Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Νέα εποχή ; Ας αναρωτηθούμε !


Μετά τον πρώτο Πόλεμο του Κόλπου (1990-1991), πολλοί αναλυτές μιλούσαν για την αυγή ενός αμερικανικού 21ου αιώνα έλεγε σε άρθρο στην «Le Monde-Diplomatique» ο Alain Gresh.

Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, ένας άλλος συσχετισμός δυνάμεων, φαντάζει πλέον περισσότερο ρεαλιστικός : διανύουμε το κατώφλι ενός « μετα-αμερικανικού κόσμου ».

Άραγε ο κόσμος θα καταστεί πολυπολικός; Οι προφητείες είναι πάντοτε παρακινδυνευμένες. Εκείνο όμως το οποίο ξεφεύγει από την σφαίρα της προφητείας αφού εμφανίζεται ολοφάνερα μπροστά στα μάτια μας , είναι η παγκοσμιοποίηση.

Όχι με την μορφή που την τελευταία 50κονταετια την «προφητεύαμε». Όχι σε τόσο έντονη μορφή ,τουλάχιστον, όσο παρουσιαζόταν μέσω του περίφημου «1984», κορυφαία ίσως στιγμή του συγγραφέα και πολιτικού στοχαστή Τζορτζ Όργουελ, αλλά στην άλλη της μορφή . Της οικονομικής παγκοσμιοποίησης και της ελεύθερης αγοράς.

Η σημερινή κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος συντελεί στην αλλαγή των γεωπολιτικών τοποθετήσεων στην διεθνή σκακιέρα , πράγμα που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους , πολιτικές ηγεσίες , πολιτικούς και απλούς πολίτες.

Θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από τα φωτεινά παραδείγματα χωρών, που από το βάθρο της οικονομικής και κατ` επέκταση και κοινωνικής κόλασης, βρέθηκαν στο σημείο να προβάλουν σήμερα στο κατώφλι της νέας παγκόσμιας εποχής, ως οι ανερχόμενοι ισχυροί πόλοι στην αναδιάταξη των διεθνών συσχετισμών.

Κράτη τα οποία θεωρούνταν βέβαιο ότι θα καταρρεύσουν μετά τον εμβολισμό τους από τον πολιορκητικό κριό της παγκοσμιοποίησης, επιζητούν μια θέση στον ήλιο.

Η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η Βραζιλία εκφράζουν τις βλέψεις τους και αμφισβητούν μια παγκόσμια τάξη πραγμάτων που τις περιθωριοποιούσε.

Ορισμένες άλλες χώρες -από το Ιράν και το Ισραήλ μέχρι τη Νότια Αφρική, τα έθνη της Νοτίου Αμερικής και την Ινδονησία- έχουν μεν μικρότερες φιλοδοξίες, αλλά υπερασπίζονται με αποφασιστικότητα τα « εγωιστικά » τους συμφέροντα.

Στις αρχές της χιλιετίας μας, πολλές χώρες -η Ρωσία, η Ταϊλάνδη, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Σερβία, η Ινδονησία κ.ά.- είχαν φανεί προνοητικές, αποφασίζοντας να εξοφλήσουν το χρέος τους στο ΔΝΤ ,για να αποδεσμευτούν από τις αξιώσεις που επέβαλαν οι διεθνείς οργανισμοί στις οικονομίες τους.

Κανένα από τα παραπάνω κράτη δεν εμψυχώνεται από κάποια παγκόσμια ιδεολογία, όπως ίσχυε στην περίπτωση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Κανένα δεν εμφανίζεται ως εναλλακτικό μοντέλο. Όλα, ανεξαιρέτως, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, έχουν αποδεχτεί την οικονομία της αγοράς.

Όμως, κανένα δεν θα υπονόμευε σ’ αυτή τα εθνικά του συμφέροντα. Αντίθετα μέσω αυτής τα υπερασπίζεται.

Οι νέοι ισχυροί πόλοι , που πολλοί από εμάς αγνοούμε ζώντας πεισματικά μέσα στον μικρόκοσμο μας και στην … «πολιτική» ανάλυση των κεραμιδόγατων της δημοσιογραφίας, βασίστηκαν σε τέσσερεις πυλώνες που προσδιόρισαν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εδραιωθούν στην παγκόσμια σκακιέρα.

Κατ’ αρχάς, έμφαση στην καινοτομία και, κατά δεύτερον, επιδιώκοντας όχι μόνον την αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ), αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όπως και την εγκαθίδρυση της αρχής της ισοτιμίας κατά τρόπο ώστε να αποφεύγεται ...το χάος.

Τρίτος και σημαντικός πυλώνας η δραματική μείωση έως εξάλειψη του δημόσιου χρέους τους.

Τέταρτος πυλώνας η έμφαση στην ανεξαρτησία και στην αυτοδιάθεση κατά τη λήψη αποφάσεων, καθώς και στην αντίσταση έναντι της έξωθεν χειραγώγησης (ιδίως από τον Αμερικανό-Βρετανικό άξονα).

Διάγουν ανεξάρτητο πολιτικό βίο και αναζητούν εταίρους -κράτη αλλά και επιχειρήσεις- οι οποίοι δεν ευθυγραμμίζονται με την Ουάσιγκτον.

Και ερχόμαστε στα …καθ` ημάς . Είμαστε διατεθειμένοι να κοιτάξουμε την κατάσταση μέσα από το πρίσμα της ωμής πραγματικότητας ;
Είμαστε διατεθειμένοι να παραδειγματιστούμε ; ή τα «θυσιάζουμε» όλα (το δικό μας μέλλον , αλλά και των παιδιών μας) στο βωμό διαφόρων προσωπικών μικροσκοπιμοτήτων ;

Τι εννοώ ; Ας πάρουμε το παράδειγμα ότι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος Πρωθυπουργός της χώρας μας , εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αναλαμβάνει ο ίδιος το υπουργείο Οικονομικών , βασιζόμενος στην συνεργασία και την βοήθεια Ελλήνων καταξιωμένων και διεθνώς αναγνωρισμένων από την οικονομική κοινότητα.

Θα συναινούσαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι στο έργο αυτής της εθνικής οικονομικής… «dream team» ;
θα συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο του και τις δυνατότητες του ,στην εθνική προσπάθεια για την αποφυγή του στραγγαλισμού της εθνικής μας οικονομίας και ….κατ`επέκτασης της εθνικής μας ανεξαρτησίας , (αφού αυτά τα δύο είναι πλήρως συνδεδεμένα) ή θα σαμποτάριζαν μια τέτοια εθνική προσπάθεια , αποσκοπώντας σε μικροπολιτικά οφέλη ;

Από την άλλη πλευρά , αυτή των πολιτών. Θα αποτινάζαμε από επάνω μας το προσωπείο της αυτάρεσκης υπανάπτυξης , αποδεχόμενοι ότι με αυτό το προσωπείο ένα δημόσιο χρέος ΜΗΔΕΝΙΚΟ στην έναρξη της μεταπολίτευσης και ένα ιδιωτικό χρέος στα όρια μονοψήφιου αριθμού, σήμερα τα φτάσαμε να καλύπτουν ..το 200% του ΑΕΠ ;

Θα προβάλαμε ως φορείς κοινωνικής υπευθυνότητας , ή ...ως φιλάρεσκοι συντηρητές αυτού του παρασιτισμού;

Ας κοιταχτούμε στον ψυχικό μας καθρέπτη τούτες τις Άγιες ημέρες και ας αναρωτηθούμε.

Είμαστε διατεθειμένοι στην νέα εποχή που ξεκίνησε να ακολουθήσουμε τα παραδείγματα των ανωτέρω χωρών , ή θα βολευτούμε στην πολυθρόνα του σπιτιού μας (που και για τα δύο, -πολυθρόνα και σπίτι- χρωστάμε ) ακούγοντας κάποιο ωραιοποιημένο –όπως πάντα- παραμύθι ;

Θέλουμε να ζούμε επάνω σε ένα «Τιτανικό» που βουλιάζει ,ζώντας το παραμύθι και την εικονική πραγματικότητα ή θα αποδεχτούμε την ωμή πραγματικότητα ,θα πολεμήσουμε συντονισμένα και οργανωμένα και ...θα σωθούμε;

18 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κύριε..

    Συνεχίζεις να θεωρητικολογείς…..
    «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» ! Και το κεφάλι έχει δείξει ότι η προτεινόμενη συνταγή σου αν και είναι ίσως η μόνη για έξoδο από την κρίση ,ίσως και η μόνη λύση, αλλά στην πράξη έχουμε μερικά προβληματάκια….
    Υπουργός Οικονομικών λέει ο Καραμανλής!! Πόθεν? .Ο άνθρωπος δεν έχει δουλέψει ποτέ του!! Πως θα γίνει αυτό τώρα ? Δεν έχει τη φήμη του σκληρά εργαζομένου ε? Από την άλλη ο συμφερτός των golden boys που τους περιτριγυρίζει όπου το μόνο που τους απασχολεί είναι το στρογγυλοκάθισμα στις καρέκλες και οι παχυλοί μισθοί, ποιος θα τους βάλει να δουλέψουν σκληρά και ποιος δια του παραδείγματος θα τους εμπνεύσει να παράγουν έργο? Από την άλλη, έχεις την άποψη ότι γνωρίζουν και έχουν καταλάβει το μέγεθος της κρίσης? Τους έχει αγγίξει? Την έχουν αισθανθεί? Θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω ισχυρά.
    Οι ενέργειες των τείνουν να μας δείξουν ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου όλοι των.
    Επομένως , προς τι η ανοχή και η ηθική συμπαράσταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης? Χαμένη ιστορία αγαπητέ κυριε.. Αν λέω , έχουν ίχνος υψηλού αισθήματος αγάπης προς την πατρίδα , η μοναδική προσφορά που έχουν να δώσουν στο κοινωνικό σύνολο και σε όλους τους Έλληνες είναι να παραδώσουν την εξουσία όσο γίνεται γρηγορότερα. Ίσως τότε ο Ελληνικός λαός να τους αναγνωρίσει κάτι το θετικό και να τους κρίνει με επιείκεια..

    Με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ανώνυμε babis.

    Μάλλον άλλο κείμενο διάβασες.Αυτό γράφει ξεκάθαρα για εθνική οικονομική… «dream team».
    Το άρθρο δεν προσωποποιεί αλλά ενδεικτικά αναφέρει την λέξη ..ένας.
    Συγκεκριμένα γράφει : "Τι εννοώ ; Ας πάρουμε το παράδειγμα ότι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος Πρωθυπουργός της χώρας μας , εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αναλαμβάνει ο ίδιος το υπουργείο Οικονομικών , βασιζόμενος στην συνεργασία και την βοήθεια Ελλήνων καταξιωμένων και διεθνώς αναγνωρισμένων από την οικονομική κοινότητα.
    Εννοεί να πάρει ο ίδιος την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ευθύνη και όχι κάποιος υπουργός ,όπως συνήθως γίνεται στα μεταπολιτευτικά χρόνια.
    Αν νομίζεις ότι είναι εύκολο, γιατί δεν το έκαμαν διάφοροι πρωθυπουργοί που έχουν παρελάσει όλα αυτά τα χρόνια;
    Αν το έκανε κάποιος θα έπαιζε την πολιτική του καριέρα κορώνα -γράμματα.
    Στην συνέχεια το κείμενο γράφει:
    "Θα συναινούσαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι στο έργο αυτής της εθνικής οικονομικής… «dream team» ;"
    Εάν κρίνω από τις μικροκομματικές και φανατικές απόψεις σου, ...μάλλον ΟΧΙ.
    Τουλάχιστον ... μάθε να διαβάζεις Ελληνικά ....babis
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ babis
    Εάν σου ευχηθώ να πας να ...... έχω την εντύπωση ότι θα σου κάνω χάρη λόγω του πρότερου δημοσιευμένου βίου σου.
    Ή δεν έχεις καταλάβει την κατάσταση την οποία ζούμε ή είσαι τόσο ....... που βλέπεις ότι η παραίτηση Καραμανλή είναι μόνη λύση για τα αδιέξοδα της χώρας και το δημόσιο χρέος.
    Άσχετα τι πιστεύεις και τι προσπαθείς να επιτύχεις αυτό που παρουσιάζεις δεν είναι διάλογος.
    Ό άνθρωπος κάνει μια ανάλυση της κατάστασης μας και προτείνει πιθανές λύσεις με την βοήθεια όλων των σκεπτόμενων πολιτών της χώρας.
    Μας έχεις σκοτίσει τα ....... με την παραίτηση της κυβέρνησης και την επιστροφή του Πασοκ σαν την μόνη λύση στα αδιέξοδα.
    Ξεχνάς ότι η κυβέρνηση είναι νόμιμα εκλεγμένη και έχει κάθε δικαίωμα να κυβερνήσει.
    Εμείς βγάλαμε το Πασοκ επί αρκετές τετραετίες και βλέπουμε την κατάσταση που ζούμε σήμερα για αυτό και δεν το ξαναβγάλαμε στις προηγούμενες εκλογές.
    Τι νομίζεις ότι άλλαξε από τότε.
    Η σύνθεση του κόμματος???
    Η μακρόπνοη πολιτική του ??
    Ή μήπως κάποιος από αυτούς ¨έχει δουλέψει¨ ?????????
    Τι είναι αυτό που το κάνει να διαφέρει από την ΝΔ ????
    Να είχε αρχηγό κάποιον σαν τον κ. Α. Παπαδόπουλο να το σκεφτούμε αλλά με τον κ. Παπανδρέου τον κ. Βενιζέλο τον κ. Παπακωνσταντίνου τον κ. Καρχιμάκη και τις γνωστές κυρίες δεν βλέπω καμία διαφορά.
    Για αυτό σταμάτα να μας ζαλίζεις εκτός και αν μπορείς να προσφέρεις κάτι στους προβληματισμούς του διαχειριστή.
    Αυτή την στιγμή από το συνοικέσιο αυτή είναι η νύφη. Και το διαζύγιο δεν είναι πάντα η πιο σωστή λύση.
    -Εντίμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί μας βάζεις στα δύσκολα ρε φίλε politis-gr τέτοιες ημέρες. Ούτε το κοτόπουλο δεν προλάβαμε να καταπιούμε.Ωχ Παναγιά μου.
    Χάθηκε κανένα πιο λάιτ άρθρο.
    Και για να μιλήσουμε και πιο σοβαρά θα τολμήσω να σου απαντήσω στα ερωτήματά σου.Λοιπόν ΟΧΙ σε όλα δυστυχώς φίλε μου.Ο οπορτουνισμός ζει και βασιλεύει και στους πολιτικούς και σε εμάς τους πολίτες. Η κατηφόρα είναι βαριά σαν .....του τσολιά.
    Και από πάνω σκούζουμε ..." Πονάνε ωρέ τα παλληκάρια"
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οχι δεν είμαστε έτοιμοι.
    Αλλά αυτά έπρεπε να τα πει ο Καραμανλής από την αρχή.Και έπρεπε να μην ανέχεται τους γνωστους - αγνωστους καταστροφείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μονο απο τυχη η' απο σποντα (συμφεροντα καποιον αλλων ισχυροτερων) θα μας βγαλουν απο το αδιεξοδο.Εμεις δεν μπορουμε!!! Ελειψη συνενοησης,συμπνειας,ικανοτητων ( το πιο σοβαρο προβλημα τουλαχιστον για τους πολιτικους),επαφης με την πραγματικοτητας,ζωτικου χωρου,παραγωγης (αληθεια τι παραγωμε?),διορατικοτητας,
    σχεδιασμου,τι αλλα?ΑΝ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΤΙ ΓΡΑΦΤΕ ΤΟ ΕΣΕΙΣ!
    Η προταση του πολιτη ειναι η μονη που μπορει ισως να φερει την σωτηρια αλλα ποιος θα την πραγματοποιησει?ΕΡΗΜΙΑ!!
    Ακουγομαι πεσσιμιστης?ισως,αλλα φως δεν βλεπω "..ωρε παιδια 40 χρονια κλεφτης τον υπνο δεν εχορτασα...) που ελεγε και ο γερο-Δημος.Αχ μωρε ψυχοπλακωνομαι μερες που ειναι.
    "GOD SAVE THE QUEEN.." Aλλα αν η Queen ειναι ηδη νεκρη ουτε ο θεος δεν την σωζει. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προπαγανδιστές για γέλια και για κλάματα


    Για δύο και πλέον εβδομάδες οι Έλληνες γίνονται μάρτυρες μίας πρωτόγνωρης για την Ελλάδα "εξέγερσης". Άριστα σχεδιασμένη, καλά οργανωμένη και συντονισμένη μετέτρεψε την χώρα σε ερείπια. Κατέστρεψε περιούσιες μεροκαματιάρηδων, μικρο εμπόρων και άφησε χιλιάδες ανέργους. Τα χρυσά γκέτο της Φιλοθέης, του Ψυχικού και της Πολιτείας που θα έπρεπε να είναι ο λογικός στόχος μιας "ταξικής" εξέγερσης εξακολουθούν να είναι φωτισμένα και όμορφα σαν να μην συνέβη τίποτα. Στην οδό Φιλαδελφέως στο Κεφαλάρι ούτε ένα κάδος σκουπιδιών δεν κάηκε. Τα μικρομάγαζα διαγουμίστηκαν κανονικά. Κανείς από του αγριεμένους "νέους" δεν άγγιξε τα Χοντος η το Αttica ή τον περιώνυμο Mall. Συστηματικά, μεθοδικά το εμπόριο των μικρομεσαίων καταστράφηκε για να κάνει χώρο στα πολυεθνικά μεγαθήρια.

    Ο γνωστός και μη εξαιρετέος φραγκολεβαντίνος Σωμερίτης μας είχε προειδοποιήσει από τις σελίδες του Βήματος όταν για πολλοστή φορά ο Καραμανλής συναντήθηκε με τον Πούτιν.

    Με ολίγη ομόδοξη Ορθοδοξία και με τη γενική αίσθηση ότι με αυτά τη «φέρνουμε» στους μισητούς Αμερικανούς και στους ανθέλληνες Ευρωπαίους- μείον ο Σαρκοζί, αλλά ως πότε; Δοκίμασαν το «κόλπο» ο Νάσερ και ο Μακάριος. Απέτυχαν. (Το Βήμα 30/4/2008)


    Ο Νάσερ άρπαξε τον πόλεμο των "έξη ημερών" ο Μακάριος άρπαξε το πραξικόπημα του 74 και σήμερα ο Καραμανλής αρπάζει την μήνη των κουκουλοφόρων αντιεξουCIAστων.

    Μαζεύτηκαν όλα τα λιανοτούφεκα της νεοταξίτικης διανόησης να μας το κάνουν όμορφο. Να ερμηνεύσουν τα γεγονότα ώστε να τα καταλάβουμε καλύτερα.

    Ο Μπουκάλας έσπασε πλάκα από την Καθημερινή (19/12/08) προσπαθώντας να μας διασκεδάσει και να μας χλευάσει μιλώντας για τους "έξωθεν οχτρούς" και "έξωθεν επεμβάσεις", για πράκτορες σκοτεινούς και φοβερούς, για μυστηριώδεις χημικές ουσίες και για τραμπούκους εισαγμένους από Ιταλία, μεταμφιεσμένους σε Αγιοβασίληδες . Ξέχασε να μας πει για το δολάριο που λαδώνει την προπαγανδιστική μηχανή, αλλά δεν πειράζει αυτό μας το είπε η κυρία Plame.

    Ο Γιανναράς τα φόρτωσε στον δύστυχο Αλαβάνο και στον πεθαμένο φασισμό.

    Ανενδοίαστα και ανερυθρίαστα, θα έλεγα. Την περασμένη Κυριακή η πρώτη αντίδραση του Αλαβάνου μετά τη δολοφονία του μαθητή ήταν να δηλώσει ότι στη σημερινή Ελλάδα «είναι κακούργημα να είσαι νέος». Να πει, δηλαδή, στα παιδιά όλης της χώρας ότι ένα παιδί δολοφονήθηκε όχι επειδή το σκότωσε ένας δολοφόνος αλλά επειδή ήταν παιδί.


    Αλλά ο πραγματικά ωραίος. Ο απόλυτος ρέκτης είναι ο φιλόσοφος, συγγραφέας, ποιητής, ξερόλας Δήμου. Διαβάστε και προσοχή μην τρελαθείτε.

    Ο θάνατος του Αλέξη ήταν η αφορμή. Ποιες ήταν οι αιτίες; Η τριτοκοσμική καθυστέρηση της χώρας, η περιθωριοποίηση των νέων, η απίθανη μουσειακή παιδεία μας (19ος αιώνας: αποστήθιση και απομνημόνευση!), ο αυταρχισμός, η φαυλότητα και ανικανότητα του κράτους, η ατιμωρησία των πάντων;

    Ιστορικοί του μέλλοντος εδώ ξεκινάτε εσείς!
    Και ψυχίατροι του παρόντος συμπληρώνουμε εμείς!

    Για όλα φταίει η παιδεία, του έχει κάτσει στο στομάχι η απόσυρση του βιβλίου αίσχους, η αποστήθιση και η απομνημόνευση. Οι αγωνιστές του 114 θα ήταν από άλλο ανέκδοτο. Φαίνεται η αποστήθιση και η απομνημόνευση του 60 ήταν καλής ποιότητας. Μέσα στις βίαιες συγκρούσεις του τότε δεν είχε σπάσει ούτε μία βιτρίνα στην Πανεπιστημίου και στην Σταδίου. Εποχή που η καταστολή δεν καταλάβαινε και πολλά πράγματα από δικαιώματα και σχετικές παρλαπίπες. Αν δεν πιστεύει! Ας ρωτήσει τον Φαράκο ή τον Καρκαγιάννη ή το Θεοδωράκη να του πουν. Η "απίθανη μουσειακή παιδεία μας". Εδώ το χολερικό φωτισμένο κολεγιόπαιδο αρλουμπολογώντας έχει ξεπεράσει τον εαυτό του. Την δεκαετία του 60 το Δημόσιο Σχολείο ήταν πανίσχυρο. Οι μαθητές του σάρωναν το βραβεία της Μαθηματικής Εταιρείας και περνούσαν στα Πανεπιστήμια με το σπαθί τους. Τα ιδιωτικά, Λύκειο Μακρή, σχολή Μωραΐτη, Μαρούδα, Λαζαροπούλου, Τυχόπουλου ήταν το καταφύγιο των ανικάνων και των ηλιθίων που έπρεπε να δώσουν απολυτήριες εξετάσεις ώστε τα απολυτήρια τους να είναι ισότιμα των απολυτηρίων του Δημοσίου. Όσον αφορά το Αμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών, από ότι μου λένε οι παλαιότεροι, απλά ξέρανε ότι υπάρχει. Το μόνο που ζήλευαν ήταν το γήπεδο μπάσκετ με το παρκέ που όμως δεν το έσωζε από την ομάδα του 10ου.

    Φαίνεται ότι τα λιανοντούφεκα της Νέας Τάξης, Μπουκάλας, Δήμου, Γιανναράς δεν έχουν κατορθώσει να πείσουν τους Έλληνες ότι αυτό που ζούμε και και βιώνουμε τις τελευταίες ήμερες είναι έκρηξη οργής. Ο Έλληνας βλέπει, ακούει, μαθαίνει. Το διαδίκτυο είναι όργανο ανατροπής αλλά και πληροφόρησης. Οι Έλληνες κατάλαβαν ότι η Ελλάδα δεν έπεσε θύμα οργής ενός τυχαίου πλήθους που εξοργίστηκε από ένα φόνο, άλλωστε δεν είναι ο πρώτος φόνος. Ο Μπουκάλας μιλάει ειρωνικά για "έξωθεν οχτρούς". Αποφεύγει όμως να εξηγήσει μερικές απορίες που βασανίζουν το μυαλό των τρισκατάρατων νοικοκυραίων. Που βρέθηκαν οι χιλιάδες πέτρες μέσα σε μία τσιμεντούπολη όπως η Αθήνα; Που βρέθηκαν οι χιλιάδες βόμβες Μολότοφ την επομένη του θανάτου του Αλέξη; Που βρέθηκαν τα πανίσχυρα λαιζερ που λούζαν τους άνδρες της αστυνομίας;

    Επιστρατεύθηκε λοιπόν ο πολύς Παπαχελάς που βλέπει οράματα και ακούει φωνές να μας διασκεδάσει. Με άφθονη ειρωνική διάθεση από τις στήλες της Καθημερινής (24/12/08) μας έριξε το ακόλουθο ευτράπελο και διασκεδαστικό.

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο εγγονός του ιστορικού σταθμάρχη της CIA Toμ Καραμεσίνη, ο Τζέρι Καραμεσίνης, εμφανίσθηκε προχθές στη Νομική Σχολή και πέταξε δύο μολότοφ στη Σόλωνος. Ανήκε σε μια ειδική επιχειρησιακή ομάδα του αμερικανικού Πενταγώνου, που έχει ως σχέδιο να κάψει σιγά - σιγά ένα μεγάλο μέρος ελληνικού εδάφους και στο τέλος να πυρπολήσει το ελληνικό κομμάτι του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για καλά μελετημένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας...

    Ξέχασε να προσθέσει ότι ο ιστορικός σταθμάρχης της CIA Τομ Καραμεσίνης ήταν και ο υποδιευθυντής (Deputy) της CIA επικεφαλής της Chile Task Force που ανέτρεψε τον Allende.
    Ο Παπαχελάς αφου είδε τον Τζέρι έξω από την Νομική Σχολή μάλλον θα σταμάτησε να πιάσει ψιλοκουβέντα μαζί του και κόλλησε εκεί.

    Αν είχε προχωρήσει πιο κάτω, στην γωνία Σίνα και Ακαδημίας μπροστά στο καμένο κτίριο του Πανεπιστημίου θα είχε δει το φάντασμα του Allende να περιφέρεται μελαγχολικό. Να κοιτάζει τις καταστροφές και να θυμάται την απεργία των φορτηγατζήδων, την απεργία της κατσαρόλας, και το αντιεξουCIAστικό παρακράτος του Patria Y Libertad, τότε η πατρίδα φοριόταν, πατριώτες εναντίον των απάτριδων κομουνιστών, όλα καλοστρωμένα από τον θείο του Τζέρι που μαζί με το δημοσιογραφικό συγκρότημα El Mercurio δημιούργησαν το ανάλογο χάος ώστε να περάσουν τα άρματα του Pinochet.

    Λίγο ποιο κάτω θα είχε δει τα φαντάσματα του Chris Woodhouse και Kermit Roosvelt να κάθονται στα σκαλάκια της Ακαδημίας και συγκινημένοι να θυμούνται τις ωραίες εκείνες ημέρες που η επιχείρηση Ajax στο Ιράν ανέτρεψε τον κακό δαίμονα των πετρελαιάδων, πάλι τα πετρέλαια στη μέση, Μοσσαντέχ.
    Γεμάτοι υπερηφάνεια βλέπανε τους εγκάθετους να καταστρέφουν, να καταστρέφουν και αναπολούσαν το τότε. Όταν ο ένας από την Κύπρο και ο άλλος στο πεδίο της μάχης του Ιράν πλήρωναν τον υπόκοσμο και τους μπαχαλάκηδες της Τεχεράνης να καίν να λεηλατούν και να καταστρέψουν ώστε ο σατανάς Μοσσαντεχ να ανατραπεί και να επιστρέψει ο εκλεκτός του αμερικανισμού Σάχης.

    Ο Παπαχελάς μπορεί να το παίζει αυθεντία αλλά την εποχή του διαδικτύου δεν υπάρχουν αυθεντίες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης.
    Είτε του αρέσει του Παπαχελά είτε δεν του αρέσει. Η Ελλάδα αυτή την στιγμή υφίσταται επίθεση ανατροπής. Τα διαμάντια του στέμματος της CIA για το σήμερα θα ανοίξουν μετά εξήντα ή εκατό χρόνια. Υπάρχουν τόσα πολλά ιστορικά προηγούμενα και η μεθοδολογία της ανατροπής έχει τόσο μεγάλη βιβλιογραφία που ότι και να γράφει μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει. Η κατάντια του όμως να προσβάλει την νοημοσύνη μας για "μιά έπαυλι στόν Νείλο, ένα μέγαρον στήν πόλιν" είναι για κλάματα.

    http://tabouri.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επίθεση με laser δεχθήκανε οι άνδρες της Ελληνικής αστυνομίας. Η δύναμη της ακτίνας, η ένταση του φωτός και η απόσταση δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Το laser που χρησιμοποιήθηκε δεν είναι αυτό το μικρό και χαριτωμένο πραγματάκι που χρησιμοποιείται για να δείχνουν στον πίνακα οι καθηγητές της σχολής Μωραΐτη ή στα στριπτιτζιδικα οι μπράβοι για να σημαδεύουν τα κορίτσια ότι ο πελάτης με την "κάρτα χορού"(sic) περιμένει.

    Εδώ έχουμε ισχυρό όπλο, Laser Dazzler, το οποίο δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο. Άρα κάποιοι το προμήθευσαν στους αντιεξουCIAστες για να πειραματιστούν πάνω στους άνδρες των ΜΑΤ.

    Φυσικά οι αρλουμπολόγοι και οι φαφλατάδες και διάφοροι ξερόλες το πέρασαν στα αζήτητα. Είναι τόσο απασχολημένοι να μας πείσουν ότι ήταν μία "αυθόρμητη" εξέγερση που δεν ασχολούνται με μικρο λεπτομέρειες. Καλά όλοι οι άλλοι με τις περιορισμένες δυνατότητες. Ο κύριος Δήμου δεν έψαξε μέσα στους 20000+ τόμους της βιβλιοθήκης του για να βρει κάτι και να μας φωτίσει όπως φωτίστηκαν οι άνδρες των ΜΑΤ.

    http://tabouri.blogspot.com/2008/12/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ κύριε..

    Δυο τρία σημεία για αυτούς που μου έκαναν την τιμή και ασχολήθηκαν με την ταπεινότητα μου….
    - Είτε drean team η χωρίς team όταν είσαι επικεφαλής μιας τέτοιας προσπάθειας και αναλαμβάνεις μια τέτοια αποστολή , η εργασία θα πρέπει να είναι εξουθενωτική, συνεχής και πολύ σκληρή (προσέχω τα επίθετα που γράφω ).Κάτι τέτοιο δεν έχω πειστεί ότι υπάρχουν στην περίπτωση μας ….
    - «Προτέρου δημοσιευομένου βίου μου(?)(?)!!!! Αν εννοείς τις αθλιότητες που διάφοροι εγκάθετοι της Δεξιάς η της ακροδεξιάς, για να μειώσουν την αξιοπιστία μου με επιμονή και φασιστικό τρόπο έγραφαν σε βάρος μου , πάνω σε ότι έγραφα, δεν με πτόησαν. Είμαι εδώ και δίνω τον αγώνα μου γιατί έχω πίστη στην πατρίδα μου αρχικά και στη συνέχεια στη μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη. Πιστεύω δε ότι διαχρονικά από την απελευθέρωση του 1821 , η Δεξιά σαν νοοτροπία και συμπεριφορά με τις αδελφούλες της , Χουντοδεξια , Λαϊκή Δεξιά Ακροδεξιά κλπ , επισώρευσαν τόσα δεινά στον τόπο μας και είναι υπεύθυνες διαχρονικά για κάθε ακρωτηριασμό του Έθνους μας με αποκορύφωμα την Κυπριακή τραγωδία.
    - Όσο αφορά τις συγκρίσεις των κυβερνήσεων, η χειρότερη κυβερνητική περίοδος επί ΠΑΣΟΚ αντικειμενικά ήταν πολύ καλύτερα και αν όχι άλλο δεν υπήρχαν τόσα αδιέξοδα με την σημερινή αθλιότητα.
    Παρατηρώ ότι μετά τον Στρατηγό Άνεμο και την ανικανότητα που επεδείχθη γενικά στο να «χωρίσουμε δυο γαιδάρων άχυρα» ενέσκηψαν οίκαδε οι μεγάλοι πράκτορες της CIA για να κάμουν μπάχαλο τη χώρα!!!!
    Έλεος ρε παιδιά!!! Πολύ απλά γιατί δεν τους συλλαμβάνει.? .Έχει το κράτος τους μηχανισμούς την ΚΥΠ, την ασφάλεια , όλοι αυτοί δικά της, καταδικα της παιδιά δεν είναι? Μη μου πει κανένας ότι είναι του ΠΑΣΟΚ ε ?
    Τελικά έχουμε χάσει το μέτρο ορισμένοι η διαβάζουν πολύ αστυνομικά μυθιστορήματα!!!!

    Πάντα με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O babis σαν απλός πολίτης βλέπει τα άπλα πράγματα στην διάσταση τους άπλα. Τώρα από σενάρια υπάρχουν πολλά ανάλογα με την φαντασία του καθενός, λίγο δύσκολα όταν επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα άλλα με λίγη προσπάθεια όλο και κάτι γίνεται.
    Τώρα το πόσο πιστευτά είναι το δείχνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις, αύριο οι κάλπες και πάντα τα δεινά στη πλάτη του Ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ babis
    Κάθισα το απόγευμα και έκανα ένα ψάξιμο στα σχόλια στο press-gr εκεί γύρω στον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2008 για να ξαναθυμηθώ τις υπογραφές:
    Πάντα με εκτίμηση
    babis.

    Αν σου αναρτήσω τι ξεσήκωσα για μια μέρα μόνο θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις.
    Και κάνω την απλή ερώτηση η οποία με απασχολούσε και τότε:
    Γιατί αφού αντιμετωπίζεις πρόβλημα συκοφάντησης δεν κάνεις ένα προφίλ έτσι ώστε να ξέρουμε ότι αυτά που λες τα λέει ο ¨συγκεκριμένος¨babis και όχι ο με τα ¨ίδιαίτερα ερωτικά¨ η ο ¨με το Πασόκ¨ ή ο ¨κατά του Πασόκ¨.
    Πάντως το user name babis οδηγούσε εδώ http://www.thewillpower.org/
    Και εδώ http://lemonparty.org/
    Και κάποιος άλλος bloger ασχολήθηκε με την παρουσία σου εδώ http://hdermi.blogspot.com/2008/02/blog-post_4460.html

    Τελικά ξεκαθάρισε ποιος και τι είσαι από όλους για να μπορούμε να συζητάμε.
    Αυτό είναι δικό σου???
    Αγαπητοί και εξαιρετικοί μου φίλοι
    Σημαντικά νέα και διαπιστώσεις πάντα.
    Ερωτηματικά και απορίες προκαλεί όχι μόνο στους απέναντι αλλά και μέσα στο κόμμα μου , η εμμονή του αποτυχημένου προέδρου κ. Παπανδρέου, να επιτίθεται εναντίον του κ. Βενιζέλου, σε μια προσπάθεια ανέγερσης διαχωριστικού και αδιαπέραστου τείχους ανάμεσα στα δύο κόμματα , χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί από πλευράς του οι συμμαχίες που θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ στα έδρανα της εξουσίας.
    Ας μην αντιλεχθεί ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντικειμενικό σκοπό να διαχειριστεί ή να συνδιαχειριστεί εξουσία» διότι τάχατες «η εξουσία δεν αποτελεί αυτοσκοπό για το κόμμα» διότι αν πάρουν είδηση οι ψηφοφόροι ότι ο αρχηγός σκέφτεται έτσι τότε, ενδεχομένως γρήγορα, θα επαληθευτεί η κ. Παπαρήγα ότι… αλλού τις πορτοκαλιές τις καλλιεργούν για να κάνουν πορτοκάλια και όχι… κουραμπιέδες..! ………………………………………………………………………………
    Πάντα με εκτίμηση
    babis
    26 Φεβρουάριος 2008 6:15 μμ
    -------------
    Επειδή υπάρχουν και άλλα πολλά και ¨ακατονόμαστα¨ ξεκαθάρισε την θέση σου για να τελειώνει αυτή η ιστορία.
    Κανένας σωστός άνθρωπος δεν θα ανεχότανε τέτοια εκμετάλλευση της υπογραφής του.
    Κάνε ένα απλό ανώνυμο προφίλ και υπέγραφε υπεύθυνα αυτά που γράφεις.
    Τέλος θέματος και συγνώμη για το σοκ αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να εκμεταλλευτεί την υπογραφή σου και να το κάνει εδώ μέσα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ κύριε gnik..

    Χαίρομαι και μεγάλη μου η τιμή που ασχολήθηκες μαζί μου…
    Έτσι θα σου δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσεις το μέγεθος της συκοφάντησης μου και της αποδόμησης μου για τις ιδέες μου.
    Οι παλιοί στο press-gr ξέρουν.. και κυρίως οι « the bloopers team» το λένε καθαρά στα σχόλια που είδα…
    Δεν με πτόησε όμως η επιχειρούμενη γελιοποίηση μου τότε ..Συνεχίζω όπου βρω πρόσφορο και ευπρεπές χώρο…
    Όσο αφορά την ανωνυμία μου , την διατηρώ και επιμένω σε αυτή με την μορφή που την έχω καθιερώσει ,σεβόμενος το δημόσιο αυτό χώρο. Τώρα αν κάθε μορμολύκειο την διαστρεβλώνει , ας κρίνουν οι αναγνωστες.. Πάντως εγώ παραμένω σταθερός στις απόψεις μου διαχρονικά και αγωνίζομαι γιαυτες κάτι που το ξέρουν όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί μου…

    Με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @babis
    Τελικά κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις
    Εγώ δεν είπα να αφήσεις την ανωνυμία σου.
    Είπα να κατοχυρώσεις την υπογραφή σου και σου έγραψα και οδηγίες.
    Τώρα το στυλ εγώ θα υπογράφω έτσι και ας με συκοφαντούνε δεν το ¨πιάνω¨ γιατί τόση επιμονή ????
    Σου αρέσει να ¨παίζει¨ κάποιο μυστήριο γύρω από την υπογραφή babis ?????
    Τέλος πάντων κάνε ότι θέλεις απλώς ήθελα πολύ καιρό τώρα να σε ρωτήσω τα συγκεκριμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μια τέτοια κίνηση νομίζω ότι θα ήταν αυτό που χρειάζεται η χώρα μας στην δεδομένη στιγμή.
    Το ζήτημα είναι ότι δεν θα υποστηριχτεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και πιθανά να συμπαρασύρουν και μια μερίδα εξαρτημένων κομματοντόπερμαν και κομματοκανίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!ΠΟΛΙΤΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΕΥΤΥΧΙΑ,ΥΓΕΙΑ,ΕΥΗΜΕΡΙΑ,ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ!!
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΕΔΕΙΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!! ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΨΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Αλογοσκούφης έχει ιδιαίτερα αξιόλογες σπουδές στην Οικονομία. Το επιστημονικό του έργο είναι ήδη διεθνώς αναγνωρισμένο.

    Η αποτυχία του στο Υπουργείο Οικονομικών (ή έστω το ανεπαρκές έργο του για να μη φανούμε εντελώς ισοπεδωτικοί) δε μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά πέρα από την έλλειψη πολιτικής βούλησης, τόσο δικής του όσο και του πρωθυπουργού.

    Επομένως, η ενδεχόμενη ανάληψη του υπουργείου από τον (μη έχων -εκτός των άλλων- τις απαραίτητες οικονομικές γνώσεις) Καραμανλή δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από μια κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά άνευ ουσίας. Εκτός αν υπάρξει πραγματική πολιτική βούληση αυτή τη φορά που προσωπικά αμφιβάλλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. me pano apo 10 dis tokous ton xrono gia ta daneia perasmenon eton, sto meso oikonomikis krisis,me paixnidia kerdoskopias me to petrelaio,tin pieseis funds pou exoun politiki skopefsi kai me tin forologiki asinidisia tou ellina,mono o houdini tha mporouse na kanei kala tin xora mas..

    makari na epilegan texnokrates me koinoniki sinidisi gia ipourgous(se kapoious tomeis), alla kai otan prospathisan na to kanoun ayto,ekanan lathi,epilegontas kapoious pou eite megalosan mesa se "giala",eite kapoies metriotites tou komatatikou mixanismou me kalo PR..

    to mono pou isos mas sosei einai enas ipourgos oikonomias me anoixto mialo,gnoseis kai gnorimies kai ena poli kalo team dipla tou, apo atoma pou tha epilegoun gia tis ikanotites tous kai oxi gia to fronima tous(kai me tin seira tous tha timisoun tin apostoli tous)..

    ..oso gia ton ektimisi babis, as ton akousei kapoios kai as rixei ton karamanli kai na ferei ton papandreou gia na iremisei apo tis emmones pou exei..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. o babis ρίχνει σεντόνια εκτός θέματος κι έχει εμμονές.


    δε του περνάνε οι εμμονές γιατί φαίνεται από τα εκφραστικά του μέσα ότι είναι μεγάλος κι αφού δεν τις έχει ξεπεράσει ακόμη βράσε ρύζι.


    είναι κουραστικός, μονότονος και πολύ βαρετός. κλασικός πασοκικός λόγος, στολισμένος με φιοριτούρες. ουσία υπομηδενική, γραφείο τύπου του πασοκ έχει καταντήσει.


    ότι κακό "πέφτει" στο κεφάλι του μόνος του το φέρνει.


    είναι άκρως εκνευριστικός, δεν καταλαβαίνει (όπως κι ο γιωργάκης) και νομίζει ότι κατέχει το μονοπώλιο της αλήθειας.


    αν δεν ήταν θλιβερός θα ήταν καταγέλαστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή