Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Αυτή η «πορτοκαλί επανάσταση» , είναι… ξεπεσμός !


Δεν αντέχεται η υποκρισία. Από πού και ως που ο χουλιγκανισμός εξισώνεται με … «επανάσταση»; Από πού και ως που οι κουκουλοφόροι και τα … «ξενόφερτα εξαπτέρυγα τους» εξισώνονται με μικρούς «αγγέλους επαναστάτες» καταπιεσμένους από το σύστημα ;

Αυτό που επιχειρείται δεν είναι επανάσταση , όπως από διαφόρους τηλε-αστέρες και τηλε-μαϊντανούς αναμασάται διαρκώς.

Φτάσαμε στο σημείο γραφικές μεσημεριανές (και όχι μόνο) φιγούρες και εκπομπές να φορούν το προσωπείο της κοινωνικοπολιτικής ανάλυσης και να προσπαθούν (εξυπηρετώντας τα νταβατζήδικα αφεντικά τους) να …..ερμηνεύσουν το γεγονός.(…!)

Φθάσαμε στο σημείο γραφικές φιγούρες τύπου Πάνιας,-Καρβέλα να συναγωνίζονται στην θεωρητική ανίχνευση των κοινωνικών μας προβλημάτων ,….τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την … «τιβιντιγκλόν» Μπακοδήμου.

Όχι ! Αυτή δεν είναι επανάσταση ! Είναι …Ξεπεσμός!

Η κοινωνική επανάσταση δεν θα «αλώνιζε» καίγοντας και λεηλατώντας το ιστορικό κέντρο των Αθηνών, αλλά ….ως δια μαγείας …θα σταματούσε το πολύ μέχρι τον Άγιο Διονύσιο και τρία-τέσσερα στενά πριν την …πλατεία Κολωνακίου.

Κοινωνική επανάσταση θα ήταν εάν αντί να επιχειρήσουν να κάψουν την Εθνική μας Βιβλιοθήκη ,που περιλαμβάνει το γραπτό εθνικό πολιτιστικό θησαυρό της Ελλάδας, επιχειρούσαν να επιδράμουν εναντίον των κάθε λογής «νταβατζήδων» που στα νεώτερα χρόνια της μεταπολίτευσης …. «βιάζουν» συστηματικά την κοινωνία μας .

Αυτών που ευθύνονται για την … «διακόρευση» του κοινωνικού μας ιστού και την «εκπόρνευση» κάθε θεσμού της Δημοκρατίας μας.

ΕΙΡΗΝΙΚΑ και ΜΑΖΙΚΑ «καταλαμβάνοντας» κάθε κέντρο και …. «παρα-κέντρο»… των ποικιλόμορφων επιτελείων των νταβατζήδων !
Στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι … «ως εδώ, μη συνεχίζετε γιατί η υπομονή έχει και τα όρια της. Όχι μόνο μη τραβάτε το σκοινί γιατί είναι έτοιμο να σπάσει , αλλά αφήστε το κάτω …ΤΩΡΑ …και μη το ξαναπιάσετε. Ο μόνος που έχει το δικαίωμα να το κρατά , είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός θα κρίνει πότε θα το τεντώνει μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας και σε ποιο βαθμό »

Ναι ! Αυτή θα ήταν Επανάσταση ! Αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια επιχειρούμενη «πολύχρωμη εξέγερση» κατά τα πρότυπα της Γεωργίας και της Ουκρανίας.

Σχεδιάστηκε και επιχειρείται από τα ίδια κέντρα και με τον ίδιο σκοπό. Την τοποθέτηση πολιτικών ηγεσιών , μαριονέτες στα βρώμικα δάκτυλα τους.

Εχθές βγήκε επίσημα πλέον και το δήλωσε η κα Παπαρήγα αφού διαπίστωσε ότι τα «ξεκάθαρα υπονοούμενα» που άφησε προχθές βγαίνοντας από την συνάντηση και την ….ενημέρωση… από τον Πρωθυπουργό της χώρας μας ,… «θάφτηκαν» από τον «νταβατζήδικο» Τύπο.

Προτίμησε να το δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ακριβώς για να μη μπορούν να το ξανα-θάψουν . Τι είπε η κα Παπαρήγα ; «Οι μολότωφ και οι λεηλασίες των κουκουλοφόρων, που το καθοδηγητικό κέντρο τους συνδέεται με μυστικές κρατικές υπηρεσίες και από κέντρα που βρίσκονται στο εξωτερικό , δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τη μαζική οργή των μαθητών, των φοιτητών, γενικά του λαού».

Ας αφήσουν λοιπόν οι κάθε λογής …. «Χατζηνικολάου».. τις επαναστατικές κορώνες (παρεμπιπτόντως ο κ. Χατζηνικολάου εν μέσω των λεηλασιών και των καταστροφών για πέμπτη ημέρα ,εκατοντάδων καταστημάτων ταλαίπωρων μικρομεσαίων εμπόρων, συνέτρωγε προχθές με τον κ. Παπανδρέου και τις συζύγους τους σε ακριβό εστιατόριο των Βορείων Προαστίων. Βλέπετε δεν φθάνει η …. «γιαλαντζί» επανάσταση μέχρι εκεί. Περιορίζεται στα καταστήματα των μικρομεσαίων).

Όχι «αρχιλαμόγιο» κ. Τράγκα. Ο ελληνικός λαός δεν έχει ξεσπάσει. Για την ακρίβεια, δεν έχει μιλήσει ακόμα !

Όταν μιλήσει δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε και με ποιο κότερο να φυγαδευτείτε !

47 σχόλια:

  1. Ωραία λοιπόν. Εμείς οι βολεμένοι καθόμαστε αναπαυτικά στους καναπέδες μας, υποδεικνύοντας στο οργισμένο πλήθος πως θα πρέπει να αντιδράσει. "Μην κάψετε αυτό γιατί δεν πρέπει, μη σπάσετε το άλλο" κ.ο.κ. Υποβαθμίζουμε και το όλο γεγονός ως "ξεπεσμό", καταγγέλοντας και τα γνωστά πλέον εξωθεσμικά κέντρα ότι τους υποκινούν και "καθαρίσαμε". Άντε να αλλάξουμε κανάλι τώρα...

    Αυτή την κριτική τύπου "καναπέ", λυπάμαι αλλά εγώ πρσωπικά δεν θα την υιοθετήσω.

    Ρίξτε μια ματιά και σε ένα πρόσφατο (και εύστοχο) άρθρο του Economist για τα πρόσφατα γεγονότα:

    http://www.economist.com/opinion/displaystory.cfm?story_id=12773095

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσκλητήριο

    Σύντροφοι και συντρόφισσες
    Σηµερα το απόγευµα θα πραγµατοποιηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6 το απόγευµα µε την παρουσία των εργατικών συνδικάτων , φοιτητών αλλά και µαθητών Συγκέντρωση την ίδια ώρα στην Οµόνοια, κατά την οποία θα µιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, για το ΚΚΕ.
    Όσοι θέλουν να προµηθευτούν τα χριστουγεννιάτικα δώρα που θα κάνουν αλλά και να καλύψουν τις προσωπικές µας ανάγκες σε ηλεκτρικές συσκευές ,µετρητά αλλά και ρουχισµό η πορεία θα περάσει :

    6.15 ΚΟΤΣΟΒΟΛΟΣ - ΠΑΤΗΣΙΩΝ για τα ηλεκτρικά µας ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΙΜΕ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΡΩΤΑ...
    6.35 ΝΟΤΟS GALLERY για τα απαραίτητα του χειµώνα... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΙΜΕ
    7.00 Σύνταγµα αλλά και Οµόνοια οι τράπεζες θα εχουν ανοιχτεί και θα µπορείτε να κάνετε υπέρ αναλήψεις ....ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΙΜΕ
    7.30 τρώµε γρήγορα στα MAC DONALTS γιατί θα έχουµε δύσκολη νύχτα ....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΑΙΜΕ
    8.00 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΝΥΧΤΑ.

    Μην λείψει κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα.Δεν θέλουμε να πάρουμε ως σκεπτόμενοι πολίτες τη δήλωση της κ. Παπαρήγα.
    Εντάξει! Ας μας πει τότε κάποιος από πότε μια επανάσταση κτυπά τους μικρούς;
    Γιατί η επανάσταση σταματά 2-3 στενά πριν το Κολωνάκι;
    Που έχει ξανακουστεί επανάσταση εναντίων ιστορικών μνημείων;
    Που έχει ξανακουστεί επανάσταση να καταστρέφει ή να λούζει με μαυρή μπογιά αγάλματα του Κολωκοτρώνη, του Ρήγα Φεραίου, του Βενιζέλου;
    Γιατί η επαναστατική μανία δεν πλησιάζει τα Βόρεια Προάστια και τις εκεί επαύλεις;
    Γιατί όμως η επαναστατική μανία δεν πλησιάζει και τα Δυτικά προάστια; Δεν υπάρχουν εκεί μαγαζιά;
    Μήπως γνωρίζουν ότι εκεί τα μαγαζιά των ανθρώπων είναι κοντά στα σπίτια τους και ότι αυτοί δεν ...αστειεύονται; Το επιχείρησαν στην Πάτρα και τα αποτελέσματα τα ....εισέπραξαν!
    Γιατί οι κουκουλοφόροι δεν ...ακουμπάνε τα ΜΜΕ των νταβατζήδων;
    Ξαφνικά ο Λαμπράκης, ο Μπόμπολας, ο Κοντομηνάς, ο Αλαφούζος έγιναν οι υπερασπιστές της Δημοκρατίας και των ιδανικών του λαού;
    Τι ιστορική ανίερη συμμαχία είναι αυτή μεταξύ νταβατζήδων και κουκουλοφόρων;
    Μόνο κουτόχορτο δεν μασάμε! Δικαίωμα του όποιος θέλει να το μασά μονίμως . Αλλά θα ....εισπράξει και τις συνεπειές του.
    Γιατί το πολύ κουτόχορτο καίει τα ...εγκεφαλικά κύτταρα.Και η μωρία συνεχώς πλησιάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. h pita moirastike kiolas......
    o karamanlis exei peftei.....
    kai o tragas phge ekei poy blepei poy einai h dynamh.....
    eida kai mia anarthsh apo allo blog...... poy epibebaionei to ksespasm soy polit.............
    http://tolimeri.blogspot.com/2008/12/blog-post_1226.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε καλώς τον george Troll .
    Που είχες εξαφανιστεί εσύ βρε παλικάρι? Σας είχανε στείλει σε εξωτερικές δουλειές από την Καλλέργη?
    Μήπως σας είχανε προμηθεύσει και κουκούλες?
    Αφού κατηγορείς τους άλλους μέσα στα blogs για καναπέ δεν δημιουργείς και εσύ ένα blogακι να μας παραθέσεις τις απόψεις της Καλλέργη?
    Αυτοί τουλάχιστον(οι bloggers) χαλάνε κάποιες ώρες από τον χρόνο τους γράφοντας τις απόψεις τους, μπαίνοντας στην μέγκενη της κρίσης από τους αναγνώστες τους.
    Τι δουλειά έχετε βρε καλόπαιδα της Καλλέργη στο συνεχές trolling?
    Φτιάξτε το blogακι σας και εδώ είμαστε εμείς! Δεν φεύγουμε !
    Τώρα το καταλαβαίνω ότι έχετε δουλειά με τις κουκούλες. Δεν πειράζει θα σας περιμένουμε να ...τελειώσετε.
    Και @ ανώνυμο 3.18 . Φίλε προβοκάτορα , μη πιάνεις στο στόμα σου το ΚΚΕ. ΠΟΤΕ σε συγκέντρωση ή πορεία του Κομουνιστικού Κόμματος δεν έχουν εισχωρήσει κουκουλοφόροι.
    Αυτό το ξέρουν οι πάντες. Άφησε λοιπόν τις προβοκάτσιες.
    Ψάξτε τους κουκουλοφόρους αλλού ! (αν και τους ξέρετε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΑΡ/ΣΤΡ/ΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ Ο.Ε.Α

    http://lastultimatum-hrg.blogspot.com/2008/12/blog-post_03.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κε Πολίτη :
    Το πολύ γαρ της θλίψης γεννά παραφροσύνη.

    YΓ Έλεος ....και ο Χατζηνικολάου;
    και ο Τράγκας; Οι Ηρακλειδείς της παράταξης.
    Απλώς λεβέντη μου μυρίστηκαν την αλλαγή και έχουμε νέες συμμαχίες για το ΨΗΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν υπάρχουν τέτοια λαμόγια σαν τον προηγούμενο (διπλωμάτης) που δεν τον ενδιαφέρει και δεν εξετάζει την συνάντηση και το δείπνο??? του Παπανδρέου με τον Μπόμπολα λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια, τι περιμένεις?
    'Οταν δεν τον προβληματίζουν οι συνεχείς συναντήσεις του Παπανδρέου με εκδότες τι περιμένεις?
    Όταν δεν δεν τον απασχολούν οι συναντήσεις των διευθυντών των ΜΜΕ στην Αμερικανική Πρεσβεία με διάφορες δικαιολογίες, τι περιμένεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά βρε παιδιά...

    Η Τατιάνα τί μεζέ θα πάρει από αλλαγή της κατάστασης; Πάντως ρίχνουμε γέλιο κάθε απόγευμα. Αυτό το ύφος της θλίψης, οι βαθυστόχαστες αναλύσεις της. Καλά δεν παίζεται η γυναίκα!

    Πάντως έβδομη μέρα σήμερα και δεν έπεσε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξεπεσμός ε;
    Ξεπεσμός είναι ,χαριτωμένα φασιστοειδή, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΕΕ και Κεφάλαιο και να σου έχουν γαμ…ει την παναγία τόσα χρόνια τώρα και να συνεχίζεις να τους προσκυνάς, ξεπεσμός είναι να σκοτώνονται εργάτες στον βωμό του κέρδους (123 από την αρχή της χρονιάς) , ξεπεσμός είναι να σκοτώνουν εν ψυχρώ 15χρονα επειδή συχνάζουν στα Εξάρχεια και έχουν «αποκλίνουσα συμπεριφορά», ξεπεσμός είναι να χαρίζουν 28 δις στους τραπεζίτες την ώρα που δεν «υπάρχουν λεφτά» για παιδεία και υγεία, ξεπεσμός είναι να ρίχνουν 4 τόνους (!)χημικά στο κέντρο της Αθήνας , ξεπεσμός είναι να επιστρατεύεις νεοναζί μαχαιροβγάλτες να χτυπήσουν μαθητές και φοιτητές και να τους βαφτίζεις «αγανακτισμένους πολίτες», ξεπεσμός είναι να ξυλοκοπούν και να συλλαμβάνουν 14χρονους μαθητές – «πράκτορες της cia» επειδή πέταγαν νεράντζια στα ένστολα καθάρματα , ξεπεσμός είναι τα τρις που δίνονται στους εξοπλισμούς , ξεπεσμός είναι να φακελώνεις καθηγητές επειδή συνόδευαν τους μαθητές τους στις διαδηλώσεις, ξεπεσμός είναι η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και η ιδιωτικοποίηση παιδείας και υγείας. Ξεπεσμός είναι να τα βλέπεις , να τα ζεις όλα αυτά κι άλλα τόσα και (από το καναπέ , ή την περιστρεφόμενη καρέκλα σου στην Ρηγίλλης ή στην ΓΑΔΑ) να εξοργίζεσαι και να «θρηνείς» για τις σπασμένες προσόψεις των «μικρομεσαίων» τραπεζών και πολυκαταστημάτων της Ερμού , της Σκουφά και της Σταδίου , να σε έχουν πάρουν με τις πέτρες (κυριολεκτικά) εργαζόμενοι και νεολαία και εσύ να μιλάς για «ασύμμετρες απειλές» εβραιομασόνων , αμερικάνων, ταλιμπανέζων, νεφελίμ και ελοχίμ .

    Ξεπεσμός είναι λίγες ώρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του μικρού Αλέξη ό υπουργός παιδείας να διασκεδάζει στα μπουζούκια. Ξεπεσμός είναι που ο Καραμανλής και η συμμορία δεν έχει ακόμα ξεκουμπιστεί από την χώρα , ξεπεσμός είναι που αυτό το κάθαρμα ο Κορκονέας δεν βρήκε ακόμα τα θάρρος να τινάξει τα μυαλά του στον αέρα και να κάνει ,έστω και για πρώτη και τελευταία φορά στην ζωή του, ένα καλό για τον τόπο…

    Υ.Γ: Σ’ τα ‘χα πει ,σε παλιότερο σχόλιο μου, παρακρατικέ τσογλαναρά αλλά δεν δέησες να το καταλάβεις: «επειδή αυτή η περιβόητη γενιά των 600€ (και βγάλε...), η δική μου γενιά εκτός από εξαιρετικά χαμηλό εισόδημα έχει σε μεγάλο ποσοστό και εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο παιδείας (με την ευρύτερη έννοια του όρου) κάποιοι θα πρέπει πραγματικά να τρέμουνε την ώρα που θα ξεσπάσει την οργή της. Γιατί θα είναι τυφλή…» 9 Οκτωβρίου 2008.

    ΑΥΤΟΣ Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΑΡΚΙΖΑ!

    Ένα πλουσιόπαιδο/πρακτορας του Σόρος που απολύθηκε την Τετάρτη από την δουλειά του, επείδη είχε το θράσσος να συμμετέχει στην γενική απεργία που είχε κυρήξει η ΓΣΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε george πες μου σε παρακαλω που βλεπεις το επαναστατικο στοιχειο στον εμπρησμο π.χ ενος περιπτερου,οπως αυτο της ηλικιομενης κυριας στην Θεσσαλονικη? η' τι νομιζεις οτι θα πετυχεις με τον εμπρησμο μιας τραπεζας?δηλ. μετα την "γιορτη" δεν θα υπαρχουν πια τραπεζες?η' τι νομιζεις ποιος θα πληρωσει τις ζημιες των τραπεζων και των δημοσιων κτηριων?θα βρεξει ο ουρανος χρηματα?το κοινωνικο συνολο θα επιβαρυνθει τις ζημιες,ο ελληνας φορολογουμενος και οχι τα λαμογια!!!!Αυτοι δεν πληρωνουν φορους ρε φιλε.Ειμαι ελλαδα 2 1/2 μηνες και εχω κυριολεκτικα καραφλιασει με αυτα που ακουω και βλεπω στα ΜΜΕ.Αυτα τα ξοανα που βγαινουν και το παιζουν ΘΕΟΙ,ΔΙΚΑΣΤΕΣ,ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ,ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ και οτι αλλο τους βολευει μου προκαλουν τα γελια.Ουτε στο ΖΙΜBAΒUE ευδοκιμουν τετοια φρουτα.Αστα κοντευει να μου γινει το κεφαλι φορμαικα.Εκτος αυτου ο κοσμος τους εχει παρει χαμπαρι και σπαει πλακα με το μα....κοθεατρο τους.Ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι εξυπηρετουν συμφεροντα,μονο εθελοντυφλουντες δεν το βλεπουν η' κανενας βλακας.Οσο για τους "προοδευτικους" που δεν εκρυβαν την χαρα τους οταν αρχισαν οι καταστροφες και καλυπταν η' δικαιολογουσαν τα ανθρωποειδη εχουν αλλαξει τροπαριο τωρα οταν ειδαν οτι το 95% του λαου ζητα το κεφαλι των βαρβαρων και των αφεντικων τους. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μα καλά αυτός ο Χατζηνικολάου και αυτός ο Τράγκας δεν είναι δικά μας παιδιά ; Τι πάθανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γορτυνιε σιγα μη σκισεις το καλτσον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφήνω κρεμασμένο το σχόλιο του gortynios(αν και προσβλητικό, ...άγνωστη λέξη πιθανών για τον φίλο) γιατί απλά επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο στους σκεπτόμενους πολίτες για το ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ! .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σε μιά χώρα που οι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους της κάθε πόλης και της κάθε γειτονιάς της (κι όχι μόνο στο Σύνταγμα και την Ομόνοια), ζητώντας "Δικαιοσύνη" και "Σταμάτημα της αδικαιολόγητης Αστυνομικής Βίας", κάτι σάπιο δείχνει για το Βασίλειο της Δανιμαρκίας!!

    Αυτό το σάπιο, που διαπιστώνει μέχρι και ο Αρχιεπίσκοπος σε σμερινό του αρθρο στον τύπο.

    Ας βοηθήσουμε τους νέους, να ΜΗΝ γυρίσουν στα internet-cafe και τα κινητά τους, αλλά να φυλλάξουν τους εαυτούς τους και τον αγώνα τους, από τους ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ!

    Τα είπε όλα ο Λεωνίδας Κύρκος στο χθεσινό Δελτίο του Mega.
    Respect!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σε εφτά ώρες θα είναι ογδοη μέρα. Κι αυτός ακόμη να πέσει.....Αρχίζουν να ανησυχούν Χατζηνικολάου, Τράγκας, Κοντομηνάς, Τατιάνα, Ευαγγελάτος, Κοντομηνάς, Βλάχος, Βερύκιος, Κύρτσος, ολίγον από Αυτιάς, Λαζόπουλος, Κακαουνάκης, Τρέμη, Καμπουράκης, Οικονομέας,Στραβελάκης, και λοιποί ρεπόρτερς της συμφοράς. Επίσης ανησυχούν το παιδί-φουντούκι που έχει όνειρα να γίνει πρωθυπουργός, his mother, his brothers and HIS MASTERS VOICE......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανασκόπηση:
    1973: Εδώ Πολυτεχνείο (Ψωμί, παιδεία ελευθερία)

    1991: Δολοφονία Τεμπονέρα στην Πάτρα
    Οι μαθητές-φοιτητές-γονείς ξεσπούν κατά της ΔΕΞΙΑΣ. Οι μαθητές που είχαν ξεκινήσει πριν τον φόνο καταλήψεις ήταν οργισμένοι. Τότε ξεπροβάλλει η... φατσούλα Τσίπρας!!!

    1999: Μεταρύθμιση Αρσένη...καταλήψεις και κάτσε καλά Γεράσιμε. Τα παιδιά δεν συμφωνούσαν στις αλλαγές. Η καταλήψεις σε μηνιαία βάση.

    2006: Η γενιά του άρθρου 16. Ξανά
    στους δρόμους και στις καταλήψεις κυρίως οι φοιτητές. Αποτέλεσμα... το άρθρο 16 επιβάλλεται από τις Βρυξέλλες (2008) και... ο Τσίπρας (βλ. 1991) πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ!!!!

    2008: Η επανάσταση των 15άρηδων. Η οργή τους ξέσπασε και έγινε ποτάμι.
    Για να δείτε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση παρακολουθείστε τα σοβαρά τηλεοπτικά talk-shows για να δείτε την βαθύτερη κοινωνικο-πολιτική ανάλυση του υπό εξέλιξη φαινομένου.

    Φαίνεται ότι η γενιά του Πολυτεχνείου (βλ. Δαμανάκη) εξασφάλισε στη νέα γενιά το ΨΩΜΙ γι' αυτό και σπάνε τράπεζες και καταστήματα. Μήπως ψάχνουν ακόμα την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ??? Γιατί η ΠΑΙΔΕΙΑ θα προσφερθεί ΟΣΟΝΟΥΠΩ από ιδιώτες μετά την εφαρμογή της απόφασης από την καταδίκη μας στο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
    Ενδιαμέσως οι μαθητές πέτυχαν με τους αγώνες τους, ώστε ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας να είναι πρόεδρος μικρού αριστερού αποκόμματος που νόμισε κάποια στιγμή ότι μπορεί να κυβερνήσει. Παρ' ολα αυτά λειτουργεί ως διαφήμιση των Mac Donalds για τα παιδιά. Ο Τσίπρας απευθύνεται στα παιδιά που είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι. Έτσι απλά..
    των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όταν μιλήσει δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε και με ποιο κότερο να φυγαδευτείτε !

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σκέπτομαι φίλε πολίτη, πότε ένας άπλός άνθρωπος μπορεί νά πάρει τηλέφωνο σ' ένα κανάλι, έννοώ άπό τά ''μεγάλα'' νά βγεί στόν αέρα νά μιλήσει.Πότε μπορεί κάποιος νά παρέμβει όχι στό δελτίο τών 8, αλλά σέ οποιοδήποτε δελτίο. Οσες φορές τό έπιχειρίσης άρωσταίνεις καί χρειάζεσαι ήρεμιστικά.
    Σκέπτομαι μετά, ποιοί μπορούν νά παρεμβαίνουν; 1.Οί ''επώνυμοι'' 2. Οί πολιτικοί 3. Οί ''είδικοί''
    Οί ''έπώνυμοι'' όλως τυχαίως, είναι προπαγανδιστές, έμμισθοι διαμορφωτές τής κοινής γνώμης, καί όλοι μέ τό μέρος τού παρουσιαστή.
    Κάνουν καί τό γνωστό παιχνίδι 4 μέ 1, κι όταν ό ένας ή άλλη άποψη παρουσιάζεται, οί 4, ένας ένας
    έπιτίθενται. Ετσι έξουθενώνουν τόν άντίπαλο, πού χάνει τόν είρμό του, ή δέν άκούγεται ή άποψή του από τίς φωνές τους, κι άν τά βρούνε σκούρα τόν κόβουν καί τελείωσε.
    Οί βρισιές καί οί μούντζες πού τρώνε από τόν κόσμο έκείνη τή στιγμή, δέν άκούγονται ούτε φαίνονται στά studio. No problem.
    Μέ τούς πολιτικούς τώρα.
    Ποτέ δέν καλούνται 2 κυβερνητικοί,
    πάντα ένας μέ 3 ή 4 από τήν άλλη πλευρά. Εχουν συννενοηθεί από πρίν γιά τό θέμα καί ότι καί νά πεί ό κυβερνητικός, αύτοί δικάζουν καί περνάνε τήν άποψή τους. Αν δέν περνάει, τόν χαιρετάνε, άντε γειά καί πάνε στό ''ρεπορτάζ'' όπου μιά φωνή ένός άσχετου καί άγράμματου, αύτό φαίνεται από τά μαργαριτάρια πού πετάει, έπιβεβαιώνει τά λεγόμενά τους, βλέπουμε δέ κι ένα πολίτη πού λέει κάτι, καί δέν γνωρίζουμε άν έχει σχέση μέ τό θέμα, ό πολίτης, άν βρίσκεται στήν Άλεξανδρούπολη ή στήν Κρήτη, ό πολίτης, άν μίλησε σήμερα χθές πέρυσι ή πριν μερικά χρόνια, ό πολίτης. Ετσι έμαθα καί τί σημαίνει ρεπορτάζ, μιά λέξη ίερή κάτι σάν άβατο, σημαίνει ότι δέν μπορώ νά άποκαλύψω τίς πηγές μου, διότι είναι ή CIA ή ΜΙΤ καί άλλα τέτοια εύαγή ίδρύματα.
    Καί πάμε στούς είδικούς.
    Ολοι οί είδικοί, είδικεύονται στό ξερίζωμα τών παραδόσεών μας, τής πίστεώς μας, τών άξιών μας. Οτι έπάγγελμα κι άν κάνουν έχουν κοινό παρανομαστή τό ότι προβάλουν τήν ίδεολογία τής νέας έποχής. Πρέπει νά πώ ότι άρκετοί απ' αύτούς είναι άνιδιοτελείς, νομίζουν ότι κάνουν καλό στήν κοινωνία, τήν έχουν πατήσει μέ τό όραμα τής νέας έποχής όπως έγώ τήν είχα πατήσει μέ τό όραμα τής ''αλλαγής''. Δέν είχα άντιληφθεί ότι ή ''αλλαγή'' άφορούσε λίγα άτομα, κι ότι δέν ήταν κοινωνικό αίτημα, άλλά οικονομικό, νά τά οίκονομίσουν κάποιοι όπερ καί έγένετο.
    Οπως βλέπουμε τά κανάλια είναι φρούρια απόρθητα γιά τόν άπλό πολίτη, έκτός κι αν πάς έκεί νά ξεφτυλιστείς μόνος σου, έναντι άμοιβής, ή άν πάς σάν γλάστρα στού Λαζόπουλου, νά βγάλεις τό μεροκάματο, ή άν πάς σά ρουφιάνος μέ πλάτη στήν κάμερα, νά στήσεις κατηγορητήρια ή παγίδες στόν κοσμάκη. Τώρα τελευταία συνηθίζεται καί ή άποδοχή τών κουκουλοφόρων on camera νά ''συνομιλούν'' μέ τόν ''δημοσιογράφο''.
    Επίσης έχουν βήμα καί οί ''έκπρόσωποι'' τών λαθρομεταναστών.
    Τό έκπρόσωποι σημαίνει μειονότητα καί ύπουλα τό περνάνε, πού θά πάει θά τό συνηθίσουν..σκέπτονται.
    Σ' ένα τέτοιο περιβάλλον λοιπόν, ξαφνικά βρήκε βήμα ό ''λαός''.
    Ενα νέας τεχνολογίας σχέδιο έξελίσεται, ή SMS έκρηξη τών μαθητών. Αν ήταν γιά τό καλό μας θά είχε τόση προβολή; Αν δεν είναι μέρος ένός σχεδίου άνατροπής μιάς νόμιμα έκλεγμένης κυβερνήσεως, θά τό έδειχναν έτσι; Αν δέν τό έπέβαλαν ξένα κέντρα θά τό έδειχναν; Γιατί δείχνουν πολλές είκόνες, άκόμη καί άρχείου, καί δέν στέκονται στά γεγονότα. Διότι μιά είκόνα ξεγελάει, ένώ όχι χίλιες, λίγες λέξεις λένε τήν άλήθεια. Τί λέει τό πόρισμα, κανένας άστυφύλακας δέν σημάδεψε κανένα. Ατύχημα. Τρέμουν νά δείξουν τό πόρισμα, σκεφθείτε πού φθάσαμε φοβάται ή άληθεια τό ψέμα.
    Γιατί δέν μάς λέτε γιατί πολιορκούν τά αστ.τμήματα τά άθώα παιδιά, εκεί μέσα ύπάρχει όπλισμός,
    17 Νοέμβρη είναι τά άθώα παιδιά;
    Οί 45.000 άστυφύλακες είναι παιδιά φτωχών οίκογενειών, γιατί θέλουν νά τούς κάψουν ζωντανούς τά παιδιά τών πλουσίων; Οί 45.000 αστυφύλακες είναι έργαζόμενοι τών 700 εύρώ, τί ρατσισμός είναι αύτός νά εξαιρούνται τών άλλων έργαζομένων; Είναι Φασισμός.
    Οί 45.000 άστυφύλακες είναι σάν κι έμάς, ότι κάνουμε έμείς κάνουν κι αύτοί. Λαδώνονται κάποιοι στό δημόσιο ή άλλού λαδώνονται καί καποιοι απ' αύτούς, εκμεταλεύονται κάποιοι τή θέση πού έχουν, τήν έκμεταλεύονται κι αύτοί, καί ούτω καθεξής. Τέλος ό άστυνομικός έχει όρίσει ό νόμος νά κρατάει όπλο κι έγω καταλαβαίνω ότι τό έχει γιά νά προστατέψει κάποιον πού κινδυνεύει, καί γιά νά προστατέψει τόν έαυτό του όταν κινδυνεύει καί βρίσκεται έν άμύνει.
    ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ γιαυτό τό κράτος τού έδωσε τό όπλο.
    Τότε πού τού τό εδωσε δεν έβγαιναν
    τά παιδάκια στούς δρόμους.
    Νά τού τό πάρει λοιπόν πίσω τό κράτος άν τολμάει, γιά να μή μετατρέπονται τά άτυχήματα, πού είναι πάντα θλιβερά, σέ δολοφονίες.
    Θέλει άρετή καί τόλμη ή δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ζητώ εκ των προτέρων ΣΥΓΝΩΜΗ για το μέγεθος (σεντόνι) που ακολουθεί.
    Είναι ένα άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΣΑΛΑΡΗ, ενός ανθρώπου με 66 χρόνια στην δημοσιογραφία.
    Αξίζει να τον ακούσουμε τι μας λέει:"Κυρίαρχο ερώτημα: Τι ακριβώς ήταν αυτή η ξαφνική δεκεμβριανή θεομηνία;
    Ήταν «νεανική επανάσταση», όπως τη βάφτισε ο Αλέκος Αλαβάνος;
    Όχι βέβαια! Κατηγορηματικά ΟΧΙ! Ούτε επανάσταση, ούτε εξέγερση, ούτε καν ανατρεπτικό κίνημα ήταν. Οι επαναστάσεις έχουν συνθήματα, έχουν στόχους, έχουν οράματα, έχουν αρχηγούς… ξεκουκούλωτους!
    Τότε, τι ήταν; Ήταν, σε πρώτη φάση, ένας λίαν αξιέπαινος και επιβεβλημένος φόρος τιμής στον ατίθασο «πιτσιρικά» που έπεσε χτυπημένος από το βόλι του ξεστρατισμένου αστυνομικού.
    Ήταν, σε δεύτερη φάση, ένας πανελλαδικός διαδικτυακός «χαβαλές» αρκετών χιλιάδων μαθητών που «έπαιξαν», εκ του ασφαλούς, κυνηγητό με τους αστυνομικούς, ξέροντας ότι έχουν αυστηρή διαταγή να μη χτυπήσουν (έστω και αν μερικοί παράκουσαν πυροβολώντας στον αέρα).
    Ήταν, σε τρίτη φάση, μια βάρβαρη επιδρομή «κουκουλοφόρων» (άγνωστης διασύνδεσης) που έκαψαν όλες τις μεγάλες πόλεις και κατέστρεψαν περιουσίες αθώων.
    Ήταν, σε τέταρτη φάση, μια πρωτοφανής λεηλασία δεκάδων καταστημάτων από αλλοδαπούς, τσιγγάνους και κάθε καρυδιάς καρύδι.
    Ήταν, σε πέμπτη φάση, η χθεσινή και σημερινή επιδεικτική άσκηση «πυκνής τάξεως» από τους εργατοπατέρες της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ, της ΕΛΜΕ και άλλων «καπετανάτων» που παρέλυσαν για μια ακόμη φορά τη ζωή της πρωτεύουσας, παραμονές εορτών.
    Και όλα αυτά για το «κατάντημα της Παιδείας»! Για το οποίο τεράστια ευθύνη φέρουν οι καλά βολεμένοι καθηγητές της κουλτουριάρας Αριστεράς με τα πλουσιοπάροχα «ιδιαίτερά» τους (άνευ αποδείξεων) και με τις συνεχείς απεργίες και καταλήψεις, χορταστικά καλυμμένες από τους «αριστερούς» (ο Θεός να τους κάνει) γουρλομάτηδες των καναλιών, ιδίως των κρατικών…
    Να πούμε τώρα και ποιοι βγήκαν ωφελημένοι;
    Ασφαλώς, η παρέα του Μπους που θέλει τον Καραμανλή «σουβλιστό».
    Ασφαλώς, οι τουριστικοί ανταγωνιστές της δόλιας Ελλάδας. Ασφαλώς, οι «βαρόνοι των media» που διεκδικούν κυβέρνηση του χεριού τους.
    Και ασφαλώς όσοι αριστεροί καπεταναίοι (αν και χαϊδολογούν τους κουκουλοφόρους) κιτρινίζουν βλέποντας το 18% να γίνεται 8%!"
    Ευχαριστώ για την κατανόηση και ξανά συγνώμη για το σεντόνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όποιος μπορεί ας αμφισβητήσει τα παρακάτω:

    1.Ο Γιωργάκης είναι μισός αμερικανός.
    2. Το πασόκ παραδόθηκε στο Γιωργάκη με απόλυτα αντιδημοκρατική διαδικασία (ποιος διέταξε το δακτυλίδι;).
    3. Ο Γιωργάκης είχε πεί ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν που καταδίκαζε για πάντα την Κύπρο μας.
    4. Ο Γιωργάκης δεν έχει ΠΟΤΕ επικροτήσει τη στάση του Καραμανλή στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια. Επίσης ο Γιωργάκης ήταν 23 χρόνια κολλητός του Βαλιανάτου αλλά δεν ήξερε ότι ο πιστεύει ότι τα Σκόπια πρέπει να λέγονται Μακεδονία.
    5. Ο Γιωργάκης ΠΟΤΕ δεν έχει σχολιάσει τους Ρωσικούς αγωγούς στην Ελλάδα.

    Η στάση του είναι από ύποπτη έως ξεκάθαρα αντεθνική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://macedonia-greece.blogspot.com/2008/12/indymedia-o-george-soros.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μιλήστε καθαρά,πώς μετά τη συμφωνία του Πρωθυπουργού μέ τους Ρώσους και το όχι στα σκόρπια γιά την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ,έχουν φαγωθει ντόπιοι και ξένοι πράκτορές νά φάνε τον Καραμανλή.Στην αρχή με νουθεσίες,μετά με απειλές,ακολούθησαν τα σκάνδαλα(ο Θεός να τα κάνει),και φτάσαμε ώς εδώ,όπου απροκάλυπτα πλέον,ζητου την κεφαλήν επί πίνακι του Καραμανλή και της κυβέρνησης.
    Παλαιότερα έκαιγαν βιβλία.Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης καίνε μυαλά.
    Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @G apo CT
    Φίλε δε δικαιολογώ σε καμία περίπτωση τους βανδαλισμούς. Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο. Είναι όμως και πολυσύνθετο και χρειάζεται πιο έντονος προβληματισμός και αυτοκριτική για το πως φτάσαμε ως εδώ. Ρίξε αν θέλεις μια ματιά στο άρθρο του Economist και μετά έλα να το συζητήσουμε. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εμεις όλοι που γνωρίζουμε πλεον καθαρά τι συμβαίνει
    τι μπορούμε να κάνουμε τελικά;
    (Ενας αναγνώστης σας είπε ειρηνικη συγκέντρωση στην Αμερικανικη Πρεσβεία.)
    Δεν πρεπει να βγουμε εξω και εμεις οπως στην Πάτρα;.
    Nα ενημερωσουμε ολα τα μπλογκ που καταλαβαίνουν και
    να κατεβουμε ολοι μαζι συγκεκριμενη μερα και ωρα .Δεν παει αλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν καταλαβαινουν την πορτοκαλι επανασταση ειναι τοσο εμφανες!!!!!!
    τοσο προβατα ειμαστε τελικα;;;;;;
    τι εγινε ρε παιδια; δεν αμφισβητει κανενας;;; ωραια ελλαδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ανώνυμος 12:14
    Πρέπει κατ'αρχάς να μην πέφτει το ηθικό μας!Πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε το θάρρος για αγώνα στους γνωστούς μας!Και μετά να δράσουμε,πολυποίκιλα!Προς το παρόν να ενημερώσουμε-να ανοίξουμε τα μάτια-στους πάντες για την αμερικανοσυριζοπασοκική σύμπραξη που δεν στρέφεται μόνο ενάντια στον Καραμανλή αλλά στα βασικά συμφέροντα της πατρίδας!Υπονομεύεται η εθνική μας ανεξαρτησία(δες Καστελλόριζα,Αγαίο,Κύπρος,πετρέλαια),ακεραιότητα,ευημερία και υπερηφάνια!!!Οπότε η σύμπραξη αυτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Κανάλια με Αμερικανοάγγλους είναι ξεκάθαρα εθνική προδοσία!!!Πρέπει να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο,με την ίδια δύμαμη και παλμό και επειδή έχουμε το δίκιο με το μέρος μας είναι σίγουρο πως θα νικήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σας παραθετω απο τη σελιδα του indymedia athens. Τα σχολια δικα σας.




    ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΙΕΝ-ΑΝ-ΜΕΝ !
    « on: December 13, 2008, 10:04:40 PM »

    --------------------------------------------------------------------------------
    Όλη η Ελλάδα μας κοιτάζει, όλος ο κόσμος στρέφεται την προσοχή του προς το κίνημα μας. Πρέπει να είμαστε στο ύψος των προσδοκιών τους, πρέπει να δώσουμε στόχους και τρόπους δράσης στο κίνημά μας που του αξίζει. Έχουμε μια τεράστια δύναμη. Μπορούμε να διεκδικήσουμε το μέχρι χτες αδύνατο. Μπορούμε να κάνουμε την κυβέρνηση που όπλισε το δολοφόνο να πέσει. Αρκεί να μην ξοδεύουμε άστοχα την ενεργεία μας. Όπως λόγο χάριν το περασμένο Σάββατο στο Σύνταγμα. Η κεντρική πλατεία της Αθήνας, το σύμβολο της εξουσίας, ήταν δικιά μας και την αφήσαμε. Αντί να την κατακτήσουμε, είπαμε «να κάψουμε τη Βουλή», ρίξαμε 10 πέτρες και μόλις οι μπάτσοι ρίξανε τα χημικά τους, το σκάσαμε σαν πεταλούδες. Ήτανε το πολύ 200, ήμασταν πάνω από 5.000! Και τα βάλαμε άδοξα στα πόδια χωρίς να πετύχουμε τίποτα. Τη Βουλή, παιδιά, δεν θα καταφέρουμε να την «κάψουμε», είναι το σύμβολο της εξουσίας και δεν θα την αφήσουν να πέσει στα χέρια μας χωρίς να χυθεί αίμα. Και ακόμα αν το καταφέρναμε κατά λάθος, το μόνο που θα πετύχαμε είναι να φέρουμε το στρατό, όπως στη δικτατορία. Αυτό θέλουμε; Όχι βεβαία! Θέλουμε το κίνημα μας να νικήσει, θέλουμε να αφοπλίσουμε τους μπάτσους που μας σκοτώνουν και να φύγει η κυβέρνηση που τους οπλίζει. Η ίδια κυβέρνηση που αφήνει τα δάση να καούν, που χαρίζει τη δημόσια περιουσία στα μοναστήρια και τη δημόσια παιδία σε ιδιώτες, που αδιαφορεί παντελώς για το μέλλον μας. Μπορούμε να το πετύχουμε. Μπορούμε να τους διώξουμε. Γι αυτό προτείνω να ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΙΕΝ-ΑΝ-ΜΕΝ, να κάνουμε κατάληψη δηλαδή της πλατείας Συντάγματος, όπως το έκανε η κινεζική νεολαία το 1989, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Μια κατάληψη δυναμική και δημιουργική, χωρίς περιττή βία. Αντί να δώσουμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις εικόνες που περιμένει πως και πως για να συκοφαντήσει το κίνημά μας: φωτιές και σπασμένες βιτρίνες, θα δώσουμε μια άλλη εικόνα πολύ πιο αποφασιστική και ριζοσπαστική: θα μετονομάσουμε την πλατεία Συντάγματος σε «πλατεία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου», θα μετατρέψουμε το χριστουγεννιάτικο δένδρο που -καλώς- κάψαμε σε άγαλμα στη μνήμη του, θα κατασκηνώσουμε στην πλατεία, θα ανάψουμε φωτιές να ζεσταθούμε γύρω από τις οποίες θα κάνουμε συναυλίες, παραστάσεις και συζητήσεις, θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα με το δικό μας τρόπο! Μέχρι να φύγει η κυβέρνηση, μέχρι να έρθει μια άλλη που δεσμεύεται να αφοπλίσει την αστυνομία και να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για τη νεολαία. Το ίδιο θα κάνουμε παντού στην Ελλάδα, σε κάθε κεντρική πλατεία, σε πόλείς και σε χωριά. Σίγουρα έτσι θα κερδίσουμε στον αγώνα μας μεγάλο μέρος του ελληνικού λάου και της παγκόσμιας κοινής γνώμης, που ήδη μας συμπαθεί αλλά δεν καταλαβαίνει «που το πάμε». Σίγουρα θα έρθει χιλιάδες κόσμο από όλη την Αθήνα, όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, για να κάνει μαζί μας το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΙΕΝ-ΑΝ-ΜΕΝ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ! Σίγουρα θα νικήσουμε.

    Καλά μαχητικά Χριστούγεννα σε όλους !

    Ταγματάρχής Μάρκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και αλλο ενα σας παραθετω απο την ιδια σελιδα,που μου θυμιζει σαν αποσπασμα απο το εργο Brasil. Kαι παλι τα σχολια δικα σας.

    KINHMA KATA TON DIAPLEKOMENON
    « on: July 23, 2008, 11:34:34 AM »

    --------------------------------------------------------------------------------
    Κατάθεση πρότασις δημιουργίας κινήματος κατά της ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ και ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

    Α) Την σύνθεση, κατά τόπους (Δήμους, Νομαρχίες), επιτροπών από νέους τελειόφοιτους της νομικής, προς νουθέτηση βουλευτών και δικηγόρων στο νομοθετικό τους έργο κατά της διαφθοράς, θα αναλαμβάνουν υποθέσεις με κατοχυρωμένο το προδικασμένο, βάση αδιάσειστων κατατιθέμενων στοιχείων, οπότε θα εξασφαλίζουν αφ’ ενός μεν τα προς ζην, και θα ανδεικνύουν με αυτόν τον τρόπω και τα όποια κατά τόπους παραδικαστικά κυκλώματα, και αφ’ ετέρου θα συνεισφέρουν τα μέγιστα προασπίζοντας το δίκαιο των «πολιτών με παιδεία», κατά του πολυεπίπεδου της διαφθοράς, κόντρα στο δικονομίστικο, αστέρων νομικών της διαπλοκής, αλλά και ακόμα περισσότερο, θα απαλλάσσουν τον κάθε Ο.Τ.Α. και την κάθε κυβέρνηση από φορείς του έιτζ της διαπλοκής και δη της πρωτοβάθμιας.

    Στις αναλαμβανόμενες υποθέσεις θα συντρέχουν λόγοι ποινικά κολάσιμων πράξεων των διαπλεκόμενων.

    Αποκτώντας δε και θετικής εμπειρίας των διάφορων εναλλακτικών μορφών της διαπλοκής οι νέοι τελειόφοιτοι της νομικής, με ευρύτητα πνεύματος νομοθέτη, επάξια θα μπορούν να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της ευνομούμενης πολιτείας στο δικαστικό σώμα, όσοι από αυτούς στη συνέχεια το θελήσουν.”

    Εν τέλη δε θα αξιολογούν και το αξιόπιστο του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ έργου, του δικηγόρου ΒΟΥΛΕΥΤΗ και ΝΟΜΟΘΕΤΗ εν όψη των κάθε επερχόμενων εκλογών.

    Β) Την δημιουργία κινήματος υποστήριξης της επιτροπής με,
    1- κεφάλαιο αντιμετώπισης εξόδων κίνησης.
    2- προεργασία εξονυχιστικού ελέγχου συλλογής και επεξεργασίας των εγγράφων.
    3- παρουσίαση του διαπλεκόμενου προβλήματος στην επιτροπή προς επιπλέον διερεύνηση εγγράφων πριν την ανάληψη της υπόθεσης.

    Γ) Θα αναλαμβάνουν υποθέσεις στηριζόμενες σε αδιάσειστα στοιχεία εγγράφων.
    1- Ως αμοιβή, σε πρώτη φάση (πρόταση), ορίζεται το κατώτερο όριο δικηγορικής αμοιβής (γραμμάτιο) που προβλέπει ο κώδικας περί Δικηγόρων.
    2- Επιπλέων ότι εκταμιεύσουν(πρόταση) από απαίτηση των εξόδων παράστασης των μέσω της πολιτικής αγωγής.

    Δ) Μέρος αποζημίωσης
    1- ποσοστιαίο (15% πρόταση) από κάθε αγωγή του ενάγων θα ενισχύει το κεφάλαιο εξόδων κίνησης των νομικών.
    2- ποσοστιαίο (15% πρόταση) από κάθε αγωγή του ενάγων θα διατίθεται για ανακύπτοντας περιπτώσεις μη οικονομικά δυνάμενων πολιτών να συμβάλουν σε έξοδα υποθέσεων διαφθοράς ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος.

    Καταθέστε προτάσεις συνεισφοράς θετικού προβληματισμού για πάλης ξεκίνημα πρώτου αγώνα.

    Υ.Γ. Στοιχεία εμβάθυνσης πρωτοβάθμιας διαπλοκής είναι στη διάθεση του κάθε blogger.


    Αξίζει συμετοχής και συμπαραστασις, θα προσφέρει τα μέγιστα στον αγώνα κατά της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, θα συμβάλει στο να αρθεί μια τροχοπέδη της υγιούς λειτουργίας των Ο.Τ.Α.και της ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, και κατ’ επέκταση θα απαλύνεικαι την κάθε κυβέρνηση από ένα λιγότερο πρόβλημα.

    Αθανασιάδης Κωνσταντίνος
    Στοκχόλμη/Σουηδία

    Ενας δικηγόρος τέλος πάντων χωρίς συναδελφικές υποχρεώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. MEGA-ΕΘΝΟΣ-ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ-ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ- κλπ

    Θα τόθελε πολύ ο μέγιστος των νταβατζήδων, ο κύριος Μπόμπολας, να πέσει η κυβέρνηση, αλλά στη δημοκρατία έχει μόνο μία ψήφο, τόσο μετράει η γνώμη του.

    Τον Καραμανλή τον ψήφισαν σχεδόν 4 εκατομμύρια Έλληνες, το Μπόμπολα πόσοι θα τον ψήφιζαν;
    (μαθαίνω ότι ακόμη και οι υπάλληλοί του ντρέπονται να πούν που δουλεύουν).

    Όσο και να προσπαθεί μέσα από τις εφημερίδες και τα κανάλια του, ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ.

    Εκτός εάν νομίζει ότι είμαστε αμόρφωτοι ή άμυαλοι.

    Εκτός εάν νομίζει ότι επειδή αυτός είναι πάμπλουτος μπορεί να μας υπαγορεύσει τί να ψηφίσουμε.

    Λές; Μπά, εγώ νομίζω ότι είναι πολύ καλός άνθρωπος.

    Και τα λεφτά του στα κανάλια και τις εφημερίδες του τα ξοδεύει υπέρ ενός συγκεκριμένου κόμματος γιατί αγαπάει την Ελλάδα.

    Το μυαλό σου και μια λίρα άπληστε φαταούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ωστε συνέτρωγε ο ΓΑΠ. Αντί να βγεί στον λαό να μιλήσει ΚΡΥΒΕΤΑΙ. Και αυτό γιατί ειναι ΑΝΙΚΑΝΟΣ να βγεί στον λαό και να μιλήσει. Βάζει άλλους να το κανουν. Είναι ΘΛΙΒΕΡΟΣ. Η "επανάσταση" θα είναι για να πέσει το οικοδόμημα που λέγεται ΜΜΕ. όχι για να συντρώγει, ενώ χρησιμοποιεί τα παιδιά για να φωνάζουν στους δρόμους με κίνδυνο να γίνει το μοιραίο. Η εκμετάλευση των παιδιών οφείλει να σταματήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΕΝΤΕΛΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ !!!! ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΒΡΕ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ,ΤΡΑΓΚΑ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ,ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ, ΤΣΙΜΑ,ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ? ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΕΤΕ Ε? ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ,ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΔΕΙΠΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΒΓΑΛΕΙ. ΜΟΝΟ ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΟΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΡΕ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΛΥΕΤΕ - ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. οι τενεκεδες επειμενουν απτοητοι,να πεσει η κυβερνηση (γιατι δεν επεσε ακομη?)η επανασταση απλωνεται σε ολη την ευρωπη (τι διαολο γιατι δεν καιγονται?)Εκει ρε γαμωτο επιμενουν να σου πετουν καταμουτρα τα εμετικα τους κατασκευασματα,χωρις ντροπη!!!Ισως φοβουνται οτι θα χασουν το επιδομα αν δεν καταφερουν να ριξουν την κυβερνηση.Ασε που αρχισαν και την δικη του αστυνομικου που πυροβολησε.Εξεταση μαρτυρων,μαρτυριες ειδικων βαλλιστικης,αγορευσεις εισαγγελεων,αποφαση,καταδικη κοκ!!Μια καθολα παρανομη πραξη σε ολες πολιτισμενες χωρες.ΟΥΣΤ ΒΟΔΙΑ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΡΕΕΕ! G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 2.30 ΠΟΥΛΑ ΤΟΝ υπολογιστη να αγορασεις παντεσπανι να χορτασεις την πεινα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ναι, ο politis είναι προπαγανδιστής της κυβέρνησης, όπως ακριβώς τα παρακάτω, είναι φαντασιώσεις, δεν συνέβησαν στην πραγματικότητα:
    http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=66892340
    http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2008/12/polica-derra-vrases.html
    http://greece-salonika.blogspot.com/2008/12/m_14.html

    Με τις υγείες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Συγγνώμη, επειδή αυτό το indymedia ούτε που θέλω να το επισκέπτομαι, ΟΝΤΩΣ έχει γραφτεί αυτό το κείμενο που παρέθεσε ο Ανώνυμος 4.10; Και μιλούν για ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα, για όνειρα της νεολαίας και για το μέλλον της αυτά τα φασιστόμουτρα και οι κρυφοχουντικοί "ταγματάρχες Μάρκοι" που καλούν το λαό σε σύρραξη; Ζω μία παραίσθηση, δεν εξηγείται...Εφιάλτη βλέπω, σίγουρα... Κάποιος μου κάνει ΧΟΝΤΡΗ πλάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μόνο για τον
    @ανώνυμος 4:58
    Σε νεότερη ανάρτηση του συγκεκριμένου που επιμένει στο ίδιο θέμα.
    Υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που του κάνει κάποιος scarab και προσπαθεί να τις καλύψει. Δεν του απάντησε καθόλου για τα περί doncat.
    Το ίδιο συνέβαινε και εκεί με όσους προκλητικούς ο ΝΔ τους έκοβε τα σχόλια.
    Του γράφει ότι τελικά όλοι κάνουν κάποιου είδους ¨προπαγάνδα¨ και του απαντά άλλο προπαγάνδα και άλλο απόψεις έστω και ακραίες !!!!!!
    Αφού διάβασα αυτά στο ζάπινγκ βλέπω να έχουν ανεβάσει αυτούσιες αναρτήσεις του politis το Greek Alert και το Vedeta. Ήθελα να του υποβάλω την ερώτηση και αυτοί ¨δικοί¨ του είναι ή παραδέχονται τα γραφόμενα και τα αναδημοσιεύουν.
    Αλλά δίστασα γιατί μάλλον είμαι ¨χαρακτηρισμένος¨.
    Τσούζει ο κ@λος τους για τις αλήθειες που λέει ο politis.
    Η αλήθεια φίλεμου πρέπει να είναι αποδέχτη από όπου και αν ¨νομίζει¨ ο κάθε ένας ότι προέρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Απαντω στον 8:06.Ναι,οντως ετσι εχει γραφτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ποιο ΠΑΣΟΚ θελει να εκμεταλλευτει ένα φονο για να μας ξαναρθει με τον θλιβερο θιασο του ?

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΦΟΝΟ 14 ! ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΩΝ ατομων ?

    Πλακα κανει ο bravogiorgo ?

    Γραφτε και κλαφτε ποια ειναι η 'κυβερνηση δολοφονων' διαχρονικα:

    - Τον Αύγουστο του 1985 ο αστυνομικός Νίκος Σταθόπουλος πυροβολεί και σκοτώνει την Αμερικανίδα Κάθριν Τζον Μπουλ, 22 χρόνων, μετά την άρνηση της τελευταίας να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό της.
    - Toν Νοέμβριο του 1985 λίγες ώρες μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου πέφτει νεκρός στη Στουρνάρη από σφαίρα του αστυνομικού Αθ. Μελίστα ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς.
    - Τον Φεβρουάριο του 1986 ο 17χρονος Μανώλης Κανδανολέων, που επέβαινε σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τρεις αστυνομικούς.
    - Τον Ιανουάριο του 1994 ο αστυνομικός Ευάγγελος Λαγογιάννης σκοτώνει με 4 σφαίρες τον 28χρονο μουσικό Θοδωρή Γιάκα, επειδή αρνήθηκε να σταματήσει σε εξακρίβωση στοιχείων.
    - Τον Ιανουάριο του 1996 σε αστυνομική επιχείρηση-σκούπα κατά Αλβανών στη Σκάλα Ωρωπού ο αστυνομικός Διονύσης Καρακάιδος σκοτώνει έναν Αλβανό.
    - Τον Ιούνιο του 1996 ο αγροφύλακας Αθ. Μάτος σκοτώνει τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι για δύο καρπούζια που πήγε ο τελευταίος να κλέψει.
    - Τον Νοέμβριο του 1996 σε «επιχείρηση» της Αστυνομίας έξω από τη Λιβαδειά για τον εντοπισμό φυγόδικου ο αστυφύλακας Δημήτρης Τρίμης πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής και σκότωσε τον 45χρονο Τσιγγάνο Τάσο Μουράτη μπροστά στα μάτια ενός από τα τρία παιδιά του.
    - Τον Αύγουστο του 1998 στον Πειραιά ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο Ηλία Μέξη έξω από το τμήμα Μεταγωγών επειδή δεν σταμάτησε σε σήμα του για έλεγχο.
    - Τον Οκτώβριο του 1998 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης σκότωσε τον 17χρονο Γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς, ο οποίος επισκεπτόταν με συμμαθητές του την Ελλάδα.
    - Τον Φεβρουάριο του 2000 στη Λούτσα ο υπαστυνόμος Θοδωρής Χαλουλάκος πυροβολεί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νέοι, επειδή όπως είπε «τους θεώρησε ύποπτους για διακίνηση ναρκωτικών». Η σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του 18χρονου μαθητή Σωτήρη Κατσιώτη και τον άφησε παράλυτο.
    - Τον Μάρτιο του 2000 στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης ο 18χρονος ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ Νικόλαος Λεωνίδης έπεσε νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού Γιώργου Ατματζίδη, γιατί δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο.
    - Τον Οκτώβριο του 2001 στο Ζεφύρι ο αστυφύλακας της Αμεσης Δράσης Γ. Τυλιανάκης πυροβόλησε στο κεφάλι τον αθίγγανο Μαρίνο Χριστόπουλο, 21 ετών, επειδή δεν σταμάτησε σε μπλόκο.
    - Τον Νοέμβριο του 2001 στην πλατεία Αμερικής ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος πυροβόλησε στο κεφάλι τον 20χρονο Αλβανό Σεντγκάκ Σελνίκου μέσα σε καφετέρια, όταν απείλησε με μαχαίρι τον ίδιον και άλλους τέσσερις συναδέλφους του που είχαν ήδη προτεταμένα τα όπλα τους.
    - Τον Δεκέμβριο του 2003 ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης πυροβολείται στο κεφάλι από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, γιατί το αυτοκίνητο που επέβαινε μαζί με δυο άλλους νεαρούς δεν σταμάτησε για έλεγχο.

    γιωργακη πες αλευρι ....

    ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ νεκρων το αιμα σε γυρευει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πολίτη είσαι απόλαυση,

    Γουστάρω να σε βλέπω να τα γράφεις όλα αυτά. Είσαι σε άμυνα.
    Άμυνα, Άμυνα, Άμυνα......
    Άμυνα να περισώσεις ό,τι μέχρι τώρα έγραφες......Άμυνα να περισώσεις το βούρκο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που πάντα εκθείαζες.....
    Κατανοητή η προσπάθειά σου...
    Τώρα που θα μείνεις άλλα ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ εκτός, θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις την αυτοκριτική σου...
    Αν Πολίτη όλοι οι νέοι ήταν "αναρχικοί" και "αντιεξουσιαστές"
    όπως ισχυρίζεσαι και συμπλέοντας με την Παπαρρήγα (Θεέ μου τι ρίγος αισθάνομαι όταν προφέρω τ΄ όνομά της) και τον Καρατζαφέρη με τις συνομωσιολογικές προσεγγίσεις τους, ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΗ το κόμμα των ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ θα ήταν ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
    ΟΛΟΙ οι νέοι Αναρχικοί;;;;;

    Χα χα χα χε χε χε χι χι χι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΜΕΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ '90-'91



    Μέσα στην πραγματικότητα της ολομέτωπης επίθεσης απέναντι στον κόσμο της εργασίας (ασφαλιστικό, λιτότητα, απολύσεις κ.τ.λ.), η μόνη υπαρκτή αντίσταση ήρθε από τη μαθητική και τη σπουδάζουσα νεολαία. Στο ασφυκτικό κοινωνικό πλαίσιο που την περιβάλλει έρχονται να προστεθούν οι ρυθμίσεις-πιλότος, του τότε υπουργού παιδείας Κοντογιαννόπουλου γνωστές ως "πολυνομοσχέδιο για την παιδεία".

    Οι καταλήψεις απλώνονται σε όλη τη χώρα, αυθόρμητα, χωρίς δηλαδή να υποκινούνται (άρα και να ελέγχονται) από κανένα, έχοντας μάλιστα κερδίσει τη μαζική λαϊκή υποστήριξη των εργαζομένων. Εκτός από το βασικό αίτημα της απόσυρσης του πολυνομοσχεδίου, το νεολαιίστικο κίνημα έφτασε ακόμα και να αμφισβητήσει όλο το πολιτικό στερέωμα με το γνωστό: "όχι στην πολιτική των πολιτικών και των σημερινών κομμάτων".

    Το κράτος και οι θεσμοί του (υπουργείο, εισαγγελείς κ.τ.λ.) ανησυχούν πλέον σοβαρά. Ο κίνδυνος μάλιστα της σύνδεσης του μαθητικού κινήματος με το εργατικό (ιδιαίτερα με τις προβληματικές επιχειρήσεις) έκανε πιο έντονη την ανησυχία τους. Η κυβέρνηση διαπιστώνει πως ούτε η λασπολογία και οι δικαστικές διώξεις εναντίον μαθητών, ούτε οι διακοπές των Χριστουγέννων αρκούν για να αποδυναμώσουν το κίνημα των καταλήψεων, που απειλούσε το "αμόλυντο" και νεοφώτιστο ακόμα πείραμα των "νέων ιδεών", αποφάσισε να κινητοποιήσει άλλα μέσα. Ποια; Όχι βέβαια τα ΜΑΤ στα σχολεία.

    Έτσι επιστρατεύτηκε να "καθαρίσει" η ΟΝΝΕΔ, στην οποία εξάλλου είχε δοθεί η υπόσχεση, σε σύσκεψη της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών στις 22/12/90, να αξιοποιηθεί σύντομα. Το σύνθημα δόθηκε από το νομάρχη Αχαΐας Τάγαρη σε σύσκεψη των διευθυντών των σχολείων στις 8/1/91. Ο νομάρχης σύμφωνα με καταθέσεις διευθυντών δήλωσε: "Οι καταλήψεις είναι παράνομες. Οι ανακαταλήψεις από οποιονδήποτε είναι νόμιμες". Λίγο αργότερα πραγματοποιείται σύσκεψη στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ, όπου με την παρουσία και κομματικών στελεχών, αποφασίζεται η ένοπλη επίθεση στα σχολεία της Πάτρας[1]. Παριστάμενοι; Όλοι οι επίλεκτοι τραμπούκοι των Κενταύρων (γνωστοί από τη μακρόχρονη δράση τους στην Πάτρα): Καλαμπόκας πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, Μαραγκός, Γραμματίκας, Σπίνος και άλλοι, γνωστοί διακεκριμένοι στο "διάλογο" με "επιχειρήματα". Επίσης παρίστατο και ο βουλευτής Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος (όπως ο ίδιος ομολόγησε).



    ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ- ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ



    Η επιχείρηση των παρακρατικών ξεκινά από το Πολυκλαδικό Λύκειο. Όμως, η ανακατάληψη αποτυγχάνει και οι τραμπούκοι δείχνουν τις διαθέσεις τους με ραπίσματα πάνω σε μαθητές και καθηγητές. Επόμενος στόχος είναι το σχολικό συγκρότημα "ΒΟΥΔ". Εικοσιπέντε έως τριάντα τραμπούκοι με λοστούς ξύλα και αλυσίδες εισβάλλουν στο σχολείο, όπου ξυλοκοπούν και εκδιώκουν τους μαθητές και ξυραφίζουν τα χέρια του προέδρου του 15μελούς. Φανερά ο σκοπός τους είναι η επικυριαρχία στο χώρο του σχολείου με απώτερο στόχο την επαναλειτουργία του το πρωί της επόμενης ημέρας, παρά την αντίθετη απόφαση της γενικής συνέλευσης των μαθητών. Αυτό συνάγεται και από τον άγριο ξυλοδαρμό όλων όσων περνούσαν έξω απ’ το σχολείο και οι τραμπούκοι θεώρησαν ότι αμφισβητούσαν την κυριαρχία τους σ’ αυτό.

    Η αστυνομία αν και ειδοποιείται πολλές φορές, από μαθητές και καθηγητές, δεν εμφανίζεται, προφανώς για να δράσει ανενόχλητο το παρακράτος.

    Έξω από το χώρο του σχολείου φτάνουν μαθητές, καθηγητές, γονείς και άλλοι δημοκρατικοί πολίτες. Ταυτόχρονα καλείται και ο δήμαρχος της πόλης που επιχειρεί ανεπιτυχώς να πείσει τους "ανακαταληψίες" να αποχωρίσουν χωρίς να δημιουργηθεί άλλο επεισόδιο.

    Λίγο αργότερα η συμμορία των τραμπούκων επιτίθεται στο συγκεντρωμένο κόσμο πετάγοντας από μέσα πέτρες, σίδερα, γυαλιά. Στην πόρτα του σχολείου βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλον, ο αποφασισμένος δολοφόνος Καλαμπόκας και το υποψήφιο θύμα του. Το οπλισμένο με σιδηρολοστό χέρι χτυπά ανελέητα στο κεφάλι. Ο λοστός καρφώνεται στο κρανίο του Νίκου. Ο Τεμπονέρας πέφτει νεκρός. Ο κόσμος παγώνει. Οι άνανδροι τραμπούκοι φεύγουν από το πίσω μέρος του σχολείου αναζητώντας καταφύγιο στη νύχτα.

    Η είδηση απλώνεται παντού. Δύο χιλιάδες κόσμο φτάνουν στο κέντρο της πόλης μέσα στο πρώτο μισάωρο μετά το στυγερό πολιτικό έγκλημα, συγκροτώντας αυθόρμητα πορεία. Ένα σύνθημα δονεί την ατμόσφαιρα:

    " ΝΟΜΑΡΧΗ-ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ"



    Η πορεία φτάνει στην ασφάλεια καταγγέλλοντας τη συνεργασία Κράτους-παρακράτους.

    Παρά την ύπαρξη τεσσάρων αυτόπτων μαρτύρων που δηλώνουν κατηγορηματικά πως είδαν τον Καλαμπόκα να χτυπά τον Τεμπονέρα, καθώς και δεκάδων άλλων που έζησαν τις "επιδόσεις" των τραμπούκων, δε γίνεται καμία κινητοποίηση της αστυνομίας για σύλληψη των δολοφόνων.

    Αντίθετα Κράτος και παρακράτος συσκέπτονται χωρίς ελπίδα για τη συγκάλυψη της στυγερής πολιτικής δολοφονίας.

    Τα τηλέφωνα της ασφάλειας έχουν ανάψει. Όλος ο κρατικός μηχανισμός (αστυνομία, υπουργείο Δ.Τ., νομάρχες, βουλευτές Ν.Δ.) προσπαθούν να σχεδιάσουν τις πρώτες αντιδράσεις τους για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να καλύψουν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. (Τέτοιες απείρου κάλους σκηνές είδαν το φως της δημοσιότητας εκείνες τις ημέρες στην τηλεόραση).







    ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ



    Στις 9/1/91 η πόλη βρίσκεται σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Το νέο έχει διαδοθεί σ' όλη τη χώρα. Οι πολιτικοί καθοδηγητές των τραμπούκων τα έχουν χαμένα. Έτσι:

    -Ο Μητσοτάκης θυσιάζει τον υπουργό παιδείας Κοντογιαννόπουλο, ώστε να απορροφήσει τη λαϊκή και νεολαιίστικη οργή.

    -Ο πολιτικός "πατέρας" του Καλαμπόκα, Νικολόπουλος, καθώς και άλλοι παράγοντες της Ν.Δ., δηλώνουν ότι: "όσοι έχουν ευθύνες θα τιμωρηθούν", "η δικαιοσύνη να ρίξει άπλετο φως" και άλλα τέτοια της στιγμής.

    Παρ' όλα αυτά οι τραμπούκοι ακόμα δεν έχουν συλληφθεί και όπως γίνεται αργότερα γνωστό τους είχαν κρύψει για 6 ολόκληρες μέρες, ο δικηγόρος Μαρινάκης (μετέπειτα πρόεδρος της Ν.Δ. Αχαΐας) και άλλα κομματικά στελέχη, που έμειναν βέβαια ατιμώρητοι, παρ' όλες τις προβλέψεις του νόμου περί παροχής ασύλου σε καταζητούμενους για φόνο σε ανάλογες περιπτώσεις.

    Το βράδυ της 9/1/91 ο λαός της Πάτρας δίνει συγκλονιστική απάντηση στην κυβέρνηση. Άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκροτούν μία τεράστια σε όγκο και παλμό διαδήλωση ζητώντας την "πτώση της κυβέρνησης των δολοφόνων και του αίματος", αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη συγκάλυψη της δολοφονίας.

    Η κυβέρνηση όμως, βλέποντας ότι δεν μπορεί να κατασιγάσει με άλλα μέσα τη λαϊκή οργή, επιλέγει το δρόμο της κατατρομοκράτησης των λαϊκών εκδηλώσεων. Η πορεία χτυπιέται αλύπητα από τα ΜΑΤ που δε δίστασαν να τσακίσουν στο ξύλο ακόμα και ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

    Η πόλη μετατρέπεται σε κόλαση για όλη τη νύχτα. Ο κόσμος παρ' όλη την αγριότητα των ΜΑΤ δεν πηγαίνει σπίτι του με αποτέλεσμα τη λήξη των επεισοδίων μετά τις 5 το πρωί. Ας θυμηθούμε μόνο, ότι όλο το απόθεμα των δακρυγόνων της αστυνομίας τελείωσε. Χρειάστηκε να περάσουν κάποια 24ωρα για φύγει η οσμή των δακρυγόνων από τη πόλη.

    Την ίδια ακριβώς γραμμή επίδειξης πυγμής ακολούθησε η κυβέρνηση και στο μεγάλο παναθηναϊκό συλλαλητήριο στις 10/1/91. Με μια μεγάλη όμως διαφορά, ως προς το αποτέλεσμα του "έργου" της αποκατάστασης της "δημόσιας τάξης και ασφάλειας", τους 3 νεκρούς του "Κ. Μαρούσης". Με προσχεδιασμένες, γνωστού είδους, "προκλήσεις", 1500 πάνοπλοι αστυνομικοί επιτίθενται στη διαδήλωση, εφοδιασμένοι με τόνους ασφυξιογόνων και δακρυγόνων.

    Η διαδήλωση χτυπήθηκε με μίσος με αποτέλεσμα εκατοντάδες τραυματίες από τα ρόπαλα και την εισπνοή δηλητηριωδών χημικών ουσιών, προερχόμενων από τα ληγμένα (από το 1978) και άρα ακόμα πιο επικίνδυνα δακρυγόνα αέρια CS τα οποία ρίχτηκαν κατά χιλιάδες στο κέντρο της Αθήνας.

    Ο υπερβάλλων ζήλος που επέδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις υπό την καθοδήγηση του υπουργού Δ.Τ. Βασιλειάδη και του γνωστού Κουτελιδάκη έχει ως αποκορύφωση την πυρπόληση από καπνογόνο της αστυνομίας του "Κ. Μαρούσης", υπόθεση που θάφτηκε δεόντως από τους κρατικούς μηχανισμούς, ενώ υπήρχαν καταγγελίες από αυτόπτες μάρτυρες για την αιτία πρόκλησης της φωτιάς. (Για αναλυτικότερα στοιχεία βλέπε "Νέα", "Ελευθεροτυπία", "Έθνος", "Ριζοσπάστης" της 11/1/91).

    Μαζικά συλλαλητήρια γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Άλλες 18 πόλεις (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Καβάλα και άλλες) γνωρίζουν τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έγιναν σε τοπική κλίμακα από τη μεταπολίτευση και μετά.

    Στην Πάτρα 50000 και πλέον λαού παραβρίσκεται στην κηδεία του Νίκου Τεμπονέρα. Συνθήματα όπως, "ένας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα", "ο Τεμπονέρας ζει", δονούσαν την ατμόσφαιρα. Στην ψυχή του λαϊκού στοιχείου το όνομα του Νίκου Τεμπονέρα σημειώνεται δίπλα σ' εκείνα των Γ. Λαμπράκη, Ν. Μπελογιάννη, Σ. Πέτρουλα, του Κουμή, της Κανελλοπούλου, Των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ νεκρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. telika den eixe afth tin apopsi mono i diamantopoulou tin eixe kai i ntora sas.«Περίμενα ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε»
    14 Δεκεμβρίου 2008, 18:24


    Αυτό είπε στη συνέντευξή της στο έγκριτο γερμανικό πολιτικό περιοδικό «Der Spiegel», η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

    «Περίμενα κάτι τέτοιο», είναι ο τίτλος που έδωσε το περιοδικό στη συνέντευξη, η οποία δημοσιεύεται στο τεύχος που κυκλοφορεί αύριο, με θέμα τα όσα διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα, μετά το θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, τα αίτια της μεγαλύτερης αναταραχής των τελευταίων δεκαετιών και την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.

    Μεταξύ άλλων, η υπουργός δήλωσε πως θεωρεί υπερβολικό τον όρο «μίσος», ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τις βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και επεσήμανε ότι «ένα τέτοιο δυστύχημα, όπως ο θάνατος ενός 15χρονου από αστυνομική σφαίρα, είναι βεβαίως ένα σοκ και συνακόλουθα είναι εύκολο να σπρώξει νέους ανθρώπους στο δρόμο».

    Βέβαιο θεωρεί επίσης ότι στις ταραχές συμμετείχαν και «εγκληματικά στοιχεία που προκάλεσαν καταστροφές, αξιοποιώντας την κατάσταση». Την τελευταία περίοδο είχαν πυκνώσει οι συγκρούσεις με τους αντιεξουσιαστές, τους οποίους περιέγραψε ως «ομάδα ανθρώπων με υπεραριστερή ιδεολογία».

    Το πιο σημαντικό για την κ. Μπακογιάννη, σύμφωνα με τα όσα είπε στη συνέντευξή της, είναι ότι «οι δύσκολοι οικονομικά καιροί» και οι επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης έχουν προκαλέσει στη νεολαία επιπρόσθετη ανασφάλεια και φόβους για το μέλλον, πράγμα που καθιστά τη δυσφορία έναντι του κράτους ακόμη μεγαλύτερη. «Η νεολαία αντέδρασε», είπε και πρόσθεσε ότι «τέτοια επεισόδια έχουν συμβεί και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις».

    Η υπουργός αποδίδει τη μαζικοποίηση των αντιδράσεων στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης: «Αυτός είναι και ο βαθύτερος λόγος για τις διαμαρτυρίες, γι' αυτό και η δυσαρεστημένη νεολαία συντάχθηκε ξαφνικά με τους αυτόνομους...».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τόσο ο Kαραμανλής όσο και η Μπακογιάννη και όλα τα κόμματα αλλά και η Δικαιοσύνη συγκαλυπτουν τους κουκουλοφόρους.
    Κάηκαν οι μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και δεν έχει ασκηθεί καμμία δίωξη εστω κατ αγνωστων.
    Ουδείς φαίνεται να ενδιαφέρεται να γίνει έρευνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή