Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

«Κρανίου τόπος»


Για τις καταστροφές που έγιναν από τους κουκουλοφόρους τις προηγούμενες ημέρες στον ιδιωτικό τομέα, τα ΜΜΕ αφιέρωναν καθημερινά δεκάδες άρθρα , πλάνα , ρεπορτάζ και …τόνους κροκοδείλια δάκρυα.

Για την αποκατάσταση των ζημιών δόθηκε από την κρατική μηχανή ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Στην ουσία δηλαδή βάλαμε όλοι τον οβολό μας , άσχετα εάν αυτός είναι όπως οι αγορές με τις πιστωτικές κάρτες . Δεν πονάει όταν τις «ξεκοκαλίζουμε» , πονάει και τσούζει όμως όταν καλούμαστε να τις πληρώσουμε.

Με αυτό όμως που δεν ασχολήθηκε κανείς, είναι με την ….ξεχασμένη πανεπιστημιακή δημόσια περιουσία. Δεν είδα καμιά κάμερα να πάει να καταγράψει τις ζημιές, κανένα μεγαλοδημοσιογράφο να ασχολείται με το θέμα.

«Κρανίου τόπο» άφησαν πίσω τους οι καταληψίες στα κτίρια των πανεπιστημιακών σχολών ,που τα είχαν μετατρέψει σε «ορμητήρια».

Ας δούμε τι άφησε ή μάλλον τι δεν ..άφησε πίσω του ο ..εγκέλαδος των γνωστών-αγνώστων. Δεν άφησε πίσω του οτιδήποτε κινητό μηχάνημα , ηλεκτρονικό υπολογιστή , εκτυπωτή κλπ. Το κόλπο παλιό και συνεχώς επαναλαμβανόμενο..

Οι πρυτανείες θα απευθυνθούν σε …ορισμένα καταστήματα (γνωστά και μη εξαιρετέα) θα …ξαναπάρουν (όχι φυσικά έναντι πινακίου φακής) πίσω υπολογιστές και μηχανήματα και θα είναι και υποχρεωμένοι που δεν χάθηκαν τα …data .

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά που θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι οι φορολογούμενοι με τον …επόμενο λογαριασμό. Θα πληρώσουμε κατεστραμμένα εργαστήρια, γραφεία καθηγητών και διοικητικού προσωπικού, τραπέζια, καρέκλες ,κατεστραμμένους τοίχους, σπασμένα μάρμαρα , τζάμια και πόρτες….

Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ξηλωθεί ακόμα και οι «κάσες» των θυρών από τους τοίχους , πιθανών για να χρησιμοποιηθούν ως …μεταμοντέρνα όπλα στο «αντάρτικο των πόλεων».

Κανένας από τους πρυτάνεις των κεντρικών πανεπιστημίων της χώρας (σύμφωνα με δηλώσεις τους), δεν ήταν σε θέση τις προηγούμενες ημέρες να εκτιμήσει με ακρίβεια τις ζημιές που υπέστησαν τα κτίρια των ιδρυμάτων τους, παρ΄ ότι όλοι τους δήλωναν ότι ….ευελπιστούν σε άμεση υλοποίηση της εξαγγελίας του υπουργείου Παιδείας για έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πανεπιστημίων ( ξανά μανά ….ο οβολός μας).

Είναι ανάγκη όμως να υπάρξει πλήρης και εξακριβωμένη καταγραφή όλων των ζημιών που προκλήθηκαν στα ελληνικά πανεπιστήμια κατά τις ημέρες των πρόσφατων ταραχών.

Φθορές που καταλήγουν πάντα στην απώλεια δημόσιου χρήματος και στην παρακώλυση της προσφοράς του κοινωνικού έργου για το οποίο οι χώροι αυτοί είναι εντεταλμένοι.

Ορισμένοι πρυτάνεις διστάζουν να δημοσιοποιήσουν την ακριβή εικόνα των καταστροφών, προφανώς γιατί δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την παθητική τους στάση και την ατολμία τους.

Οι καταστροφές έγιναν όμως σε δημόσια περιουσία και η αποκατάστασή τους θα πληρωθεί, για άλλη μια φορά, από χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

Είναι συνεπώς σημαντικό να δοθεί η συνολική εικόνα στον Έλληνα πολίτη ο οποίος δικαιούται να γνωρίζει πόσο ακριβά πληρώνει το «άσυλο» το οποίο επιτρέπει σε κάποιους, να μετατρέπουν τα ελληνικά πανεπιστήμια σε χώρους ανεξέλεγκτης βίας και μανίας.

Και κατόπιν όλοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποιος προστατεύει πραγματικά το δημόσιο πανεπιστήμιο και ποιος όχι.

Καλή πρωτοχρονιά ! Ο λογαριασμός έτσι και αλλιώς θα έρθει … με το νέο έτος !

14 σχόλια:

  1. Είναι δυνατόν να περιμένεις από τους πρυτάνεις να εναντιωθούν σε αυτούς που ζητάνε αύξηση των μισθών τους;

    Και πέρα από αυτό, η πολιτεία θα κληθεί να δώσει άμεσα ένα ποσό χοντρικά για την επισκευή των ζημιών όποτε ότι περισσέψει είναι ευνόητο που θα πάει.

    Αφού μας αρέσει να συντηρούμε ως μουσειακό είδος το άσυλο (ανιάτων) ας πληρώνουμε και τα έξοδα συντήρησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος η παρενέργεια όλων αυτών να είναι ένα ακόμη χαμένο εξάμηνο στα πανεπιστήμια.
    Γι` αυτό το κόστος που επιβαρύνει τους ταλαίπωρους γονείς δεν μιλά κανείς.
    Για το κόστος που συνεπάγεται στους αποφοίτους, η μη απονομή των πτυχίων και που έχει αποτέλεσμα να μη μπορούν να εργασθούν ή να δώσουν εξετάσεις στο ΑΣΕΠ, ....δεν μιλά κανείς.
    Δεν είναι λοιπόν μόνο οι υλικοτεχνικές και κτηριακές ζήμιες που θα επιβαρύνουν το πορτοφόλι μας , αλλά και οι ..άλλες . Αυτές τις ζημιές βέβαια τις πληρώνουμε ..cash !
    Εύχομαι σε όλο τον κόσμο Καλή Πρωτοχρονιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευτυχισμενο το νεο ετος σε ολους,οτι επιθυμητε να βγει αληθινο.και παλι χρονια πολλα και καλα με υγεια. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολίτη -διάβασε και αυτό!
    http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=4055&Itemid=83

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναταν μόνο αυτό που πραγματεύεσαι αγαπητέ φίλε ..…μακάρι να ήταν αυτό μόνο..
    Αν ενοχλεί μόνο το θέμα του Ασύλου, θα βρισκόταν μια λύση… να είσαι σίγουρος αγαπητέ φίλε..
    Δυστυχώς το σύνολο της παιδείας μας σε όλες τις βαθμίδες της νοσεί βαθυτατα.. όπως θα συμπλήρωνα μαζί με το σύνολο της Κοινωνίας μας άλλωστε . Δεν καταλαβαίνω γιατί επικεντρώνεσαι και ασχολείσαι με μια ακροστιχίδα και πιο κάτω ίσως του γενικού προβλήματος...
    Όμως δυστυχώς η νέα διακυβέρνηση που μας πρόεκυψε κακή μας τύχη μετά το 2004 μας υποσχέθηκε ότι στραβό υπήρχε πριν στον τομέα της παιδείας και υπήρχαν, πάντα υπάρχει κάτι για βελτιώσει η τροποποιήσει, όλα θα ταχτοποιούνταν με ταχείς ρυθμούς….!!! Απολογισμός τώρα σήμερα : Ότι έγραψες συμβαίνει μετά από πέντε (5) έτη εξουσίας και σε τακτικά χρονικά διαστήματα για μια παρωνυχίδα του θέματος της κοινωνίας μας. Έτσι το είδα εγώ όλα αυτά που έγραψες και έτσι το βιώνει ο μέσος Έλληνας. Η προσπάθεια σου να μεταφερθεί αλλού (που άραγε?) τις ευθύνες για την μπαχαλοποιηση της παιδεία μας και όχι μόνο ,από τους κυρίους υπευθύνους που είναι η πολιτική της ΝΔ στην παιδεία και ο τρόπος άσκησης της πολιτικής της αλλού , είναι μάταιος κόπος . Ο λαός έχει πάρει πλέον το μάθημα του. Είδε δυστυχώς , έπαθε και έμαθε. Γιαυτο έχει πάρει τις αποφάσεις του και ότι και να γίνεται πλέον η να παρουσιάζεται ( ιδε ανασχηματισμός) είναι καταδικασμένη ιστορία για μια ανύπαρκτη και άνευ ουδεμίας προσφοράς στο λαό και την πατρίδα κυβέρνηση .Οι άνθρωποι όπως και στην παιδεία τα έχουν κάνει μούσκεμα παντού και η περαιτέρω παραμονή τους στην εξουσία είναι ότι χειρότερο για όλους.
    Με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α ρε μπάμπη - η δε ξέρεις τι σου γίνεται η πληρώνεσαι από κάπου! τέτοια "τυφλαμάρα" δεν δικαιολογείται αλλιώς!
    Ευτυχώς γράφεις στα ιστολόγια και ξυπνάς μνήμες του παρελθόντος σε εμάς - να ξαναθυμόμαστε τι μας περιμένει -
    δεν ξέρω τι είναι χειρότερο - το να μη καταλαβαίνεις τι γίνεται ή να το κάνεις σκόπιμα!
    δε θέλω να γίνω υβριστικός απέναντι σου αλλά πραγματικά θλίβομαι -
    ασ ελπίσουμε το 2009 να αλλάξει τα μυαλά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεγαλύτερη αναγκη από το να εξακριβωθούν όλες οι ζημιές είναι να συλληφθουν αυτοί που τις έκαναν.
    Γιατί δεν έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα;Γιατί δεν γίνεται έφοδος στα αναρχικά στέκια;
    H κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την αδρανεια της και τα νέα επεισόδια που ετοιμάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Dimitris D

    Σεμνά αποκαλύπτεσαι…
    Αυτό λέγω και εγώ …Εκτός από αυτούς που είναι στην παρέα της εξουσίας και έτσι η αλλιώς βολεύονται , οπότε κανένα πρόβλημα και όλα είναι πολύ καλύτερα από παλιά. Τότε ήταν η μαυρίλα και η διάλυση. Τώρα είναι όλα μια χαρά.. Εμείς περνάμε καλά …και για όλα φταίει το κακό ΠΑΣΟΚ που έκατσε πιο λίγα χρόνια από εμάς αθροιστικά στην εξουσία μεταπολιτευτικά..
    Όσο αφορά τις προσβολές σου περί πληρωμής για να το λες κάτι θα ξέρεις…Μάλλον γιαυτο θα βρίσκεσαι εδώ…
    Εύχομαι το 2009 Να δεις τα πράγματα , όχι αντικειμενικά γιατί αυτό αποκλείεται, αφού φαίνεσαι πολύ βολεμένος, αλλά τουλάχιστον να δεις γύρω σου το φαγοπότι που οι προστάτες σου συνεχίζουν αμέριμνοι και με τη δική σου ανοχή…
    Με εκτίμηση πάντα

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 9.29
    Γεια σου ρε Δεξιέ μέγιστε της εμβριθούς ανάλυσης…

    Τελικά τέτοια ανάλυση ούτε σε κείμενα του Παλαμά δεν έχει γινει. Τόσο σε ενοχλούν τα γραφόμενα μου ?Διάβασε τα, μια άλλη άποψη της ζωής είναι. Δεν είναι η ζωή αυτή που μέχρι τώρα ξέρεις. Παυσε να βρίζεις, να πλαστογραφείς, να συκοφαντείς και να επιτίθεσαι σε ανθρώπους που έχουν άλλη άποψη για τη ζωή. Τι στο διάβολο δημοκρατία έχουμε, .μάθε να αντιπαρατίθεσαι σεμνά και με κατανόηση στους πολιτικούς σου αντιπάλους. Γιατί χρησιμοποιείς ακραίες εκφράσεις, τη συκοφαντία και την προσβολή. Η ζωή τελικά δεν είναι άσπρο η μαύρο, έχει και το γκρίζο. Μάθε να ανέχεσαι και να ακούς την άλλη άποψη. Κρίμα και φαίνεσαι και νεωτερος.. Η δημοκρατία φίλε δεν είναι σχήμα λογου.. είναι στάση ζωής και εσύ δυστυχώς δεν την έχεις ενστερνισθεί .Το βόλεμα είναι τελικά κακό πράγμα. Μας κλείνει σε ένα γυάλινο πύργο που νομίζουμε έξω ότι είναι όλα όπως ο δικός μας που έχουμε τα πάντα Κιομως δεν είναι έτσι… κρίμα που είσαι και πιο νέος και ψηφίζεις και Δεξιά διπλό το κακό για σένα.
    Με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 9.58
    Γεια σου ρε babis "δημοκράτη" μέγιστε της σεντονολογίας και της αέναης σαχλαμάρας… Βοά όλο το διαδίκτυο από τις περπέτειές σου στο press-gr

    Να μιλάς για βόλεμα εσύ, θα πέσει το Καστρί να σε πλακώσει.

    Άξιος ο μισθός σου στο λιβάνισμα του πασοκ και του αμερικανόδουλου νεοταξίτη γιωργάκη.

    Κι αφού αποκαλύπτεσαι τόσο ξεκάθαρα, πες και ένα "Ευχαριστώ" όπως ο σύντροφος Σημίτης.


    (τα καρβουνάκια του λιβανιστηριού στα πληρώνει ο γιωργάκης? ή είναι χορηγία των καμμένων του πασοκ μετά τη διακυβέρνηση της χώρας από αυτό?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εδω σιγουρα, κατι πρεπει να γινει.Ως ποτε θα συνεχιστει αυτη η κατασταση;
    Αποψε παλι, καψανε καμποσα μαγαζια και Τραπεζες.Ποιος θα πληρωνει τις ζημιες;Εμεις;Οπως εγινε με τιο κεντρο της Αθηνας;
    Δε σφαξανε.Να πανε να γαμηθουνε οι πολιτικαντες, που το παιζουνε μπρουκληδες με τα δικα μας λεφτα.
    Εδω υπαρχουν ανθρωποι, που εχουν αναγκη, και τα λεφτα αυτα, θα βουλωνανε καμια τρυπα.Οχι να τα πεταμε για να χαλαρωνουμε ψυχολογικα, ολα τα ανωμαλα, που θελουν ψυχιατρειο και ηλεκτροσοκ, η λοβοτομη.
    Να γινει ιδιωνυμο αδικημα η καταστροφη και το καψιμο αυτο, και να κατασχεται η περιουσια των γονιων του κωλοπαιδου, αμα το πιασουνε, και να πηγαινει ισοβια.
    Δεν παει αλλο.
    Αμα δεν του αρεσει η κατασταση,να μεταναστευσει,για καλυτερα, οπως κανανε οι παπουδες του.Αλλοιως, ας παει στα χωραφια,που ψαχνουν για εργατες γης, και δε βρισκουν, φερνοντας απο τη Βουλγαρια.
    Γιατι το να γινει η Ελλαδα, η μονη χωρα, που θα (ξανα)αποκτησει κομμουνιστικο καθεστως, σαν το παλαιο, που κατερρευσε, το βλεπω καπως χλωμο.
    Δεν το βλεπω εγω ομως μονο.Και ποιος ειμαι εγω αλλωστε;
    Τα ποσοστα το λενε.Ο Ελληνας, ειναι ο ναμπερ ουαν στην καταναλωση, μη σου πω περισσοτερο και απο Αμερικανος.
    Λετε να πεσει στο "δελτιο" απο μονος του;
    Ουτε με σφαιρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Oσον αφορα στα Παν/μια, ναι μεν βγηκε ο χοντρος το 04, αλλα η κρατουσα "ιδεολογια", ειναι η ιδια οπως πριν.Ενα ειδος παλαιο-νεο-κομμουνισμου, αλλα με ασυστολη καταναλωση μαζι,οπου το "κρατος", σαν ενα αλλο "Πρυτανειον", ανοιγει τη μεγαλη πορτοφολα του,και μοιραζει αφειδως στους ιθαγενεις ο,τι ονειρευονται.
    (Οι οποιοι ετσι, εχουν την πολυτελεια, να πιστευουν σε ουτοπιες.Αμα η κοιλια ειναι γεματη πιστευεις σε ο,τι ναναι.Για πλακα ειναι ετσι κι αλλοιως η πιστη αυτη σ αυτες τις συνθηκες).
    Δε βλεπεις καθε μερα, τι γινεται απο το πρωι, απο τους διαφορους "σοσιαλιστες" του κωλου, που ενω οι ιδιοι, αμοιβονται με εκατομμυρια, το παιζουν παιδια του λαου,μοιραζοντας ελπιδες και διαταζοντας τον υπουργο των οικονομικων, "δωστα ολα".
    Αυτιας,Παπαδακης, Οικονομεας, Καμπουρακης,ολοι στη γραμμη, με το μαστιγιο ανα χειρας, να μοιρασουν λεφτα.
    Ετσι, ποιος τολμαει να μιλησει για κατι, που το ποπολο, δεν εχει καταλαβει,και αρα, ο,τι του λενε,πιστευει;
    Η πλακα ειναι, οτι ολοι αυτοι οι τριχες, σκουζουν οτι και καλα, τα κρατικα ΑΕΙ, και ...φουτσες μπλε.
    Και εν τω μεταξυ, τα κανουμε καλοκαιρινα, καθε τρεις και λιγο,αρα τα λεφτα, που θα μπορουσαμε να δωσουμε για να τα κανουμε καλυτερα, τα πεταμε απο δω κι απο κει για να τα φερουμε σε λογαριασμο, εκι που ηταν δηλαδη, ενω θα μπορουσαμε να τα παμε ενα βηματακι παραπερα.
    Η τραγωδια ειναι, οτι υπαρχουν γονιοι, που κανουν πλυση εγκεφαλου στα παιδια τους απο βρεφικη ηλικια, ετσι ωστε οταν μεγαλωσουν, δε μπορουν να δουν τιποτ αλλο.
    Και το κακο ειναι, οτι μερικα απ αυτα τα παιδια, ειναι προικισμενα.
    Ειχα εγω δυο αδελφια στο Λυκειο, που ηταν αριστουχοι.Του 20 δηλαδη.Αλλα ηταν καρφωμενοι στα παλια.Του πατερα τους, που ηταν στο ΚΚΕ.Και δεν τα αφησε να βγαλουν μονα τους τα συμπερασματα τους, αλλα τους ειχε κανει πλυση εγκεφαλου.Τι κριμα.
    Ας πιστευανε ο,τι θελανε, αλλα μονα τους.Οχι καθ υποδειξιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μιλάμε για Πανεπιστήμιο που έχει πρύτανη τον Κίττα,που έχει βολέψει την οικογενειά του με διορισμούς; Και που έκανε όλο αυτό το θέατρο με την παραίτηση; Που ήταν οι πανεπιστημιακοί όταν οι κουκουλοφόροι τα έκαιγαν; Που πήγαν την επόμενη να παίξουν θέατρο έξω από το Πανεπιστήμιο, περικυκλώνοντάς το συμβολικά!! Τί υποκριτές Θεέ μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή