Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Άλλο ηγέτης, άλλο αρχηγός και άλλο …ηθοποιός!


Οι σκηνές που μετέδωσαν οι τηλεοράσεις προχθές από τον Πειραιά, ήταν από την μια πλευρά κωμικές και από την άλλη έντονα …. θλιβερές .

Στην μεταμοντέρνα Ελλάδα, κάποιοι καταβάλουν προσπάθειες να καθιερώσουν την «κωμικοτραγωδία» ως …πολιτικό γίγνεσθαι, την ηθοποιία ως …πολιτική και τα χειροκροτήματα των «οπαδών θεατών» ως …την θέληση του Ελληνικού λαού.

Δεν αντιλαμβάνονται ότι στην ουσία οδηγούν την χώρα μας σε ένα σπιράλ παραλογισμού με τελική κατάληξη την . …. γνήσια τραγωδία.

Αυτά που διαδραματίστηκαν ενώπιον των τηλεοπτικών φακών , μπορεί να ήταν έμπνευση ενός αποτυχημένου εστιάτορα της Πάρου, άλλα κάποια στιγμή ο κ. Γ.Παπανδρέου θα πρέπει να αποφασίσει τι ακριβώς θέλει να είναι.

Ηγέτης ; Αρχηγός ; ή … ηθοποιός ; Γιατί αυτά τα τρία δεν είναι δυνατόν ποτέ να συμβαδίσουν.

Ένας ηγέτης δεν αφήνεται να καθοδηγηθεί από κανένα. Αντίθετα είναι εκείνος που καθοδηγεί τους άλλους με το κύρος του , με τις αποφάσεις του, ακόμα και με ένα ..νεύμα του.

Ηγέτης είναι αυτός που τα κίνητρα του ξεκινούν και τελειώνουν στο κοινό συμφέρον του τόπου , παραμερίζοντας τα οποιαδήποτε προσωπικά του κίνητρα και συμφέροντα.

Ο αληθινός ηγέτης πρέπει να διαθέτει το υψηλότερο επίπεδο συνέπειας ανάμεσα στις πράξεις και τις προθέσεις του , και να αποτελεί ο ίδιος υπόδειγμα για τους ανθρώπους του, αντανακλώντας τα χαρίσματα που θέλει να έχουν οι ίδιοι.

Πιθανόν και εκείνος να κάνει λάθη, αλλά η διαφορά ενός ηγέτη από μια … «ηγετική καρικατούρα» είναι ότι ο πρώτος παραδέχεται το σφάλμα του και χρησιμοποιεί την εμπειρία αυτή για να βελτιώσει τα πράγματα.

Ηγέτης είναι αυτός που γνωρίζει καλά ότι κανείς δεν ακολουθεί κάποιο άτομο, αλλά το όραμα στο οποίο έχει αφοσιωθεί το άτομο αυτό και έχει την δύναμη να μοιράζεται αυτό το όραμα με τους άλλους.

Όπως ένας πατέρας που πολλές φορές θα πάρει μη αρεστές αποφάσεις στα μάτια του μικρού παιδιού του, έτσι και ο ηγέτης μέσα σ` αυτό το πολίτικο και κοινωνικό «πατρικό πλαίσιο» θα πάρει αποφάσεις που θα προκαλέσουν την γκρίνια μας, αλλά και την τελική αποδοχή μας στην εξελικτική πορεία, αφού όπως και το μικρό παιδί έτσι και εμείς θα διαπιστώσουμε ότι στην ουσία οι αποφάσεις του κινούντο με μοναδικό σκοπό την προστασία μας.

Από την άλλη ο πολιτικός αρχηγός δεν διαφέρει και πολύ από τον αρχηγό μιας οποιασδήποτε ομάδας. Η κοινωνιολογική και πολιτική αναδρομή μας αποδεικνύει ότι άγεται και φέρεται από ταπεινά κίνητρα, στην προσπάθεια του να γαντζωθεί στο άρμα της αρχηγίας.

Κύρια ενασχόληση του είναι η προσωπική του προβολή και ο … «πριονισμός» των εσωκομματικών του αντιπάλων. Επιδίδεται σε ένα διαρκές κυνήγι μαγισσών και περιβάλλεται από μια … «ακολουθία» που κύριο χαρακτηριστικό της είναι η θεωρητικολογία και το …χάιδεμα των αυτιών του .

Τέλος για τον ηθοποιό το πέρασμα του από την καρέκλα του θεατή πάνω στη σκηνή δεν είναι απλώς βήμα, είναι … άλμα. Άλμα μετ' εμποδίων, κάθε εμπόδιο κι ένα μάθημα: υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, ορθοφωνία, , κίνηση, χορός,. Μα πάνω απ' όλα είναι πρόβες, πρόβες, ….πολλές πρόβες.

Ο ηθοποιός παρατηρεί τη φωνή του, την κίνησή του, τα λόγια του, τις εκφράσεις του, για να βλέπει αν και πόσο σωστά εκτελούνται όσα έχει μάθει στην πρόβα.Το κυριότερο χαρακτηριστικό του είναι η τέχνη του «γνώθι σ’ αυτόν», κοινώς η επίγνωση .

Δεν φοβάται να δει ότι κι αν είναι, χωρίς να νοιώθει ενοχές γι’ αυτό που είναι, χωρίς να θέλει να γίνει κάτι άλλο από αυτό που είναι….

Ας αφήσει λοιπόν ο κ. Γ. Παπανδρέου τα … «καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, έχω ταλέντο;» και ας αποφασίσει τι θέλει να είναι.

Ηγέτης ; Αρχηγός ; .. ή Ηθοποιός;

43 σχόλια:

  1. Δές λίγο αυτό:
    http://o-politis.blogspot.com/2009/02/video.html

    Πράγματι έπεφταν χημικά ακόμα και την ώρα που ήταν εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το φαγοποτι περυσι.τωρα μυριζουμε τις κλανιες τους ως χημικα,γι αυτο ειναι ληγμενα.βοηθηστε τον ρουσο να βρει λεφτα να αποπληρωνει τα σπιτακια του.καντε ερανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς ανώνυμο 1.07
    Δες την ηθοποιία και το ψέμα ( εδώ ) και ( εδώ ) και διάλεξε από ποια πλευρά θα σταθείς.
    Αυτή της κωμικής κομματοβλακείας ή αυτή της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας.
    Ακόμα και στο βίντεο της κομματοκλατούρας που παραπέμπεις δεν βλέπεις ότι εκτός των Παπανδρεου, Ραγκουση, Μιχα κανείς άλλος δεν τριβει τα μάτια του?
    Το βαθύ κωμικοτραγικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε από το 81 μέχρι σήμερα.
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοβαρευτείτε.Ο Γιωργάκης υποκρινόταν , πάει και τελείωσε.
    Ο άνθρωπος είναι για γέλια.
    Η πολιτική τους είναι για γέλια.
    Ούτε ο φιλόδοξος ...Καρχιμάκης δεν θα το έκανε αυτό.
    Τι έχετε να πάθετε εάν σας την κάνει ο Καραμανλής στις Ευροεκλογές...
    Εσωστρέφεια και φαγωμάρα.
    Τότε να δω εάν σας πιάσουν τα γέλια ή τα κλάματα.
    Όταν θα κλαίτε στ' αλήθεια , δεν θα σας πιστεύει κανείς.
    Πολίτη σκίστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έρχεται ο Μπένι και τα κλάματα για μερικούς θα είναι πολλά και ηχηρά. Πολλοί θα πάνε σπίτι τους μετά οδυρμών και κλαυθμών.
    Υποκριτές και "κερδοσκόποι"(κλέ@@τες) μια ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ενω μεχρι το 81 ειχαμε την λαμπρη δημοκρατια!σε πληροφορω οτι τ0 77 σε γυμνασιο 200 χιλ.απο αθηνα επι υπουργιας βαρβιτσιωτη(του πατηρ)παιρνανε αποβολη οποιος διαβαζε ριζοσπαστη και με το ζορι στην εκκλησια και πηγαιναν τα παιδια στους τραγοπαπες για εξομολογηση.α και απογορευοταν η κυκλοφορια για τους μαθητες μετα τις 8.και τωρα εχουμε τον χουντοεισαγγελεα με την σεχτα την ωραια.την βλεπουμε την δημοκρατια με την δικη για τον αλεξ στη βεροια με το οξυ στη κουνεβα και την καταστολη.οργιαζουν οι παρακρατικοι με την βουλα της νουδουλας που μολις τελειωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ανώνυμο
    Μήπως αυτή που "μόλις τελείωσε" είναι light?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το κλάμα οφείλετο μόνο στο ότι τα χημικά που έπεφταν ήταν ληγμένα, από την εποχή που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ.
    Ίδια με αυτά που έριχναν στους ασθματικούς συνταξιούχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περιμενετε να δειτε τι κλαμα θα κανει ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ οταν θα αρχισουν να παιζουν τα βιολια της SIEMENS συντομα. Αληθεια politis τι νεα εχουμε απο αυτο το μετωπο ?Γιατι καπου διαβασα οτι ο λογαριασμος με το περιφημο ROCOS δεν ανηκει στον Τ. ΜΑΝΤΕΛΗ αλλα σε καποιο αλλο υψηλοβαθμο στελεχος που θα γινη παταγος .Εχουμε νεα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο βίντεο του Ant-1, το δακρυγόνο που φαίνεται στο βάθος του βίντεο είναι 80 μέτρα μακριά και, επειδή τυχαίνει να ξέρω, εκτιμώ ότι δεν επηρέασε τον κύριο Παπανδρέου.
    Αφού το έδειξε η κάμερα όμως, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΠΕΣΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι η αστυνομία δεν λέει όλη την αλήθεια.
    Δακρυγόνο έπεσε, το εάν ήξεραν ότι ήταν εκεί ο ΓΑΠ ή όχι δεν θα το μάθουμε ποτέ. Το βίντεο του Αντ-1 όμως δεν απαντά στην βασική ερώτηση.
    Γιατί στο άλλο βίντεο που κλαίει ο Παπανδρέου δεν κλαίνε οι λοιποί γύρω του;
    Είναι προφανές, για οποιονδήποτε καλοπροαίρετο παρατηρητή.
    Το δακρυγόνο που φαίνεται στο βάθος του βίντεο δεν επηρέασε άμεσα το περιστατικό.
    ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙ "ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ" ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ (όπως ο Τσίπρας λίγο νωρίτερα).
    Φαντάσου να είχε γίνει κανένα σκηνικό και να του την είχε πέσει κάποιος τρελλός ή κάποιος προβοκάτορας).
    Οι διαδικασίες πρέπει να τηρούνται από όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. pio dakrigono den epireazei sta 80 metra esy pou taxa xereis re file socrates. xeiroteroi kai apo tin auriani toy 80 exete ginei tin efimerida pou gremise ton karamanlismo den vlepete tipota pera apo tin kommatiki sas grammi idioi me autous eiste alla fonazete giati tha sas lipsi i koutala kalinixta sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το δακρυγόνο που πέφτει έχει επιπτώσεις σε όλους. ΟΧΙ μόνο σε ΤΡΙΑ άτομα.
    Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.Πως είναι δυνατόν ΟΛΟΙ γύρω από τον Παπανδρέου να μη έχουν επηρεαστεί από το οποιοδήποτε δακρυγόνο ;
    Απλά κάποιος επιτέθηκε στα ΜΑΤ και αυτοί τον ψέκασαν. Αυτό δείχνει και το βίντεο. Δεν μιλάμε για ρίψη δακρυγόνων αλλά για "ψεκασμό κάποιου(ων).
    Αλλά αυτή η κουβέντα υποβιβάζει την νοημοσύνη μας και έχει απόλυτο δίκιο το άρθρο που μιλά για "κωμικοτραγωδία".
    Τέτοια πολιτική θέλουμε; Ο κόσμος ολόκληρος αλλάζει μέσα στην παγκόσμια οικονομική κρίση και εμείς παρακολουθούμε ...θέατρο.
    Το χειρότερo είναι ότι σ` αυτή την "φαρσοτραγωδία" μετέχουμε και εμείς ως ηλίθια και ανεύθυνα κομματόσκυλα.
    Γενικά ένα μεγάλο μέρος των χρηστών του διαδικτύου δεν διαφέρει σε τίποτα από τα καφενεία του 80.
    Το πιο ώραίο είναι ότι σ` αυτούς τους χώρους (καφενεία)πλέον το φαινόμενό έχει ελαχιστοποιηθεί και έχει μεταφερθεί στο διαδίκτιο.
    Κατά τα άλλα οι χρήστες του διαδικτίου είναι οι μοντέρνοι και οι προχωρημένοι.
    Λυπάμαι πολύ και απλά κρατάω την επιφύλαξη ότι όλο αυτό το διαδικτυακό αποπάτημα και ο πολιτικός λόγος με τα χαρακτηριστικά της σαχλαμάρας, προέρχεται από οργανωμένες κομματικές (ή μπορεί και από ...αλλού)στάνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προφανώς τη θεατρική παράσταση του Πειραιά την συνέστησε ο επικοινωνιολόγος του Μίχα, αυτός που έκανε και κάποιους μήνες φυλακή για απάτες χρηματιστηριακές. Ο γνωστός Σεφερτζής, που ο Αντέννα του Μηνά Κυριακού, που έτρεξαν οι υπουργοί της ΝΔ χθες να γίνουν ουρά του στην κοπή της πίτας του Πανελληνίου, βρίζει καθημερινά την Κυβέρνηση και χρωστάει εκατοντάδες δις στο Ελληνικό Δημόσιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συνεπής όπως πάντα ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ζάπειο. Ζήτησε εκλογές.Κι όπως πάντα δεν απάντησε σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων. Άλλα τον ρώταγαν, άλλα απαντούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Ο ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΣ.
    Από τότε που πήγε στην αντιπολίτευση, τον έχουμε δει να σκουπίζει σε συνέδριο, να κλαίει με φόντο τα καμένα δέντρα της Ηλείας και πρόσφατα να ... κλαίει στο λιμάνι του Πειραιά.
    Σύμφωνα με πολύ έγκυρες πηγές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εθεάθη επίσης να δακρύζει στα γραφεία του κόμματος, μετά από μακρόσυρτη και οσμίζουσα κλανιά του Ευάγγελου Βενιζέλου".

    Από τον dr.seeng

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. την..βαρια του τσολια που λενε,ερχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν ενδιαφέρομαι, είπε, γιά υπουργικά ή πρωθυπουργικά θώκα (sic)...ε αφού δεν ενδιαφέρεται γιά πρωθυπουργικά θώκα (sic), γιατί να τον ψηφίσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε ερώτηση δημοσιογράφου τι θα έλεγε σε έναν άνεργο απάντησε ότι δεν θα του δώσει ελπίδες, θα του αυξήσει το ταμείο ανεργίας, θα του βρει θέση σε δήμους, και σε ό,τι έχει σχέση με το περιβάλλον.
    'Ο,τι κατέβαζε το μυαλό του έλεγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. gia arxh leo oti eimai apo th krhth.hrakleioths.poly asxolh8hkame me to dakrigono kai an to klama tou george htan mayro h aspro....ayto pou den skeytike kanenas htan pos tosoi agrotes-klakadoroi anebhkan a8hna me ta traxterakia tous.pantos kala 8a einai h kybernhsh na ypologizei kai ligo thn krhth, exei kai ayth agrotes pos na to kanoume dhladh.
    sas leo loipon oti oi merokamatiarhdes agrotes "primodoth8hkan" apo ton dhmarxo harkleiou kai ton proedro tou ergatikou kentrou hrakleiou me 50000 eyroulakia gia na kanoun barkada mexri ton peiraia,kai eroto giati ego os dhmoths hrakleiou na plhrono thn barkada tou ka8ena?ama ton pnigei to dikio tou na bgalei ap thn tseph tou ta eishthria kai na paei na kanei ayto pou h timh tou kai to ka8hkon tou prostazoun,kai oxi na trone ta koina.tosa problhmata exei h polh,tosa lefta kati 8a ta kaname
    M.P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ Η ΒΟΥΡΤΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η συνέντευξη τύπου του Γιωργάκη πρέπει να ήταν η πιό βαρετή συνέντευξη που έχω παρακολουθήσει σε όλη μου τη ζωή.
    Ο μονότονος ρυθμός της ομιλίας του αλλά και ο αργός τρόπος που σκέπτεται και εκφράζεται είναι μοναδικοί.
    Εάν σε αυτά προσθέσει κανείς και το ότι:
    Πρώτο, ποτέ δεν απαντά συγκεκριμένα σε οποιαδήποτε ερώτηση (απλώνει το τραχανά) και
    δεύτερο ότι πηδάει συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο (μάλλον μπερδεύονται οι άτιμες οι σκέψεις)
    έχουμε το ιδεώδες νανούρισμα.
    Θα μου πείς έτσι και αλλιώς παραμύθια για μικρά παιδιά διηγείται, οπότε όλα καλά.
    Έτσι είναι τα υψηλά οράματα και οι νέες ιδέες, τάχουν αυτά.
    Αααα, καληνύχτα…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγω να δεχτω οτι τα πραματα ειναι ετσι οπως τα λετε και αλληλοσυγχαιρεστε,και ο ΓΑΠ,ειναι βλαξ.
    Μα αν ειναι βλαξ, δε μπορει να ειναι και ηθοποιος και να κανει οτι κλαιει.Δεν μπορει.
    Αλλα εν πασει περιπτωσει,μιας και μαζευτηκατε ολη η φαρα των ανεγκεφαλων και χαζογελατε μεταξυ σας,δε μου λετε κι εμενα του μετριας ευφυιας,τι κανει ο περιφημος και περιβοητος μεγαλος αρχηγος σας,ο χοντρος;
    Μια τρυπα στο νερο βεβαιως.Αλλα αυτα για σας δεν εχουν σημασια.
    Εσεις περιμενετε το θαυμα εν Κανα της Γαλιλαιας και τους αρτους που αυγατισαν και ταισαν τις χιλιαδες.
    Ελα ομως,που θα περιμενετε τσαμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΔΕΝ ήταν θέατρο οι ΗΛΙΘΙΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ έριχναν πράγματι χημικά! Αλλά ξαναδιαβάστε αυτό που έγραψε ο ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ:

    "Το κλάμα οφείλετο μόνο στο ότι τα χημικά που έπεφταν ήταν ληγμένα, από την εποχή που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ. Ίδια με αυτά που έριχναν στους ασθματικούς συνταξιούχους."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ grsail
    Τα οποίοια όμως φίλε (καθώς φάνηκε Και από τα τηλεοπτικά πλάνα και από τις φωτογραφίες) ....πείραζαν τα μάτια ΜΟΝΟ τριών ανθρώπων. Του κ. Παπανδρέου, του κ. Ραγκούση και του κ. Μίχα
    ΘΕΑΤΡΟ του παραλόγου ήταν με θεατές άβουλους και άλογους όλους ΕΜΑΣ.
    Νομίζω ότι το σχόλιο της norma λίγο πιο πάνω παραθέτει την πιο λογική άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ευχαριστώ εκ των προτέρων,περαστικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ Κ.ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ; ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΡΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΕΛΙΟΣ, Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ; ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ. ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΛΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ. ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΧΘΕΣ ΤΟΝ ΕΝΤΑΦΙΑΣΑΝ ΜΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ. ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ; ΜΕΑ CULPA ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ. ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΕΙΤΑΝ ΑΧΡΗΣΤΟΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ; Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΥΤΕ ΨΗΓΜΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ. Ο ΛΟΓΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Κ. ΤΙΠΟΤΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΣΤΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝ ΟΧΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΣΑΞΙΟ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γιατί να το αφήσουμε για να το διαγράψεις; Είπαμε ότι είσαι "δεξιούλης" και το διέγραψες το σχόλιο. Ωραία Δημοκρατία, να ναεβάζεις τα σχόλια που σε εξυπηρετούν. Ποιές ήταν οι βρισιές και διέγραψες το σχόλιο;

    Αποστολακούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πάντα τόλεγα ότι οι πρασινοφρουροί ζούν σε ένα άλλο κόσμο, προφανώς δεν έχουν ακούσει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομική κρίση που είδαμε ποτέ.
    Έχω μία απλή ερώτηση για όλους τους επιπόλαιους και ανεύθυνους χαζούληδες, οι οποίοι το μόνο που μπορούν να πετύχουν στη ζωή τους είναι να παπαγαλίζουν τις ψευτιές των καναλονταβατζήδων.
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΝ ΕΤΕΙ 2009, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟN ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ;
    Για την Αμερική να μη τα συζητάμε, μόλις χθές (5-2-09) ο Ομπάμα είπε -επί λέξει- ότι υπάρχει περίπτωση η κρίση να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΕΨΙΜΗ.
    Η Γερμανία καταρέει, έχει πτώση εξαγωγών 40% το 2008 και μείωση ΑΕΠ 4% μόνο το Δεκέμβρη.
    Στην Ιαπωνία η ανεργία έχει διπλασιασθεί μέσα σε τρείς μήνες και οι ζημιές των επιχειρήσεων είναι από 30-90%.
    Στη Βρετανία έχουν πανικοβληθεί. Χθές μειώθηκαν τα επιτόκια της στερλίνας στο 1% και παρόλα αυτά η ανεργία ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια.
    Στη Γαλλία τα περισσότερα εργοστάσια έχουν μειώσει ή σταματήσει την παραγωγή τους στέλνοντας στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους το τελευταίο δίμηνο.
    Το δεύτερο εξάμηνο του 2008 στην Κίνα έχασαν τη δουλειά τους 20 εκατομμύρια άνθρωποι και περιπλανιώνται από πόλη σε πόλη ψάχνοντας τα σκουπίδια.
    Να συνεχίσω;
    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΤΑ 10 ΛΕΠΤΑ;
    Είστε όλα μαλακισμένα, ανεύθυνα και επιπόλαια κομματικά στρατιωτάκια που έρχεστε από άλλο πλανήτη.
    Μόνο το γεγονός ότι θεωρείτε αξιόπιστες τις αόριστες υποσχέσεις αυτού του μπουρδολόγου αεριτζή του Γιωργάκη αποτυπώνει και το δικό σας πνευματικό μεσαίωνα.
    Εάν εσείς ζείτε στον εικοστό πρώτο αιώνα εγώ είμαι η αζέλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @exarxos
    Υπάρχει video του ΑΝΤ1 που δείχνει καθαρότατα να ρίχνουν χημικά και μάλιστα από δύο σημεία! Το έδειξαν στο κεντρικό τους δελτίο! Φαίνεται ότι η εμπάθεια και η χαμηλή νοημοσύνη είναι ικανές για όλα. Εγω πιστεύω ότι δεν χρειάζονταν ούτε ΜΑΤ ούτε χημικά εκεί! Η παρουσία του Χατζηγάκη θα ήταν αρκετή. Χατζηγάκης και Μαρκογιαννάκης έριξαν λάδι στην φωτιά. Από τον φόβο τους για πιθανά πολιτικά κόστοι και από την υπερβολική τους ηλιθιότητα τα έκαναν θάλασσα. Τα ΜΑΤ αρχίζουν να μοιάζουν όλο και περισσότερο με στρατό κατοχής ... μπράβο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. epivalete na dite to proto meros tis telefteas ekpobis!!! gia thn ellada!!

    http://www.vpalmas.com/cs/videos.htm

    http://www.vpalmas.com/cs/videos.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. F-5pilot, αντε να παίξεις κανένα Falcon 4.0 να ξελαμπικάρεις γιατί από τότε που τα F-5 αποσύρθηκαν έχεις σκουριάσει και ασχολείσαι με αλλότρια! Fox 2 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΟΤΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΕ.
    Κανένας ακόμη δεν έχει καταλάβει γιατί δεν δέχθηκε ο απόφοιτος του πίκπα την πρόταση να γίνουν οι επόμενες εκλογές με το νόμο Παυλόπουλου που ευνοεί ιδιαίτερα το πρώτο κόμμα.
    Γιατί γλυκέ μου Γιώργο, τι ακριβώς μας λές;
    6 μήνες τώρα λέτε ότι είσαστε σίγουροι ότι θα είστε πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές.
    Αφού ο νόμος Παυλόπουλου ευνοεί το πρώτο κόμμα γιατί δεν τον δέχεστε λοιπόν;
    Δύο είναι τα συμπεράσματα:
    Πρώτο, με το βλακογιώργο στην ηγεσία σας δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να κερδίσετε (όσο και να σας βοηθούν ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Αλαφούζος, ο Κοντομηνάς, ο Κυριακού και ο Βρυώνης). ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΑΥΤΟΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΤΑΝΕ.
    Δεύτερο, οι δημοσκοπήσεις που βλέπουμε να παίζουν κάθε Σαββατοκύριακο είναι μαιμού, πάντα ήτανε.
    Περαστικά στους φανατικούς πράσινους μουτζαχεντίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @6 Φεβρουάριος 2009 12:42 μμ
    ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΕ ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΥΚΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πάντως, τόσο η παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στον Πειραιά, αλλά και το θέαμα του «δακρυσμένου» από τα χημικά αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έτυχε ευρείας αποδοχής στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς αρκετά είναι τα στελέχη εκείνα του ΠΑΣΟΚ που έλεγαν σε ιδιωτικές συζητήσεις τους ότι «δεν είναι σοβαρή και υπεύθυνη εικόνα αυτή για αρχηγό κυβερνητικού κόμματος».

    «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ακτιβιστική οργάνωση» ήταν η χαρακτηριστική φράση που ειπώθηκε από πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία εκτιμούν πως η εικόνα του «δακρυσμένου Γιώργου» δεν πέρασε με συμπάθεια στην κοινή γνώμη, αλλά προκάλεσε θυμηδία για το «πάθημα» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το κομματικό σόου στον Πειραιά δεν ήταν αρκετό να καλύψει ούτε τις επιμέρους διαφωνίες που υπήρξαν στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την αποβίβαση των τρακτέρ της Κρήτης στην Αθήνα και την πορεία προς το κέντρο της πρωτεύουσας.

    Εμμέσως πλην σαφώς, η Χαρίλαου Τρικούπη ενθάρρυνε και συμφώνησε στο να κάνουν πορεία τα τρακτέρ στην Αθήνα.

    «Με όποιο πρόσφορο τρόπο» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σε σχετική ερώτηση που του έγινε την Τρίτη το μεσημέρι, ενώ άλλα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με προεξάρχοντες τους Θεόδωρο Πάγκαλο και Χρήστο Βερελή, βγήκαν και αποδοκίμασαν τέτοιου είδους ακραίες κινητοποιήσεις.

    Μάλιστα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε ότι δεν έπρεπε να επιτραπεί η είσοδος των τρακτέρ στα πλοία και η κυβέρνηση έπρεπε να τους το απαγορεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @grsail: Μην ανησυχείτε φίλτατε για τα ΜΑΤ, έτσι και αλλιώς στα Βριλήσσια όπου μένετε (ως γνήσιος Συριζαίος) δεν θα έρθουν, γιατί απλούστατα ούτε συνδικαλιστές-αγρότες, ούτε μπαχαλάκηδες, ούτε επαγγελματίες διαδηλωτές προτιμούν την περιοχή σας για τις συνήθεις δραστηριότητές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. o k.papandreou kai o k.mixas, dosane parastasi ston peiraia..matia eixame kai eidame..(ektos an iparxei kapoios pou na pistevei oti ta ximika itan toso exipna pou epilegane mono politikous..)

    pera apo to komiko tis ipothesis,pou gia tous gnostous logous apesiopisan ta perissotera apo ta mme,
    prospathisa na katanoiso tous logous gia tous opoious eprepe na "vgalei" o k.papandreou kai o k.mixas(akoma xeiroteros theatrinos), mia foto "dakrismenis simparastasis" stous agrotes tis kritis..

    anarotithika giati den pige sta alla mploka ton agroton tis proigoumenes meres...isos o peiraias itan konta kai den tha kourazotan..isos na simpathei perissotero tous kritikous sintrofous..

    giati den eidopoiise tin astinomia gia tin episkepsi tou ?
    giati isos tote na ipirxan
    perisoteres kameres(ara oxi skinothetikos elegxos tis eikonas kai provlima sto poies eikones tha vgainan pros ta exo) kai isos epeidi me tin iparxi ipsilovathmon astinomikon kai politikon apo tin kivernisi, den tha ginotan i "epithimiti" xrisi dakrigonon se kontini apostasi, pou tha dikaiologouse tin parastasi


    apo tin alli..250 eyro to trakter kriti athina kai 280 i epistrofi..xoris na ipologizoume diamoni,fagito kai diaskedasi, einai ligo periergo gia agrotes pou erxontai na zitisoun xrimata..opos tha katigorousame dikaia enan kivernitiko gia spatales se kairo litotitas,toso dikaia tha katigorousame kai enan agroti pou xala kana xiliari eyro gia na diamartirithei epeidi den kerdizei perissotera lefta..

    ektos an...

    eite oi agrotes pou irhan edo den einai to kommati ton agroton pou exei ta provlimata,alla mia vathia politikopoiimeni elit tous,
    eite xrimatodotithikan apo kapoious..i kai ta dio..

    isos etsi mporei na exigithei kai i episkepsi sto limani..
    organosan i akoma kai xrimatodotisan tin kinitopoiisi, kai otan eidan oti den pigan ta pragmata opos tha thelane(pragma pou isos na itan i katalipsi kentikon simeion tis athinas apo tous agrotes kai "simparastasi" apo "dierxomenous" polites),
    eprepe na kerdisoun toulaxiston kati..
    mia fotografia pou tous edeixne oti simparastathikan iroika dipla ston agroti kai apenanti apo tin via tis galazias exousias..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @grsail, τα "δημοκρατικά" σας ελατήρια προφανώς ενεργοποιήθηκαν όταν τα ΜΑΤ άρχισαν να λειτουργούν για τον λόγο για τον οποίο συστάθηκαν. Προφανώς εδώ και 15 χρόνια δεν έχετε κατέβει ποτέ στην Αθήνα, για να δείτε ότι τα ΜΑΤ είναι από-ΠΑΣΟΚικού-καιρού στρατός κατοχής της πρωτεύουσας. Αλλά δεν σας ενοχλούσε ότι κάθε στενό έχει και μια κλούβα. Σας ενόχλησε όταν άρχισαν να χτυπούν. Επιλεκτική ευαισθησία και λογικό: όταν τα ΜΑΤ χτυπούν συνταξιούχους ή εισβάλους σε Δημοτικους Ραδιφωνικούς σταθμούς, είναι απελευθερωτικός στρατός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Στόν άνώνυμο πού κρίνει τόν GAP ώς ύπουργό, έχω νά πώ ότι παρέλειψε τά χειρότερα. Είναι αύτός πού πρώτος ξεκίνησε τή φάμπρικα τών ΜΚΟ στήν Έλλάδα, είναι αύτός πού μοίρασε πολύ χρήμα σέ άνθελληνικές όργανώσεις, είναι αύτός πού είπε ότι οί Έλληνες μουσουλμάνοι
    έχουν δικαίωμα νά αύτοπροσδιορίζονται ώς τούρκοι. Καί γιά όσους ξέρουν πολύ πιό πρίν μέσω τών Ν.Ε.Λ.Ε. πρίν τό '81 είχε ξεκινήσει νά όργανώνει όλα αύτά.
    Λυπάμαι άλλά πρέπει νά πώ ότι στό πρώτο μου σχόλιο άπέφυγα νά άναφερθώ στόν Καζαντζάκη γιά νά μήν είμαι άρνητικός άπέναντί σου πολίτη. Ομως διαβάζοντας τά σχόλια είμαι ύποχρεωμένος νά πώ τά έξής:
    Κανένας Χριστός δέν πρόκειται νά ξανασταυρωθεί αλλά ''καί πάλιν έρχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας καί νεκρούς''... Αν τό βιβλίο σάς έκφράζει δικαίωμα σας, γιά μένα είναι βλασφημία.
    Τά περί πνευματικότητας τά βρίσκω κωμικά, διότι πνευματικός είναι ό άνθρωπος πού διαβάζει πρώτα, Άγία Γραφή, κι όποιος τή διαβάζει δέν μπορεί νά γράψει τέτοια βιβλία. Ακολουθείστε καί τόν Ανδρουλάκη στά γραφόμενά του, όμως άνά τούς αίώνες πολλοί μά πάρα πολλοί προσπάθησαν ''κτυπώντας'' τό πρόσωπο τού Χριστού νά άποκτήσουν λίγη φήμη, λίγη δημοσιότητα, έπειδή άσχολήθηκαν μαζί του. Κί όμως είναι τόσο άπλό, τόσο δυνατό, τόσο άληθινό ό Χριστός σώζει. Καί τί νά πώ βρέ πολίτη μου, γνωρίζουμε τήν ίστορία τών Έλλήνων από άρχαιοτάτων χρόνων, τόν Καζαντζάκη περιμέναμε νά μάς πεί γιά τήν πανάρχαια διχόνοια; Καί πως λοιπόν
    αύτοί οί Έλληνες τής διχόνοιας έγιναν αύτοκρατορία έπί Μ.Άλεξάνδρου καί Βυζαντινή αύτοκρατορία άργότερα;

    9 Φεβρουάριος 2009 5:53 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ένας Πασόκος από το 1977 έως το 1996 (εποχή Ιμίων) όπου και αποχώρησα πικραμένος , θέλω να κάνω την κριτική μου σε ένα κόμμα που επί σχεδόν 20 χρόνια αγάπησα ,αγωνίστηκα, εκτέθηκα στη δουλεία μου, ψυχράθηκα με φιλικά και συγγενικά μου πρόσωπα , μετατέθηκα δυσμενώς στην εργασία μου για τα πιστεύω μου.
    Ο μεγάλος και αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το κόμμα του αγρότη ,του φοιτητή του μη προνομιούχου Έλληνα. Του Πατριωτικού Πασόκ του Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ στους ΕΛΛΗΝΕΣ και του ,δεν παραχωρούμε σπιθαμή εδάφους,ενναέριου και θαλάσσιου χώρου.
    Την κριτική που θα σου κάνω εν δυνάμει πρωθυπουργέ είναι ειλικρινής :
    - Mε στεναχώρησες με την στάση σου απέναντι σε αυτόν το μεγάλο ηγέτη (και πατέρα σου)που κάθε 100 χρόνια βγάζει ο τόπος.,όταν στο επικήδειο λόγο σου λές..Ακουσες.. Πατέρα..όλος ο κόσμος μιλάει για έσένα και την άλλη ημέρα στο Συνέδριο του κόμματος στήριξες Σημίτη για πρόεδρο και πρωθυπουργό.
    Ποιόν αυτόν που συνωμοτούσε εναντίον του πατέρα σου και όπου βρισκόταν μηχανορραφούσε εναντίον του.
    -Ποια ήταν η στάση σου στο ευχαριστώ στους Αμερικάνους από τον Σημίτη?
    -Για την στάση σου για τα ΙΜΙΑ
    -Για την πρότασή σου περί καλλιέργειας κάναβης στα μπαλκόνια μας (μαζί με τους Τατούλη και Δαμανάκη).
    -Για τους χορούς (ζεϊμπέκικα) με τον κύριο Τζέμ?Τι κέρδισε η Πατρίδα?
    -Για την υπόσχεσή σου ότι θα τα ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΑ όταν παρέλαβες από τον Σημίτη το κόμμα ,τι άλλαξες Γιώργο?
    -Αλήθεια τι εξηγήσεις έδωσες για τα 500.000 γιαούρτια στην Θεσσαλονίκη που έγραψε στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ ο Μάκης Κουρής?
    -Τι θέση πήρες όταν επί Σημίτη ιδρύθηκαν εταιρείες ενοικιάσεως εργαζομένων και εσύ ήσουν στο Υπουργικό Συμβούλιο ως Υπουργός?
    -Τι θέση πήρες όταν έδινε χρήματα σε εργοστάσια της Β. Ελλάδος να μεταβούν στα
    Βαλκάνια με αποτέλεσμα να έχει ερημώσει η Μακεδονία και η ανεργία να φουντώσει?
    -Με πίκρανες με επιλογές τύπου Καραχασάν,Ματσούκα αλλά και πρόσφατα με τον μουσουλμάνο βουλευτή του Πασόκ ο οποίος άκουσον-άκουσον ζήτησε από την Τουρκία να έλθει να τους διεκδικήσει…και ούτε που τον διέγραψες από το κόμμα
    μιας και καταπάτησε τον όρκο που έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων.
    -Πρόεδρε ποια ήταν η στάση σου για το βιβλίο ιστορίας της κας Ρεπούση (περί συνωστισμού της Σμύρνης κ.α)?και ποιά χρηματοδότηση είχε η έκδοση αυτού του βιβλίου από το ίδρυμα GEORGE SOROS?
    -Με την υπόθεση ΟΤΣΑΛΑΝ (ο Κολοκοτρώνης των Κούρδων ας μου επιτραπεί να πω) τι θέση πήρες ενώ παραιτούνταν Πάγκαλος-Παπαδόπουλος και Πετσάλνικος
    για να καταλαγιάσει η καταγραυγή του λαού? Έγινες Υπουργός Εξωτερικών…
    -Ποια ήτανε η στάση σου τότε για την κλοπή του Χρηματιστηρίου που εκλάπησαν 35 τρις δρχ. ιδρώτας του λαού από τα λαμόγια?
    -Με στεναχώρησε τότε η πρόσκλησή σου στο Πασόκ των κ.κ Ανδριανόπουλου, Μάνου..ακόμα της Μαρίας της Δαμανάκη και Ανδρουλάκη Μίμη γιατί το 1989 έβριζαν τον Μεγάλο Ηγέτη και ήθελαν μαζί με τους άλλους να τον κλείσουν μέσα.
    -Με πίκρανε η θέση σου για το σχέδιο ΑΝΑΝ που εάν πέρναγε θα χανόταν η Κύπρος.
    -Με πικραίνεις για την μέχρι παρεξηγήσεως υποστήριξη των μεταναστών (τους έχεις τάξει Ελληνική υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου κ.λ.π) ενώ ταυτόχρονα διαφωνείς για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού λές και εσύ δεν ήσουνα κάποτε Ελληνας της διασποράς….
    - Με ενόχλησε Πρόεδρε που έθεσες σε κίνδυνο το θεσμικό ρόλο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνοντας παιχνίδια με την αλυσίδα του ποδηλάτου και μάλιστα χωρίς Αστυνομική προστασία.
    -Με ενοχλεί η σιωπή σου για την επαναλαμβανόμενη (μέχρι και πρόσφατα στην Κομοτηνή) θέση της αρμόδιας για θέματα Παιδείας κας Διαμαντοπούλου…
    που υποστηρίζει μετά επιτάσεως την εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του Ελληνικού Κράτους (μόνο στο Μπαγκλαντές, Ινδία ,Πακιστάν κ.α αποικίες της Αγγλίας έχουν ως επίσημη γλώσσα την Αγγλική)
    Προσωπικά έχω κάνει 2,5 χρόνια σπουδές στις ΗΠΑ και έχω περάσει στα παιδία μου ότι η Αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει γνωστή σε επίπεδο μητρικής….αλλά όχι και επίσημη γλώσσα της χώρας μας και μάλιστα την στιγμή που στα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια διδάσκεται η Ελληνική…
    Αλήθεια θα γραφτεί η δεύτερη επίσημη γλώσσα και στο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας????
    Εν κατακλείδι Πρόεδρε θα σου θυμίσω την φράση του κου Πάγκαλου ότι επί Σημίτη διαλύσαμε την Ελλάδα.
    Για όλους τους παραπάνω λόγους ,όχι μόνο δεν πρόκειται να ψηφίσω το κόμμα που κάποτε αγωνίστηκα και αγάπησα αλλά θα πείσω και φίλους και συγγενείς να κάνουν το ίδιο.

    3 του Σεπτέμβρη να γελάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δεν αντέχετε μερικοί μερικοί ότι υπήρξε ΕΝΑΣ πρωθυπουργός στην ιστορία της μεταπολίτευσης που δεν έφερε το όνομα Παπανδρέου ή Καραμανλής και που συμμάζεψε λίγο αυτή τη χώρα.

    Απλά δε μπορείτε να το χωνέψετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή