,όταν στο επικήδειο λόγο σου λές.. Άκουσες.. Πατέρα.. όλος ο κόσμος μιλάει για έσένα και την άλλη ημέρα στο Συνέδριο του κόμματος στήριξες Σημίτη για πρόεδρο και πρωθυπουργό.
    Ποιόν αυτόν που συνωμοτούσε εναντίον του πατέρα σου και όπου βρισκόταν μηχανορραφούσε εναντίον του.
    -Ποια ήταν η στάση σου στο ευχαριστώ στους Αμερικάνους από τον Σημίτη?
    -Για την στάση σου για τα ΙΜΙΑ
    -Για την πρότασή σου περί καλλιέργειας κάναβης στα μπαλκόνια μας (μαζί με τους Τατούλη και Δαμανάκη).
    -Για τους χορούς (ζεϊμπέκικα) με τον κύριο Τζέμ?Τι κέρδισε η Πατρίδα?
    -Για την υπόσχεσή σου ότι θα τα ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΑ όταν παρέλαβες από τον Σημίτη το κόμμα ,τι άλλαξες Γιώργο?
    -Αλήθεια τι εξηγήσεις έδωσες για τα 500.000 γιαούρτια στην Θεσσαλονίκη που έγραψε στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ ο Μάκης Κουρής?
    -Τι θέση πήρες όταν επί Σημίτη ιδρύθηκαν εταιρείες ενοικιάσεως εργαζομένων και εσύ ήσουν στο Υπουργικό Συμβούλιο ως Υπουργός?
    -Τι θέση πήρες όταν έδινε χρήματα σε εργοστάσια της Β. Ελλάδος να μεταβούν στα
    Βαλκάνια με αποτέλεσμα να έχει ερημώσει η Μακεδονία και η ανεργία να φουντώσει?
    -Με πίκρανες με επιλογές τύπου Καραχασάν, Ματσούκα αλλά και πρόσφατα με τον μουσουλμάνο βουλευτή του Πασόκ ο οποίος άκουσον-άκουσον ζήτησε από την Τουρκία να έλθει να τους διεκδικήσει…και ούτε που τον διέγραψες από το κόμμα
    μιας και καταπάτησε τον όρκο που έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων.
    -Πρόεδρε ποια ήταν η στάση σου για το βιβλίο ιστορίας της κας Ρεπούση (περί συνωστισμού της Σμύρνης κ.α)?και ποιά χρηματοδότηση είχε η έκδοση αυτού του βιβλίου από το ίδρυμα GEORGE SOROS?
    -Με την υπόθεση ΟΤΣΑΛΑΝ (ο Κολοκοτρώνης των Κούρδων ας μου επιτραπεί να πω) τι θέση πήρες ενώ παραιτούνταν Πάγκαλος-Παπαδόπουλος και Πετσάλνικος
    για να καταλαγιάσει η καταγραυγή του λαού? Έγινες Υπουργός Εξωτερικών…
    -Ποια ήτανε η στάση σου τότε για την κλοπή του Χρηματιστηρίου που εκλάπησαν 35 τρις δρχ. ιδρώτας του λαού από τα λαμόγια?
    -Με στεναχώρησε τότε η πρόσκλησή σου στο Πασόκ των κ.κ Ανδριανόπουλου, Μάνου..ακόμα της Μαρίας της Δαμανάκη και Ανδρουλάκη Μίμη γιατί το 1989 έβριζαν τον Μεγάλο Ηγέτη και ήθελαν μαζί με τους άλλους να τον κλείσουν μέσα.
    -Με πίκρανε η θέση σου για το σχέδιο ΑΝΑΝ που εάν πέρναγε θα χανόταν η Κύπρος.
    -Με πικραίνεις για την μέχρι παρεξηγήσεως υποστήριξη των μεταναστών (τους έχεις τάξει Ελληνική υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου κ.λ.π) ενώ ταυτόχρονα διαφωνείς για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού λές και εσύ δεν ήσουνα κάποτε Ελληνας της διασποράς….
    - Με ενόχλησε Πρόεδρε που έθεσες σε κίνδυνο το θεσμικό ρόλο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνοντας παιχνίδια με την αλυσίδα του ποδηλάτου και μάλιστα χωρίς Αστυνομική προστασία.
    -Με ενοχλεί η σιωπή σου για την επαναλαμβανόμενη (μέχρι και πρόσφατα στην Κομοτηνή) θέση της αρμόδιας για θέματα Παιδείας κας Διαμαντοπούλου…
    που υποστηρίζει μετά επιτάσεως την εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του Ελληνικού Κράτους (μόνο στο Μπαγκλαντές, Ινδία ,Πακιστάν κ.α αποικίες της Αγγλίας έχουν ως επίσημη γλώσσα την Αγγλική)
    Προσωπικά έχω κάνει 2,5 χρόνια σπουδές στις ΗΠΑ και έχω περάσει στα παιδία μου ότι η Αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει γνωστή σε επίπεδο μητρικής….αλλά όχι και επίσημη γλώσσα της χώρας μας και μάλιστα την στιγμή που στα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια διδάσκεται η Ελληνική…
    Αλήθεια θα γραφτεί η δεύτερη επίσημη γλώσσα και στο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας????
    Εν κατακλείδι Πρόεδρε θα σου θυμίσω την φράση του κου Πάγκαλου ότι επί Σημίτη διαλύσαμε την Ελλάδα.
    Για όλους τους παραπάνω λόγους ,όχι μόνο δεν πρόκειται να ψηφίσω το κόμμα που κάποτε αγωνίστηκα και αγάπησα αλλά θα πείσω και φίλους και συγγενείς να κάνουν το ίδιο.

    3 του Σεπτέμβρη να γελάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή