Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Ο νέος Δούρειος Ίππος !


Παρακολουθώντας τις κινήσεις στην γεωπολιτική σκακιέρα της Μέσης Ανατολής αλλά και του ευρύτερου ισλαμικού χάρτη , όλο και πιο πολύ η σκέψη μου ταξιδεύει σε ένα λόφο της πεδιάδας του Σκαμάνδρου, όπου έλαβαν χώρα οι μάχες του Τρωϊκού πολέμου.
Εκεί που ο Επειός κατασκεύασε τον Δούρειο Ίππο, μέσα στον οποίο κρύφτηκε ο πανούργος Οδυσσέας.
Στην εξέλιξη της ιστορίας το τέχνασμα του Οδυσσέα πολύ το …αντέγραψαν . Έχω την γνώμη ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι η νεότερη … version του Δούρειου Ίππου, στην περιοχή.

Πολλοί ,σκεπτόμενοι επιδερμικά , απέδωσαν το …σόου του κ. Ερντογάν στο Νταβός, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία ή στην διαμάχη του με το στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας του και την υπόθεση «Εrgenegon».

Όμως... μια πιο προσεκτική μάτια στην ουσία αποκαλύπτει πολλές ομοιότητες ανάμεσα στην πρώτη περίοδο Ανδρέα Παπανδρέου και στην εποχή Ταγίπ Ερντογάν .
Λεονταρισμοί και στον αντίποδα εξυπηρέτηση αμερικανικών συμφερόντων υπό την μορφή του Δούρειου Ίππου στον αραβικό κόσμο.

Τα αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είδαν το φως της δημοσιότητας το 2007, μετά την πάροδο 30 χρόνων , είναι αποκαλυπτικά ως προς την πρώτη περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου.
Στα πρακτικά σύσκεψης του Αμερικανού πρέσβη με τον υπουργό εξωτερικών Χ. Κίσινγκερ , εκφράζεται η άποψη από τον πρέσβη ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου θα εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους Αμερικανούς με τις εξαγγελίες που κάνει (έξω οι βάσεις του θανάτου, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο κ.λ.π) στην περίπτωση που το ΠαΣοΚ γίνει κυβέρνηση.

Η απάντηση του Χ. Κίσινγκερ όπως ακριβώς παρατίθεται στα πρακτικά : « Μην ανησυχείς . Τον ξέρουμε τον Παπανδρέου. Έχουμε δουλέψει μαζί του στο παρελθόν» !!

Από τα αρχεία (Ελευθεροτυπία 12/07) προκύπτει ότι οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ όχι μόνο ένιωθαν εξασφαλισμένες τις βάσεις τους στην Ελλάδα, αλλά ότι με τον Ανδρέα η Ελλάδα ... «θα χρησιμοποιηθεί ως ένα στοιχείο της στρατιωτικής μας στην Ανατολική Μεσόγειο εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ….». Δούρειος Ίππος με απλά λόγια !

Πράγματι ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάφερε να εισχωρήσει βαθιά στη Μέση Ανατολή και να αναπτύξει φιλίες και συνεργασίες με τον Καντάφι, τον Αραφάτ, τον Σαντάμ, τον Ασάντ.
Ύστερα τα ….αραβικά όργανα έγιναν ...στελέχη των φανερών και μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας. Η χώρα μας προμήθευε όπλα στον Σαντάμ , πλούτισαν πολλοί και τα χρήματα τα πλήρωσε το Ελληνικό δημόσιο ταμείο και όχι ο Σαντάμ, για να.... μη χαλάσει η φιλία και οι Αμερικανοί χάσουν τις ελληνικές υπηρεσίες … «εκτός των πλαισίων του ΝΑΤΟ…»!

Κάτι αντίστοιχο στήνεται με τον Ταγίπ Ερντογάν. Από την μια θεατρικές «κορώνες» και λεονταρισμοί (στην επιφάνεια) ,όπου διαλαλεί ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση ταγμένη στην εξάλειψη του σιωνισμού, αλλά ισλαμικό κίνημα βάσης, που όπως το δικό του Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης, εξελέγη δημοκρατικά σε πείσμα όλων των αντιξοοτήτων.


Από την άλλη η Τουρκία οφείλει τη μοναδικότητά της στη Μέση Ανατολή στη «ρωμαλέα» σχέση της με το Ισραήλ. Πρώτη αυτή μεταξύ μουσουλμάνων αναγνώρισε το κράτος του Ισραήλ, αυτή κατέχει την πρωτιά στις εμπορικές συναλλαγές, ύψους τριών δισ. δολαρίων, αυτή έχει στρατιωτική συμφωνία με το Ισραήλ, πρώτος ο κ. Ερντογάν συνάντησε τον αρχιραββίνο της Τουρκίας μετά τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον δύο συναγωγών στην Κωνσταντινούπολη, το 2003. Διγλωσσία και διμορφία.


Ο σκοπός αυτής της τακτικής είναι ο ίδιος με αυτόν που μας αποκαλύπτουν τα αρχεία του Στειτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την πρώτη περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου. Θα χρησιμοποιηθεί «ως ένα στοιχείο …εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ….», με σκοπό να γίνει ο προστάτης άγιος της ηθικής στον αραβικό κόσμο.

Στην ουσία θα εξυπηρετήσει τα αμερικανικά σχέδια καθώς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει καταστήσει σαφές πως θέλει να κάνει άνοιγμα στους μετριοπαθείς μουσουλμάνους.
Ο Δούρειος Ίππος είναι ήδη κατασκευασμένος ! Θυμηθείτε τι έχει προτείνει με έκθεση του το Center for Αmerican Ρrogress του Τζον Ποντέστα (εδώ) στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ.

Θέλει λοιπόν πολύ μεγάλη προσοχή από την πλευρά μας , διότι η Τουρκία έχει ζητήσει … κάποια ανταλλάγματα για τον ρόλο της.
Κρατάω φυσικά πάντα την επιφύλαξη όσον αφορά την μελλοντική λεπτή ισορροπία μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Αυτό έχει να κάνει με την ιδιαιτερότητα του DNA των Τούρκων.
Ίσως θελήσουν να υπερβούν τα εσκαμμένα και αναζητήσουν μεγαλύτερο ρόλο από αυτόν που τους …αναλογεί, με αποτέλεσμα οι εβραϊκές οργανώσεις των ΗΠΑ να …. αλλάξουν στάση !!

18 σχόλια:

  1. Ο Ερντογαν υποδεικνύει φονιά των Παλαιστινίων τον Περζ..Μιας και αυτήν την εποχή σφάζουν τους Παλαιστίνιους.

    Όταν θα σφάζουν τους Κούρδους ο Περεζ θα του επιστρέψει τον χαρακτηρισμό...

    Τον Οτσαλάν τον ξεχάσαμε?

    Πάντως ο παραλληλισμός με την πολιτική Α.Παπανδρέου είναι εξαιρετικά εύστοχη.Ο Κίσινγκερ αποδεικνύει του λόγου το αληθές.Η ιστορική αλήθεια μας ανοίγει τους ορίζοντες να δούμε το μέλλον μαθαίνοντας από τις τακτικές και μυστικές συμφωνίας των ...ηγετών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑΧΑΧΑΑ....τσιράκι της Νεας Τάξης ο Ανδρέας Παπανδρέου.... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...τι άλλο θα γράψεις δαπίτη-politi; πραγματικά είσαι απίστευτος με τις θεωρείες συνωμοσίας που αναπτύσεις. Σε λίγο θα μας πεις πως ο Παπανδρέου δεν ήταν απλά συνδετικός κρίκος άλλα όργανο εξυπηρέτησης αμερικανικών συμεφερόντων. Ρε τι άλλο θα ακούσουμε; Μα πόσο, αντε μη πω τώρα τίποτα. Υπηρέτη της δεξίας και των εβραιοαμερικανικών συμεφερόντων. Όλοι αυτοί μες στο κόμμα σου είναι ανιστόριτε. Ο Παπανδρέου ήταν από τους ελάχιστους πολιτικούς που αντιστάθηκαν στους Αμερικάνους αμαθέστατε. και ο τωρινός πρωθυπουργός φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τον ανώνυμο 3.14
    Τα αρχεία του Στειτ Ντιπάρτεντ τα λένε φίλε, όχι ο πολίτης.
    Ίσως εάν έριχνες και μια ματιά στο βιντεάκι , πάνω-πάνω αριστερά θα σε βοηθούσε.
    Αυτό με τον τίτλο "Η αλήθεια είναι άχρωμη". Εάν βγάλεις τα χρωματιστά γυαλιά σου θα δεις και την αλήθεια.
    Εκτός και εάν δεν ξέρεις να διαβάζεις.« Μην ανησυχείς . Τον ξέρουμε τον Παπανδρέου. Έχουμε δουλέψει μαζί του στο παρελθόν» !! Χ. Κίσσιγκερ
    Δεν αναρωτήθηκες ότι αφού αυτά τα αρχεία είναι του 77-78 , και το Πασοκ όχι μόνο δεν είχε έρθει στην εξουσία, αλλά ήταν στα σπάργανα του ως κόμμα, ΑΠΟ ΠΟΥ είχαν δουλέψει μαζί του στο παρελθόν;
    Που ήταν καθηγητής ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν;
    Ποιος ο ρόλος του στα γεγονότα πριν από την χούντα;
    Γιατί ο μοναδικός γνήσιος Παπανδρέου, Ο Γέρος, δεν του είχε καμία, μα καμία εμπιστοσύνη;
    Καλό θα ήταν λοιπόν φίλε ανώνυμε 3.14 να διαβάσεις λίγο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας και να βγάλεις τα χρωματιστά γυαλιά σου, εάν θέλεις να δεις την αλήθεια.
    Βέβαια μέσα απ` αυτά τα χρωματιστά γυαλιά που κοιτάς δεν είδες ότι στο άρθρο του ο πολίτης αναφέρει τρεις(3) φορές την λέξη ... Στην πρώτη περίοδο Παπανδρέου.
    Nikmam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τον γνήσιο(!))) Παπανδρέου οι εγγλέζοι τον έφεραν και τον επέβαλαν με τα Δεκεμβριανά. Ο παραλληλισμός του Αντρέα με τον Ερντογάν όντως εύστοχος, αλλά παλιός από τις αρχές του ισλαμικού Κινήματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεξαμενή σκέψης έχει γίνει το blog αυτό.Πραγματικά αποτελεί όαση στους internetikous καιρούς που ζούμε.!!!

    Ο Ερντογαν κινείται όντως στα βήματα του Παπανδρέου.Όπως τον έβαλαν κάποιοι κάποτε το συγχωρεμένο , έτσι τοποθέτησαν τον Ερτογαν για να παίξουν για ακόμη μια φορά στην γεωπολιτική σκακιέρα.
    Πολύ εύστοχος ο Παραλληλισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tο συμβόλαιο αξίας 141 εκατ. δολαρίων για την αγορά κατασκοπευτικού υλικού, που είχε υπογραφεί τον Δεκέμβριο,μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας δεν ακυρώθηκε.
    Οι τέσσερις καθημερινές πτήσεις από την Τουρκία προς το Τελ Αβίβ διεξάγονται κανονικά κλπ.....
    Πολύ σωστό το σκεφτικό σου περί Δούρειου ίππου .
    Στέκομαι στο " Έχουμε δουλέψει μαζί του στο παρελθόν» !!" σε ότι αφορά τον Ανδρέα Παπανδρέου.
    Δεν το ήξερα και με προβληματίζει έντονα.
    Όχι το γεγονός του Δούρειου ίππου στον Αραβικό χώρο(είναι γνωστό αυτό) αλλά αυτή η φράση.
    Πως τον ήξεραν το 77, και που είχαν δουλέψει τότε; χμμμμ!
    Διάβασα και ένα σχόλιο λίγο πιο πάνω και με προβλημάτισε ακόμη πιο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν και γενικά δεν είμαι υπέρ των συνομωσιολογικών θεωριών, το συγκεκριμένο δημοσίευμά σου το βρίσκω εύστοχο και μη συνομωσιολογικό. Το λέω αυτό επειδή έχει πολύ καλή τεκμηρίωση. Οντως ο παραλληλισμός Α. Παπανδρέου-Ερντογάν είναι σωστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Dikio εχεις,ο Ερτογαν ειναι δουρειος ιππος,αλλα μην ξεχνατε οτι οι αραβες δεν "χωνευουν" τους τουρκους,τουλαχιστον ο απλος λαος.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κίνηση του Ερντογάν ήταν μια κλασικά ανδρεϊκή χειρονομία μπροστά στα μάτια του διεθνούς κατεστημένου-τζετ σετ στο Νταβός. Χωρίς να υπολογίσει την παραβίαση κάθε διπλωματικής ετικέτας,όπως ακριβώς έκανε και ο Ανδρέας λόγω του ότι και οι δύο (πολύ καλά το αναλύεις)είχαν τον ρόλο τους και την παρασκηνιακή υποστήριξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. file politi h erotisi pou mou genate einai ti eixai kerdisi h ellada tote epi andrea papandreou???? ara ti tha kerdisi h tourkia simera pou pire ton rolo tou andrea o tourkos proedros.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελα μωρε σαχλαμαρες.Η φραση μπορει να ερμηνευτει με 100 τροπους.
    Δεν το ξερατε οτι ο Αντρεας,ηταν υπουργος στην κυβερνηση του πατερα του το 64-65;
    Ε,δουλεψαμε μαζι του,μπορει να σημαινει, οτι στις διαφορες συναντησεις που ειχαμε,λογω ΝαΤΟ και ο,τι αλλο,καταλαβαμε,οτι ειναι πολιτικος του αλλα λεμε και αλλα κανουμε,γιατι βλεπουμε οτι δε μας παιρνει να κανουμε κατι αλλο.
    Επειδη βεβαια εχουμε να κανουμε με ουφο πολιτες,τους λεμε κατι παραπανω,για να μας ψηφιζουνε.
    Τι θελατε εσεις; Να το παιξει Σανταμ,και να καταστρεψει τη χωρα του,κανοντας το μαγκα στους γκαγκστερ τους Αμερικανους;
    Καλα,εισαστε φοβεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι είναι αυτά που γράφετε βρε ανίδεοι....είναι δυνατόν; Εδώ πριν μια εβδομάδα τον
    Βαλυράκη τον κράτησαν περίπου σαν ένοχο τρομοκραρίας στο αμερικα...!!!Και ποιος ήταν ο Βαλυράκης, για θυμίσου λίγο ανεκδιήγητε πολίτη. Υπουργός δημόσιας τάξης επί Ανδρέα. Αλλά ξέρω τι θα μου απαντήσεις. Εριξαν στάχτη στα μάτια, επίτηδεσ. Αποπροσανατολισμός για να κοιμόμαστε. Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου έλεος. Ελεος πια. Δεν βαρεθήκατε; Και ένα τελευταίο που είδα και μια ανάρτηση σχετική. Υπηρέτες αμερικανικών συμεφερόντων στην Ελλάδα ήταν οι Μητσοτάκης, Σημίτης και παλιός Καραμανλής. Και εν δυνάμει και οι δύο που ετοιμάζονται. Γιώργος και Ντορούλα. Αλλά για τον Ανδρέα είστε πολύ αφελείς να πιστεύετε κάτι τέτοιο. Πολύ αφελείς και με ελάχιστες γνώσεις. Ή μάλλον για να το πω καλύτερα με επιλεκτικές και άκρως καθοδηγούμενες υπό το δικό σας ελλειματικό και άκρως επικίνδυνο πρίσμα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. απαντισι δεν πιρα ομος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καληνυχτα κουτέ φίλε μου, απόγονε της γκεμπελικής θεωρίας...!
    καληνύχτα σου και πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ontos o erntogan kanei "anoigma" ston araviko kosmo, opos ekane kai o panadreou tote*..
    an einai vasi sxediasmou, ayto menei na fanei..
    oi araves den simpathoun tous tourkous giati anikoun se mousoulmaniki "airesi", alla oi kivernontes den ptoountai apo ayta otan prokeite gia bussiness..

    einai logiko oi amerikanoi na theloun "ditikomorfa mousoulmanika" krati san anaxoma gia tous skliropirinikous mousoulmanous..gia ayto kai fenete oti dinoun toso megali avanta stin tourkia..alla i tourkia den einai etoimi kai isos na min einai kai pote, na paixei ayton ton rolo..exei tromeres antitheseis san kratos,exei polles kai dinates meionotites kai mia "istoria" pou didaskei stous polites tis, pou den tha tous epitrepsei na simfiliothoune me tous diethnis kanones dikaiou..
    an den etherovatoun oi amerikanoi,stin kaliteri agorazoun xrono gia na doun ti tha ginei..alloste panta paramenei to sxedio-senario tis trixotomisis tis tourkias,opos eixe diarefsi apo to shape..
    (mazi me to antistoixo tis "dimokratias tis rodopis"..as opsete to ouranio..)


    * apli silogistiki..an kapoios se mia xora thelei na ginei politikos, plisiazei kapoious isxirous gia na ton voithisoun,eite oikonomika, eite me tis gnorimies tous.
    an einai ikanos na ginei xoris megali voitheia, tote ton plisiazoun aytoi, me to doloma tis mellontikis tou ipourgopoiisis i kai kati parapano..
    giati na min ginetai kati antistoixo apo kratikous organismous xenon kraton, otan diapistonoun oti kapoios tha ginei nomoteliaka(isos logo onomatos) politiko stelexos se mia xora ?
    den vgazo kanenan exo,kai i antistasi tou kathenos eggite sto pos antilamvanete tin politiki prosfora(opos eipe o politis..igetis,arxigos i ithopoios..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λοιπόν διαβάζοντας το άρθρο και τα σχόλια το ΜΟΝΟ συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι αυτοί οι ανεκδιήγητοι τύποι με την πράσινη κορδέλα, είναι γνήσιοι απόγονοι του συχωρεμένου του Γιαννόπουλου.
    Το μόνο που δεν χρησιμοποιούν από την "πλουραλιστική" του πολιτικοφιλοσοφία είναι το ... αρεεεε ντενεκέ ξεγάνωτε!
    Το ότι αυτά τα γράφουν τα αρχεία του Στειτ Ντηπάρτεντ που βγαίνουν στην δημοσιότητα βάση νόμου μετά παρέλευση τριάντα χρόνων, ....τους διαφεύγει.
    Είναι μια νέου τύπου άποψη της συνάρτησης της λογικής.
    Δόγμα τους ? : " Ποια λογική και ποια ντοκουμέντα ρε φασίστα.Καθοδηγούμενε ταγματασφαλίτη,γκεμπελικό κατάλοιπο. Ποια ντοκουμέντα? Ντοκουμέντο είναι ...έξω οι βάσεις του θανάτου, περήφανα γηρατειά , κυρίαρχε λαέ, ΕΟΚ και Νατο το ίδιο συνδικάτο και δεκάδες άλλα ...ντοκουμέντα. Αυτά είναι τα ντοκουμέντα. Όχι αυτά , πως τα λέτε, ...αρχεία του Φόρεϊν Όφις(Φίδι κολοβό που θα σας φάει) και του Στέιτ Ντηπάρτμεντ. Ζήτω ο Ανδρέας.Ζήτωωωωω!!"
    Το δόγμα της πράσινης ασυνάρτητης λογικής.
    Για συνέλθετε κύριοι. Εάν δεν μπορείτε και υποφέρετε από στερητικό παπατζίδικο σύνδρομο , μια επίσκεψη στον αρμόδιο γιατρό και στο αρμόδιο ....θεραπευτικό ίδρυμα θα είναι προς όφελος και των δικών σας και της κοινωνίας.
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Γιώργος είπε να τον κρίνουμε ως υπουργό Παιδείας και υπουργό Εξωτερικών.
    Ναι εν δυνάμει Πρωθυπουργέ της χώρας θα σε κρίνουμε:
    Για τους χορούς που έριχνες με τον Ισμαήλ Τζεμ υπό αμερικανικές εντολές.
    Για τις προτάσεις περί καλλιέργειας κάνναβης στα μπαλκόνια μας.
    Για το μεγαλόπνοο σχέδιο περί ανασφάλιστης εργασίας των νέων.
    Για τις επιλογές συνεργατών τύπου Ματσούκα Καραχασάν και προσφάτως του μουσουλμάνου βουλευτή Θράκης που άκουσον-άκουσον ζητάει από την Τουρκία να έλθει να τους διεκδικήσει….και ούτε που του έκανε παρατήρηση αντί να τον διαγράψεις από το ΠΑΣΟΚ για καταπάτηση του όρκου του στη Βουλή των Ελλήνων.
    Για τη στάση σου στο βιβλίο ιστορίας της κας Ρεπούση (περί συνωστισμού της Σμύρνης κ.λ.π)
    Για τη μουγκαμάρα στην προδοσία του Οτσαλάν.
    Για τη μουγκαμάρα στη ληστεία του Χρηματιστηρίου.
    Για τη συμφωνία σου στο σχέδιο Ανάν που θα καταδίκαζε την Κύπρο.
    Για τη μουγκαμάρα στο πλιάτσικο στα χρόνια του Σημίτη(Ο Πάγγαλος είπε ότι επί Σημίτη διαλύθηκε η Ελλάδα).
    Για τη μέχρι παρεξηγήσεως υποστήριξη των μεταναστών (τους έχει τάξει Ελληνική υπηκοότητα, δικάιωμα ψήφου κ.λ.π) ενώ ταυτόχρονα διαφωνεί για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού.
    Για τη μουγκαμάρα στο σκάνδαλο της «Siemens» .
    Για τη ένοχη σιωπή σου στην επαναλαμβανόμενη(μέχρι και πρόσφατα) θέση της αρμόδιας για θέματα παιδείας Διαμάντο….Μπίλντεμπεργκ…που υποστηρίζει μετά επιτάσεως την εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του Ελληνικού Κράτους (μόνο το Μπαγκλαντές,Ινδία,Πακιστάν κ.α αποικίες της Αγγλίας έχουν ως επίσημη γλώσσα την Αγγλική).
    Άραγε θα γραφτεί η δεύτερη επίσημη γλώσσα και στο Δελτίο Αστυνομ. Ταυτότητας?


    etherovamon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πω πω τι λεξηπλάστες είστε όλοι οι δεξιοί. Απορώ πραγματικά γιατί δεν σας έχουν αφιερώσει ειδικό χώρο στην εθνική μας βιβλιοθήκη να για τις "αφηγήσεις " σας. Κύριοι οι πραγματικότητα είναι ιστορικά κατοχυρωμένη και δεν αλλάζει. Γνήσιο τέκνο της απόλυτης ταύτιση με τις αμερικανοεβραικές επιδιώξεις στην Ελλάδα και στον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο ήταν ο αποστάτης Μητσοτάκης. Από την άλλη οι δεσμοί του Ανδρέα με την Αμερική ήταν οι σπουδές του και έδρα που είχε σε ένα πανεπιστήμιο. Αν αυτά μπορούν να τον συνδέσουν σε τέτοιο βαθμό με τους Αμερικάνους και να τον καταστήσουν ταυτόχρονα δουλικό τους το αφήνω στην κρίση σας. Όσο για τις πράσινες κορδέλες και την λεξιπενία των ΠΑΣΟΚοκων καλό θα είναι ο φίλος που το έγραψε να ρίξει μια ματιά στο κείμενό του για να διαπιστώσει ποιός έχει παρωπίδες και είναι ανορθόγραφος. Τέλος πάντων, σε ότι αφορά το κείμενο σου politi αν και φαίνεται ότι υπάρχει μια λογική συνέχεια και γενικά μια αποδεκτή αλληλένδυτη σύνδεση των γεγονότων, κανείς όμως δεν γίνεται να παραβλέψει όλα τα υπόλοιπα που έλαβαν χώρα στη διάρκεια της διακυβέρνησης του Ανδρέα. Ωμή στήριξη των Αράβων, συνειδητά αντιαμερικανική πολιτκή, και φυσικά πολιτικές γενναίες αποφάσεις σε βάρος συμμάχων της Αμερικής(εμπάργκο, προετοιμασίες για πόλεμο με Τούρκους κ.α.). Η ιστορία θα δείξει βέβαια που θα καταλήξουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή