Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Τρίβουν τα χέρια τους .


Ως προς όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας, πρέπει να λεχθεί ότι κάποιοι «τρίτοι» τρίβουν τα χέρια και κάποια στελέχη εδώ πρεσβειών μιλούν σχεδόν ανοικτά για «το τέλος του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα» και για «συνθήκες χάους που επέρχονται»! Αυτά γράφει το πάντα καλά πληροφορημένο «Παρόν» στο τελευταίο του φύλλο,(και που έρχεται να επιβεβαιώσει μέχρι κεραίας το άρθρο μου την περασμένη Τετάρτη με τίτλο «Κάτι ετοιμάζουν» ).

Συνεχίζει δε γράφοντας ότι υψηλόβαθμος αμερικανός διπλωμάτης (το όνομα του οποίου κατέχουμε) σε προ μερικών ημερών συνάντησή του με γνωστούς πρωτοκλασάτους παράγοντες της οικονομικής ζωής δεν απέφυγε «να προβλέψει» σύντομη κατάρρευση της σημερινής κυβερνήσεως, οξεία προεκλογική ένταση «και στη συνέχεια μετεκλογική αστάθεια με απροσδιόριστη κατάληξη».

Ανεξαρτήτως των αιτιών και των αφορμών που πυροδότησαν την εσωτερική αναταραχή, γεγονός παραμένει –και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση– ότι κάποια ισχυρά κέντρα σχεδιασμών και αποφάσεων, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, επενδύουν σ' αυτήν τη δυσοίωνη προοπτική στην Ελλάδα, η οποία και θα καταστεί φύσει αδύναμη μπροστά σε πιέσεις που θα προκύψουν όσον αφορά σημαντικά περιφερειακά ζητήματα προς διευθέτηση. Όπως είναι το Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό.

Σχετικά με το πρώτο και τα δεύτερα, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη προοπτική παροξυνόμενης έντασης, που θα κλιμακωθεί μέσα στο νέο έτος, με κύριους άξονες:

1. Το θέμα των θαλασσίων ζωνών οικονομικής εκμεταλλεύσεως α) στην περιοχή της Κύπρου, όπου η τελευταία έχει αρχίσει έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων και όπου τουρκικά πολεμικά περιπολούν με σαφώς επιδρομικές διαθέσεις, και β) στην ευρύτερη περιοχή του Καστελλορίζου, που εκτείνεται κι εφάπτεται προς την αιγυπτιακή περιοχή. Με την Τουρκία να προσεγγίζει ήδη το Κάιρο για ρυθμίσεις!

2. Το θέμα της αμφισβητήσεως εναερίου χώρου και γενικότερα κυριαρχικών δικαιωμάτων σε αιγαιωτικές περιοχές, με την Άγκυρα να δημιουργεί μείζονα πλέον ζητήματα για τις λεγόμενες γκρίζες ζώνες, δημιουργώντας ζητήματα και κρίσεις.

Ως προς το τρίτο, τις τριβές δηλαδή με τα Σκόπια, υπάρχουν ήδη σαφείς ενδείξεις ότι από πλευράς Ουάσινγκτον υπάρχει τελική φόρμουλα η οποία και θα ενεργοποιηθεί πριν από την άνοιξη, με την άσκηση εκβιαστικότερων πιέσεων προς την Αθήνα, προκειμένου να συναινέσει σε μια «μέση τομή», κάμνοντας «ακόμη ένα βήμα» χάριν συμβιβασμού.

Αυτά επιβεβαιώνουν άριστα ενημερωμένες διπλωματικές πηγές, ενώ αρμόδιοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών φαίνεται ότι είναι ήδη γνώστες των πληροφοριών. Όπως βεβαίως και δεν αποκρύπτουν τις σοβαρότατες ανησυχίες τους όσον αφορά την αποδόμηση των δυνατοτήτων και των αντιστάσεων της Ελλάδος, λόγω ακριβώς των εσωτερικών περισπασμών που παροξύνονται.

Τις ίδιες ανησυχίες διετύπωσε σε στενούς συνεργάτες του και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι: Εάν δεν υπάρξουν ομαλές και υπεύθυνες υπερβάσεις, τότε η αστάθεια θα είναι η φυσική μετεξέλιξη όσων συμβαίνουν, με όλα τα προβλεπτά παράγωγα και άλλες απροσδιόριστες (κι εκ των πραγμάτων μοιραίες) συνέπειες.

Σε σχέση με αυτά, πρέπει να λεχθεί επίσης ότι: Τις ανησυχίες της Αθήνας επιτείνουν εκθέσεις από πρέσβεις της Ελλάδος σε διάφορες πρωτεύουσες και ιδιαίτερα κάποια μηνύματα που κατατάσσονται στα απόρρητα και τα οποία είναι αποκαλυπτικά των διαθέσεων και κυρίως των προθέσεων που καλλιεργούνται στην Ουάσινγκτον και το Λονδίνο. Και οι οποίες εν πολλοίς αντανακλώνται ακόμη και σε δημοσιεύματα μεγάλων εντύπων, που απηχούν συνήθως ….απόψεις κέντρων σχεδιασμών και αποφάσεων.

Πηγή: «toparon»

37 σχόλια:

  1. Παιδες βλεπετε την αρνηση των "Συνασπισμενων" που βγαινουν στο γυαλι και αρνουνται να καταδικασουν τις καταστροφες στα καταστηματα και την δημοσια περιουσια?Ακουτε πως παρακινουν για περισοτερες ταραχες?Την αλαζονικη τους σταση απεναντι στους επαγγελματιες (και τους εργαζομενους που εξαρτονται)?
    Σιγουρα υπαρχουν πρακτορες στα αλλα κομματα,που προτιμουν τα 30 αργυρια απο το εθνικο συμφερον,αλλα ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ αντρο,γιαφκα,κοβα,πειτε το οπως θελετε,Εφιαλτων Πηλιο-Γουσηδων,που προετοιμαζουν το εδαφος για μια νεα εθνικη ηττα.Και θα εκαναν οτι κανουν τωρα με οποια κυβερνηση και'ναταν στην εξουσια.Οχι επειδη ο Καραμανλης ειναι τωρα προθυπουργος.Και το ΠΑΣΟΚ να ηταν, τα ιδια θα εκαναν,ιδιως αν τα αφεντικα τους δεν ειχαν καποιον υψηλα ισταμενο
    υποχειριο.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στις ΗΠΑ το "σκάνδαλο Μέιντοφ" αποτελεί τη "Νύχτα των κρυστάλλων νούμερο 2" για τους Εβραίους της Αμερικής.

    Δεκάδες δις. έχουν χαθεί απο Εβραικά ιδρύματα και προσωπικούς λογαριασμούς των πλέον διακεκριμένων μελών της Αμερικανο-Εβραικής κοινότητας.

    Μάλιστα αρθρογράφοι των ΗΠΑ υπολογίσουν οτιορισμένα από τα "κλεμμένα" έχουν καταλήξει στο Ισραήλ και η Αμερικανική δικαιοσύνη θα αναγκαστεί να εμπλακεί σε διαμαχες με τις εκεί τράπεζες για να τα πάρει πίσω...

    ΟΙ ΗΠΑ βρίσκονται σε οξεία κρίση και σύγκρουση συμφερόντων. Το να αποδυναμώσουν την Ελλάδα αποτελεί για αυτούς μέγα σφάλμα, την περιοδο μάλιστα που έχουν καταφέρει να συγκρουστούν και με τη Τουρκία αλλά και το Μουσουλμανικό κόσμο, Ρωσία και Κίνα.

    Συνεπώς η Ελλάδα είναι σε πλεονεκτική θέση να διαπραγματευεί για τα συμφεροντά της και όσοι επιθυμούν διχαστικές τάσεις εντός της χώρας πρέπει να καταγγελονται ονομαστικά και να παραδίδονται στη χλεύη όλων μας.

    Εάς σταματήσουμε να θεωρούμε τον εαυτό μας ως ψωροκώσταινα...είμαστε μια νησ΄΄ιδα σταθερότητας και ευημερίας σε μία περιοχή από την Ιταλία μέχρι την Ιαπωνία και από την Γερμανία έως...τη Νότιο Αφρική και ανάμεσα στα 25 πλέον ανεπτυγμένα κράτη του κόσμου.

    Έχουν ήδη αποκαλυφθεί ποιοι στήνουν το σκηνικό αποσταθεροποίησης και ποιοι διασπείρουν τα σενάρια για ΔΝΤ...Σημίτη ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠτΔ που να χτυπιέσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβάμαι ότι η ανάλυση σου politis, είναι βάσιμη, ρεαλιστική καί δέν μένει παρά νά αποδειχθεί καί ώς πρός τίς συνέπειες.

    Η εντύπωση πού υπάρχει είναι ότι άν δέν αλλάξει γρήγορα τό κλίμα (αλήθεια πώς?), τά πράγματα θά πάρουν όντως άσχημη τροπή.

    Τό, μέχρι στιγμής αναπάντητο, ερώτημα είναι άν η κυβέρνηση έχει γνώση καί άν κάνει ή άν σκοπεύει νά κάνει οτιδήποτε, γιά νά αποτρέψει ενδεχόμενες (πολύ) δυσάρεστες εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί βρε παιδιά "αποτελεί βάσιμη και ρεαλιστική ανάλυση" το άρθρο του politis;;
    Όλοι πάσχουμε από τρομολαγνεία (είναι και τα πολλά αστυνομικά και μυστηρίου σήριαλ που βλέπουμε στην TV),
    αλλά η αλήθεια είναι ΜΙΑ.

    Πως το κλίμα φόβου, απειλής και συνομωσίας, βολεύει περισσότερο τους κρατούντες.
    Μόνο ο φοβισμένος πολίτης γινεται "κοσμάκης", άρα και απρόθυμος μεταβολών.

    Άντε στην υγειά της "παγκόσμιας συνομωσίας", που πάλι μας ...ανακάλυψε.
    Όλως περιέργως, μόλις εκφράσαμε αυθόρμητα την οργή μας γιά τα αμέτρητα σκάνδαλα παντός είδους, των κρατούντων!!!
    A.P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. A.P 4.44 "ολως περιεργως,μολις εκφρασαμε αυθορμητα την οργη μας για τα αμετρητα σκανδαλα παντως ειδους,των κρατουντων!!! "
    ΡΕ φιλε ο εκπροσωπος των καταστηματαρχων της Αθηνας ρωτουσε καποιον Συνασπισμενο στην tv γιατι πρεπει να καει η περιουσια καποιων ωστε να εκφρασθει η οργη καποιων αλλων,εστω και δικαιολογημενη.
    Και το ανθρωποειδες απαντουσε καταφατικα και καλυπτε πληρως τους βανδαλους που εξεφραζαν την οργη τους στην καμπουρα καποιων αλλων,ασχετων.Με την ιδια λογικη αν τσακωθω εγω με καποιον,ειναι ορθο να ερθω και να σε ρημαξω στο ξυλο ωστε να εκφρασω την οργη μου,κι'ας εισαι εσυ ασχετος!!!
    Εγω νομιζω οτι ο λαος εχει εξοργισθει με τις συνιστωσες του φαρισαισμου και τις πολιτικης αλητειας και οπου 'ναι θα εκφρασει εμπρακτα αυτα που νιωθει.Αυτοι το μονο που κανουν ειναι να κηρυσουν το χαος και την καταστροφη.ΑΜΑΝ πια που λενε και οι γειτονες,οι οποιοι σιγουρα τριβουν τα χερια τους μ'αυτα που γινονται. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. A.P.23 Δεκέμβριος 2008 4:44 μμ

    Καί άν σκεφτείς ποιός σχεδίαζε καί υλοποιούσε, έστω καί άτολμα, κάποιες μεταβολές, μέσα καί έξω καί ότι όντως ...."ο φοβισμένος πολίτης γινεται "κοσμάκης", άρα και απρόθυμος μεταβολών", τότε σκέψου καί βρές ποιούς κρατούντες βολεύει τό κλίμα φόβου, απειλής καί συνομωσίας πού λές.

    Τούς σημερινούς ή τούς επίδοξους?

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ G APO CT
    κακώς ταυτίζεις την "οργή" με τους ...βανδαλισμούς και τις καταστροφές.

    Τα δεύτερα είναι πρακτικές χούλιγκανς (δηλαδή καταστροφομανών με αποκλειστικό σκοπό την εκτόνωση της βλακείας τους),
    ενώ η οργή είναι συναίσθημα με λόγο ύπαρξης (δεν φταίει αυτός που το νιώθει, αλλά αυτός που το προκαλεί), που οι πολιτισμένοι και υγιείς ψυχικά άνθρωποι, το εκφράζουν με ποικιλία τρόπων (συνήθως ειρηνικών, πρωτότυπων και νόμιμων).

    Όσο γιά τους ...γείτονες, σιγά μην "τρίβουν τα χερια τους μ'αυτα που γινονται" στη χώρα μας!
    Αυτοί κοκκάλωσαν, μόνο που άκουσαν τον "λιονταρίσιο βρυχηθμό" των πολιτών μας!

    Όταν δείχνουμε τα δόντια στους δικούς μας, οι "απέξω", σκέφτονται ΤΙ μπορούμε να κανουμε σ` αυτούς!!
    Α.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θυμηθείτε το άρθρο του "Πρώτου Θέματος" που σχετίζεται με το σχέδιο απόδρασης προς του Φιλανδούς (20 Απριλίου 2008).


    Η Γιουγκοσλαβία από το πουθενά διαλύθηκε και όλες οι αναλύσεις τότε λέγανε ότι μόλις τελειώσει το Γιουγκοσλαβικό, σειρά έχει η Ελλάδα.

    Και άλλες φορές είχαμε φασαρίες με κουκουλοφόρους, όμως τώρα είναι φανερό ότι όταν πάει το πράγμα να καταλαγιάσει, νάσου και ένας νέος πυροβολισμός. Πλέον το σενάριο των επεμβάσεων ξένων κύκλων ακούγεται ποιο συχνά και από διαφορετικές πηγές. Μάλιστα και από διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις (πρώτη φορά συμβαίνει αυτό).

    Εγώ προτείνω, αν υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα μας επιτεθούν, τουλάχιστον ας έχουμε εμείς το πρώτο χτύπημα.


    Αν είναι έτσι τα πράγματα, προτείνω, τώρα επίθεση στην Τουρκία. Με τον εξείς απλό τρόπο, επέκταση 12ν.μ. και λόγω του causes beli θα θεωρήσουμε εαυτούς επιτιθέμενους. Επιτέλους πρέπει να τελειώνει αυτή η δουλειά.

    Το "δεν θα αφήσουν οι Αμερικάνοι" έχει πεθάνει. Μήπως αυτή την χρονική συγκυρία είναι στο συμφέρον τους μία νέα κρίση και διχοτόμηση του Αιγαίου. Ειδικά αν έχουν γίνει διάφορα ανταλάγματα με τους Τούρκους (ανεξάρτητο κράτος Κουδιστάν στο Βόρειο Ιράκ). Το πετρέλαιο της Ρωσία θα συναντήσει δυσκολίες, αφού ο αγωγός θα παραμείνει ανενεργός, αν το μΙσό Αιγαίο το πάρει η Τουρκία.
    Επίσης οι φωνές από την απέναντι όχθη (τουρκία) μιλάν για ξεκαθάρισμα με την Ελλάδα στο θέμα της υφαλοκρηπίδας (δέστε σχετικές ενημερώσεις στον http://infognomonpolitics.blogspot.com/.


    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που την είδες εσύ τη νησίδα σταθερότητας;Η Ελλάδα είναι ασταθης χώρα γιατί μεγάλο μέρος του πληθυσμού της ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και είναι έτοιμο να τα σπάσει όλα.
    Το σύστημα κρατιόταν γιατί είχε την υποστηριξη της Δύσης.Αν η Δύση αλλάξει στάση και συμμαχήσει με τις ανατρεπτικές δυνάμεις διαλύθηκε.
    Αυτά έπρεπε να τα ξέρει ο Καραμανλής πριν αρχίσει τα κόλπα με τους Ρώσους.
    Δε χρειάζεται να επιτεθούν τίποτα Τούρκοι.Οι Ελληνες αριστεροί και αναρχικοί φθάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιά ήρεμήστε παρακαλώ, σιγά μήν είναι πλειοψηφία αύτές οί μετακινούμενες όμαδούλες. Αν ήταν πλειοψηφία δέν θά τά έκαναν αύτά, δέν θά ύπήρχε λόγος. Αύτά γίνονται από τά γνωστά κέντρα πού χρησιμοποιούν τέτοιους πρακτορίσκους τής δεκάρας γιά νά άνατρέπουν τίς πλειοψηφίες. Τό κεφάλαιο αύτό λέγεται πώς οί μειοψηφίες άρπάζουν τήν έξουσία από τίς πλειοψηφίες. Καί δέν καταλαβαίνω γιατί μερικοί βγάζουν σπυράκια με τίς συνομωσίες, αύτές ύπήρχαν, ύπάρχουν καί θά ύπάρχουν αφού υπάρχει διάβολος, σατανάς, άρχισυνωμότης.
    Μετά τίς όμιλίες στή βουλή γιά τόν προυπολογισμό, φάνηκε καθαρά για αύτούς πού βλέπουν, διότι αγαπητοί μου δεν βλέπουμε όλοι τό ίδιο, κάποιοι έχουν ένέργεια πλάνης στά μάτια καί συσκότιση τού νού, φάνηκε λοιπόν ποιός θέλει τό καλό τού τόπου (Καραμανλής), ποιός είναι άδίστακτος ψευδολόγος καί άπατρις (Παπανδρέου), ποιός είναι τσιράκι τής νέας τάξεως πραγμάτων καί άπατρις (Αλαβάνος), ποιός παίζει μέ τή φωτιά, όταν σάν κόμμα, έχει κεντρικό σύνθημα, ΑΝΥΠΑΚΟΗ καί είναι διεθνιστές (ΚΚΕ), τό άντίθετο τού πατριώτη, καί ποιός άρχίζει νά μάς άποκαλύπτεται πατριδοκάπηλος καί θεομπαίχτης (ΛΑΟΣ). Ο Καραμανλής όχι μόνο γυρίζει τό παιχνίδι, αλλά κάνει παιχνίδι μέ τά νούμερα, μ' αύτά πού κάνουν θά τούς στείλη άδιάβαστους, γιατί άν δέν τό κατάλαβαν νά τούς τό πούμε ξεκάθαρα. Δέν είμαστε αύτοί πού νομίζετε, δέν γίναμε αύτοί πού θά θέλατε, δέν πουλάμε τίποτε από τά πιστεύω μας, όσο κι άν είμαστε σέ κλοιό, ξέρουμε νά ξεφεύγουμε, οταν λέτε τίς παρλαπίπες σας βρίζουμε καί γελάμε καί σάν γνήσιοι Έλληνες στή νοοτροπία, γνωρίζουμε ότι, καί ένας φτάνει, γιά νά μάς πάει μπροστά, καί νά τόν πάμε ψηλά, είτε ό Καραμανλής, είτε κάποιος άλλος πού ''θάρθει σάν άστραπή'' από τό πουθενά. Γλυκειά μου Έλλάδα πατρίδα άγαπημένη, κάνε ύπομονή φεύγουν τής γής οί κολασμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ημερομηνία 19-20 Ιανουαρίου που παίζει αόριστα παντού χωρίς να ξεκαθαρίζεται τι σημαίνει έχει σχέση με όλα αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. διαβάζω τα σχόλια ορισμένων φίλων οι οποιοι δενμας κανουν την τιμη να δειχνουν το ονομα τους...οτι δεν ειαι δυνατον να ασχολούνται με μας οι Αμερικανοι και οτι γεναμε εχθρους απο το πουθενα!

    Οπως λέγαν και οι ΑΜΑΝ ... καλά παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. oi amerikanoi epithimoun kapoia pragmata..
    ena apo ayta einai i astatheia se eyropaikes xores pou exoun, i dinate na exoun simvoli stin apagkistrosi tis eyropis apo ton amerikaniko paragonta
    ena allo einai i paradeigmatiki timoria opoion sinergazonte xoris "adeia" me ton roso-kineziko axona, gia na kopei i diathesi opoiou sto mellon to epixirisei
    xana
    ena akoma pou isos to doume sto eggis mellon, einai i strofi tis amerikanikis epithetikis mixanis,sto pakistan..idi egine stin india i sfagi,diafores tromokratikes kipseles(i kipseloti domi tis al quida tin kanei isxiro paixti, alla sigxronos adinami se topiko penetration apo xenous paragontes) avgano/pakistanon arxisan na droun sto eyropaiko edafos..

    polla paixnidia paizontai, kai mou kanei entiposi i ixiri siopi tou obama gia ola ayta..les kai trexoun kapoia proigoumena sxediagramata kai exoun tin siopili sinenesi tou..grammatia ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μολις το διαβασα και πραγματικα εφριξα. Δηλαδη τι προκειται να γινει? Πολεμος? Παραχωρηση εδαφων? Επιθεση απο ολα τα γειτονικα μετωπα και την Αμερικη? Θα εχουμε νεο πολεμο αλα γεωργια-οσσετια? Αν οντως συμβουν αυτα,ειλικρινα αλιμονο μας. Και καλυτερα να ονοματιζετε ,τους αμερικανους διπλωματες,να ξερουμε τουλαχιστον ποιον να βριζουμε. Πειτε ξεκαθαρα οτι εννοειτε αυτο το σκουληκι ,τον Μπραιζα,τον αμερικανοπολωνο,τουρκοαμερικανος,τι σκατα ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε πολίτη όλοι, όσους μάς καίει μέσα μας ή Έλλάδα, γνωρίζουμε ότι κι ένας είναι άρκετός. Ενας ό Τάσος Παπαδόπουλος έκανε άπίστευτα
    πράγματα. Τά έβαλε μέ όλο τόν κόσμο καί νίκησε. Βλέπουμε σήμερα πού όδηγεί τά πράγματα ό άλλος, έγινε παίγνιο τού Ταλάτ. Προσωπικά δέν πιστεύω ότι μπορεί νά άνατρέψει τό όχι. Ενα ψυχογράφημα τού Καραμανλή. Ανθρωπος χαμηλών τόνων, συναινετικός, χωρίς ρεβανσισμούς, πίστεψε ότι μπορεί νά κυβερνήσει τή χώρα, καί νά έλέγχει όλο τόν κρατικό μηχανισμό τό πασοκ. Σέ ένα βαθμό τά κατάφερε, αλλά ύφίσταται φθορές τεράστιες. Σαμποτάρεται. Πίστεψε ότι μπορεί νά έλέγχει τίς διαφορετικές τάσεις στό κόμμα του καί νά κυβερνήσει, ίσορροπώντας. Δύσκολο, πολύ δύσκολο ίδίως όταν βλέπεις νά μένουν στά υπουργεία οί άντίπαλοί του καί νά φεύγουν τά στηρίγματά του. Καί έκμεταλεύονται
    κάποιοι ύπουργοί τήν ίκανότητά του νά άκούει, τήν άνάγκη νά άκούει καί νά άποφασίζει, π.χ. ό Παυλόπουλος, δέν κινείται σωστά, λέει άπαράδεκτα πράγματα γιά τούς λαθρομενάστες, φόρτωσε τό άτύχημα στό δυστυχισμένο τόν άστυνομικό, άφόπλισε μεταφορικά τήν άστυνομία,
    πόσα έκατομμύρια, όχι λαθρομετανάστες γενικά, αλβανοί βρίσκονται στή χώρα μας κ. Παυλόπουλε συγκεκριμένα νούμερα θέλουμε, τί γυρεύει όλη ή αλβανία στήν Έλλάδα καί μάλιστα όπλισμένη κ. Παυλόπουλε; Μπορεί νά άπαντήσει φίλε πολίτη στό άρθρο σου ό Καραμανλής, βάζοντας τόν Σαμαρά ΥΠΕΞ, φέρνοντας πίσω τόν Πολύδωρα, έπεκτείνοντας τήν αίγιαλίτιδα ζώνη στά 12, καί κάνοντας συμφωνία μέ τούς Ρώσους γιά συνεκμετάλευση τών πετρελαίων τού Αίγαίου. Αύτά σάν πρώτο βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Ioannis

    ΑΝ...
    Αυτά σάν πρώτο βήμα,

    ΤΟΤΕ, το δεύτερο βήμα θα είναι:
    Άρβυλα, μπαλάσκες, χλαίνη, γυλιός!

    Δεν νομίζω να είναι τόσο ανόητος ώστε να επιδιώξει τον πόλεμο.

    @ Πολίτη

    Αυτή η ημερομηνία της 17ης ή 20ης Ιανουαρίου, τι σημαίνει; ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν κάποιος ξέρει κάτι για αυτή την ημερομηνία, ας ενημερώσει υπεύθυνα αν όντως ισχύει. Αν δεν μπορεί να πει τι, ας πει τουλάχιστον αν όντως ισχύει, με κάποιου είδους επιχειρηματολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φριχτό λάθος, ανατολίτικος τακτικισμός του Κωστάκη-Χατζηαβάτη. Αφησε τους πράκτορες στις θέσεις που κατέλαβαν επί Πασόκ και τις υπηρεσίες ασφαλείας και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες να συνεχίζουν να αποσυντίθενται. Για να κάνει τι ? Να αποκοιμίσει τα νεοταξίτικα αρπακτικά που κυβερνούν Αγγλία και Αμερική, προκειμένου να τροποποιήσει πρώτα τον εξωτερικό προσανατολισμό της χώρας. Ετσι είναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ.
    ΜΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΜΠΟΥΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΙΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
    ΜΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΨΥΧΕΣ.

    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι 17 και 20 Ιανουαρίου ρε παιδιά;!!
    Να ζητήσουμε απο τον ...Χαρδαβέλα να κάνει εκπομπή για να μας απαντήσει
    ή μήπως καταληλλότερη είναι η ...Βίκυ Παγιατάκη!!

    Μα είναι δυνατόν στην Ελλάδα της Ευρώπης του 2009,
    μορφωμένοι άνθρωποι,
    να κάθονται να πιστεύουν σε παγκόσμιες συνομωσίες που θα εκδηλωθούν με ...ραντεβού;;;;!!!!

    Κάτι σαν τη Δευτέρα Παρουσία των Γιαχωβάδων!!

    (Φίλε, το μόνο που μπορεί να γίνει εκείνες τις μέρες, είναι ένας σοβαρός, μεγάλος και λυτρωτικός ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!!).
    Α.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ανώνυμε 11:13, σου υπενθυμίζω απλά ότι η καμένη ελληνική σημαία συνοδεύει τα λουλούδια και τα κεράκια που έχουν αφήσει στο σημείο της δολοφονίας του μικρού Αλέξανδρου. Οπότε δεν είναι καθόλου προβοκατόρικη η φωτογραφία εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το politis-gr channel γιορτάζει
    Απίθανος "The Godfather of Soul"
    Α ρε χρόνια !!!!
    Χρόνια Πολλά σε όλους

    @P. -hotmail

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ κύριοι Μπόμπολα, Κοντομηνά, Λαμπράκη, Αλαφούζο και Κουρή.

    Δεν θέλουμε να μας λέτε τί να σκεπτόμαστε, μπορούμε και μόνοι μας.

    Έχουμε την ελευθερία της μπλογκόσφαιρας και έτσι σπάσαμε το φασισμό σας.

    Δεν θέλουμε ΤΟ MEGA σας, δεν θέλουμε τον ALPHA σας, δεν θέλουμε τον ΑNT-1 σας, δεν θέλουμε τον ΣKAI σας, δεν θέλουμε το Alter σας.

    Δεν θέλουμε το Έθνος σας, ούτε την Ελευθεροτυπία σας, δεν θέλουμε τα Νέα σας, δεν θέλουμε το Βήμα σας, δεν θέλουμε την Καθημερινή σας, δεν θέλουμε το Πρώτο Ψέμμα σας, ούτε την Αυριανή σας.

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ DVD ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ ΣΑΣ.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

    Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης και κοιτάει τα δικά της συμφέροντα, εάν δεν σας αρέσει να πάρετε του υπαλλήλους σας και να φύγετε όλοι από εδώ.

    Ακούς Γιωργάκη, ακούς Ντορούλα;

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, ΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΑΣ Η ΤΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 5.000 ΧΡΟΝΩΝ.

    ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ, ΜΕ ΜΑΙΜΟΥ ΗΓΕΤΕΣ.

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΗΛΙΘΙΟΙ.

    ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Εάν δεν ακούσατε ακόμα, κακό του κεφαλιού σας.

    Ανοχή τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ετοιμοι είμαστε φίλε μου όπως ήμασταν πάντα καί μέ τά Ίμια. Ομως ό Σημίτης τότε έκανε αύτό πού μάς λές εσύ σήμερα, έτσι τά Ίμια πού ήταν Έλληνική γή, έγιναν γκρίζα ζώνη, έπειδή ή Έλλάδα είχε τότε πρωθυπουργό έθνικής μειοδοσίας, προερχόμενο από τό περίφημο συνέδριο τού πασοκ πού στοίχισε τά μαλλοκέφαλά μας σέ έκατομύρια έξαγοράς ψήφων τών ''συνέδρων'', γιά γίνει πρόεδρος τού ''κινήματος'' ό άνθέλληνας αύτός. Οί ''κινηματίες'' λοιπόν αύτοί έχουν ξεπουλήσει νησιά τής Έλλάδος καί γράψανε μαύρες σελίδες στήν ίστορία τής χώρας μας. Αν δέν είμαστε έτοιμοι γιά πόλεμο, καί άν δέν πολεμήσουμε έν τέλει τί θά κάνουμε θά τούς δώσουμε καί τά σώβρακά μας; Έλλάδα δέν είναι μόνο βόλεμα, παραλίες, γκόμενες, άναρχία, καλοπέραση, κονόμα καί άλλα ''προτερήματα'' τού νεοέλληνα, είναι καί νά μπορείς τουλάχιστο νά κρατήσεις κι ότι έχεις. Αντε νά δούμε πόσα άπίδια πιάνει ό σάκκος, γιατί από λόγια εκ τού άσφαλούς χορτάσαμε. Ιδού τά Ίμια ίδού καί τό πήδημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η ημερομηνἰα αυτἠ (20 Ιανουαρἰου)εἰναι ἠ ημἐρα ποὐ θἀ αλλἀξη πρὀεδρο ἠ Αμερικἠ,καἰ θἀ αναλἀβη τἀ καθἠκοντἀ του ὀ Ομπἀμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ti lete re fantasioplikta fasistaria???e??ti lete???oloi sas ftaine persi h asimetres apeiles kai o stratigos anemos i anideoi dioikites kai i aplistoi xrhmatistes me ta omologa i paraplanithentes upourgoi kai fetos sas khnugane i amerikanoi.o mpoulis o proedros sas pou spoudase re magakia??as pei kapois..poios me kamari elege sunexos to perifimo anhkwmen is ti dusi e???gia peite mas??alla otan ta skatwnei i kolokuvernisi sas ftiaxnete sinexos senaria oti dithen olo kapoios allos ftaiei gia ta xalia mas kai oxi aftoi..re politi den afhnhs ta sapia den pithis kanenan maga ta asteia teliwsan oso kalitera figete apo tin kuvernisi toso kalitera gia ti xwra.aaa ksexasa twra oloi sas ftaine o tragas,o alafouzos,o kontomhnas,o xatzhnikolaou kai polloia alloi alla ksexnate oti prin merikous mhnes ollous aftous tous eixate theous ante to mpoulo re lamogia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "6:55 μμ"

    ..xronia polla..giati emeis pou exoume alli apopsi, sevomaste akoma kai tous kalikantzarous..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 24 Δεκέμβριος 2008 7:46 μμ se xalaei i alithia maga etsi??fantasmata e fantasmata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανωνυμε, εχεις δικηο. Πραγματι, οι πιο πολλοι, δεν πιστευουν στη Δημοκρατια.Ακομα και για τα μικροτερα πραγματα, βλεπεις αμεσως, να αγριευει ο αλλος, για να επιβαλει τη θεληση του.
    Τραβα να πεις στον αλλο, οτι σε ενοχλει ο καπνος του.Το λιγοτερο, θα σε βρισει.
    Αρα, πραγματι, αν οι Αμερικανοι, κρινουν οτι δεν μας εχουν και τοσο αναγκη, θα μας αφησουν στο ελεος των διαφορων τραμπουκων, που τοσα χρονια, τους χαιδευουμε και δεν αφηνουμε το κρατος και το νομο, να τους διαλυσει.
    Καλα να παθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ Ioannis

    Αλλο το "είμαστε έτοιμοι για πόλεμο" (αν είναι αναπόφευκτο) και άλλο το "επιδιώκω ή προκαλώ τον πόλεμο".
    Κάθε σώφρων άνθρωπος δέχεται πως ο πόλεμος, δεν μπορεί παρά να, είναι το τελευταίο μέσον υπεράσπισης των δικαίων μας, όταν όλα τα άλλα μέσα έχουν εξαντληθεί.
    Φυσικά και δεν είμαι υπέρ της εθνικής μειοδοσίας για "νά΄χουμε το κεφάλι μας ήσυχο".
    Ομως δεν είμαι υπέρ και της πολεμοκαπηλίας.
    Υπάρχει μεγάλη γκάμα "όπλων", που δεν έχουν ακόμα χρησιμοποιηθεί, πριν φτάσουμε στην ένοπλη σύρραξη.
    Η πολεμική ετοιμότητα αποτελεί κι αυτή ένα ισχυρότατο διαπραγματευτικό χαρτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. mnk 6:12

    Τώρα φίλε μου μιλάς σωστά. Ομως κι έγώ ό άπλός άνθρωπος, αύτά πού προτείνω δέν είναι πόλεμος είναι θέση μάχης. Δέν έχω απέναντί μου τό Σημίτη, τόν Καραμανλή έχω, καί ή διαφορά είναι τεράστια. Ο Σημίτης έκανε αύτά πού έκανε στά Ίμια ενώ οι στρατηγοί τού είπαν νά μήν τά κάνει. Είναι άλλο πράγμα, είναι αύτά πού γράφω παραπάνω μήν τά ξαναλέμε. Ο Καραμανλής άκούει, διαβάζει, αύτό τό ίστολόγιο διαβάζεται από πολλούς, γιαυτό πρέπει νά είμαστε σοβαροί, νά προτείνουμε, νά ζητάμε, νά καυτηριάζουμε, έξ άλλου, πώς αλλιώς μπορείς νά παλέψεις σήμερα, πώς μπορεί νά δεί κάποιος πολιτικός τίς άπόψεις σου, έχουμε όπλο φοβερό στά χέρια μας, τό γράψιμο, τί χρειάζονται οί μολότωφ;
    Οί μολότωφ ύπηρετούν άνομα σχέδια, καί είναι στά χέρια άμυαλων άνθρώπων, χαμένων σέ κόσμους σκοτεινούς...Τά ίστολόγια θά στείλουν τά βρωμοκάναλα στόν άγύριστο, ή τρομοκρατία τούς τελειώνει, σβήνουν άργά αλλά σταθερά, σέ λίγο καιρό δέν θά ύπάρχουν μέ τή σημερινή μορφή. Σήμερα γιορτή τών Χριστουγέννων, μεγάλη γιορτή τής όρθοδοξίας, άς φωτίσει ό Ίησούς Χριστός όλους μας, νά ξαναβρούμε τήν πνευματική μας διαύγεια, νά φωτίσουμε πάλι τόν κόσμο, μέ νέα έργα, άντάξια τών προγόνων μας. Ενα τέτοιο έργο θά ήταν οί προτάσεις, οί τεκμηριωμένες πληροφορίες, αύτά πού θά αποκαλύπτουν πού πάμε, πώς πάμε, γιατί πάμε έτσι, τί κάνουν οί άλλοι, ένα πνευματικό διαγωνισμό άμιλλας χρειαζόμαστε, κι όχι νά βρίζει ό ένας τόν άλλο.
    Τέλος προσεύχομαι γιά όλα αύτά τά παιδιά πού έχουν χαθεί σ' ένα λαβύρινθο ίδεών, καταστροφικών ίδεών, πού χάσανε τίς άξίες τής ζωής, τίς αίώνιες, όχι τών τελευταίων αίώνων τών άπατεώνων, αλλά αύτών πού δίδαξε ό Ίησούς Χριστός. Καί ζητάω συγνώμη έγώ, ένας άσήμαντος άνθρωπος, πού οί ίερείς καί άρχιερείς τής έκκλησίας μας, έδώ καί πολλά χρόνια, δέν ήταν, δέν είναι σέ θέση νά κρατήσουν τή νεολαία μας, τό καλύτερο κομάτι τού Έλληνισμού, θωρακισμένη μέ τήν πίστη μας καί τόν πολιτισμό μας, τά προαιώνια όπλα μας. Είναι κι αύτό σημείο τών καιρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ".....oso kalitera figete apo tin kuvernisi toso kalitera gia ti xwra...
    24 Δεκέμβριος 2008 6:55 μμ"

    Προφανώς εννοείς κάτι άλλο, γιατί από τήν κυβέρνηση κανένα κόμμα δέν "έφυγε" ...καλύτερα, όπως τό ΠΑΣΟΚ τό 1989.
    Ξέχασαν (δημοκρατικώτατα) νά παραδώσουν τά υπουργεία, αλλά δέν ξέχασαν (κατά τήν προσφιλή τους τακτική) νά ψειρίσουν έπιπλα, χαλιά, πίνακες, καί οτιδήποτε είχε αξία.

    Φιλικά καί Χρόνια Πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Είμαι της γνώμης ότι μετά την μεταπολίτευση, ούτε ο αμερικάνος, ούτε ο ρώσσος ούτε ο Πάππας, φταίει για την κατάντια μας, παρά μόνο εμείς.

    Εμέις εκλέγουμε ανίκανους και κλεφτες
    Εμείς καθοδηγούμε τα παιδιά μας.

    Άρα ας κοιτάξουμε λίγο μέσα στο "σπίτι" μας για αυτά που συμβαίνουν και ΘΑ συμβαίνουν και ας αναλογιστούμε τι κακό ΕΜΕΙΣ έχουμε κάνει στην πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή