Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Ο φασισμός της σαχλαμάρας.


Ο μεγάλος Μάνος Χατζηδάκης τον είχε χαρακτηρίσει ως τον χειρότερο φασισμό στην εποχή μας . Δεν είναι άλλος από τον φασισμό της σαχλαμάρας .

Σε αντίθεση με όλες τις άλλες μορφές του ..Τέρατος που τις αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας λογικά επιχειρήματα , όταν εμφανίζεται αυτή η μορφή του σε αναγκάζει απλά ....να σηκώσεις ψηλά τα χέρια .

Θέλοντας να σου αφαιρέσει το πλεονέκτημα των λογικών επιχειρημάτων , σου ανταπαντά με …σαχλαμάρες και ειρωνείες.

Σε αυτή την μορφή φασισμού έχει εισέλθει τελευταίως ο όμιλος Αλαφούζου, στην προσπάθεια του να εξυπηρετήσει τα πέραν του Ατλαντικού συμφέροντα.

Έχω αναφερθεί εκτεταμένα σε προηγούμενες αναρτήσεις μου (εδώ) τόσο για την Αμερικανόφιλη θωριά του ομίλου(Καθημερινή-Σκάι) που έχει καταντήσει .. «press room» των γερακιών του Στέητ Ντηπάρτμεντ ,όσο και για την εργολαβία που έχει αναλάβει σχετικά με το ….. «πατρονάρισμα» του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων (εδώ).

Μη θεωρείτε ότι τα δύο αυτά θέματα είναι ανεξάρτητα γιατί στην πραγματικότητα είναι τόσο αλληλένδετα όσο οι κρίκοι μιας αλυσίδας.

Μετά λοιπόν από το ηθικό και πολιτικό ατόπημα που πραγματοποίησε ο όμιλος Αλαφούζου, προ ημερών μέσω της εκπομπής «Ελληνοφρένεια» του Σκάι (εδώ), έρχεται και ένα άρθρο της «Καθημερινής» να επιβεβαιώσει την στροφή του ομίλου στον …… φασισμό της σαχλαμάρας.

Το υπογράφει ο Παντελής Μπουκάλας με του οποίου την αρθρογραφία άλλοτε συμφωνώ και άλλοτε διαφωνώ, δεν παύω όμως συνεχώς να την παρακολουθώ. Αυτό άλλωστε είναι το κύριο γνώρισμα της Δημοκρατίας.

Το άρθρο ,το όποιο φωνάζει από μακριά ότι είναι «παραγγελία» και κατευθυνόμενο, αναφέρεται στα γεγονότα των τελευταίων ημερών χρησιμοποιώντας όχι επιχειρήματα (πράγμα που θα ΟΦΕΙΛΕ να κάνει εάν…. (;) είχε την αντίθετη άποψη ), αλλά χρησιμοποιεί τον … φασισμό της ειρωνείας και της σαχλαμάρας.

Η αντίθετη άποψη λοιπόν κατά την «Καθημερινή» (είπαμε …φωνάζει από μακριά ότι είναι ..παραγγελία ) στις …συμπτώσεις : 1) του Crisis Evacuation Plan της Φιλανδικής Πρεσβείας πριν λίγους μήνες , πράγμα που δεν είχε γίνει ούτε στο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας .

2) Της παρόμοιας ενημέρωσης που έγινε και σε φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που ο πατέρας της είναι Βέλγος ,στα τέλη … Οκτωβρίου.. από την αντίστοιχη βελγική πρεσβεία, ότι δηλ. αν συμβούν επεισόδια και χρειαστεί βοήθεια να ειδοποιήσει αμέσως την πρεσβεία.

3) Στην άφιξη στις …15 Νοεμβρίου στην Αθήνα ειδικών τηλεοπτικών συνεργείων του BBC και του Reuters. Έχω αναφέρει ότι η «επιχείρηση κουκουλοφόροι» είχε σχεδιαστεί για τις 17 Νοέμβρη , αλλά η καταρρακτώδης βροχή δεν επέτρεψε την έναρξη των … επιχειρήσεων..

Εκείνη την ημέρα ήδη ευρίσκονταν στην χώρα μας (μέσα στο Πολυτεχνείο) οι …. «εισαγόμενοι κουκουλοφόροι».

Την μετέθεσαν για λίγο αργότερα και συγκεκριμένα για την ημέρα παράδοσης του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής. Τους προέκυψε όμως ο θάνατος του μικρού Αλέξη και άμεσα ενεργοποίησαν τον μηχανισμό.

4) Στις επίσημες δηλώσεις της κας Παπαρήγα ότι : «το καθοδηγητικό κέντρο τους συνδέεται με μυστικές κρατικές υπηρεσίες και από κέντρα που βρίσκονται στο εξωτερικό»

5) Των 156 αλλοδαπών που συνελήφθησαν τις .... τρεις πρώτες ημέρες και για την …εθνικότητα τους.

6) Στα 27 φορτηγά αυτοκίνητα με πέτρες ….θαλάσσης …που μάζεψε ο Δήμος Αθηναίων μόνο από την οδό Μάρνης. Ως γνωστόν τα κύματα του Σαρωνικού δεν φτάνουν έξω από το Πολυτεχνείο της Αθήνας. Μπορεί στο μέλλον να φτάσουν , αλλά σήμερα απέχουν κάποια χιλιόμετρα.

7) Στα νέου τύπου εκρηκτικά που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα χέρια των …κουκουλοφόρων.

8) Στις ΧΙΛΙΑΔΕΣ μηνύματα (sms) που στάλθηκαν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τις πρώτες ώρες των γεγονότων και που ….όλως τυχαίως ..είχαν παραλήπτες μαθητές. Τέτοια δυνατότητα όμως έχουν μόνο ορισμένες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία των συνδρομητών ,στα «οικογενειακά πακέτα»κλπ

Για αυτά και άλλα τόσα ερωτήματα που ακούστηκαν στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής και που αν μη τι άλλο, το επάγγελμα της δημοσιογραφίας απαιτούσε ενδελεχές ρεπορτάζ , η απάντηση της «Καθημερινής» ήταν : «Ήρθαν λοιπόν πράκτορες φοβεροί και τρομεροί, μπήκαν με σατανικά μηχανήματα στο μυαλό του ειδικού φρουρού, τον υπνώτισαν και σαν ρομπότ τον έστειλαν να σκοτώσει τον Αλέξανδρο.
Κι ύστερα, με τα ίδια μηχανήματα, αλλά και με ραντίσματα σκοτεινών ουσιών από αεροπλάνα δήθεν συμβατικά, εξερέθισαν χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, άνεργους, μετανάστες.
Γιατί δεν αποκαλύπτουν ότι στο λιμάνι της Πάτρας συνελήφθησαν 521 Αγιοβασίληδες που κάτω από την κόκκινη στολή του γελαστού παππού φορούσαν τη μαύρη στολή του ιταλικού Μπλακ Μπλοκ
; ….»

Και συνεχίζει (σχολιάζοντας συζήτηση στην …. Ολομέλεια της Ευρωβουλής ! ) με άλλα τέτοια ευτράπελα βαδίζοντας στο γνωστό Φασισμό της σαχλαμάρας , όχι από ανικανότητα να κάνουν ρεπορτάζ επί των … «συμπτώσεων»(;), αλλά εξυπηρετώντας ευσυνείδητα τα πέραν του Ατλαντικού συμφέροντα.

Απαντήστε μου κύριοι του ομίλου Αλαφούζου, πιστεύετε ότι έχω ιδιαίτερο χάρισμα ενόρασης , ως σύγχρονη Πυθία, όταν την πρώτη ( 1) Δεκεμβρίου (εδώ) έγραφα για τις … «συναναστροφές» της Αμερικανικής Πρεσβείας με διευθυντές ΜΜΕ καταλήγοντας ότι : «…Η κατευθυντήρια γραμμή της τελευταίας συνάντησης με τα εδώ φερέφωνα τους ήταν η ….αλλαγή στην …..καταλληλότητα … μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη».

Πράγματι σήμερα δημοσιεύσατε … «δημοσκόπηση»(;) που φέρνει για πρώτη φορά τον κ. Παπανδρέου ως …καταλληλότερο για πρωθυπουργό.

Είναι δυνατόν να ήξερα (με ακρίβεια ημερών) τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης 15-20 ημέρες πριν …..αυτή πραγματοποιηθεί ;

Αιδώς Αργείοι….!

36 σχόλια:

  1. Τα συμπτώματα του φασισμού της σαχλαμάρας είναι έντονα τον τελευταίο καιρό.
    Είναι η απουσία διαλλακτικότητας και ο απόλυτος τρόπος σκέψης, είναι η ανύψωση της ειρωνείας και της σαχλαμάρας.

    Ανθρώπους που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο τους συναντάμε παντού γύρω μας.Άνθρωποι απλοί και καθημερινοί σταδιακά μετατρέπονται σε φασιστοειδή και υμνούν την σαχλαμάρα .
    Δεν είναι τυχαία λοιπόν παρόμοια δημοσιεύματα.
    Όσο για την Καθημερινή τι να πει κανείς. Διευθυντής της ο Παπαχελάς. Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα!
    Καλό σου βράδυ φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει πει κι άλλα ο Μάνος αλλά τα ξεχνάτε αγαπητέ:

    ...Μια μωβ σκιά Μαΐου ξάπλωσε στον τόπο. Όσα συνέβησαν στα Εξάρχεια και στη Νομική Σχολή. Και στην οδό Σκουφά και Σόλωνος, Μαυρομιχάλη και Ιπποκράτους, ενόχλησαν τους Έλληνες πολίτες και αγανάκτησαν τον Τύπο ολόκληρο. Γιατί δεν τους εξολοθρεύουν και δεν τους σπάνε το κεφάλι. Γιατί δεν ρίχνουν δακρυγόνα. Και η Σύγκλητος και οι φοιτητές όλων των παρατάξεων, όλοι αγανακτισμένοι με τα τριάντα - εκατό παιδιά που δεν το βάζουν κάτω, δεν εννοούνε να παραδεχτούν πως η όποια ελευθερία ανήκει μόνο στους αστυνομικούς και τους ηλικιωμένους. Που δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί καταδιώκονται αδιάκοπα, προπηλακίζονται ατελείωτα και συνεχώς υποχρεούνται να δέχονται εξευτελισμούς. Κι ο προπηλακισμός αρχίζει από τον δάσκαλο, τον επιστάτη του σχολείου, από τον οδηγό και τον εισπράκτορα του λεωφορείου, απ' τον καθηγητή και τον δημόσιο λειτουργό ως τον δημόσιο υπάλληλο, από τους αξιωματικούς κι εκπαιδευτές στο κέντρο κατατάξεως ως τον τυχαίο μοτοσικλετιστή της τροχαίας που θα του ζητήσει άδειες, ταυτότητες και πιστοποιητικά. Ως τον γιατρό του νοσοκομείου που θα τον πάνε σηκωτό, ύστερα από τη γροθιά του οργάνου της τάξεως. Και το γνωρίζουμε πολύ καλά.
    Εξύβριση αρχής - έτσι ονομάζεται η απαίτηση εξηγήσεων. Χειροδικία κατά της αρχής - έτσι είθισται ν' αποκαλείται η ενστικτώδης κίνηση του αμυνόμενου νέου. Και η ιστορία δεν έχει τέλος. Η ανωνυμία και η εισαγγελική αρχή θα του προσφέρει ή μια τραυματική αγανάκτηση ισόβια ή τον επιζητούμενο από την πολιτεία ευνουχισμό του. Αυτή είναι μια καθημερινή πραγματικότητα και δυστυχώς γνησίως ελληνική τα πρόσφατα και τελευταία σαράντα χρόνια - όσα είχα δηλαδή την ευτυχία να ζήσω σαν επώνυμος πολίτης εις τούτον τον ένδοξον κατά τα άλλα τόπον μας.

    Μια μωβ σκιά Μαΐου σκέπασε την Αθήνα. Κι όμως δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος, μια εφημερίδα ν' αγανακτήσει και να διαμαρτυρηθεί, να καταγγείλει την αλήθεια για αυτό το τρίγωνο του αίσχους. Σκουφά, Μαυρομιχάλη και Ιπποκράτους. Κι άρχισε μια σκόπιμη, ύποπτη κι έντεχνη σύγχυση τριών ασχέτων μεταξύ των περιπτώσεων. Οι νεαροί των Εξαρχείων να παρουσιάζονται ίδιοι με τους αλήτες των γηπέδων, τους επονομαζόμενους χούλιγκανς, και επιπλέον να καλλιεργείται η εντύπωση στην κοινή γνώμη, με στήλες ολόκληρες των θλιβερών εφημερίδων μας, ότι οι νέοι αυτοί, οι αναρχικοί, είναι οι βομβιστές και ίσως οι πιθανοί δράστες των δολοφονιών ή εμπρησμών. Και φυσικά, όταν με το καλό τελειώσει η δίωξη των εκατό, σαράντα ή είκοσι παιδιών και η όλη επιχείρηση στεφθεί μ' «επιτυχία», να πάρει τις διαστάσεις ενός πραγματικού θριάμβου... κατά του εγκλήματος. Την ίδια ώρα που δολοφονούνται εκδότες και οι δολοφόνοι δεν ανευρίσκονται. Δολοφονούνται πολίτες και οι δολοφόνοι δεν αποκαλύπτονται. Πεθαίνουν νέοι από ξυλοδαρμούς και οι δράστες κυκλοφορούν ανενόχλητοι και, τέλος, δεν ...ανακαλύπτονται. Την ίδια ώρα η πολιτεία αγανακτεί διότι υπάρχουν μερικά ζωντανά της κύτταρα που αντιδρούν άτεχνα, ανοργάνωτα, ίσως μ' αφέλεια, σ' όλην αυτή την οργανωμένη κρατική ασχήμια, αντί να βλογάμε τον Θεό που βρίσκονται ακόμη μερικοί που δεν συνήθισαν στην «παρουσία του τέρατος». (...) Κορίτσια κι αγόρια με γυαλιά, έτσι καθώς κοιτάτε με απορία κι αγανάκτηση για ό,τι συμβαίνει γύρω σας, είμαι μαζί σας. Και σας αγαπώ.

    Μ. Χατζηδακις
    Μάϊος 1986

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. akousa pantos oti kovei sta mme ta mayra kondilia(tou 2%)pou pigainan se megalodimosiografous gia "ipiresies" kai se dimoskopiseis..

    na doume tora pos tha dikaiologisoun sto koino tous tis agores, ana 2-3 meres, ton dimoskopiseon pou kanoun..
    oute se periodo eklogon den eixame toses poles dimoskopiseis..

    oso gia tin saxlamara pou les sto arthro sou, einai i amina tou koutoponirou..otan den exeis epixirimata, oxi giati eisai xazos,alla giati ayta akironoun ton skopo kai tis "idees" sou, tote poulas trella kai eironia..

    pantos, otan oi ekdotes kai oi amerikanoi - kapoia periodo kai gia dikous tous logous - thelan allagi igesias sto komma tis axiomatikis antipoliteysis ,o k.papandreou katiggeile(mexri na ta xanavrei meta apo kapoies "sinantiseis") oti exothesmika kentra epithimoun tin allagi igesias sto pasok..tote aytoi pou simera vlepoun xardavela se oti tous xalaei tin soupa, ti legane ?
    tote ipirxe ..agiovasilis ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το "παιχνίδι των Αμερικανών στην Ελλάδα" δεν γίνεται με δικά τους χρήματα αλλά με αυτά των "διαπλεκόμενων" κατά βάση.

    Οι τελευταίοι τα βρίσκουν κυρίως μέσω /΄μαύρων" δουλειών..και οπότε το ν΄μα καταλήγει στα σώματα ασφλαείας και τις υπηρεσίες πληροφοριών που είτε κάνουν τα στραβά μάτια ή συμπράτουν στο όλο σκηνικό.

    Ο Καραμανλής δεν ελέγχει πλήρως το "Ελληνικό βαθύ κράτος". Ούτε ο Σημίτης το ήλεγχε, αλλά τους είχε αφήσει ανεξέλεκτους και γιαυτό δεν το πείραζαν.


    Για όσους είναι παρατηρητικοί, τους τελευταίους μήνες η Αστυνομία είχε κινηθεί εναντίων της παράνομης βοιμηχανίας του σεξ (στριπτιτζάδικα, κολ γκιρλς και λοιπά)...
    αμέσως ξεσπούν ταραχές στις φυλακες και δημιουργείτε μια "αναστατωση στο δρόμο"..

    για ποιό λόγο η Αστυνομία κάνει "άγαρμπες" κινήσεις σε εποχές οικονομικής κρίσης και κυρίως πολιτικης? Εδω ο κόσμος καίγεται και αυτοί εν πολλοίς βάζουν φωτιές στον υποκοσμο...


    Με απλά λόγια, οι Έλληνες πολιτικοί και φυσικά η κυβέρνηση πρέπει να ανοίξουν λ΄γο τα μάτια τους και να βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος.

    Να αφήσουν το καπάκι της χύτρας λίγο ανοικτό για να μη σκάσει και να ανοιχθούν ουσιαστικά στις Ασιατικές και Ρωσικές χρηματαγορές για ζεστό χρήμα που πρ΄πει να πέσει στην Ελληνική αγορά.

    Διαφορετικά πάμε σε συνθήκες κλιμάκωσης και αβεβαιότητας.

    Ο Γιωργάκης είναι παντελώς ανίκανος, ήταν είναι και θα είναι ο χαζός της οικογένειας Παπανδρέου και αυτό το ξέρουν οι διαπλεκόμενοι.

    Δύο λύσεις υπάρχουν για το καλό της χώρας


    Αντεπίθεση μετωπική του ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ και στροφή σε ποικίλα λαικά στρώματα όπως και παραγωγικές δυνάμεις με έμφαση σε ότι αφο΄ρα το εξωτερικό, ΤΗΝ εΥΡΑΣΊΑ


    Η

    Μια γιαλαντζί συγκυβρνηση, Ο Σημίτης Π.τ.δ και όπου πάει το πράμα.

    Οι Αμερικανοί σε μεγάλο βαθμό θα αποδεχθούν τη νέα κατάσταση απο τις παραπάνω και αντιμετωπίζουν εκρηκτικά προβλήματα ούτως η άλλως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο είπα και χθες για την πρόβλεψη !!!!!
    Μπράβο σου.

    ------------------------
    - Εφημερίδα τέρμα.
    - Ο γελοίος έβαλε αύξηση - 4,25€ για μ@λ@κίες
    Αντί να την κατεβάσει στα 2€ με την φτώχεια που μας δέρνει την αύξησε.
    Τηλεόραση είναι κομμένη από καιρό.
    Οπότε απόμειναν τα Blog και το ιντερνέτ.
    Γιατί να την πληρώνω ?????
    Το απόγευμα την κατεβάζω τσάμπα και την διαβάζω.
    Αφού ουσιαστικά το επόμενο Σάββατο την διάβαζα πριν την πετάξω.
    Ενημέρωση από τα blog και ταινίες και μουσική από το rapidshare.
    Επανάσταση :)))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Oταν δεν μπορείς να ελέγξεις το κέντρο της πρωτευουσας σου δεν είσαι κυβέρνηση και φυσικά δεν μπορείς να μιλάς για ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.
    Υπάρχουν υπηρεσίες και τι κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εδώ και αιώνες ότι συμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου (πρίν καν γίνουμε κράτος αυτόνομο) καθοδηγήται από ξένα συμφέροντα. ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα ξυπνήσουμε...

    οι μεθόδοι των συμφερόντων είναι καλομελετημένες και αποτελεσματικές. το μόνο μέσο που μπορεί να αφυπνήσει τον λαό είναι το ίντερνετ. να δούμε με ποιον τρόπο θα το πολεμήσουν και αν θα υπερυσχύσουν οι κραυγές λογικής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβάστε τι είπε ο Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη.Κάποιος από τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο.Ο Σουϊντο είπε:

    «Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω.

    Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί.

    Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

    Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….
    Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».

    Πηγή « Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε 9.30 αυτό το "Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες".... Μήπως πρέπει να τους το στείλουμε με μαζικά e-mail ;
    Alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω, δεν τους εστειλα βεβαια αυτο, αλλα τους εστειλα αρκετα χεστηρια mail,που τους καταχεριαζα αρκετα.
    Γιατι δεν κανετε κι εσεις το ιδιο;
    Το να κρυβοσαστε καθε μερα εδω,γιατι κρυψωνα ειναι, δεν ωφελει κανεναν.Βγειτε και γραψτε και φωναξτε.
    Αμα λαχει, πεταξτε και κανα γιαουρτι στα μουτρα τους,κυριως σε καποιους, που τοχουν παρει πολυυ επανω τους ακι καμαρωνουν σα γυφτικα σκερπανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο κ. Καραμανλής έβαλε ξανά στο τραπέζι τη θεωρία της «ασύμμετρης απειλής».

    Μιλώντας στην ΚΕ της ΝΔ μίλησε για «κάποιους», τους οποίους όμως δεν προσδιόρισε ακριβώς, που θέλουν την ανατροπή του και» βρίσκονται πίσω από τα δεινά που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και προφανώς ακόμα και τα βατοπεδικά.

    Το εφεύρημα Καραμανλή μεταφράζεται από διαφόρους (μεταξύ των οποίων και παπαγαλάκια) σε διαφορετικά κέντρα - κατά πως βολεύεται ο καθείς. Άλλοι βλέπουν τους «Αμερικανούς», άλλοι τη «Ντόρα», κάποιοι «επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες ΜΜΕ» και άλλα παρόμοια εξωθεσμικά οικονομικά κέντρα.

    Μάλιστα, συνεργάτες του πρωθυπουργού διαδίδουν ότι, αν πιεστεί, ο κ. Καραμανλής θα δώσει διευθύνσεις και ονόματα των υπονομευτών του. Ύστερα δηλαδή από τέσσερα χρόνια θα κατονομάσει τους νταβατζήδες

    Λέτε, επειδή «έπιασε» την πρώτη φορά (με τις πυρκαγιές) η θεωρία της «ασύμμετρης απειλής» να επανέρχεται τώρα ως άλλοθι και καταφύγιο απελπισίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. proti fora eidai 150 vouleftes na xeirokrotoun enan xontro epeidi paradextike oti einai makakas....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 21 Δεκέμβριος 2008 6:20 μμ kala esu file mou perimenes apo tis saxlamaroprovlepsis tou politi na katalaveis oti kapoia stigmh o papandreou tha pernouse mprosta kai stin katalilotita??edo kaigotane to sumpan me to vatopaidi 6 mhnes kai o karamanlis vgike kai mas eipe oti den to peire xamparei(periergo pantws giati den kanei tipota allo apo to na vlepei tileorasi na paizei pro kai na trwei)i einai argostrofos i prospathouse na kalipsi kapoious....mallon to deftero ginotane giati eipame oti to lipos tou piezi ton egefalo alla oxi kai etsi eleoss....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @12:52
    Και αφού είναι έτσι γιατί τον ψήφισες. Εκτός και αν πιστεύεις ότι βγήκε μόνος του.
    Δεν σου έκατσε ο διορισμός ???
    Βαρέθηκα να διαβάζω ανώνυμες μ.......
    Και σε πληροφορώ ότι ζω σε αυτή την χώρα πάνω από μισό αιώνα και δεν θυμάμαι να ήταν κανένας καλύτερος.
    Αν εσύ δεν τά΄χεις ζήσει ρώτησε κανέναν μεγαλύτερο να σου πει.
    Και μια και το έπιασες εξήγησε μου πως αφού καιγότανε το σύμπαν έξι μήνες εξακολουθούσε να είναι ¨καταλληλότερος¨ και ξαφνικά ο ¨λαός ¨άλλαξε γνώμη.
    Γιατί αν ο λαός ανταποκρίνεται έτσι αργά φέξε μου και γλίστρησα.
    Και αν σου είναι εύκολο στείλε μου και το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας του κ. Παπανδρέου μήπως και τον ξαναψηφίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. re paidia sory alla tha trelathoume o giorgakis prothipourgos .... den to dexomeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ κύριοι Μπόμπολα, Κοντομηνά, Λαμπράκη, Αλαφούζο και Κουρή.

    Δεν θέλουμε να μας λέτε τί να σκεπτόμαστε, μπορούμε και μόνοι μας.

    Έχουμε την ελευθερία της μπλογκόσφαιρας και έτσι σπάσαμε το φασισμό σας.

    Δεν θέλουμε ΤΟ MEGA σας, δεν θέλουμε τον ALPHA σας, δεν θέλουμε τον ΑNT-1 σας, δεν θέλουμε τον ΣKAI σας, δεν θέλουμε το Alter σας.

    Δεν θέλουμε το Έθνος σας, ούτε την Ελευθεροτυπία σας, δεν θέλουμε τα Νέα σας, δεν θέλουμε το Βήμα σας, δεν θέλουμε την Καθημερινή σας, δεν θέλουμε το Πρώτο Ψέμμα σας, ούτε την Αυριανή σας.

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ DVD ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ ΣΑΣ.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

    Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης και κοιτάει τα δικά της συμφέροντα, εάν δεν σας αρέσει να πάρετε του υπαλλήλους σας και να φύγετε όλοι από εδώ.

    Ακούς Γιωργάκη, ακούς Ντορούλα;

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, ΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΑΣ Η ΤΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 5.000 ΧΡΟΝΩΝ.

    ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ, ΜΕ ΜΑΙΜΟΥ ΗΓΕΤΕΣ.

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΗΛΙΘΙΟΙ.

    ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Εάν δεν ακούσατε ακόμα, κακό του κεφαλιού σας.

    Ανοχή τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να φοβάστε όλους αυτούς που έχουν ιταλικά ονόματα (και καταγωγή) δηλαδή τους Αλαβάνο, Αλαφούζο, Κοροβέσι (ιταλοαλβανικό)! Οι φασίστες του Μουσολίνι δεν ξέχασαν ποτέ την ήττα τους από τα Ελληνικά Στρατεύματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Politi άνοιξε τα μάτια σου και σταμάτα γλύφεις τους ΝΔ και να τρομοκρατείς τον κόσμο με θεωρίες συνομοσίας σαν άλλος Λιακόπουλος λες και είμαστε πρώτο βιολί στην παγκόσμια σκακιέρα.Και μη θεωρείς κάθε μη ΝΔ ως ΠΑΣΟΚ.Μόνο τον ΓΑΠ ξέρεις να σχοιάζεις για το παχύδερμο της Ραφήνας πότε θα ξυπνήσεις να δεις την ανικανότητα όποτε απαιτήθηκε.Ήθελα να έβλεπα τι θα έλεγες αν οι Ρώσσοι εθνοσωτήρες ζητούσαν να κάνουμε δήλωση υπέρ της επέμβασης στη Γεωργία για υποστήριξη τους και απαίτηση αναγνώρισης του κάθε υποτελούς κρατίδιου που θα δημιουργούν στο μέλλον.Που ήταν τώρα να μας προστατέψουν από τα αμερικανόφιλα συμφέροντα?Ο Μέγας Πρωθυπουργός τι συνεννοήσεις έκανε μαζί τους πριν την επερχόμενη κρίση αφού οκόσμος το'χε τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι όπως ισχυρίζεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @22 Δεκέμβριος 2008 12:02 μμ

    Κάφρε, μάθε ιστορία! Η Νότιος Οσσετία και η Αμπχαζία δεν έχουν καμία σχέση με την Γεωργία. Αυτές τις περιοχές τις πήρε σαν "δώρο" η Γεωργία από τον γεωργιανό δικτάτορα Στάλιν! Άντε βλακάκο, άντε να γλεντήσεις για το Κόσσοβο, απόγονε αλβανοτσάμιδων σφαγέων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ωραία,εσύ τα λές...

    Ο ΛΑΠΑΣ ο Καραμανλής γιατί δε βγαίνει να τα πεί?

    Τί χειρότερο φοβάται πιά,αφου έπιασε πάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απ' ότι κατάλαβες politi δεχόμαστε επίθεση απ΄όλα τα μέτωπα. Οι ανθέλληνες άφησαν το μητρικό τους blog "press-gr" και κάνουν ολομέτωπη επίθεση στην μοναδική όαση της αλήθειας. Καιρός να αναζητήσουμε αλλού πατρίδα, κινδυνεύουμε να μας δολοφονήσουν, ίσως με μια καινούργια "17 Νοέμβρη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Καραμανλής θα μείενι στην ιστορία έτσι και αλλιώς για 2 λόγους.:Είτε θα βγει για 3η συνεχομενη φορά πρωθυπουργός, είτε θα βγάλει τον ΓΑΠ πρωθυπουργό..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "22 Δεκέμβριος 2008 8:30 πμ" distixos kai na ipirxe tropos na "exorisoume" apo tin xora kai ta koina tous kakous ekdotes, den tha tous kaigotan karfi..

    kai giati me to kompodema pou exoune zoun kai ta triseggona tous san seixides, alla kai giati oi perissoteroi tosa xronia ston "ipokosmo" tou paraskiniou exoun mathei na kratoun stoixeia gia tis dosolipsies tous, eite gia na mporoun na ekviazoun eite gia na exoun prostasia se periptosi "tromokratikis" epithesis kai esti na kikloforoun p,x, me vespaki kai mesa stin athina..

    etsi epeidi to politiko sistima tha dextei toso megalo sok pou tha katareysei,eite apo alithines eite apo kataskevasmenes apodeixeis, "aytoprostateyetai" me mia atipi "omerta"..

    kai mono an kapoio komma rixtei stin moirasia, i ta exogeni simferonta einai megalitera apo ta esoterika, tha apokaliptetai apo ta mme, osi dosi "alitheias" xreiazete gia na ginei i douleia..


    ..kati akoma..
    grafikoi katantane kapoioi - gnostoi anonimoi - pou logo elipsis epixirimaton kai faias ousias, amolane mia athirostomia kai nomizoun oti prosdosan kati stin sizitisi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ρε παλιομπαγλαμά πάλι ο Παπανδρέου φταίει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 22-12-2008

    ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ

    Αυτές τις μέρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού.

    Ο «καταλληλότερος» sik και οι απίστευτοι τύποι που τον χειροκροτούν (τρομάρα τους), υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές «αντάρτες» και μη του δεξιού συρφετού.
    Για μία ακόμη φορά, αφού διαπίστωσαν ότι δεν έχουν πειστικά επιχειρήματα, προσέφυγαν στις προσφιλείς τους μεθόδους (ψέμα, παραπληροφόρηση και παραπλάνηση των πολιτών, συκοφαντία των πολιτικών τους αντιπάλων).

    Η ΥΠΕΞ «κυρία» Ντόρα Μητσοτάκη – Μπακογιάννη, μας έπεισε, για μία ακόμη φορά, ότι είναι άξιο τέκνο του μεταπολεμικού εφιάλτη. Μιμούμενη τον μπαμπάκα της, λέγοντας μισές αλήθειες και διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα, επιτέθηκε με αδέξιο, σκαιό, ποταπό και ανήθικο τρόπο στον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αυριανό Πρωθυπουργό Κύριο ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    Ντροπηηηηηηή σου κυραααααααά μου!!!!!!!!

    Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και …….

    …….. ο «κύριος» Πάκης, προφανώς νομίζει ότι έτσι θα ξεχάσουμε το μπάχαλο που έχει οδηγήσει τις τελευταίες μέρες τη χώρα με τις άστοχες ενέργειές του.
    Ρε ούυυυυυστ απ΄ εδωωωωωωώ!!!!!!

    …….. ο «τσάρος» της οικονομίας «κύριος» Αλογοσκούφης, εμείς όμως που «απολαμβάνουμε» τα «επιτεύγματα» της οικονομικής του πολιτικής (ανεργία, ανασφάλεια, ακρίβεια, ανέχεια, φτώχια), του απαντάμε ότι δεν τσιμπαααααάμε ρεεεεεεεεεεέ!!!!!!!!!

    …….. ο ΥΠΑΙΘ «κύριος» Στυλιανίδης, προφανώς γιατί θέλει να ξεχάσουμε, τα μπουζουκοπερπατήματά του και τις ποδοσφαιρικές του ανησυχίες, την ώρα που το επανιδρυθέν κράτος, από τον «καταλληλότερο»sik, σκοτώνει τα παιδιά μας/σας και ο ίδιος τα όνειρά τους.
    Εμείς όμως διαλαλούμε στον «κατασυκοφαντημένο» Υπουργό δεν ξεχνααααάμε ρεεεεεεεέ!!!!!!!!!!

    Όσο για τον «καταλληλότερο» sik, ως «μαέστρος» των συκοφαντών και καθοδηγούμενος από το καραμανλικό DNA, παρέλαβε τη σκυτάλη του ψεύδους και της συκοφαντίας από τα πρωτοπαλίκαρά του και συνέχισε ακάθεκτος, να συκοφαντεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, να ψεύδεται ασύστολα, να παραπληροφορεί τους πάντες και να μας θεωρεί ιθαγενείς και βλάκες.
    Κούνια που σε κουυυυυύναγε χοντρουυυυυύλη!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΟΛΙΤΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΒΛΕΠΩ...Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ Ε????ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 22 Δεκέμβριος 2008 1:18 πμ file an thewreis afton ton antrwpo ws ton katalilotero pou perase apo to prothipourgiko aksiwma eilikrina se lipame...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οι "αποδείξεις" του σχεδίου προέρχονται πιθανότατα από το δημοσίευμα αυτό της εφημερίδας "το Παρόν" του Μάκη Κουρή. Αν το διαβάσετε θα διαπιστώσετε οτι στην ανάρτηση του πολίτη είναι με την ίδια σειρά και σε μερικά σημεία ακόμα και με τις ίδιες εκφράσεις. Ο πολίτης πάντως δεν κάνει καμιά αναφορά στο άρθρο. Αν παρατηρήσετε όλα τα υποτιθέμενα γεγονότα βασίζονται σε ανώνυμες και απροσδιόριστες πηγές:

    - Η ιστορία με την ενημέρωση των Φινλανδών πολιτών στην Ελλάδα από την πρεσβεία ξεκίνησε από ένα δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας "Ελεύθερη Θράκη" που αναφερόταν σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη προς την Ντ. Μπακογιάννη. Το δημοσίευμα και η ερώτηση μιλάνε μόνο για "πληροφορίες από Φιλανδούς που μένουν στην Ελλάδα". Ο ακριβής χρόνος της υποτιθέμενης ενημέρωσης δεν αναφέρεται πουθενά.

    - Η φοιτήτρια του πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι φυσικά ανώνυμη οπότε δεν μπορούμε να τη ρωτήσουμε.

    - Σχετικά με τα συνεργεία του BBC, θα ήταν χρήσιμο να μας έλεγε κάποιος σε ποιο ξενοδοχείο έμεναν ώστε να μπορούμε π.χ. να ρωτήσουμε αν υπήρχε κράτηση από το BBC για εκείνες τις ημέρες. Ακόμα κι αν υπήρχε βέβαια δεν μπορούμε να ξέρουμε γιατί ήταν εδώ. Αλήθεια τώρα υπάρχουν συνεργεία του BBC στην Αθήνα; Θα ήταν ενδιαφέρον να ξέραμε αν αυτοί που ήρθαν τότε που υποτίθεται οτι θα γίνονταν επεισόδια δεν ήρθαν τώρα που έγιναν. Επίσης θα ήταν χρήσιμο να μας έλεγε κάποιος γιατί ενημερώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου για ένα μυστικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ελλάδας. Για να μείνει κρυφό το είπανε στο BBC;

    - Οι δηλώσεις οποιουδήποτε πολιτικού (της Παπαρήγα συμπριλαμβανόμενης) δεν είναι η αντικειμενική αλήθεια και δεν μπορούν να εκλαμβάνονται ως τέτοια. Οι δηλώσεις των πολτικών συνήθως εμπεριέχουν πολιτικές σκοπιμότητες και δεν είναι συνετό να τις παίρνουμε της μετρητοίς.

    - Ο αριθμός των συλληφθέντων αλλοδαπών από πού προέρχεται; Ούτε αυτός δεν επιβεβαιώνεται από κάποιο δημοσίευμα απ' όσο γνωρίζω (δεν το έψαξα πολύ).

    - Τα σχετικά με τα φορτηγά με τις πέτρες θαλάσσης δεν μπόρεσα να τα διασταυρώσω πουθενά. Πιθανότατα η πηγή τους είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφέρω παραπάνω καθώς εκτός εκείνου μόνο σε μπλογκς και φόρουμς έχουν γραφτεί.

    - Το ίδιο ισχύει για τα "νέου τύπου εκρηκτικά". Ποιος τύπος είναι αυτός για να μπορέσουμε να ψάξουμε λίγο περισσότερο;

    - Τα σχετικά με τα sms επίσης δεν μπορούν να διασταυρωθούν. Όσο κι αν έψαξα βρήκα μόνο αναφορές του τύπου "γνωστός γνωστού που έχει παιδιά μου είπε" κλπ. Ούτε καν το αυθεντικό κείμενο κάποιου τέτοιου μηνύματος δεν έχει δημοσιεύσει κάποιος απ' αυτούς που υποτίθεται πως τα έχουν δει.

    Μερικές φορές η ειρωνία είναι εσκεμμένη απαξίωση των απόψεων που δεν μπορεί κάποιος να αντικρούσει με επιχειρήματα. Άλλες φορές όμως είναι η μόνη σοβαρή απάντηση που μπορεί να δώσει κάποιος στις ανυπόστατες ανοησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ ανώνυμε 4:59,επειδή έχω δει κι άλλους να επικαλούνται το άρθρο αυτό του Μάνου Χατζηδακη περί αναρχικών, νομίζω ότι όλοι κάνουν το ίδιο λάθος στην ερμηνία του τι ήθελε να πει ο Μάνος. Κι αυτό γίνεται γιατί κρίνετε με τα σημερινά δεδομένα. Όπως άλλωστε γίνεται πάντα. Ο Μάνος έγραψε αυτό το άρθρο σε μια εποχή που η ΠΑΣΟΚική Αστυνομία, που μετρούσε μόλις 2 χρόνια εννοποιημένη, στην κυριολεξία "γ...ε κι έδερνε". Τα επεισόδια στο Χημείο το 1985 χαρακτηρίστηκαν από πρωτοφανή βαρβαρότητα των ΜΕΑ, κι ευτυχώς έχουν αναρτηθεί βίντεο στο youtube για τους δίσπιστους. Το να πας κόντρα τότε στην Αστυνομία, πήγαινες κόντρα σε μια "Χούντα του ΠΑΣΟΚ" όπως χαρακτηριστικά αναφερόμασταν όλοι τότε. Κι ο Μάνος αυτό το στόχο είχε κυρίως, να πάει κόντρα στο ΠΑΣΟΚ, κι όχι να γίνει υποστηρικτής, αυτός ο εκρπόσωπος της αστικής τάξης, των αναρχικών. Όσοι είναι πάνω από 35 σήμερα, τα θυμούνται αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ Ανώνυμο 11.23
    Αχ φίλε μου πιθανών η δεν είσαι καλός "ρεπόρτερ" ή είσαι "προβοκατορίσκος".
    Εάν ήσουν καλός ..."ρεπόρτερ" θα έβλεπες ότι τα ερωτήματα αυτά και ακόμα άλλα ,έχουν τεθεί από μια σειρά διαφόρων εντύπων .
    Δεν θα σου ανοίξω τα μάτια αφού εκ πεποιθήσεως είσαι τυφλός.
    Τόσο ώστε να ξεπερνάς και αυτό που βγάζει μάτια. Αυτό δηλαδή που αναφέρει ο politis-gr στην ανάρτηση του την 1η Δεκεμβρίου , περί καταλληλότητας.
    Ξέχασα ως τυφλός δεν το είδες, αλλά βλέπεις π.χ διάφορα σκάνδαλα τύπου Ζαχόπουλου κλπ, άσχετα εάν και εκεί κάποιοι έγραφαν , έλεγαν , ..διάφορα και εσύ χωρίς τις χειροπιαστές αποδείξεις που ζητάς , τα υιοθετούσες και επαναστατούσες.
    Μάθε να ψάχνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Διόρθωση. @ Ανώνυμο 11.13 είναι το σωστό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ Ανώνυμο 11.13
    Φίλε κάνεις λάθος. Το σχετικό έγγραφό ντοκουμέντο έχει κατατεθεί στα πρακτικά της Βουλής. Κάπου το είχε πάρει το μάτι μου και στο διαδίκτυο. Μπορείς να ψάξεις και θα το βρεις.
    Δεν είναι δυνατόν να αμφισβητείς επίσημη επερώτηση που έχει κατατεθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο.
    Επίσης δεν ξέρω για ποιο λόγο τα γράφεις αυτά (ψιλοδιακρίνω μια εμπάθεια προς τον διαχειριστή ή κάνω λάθος), αλλά ο άνθρωπός το γράφει καθαρά και μάλιστα ΔΥΟ φορές και το "μπολντάρει". Γράφει συγκεκριμένα "Για αυτά και άλλα τόσα ερωτήματα που ακούστηκαν στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής", και πιο κάτω ξανάγράφει "σχολιάζοντας συζήτηση στην … Ολομέλεια της Ευρωβουλής !.
    Το άρθρο της Καθημερινής βασίστηκε και σχολίαζε με αυτόν τον τρόπο -που και εγώ συμφωνώ ότι ακουμπά τα όρια του φασισμού - συζήτηση που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο.
    Εάν πράγματι δεν εξυπηρετούσαν ξένα συμφέροντα -και αυτοί αλλά και άλλοι δημοσιογράφοι- θα έκαναν ρεπορτάζ επί του θέματος και θα προσπαθούσαν τα φέρουν στο φως την αλήθεια.
    Όταν όμως χωρίς να κάνεις ρεπορτάζ και να ψάξεις ένα θέμα που α) συζητήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, β)αναφέρθηκαν επίσημα ΔΥΟ πολιτικοί αρχηγοί(Παπαρήγα-Καρατζαφέρης ) γ) γράφτηκαν σε ορισμένα έντυπα ή σε blogs δ) συζητήθηκα παντού από πάνελ μέχρι ...καφενεία, εσύ (δηλ. Η Καθημερινή) διαλέγεις τον δρόμο των ....Αγιοβασίληδων, τότε κάτι βρωμάει.
    Άλλωστε και ο διαχειριστής το τονίζει πολύ εύγλωττα γράφοντας ότι :" όχι από ανικανότητα να κάνουν ρεπορτάζ επί των … «συμπτώσεων»(;), αλλά εξυπηρετώντας ευσυνείδητα τα πέραν του Ατλαντικού συμφέροντα.".
    Θα σταθώ και εγώ στο ότι ενώ δηλώνεις " άπιστος Θωμάς" αυτά τα ξεπερνάς και το σημαντικότερο ξεπερνάς και αυτό που αναφέρει ο διαχειριστής στο τέλος .
    Ή είναι Πυθία ο διαχειριστής ή καλά πληροφορημένος από διάφορες πηγές ή πολύ καλός στην πολιτική ανάλυση.
    Ένα από τα τρία μπορεί να συμβαίνει. Διαλέγεις και παίρνεις. Απλά τα πράγματα.

    Αντώνης Μαμαγκάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τελικά τους πράκτορες (Αμερικανούς), που έβαλαν τις φωτιές-μαζί με το ΠΑΣΟΚ πάντα-τους έπιασαν...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. http://www.youtube.com/watch?v=OJMRz5E7zSU

    (για να παίξει χρειάζεται sign-in στο youtube)

    Video από μέσα!

    Αν ανγοήσει κανείς τα εμβόλιμα σχόλια, μπορεί να δει πιτσιρικάδες
    να ενεργούν υπό τις οδηγίες ... κάποιων στα επεισόδια (δε γνωρίζω ποια μέρα ακριβώς).

    Παρατηρήστε επίσης πώς ..αποπαίρνουν μια περαστική κυρία που τολμάει να διαμαρτηρηθεί για τις καταστροφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. to tragoudu pou sas anefera poio panw tha to vrite edo aksizei ton kopo na to akousete sto http://www.youtube.com/watch?v=kN1p_Amidy8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ποιός απ’ τους προστάτες θα μας προστατέψει;

    Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που εμφανίστηκαν στους δρόμους οι πρώτες κάμερες. Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και διάφορες ομάδες «γνωστών» και «αγνώστων» πετροβολούσαν τις νύχτες τις κολώνες, καταστρέφοντας όσες από αυτές μπορούσαν. Ο θυμός σιγά-σιγά καταλάγιασε (όπως γίνεται πάντα) και σε λίγο χρόνο μάθαμε να ζούμε με αυτές αγνοώντας τες και επιδοκιμάζοντας πολλές φορές την χρησιμότητα τους.
    Στη συνέχεια άρχισαν να μπαίνουν οι πρώτες κάμερες στους χώρους εργασίας. Αντίδραση κι εδώ, παραιτήσεις, μηνύσεις, διαμαρτυρίες και τέλος… αποδοχή και… επιδοκιμασία από κάποιους, ως ένα χρήσιμο «εργαλείο» παρακολούθησης των χώρων για λόγους ασφαλείας.
    Το συνηθίσαμε κι αυτό κι αφήσαμε τις κάμερες να ελέγχουν ως «μάτι του Θεού» τις κινήσεις μας στο χώρο της δουλειάς όπου ξοδεύουμε τις περισσότερες ώρες της ζωής μας, στους δρόμους, στις πλατείες, ακόμα και μέσα στο σπίτι μας από τις κάμερες στυλό, από τα κινητά τηλέφωνα που πολλές φορές λειτουργούν ως κατάσκοποι με τα προγράμματα που διατίθενται νόμιμα στο εμπόριο.
    Στη συνέχεια μάθαμε ότι σκανδαλωδώς παρακολουθούνται οι συνομιλίες μας και καταγράφονται. Ήρθαν οι Ολυμπιακοί το 2004 και η παρακολούθηση για «λόγους ασφαλείας» πάντα, έγινε στενότερη και συστηματικότερη. Κατά τα άλλα… μιλούσαμε ακόμα για «προσωπικά δεδομένα».
    Μάθαμε να ζούμε και με αυτό. Προστασία είπαν κάποιοι, άλλωστε… ο «καλός» τίποτα δεν φοβάται…
    Βρισκόμαστε στο 2009 και μαθαίνουμε να ζούμε όλο και με πιο πολλά. Συνηθίσαμε τη βία ως θέαμα, την αναρχία ως δημοκρατική διαδικασία, συνηθίσαμε να ανεχόμαστε τη αδικία ως φυσική συνέπεια των καιρών. Ζούμε με στωικότητα ευλογώντας την καλή μας τύχη που ακόμα ζούμε, σαν να μην είναι δικαίωμά μας αλλά λαχείο που το κερδίζουμε καθημερινά ρισκάροντας το κεφάλι μας καθώς για να πάμε στη δουλειά μας περνάμε ανάμεσα από πετροπόλεμους, τυφλούς πυροβολισμούς, ληστές που μας αρπάζουν πορτοφόλια, κινητά, τσάντες και που τελικά ….ευτυχώς…. δεν άρπαξαν τη ζωή μας.
    Πριν λίγες μέρες έλαβα στο κινητό μου ένα μήνυμα που σας το μεταφέρω:
    «Αναλαμβάνουμε φυλάξεις ατομική συνοδεία για την ασφάλειά σας σε καταθέσεις ή αναλήψεις χρημάτων από την τράπεζά σας , κόστος συνοδείας 30 ευρώ… τηλ……»
    Στην αρχή υπέθεσα ότι μου κάνουν πλάκα, τηλεφώνησα λοιπόν στο πιο πάνω τηλ. ζητώντας πληροφορίες. Και προς έκπληξή μου το μήνυμα τελικά ήλθε από μια νόμιμη εταιρεία φύλαξης που διαθέτει και ιστοσελίδα.
    Για ποιά «προσωπικά δεδομένα» να μιλήσω τώρα πια; Που βρήκαν το κινητό μου τηλέφωνο; και για ποιό λόγο το χρησιμοποίησαν χωρίς την δική μου συναίνεση;
    Τώρα θα μου πείτε εκεί είναι το θέμα; Θαρρώ πως το θέμα είναι παντού. Γιατί όλη αυτή η «προστασία» με τρομάζει. Η καθημερινότητα μας έγινε πια μια περιπέτεια επιβίωσης. Δεν χρησιμοποιούμε μετρητά για να μη μας κλέψουν. Για να πάρουμε χρήματα από την τράπεζα χρειαζόμαστε προστασία. Και οι προστάτες γνωρίζουν τα προσωπικά μας δεδομένα, γνωρίζουν τα τηλέφωνά μας άρα και τις καταθέσεις και τις συνήθειές μας. Τι άλλο απομένει από το να μας «αναγκάσουν» να τους χρησιμοποιήσουμε; Κι αν τα πράγματα είναι έτσι ποιός θα μας προστατέψει από τους προστάτες; Η αστυνομία; Το κράτος; ή μήπως βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από την αυτοδικία; Γιατί για την αστυνομία έχω τις σοβαρές αμφιβολίες μου, όσο για το «Κράτος» ……!!
    Δεν θέλω να εξακολουθήσω να είμαι ένα κουνούπι στο έλος που τελματώνει ολοένα και πιο πολύ τη ζωή μου. Δεν θέλω άλλη «προστασία». Δεν γουστάρω άλλο το παραμύθι της εξουσίας. Δεν ξέρω όμως πως να αντιδράσω κι αυτό με τρομάζει πιο πολύ...
    Κάποιος μου είπε πως θα κόψει το χέρι όποιου τολμήσει να του αρπάξει την τσάντα, και κάποιος άλλος πως θα πυροβολήσει εν ψυχρώ όποιον επιχειρήσει να μπει στο σπίτι του. Το βρήκα ανατριχιαστικά λογικό, και ταυτόχρονα τραγικό…
    Σκέφτηκα… πως μια λύση είναι να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας. Να ξαναβρούμε την επαφή μας με την αγάπη, μέσα από την οικογένεια μας τους φίλους και τους συνανθρώπους μας. Ίσως μέσα από αυτό το κίνημα αγάπης να ανατείλει ένας καινούργιος ήλιος που θα φωτίσει και θα ζεστάνει την παγωμένη ζωή μας, έξω από τις παγιωμένες πεποιθήσεις που μας οδήγησαν σε αδιέξοδα. Προσωπικά βάζω την πρώτη υπογραφή με την αρχή του νέου χρόνου, ζητώντας να στηρίξουμε τις αξίες μας, να τις ξαναφέρουμε μπροστά μας κοιτώντας τις στα μάτια. Η ζωή μας μας ανήκει, είναι το δικό μας δώρο και θα το υπερασπιστούμε φωτίζοντας το σκοτάδι που μας επιβάλλουν με το φώς της αγάπης μας! ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΑΥΡΙΑΝΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή