Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις .


Κύριο γνώρισμα του ΣΥΝ όλα αυτά τα χρόνια είναι ο καταγγελτικός λόγος . Οι κορώνες του κατά της διαφθοράς έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας και βρίσκουν ευήκοα ώτα , στα διάφορα διεθνή φόρα , την ΕΕ, αλλά και σε κάποια ….σκοτεινά σχεδιαστήρια.

Αυτό που ευαγγελίζονται στον πολιτικό τους λόγο, είναι το …ήθος, η διαφάνεια, η ανιδιοτέλεια και διάφορα άλλα ιδανικά.

Από τα έδρανα στο Κοινοβούλιο έως και στις εξέδρες των τηλε-δικαστηρίων, ο ρόλος που θέλουν να επιδείξουν είναι αυτός του «πολιτικού εισαγγελέα» ή του αντίστοιχου «τηλεοπτικού εισαγγελέα».

Παρουσιάζονται άκαμπτοι στην υπεράσπιση του ήθους, αλλά και της συμπεριφοράς των δρώντων στον χώρο της πολιτικής.

Άραγε ο ρόλος αυτός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή εντάσσεται και αυτός στο μεταμοντέρνο θέατρο του παραλόγου;

Αυτού του θεάτρου της εικονικής πραγματικότητας που ζούμε στον καιρό της … «Τηλεοπτικής Δημιοκρατίας».

Στο φύλλο της εφημερίδας «Το Παρόν» 31/11 είχε δημοσιευτεί κάτι που αφορούσε στέλεχος του ΣΥΝ ,πρώτης προβολής από τις εξέδρες της «Τηλεοπτικής Δημιοκρατίας»,τον κ. Στρατούλη.

Συγκεκριμένα κατηγορούσε τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό εισαγγελέα ως … «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο… δεν εκράτεις».

Τι είχε συμβεί ; Ο κ. Δημήτρης Στρατούλης επί σειρά ετών (1995-2001) και σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε η εφημερίδα, ενώ είναι υπάλληλος του ΟΤΕ εισέπραττε (ως νομικός που δεν ασκεί όμως τη δικηγορία) παρανόμως ποσά του μερίσματος από τους σχετικούς λογαριασμούς του ΔΣΑ που εξυπηρετούν στην ουσία κοινωνικούς σκοπούς.

Όπως καταλαβαίνετε υπήρχε ένα ηθικό, πολιτικό και ποινικό θέμα για το στέλεχος του ΣΥΝ. Περίμενα λοιπόν μια αντίδραση , κάτι σαν απάντηση πριν ασχοληθώ με το θέμα και αυτό για λόγους αρχής.

Αυτή τελικά ήρθε και δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας. Απογοήτευση πλήρης ! Ο κ. Στρατούλης στην επιστολή του ομιλεί περί παντός άλλου εκτός από την «ταμπακιέρα»….

Κατηγορεί αόρατους κύκλους που τον …. «καρφώσανε» και μας ….αποκαλύπτει ότι αποφάσισε να μην κάνει προσφυγή στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εκκαθάρισης Μητρώων ή ακόμα και στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης του ΔΣΑ που του ζητούσε την επιστροφή των παρανόμως εισπραχθέντων χρημάτων , για να ….μην αντιδικήσει με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (.......!).

Και επειδή απ` ότι φαίνεται το θράσος του στελέχους του ΣΥΝ είναι αναπόσπαστο στοιχείο του παρακμιακού εισαγγελικού του λόγου, αναφέρει ότι : «όχι μόνο για λόγους αρχής και αξιών της Αριστεράς, αλλά και γιατί κινούμενος ιδιαίτερα συγκρουσιακά με τις κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις, προσέχω να μη δίνω αφορμή να με προβοκάρει ο οποιοσδήποτε».

Προσέξτε θράσος ! Έπαιρνε επί σειρά ετών χρήματα όχι από διπλοθεσία ή οποιοδήποτε άλλο λόγο , αλλά ΠΑΡΑΝΟΜΑ και μιλά περί αρχών και αξιών της Αριστεράς. Μάλλον απευθύνεται προς «ιθαγενείς» παρά σε νοήμονες πολίτες .

Αριστερός δεν είναι ταμπέλα ,κ. Στρατούλη, που οποιοσδήποτε αυθαίρετα την κρεμά επάνω του . Αριστερός είναι στάση ζωής ! Μπορεί προσωπικά να μη συμβαδίζω με την δυσανεκτική άκαμπτη μορφή της ιδεολογίας τους, αλλά δεν είναι δυνατόν με θεατρινισμούς να μετατρέπουμε την νύχτα σε μέρα.

Αφήστε λοιπόν τις κορώνες περί Αριστεράς γιατί αποδεικνύεται ότι .. οι «γιαλαντζί» αριστεροί είναι οι πραγματικά επικίνδυνοι . Αυτοί που κινούνται μεταξύ κυνισμού και παχυδερμισμού .

ΥΓ. . Η παρασιώπηση της ουσίας στην «υπόθεση Στρατούλη» από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανατρέπει αυτό που ζητάει από τους άλλους.

26 σχόλια:

  1. τι να πει κανεις..ειναι να απορεις με το θρασος ωρισμενων που μαλιστα παρουσιαζονται ως οι ποιο σκληροι επικριτες των αλλων..μαλιστα ο κ. στρατουλης ειναι απο τους πιο αυθαδης αφου σε οποιαδηποτε αλλη αποωη αντιτεινει..ειστε φασιστες και ακροδεξιοι..
    ετσι ειναι..ο ανθρωπος δεν εχει μαθει ποτε να διαλεγεται..και πολυ περισοτερο να διαλογιζεται..
    αλλα αν καποιος πιστευει και στους φυσιογνωμιστες..
    κοιταξτε φατσα..και βγαλτε συμπερασμα..
    Ο ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. distixos oi perissoteroi politikoi exoun katantisei emporoi pou poulane idees..pou omos epeidi xeroune oti einai "sapies", oi idioi den tis pernoun sto spiti tous..kai ekei deixnoun ton pragmatiko tous eayto..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαντασου όμως να ήταν κανένας ΝΔτης
    Θα τον είχαν καρφώσει στον τοίχο με βαριοπούλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στον καιρό της Δημιοκρατίας ,όπως λες και εσύ, έχουν χαθεί αξίες και ιδανικά. Για το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια αυτά είναι άγνωστοι όροι εδώ και χρόνια.
    Ζούμε στην εποχή της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ παρακμής. Τώρα γύρισα στο σπίτι και έριξα μια γρήγορη ματιά στα τηλεοπτικά κανάλια. Τι είδα φίλε μου; Την ημέρα που κηδεύεται αυτός ο μεγάλος ΕΛΛΗΝΑΣ, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, αυτά έχουν απευθείας αναμεταδόσεις από την κηδεία κάποιου ....ανθρώπου της νύχτας.
    Ντράπηκα, ένιωσα τον εξευτελισμό στο μεδούλι μου και τελευταία στιγμή συγκρατήθηκα να μη τη σπάσω.
    Αυτά τα σιχαμερά κανάλια αύριο θα φιλοξενούν και τον Στρατούλη για να μας υποδεικνύει την ....ηθική οδό του ΣΥΡΙΖΑ και να επιμένει ότι θέλουν να φέρουν το κάτι καινούργιο στην Ελλάδα.
    Σίγουρα αυτό θέλουν , αλλά το ζήτημα είναι τι καινούργιο;
    ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ! Αυτό θέλουν να μας φέρουν.
    Συγνώμη για το έντονο ύφος του σχόλιου μου αλλά ρε φίλε συγχύστηκα τόσο με αυτό που είδα πριν λίγο στην TV που αν με πιάσεις τώρα από την μύτη θα σκάσω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως ξεσκόνισμα. Μπορεί να σταματήσανε τους εμπρησμούς αλλά το παιδομάζωμα συνεχίζεται κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα ο άνθρωπος φαίνεται από την φάτσα του! Στην φωτογραφία που έχεις παραθέσει, φαίνεται καθαρά οτι ο άνθρωπος πάσχει από μεγαλομανία, αρκεί να δει κανείς το αυτοκρατορικό και κακιασμένο βλέμμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μηπως θυμομαστε την γλυκια, σιωπηρη αντιμετωπιση που ειχε απο το ΣΥΝΟΛΟ των ΜΜΕ ο κανακαρης υιος Βουτση? Μηπως ξερετε οτι εχουν καταλαβει χρονια τωρα [μια φουχτα ειναι!!] την Δημοτικη Αγορα Κυψελης σε αγαστη συνεργασια με κοντινους παρακρατικους κουκουλοφορους και μαυρους εμπορους ναρκωτικων, απολυτως ατιμωρητοι? Ε, ρε και να τα'καναν τιποτα ακροδεξιοι, μια βδομαδα θα το ειχε πρωτοσελιο η Ελευθεροτυπια!! Τι το ψαχνετε, αυτοι κυβερνουν πραγματικα σε ολα Παιδεια, ΜΜΕ, Πολιτισμο, συλλογους γονεων και κηδεμονων [αμε!!] κλπ. Οποια τοπικη πετρα και αν σηκωσεις θα βρεις ενα νεοταξιτη Συριζαιο. Ειναι αριστα εκπαιδευμενοι και καλοπληρωμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ πολίτη, μετά την σημερινή ανάρτησή σου θέλησα να ρίξω μια ματιά και στην επιστολή του κ. Στρατούλη,....έτσι από περιέργεια. Διαβάζοντας την διαπίστωσα ότι σου διέφυγε το εξής καταπληκτικό που αναφέρει.
    Λέει σε κάποιο σημείο:"Θα συνεχίσω τους αγώνες μου για διαφάνεια στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας"......
    Τι να σχολιάσει κάποιος τώρα; Απλά Χωρίς λόγια......
    Εύχομαι Καλό Βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόνο μου τον βλέπεις καταλαβαίνεις ότι ο θεός του είναι ο Μαμωνάς.
    Καλά λέει πιο πάνω ο φίλος ,αν ήταν κάποιος από την νδ θα είχαμε τουλάχιστον τρίμηνο σίριαλ στην τηλεόραση .
    Στα δε σχόλια με τα σκάνδαλα της νδ θα το είχανε προσθέσει ήδη.
    Σαπίλα και πάλι σαπίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και να φανταστείς ότι Στρατούλης είναι μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ".....κινούμενος ιδιαίτερα συγκρουσιακά...."
    Πώ πώ πωωωωώ πώς τά λέει η καλοκάγαθη φατσούλα. Εχω μείνει...

    Ξεσκέπασμα καί βρεγμένη σανίδα πού χρειάζονται μερικοί.
    Οχι όλοι, γιατί οί αληθινοί αριστεροί, μπορεί νά είναι κωλυμένοι αλλά είναι καί έντιμοι.

    ΥΓ 1. Ωραία φωτό. Γιά προξενιό.
    ΥΓ 2. Ειδικά αυτός ο ...χαριτωμένος αυθάδης τηλετραμπούκος, είναι χρήσιμος μόνο σέ βαρυστομαχιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε πολίτη δέν σέ ξέρω προσωπικά, σέ θεωρώ όμως φίλο μου. Γι αυτό θά σού πώ κάτι. Αριστερός είναι ταμπέλα. Στάση ζωής
    δέν είναι τό κόμμα πάνω από τήν πατρίδα,
    στάση ζωής δέν είναι ό διεθνιστής, αλλά ό πατριώτης. Ξέρω ξέρω πολλοί απλοί άνθρωποι κομουνιστές, πέθαναν γιά τήν πατρίδα, όταν πέθαιναν όλοι γιά τήν πατρίδα. Εξάλλου δέ μιλάμε γιά τό λαό μιλάμε γιά στελέχη καί γιά ίδεολογία. Είδαμε καί τί έγινε μετά τόν πόλεμο..
    Τέλος πάντων, τό κόμμα καί ό διεθνισμός είναι σήμερα τά λάβαρα τής νέας έποχής, μόνο πού τό κόμμα είναι τώρα παγκόσμιο καί λέγεται νέα τάξη πραγμάτων.
    Μού έκοψε τό σχόλιο στή μέση ό κ. Κούγιας, τού άλλου του Χατζη-αβάτη, ούτε τό όνομα δέ θέλω νά λέω. Είναι δυνατόν; Τέτοιο χάλι; Ποιός είπε σέ αύτόν τόν ήλίθιο δημοσιογράφο, ότι έκπροσωπεί τήν κοινωνία; Ακούσατε τί είπε; Μέ ποιό δικαίωμα πυροβολεί στόν άέρα ό άστυνομικός, πού βρίσκεται σέ άμυνα. Τόσοι αύτόπτες ψευδομάρτυρες καί νά πάνε χαμένοι, κάψτε, σκοτώστε τόν Κούγια, τό γραφείο του, τό σπίτι του,
    τό αύτοκίνητό του όλα, διότι τρελλός όπως είναι, αλλά ώραίος τρελλός, θά μάς χαλάσει τά σχέδια νά φέρουμε τόν ΓΑΠ μέ τόν Συν στή κυβέρνηση μέ πραξικόπημα.
    Πραξικοπηματίες καί φασίστες New Age.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο γλειωδης αυτος τυπος με περισσια χαρα υποστηρίζει ότι ο Mεγας Αλεξανδρος ειναι μοφυλοφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βρε παιδιά, μην το ψάχνετε... Εδώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Καρίτζης, έχει υπερπροβληθεί ως μεγάλος αγωνιστής, ως ο ηγέτης των καταλήψεων στα εφηβικά του χρόνια, και άλλα εύμορφα και επαναστατικά (να είναι καλά οι επικοινωνιολόγοι του Ξύριζα) ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμμαθητές του κάπως αλλιώς τα θυμόμαστε τα πράγματα... Άλλοι αποφάσιζαν για τις καταλήψεις ενώ εκείνος καθόταν απέξω στο πεζούλι του σχολείου με την παρεούλα του και περίμεναν να δουν αν θα φύγουν να πάνε για καφέ ή τελικά θα γίνει μάθημα... Για να μην αναφερθώ στην πάμφτωχη οικογένειά του... Απλοί μεσοαστοί, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο...Τι μου λέτε τώρα, λοιπόν, για γιαλαντζί αριστερούς και θεατρινισμούς...Το έχουν στο αίμα τους οι άνθρωποι... Για να μην πώς ένας κακόβουλος πυρήνας τους χρόνια τώρα κάνει το βίο αβίωτο σε κάποιους φιλόζωους που αδειάζουν οι τσέπες τους για να βοηθήσουν τα έρημα τα αδέσποτα ενώ εκείνοι κραυγάζουν περί δενθελοντισμού ... Μην το πιάσουμε γιατί βρωμάει από παντού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν οι "λόγοι αρχής και αξιών της Αριστεράς" συμπυκνώνονται στις συμπεριφορές του Στρατούλη και του Βούτση, τότε πάμε κατά διαόλου. Φανταστείτε ότι ο Βούτσης, για λόγους αρχής προφανώς, τηλεφωνεί στον Κορυδαλλό για να μην περιμένει ο γιος του στη ουρά για τον οδοντίατρο. Φαντάζεστε πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας "αριστερός" σαν κι αυτόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. συγνωμη αλλα γιατι βλεπω αυτο?

    Σχόλιο διεγράφη

    Αυτή η ανάρτηση έχει καταργηθεί από ένα διαχειριστή του ιστολογίου.


    (απλη ερωτηση κανω παιδια)
    ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Αριστερός δεν είναι ταμπέλα ,κ. Στρατούλη, που οποιοσδήποτε αυθαίρετα την κρεμά επάνω του . Αριστερός είναι στάση ζωής"

    Προσυπογράφω blogger !
    Μάλλον ο κ.Στρατούλης είναι γιαλατζί αριστερός.
    Που είναι ο ΣΥΝ που ξέραμε;
    θα σου πω εγώ.Πουλήθηκε στο εξωτερικό και οι παθογένειες άρχισαν να εμφανίζονται.

    Συνέχισε την κριτική σου αν και σε πολλά διαφωνώ κατά καιρούς.

    Ένας αναγνώστης σου Αριστερός με ιδεολογία και όχι με βαθιά τσέπη.Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Ανώνυμο 1.58
    Αγαπητέ φίλε διαγράφονται σχόλια troll,εκτός θέματος, ή υβριστικά προς τον οποιοδήποτε (τουλάχιστον όσα δύναμαι να παρακολουθώ).
    Τα σχόλια (όπως και κάθε μορφή διαλόγου)διέπονται από ορισμένες αρχές . Δεν είναι ελευθέρας ...βοσκής.
    Όπου βλέπεις λοιπόν "διαγραφή", σημαίνει ότι αυτές οι αρχές έχουν (αυθαίρετα ή κακόβουλα) παραβιαστεί.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΥΓ. Μη χρησιμοποιείς πληθυντικό, αλλά ενικό. Απλός blogger είμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα έπρεπε λίγο να ασχοληθεί κανείς με μια στατιστική ανάλυση της προέλευσης των μεγαλοσυνδικαλιστάδων. Μια πρώτη προσσέγγιση έκανε η κα Βούλτεψη από την εκπομπή της στον Ant1 radio, όπου έκανε την πολύ απλή διαπιστωση πως το προεδρείο της ΓΣΕΕ αποτελείται από συνδικαλιστές προερχόμενους απο τον ΔΗμ. τομέα και μόνο, για να πάρει μια αφοπλιστικά γελοία απόαντηση από τον Πολυζωγόπουλο ότι ο ίδιος προέρχεται από τον ιδ. τομέα, δηλαδή την Εθνική τράπεζα. Αν θυμάμαι καλά ο Κος Στρατούλης προέρχεται από τον ΟΤΕ;
    Πως μπήκε άραγε εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε blogger του politis-gr σε ευχαριστώ για την απάντηση σου όσων αφορά τα σχόλια.
    Ενικό..σωστά sorry.

    Φιλος 1.59 (χαριτολογώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Διάβασα κάπου ότι στην προσφυγή των 131 για τα έργα στο Βοτανικό, εκ των οποίων μόνο 3 είναι κάτοικοι της περιοχής, έχουν ως επιχείρημα ότι στο ρέμα λέει του Προφήτη Δανιήλ, υπάρχει καταφύγιο...κορμοράνων. Μα είναι δυνατόν, σκέφτηκα; Κορμοράνοι μόλις 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας; Τώρα που παρατηρώ όμως καλύτερα την φωτογραφία του Στρατούλη, αντιλαμβάνομαι ότι έχουν δίκιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αριστεροι με δεξιές τσέπες!
    Διαχρονικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο μόνος τρόπος να πάψουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ να υποσηρίζουν τα σπασίματα και τις μολότωφ ποιός είναι; Για σκεφτείτε το λίγο...Τι θα τους πονέσει περισσότερο τους "ακτήμονες" του ΣΥΡΙΖΑ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η γη είναι επίπεδη, ο γάιδαρος πετάει και ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την προκοπή της Ελλάδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το οτι πηγαινε στα δικαστηρια,να υποστηριζει σα μαιντανος, τους περιεργους και υποπτους τυπους, που καινε και κλεβουν,δεν το αναφερατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή