Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Ο λύκος ….στην αναμπουμπούλα χαίρεται.


Υποσχέσεις για πάταξη του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου στην αγορά καυσίμων, έδωσε η νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, δε χρωστάμε σε κανένα, κρινόμαστε από τους καταναλωτές», τόνισε χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες ο κ. Χατζηδάκης.

Την ίδια στιγμή βέβαια οι πολίτες αναρωτιούνται γιατί η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης «τραβάει την ανηφόρα» το τελευταίο διάστημα και την ακολουθεί από κοντά το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ οι διεθνείς τιμές πέφτουν;

Θα δώσω μια σύντομη απάντηση πριν προσπαθήσω να φωτίσω λίγο αυτό το θέμα . Διότι πολύ απλά , ο λύκος ….στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

ΕΝΑΣ παράγοντας της ανόδου οφείλεται σε ένα φαινόμενο ακραιφνώς ελληνικό. Πολλοί , αστειευόμενοι (αλλά πολύ πετυχημένα), το χαρακτηρίζουν ως το … «κατοχικό σύνδρομο». Θυμηθείτε τους τόνους γάλακτος εβαπορέ που συσσωρεύονται στις κουζίνες των νοικοκυριών κάθε φορά που ανακύπτει υπαρκτό ή ανύπαρκτο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία και …θα το καταλάβετε.

Τι συνέβη ; Στην περίοδο της ρωσο-ουκρανικής κρίσης για το φυσικό αέριο, οι εγχώριοι κερδοσκόποι ανέβασαν αδικαιολόγητα τις τιμές των καυσίμων, βασιζόμενοι σε αυτό που οι άνθρωποι της αγοράς ονομάζουν «αυξήσεις ψυχολογίας».

Παρότι η χώρα μας δεν είχε πρόβλημα αφού τροφοδοτούνταν από τον Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Ρεβυθούσας, το θερμόμετρο του .. «κατοχικού συνδρόμου» πήρε την ανηφόρα.

Σε αυτό συνέβαλαν τα …γνωστά ΜΜΕ και οι κεραμιδόγατοι της δημοσιογραφίας, η …. «ψυχολογική ρομφαία» των κερδοσκόπων προς τους έκπληκτους διαχειριστές και καταναλωτές, και το μόνιμο γνώρισμα –πρόβλημα της νεοελληνικής κοινωνίας, το καρκίνωμα της …φήμης.

Από την μία πλευρά κυριαρχούσε το …«Δεν βλέπετε που η Ευρώπη πάγωσε και δεν έχει αέριο; Μη μιλάτε καθόλου που έχω φυλάξει λίγο πετρέλαιο ...για εσάς», παραλλάζοντας το διαχρονικό καραβίσιο «κράτησα ένα αυγό για εσένα, αλλά… μη το πεις πουθενά» και επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι η … «ψυχολογική γυμναστική» είναι ένα πολύ-πολύ …παλαιό άθλημα.

Από την άλλη το καρκίνωμα της φήμης … «έμαθα από ένα γνωστό, του γνωστού μου, ότι το πετρέλαιο θα …. διπλασιαστεί» επιδείνωνε το πρόβλημα, ικανοποιώντας τις ορέξεις των κερδοσκόπων.

Αν συνυπολογίσουμε δε την εποχή και το …εθνικό άθλημα των νεοελλήνων , αυτό της … χιονοδρομίας, που απαιτεί γεμάτα ρεζερβουάρ και τριήμερες επαναλαμβανόμενες εξορμήσεις στους ανά την Ελλάδα … «Ελβετικούς παραδείσους» (την προσωπική μου άποψη την επιβεβαιώνει η …πληρότητα των χιονοδρομικών κέντρων) και προσθέσουμε σε ΟΛΑ ΑΥΤΑ το μόνιμο πρόβλημα , ότι ο νεοέλληνας ακόμη και για μία κοντινή μετάβαση λίγων οικοδομικών τετραγώνων , χρησιμοποιεί το αγαπημένο του φετίχ , …το αυτοκίνητο , τότε αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ΜΙΑ παράμετρο της … ανεξήγητης αύξησης στη τιμή των καυσίμων.

Αυτή την παράμετρο που αφορά αποκλειστικά τις δικές μας ευθύνες και δυστυχώς τις μόνιμες ψυχολογικές στρεβλώσεις μας ως καταναλωτές.

Φυσικά υπάρχουν και άλλες αιτίες και παράμετροι που συντελούν πολύ περισσότερο στις κερδοσκοπικές αυξήσεις στα καύσιμα, αλλά σώφρον και σωστό είναι πρώτα να εξετάζουμε τη δική μας υπαιτιότητα στο οποιοδήποτε πρόβλημα και κατόπιν να αναλύουμε τις ευθύνες των υπολοίπων μερών.

Είτε αυτό λέγεται κράτος, είτε καρτέλ εμπορίας, είτε πρατηριούχοι , είτε διυλιστήρια, είτε μεταφορείς. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η διαμόρφωση της τελικής τιμής του λίτρου της βενζίνης στα πρατήρια είναι μια «πολυπαραγοντική» οικονομική συνάρτηση. Μια διαδικασία σύνθετη και με αρκετά στάδια .

Την ίδια … «πολυπαραγοντική συνάρτηση» συναντάμε και ως προς τις αιτίες των κερδοσκοπικών παιγνίων.

Απλά σήμερα αναφέρθηκα στον ένα παράγοντα αυτής της συνάρτησης που είμαστε εμείς. Φυσικά θα αναφερθώ σύντομα με νεότερη ανάρτηση και στους … άλλους!

17 σχόλια:

  1. "Από την άλλη το καρκίνωμα της φήμης … «έμαθα από ένα γνωστό, του γνωστού μου, ότι το πετρέλαιο θα …. διπλασιαστεί» επιδείνωνε το πρόβλημα, ικανοποιώντας τις ορέξεις των κερδοσκόπων."

    Μπορεί όμως αυτό να λειτουργήσει και αντίστροφα.Πως δηλαδή...
    Να πληροφορούμε τον κόσμο ποια βενζινάδικα έχουν τις χαμηλότερες τιμές και που...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον ο φίλος ανώνυμος από πάνω εννοει ένα οργανωμένο Καταναλωτικό Κίνημα που είναι η μοναδική λύση που μπορεί να φέρει αποτελέσματα για την ζωή μας, την οικονομία μας και την τσέπη μας.
    Το κράτος , δηλαδή εμείς , για να λέμε την αλήθεια είμασταν διεφθαρμένοι , είμαστε διευφθαρμένοι και θα παραμείνουμε έτσι!
    Καλά λοιπόν επισημένεις πως το πρόβλημα πηγάζει από εμάς και καταλήγει σε εμάς.
    Μην ξεχνάμε πως ο "κερδοσκόπος" μπορεί να είναι ο φίλος μας , ο γνωστός μας, ο κάτοικος της διπλανής πόρτας που μας χαμογελά καθημερινά αλλά μας "ληστεύει".
    Τα παράλογα της κοινωνίας μας και οι αδυναμίες της σε όλο της το μεγαλείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά , φίλοι , αναγνώστες.
    Υπάρχουν η Γ.Γ.Καταλωτή και καμια 100αρια ΜΚΟ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι μας ενημερώνουν.
    Τα τρώνε ξυπνάτε! (αναφέρομαι και σε μένα)
    Εμεις μόνο μπορούμε να δώσουμε τη λύση.Ας κάτσει για λίγα λεπτά ο καθένας μας να σκεφτεί την καθημερινότητα και το μέλλον των παιδιών του , αντί να παρακολουθεί xfactor, μεσημεριανά και talk show χαμηλής ποιότητας.
    Δείτε Mega τώρα να φάτε το "τυράκι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εΣΎ ΚΑΛΆ ΤΑ ΛΕς.Σε ακούει κανείς? Ιδρώνει κανένα αυτί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τα είκοσι μπιτόνια βενζίνη που έχω απόθεμα φίλε μου , τι θα τα κάνω; Mπορείς να μου πείς;
    Ενδιαφέρεται κανείς; Τα δίνω σε καλή τιμή. Άτιμε ...Πούτιν! Πήγα και εγώ να κάνω λίγες ...πουτινιές ,μπας και διπλασιαστεί η τιμή και ...¨τακονομήσω" και έμεινα με είκοσι μπιτόνια αποθεματικό.
    Όχι τίποτα άλλο αλλά με κυνηγά και η μάνα μου , να τις αδειάζω το κοτέτσι!
    Ενδιαφέρεται κανείς ρε παιδιά ; Τιμές κάτω του κόστους. Το αφεντικό τρελάθηκε!
    Βοηθάτε λίγο και εσείς ρε παιδιά και δεν ξανακάνω ...πουτινιές!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς ενημερωση σου Πολιτη, στη γειτονικη Βουλγαρια αντιμετωπισαν πολυ σοβαρο προβλημα απο την ελλειψη φυσικου αεριου λογω της προσφατης κρισης. Ανθρωποι ειχαν περιορισμενη η καθολου θερμανση στο σπιτι τους για μερες. Αυτο ειναι πραγματικοτητα, οχι "γνωστος του γνωστου μου ειπε" ουτε ειδηση απο "κατευθυνομενα ΜΜΕ".

    Ολοκληρη η Ευρωπη ανησυχησε απο την προσφατη κριση Ρωσιας - Ουκρανιας και αυτο ειναι επισης γεγονος. Φυσικα εδω στην Ελλαδα- κατα τα λεγομενα σου- εμεις φταιμε που "κακως" ανησυχησαμε, εμεις φταιμε που ανεβηκαν οι τιμες των καυσιμων, εμεις φταιμε για την ακριβεια γενικοτερα, εμεις φταιμε που χρησιμοποιουμε το ΙΧ μας, κ.ο.κ. Η "κακη νοοτροπια" του Ελληνα φταιει για ολα τελικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ george
    Φίλε το έγκλημα δεν είναι που είσαι "άσχετος"περί των ενεργειακών αποθεμάτων και των πηγών ενέργειας της χώρας μας.
    Δεν γνωρίζεις για το έργο του Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Ρεβυθούσας, αλλά δεν διαβάζεις κιόλας αφού το γράφει ο άνθρωπος.
    Το έγκλημα είναι ότι είσαι "κολλημένος" .
    Δεν θα αναφερθώ για την "μουτσούνα" που σε έχουν κατηγορείσαι κατά το παρελθόν. Κατά πάσα πιθανότητα έχουν δίκιο.
    Αλλά αυτό το κόλλημα είναι ...άρρωστο φίλε.
    Ρε μπας και είσαι ..Κεφαλλονίτης?
    Αυτό που διαπιστώνει κάθε σκεπτόμενος πολίτης εσύ αδυνατείς να το διαπιστώσεις.
    Στρουθοκαμηλισμός? ή Κεφαλλονίτικο κεφάλι ...?
    ....Καληνύχτα g!
    YΓ. Εδώ και αρκετούς μήνες το ρύζι στις ΗΠΑ το δίνουν με δελτίο. Μήπως πρέπει να γεμίσουμε τα ντουλάπια στις κουζίνες μας?
    Van Basten

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάτι και για τους λύκους απο την Κρήτη να γράψετε αγαπητέ Πολίτη
    και τους εκπαιδευτες τους.
    (αν αυτοι ειναι αγρότες ....!!!εγω ειμαι ο Πούτιν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αγαπητε πολιτη
    εστειλα ενα μυνημα που προτεινει την λυση στο προβλημα τηε φοροδιαφυγης στα καυσιμα και δεν το ανεβασες..τι φοβασαι?..
    το μειλ μου ειναι

    avlahos@support.teleperformance.gr..
    εγω αποκαλυπτομαι..εσυ γιατι δεν ανεβαζεις αυτη τη λυση που ειναι ευκολη και η μονη που κλεινει αυτη την τρυπα στον προυπολογισμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @φαν μπαστεν
    Ακομα και εαν υποθεσουμε οτι ειμαι "κολλημενος" και εχω αδικο, ειναι προφανες οτι δεν εχεις καν την ΠΑΙΔΕΙΑ να το θεωρησεις ως διαφορετικη αποψη και απλα να διαφωνησεις με κοσμιο τροπο.

    Τελικα Πολιτη ισως να εχεις δικιο τελικα. Ειμαστε αξιοι της μοιρας μας και ισως δε μας αξιζει τιποτα καλυτερο στην τελικη. Καλυτερα να σιωπησουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σαν τα πρόβατα πάμε. Και μετά θεωρούμε τους εαυτούς μας έξυπνους και πονηρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΚΟΙ

    ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (ΙΔΕ "ΛΕΞΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ" Ι. ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ) ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΟΝΟΜΑΥΟΝΤΑΙ "ΣΙΝΕΣ" ΑΠΟ ΤΟ "ΣΙΝΟΣ" = ΚΙΝΕΖΟΣ (ΣΕΛΙΣ 1206). ΣΤΟΝ ΟΡΟ "ΣΙΝΙΣ" Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ¨Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ , Ο ΚΑΤΕΡΗΜΩΝΩΝ, Ο ΛΗΣΤΗΣ, Ο ΑΡΠΑΞ , ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟΣ , ΟΛΕΘΡΙΟΣ (ΣΕΛΙΣ 892).¨

    ΣΤΟΝ ΟΡΟ "ΤΟ ΣΙΝΟΣ" Η ΕΡΜΗΝΙΑ ΕΙΝΑΙ "ΠΛΗΓΗ , ΠΛΗΓΜΑ , ΒΛΑΒΗ , ΠΑΝΩΛΗ , ΟΛΕΘΡΟΣ , ΦΘΟΡΑ , ΖΗΜΙΑ".

    Ο ΟΡΟΣ "ΣΙΝΟΜΑΙ" ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΣΥΛΩ , ΛΕΗΛΑΤΩ , ΛΗΣΤΕΥΩ , ΛΑΦΥΡΑΓΩΓΩ , ΦΘΕΙΡΩ , ΒΛΑΠΤΩ , ΔΙΑΡΠΑΖΩ , ΑΦΑΝΙΖΩ , ΕΡΗΜΩΝΩ , ΑΞΟΛΟΘΡΕΥΩ".

    Ο ΛΗΣΤΗΣ "ΣΙΝΙΣ ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΤΗΣ" ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΟΛΕΘΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ".(ΣΕΛΙΔΕΣ 892-893)

    Η ΦΥΣΕΙ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ η ΚΙΝΕΖΩΝ ΩΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΩΝ ΗΤΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ η ΙΩΝΩΝ , ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΝΩ Η ΝΟΤΙΑ ΚΙΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ "ΓΙΟΥΝΑΝ" ΗΤΟΙ ΙΩΝΙΑ , ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΩΝΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΑΣ , ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ .

    ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΕΛΑΘΗΚΑΝ ΑΝΕΥ ΟΥΔΕΜΙΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ , ΟΤΑΝ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΔΩΔΕΚΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ. Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΛΟΦΟΥΣ ΧΩΜΑΤΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΦΥΤΕΥΘΗΚΑΝ ΔΑΣΗ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΤΩΝ ΕΚΕΙ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ, ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΚΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΑΠΩ ΙΩΝΙΑΣ , ΔΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΩΣ ΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ :
    Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΩΣ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ "ΝΑΤΟ" ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΠ.Ε.Ι. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΔΙΑ ΝΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ.

    ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ , ΟΙ ΣΙΝΕΣ - ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΩΝ ΚΑΚΟΥΡΓΩΝ , ΓΕΝΟΚΤΟΝΩΝ , ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ , ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ , ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΗΙΝΩΝ ΦΥΛΩΝ , ΛΕΥΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗΣ , ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΕΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΟ´Ι´ΚΟΙ ΚΙΝΕΖΟΦΙΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΕΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ , ΑΦΟΔΕΥΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ,ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ , ΚΑΙ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΓΛΥΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΚΤΟΥΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΩΝ , ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΝ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ , ΝΑ ΕΚΠΩΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ , ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΑΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ , ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ "ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ" ΚΑΙ "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ".

    ΣΤΙΣ ΩΣ ΑΝΩ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ "ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥΣΤΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑΡΙΟΥ" , ΤΟ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΠΡΟΔΟΤΩΝ. ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΒΡΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΚΡΩΝ "ΓΙΟΥΝΑΝ".
    ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣΩΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΜΕΣΙΣ ΘΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ελλην vs chaos
    Αγόρι μου είσαι καταπληκτικός
    Κάθε φορά που σε διαβάζω ψάχνομαι μήπως απόκτησα καμιά εγκεφαλική βλάβη.
    Μην χανόμαστε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ BLOGS.
    Όποιος δεν πήρε χαμπάρι χθές το βίντεο που έδειξε το τρωκτικό, που έδειχνε το Γιωργάκη και το Μίχα να κλαίνε και οι γύρω τους όχι μόνο δεν είχαν πρόβλημα στα μάτια αλλά είχαν σκάσει στα γέλια, έχασε.
    Το blog τους έδωσε μάλιστα και το Όσκαρ ηθοποιίας και όχι άδικα, ήταν και οι δύο πολύ καλοί.
    Ο Γιωργάκης έκλαιγε σαν τη Μάρθα Βούρτση όταν την παράτησε ο Γιακουμής, ο Μίχας κτυπιόταν και οδυρόταν γονατιστός σαν επιληπτικός και οι δυό τους κοιτούσαν την κάμερα με την άκρη του ματιού.
    Η πασόκα νομάρχης Ηρακλείου και μερικοί άλλοι γύρω είχαν μείνει άφωνοι και ο υπόλοιπος κόσμος είχε κατουρηθεί στα γέλια.
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΑΣΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από το σημερινό τρωκτικό!
    Αποκλειστικό.
    ΜΗΝΥΣΗ ΥΠΕΒΑΛΕ Ο ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ – ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.
    Αλητεία από την Ν.Δ!
    Έριξε ειδικό χημικό που πιάνει μόνο τα μάτια του Γιωργάκη!
    Δείτε όλους με το βέλος δεν τους πιάνει το δακρυγόνο.
    Δείτε τον άλλον πίσω που όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα αλλά τραβάει και με κάμερα. Ο Γ.Μίχας έπεσε μετά κάτω αλλά εδώ είναι μια χαρά.
    Ο έτερος ούτε τα χέρια δεν σηκώνει να σκουπίσει τα μάτια του!
    Το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ο Μίχας με εξαιρετικές πιθανότητες για το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου..
    Το video μελετάνε αυτή την ώρα και στο hollywood πριν την τελική απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. gia to thema tis psixologias tis agoras..

    na thimiso oti se periodous pou ta mme einai ikanopoiimena apo to komma pou kiverna, kanoun reportaz anaferomena ston meso oro timis, i akoma kai sta fthinotera p.x. pratiria..
    eno se alles periodous, opos ginete simera, milane gia tis anotates times, dimiourgontas klima stin agora..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ avlahos@support......
    Φίλε μου κοίταξα και τέτοιο e-mail δεν έχω παραλάβει.
    Oύτε η ηλεκτρονική διεύθυνση που μου δίνεις αναφέρεται μέσα στα e-mail μου .
    Μπορείς σε παρακαλώ να μου το ξαναστείλεις για να ενημερωθώ σχετικά με την πρόταση σου;
    Δεν δημοσιεύω άρθρα φίλων(εκτός σπανίων περιπτώσεων).Απλά ενημερώνομαι!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή