Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

«Spread». Άλλο ένα κομμάτι του παζλ


Στην σημερινή εποχή η εικόνα της πραγματικότητας εμφανίζεται μέσα από τη σύνθεση του παζλ και ΜΟΝΟ. Είναι όμως εύκολη αυτή η σύνθεση ;

Στην ουσία, όσο και εάν φαίνεται παράλογο, τα παιδικά (και όχι μόνο) εκπαιδευτικά παιχνίδια των παζλ, συμβαδίζουν με την γεωπολιτική πραγματικότητα.

Πριν αρκετές δεκαετίες , κάπου εκεί μετά τον πόλεμο, εμφανίστηκαν τα πρώτα εκπαιδευτικά παιχνίδια των παζλ και αποτελούντο από λίγες δεκάδες κομμάτια, προκειμένου μέσα από την σωστή σύνθεση τους να έχεις τη πλήρη θεματική εικόνα.

Σήμερα υπάρχουν αντίστοιχα εκπαιδευτικά παζλ που αποτελούνται από κάποιες εκατοντάδες (σε ακραίες περιπτώσεις μερικές …χιλιάδες) κομμάτια.

Ακριβώς την ίδια εξέλιξη έχει όλα αυτά τα χρόνια και η γεωπολιτική εικόνα. Παλαιότερα αποτελείτο από κάποια λίγα κομμάτια που συνθέτοντάς τα με την σωστή σειρά αποκόμιζες την τελική (και πραγματική) εικόνα.

Σήμερα πλέον ,προκειμένου να αποκομίσεις την πραγματική εικόνα, χρειάζεται να συνθέσεις οπωσδήποτε μερικές δεκάδες κομμάτια του γεωπολιτικού παζλ.

Η μόνη διαχρονική διαφορά μεταξύ του εκπαιδευτικού παιχνιδιού και της ωμής γεωπολιτικής πραγματικότητας είναι ότι στο μεν πρώτο τα κομμάτια του παζλ μας παρέχονται όλα μαζί μέσα στην συσκευασία του, ενώ στην περίπτωση της γεωπολιτικής εικόνας αυτά που μας παρέχονται είναι από πολλές διαφορετικές πηγές και με τέτοιο τρόπο που συχνά τα καθιστούν … «αόρατα».

Σήμερα θα αναφερθώ σε ένα από αυτά που ενώ εμφανίζεται μπροστά στα μάτια μας με παχυλούς τίτλους το προσπερνάμε, θεωρώντας ότι δεν αποτελεί κομμάτι του παζλ .. «Ελλάδα 2007» αλλά πρόκειται για κάτι …. «άλλο».

Πρόκειται για το … «Colpo Grosso» με τα Ελληνικά ομόλογα (κομμάτι του παζλ είναι). Εντελώς ξαφνικά το τελευταίο 15νθημερο εμφανίστηκαν διάφορα δυσφημιστικά δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο σχετικά με την κοινωνική κατάσταση στην χώρα μας .

Τους ακολούθησαν δύο αρχηγοί ελληνικών πολιτικών κομμάτων που με διάφορες δηλώσεις τους (κυρίως στον διεθνή τύπο) συναγελάστηκαν για την δυσφήμηση της χώρας μας...

Κύριος στόχος της … «αγέλης».., η ελληνική οικονομία. Δηλαδή …. η τσέπη μας, το πορτοφόλι μας !

Όπως έχετε ακούσει ή διαβάσει, η διαφορά μεταξύ του επιτοκίου (spread) που ζητείται να καταβάλει η Ελλάδα για να της χορηγηθούν δάνεια και του επιτοκίου που καταβάλλει η Γερμανία κατά την έκδοση δεκαετών ομολόγων ανεβαίνει τις τελευταίες ημέρες σταθερά.

Πριν από τις επιδρομές των …κουκουλοφόρων ,τα …έξαφνα (?)δημοσιεύματα και τις αντίστοιχες ελληνικές (…!) δηλώσεις των δύο αυτών πολιτικών αρχηγών, στα τέλη Οκτωβρίου, η σχετική διαφορά (spread) βρισκόταν το 1,15% ( πριν να ξεσπάσει η κρίση είχε βρεθεί στο 0,40%.)

Επακόλουθο του περίεργου «συναγελάσματος» η διαφορά να εκτιναχθεί στο τέλος Νοεμβρίου στο 1,68%, στις αρχές Δεκεμβρίου, λίγες μέρες δηλαδή μετά , στο 1,73% και πριν από λίγες μέρες στο …. 2,25%.

Συνεχής εκτίναξη των spread που συμβαδίζει χρονολογικά με την έναρξη της δράσης των κουκουλοφόρων, των ενορχηστρωμένων δημοσιευμάτων και των διαφόρων δηλώσεων από τους δύο αυτούς αρχηγούς (κκ. Παπανδρέου - Αλαβάνος ).

Αυτή η … «επίθεση» διαμόρφωσε ένα αδικαιολόγητα αρνητικό κλίμα για την ελληνική οικονομία (που αποτυπώνεται στα spread των ομολόγων), την ώρα που η ελληνική οικονομία έχει υψηλό ρυθμό ανάπτυξης (σε σύγκριση με τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη), ο πληθωρισμός έχει πέσει, η ανεργία δεν αυξάνεται (τουλάχιστον με τους ρυθμούς των τελευταίων ημερών στην ΕΕ) και δεν ξεπερνάμε το όριο του 3% όσον αφορά στο έλλειμμα.

Από ότι βλέπουμε αυτή η εντελώς ξαφνική άνοδος στα spread των ομολόγων, δεν βασίζεται σε χρηματοοικονομικά κριτήρια .

Από την μία λοιπόν έχουμε κάποιες σκοπιμότητες, καθώς ο βασικός δανεισμός του ελληνικού δημοσίου γίνεται από βρετανικές τράπεζες, οι οποίες και επιθυμούν να δανείζουν το ελληνικό δημόσιο με υψηλότερα επιτόκια και έτσι να κερδίζουν περισσότερα από τους τόκους !

Το αυξημένο αυτό κόστος του κρατικού δανεισμού εκτός από δραματικό κτύπημα που θα επιφέρει στις τσέπες μας , είναι πιθανό να προκαλέσει και υποβαθμίσεις στην πιστοληπτική διαβάθμιση ορισμένων ελληνικών τραπεζών. Ένα τέτοιο γεγονός θα είναι συντριπτικό κτύπημα στην πραγματική οικονομία .

Δεν χρειάζεται να τονίσω ότι ΚΑΙ αυτό θα ταρακουνήσει τελικά την ΔΙΚΗ ΜΑΣ τσέπη.

Οι διαδόσεις λοιπόν , οι δηλώσεις και τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα ότι υπάρχει πρόβλημα στην αναχρηματοδότηση του δημοσίου χρέους είναι υποβολιμαίες και ….επικίνδυνες.

Αυτοί που έφτιαξαν αυτό το κομμάτι που παζλ «Ελλάδα 2007» γνώριζαν πολύ καλά ότι στις χρηματοοικονομικές αγορές επικρατεί ο νόμος .. «της ψυχολογίας».

Το ίδιο καλά το γνώριζαν και οι κκ. Παπανδρέου –Αλαβάνος.

Όμως …..……

ΥΓ. Παρακολουθώντας τις τελευταίες ημέρες την συζήτηση επί του προϋπολογισμού στο Κοινοβούλιο, οφείλω να ομολογήσω ότι εντυπωσιάστηκα από τον λόγο (πριν λίγο) του βουλευτή του ΠαΣοΚ και πρώην υπουργού Οικονομίας κ. Αλέξανδρου Παπαδόπουλου.
Ξεχώρισε «σαν την μύγα μες στο γάλα» χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς κορώνες (αυτο)καταστροφής .
Προτίμησε να μη χαϊδέψει αυτιά αλλά να πει τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ που θα έπρεπε συζητιούνται ειδικά στις σημερινές οικονομικές συγκυρίες.

16 σχόλια:

  1. Χτεσινοί σαλτιμπάγκοι,χαφιέδες μυστικών υπηρεσιών και ανεπάγγελτοι, είναι σήμερα ρυθμιστές της κατάστασης στην ελληνική μπανανιά, προβάλλοντας την διαφθορά, το χαφιεδιλίκι , την υποταγή στα αφεντικά ως προσόν που μπορεί να σε οδηγήσει ψηλά.

    Το σύστημα πάσχει από πάνω ως κάτω, και παράγει τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι δυνατόν σε ένα διεφθαρμένο σύστημα, όπως το ελληνικό που το ζούμε, να μπορέσει η ηθική και η ευσυνειδησία να επιπλεύσουν.

    Όχι δεν είναι μια μικρή μειοψηφία οι ασυνείδητοι κρατικοί λειτουργοί, είναι η μεγάλη μερίδα των αστυνομικών, των γιατρών, των δικαστικών, των υπαλλήλων στους δήμους και στις πολεοδομίες, στις εφορίες, όπου τέλος πάντων το κράτος έχει τους λειτουργούς του.
    Γιατί το σύστημα που έχει κατασκευαστεί οδηγεί στην διαφθορά, στην συναλλαγή, στην καταπίεση του πολίτη.
    Γιατί το κράτος έχει κατασκευαστεί στην Ελλάδα να «πατάει» τους πολίτες της χώρας αυτής, να απαιτεί χωρίς να προσφέρει τίποτα.
    Και επειδή το κράτος δεν είναι γενικό και αόριστο, αλλά έχει μορφή, και η μορφή του στην Ελλάδα είναι οι μηχανισμοί εξουσίας, εύκολα μπορούμε να δούμε ποιοι είναι εκείνοι που το αντιπροσωπεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o k. papadopoulos einai apo ta liga sovara atoma pou exoun meinei sto pasok kai den "poulane" tin isterofimia tous gia politikooikonomika paixnidia..

    kai mipos einai kairos na strafoume se trapezes ektos agglias ?
    na mathoune apo proto xeri to rito, oti opoios thelei ta polla xanei kai ta liga ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συτμφωνώ απόλυτα ΠΟΛΙΤΗ που ξέρεις πολύ καλά τη σχέση χρηματοοικονομικού κεφαλαίου και πολιτικής σε ότι αφορά την Ελλάδα.

    Κάποια επιπλέον στοιχεία.

    Έχει πέση κάθετα το κεντρικό επιτόκιο της Ευρ. Τράπεζας με αποτέλεσμα να έχιε μειωθεί ελαφρά και το ΕΥΡΙΜΠΟΡ. Το θέμα είναι ότι ουσιαστικά παρόλο που έχει αυξηθεί το σπρέαντ, δεν πληρώνουμε πολύ περισσότερα για τοκοχρεωλύσια από ότι 1-2 χρόνια πιο πριν.

    Με τη αναμενόμενη και άλλη πτώση του επιτοκίου της κεντρικής Ευρωπαικής τράπεζας, θα έχουμε και ουσιαστικό ώφελος, πέρα βεβαίως απο τη πτώση των επιτοκίων των σταγαστικών δανείων, κάτι που αφορά το λεγόμενο μέσο πολίτη.

    Απο εκεί και πέρα η κυβέρνηση μπορεί να αντλήσει έξτρα ρευστό σε καλά επιτόκια απο Ρώσους, Κινέζους, Άραβες, Ινδούς, Βραζιλιάνους και Γιαπωνέζους-Κορεάτες που όλοι αυτοί διαθέτουν ρευστότητα περίπου 5 τρις (χωρις να υπολογίζονται τα αποθέματα σε χρυσό-πολύτιμους λίθους)

    Οι Βρεταννοί με τη τακτική τους θα οδηγήσουν την οικονομία τους σε καταστροφή γιατί τους έχουν πάρει αφενός χαμπάρι όλοι (Τα ίδια κάνουν και σε άλλα κράτη) και αφενός υπάρχουν και άλλοι πρόθυμοι να δανείσουν.

    Ο καραμανλής τέλος, είναι είτε πολύτυχερός, είτε πολύ ικανός.

    Ετοιμάζονται χοντρές εκπλήξεις σε πολιτικό επίπεδο που θα ισωπεδώσουν ταυτόχρονα ΓΑΠ και ΑλαβάνοΤσίπρα.

    Ετοιμαστήτε...και διαβάστε προσεχτικά τα πολιτικά και παραπολιτικά των αυριανών εφημερίδων με έμφαση σε ΒΗΜ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ.

    Θα πέσεις τρελό γέλιο!

    Υ.Γ
    Τα χαιρετισμάτα μου στην Βρετανική πρεσβεία...εάν χρειαστούν κανά κιλό αλεύρι η 500-1000 ευρώ για να αγοράσουν τα παραίτητα είδη διατροφής απο την άνοιξη και μετά μπορουν να έρθουν σε επαφή μαζίμου και θα τους στείλω στην Αρχιεπισκοπή του Λονδίνου που έχει κάποια αποθέματα απο ότι περίσεψε απο την τελευταία αποστολή στη Σιέρρα Λεόνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως πάντα αρκετά κατατοπιστικός.
    Τον λογαριασμό παρακαλώ στους δύο κυρίους, που απ` ότι ξέρω έχουν αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πράγματι ¨περίεργα¨ τα κομμάτια του παζλ.
    Και κάτι για τον ¨Αλέκο¨.
    Πάντα είχα εκτίμηση στο πρόσωπο του κ. Α. Παπαδόπουλου
    Από όποιο υπουργείο και αν πέρασε προσπάθησε να ¨αλλάξει¨ μερικά πράγματα αλλά τον ¨άλλαξαν¨
    Ιστορική η δήλωση του όταν εν ενεργεία υπουργός δήλωνε ότι δεν θα ξανά πολιτευτεί.
    Καλό Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στις παρούσες συνθήκες είμαστε υποχρεωμένοι να παραδεχτούμε πως το πολιτικό σύστημα διέρχεται εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Αυτές οφείλονται σε χρόνιες παθογένειες της κοινωνικής, της οικονομικής και της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Νομίζω ότι τις παθογένειες αυτές τις γνωρίζουμε όλοι.
    Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση χρειάζονται ριζοσπαστικές λύσεις, ρηξικέλευθες τομές, εφόσον επιθυμούμε να απαλλαγούμε από τις παλιές και να διαμορφώσουμε νέες δομές στην κοινωνία μας.
    Τι απαιτείται λοιπόν; Κατ’ αρχήν, παραδοχή από όλους μας, έστω στα μεγάλα, στα βασικά ζητήματα που οδηγούν στην κρίση και βεβαίως, μία ειλικρινή ανάλυση και αποτύπωση των αιτίων της κρίσης αυτής. Ύστερα, διάλογος, διάλογος ουσιαστικός, χωρίς κραυγές, με στόχο τη συναίνεση.
    Στόχος των βημάτων που προανέφερα είναι μία ευρεία κοινωνική συμφωνία των πολιτικών με τον ελληνικό λαό.
    Η Κυβέρνηση δεν διστάζει και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, να κάνει την αυτοκριτική της, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη των πράξεών της. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δυστυχώς αναλώνονται σε μια στείρα άρνηση, σε έναν άκρατο λαϊκισμό, λες κι αυτά καθορίζουν πλέον –ο λαϊκισμός αυτός και η άρνηση- την πολιτική τους στάση, λες και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δεν αποτελούν μέρος αυτού του πολιτικού συστήματος, που είναι σε κρίση, λες και δεν έχουν κανένα μερίδιο ευθύνης για την κρίση αυτή που βιώνει η ελληνική κοινωνία σήμερα. Εάν θέλουμε πραγματικά να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της πολιτικής, εάν θέλουμε όντως να εξέλθουμε από τη γενικότερη κρίση που βιώνει η δημοκρατία μας, πρέπει και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης -και κυρίως το ΠΑ.ΣΟ.Κ, ως κόμμα εξουσίας- να μετάσχουν υπεύθυνα στη διαδικασία διαμόρφωσης νέων συνθηκών της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας. Πρέπει να καταλάβουν ότι η κοινωνία αναμένει συγκλίσεις και εφαρμόσιμες λύσεις, όχι κομματικές σκιαμαχίες που λάφυρο έχουν μόνο την εξουσία.
    Αντώνης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 19-12-2008

    ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

    Χτες στο Ρέθυμνο, ο άλλοτε σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Κεφαλογιάννης, καταδικάσθηκε σε δεύτερο βαθμό μάλιστα, σε 5 μήνες για υπόθαλψη εγκληματία και πρόκληση τέλεσης ψευδορκίας κατά συρροή.
    Ο καταδικαστείς Ιωάννης Κεφαλογιάννης, για πολλά χρόνια βουλευτής Ρεθύμνου και μπαμπάς της βουλευτού Ρεθύμνου Όλγας Κεφαλογιάννη, πλέον μπορεί να «καμαρώνει» και σαν προστάτης εμπόρων ναρκωτικών.
    Με απλά λόγια ο εν λόγο «κύριος» είναι ηθικός αυτουργός, αλλά και προστάτης όσων δολοφονούν τα παιδιά μας/σου.

    Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, εκτός από το ΣΚΑΪ και το ΕΧΤΡΑ, την έθαψαν την είδηση………… ΓΙΑΤΙ «κύριοι»???........... επειδή είναι πολλά τα λεφτά τόσο από το χασισεμπόριο, όσο και από τις κρατικές διαφημίσεις και σας στόμωσαν???

    Όσο για τον «καταλληλότερο» sik, όπως και στις άλλες περιπτώσεις που απασχολούν τη χώρα, μετά από δυο τρεις μήνες, (αν ακόμη παριστάνει των πρωθυπουργό), θα μας απευθύνει το εξής διάγγελμα:

    Έλληνες, Ελληνίδες για τον προστάτη των δολοφόνων των παιδιών σας, αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί.

    Καθυστέρησα να αντιληφθώ τι συνέβαινε, γιατί είχα ελλιπή ενημέρωση από το σύμβουλό μου, αφού όπως αποδείχθηκε και με τη βούλα του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου ήταν μπλεγμένος μέχρι τα μπούνια.

    Καθυστέρησα να αντιληφθώ τι συνέβαινε, γιατί όπως γνωρίζεται τον περισσότερο χρόνο μου τον σπαταλώ στο αγαπημένο μου Play station.

    Καθυστέρησα να αντιληφθώ τι συνέβαινε, γιατί όπως γνωρίζεται δεν είμαι και ο εξυπνότερος των Ελλήνων.

    Επίσης θέλω να σας εκμυστηρευτώ και μια υπόνοια που έχω για τον προστάτη των ναρκωεμπόρων Μάλλον με τάιζε και μένα με χασισόχορτο ο καταδικασθείς σύμβουλός μου και μες στη μαστούρα μου τα έχω σκατώσει παντού.

    Έλληνες, Ελληνίδες μετά την ανάληψη των ευθυνών που μου αναλογούν και την παραπάνω ανάλυση, σας ζητώ σεμνά και ταπεινά συγνώμη.


    Εμείς όμως «καταλληλότερε» sik, σου διαλαλούμε ότι δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία και δεν αντέχουμε άλλο την ανεργία, ανασφάλεια, ακρίβεια, ανέχεια, φτώχεια, δυστυχία.

    Εμείς όμως «καταλληλότερε» sik, δεν ανεχόμαστε άλλο το σύστημα εξουσίας που εφαρμόζεις το οποίο παράγει, κουμπάρους, κομπιναδόρους, χρυσά (καλό)παιδα, κρατική βία και καταστολή που σκοτώνει τα παιδιά μας/σου, «άνθηση» του παρακράτους, πρωθυπουργικούς συμβούλους που προστατεύουν εμπόρους ναρκωτικών.

    Εμείς όμως «καταλληλότερε» sik, σου βροντοφωνάζουμε ότι απέτυχες παταγωδώς και είσαι ανίκανος και επικίνδυνος για τη χώρα.

    Εμείς όμως «καταλληλότερε» sik, απαιτούμε εδώ και τώρα κάνε εκλογές, για να δώσει τη λύση ο λαός.

    Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το έθνος φαίνεται ότι είναι δεμένο με μία φράση του Αισχύλου που είναι καταδικασμένη να πλανάται στους αιώνες ξεκρέμαστη και σήμερα τουλάχιστον ανεφάρμοστη: «Ενωμένοι θα επιζήσουμε, χώρια θα χαθούμε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 7.16
    Εάν δεν είχες γεμίσει όλο το blog μου με τα ίδια σχόλια (περί Κεφαλογιάννη κλπ) και έγραφες μόνο ένα, πιθανών -αν και εκτός θέματος- να το άφηνα.
    Με τον φασισμό της σαχλαμάρας που ενεργείς και γράφεις, τα σχόλια σου δυστυχώς καταλήγουν στο ...πτυελοδοχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υποψιασμένε, είσαι σίγουρος ότι θα δώσει τη λύση ο λαός; Διότι εγώ βλέπω να ανεβάζει τους συνήθεις ύποπτους τις θύελλες των οποίων θερίζουμε από τους ανέμους που έσπειραν δεκαετίες ολόκληρες... Αν είστε "δημοκράτες" όπως καμώνεστε, να σεβαστείτε τη δημοκρατία ... Αν σας το επιτρέπουν οι τρομοκράτες χειραγωγοί και οι καθοδηγητές γνώμης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΙ 10.12.2008

    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2008/12/blog-post_3506.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειναι πραγματικα τραγικο να βλεπουμε μια αντιπολιτευση να ζητα διαρκως την προσφυγη στο Διεθνες Νομισματικο Ταμειο,για υποστηριξη στην οικονομικη μας πολιτικη. Οπερ εστι: ελεγχος απο τις Ηνωμενες Πολιτειες της οικονομικης μας πολιτικης, το οποιο στο μελλον θα συνιστα οτι θα μπορει να καταφευγει και σε εκβιασμους εναντια στη χωρα μας,στην περιπτωση που παρουσιαστει καποια αντιδραση σχετικα με την αμερικανικη πολιτικη και αυτο το οποιο επιβαλλει. Φυσικα ειμαστε ολοι? εξυπνοι να καταλαβουμε οτι η οικονομικη πολιτικη ειναι η κινητηριος δυναμη ενος κρατους,ποσο μαλλον του ελληνικου. η προσφυγη,η μαλλον το προσκυνημα στο ΔΝΤ θα σημανει την ακυρωση των συμφωνιων με Ρωσια,Κινα,Γαλλια,την καθαρη ονομασια των Σκοπιων ως Μακεδονια και τη στεψη του αμερικανου Γεωργιου Παπανδρεου ως μονιμου πρωθυπουργου της Ελλαδας. Και ζησαν αυτοι καλα κι εμεις πολυ πολυ χειροτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ politis
    Τι είχαμε πει μέχρι τέλος Δεκεμβρίου για τον ¨καταλληλότερο¨ ???
    Για άλλη μια φορά ¨βγήκες¨ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 7.16, Αγαπητέ φίλε ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΕ
    Συγχαρητήρια θα σου έδινα ,αλλά γράφεις μερικά μόνο που ακούγονται πια σε επήκοου όλων από όλους πολίτες πια, Δεξιούς , Αριστερούς και αδιάφορους. Γιαυτο και η κατάρρευση που συντελείτε στη κυβέρνηση δεν έχει ξαναγίνει…
    Ο θεός να βάλει το χέρι του και να προστατευτεί η χώρα μας αφού είναι γνωστό ότι οι Δεξιοί στην προσπάθεια των να μείνουν γαντζωμένοι στην καρέκλα δεν σταματούν πουθενά.
    Όσο αφορά τον Μister Politis, γραφικός έχει γίνει και τον διαβάζω ανελλιπώς να βλέπω το μέγεθος των ευφυολογημάτων που ανακαλύπτει καθημερινά για να σώσει όσο γίνεται ότι πιο άθλιο και ανίκανο ήρθε στην εξουσία αυτού του τόπου.. Εξάλλου εμείς είμαστε δημοκράτες πραγματικοί …

    Με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στην ομιλία του Γενικού Εισηγητή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Είπε ότι η επιβράδυνση της οικονομίας δεν είναι νομοτέλεια, αλλά είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών.
    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Εισηγητής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μας κάλεσε να αναλογιστούμε τι θα συνέβαινε στη χώρα μας, εάν δεν ήταν στην ΟΝΕ. Εγώ, επειδή συμφωνώ πάρα πολύ με το επιχείρημά του, θα ήθελα να τον παρακαλέσω, να ενημερώσει και τον Αρχηγό της παράταξής του για τις συνέπειες εξόδου από την ΟΝΕ, γιατί πριν από δύο εβδομάδες σε δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «δεν έγινε και τίποτα να αυξηθεί το έλλειμμα», δηλαδή «δεν έγινε και τίποτα να ξεφύγουμε από το σύμφωνο σταθερότητας, από τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση» μόνο και μόνο για να πλειοδοτήσει σε παροχές, μόνο και μόνο για να γίνει πρόσκαιρα αρεστός στους πολίτες.
    Μπορεί έτσι όμως να γίνεσαι πρόσκαιρα αρεστός, σίγουρα όμως δεν γίνεσαι χρήσιμος, αλλά γίνεσαι επικίνδυνος για τον τόπο, επικίνδυνος για τους πολίτες, επικίνδυνος για τους νέους, επικίνδυνος για το μέλλον.
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. να θυμίσω τη φοβερή ατάκα του ΓΑΠ στο τηλεοπτικό debate των τελευταίων εκλογών? το θυμάστε? "τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα".....κανένας δεν εντυπωσιάστηκε? τώρα καταλαβαίνω τι ενοούσε...Kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή