Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Η αποδόμηση ενός ….«Μεσσία».


Ο σκεπτικισμός και η αβεβαιότητα έχουν αντικαταστήσει το χαμόγελο του Αλέξη Τσίπρα τις τελευταίες εβδομάδες. Η περίοδος του μέλιτος φαίνεται ότι έχει παρέλθει και ο 34χρονος πολιτικός, που συμβόλιζε την ελπίδα αναγέννησης της Αριστεράς (για τους πιο υπερβολικούς και του σαθρού πολιτικού συστήματος) και της αλλαγής, φαίνεται ότι έχει χάσει το κέφι του, καθώς γίνεται για τα καλά κοινωνός των προβλημάτων ενός προέδρου κόμματος.

Τα κολακευτικά σχόλια των ΜΜΕ έδωσαν τη σκυτάλη στις επικρίσεις, τα δυσθεώρητα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις (…!) ψαλιδίστηκαν και ο πολιτικός σχηματισμός επιστρέφει, σύμφωνα με ευρήματα κάποιων εταιρειών, στην τέταρτη θέση.

Στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ τους πρώτους μήνες της προεδρίας Τσίπρα ,είχαν φέρει ένα πρωτόγνωρο κύμα ενθουσιασμού που μετατράπηκε σταδιακά σε άγχος για τη διατήρησή τους, από το νεαρό πρόεδρο και το επιτελείο του.

Εν τω μεταξύ σταμάτησαν σχεδόν απότομα και οριστικά -από τη στιγμή που το ΠαΣοΚ πέρασε ….μπροστά στις δημοσκοπήσεις (……! )- και τα ρεσάλτα φιλίας που είχαν ανατεθεί στον κ. Σκανδαλίδη.

Κάτι οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα ,τύπου … «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση», κάτι η συμμετοχή του πατέρα του στην εταιρεία του κ. Θεοδωρόπουλου που ενεπλάκη στη αγορά του Ολυμπιακού ακίνητου από την μονή Βατοπαιδίου (και που προκάλεσε διαφόρους ….παράξενους συνειρμούς), συνέβαλαν στην απότομη αποκαθήλωση του θείου βρέφους των ΜΜΕ.

Αυτά που τον ανέβασαν, αυτά και τον κατεβάζουν. Κάτι σαν …πολιτικό ασανσέρ.

Παράλληλα, η πτέρυγα των Ανανεωτών στο ΣΥΝ τον αμφισβητεί ευθέως. Η εσωκομματική αντιπολίτευση κατηγορεί προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, για έλλειμμα δημοκρατίας στο κόμμα, αλλά και υποβάθμιση των κορυφαίων οργάνων στη διαμόρφωση των πολιτικών επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα η κοινή γνώμη ζώντας τα κουκουλοφόρα φασιστοειδή αθύρματα απέδωσε δυο …πολιτικούς χαρακτηρισμούς. «Σιγανοπαππαδιά» και «πατρόνος». Το δεύτερο αφορούσε τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο αφορούσε τον ...εν δυνάμει συνεταίρο του.

Ο πιο... πρόσφατος πονοκέφαλος, όμως, του Αλέξη Τσίπρα έχει να κάνει με το νέο γήπεδο του ΠΑΟ στο Βοτανικό.

Έξαλλοι είναι οι οπαδοί του συλλόγου με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, καθώς θεωρούν ότι με τις ενέργειες τόσο του ίδιου και του κόμματός του, όσο και με τις δραστηριότητες της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», στην οποία είναι επικεφαλής στο δήμο της Αθήνας, βάζει συνεχώς εμπόδια στην πρόοδο των εργασιών με διάφορα προσχήματα.

Ήδη, κατά τη διάρκεια αγώνα, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο πανό, που έγραφε «Τσίπρα, η Θύρα 13 δεν ξεχνά!!! Θα μας βρεις μπροστά σου. Θα δεις τα ποσοστά σου»...

Υπό το πρίσμα της …καθόδου στο Άδη , είναι φανερό ότι ο πολιτικός μέντορας του κ. Αλαβάνος, με ενέργειες και πρωτοβουλίες παίρνει ξανά το παιχνίδι στα χέρια του, ώστε να σταματήσει η κατρακύλα. Τσίπρας ήταν και …ξεφούσκωσε !

Πηγή : «paraskinio»

22 σχόλια:

  1. Εμπρός της γης οι κολασμένοι, λάθος, τα κομματόσκυλα ήθελα να πω, εμπρός της γης οι έμποροι των ιδανικών, εμπρός της γης οι έμποροι των ιδεολογιών, εμπρός της γης οι ξεπουλημένοι.
    Εμπρός να κλείσετε τα Δημόσια Δημοτικά σχολεία.
    Εμπρός να κλείσετε τα Δημόσια Γυμνάσια.
    Εμπρός να κλείσετε τα Δημόσια Λύκεια.
    Εμπρός να κλείσετε τις Σχολές Ανώτερης Δημόσιας Εκπαίδευσης.
    Εμπρός να κλείσετε τις Ανώτατες Σχολές Δημόσιας Εκπαίδευσης.

    Άθλιοι το πιστεύω σας είναι, Κλειστό Δημόσιο Σχολείο = Καλό Σχολείο, μέχρι νεοτέρας γιατί εξυπηρετεί εσάς προσωπικά και την ατομική προβολή όσων συμβάλανε στο κλείσιμο του απέναντι στο Κόμμα, γιατί το Κόμμα χαϊδεύει τα αυτιά όσων διατηρούνε το Σχολείο κλειστό.
    Άθλιοι, που κλείνετε τα παντός είδους Σχολεία γιατί αυτό εξυπηρετεί τις Τρέχουσες ανάγκες του Κόμματος.
    Άθλιοι, που θα ξεπουλήσετε όλους όσους συμμετέχουν στο κλείσιμο των Σχολείων όταν, Οι Όποιες Ανάγκες Του Κόμματος το επιβάλουν.
    Άθλιοι, μήπως, λέω μήπως, υπάρχουν και οικονομικά κίνητρα που παρέχονται από αυτούς που έχουν άμεσα οικονομικό συμφέρον να υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο το ήδη για πολλούς λόγους υποβαθμισμένο Δημόσιο Σχολείο;
    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι αυτοί που έχουν οικονομική άνεση μπορούν τα παιδιά τους να τα σπουδάσουν οπουδήποτε και χωρίς να χάσουν ούτε μια ώρα μαθημάτων,
    έτσι που δυο παιδιά ίδιας ηλικίας, με τις ίδιες καλές μαθησιακές ικανότητες, το ένα που πηγαίνει σε πληρωμένη ιδιωτική εκπαίδευση να τελειώνει κανονικά, ενώ το άλλο που πηγαίνει σε Δημόσιο Σχολείο, επειδή το θέλετε εσείς μπορεί να χάσει και ένα και δυο χρόνια.
    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει να χάνεις αυτά τα χρονικά διαστήματα στην πιο παραγωγική σου ηλικία, και όμως εσείς αυτό το θεωρείτε παράπλευρες απώλειες που επιτρέπονται στην αγωνία σας, για προσωπική, και παντός είδους ανέλιξη.
    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι αυτοί που έχουν την οικονομική άνεση έχουν τις διασυνδέσεις να τακτοποιήσουν τα παιδιά τους μετά από τις σπουδές τους αμέσως γιατί έχουν τους φίλους και τις γνωριμίες.
    Άθλιοι, αυτού του είδους το παιχνίδι συναναστροφών υψηλού επιπέδου δεν παίζετε μέσα στα καλά πληρωμένα Ιδιωτικά Σχολεία;
    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι η μοναδική ελπίδα του φτωχού να κάμει το παιδί του δυο βήματα παραπέρα είναι το Δημόσιο Σχολείο, και αυτό το Δημόσιο Σχολείο μέχρι τώρα και με τις όποιες και πολλές ατέλειες του, είχε να δείξει θαύματα στον τομέα αυτό.
    Άθλιοι, μήπως αυτά τα θαύματα σας ενοχλούν και με το πρόσχημα της βελτίωσης, θέλετε εσείς και οι Πάτρωνες σας να σταματήσει αυτό το κακομοιριασμένο Δημόσιο Σχολείο να δίνει την ευκαιρία σε παιδιά που μπορούν και θέλουν, να γίνουν μεγάλοι επιστήμονες;
    Άθλιοι, μήπως το γεγονός, ότι παρά τις ευκολίες που παρέχουν τα Ιδιωτικά Σχολεία στους μαθητές τους, και παρά ταύτα δεν έχουν τις επιδόσεις που έχουν οι μαθητές του Δημοσίου Σχολείου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις Εισαγωγής στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση, και στις Επιστήμες μετά, ενοχλεί την Κομπλεξική Οικονομικά Άρχουσα Τάξη και ανέθεσε σε εσάς, σε Ανθρωπάρια Τρίτης Διαλογής την κατασυκοφάντηση του Δημόσιου Σχολείου;
    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι με αυτά που κάνετε σήμερα στο Δημόσιο Σχολείο, τις καταλήψεις, με όλα τους τα επακόλουθα μέσα στο σχολείο, δημιουργείτε μια κατάσταση που δεν αντιστρέφετε, και δεν αντιστρέφετε διότι στις ηλικίες αυτές που είναι τα παιδιά, και μαθαίνουν, και θυμούνται, και επαναλαμβάνουν εύκολα.
    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά τι συμβαίνει μέσα σε ένα σχολείο που είναι σε κατάληψη, και το σημαντικότερο πως αυτοί που την κάνουν μαθαίνουν από πρώτο χέρι πως τίποτα δεν αξίζει παραπάνω από το εγώ τους, πως όποιος καταστρέφει δεν έχει συνέπειες, πως όποιος ακούει, υπακούει στο κόμμα, αύριο θα έχει μια θέση στον Παράδεισο σας.
    Άθλιοι, σε τι διαφέρει ένα παιδί που καταστρέφει και κλείνει το σχολείο του, το σχολείο που είναι η μόνη του ελπίδα, από ένα άλλο παιδί που το έχουν αφιονίσει κάποιοι άλλοι πως αν σκοτωθεί για τον Αλλάχ θα πάει στον Παράδεισο όπου αν είναι αγόρι το περιμένουν 50 παρθένες για τα σχετικά, και ζώνετε με εκρηκτικά και γίνετε χίλια κομμάτια;
    Άθλιοι, έχετε υπολογίσει πόσα παιδιά, όχι βεβαίως από τα Ιδιωτικά Σχολεία, αλλά από τα Δημόσια Σχολεία, μαθαίνουν τα ναρκωτικά μέσα σε μια κατάληψη;
    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά πως οι μισοί μαθητές και φοιτητές είναι εναντίων των άλλων, δέρνονται, προπηλακίζονται, με το έτσι θέλω και τον τσαμπουκά παίρνουν τις γενικές συνελεύσεις, για να ψηφίσει μια μειοψηφία τελικά την κατάληψη ή το κλείσιμο της Σχολής.
    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι ακόμη και σε Δημόσια Γυμνάσια, δηλαδή σε παιδιά 13,14,15, χρόνων υπάρχει μεταξύ τους κλίμα τρομοκρατίας, και τρομοκράτες είναι αυτοί που εσείς έχετε αφιονίσει, αυτοί που τους έχετε μάθει τον ωχαδερφισμό, τους τάζετε τον Παράδεισο σας, και αυτοί με την σειρά τους με την βία, την ωμή βία, προσπαθούν να τον επιβάλουν στους υπόλοιπους.

    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά πως έχετε με το μέρος σας μια μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών, και τους εκμεταλλεύεστε για τους σκοπούς σας, και πολλοί από αυτούς σας αποδέχονται γιατί τους βολεύει το κλείσιμο του Σχολείου, και σας αποδέχεται ένα άλλο μεγάλο μέρος από αυτούς γιατί δεν είναι εκπαιδευτικοί, δεν ήθελαν να είναι εκπαιδευτικοί, βρέθηκαν σε λάθος μέρος, και τώρα όποιος τους χαϊδέψει τα αυτιά είναι και ο σωτήρας τους, γιατί τους έδωσε μια ευκαιρία να κάνουν κάτι διαφορετικό, να γίνουν αυτοί οι οδοστρωτήρες που θα ισοπεδώσει αυτό που τόσα χρόνια τους καταπίεσε, τους βασάνισε, τους εμπόδισε να γίνουν κάτι διαφορετικό, Το Σχολείο τους. Μα αν είχαν τα κότσια να γίνουν αυτό το διαφορετικό ας έφευγαν! Όμως δεν έφυγαν, βολεύτηκαν….. γιατί η Ελευθερία θέλει και Τόλμη και Αρετή.
    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά πως μια μερίδα δικών σας εκπαιδευτικών σπρώχνει, ενθαρρύνει, τις καταλήψεις και μαζί με αυτές και τις συνέπειες τους, και όμως αυτοί οι καθηγητές ονομάζονται από εσάς, πρωτοπόροι και λαϊκοί αγωνιστές, γιατί αυτό σας βολεύει, γιατί ένα μέρος από τα παιδιά, και τους φοιτητές, έστω και από χαβαλέ θα βγει στους δρόμους, και αυτό μπορεί να μην έχει επίπτωση στο Σχολείο που έτσι και αλλιώς είναι κλειστό, έχει όμως επίπτωση στην μαζικότητα που εσείς θέλετε να δείξετε στους δρόμους για κομματικούς λόγους.
    Άθλιοι ξέρετε πολύ καλά πόσοι και πόσοι γονείς έχουν κάμει φοβερές οικονομικές περικοπές στα σπίτια τους για να τα βγάλουν πέρα με ένα ή και δυο παιδιά που σπουδάζουν σε μια άλλη πόλη και πολλές φορές διαφορετική, όμως εσείς δεν διστάζετε να τους πείτε πως οι κοινωνικοί αγώνες έχουν και συνέπειες που τις επωμιζόμαστε όλοι μας, εσείς ποιες συνέπειες επωμίζεστε; το μπλα, μπλα μπλα ;
    Άθλιοι, ξέρετε πόσο επώδυνο είναι να παρατείνετε αυτή η οικονομική αιμορραγία σε ένα νοικοκυριό; Ποιο προγραμματισμό μπορεί να κάνει μια οικογένεια όταν από εκεί που υπολόγιζε ότι σε, χ, διάστημα θα απαλλασσόταν από αυτά τα έξοδα, και μετά της ξημερώνουν και άλλες υποχρεώσεις; Αυτά βέβαια δεν αφορούν οικογένειες που δεν προβληματίζονται τι να κάνουν με τα παιδιά τους, αλλά τις οικογένειες εκείνες που προσπαθούν να ανοίξουν μια τρύπα στα σύννεφα που τους έχουν πλακώσει μήπως και τους δει ο ήλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο άνθρωπος δεν πάει καλά.
    Ζητούσε τον αφοπλισμό της αστυνομίας και κατάργηση των ΜΑΤ.
    Βέβαια κατά καιρούς έχει πει απίστευτες χοντράδες,αλλά αυτή νομίζω ότι ήταν ταφόπλακα τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αυτά που τον ανέβασαν, αυτά και τον κατεβάζουν."

    na simpliroso oti "aytoi pou ton anevasan, aytoi kai ton katevazoun." (toulaxiston "dimoskopika"..kai sigoura sta matia tou kosmou..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αντιγράφω από αλλού. Νομίζω ότι συγχωρούμε αφού αξίζει τον κόπο.
    Την άνοιξη του 2003 (υπουργός Αμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου), ο 29χρονος τότε Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.
    Γνωρίζοντας προφανώς ότι τα πράγματα είναι δύσκολα στο Στρατό Ξηράς όπου και είχε επιλεγεί για να υπηρετήσει την πατρίδα, βρήκε μέσο και στήριξη στην τότε κυβέρνηση.
    Έτσι, ζήτησε και πέτυχε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό.
    Έκανε, δηλαδή, αυτό που όταν απολύθηκε άρχισε μετά να κατηγορεί.
    Σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία», τον Μάρτιο του 2007, αναφέρει:
    «Ο στρατός παραμένει ένας χώρος όπου βουλευτές και πολιτευτές, κυβερνητικοί ή μη, μπορούν να κάνουν τα ρουσφετάκια τους και τις εξυπηρετήσεις τους…» και «…τα αστικά στρατόπεδα υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούνται τα λεγόμενα "βύσματα"».
    Ετσι, ο 29χρονος τότε Αλέξης Τσίπρας, τον Ιούλιο του 2003, αφού κατάφερε αυτό που για τους περισσότερους (χωρίς μπάρμπα στην Κορώνη) παραμένει όνειρο θερινής νυκτός, να μεταταχθούν, δηλαδή, στο Πολεμικό Ναυτικό, ξεκίνησε τη στρατιωτική του θητεία.
    Ο κ. Τσίπρας παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα (ΚΕΠΑΛ) του Πολεμικού Ναυτικού, που εδρεύει στον Σκαραμαγκά. Εκεί, αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση, πήρε μετάθεση για τη μονάδα του.
    Ο ναύτης Τσίπρας τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού,.... στη λεωφόρο Μεσογείων, στο Πεντάγωνο. Δηλαδή, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Ο ίδιος δηλώνει στη συνέντευξή του: «Δεν μπορώ να πω ότι κακοπέρασα, αλλά εκείνη την εποχή αισθανόμουν ότι αν μ’ έπιανες από τη μύτη θα έσκαγα».
    Ετσι έψαξε και βρήκε ένα νόμο του Ακη Τσοχατζόπουλου, που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις
    προσωρινή απόλυση κι επανέρχεσαι μετά..Αυτό ήταν!
    Ο ναύτης Αλέξης, για να αποφύγει προσωρινά το γραφείο του στο Πεντάγωνο, κατέβηκε υποψήφιος, απολύθηκε προσωρινά (κάνοντας ένα time out) και στη συνέχεια επανήλθε στις τάξεις του Ναυτικού.
    Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες κι έτσι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιον, εκεί που χρωστούσε έξι μήνες, υπηρέτησε τρεις και… καλός πολίτης.
    Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες ο trendy Αλέξης πέρασε «ζωή και κότα».
    Το ομολόγησε ο ίδιος: «Ασε που είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής και από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δεν μου βαράγανε!»
    Τσίπρας με τα ...ούλα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδί του κομματικού σωλήνα. Τι περιμένατε παραπάνω? Εεε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O κ.Τσίπρας ζήτησε την άμεση πρόσληψη 100.000 νέων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο.
    Προσέξτε! Αυτά τα ζητά εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης του αιώνα .
    Μήπως τελικά αυτή η πρόταση (εντελώς ανέξοδη για τον ίδιο)φανερώνει και τον λαϊκισμό σε όλο του το μεγαλείο;
    Σε αυτήν τη χώρα όπου τα κόμματα βάζουν το «ίδιον όφελος» πάνω από το «κοινόν όφελος» , έρχεται ο κ. Τσίπρας ως παρακολούθημα(και μάλιστα επικίνδυνο) του συστήματος και όχι ως λύση και "εξολοθρευτής" του συστήματός.
    Αλέξη σαν και εσένα και λίγο καλύτερους μάλιστα , τα καφενεία είναι γεμάτα.
    Δεν πάσχουμε λοιπόν από το είδος που εκπροσωπείς. Από το άλλο το δυσεύρετο είδος πάσχουμε.
    Αυτό της σοβαρότητας, του ανοιχτού μυαλού, της πρωτοπορίας, της εθνικής συνείδησης και του πολέμαρχου της κομματοκρατίας σε όλες τις μορφές της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν τον θέλουμε τον κωλοπαιδισμό σου κ.Τσιπρα. Η φούσκα σου θα σκάσει όπου νάναι , σ'έχουνε πάρει πολλοί χαμπάρι κι αυτοί που σε αποθεώνανε (βλ. οπαδούς του ΠΑΟ ). Το υφάκι και η ατάκα δεν κρύβουνε πιά την γύμνια και το μπαγιάτικο των προτάσεων σου .Δεν σε παίρνει πιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα αφου πεσανε τα νουμερα ρε παιδια.Η "AGB", ειναι αμειλικτη.
    Το μπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε συ πρωτε ανωνυμε.Τι μου θυμισες τωρα...
    Τοτε που γινομουνα γραφικος,προσπαθωντας να σταματησω καμια καταληψη, αλλα εβλεπα,και ακουγα τα τοσα απο τους "συναδελφους".
    Μα ειναι τοσο ζωα μερικοι.Τι σκατα θελανε και πηγαν στο Σχολειο,αφου δεν το αγαπησανε ποτέ.
    Και μερικες φορες, οταν καναμε εκεινες τις "αγριες" απεργιες, ντρεπομουν, τουλαχιστον απο ενα σημειο και μετα,οταν καταλαβα,οτι ενω τα λεφτα που θα παιρναμε δε θα μας σωνανε, τα παιδια ομως, θα τα αφηναμε αγραμματα.
    Πραγματικα ντρεπομαι.
    Και μη μου πει κανεις, οτι φταιει η Κυβερνηση.Ναι η Κυβερνηση φταιει, αλλα τα παιδια,σιγουρα ΔΕ φταινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ κύριε..

    Εντάξει ο Τσιπρας αποδομηθηκε.. έχει καιρό , νέος είναι, το μέλλον είναι μπροστά του να δείξει τις δυνατότητες του και τα προτερήματα του , άμα έχει. Εκείνος ο πρόσφατα αποδομηθεις και αποκαλυφθείς ολόγυμνος με την ανυπαρξία του πλέον, κύριος Καραμανλής δεν έχεις να πεις τίποτα? . Ο άνθρωπος , ο οποίος ούτε υφυπουργό δεν τόλμησε να τον τοποθετήσει ο Μητσοτάκης και μας φορτώθηκε ,κακή μας τύχη ως μεγαλόπνοος πρωθυπουργός και αποδείχτηκε μια μεγαλόπρεπη φούσκα, που επιδέξια μας λάνσαραν διάφοροι λεγω……παπαγάλοι και κατάφερε μάλιστα να πάρει και δυο εκλογές δεν έχεις να παρατηρήσεις τίποτα?
    Αυτή και αν είναι real αποδόμηση και αποκάλυψη!!! Εκει πρέπει να επικεντρωθείς και όχι στον Τσιπρα που στο κάτω έχει αν όχι τίποτα άλλο πολύ μέλλον μπροστά του.

    Με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. babis
    Γνωστός καί μή έξαιρετέος....
    Εχεις δίκιο έκεί πρέπει νά έπικεντροθούμε, αύτό κάνουμε καί άποκαλύπτουμε τά ''προτερήματα'' τών άντιπάλων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιαννακη,εχεις δικηο,ολοι που γραφουμε εδω,ειμαστε γνωστοι ετσι κι αλλοιως,αλλα αυτο που λεει ο δυσαρεστος και σε μενα μερικες φορες babis,ειναι απολυτα σωστο,και σ αυτο επρεπε να απαντησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
    ………………………………………………………………….

    Παιδιά ο Γιώργος λέει δεν παζαρεύω!

    Σιγά βρε γιγαντιαίε πολιτικέ, θα σκίσεις το καλτσόν!

    Δηλαδή, με ποιόν δεν διαπραγματεύεσαι;

    Με το Μπόμπολα ή με το Λαμπράκη;

    Με τον Κοντομηνά ή με τον Αλαφούζο;

    Με τον Κυριακού ή με τον Κουρή;

    ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

    Φού σου κάνανε πέρυσι ρε χαζούλικο, με τις δημοσκοπήσεις υπέρ του Τσίπρα και έψαχνες γωνίες να κρυφτείς, ρε Αμερικανάκι.

    Έχει πλάκα το παιντί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    Άρθρο της Anne Applebaum.(αμερικανο-εβραία δημοσιογράφος, σύζυγος του εβραίου υπουργού εξωτερικών της Πολωνίας) στην «Ουάσιγκτον Ποστ».
    23-12-2008

    Με το Σκοπιανό συνδέει τις ταραχές στην Ελλάδα, με επίκεντρο την Αθήνα, το φύλλο με ημερομηνία 23/12/2008, της εφημερίδας, κύριος εκφραστής του αμερικανικού κατεστημένου και υποστηρικτής των απόψεων της εκάστοτε Αμερικανικής Κυβέρνησης.
    Μεταξύ άλλων στο εξαιρετικά αρνητικό «άρθρο» της Anne Applebaum για τα γεγονότα υπάρχει εκτεταμένη αναφορά και στο …σκοπιανό : «Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε., η μεγαλύτερη συνεισφορά της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική συνίσταται στην ξεροκέφαλη πολιτική της να θέτει προσκόμματα στην διεθνή αναγνώριση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» - για λόγους που είναι περίπλοκοι να τους αναλύσουμε - εκτός αν η τελευταία αλλάξει το όνομά της σε FYROM «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», ένα ακρωνύμιο που όλοι οι υπόλοιποι θεωρούν καταγέλαστο. Σε ότι αφορά την εσωτερική πολιτική οι Έλληνες είναι διαβόητοι για την χάλκευση οικονομικών στοιχείων που ήταν απαραίτητα για την είσοδό τους στην ζώνη του ευρώ».

    Εντύπωση προκαλεί ότι το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ κείμενο δημοσιεύθηκε πρώτα στο American Enterprise Institute της αμερικανικής πρωτεύουσας, που έχει τίτλους συνεργασίας με την Αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών C.I.A και βασικά αποτελεί παρακλάδι αυτής! Όπως έλεγαν πηγές, προσκείμενες στο αμερικανικό Intelligence, πρόκειται για συνταγμένο κείμενο από αμερικανικό κρατικό φορέα, που δόθηκε και στην «Ουάσιγκτον Ποστ», όπως στο προαναφερόμενο Ινστιτούτο προς δημοσίευση.

    Πρέπει να επισημάνουμε, με την ευκαιρία αυτή, πώς σύσσωμος ο αμερικανικός Τύπος και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξακολουθούν να κρατούν ζωντανά - αν και δεν υπάρχουν - τις ταραχές στην Ελλάδα και προς την κατεύθυνση, ότι αποβλέπουν στην ανατροπή της Κυβέρνησης Καραμανλή και, κατά περίεργο τρόπο, να επιμένουν στην προκήρυξη γενικών εκλογών στην Ελλάδα.

    Τέλος, τις τελευταίες μέρες, τα πάσης φύσεως αμερικανικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα τονίζουν ότι:

    1.Ο πληθωρισμός είναι σε δυσθεώρητα ύψη.
    2.Οι τουρίστες φεύγουν από την Ελλάδα και πάνε στην Τουρκία και θα χρειασθούν χρόνια, για να επιστρέψουν στη διαλυμένη Ελλάδα.
    3.Παρουσιάζουν το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ως την μόνη διάδοχο λύση για την εκτόνωση της πολιτικής κρίσης και
    4.Δεν παραλείπουν να συνδέουν τις πολιτικές ταραχές στην Ελλάδα και με αναμενόμενες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως γράφουν χαρακτηριστικά, Ισπανία και Ιταλία.

    Πρόκειται για πρόδηλη προσπάθεια, όπως διατείνονται αξιόλογοι πολιτικοί αναλυτές, πρόκλησης ευρύτερων συγκρούσεων στη Βαλκανική, με απώτερο και αποκλειστικό στόχο πρόκλησης ζημιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι διακαής πόθος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής!

    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ (Σκοπιανό, Κύπρος, Ρωσικοί αγωγοί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εμένα πάντως ο ΤΣΙΠΡΑΣ μου αρέσει!!
    Θα τον ψηφίσω γιατί είναι ΟΜΟΡΦΟΣ, ΦΡΕΣΚΟΣ και δημιουργεί ΕΛΠΙΔΕΣ!!!
    Φτάνει πιά στα ...λιπαρά παιδοβούβαλα, τους φαλακρούς μουστακαλήδες και τις ακαλαίσθητες κοντόχοντρες!
    Τόπο στην ομορφιά και τα νιάτα!!
    Ελεάννα Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΛΕΑΝΝΑ Α. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?
    ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΗΣ ΤΗΝ ΒΟΥΡΤΣΑ ΜΕ ΤΗΝ..........
    ΓΙΩΡΓΟΣ Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. [...Εμένα πάντως ο ΤΣΙΠΡΑΣ μου αρέσει!!
    Θα τον ψηφίσω γιατί είναι ΟΜΟΡΦΟΣ, ΦΡΕΣΚΟΣ και δημιουργεί ΕΛΠΙΔΕΣ!!!
    Φτάνει πιά στα ...λιπαρά παιδοβούβαλα, τους φαλακρούς μουστακαλήδες και τις ακαλαίσθητες κοντόχοντρες!
    Τόπο στην ομορφιά και τα νιάτα!!
    Ελεάννα Α...]


    Πείνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευτυχώς που υπάρχει και ο babis και μας θυμίζει τη ζοφερή πραγματικότητα.
    Ο Τσιπρας ζει στον κόσμο του ο Κ.Κ. δυσκολεύει το δικό μας κόσμο και πάρα πολύ μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΜΥΚΟΝΟ ΜΕΡΙΑ ΒΡΙΣΚΩ ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ( ΓΚΑΡΣΟΝΙ ,ΜΠΑΡΜΑΝ ΠΟΡΤΙΕΡΗΣ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ).ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΟΤΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΞΥΡΙΣΑ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΡΩΞΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Ελεάννα Α.
    28 Δεκέμβριος 2008 4:31 μμ
    Καλή η μ...α,αλλά δεν γνωρίζεις κόσμο κοπελιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ο γιωργάκης που κρύβεται?


    γιατί το πιντί δε μιλάει?


    μήπως δε ξέρει Ελληνικά?


    μήπως δεν έχει τίποτε να πεί?


    μήπως οι πάτρονές του τον κρύβουν γισατί είναι κατάχαζος και καταγέλαστος?

    All of the above που λένε και στο αμερικανόδουλο πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Από τον Νίκο Προμπονά
    Συγγραφέα – Σκηνοθέτη
    .
    Όποτε ταξιδεύω στο εξωτερικό (για δουλειά συχνότερα παρά για διασκέδαση) αναρωτιέμαι γιατί στην Ελλάδα αναδίδεται ακόμα μια ανυπόφορη αριστερίλα παντού (ΜΜΕ, συνδικαλιστικό χώρο, γράμματα , τέχνες) η οποία στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες μοιάζει ξεπερασμένη αν όχι γραφική.
    Μα νομίζουν πραγματικά κάποιοι ότι επιτρέπει και ανέχεται η Ελληνική κοινωνία μερικά «μέλη» (;) της να εκτοξεύουν ύβρεις ή αντικείμενα σε αστυνομική περιουσία ή αστυνομικά όργανα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι περιξ αυτόν αποτελούν το αναγκαίο έρμα (απόβλητο ακάθαρτο ύδωρ) κάθε πολιτικού συστήματος, συνιστούν δε τον εκφραστή του καθημερινού ανεπρόκοπου και κλαψομούνη «Λέτσου» που όλοι και όλα του φταίνε εκτός από τον εαυτό του. Για αυτό το λόγο είναι καταδικασμένοι να κινούνται σε ποσοστά νικοτίνης 6, άντε 7, άντε 8, άντε το πολύ 9%. Οι συνδικαλιστές σε άλλες χώρες προσλαμβάνονται κατόπιν διαγωνισμού και κατόπιν συνέντευξης. Είναι επαγγελματίες managers και στο βιογραφικό τους λένε πχ. «Επί των ημερών μου στο σωματείο παντοπωλών επιτεύχθηκε η τάδε νομοθετική τροπολογία και αργότερα επι των ημερών μου στο σωματείο οδηγών λεωφορείων επέτυχα την αύξηση των μισθών κατά 3%». Ποτέ δεν διευθύνεται σωματείο από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Αυτά βέβαια στην Ελλάδα ακούγονται εξωπραγματικά δεδομένου ότι είμαστε η τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης αν όχι του κόσμου.
    Το πιστόλι στο χέρι του Αστυνομικού σε κάθε χώρα όπως και στην Ελλάδα το απονέμει ο Ελληνικός λαός και τον εξουσιοδοτεί να το χρησιμοποιήσει όπως ο νόμος ορίζει. Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή ειδικός φρουρός. Να εξετάσει το εν πτήσει μπουκάλι και αφού εξακρίβωνε ότι δεν είναι μολότωφ να κατέβει από το περιπολικό και να μοιράσει χαρτομάντηλα στα ιδρωμένα «παιδιά» μην κρυολογήσουν και από το ψιλόβροχο.
    Επιτέλους ο Παυλόπουλος είπε ότι θα γίνει εκτεταμένη έρευνα και θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για αυτό το κακό. Φυσικά εννοούσε και ορθά ότι κατ΄αρχήν θα εντοπισθούν οι αλήτες που ωθούν ανηλίκους σε εγκληματική συμπεριφορά. Αν ήξεραν ολοι αυτοί ότι αστυνομικός προπηλακιζόμενος ή απειλούμενος προστατεύει την ζωή του κατά τον προσφορότερο κατά την κρίση του τρόπο (όπως συμβαίνει σε όλες τις αστυνομίες του κόσμου) να δούμε τι θα γινόταν. Έχω βαρεθεί πια να βλέπω ανεπρόκοπους χλιδάνεργους γόνους πλουσίων μπαμπάδων και αποτυχημένων μαμάδων όταν βαριούνται να ζεσταίνουν τις καρέκλες στις καφετέριες της Φιλοθέης, του Ψυχικού, του Κεφαλαρίου και του Κολωνακίου να κατεβαίνουν στα Εξάρχεια στην μάταιη προσπάθειά τους να υπάρξουν.
    Σκέφθηκε κανείς πως περνάνε αυτές τις ημέρες οι αξιωματικοί και οι άνδρες των ΜΑΤ ? Η κοινωνία μας τους θέλει αποφασιστικούς, αποτελεσματικούς και ταχείς. Δεν θέλουμε μια αστυνομία θεατή, παθητικό συμμετέχοντα σε μια σχεδιασμένη καταστροφική έκρηξη. Θέλουμε αποτέλεσμα όχι θέαμα.
    Που είναι επιτέλους η έφιππη Ελληνική Αστυνομία της Αγγλίας (είχαμε κάποτε και την καταργήσαμε), που είναι οι πλαστικές σφαίρες των Ιταλών Carabinieri, που είναι τα οχήματα υδροβόλων της Γερμανικής αστυνομίας που εκτοξεύουν έγρωμο και φωσφωρίζον νερό το οποίο διαρκεί τρεις μέρες και έτσι μπορείς να τσιμπήσεις με ησυχία μετά τα επεισόδια όσους φωτίζει το πρόσωπό τους σαν κόλος πυγολαμπίδας, που είναι όλα αυτά που βλέπαμε στη Γαλλία όταν σπουδάζαμε ?
    Τολμήστε Κύριε Χηνοφώτη, όλοι οι πολίτες ακόμα και εμείς οι πρώην αριστεροί είμαστε κοντά σας. Αν χρειαστεί για να σταματήσουν πορείες και διαδηλώσεις και καταστροφές ας υπάρξουν και πέντε δέκα τραυματίες ή και νεκροί αλήτες. Για να κάνεις ομελέτα θα σπασεις αβγά. Κανείς δεν θα στεναχωρηθεί από την απώλεια κάποιων καθαρμάτων. Κανείς δεν θα τους κλάψει. Ακόμα και οι οικογένειές τους τους έχουν διαγράψει.
    Ποιος έκλαψε χθες που έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007.
    Όλο αυτό το διάστημα ήταν ουσιαστικά ζωντανός-νεκρός.
    Δεν ήταν αρκετά νέος,ήταν ήδη 24 ετών.
    Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί έβγαζε 750.
    Δεν είχε όνειρα για τη ζωή του, είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί.
    Δεν είχε μάνα να τον κλάψει,γιατί ήταν ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος.
    Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά αφορούν έναν Έλληνα, άρα πονάνε το ίδιο.
    Σε όσους δεν αρέσει η Χώρα μας θα πρέπει να πάνε να βρούνε μια Χώρα πιο φιλόξενη και ανεκτική (Νικολά Σαρκοζί 2007). Τολμάει κανείς από τους ψοφοδεείς πολιτικούς μας να αρθρώσει τέτοια δήλωση ; Θα είναι τεράστιο το κοινωνικό όφελος που θα προκύψει δια του παραδειγματισμού από την εξόντωση τέτοιων αποβρασμάτων.
    Το κακό έχει παραγίνει σύσσωμη η καλλιτεχνική οικογένεια ζητάει δραστικά μέτρα και κάθαρση εδώ και τώρα. Δεν καταθέτουμε όλοι οι καλλιτέχνες αριστερά διαπιστευτήρια για να υπάρξουμε.

    29 Δεκέμβριος 2008 11:30 μμ


    Sorry .. για την μετακίνηση Ανώνυμε.
    Λυπάμαι πολύ που το ανωτέρω σχόλιο σου το τοποθέτησες σε ανάρτηση που αφορούσε την κακοποίηση παιδιών.
    Για όλα υπάρχει ένα όριο......

    Διαγραφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή