Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Γράμμα Σοκ στον Άγιο Βασίλη


Ίσως είναι το κυρίαρχο πρόσωπο του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων για τα παιδιά. Ίσως είναι και το μόνο στοιχείο που ενώνει όλους τους λαούς την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο Άγιος Βασίλης συναντάται σε όλες τις χώρες του κόσμου και αποτελεί μια διεθνή λαογραφική μορφή , η οποία διανέμει δώρα σε παιδιά και …ενηλίκους που υπήρξαν "καλοί" κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Παρά την ανατολίτικη καταγωγή του, καθώς ήταν από την Καισαρεία, η επιβολή του ως χριστουγεννιάτικο σύμβολο πραγματοποιήθηκε από τη διαφημιστική καμπάνια της γνωστής εταιρίας αναψυκτικών (coca cola) με την συγκεκριμένη στολή, το 1931.

Επιβολή του δυτικού μάρκετινγκ στους μύθους όλου του κόσμου; Ίσως.

Αυτό που έχει όμως σημασία είναι η λαμπρότητα που έχει στα μάτια των μικρών παιδιών και η χαρά που τους προσφέρει.

Τα παιδιά αυτές τις άγιες ημέρες γράφουν στον Άγιο Βασίλη και του ζητούν παιχνίδια ή διάφορες επιθυμίες τους.

Έτσι και σε κάποιο δημοτικό σχολείο στο Τέξας των ΗΠΑ , η δασκάλα αποφάσισε να ζητήσει απ` τα παιδιά , λόγω των ημερών , να γράψουν αντί για έκθεση ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη.

Έμεινε έκπληκτη , όταν ανάμεσα στα χαριτωμένα γράμματα των μαθητών της , βρήκε κι εκείνο μιας 9χρονης μαθήτριας που δεν ζητούσε δώρα, αλλά …ένα τέλος στον εφιάλτη της.

Ούτε λίγο ούτε πολύ , το κοριτσάκι ζητούσε απ` τον Άγιο να σταματήσει ένας 55χρονος συγγενής της να …«ακουμπά» εκείνη και την αδελφή της.

Η δασκάλα ενημέρωσε το συμβούλιο των καθηγητών και αφού διακριτικά ρωτήθηκε η μικρή μαθήτρια κατόπιν ειδοποίησαν την Αστυνομία. Το γράμμα κρατήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο 55χρονος καθηγητής πληροφορικής Andres Enrique Cantu και συγγενής του κοριτσιού, επί τέσσερα χρόνια κακοποιούσε σεξουαλικά τις δυο αδελφές , ηλικίας σήμερα 9 και 10 ετών.

Συνελήφθη και αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης από 25 έως 99 χρόνια.

Όλα άρχισαν όπως είπε σε παιδοψυχολόγο της Πρόνοιας η 9χρονη , τον Αύγουστο του 2004 , όταν φιλοξενούνταν στο σπίτι τους , ενώ οι γονείς της κοιμόντουσαν.

Τα κοριτσάκια απειλούνταν απ` το κτήνος να μη μιλήσουν σε κανένα. Και φοβισμένα όπως ήταν δεν το έκαναν.

Πίστεψε το κοριτσάκι πως στον Άγιο Βασίλη δεν πείραζε να μιλήσει….και ζήτησε το «δώρο» της εμπιστευτικά , όπως όλα τα παιδάκια.

Κι αν η διπλανή της δε λάβει τελικά την κούκλα που ζήτησε …μικρό το κακό.

Το πιο σημαντικό «δώρο» στην τάξη πραγματοποιήθηκε……

Πηγή :«πολιτικά θέματα»

12 σχόλια:

  1. Φίλε μου το θέμα του άρθρου σου είναι ένα απ` αυτά που θα έπρεπε ως κοινωνία να ντρεπόμαστε.
    Σύμφωνα με την "Ομπρέλα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης" το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης συμβαίνει σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από όσο γνωρίζουμε ,όμως καλύπτεται από έντονη μυστικότητα.
    Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις του Βρετανικού Οργανισμού Stopitnow, 1 στα 10 παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά σε σοβαρή μορφή, ενώ τα 3/4 των παιδιών που κακοποιούνται σεξουαλικά δε θα μιλήσουν σε κανένα κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας για αυτήν.
    Η πλειοψηφία των δραστών είναι άνδρες και γνωστοί στο θύμα. Οι δράστες μπορεί να είναι από το άμεσο ή έμμεσο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον.
    Μπορεί να είναι γείτονες, εκπαιδευτικοί, ιερείς, προπονητές-μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, ακόμη κι ο φαινομενικά αξιοσέβαστος πολίτης.
    Καλά έκανες και το ανέβασες σήμερα, μήπως αυτές της ημέρες σκεφτούμε επιτέλους κάποια πράγματα.
    Που βαδίζουμε ;
    Καλό βράδυ σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Exω πολλες προτασεις για την τιμωρια των ανθρωποειδων αλλα δυστυχως ειναι ολες παρανομες.Η μονη λυση ειναι οι γονεις να ειναι κοντα στα παιδια τους,να ακουν τους φοβους και τις αγωνιες τους.Να ξοδευουν χρονο μαζι τους.Τα παιδια πρεπει να ξερουν οτι υπαρχει καποιος που θα τα ακουσει με αγαπη,στοργη και θα τα προστατεψει απο καθε τι.Παλιοτερα το φαινομενο της κακοποιησης ηταν πιο συχνο αλλα σπανια ερχονταν στην επιφανεια και σπανιοτερα ετιμωρειτο.Ευτυχως που αλλαξε και η σταση της κοινωνιας και η νομοθεσια.Θυμαστε τι ελεγαν παλια για τα θυματα? "Α μωρε το παιδι ηταν π...." κι'ας ηταν 7-8 χρονων παιδακι η για τα θυματα των βιασμων "Τα θελε και τα'παθε" η "Ηταν που.....να"
    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ελληνική κοινωνία μόλις τώρα αρχίζει να αντιλαμβάνεται την έκταση του φαινομένου και το πλήγμα που αυτό συνεπάγεται.
    Ισως όμως ακόμη να μην έχει γίνει αντιληπτή η έκτασή του μέσα στην οικογενειακή ζωή ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στη χώρα μας (δεν ξέρω τι συμβαίνει σε άλλες χώρες)τις περισσότερες φορές επικρατεί ο νόμος της σιωπής σχετικά με τα γεγονότα. Η ντροπή, ο φόβος του κοινωνικού ρατσισμού υπερτερούν και το «μυστικό - όνειδος» παραμένει επτασφράγιστο.
    Μαρία Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ και εγώ με τους ..προλαλήσαντες :)))
    Το ζήτημά όμως είναι ότι στην χώρα μας σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένας φορέας του επίσημου κοινωνικού ελέγχου, που να ασχολείται ad hoc με παιδιά - θύματα σεξουαλικής κακοποίησης .
    Πώς λοιπόν αντιμετωπίζονται οι ελάχιστες εκ των περιπτώσεων που φτάνουν στις δικαστικές αίθουσες; Πώς προστατεύονται τα παιδιά - θύματα κακοποίησης;
    Τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω κανένα κρατικό κοινωνικό φορέα που να ασχολείται με το θέμα.
    Νομίζω ότι έχουμε πολύ δρόμο να διασχίσουμε μέχρι να φθάσουμε σε επιθυμητό αποτέλεσμα.
    Ίσως αυτό να οφείλετε στο ότι (όπως είπε και ο ανώνυμος 6.37)τώρα αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε την έκταση του φαινομένου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια και έχω βιώσει την Ελληνική επαρχία επ αρκετό και σχεδόν παντού …έχω να σας πω ότι υπάρχουν ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές που η αιμομιξία πάσης μορφής είναι ευρέως διαδεδομένη και συνοδεύεται από μια ιδιότυπη ομερτα που σπάνια σπα. Δυστυχώς τα καταγγελλόμενα επεισόδια σεξουαλικής βίας είναι μηδενικά. Επίσης σε περιοχή της Ελλάδας συνάντησα την πλήρη αποδοχή της διακόρευσης από των πατέρα των κοριτσιών του !!!! Όχι ότι οι αστικές περιοχές είναι σε καλύτερη μοίρα…
    Δυστυχώς και αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα …Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη …

    Με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόνο κρέμασμα θέλουν αυτά τα κτήνη.Η εικόνα αποδήμησης που εμφανίζει το κακοποιημένο άτομο είναι άμεσα συνδεδεμένη με το γεγονός ότι το ταμπού της αιμομιξίας υπάρχει για να σηματοδοτεί το όριο μεταξύ αυτού που μια κοινωνία θεωρεί επιτρεπτό ή απαγορευμένο για την προώθηση της εξέλιξής της. Είναι ένας νόμος τον οποίο δομεί μια κοινωνία και η παραβίασή του διαταράσσει σε βάθος την αίσθηση ότι υπάρχει ένα σταθερό και αδιαπραγμάτευτο πλαίσιο μέσα στο οποίο ζούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβάζω στο άρθρο σου και έτσι ακριβώς είναι ότι η σχετική νομοθεσία στην Αμερική προβλέπει κάθειρξη από 25 έως 99 χρόνια.
    Για να σε μελαγχολήσω λίγο θα σου παραθέσω και τι προβλέπει η δική μας νομοθεσία(αν και όσο σε παρακολουθώ ,έχω μείνει με την εντύπωση ότι είσαι γνώστης των νομικών θεμάτων. Τέλος πάντων θα τα γράψω ώστε να τα μάθουν και οι άλλοι αναγνώστες σου)
    Τι προβλέπει λοιπόν η νομοθεσία μας σε περιπτώσεις αποπλάνησης και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου; Το πλαίσιο της ποινής το καθορίζει κάθε φορά ο ...βαθμός της κακοποίησης...
    Προβλέπεται 10 με 20 χρόνια κάθειρξη για σεξ με ανήλικο.
    Με την ίδια ποινή τιμωρείται και η ασέλγεια, δηλαδή η αποπλάνηση ανηλίκου, ενώ σε περίπτωση βιασμού ο νόμος προβλέπει άλλα 10-20 χρόνια κάθειρξη.
    Όμως ...άλλο πράγμα είναι η ασέλγεια, δηλαδή η αποπλάνηση, και άλλο πράγμα οι ασελγείς χειρονομίες που είναι πλημμέλημα και ο δράστης δεν τιμωρείται παραπάνω από ...5 χρόνια.
    Αυτά σε αντιπαράθεση των 25 έως 99 ετών που ισχύουν στην Αμερική.
    Σας μελαγχόλησα;
    Μητροπούλου Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διευκρίνηση!

    Για να το διευκρινίσω, η ποινή που αντιμετωπίζει ο ...κύριος αυτός στην Αμερική είναι για τα δύο θύματα του και εγώ αναφέρομαι σε ένα.
    Μητροπούλου Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H ριζα και η λυση του προβληματος βρισκονται στην κοινωνια.
    Πρεπει να καταλαβει ο κοσμος οτι οταν συμβαινει κατι τετοιο, για να τιμωρηθει ο δραστης πρεπει να μαθευτει.
    Με αλλα λογια, πρεπει να αλλαξει η νοοτροπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σωστές οι επισημάνσεις σου και οι απορίες σου!
    Τι ρόλο τέλος πάντων παίζει η Χαμάς;;
    Δεν ξέρω αν ποτέ θα απαντηθούν τα ερωτήματά μας αυτά!
    Μάλλον όχι, θα μείνουν αναπάντητα όπως όλα τα ερωτήματα που αφορούν αιματοχυσίες και πολέμους!
    Από καταβολής κόσμου!...
    Σκοτεινά παιχνίδια σκοτεινών ανθρώπων σκοτώνουν τη ζωή!

    Παρ' όλα αυτά εύχομαι
    Καλή Πρωτοχρονιά!
    Με υγεία και ελπίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @marianaonice
    Καλή Πρωτοχρονιά @φίλη μου.
    Ελπίζω ο καινούργιος χρόνος να είναι καλύτερος από αυτόν που φεύγει .
    Να περάσεις καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή