Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Τα αθέατα κομμάτια του παζλ !


Όλοι συμφωνούμε ότι η λαθρομετανάστευση είναι ένα πρόβλημα . Άλλοι το βλέπουν από την ανθρωπιστική του πλευρά και άλλοι από την προβληματική κοινωνική του πλευρά.

Εκτός όμως από το άσπρο ή το μαύρο υπάρχει και το γκρι που στην πλειοψηφία τους οι πολίτες ….δεν το γνωρίζουν. Είναι η αθέατη πλευρά των γεγονότων.
Μέσα από την λαθρομετανάστευση εξυπηρετείται και ένα «κομμάτι» για άλλους σκοπούς , άγνωστους για τους αδαείς. Μέσα στον όχλο των αθώων λαθρομεταναστών βρίσκουν καταφύγιο διάφοροι πράκτορες, αλλά και στρατευμένοι τρομοκράτες.

Μη περιμένετε φυσικά την πληροφόρηση από τα κανάλια γιατί και αυτά τους ίδιους σκοπούς (από άλλο μετερίζι) … εξυπηρετούν.

Για παράδειγμα ποτέ δεν έχουν αναφερθεί ότι στο δουλεμπορικό Αιγαιοπελαγίτικο (και όχι μόνο) παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι μετέχουν διάφορες μυστικές υπηρεσίες.

Πριν λίγους μήνες συνελήφθη πράκτορας(Serkan Kaya) των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ) με πλούσια δράση σε μυστικές αποστολές και καταδρομικές επιχειρήσεις, να μεταφέρει με φουσκωτό σκάφος 15 Αφγανούς …. «λαθρομετανάστες» στη Μυτιλήνη.

Δεν επρόκειτο για κάτι ….τυχαίο, γιατί όπως καταλαβαίνετε ο όρος αυτός δεν ισχύει ποτέ στην δράση των μυστικών υπηρεσιών.

Ας γυρίσουμε ένα χρόνο πίσω, στο καλοκαίρι της πύρινης λαίλαπας. Οι πυρκαγιές ξεπετάγονται η μια πίσω από την άλλη σε μέρη ….απίθανα , που μόνο κυνηγοί και άνθρωποι της υπαίθρου με τους …εργάτες τους ..γνώριζαν τα κατατόπια (έχω προσωπική άποψη).

Επί σειρά ημερών η χώρα βρίσκεται υπό πύρινη ….. «πολιορκία». Η ΕΥΠ ενημερώνει τον Πρωθυπουργό και αυτός άμεσα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας .
Ο κ. Παπούλιας συναντάται κατόπιν με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Παπανδρέου.

Ξαναγυρνάμε στο σήμερα. Επί τριήμερο η χώρα μας βρίσκεται υπό την πύρινη …… «πολιορκία» των μολότωφ και τα πρωτόγνωρα βίαια επεισόδια.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώνει τον κ. Παπούλια , τον Πρόεδρο της Βουλής και ….διαδοχικά τους αρχηγούς των κομμάτων .

Λίγοι πρόσεξαν όμως ότι αμέσως μετά τη συνάντηση της με τον κ. Καραμανλή, η κυρία Παπαρήγα, η οποία παρεμπίπτοντος μετρά και την κάθε της κουβέντα, έκανε μια …παράξενη και σαφώς υπαινικτική δήλωση.

Είπε ότι η υπόθεση των κουκουλοφόρων …..«πάει πολύ μακριά» και προσπαθώντας να φανεί ως …αστείο (πράγμα που η σοβαρότητα του χαρακτήρα της, αλλά και οι ώρες δεν το επέτρεπαν και δεν θα το έκανε ποτέ, εκτός και ……εάν ήθελε να στείλει μήνυμα) ανέφερε τη λέξη …«Ταλιμπάν». Οι «Αφγανοί» (που τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει την χώρα μας ), σύμφωνα με τις πληροφορίες διαφόρων μυστικών υπηρεσιών που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν είναι όλοι ....«αθώοι».

Αυτό που δεν ανέφερε η κ. Παπαρήγα είναι ότι στους .. «εισαγόμενους αντιεξουσιαστές» που συστρατεύτηκαν με τους .. «εγχώριους αντιεξουσιαστές» εκτός των Αφγανών μετείχαν και οι γείτονες τους Πακιστανοί.
Όλοι γνωρίζουμε την συμμετοχή του ...Πακιστανικού δακτύλου στις (ανά τον κόσμο) διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες των τελευταίων ετών.

Το … σενάριο προέβλεπε την έναρξη του έργου στην πορεία για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου . Η καταρρακτώδης όμως βροχή τους χάλασε τα σχέδια.

Μετέθεσαν την εκτέλεση του έργου για αργότερα και το γεγονός της δολοφονίας του 15χρονου τους έδωσε την αφορμή για την έναρξη του ….έργου.

Από την αρχή το σενάριο προέβλεπε ….πάση θυσία κι άλλους νεκρούς. Οι λόγοι ευνόητοι.

Η κυβέρνηση κρατώντας μια …αστυνομική αμυντική στάση έδωσε τον χρόνο στις υπηρεσίες ασφαλείας να μαζέψουν τους …. «εισαγόμενους» χωρίς να χυθεί αίμα.

Προσέξτε ότι το 80% των συλληφθέντων που μετείχαν στα επεισόδια είναι αλλοδαποί και δη Πακιστανοί και Αφγανοί.

Από την εξέλιξη των πραγμάτων (Γαλλία , Ελλάδα, αλλά και Ιταλία που όμως δεν τους «έπιασε» αφού ο Μπερλουσκόνι κατέβασε στρατιωτικές δυνάμεις στους δρόμους και τους πρόλαβε λίγο πριν ξεκινήσουν) ένα είναι σίγουρο πλέον.

Βρισκόμαστε στην έναρξη μιας νέας μορφής πολέμου με τον εχθρό όμως ….εντός των Ευρωπαϊκών τειχών, που μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τους προηγούμενους.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι μπορεί να είναι και πιο δύσκολη η αντιμετώπιση του, αφού οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν γνωρίζουν αυτό το είδος του εθνικού, κοινωνικού και οικονομικού πολέμου, όπου κυριαρχεί το «αντάρτικο» των πόλεων .

Δεν είναι τυχαίο ότι στη Γαλλία πρόσφατα, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι η Γάλλοι αναρχικοί σε συνεργασία με τους ομόλογους τους Έλληνες και Ιταλούς, προσπάθησαν να σαμποτάρουν το σιδηροδρομικό δίκτυο (τρένα TGV).

Ούτε τυχαία είναι η προχθεσινή δήλωση (που προκάλεσε σάλο) του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, λέγοντας ότι είναι δύσκολο να …..συμφιλιώσει κανείς τα ανθρώπινα δικαιώματα με τη ….διπλωματία και ότι ήταν σφάλμα η δημιουργία υφυπουργείου για τα ζητήματα αυτά.

«Υπάρχει μόνιμη αντίφαση ανάμεσα στα ανθρώπινα δικαιώματα και την εξωτερική πολιτική ενός κράτους, ακόμη και στη Γαλλία» συμπλήρωσε !

Η μέχρι σήμερα αδυναμία των Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων να κατανοήσουν τι πραγματικά διακυβεύεται, έχει δώσει χώρο και χρόνο να οργανωθεί ένα σχέδιο το οποίο μόνο από την Ευρώπη …..δεν προέρχεται.

Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε σύμφωνα με αυτό που επιτάσσει το εθνικό μας συμφέρον. Η Γαλλία μετά τα γνωστά επεισόδια έλαβε τα μέτρα της, η Ιταλία το ίδιο.

Οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες ξύπνησαν άραγε από την χειμέρια νάρκη τους ή ….θα πάθουν για να μάθουν ;

72 σχόλια:

  1. Αλήθεια, αυτόν τόν Serkan Kaya τόν έχουμε ή τόν δώσαμε πίσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν γραφτεί κάποτε η Ιστορία και ανοίξουν και τα διάφορα αρχεία θα τα μάθουμε όλα.
    Όπως μάθαμε πράγματα που ούτε τα φανταζόμασταν όταν άνοιξαν πέρσι τα αμερικανικά αρχεία και τα βρετανικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ ανώνυμο 12.53
    Τον απέλασαν. Έτσι και αλλιώς είναι καμένο χαρτί πλέον.
    nikmam72

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KAΛΗΣΠΕΡΑ ΠΟΛΙΤΗ!! ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΝΕΟ ΕΧΘΡΟ? ΤΗ ΑΝΤΙΠΡΩΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ? ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε μου βλέπεις ότι η χειραγώγηση από τα ΜΜΕ , τα κόμματα και τους άλλους παράγοντες (τρομάρα τους!) του τόπου δεν επιτρέπει να μάθουν οι πολίτες τι συμβαίνει.
    Λίγοι είχαν το θάρρος να δηλώσουν ευθαρσώς πως το νεολαιίστικο κίνημα που κατέκλυσε προχθές (μέχρι το μεσημέρι) ολόκληρη την Ελλάδα (χωρίς να ανοίξει ρουθούνι) δεν είχε καμία σχέση με τους διαφόρους τραμπούκους και ειδικά της ...νυκτερινής βάρδιας.
    Προχθές το βράδυ σε μια συζήτηση στην τηλεόραση, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ , (από τους πρωτεργάτες του Πολυτεχνείου) έλεγε πως «οι οργισμένοι που καίνε δεν είναι πενήντα, εξήντα ή εκατό αλλά .....χιλιάδες».
    Κοίτα πως η εξουσία αλλάζει τους ανθρώπους. Έλεος!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @politis
    "Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε σύμφωνα με αυτό που επιτάσσει το εθνικό μας συμφέρον."

    ilikrina to pisteueis auto ?

    OK na dexto oti epiase tous alodapous pou sxetizontai me to thema. prati omos gia to simferon tis patridas mas otan DEN EXEI metanasteutiki politiki? otan einia anixta ta sinora les kai eimaste abeli?

    OK na dexto oti prostatepse ta dimosia ktiria. prati gia to simferon tou topou otan den prostateuei ton mikromeseo en opsi eorton?

    i mipos oi tourkoi kai de ksero ki ego poios tous kegetai karfi gia ta dasi tis peloponisou pou kaikan ? apo kei sxediazoun na mpoun mallon e ?

    kaloproereta panta nomizo oti kaneis polla logika almata kata ti gnomi mou, ektos ki an exeis plirofories pou den parathetis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ωπα να και ο ασυμμετρος κινδυνος.... οπωςκαι στις τις φωτιες του 2007, εχθροι του εθνους τα σπανε. οχι τα δικα μας παιδια.

    εχθροι του εθνους μεταμφιεσμενοι σε χιλιαδες 15χρονα παιδακια εχουν βγει στους δρομους και σημερασαα..

    γιατι ζουμε σε μια υπεροχη κοινωνια, δεν εχουν λογω να φωναζουν τα παιδιά μας

    ευγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να φωνάζουν έχουν λόγο, να σπάνε όμως τα 15χρονα, αν θέλεις, φώναξέ τα να σπάσουν το σπίτι σου φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε Ρομπο το προβλημα δεν ειναι τα 15χρονα
    αλλα αυτοι που τα παρασερνουν να κανουν οτι κανουν και οι μ.....ες οι γονεις που δεν δινουν δεκαρα που ειναι τα παιδια τους και τι κανουν στους επικινδυνους αυτη την στιγμη
    δρομους.Αν δεν νοιαζονται για τις τυχον παρανομες ενεργειες τους δεν ανησυχουν τουλαχιστον για την σωματικη τους ακαιρεοτητα?
    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα δραματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες και ξεπέρασαν πολιτικούς κόμματα και συνδικάτα, έδειξαν ότι η χρόνια απραξία μεγάλης μερίδας του πολιτικού συστήματος, η προβληματική και αναποτελεσματική διαχείριση των κονδυλίων, οι χαμηλές δημόσιες δαπάνες για την παιδεία που είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη κτλ, αλλά και η πολιτική των εντυπώσεων που εφαρµόζεται εδώ και χρόνια στη χώρα μας έχει κάνει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να δυσανασχετεί αλλά και να είναι έτοιμο ανά πασά στιγμή, με όποια κ αν είναι η εξέλιξη, να συνεργαστεί για την ανατροπή του συστήματος. Στις μέρες μας η κριτική αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος έγινε αρκετά έντονη και φαίνεται.
    Από την άλλη πλευρά ένα μεγάλο μέρος του μιντιακου συστήματος της χώρας εδώ και χρόνια συνεργάζεται άψογα και συνεχίζει να το κάνει, επειδή βολεύεται και εκτιμά ότι θα συνεχίσει τη βολή του, με μοναδική επιδίωξη να προαχθεί το γενικό επίπεδο των καλοπερασάκηδων πολιτικών και μη και πάντα εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις όποιες δυνατότητες.
    Έτσι, αποδυκνείουν την ανοχή τους στη στρεβλή πραγματικότητα και παράγουν συχνά- πυκνά μηνύματα άλλοθι, όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να προάγεται το φαινόμενο της κοινωνικής διάβρωσης και να δημιουργούνται εύκολες ομοφωνίες, η κατάσταση οδηγεί αναπόφευκτα να μην αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις και να δημιουργούνται μεγάλα κοινωνικά προβλήματα.
    Κατ’ αυτό τον τρόπο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίζουν καθημερινά τις ελλείψεις ενός «εχθρικού» κράτους! και να προσαρμόζονται σε όλο και πιο δύσκολες γ΄ αυτούς συνθήκες. Οι διατήρηση συνηθειών και τρόπων πολιτικής συμπεριφοράς που αντλούν την προέλευση τους από αποτυχημένες πολιτικές πρακτικές είναι σίγουρο ότι θα διευρύνει τα όρια των ανισοτήτων και σε μεγάλο βαθμό θα δυσκολέψει την πολιτική και κοινωνική εξέλιξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλα κόλπα είναι για να γίνει στο τέλος ανάγκη η δημιουργία Πανευρωπαικής Αστυνομίας που θα πηγαίνει από πόλη σε πόλη και θα καταπνίγει στο αίμα πορείες και διαδηλώσεις. Πράκτορες της νέας τάξης δημιουργούν τα επεισόδια και στην Ελλάδα και στην Γαλλία και αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολίτη είσαι για κλάμματα, δύστυχώς. σαν τον μιχαλολιάκο της χρυσής αυγής τα λες. αλλά δεν φταις εσύ, η αλητεία της Παπαρήγα φταει, που εκμεταλλεύτηκε τις περιστάσεις προς άγρα ψήφων. Αν γουστάρεις σενάρια και συνωμοσίες, ψάξε την ιστορία της δεξιάς και της άκρας δεξιάς σ' όλη την υφήλιο, και πάψε να λιβανίζεις την κυβέρνηση. έχει καταντήσει αηδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά, εσύ dakis είσαι αλλού για αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ δεν μιλά τυχαία. Έχει επιβεβεβαιωθεί σε όλα όσα έχει αναφερθεί το τελευταίο χρόνο. Τον διαβάζω σχεδόν κάθε μέρα και έχω καλή μνήμη, όχι σαν κάτι άλλους...

    Υπάρχει πρόβλημα που λίγοι τολμούν να πουν με το ονομά τους για φόβο αντιποίνων και κυρίως γιατί κινδυνέυει η καριέρα τους και σε πολλές περιπτώσεις η σωματική ακεραιοτητά τους.

    Απο πληροφορίες που έχω, η Αστυνομία στην Ελλάδα ελέγχει σε τακτική βάση τους εν Ελλάδι πυρήνες εξτρεμιστών Μουσουλμάνων εδω και χρόνια και έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες που δεν "διαφημίζονται". Εάν κάποιος λάβει υπόψη ότι στις ταραχές του Άγιου Παντελεήμονα υπήρχαν Έλληνες ΣΥΡΙζαίοι που μαζί με Αφγανούς φώναζαν "ΙΣλάμ-Ισλάμ" και λοιπά τινά...δένει το γλυκό.

    Το ίδιο συμβαίνει και στην Ιταλία και Γαλλία, το έχω δει και ακούσει αυτοπροσώπος στο Παρίσι και στο Τορίνο.
    Υπάρχει πρόβλημα και απαιτείτε σύνεση και σταθερότητα.


    Υ.Γ Υπάρχουν πολλοί παλαβοί στο δρόμο και οι περισσότεροι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Εαν κάνει κάποιος το ψυχολογικό προφίλ του Αλαβάνου θα ανακαλύψει πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

    NA ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ

    AYTA TA ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΙ ΟΦΕΛΟΥΝ!!ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ πολίτη, δυστυχώς απ` ότι βλέπω με πολιτικαντισμούς και αλιεύσεις σε θολά νερά για ψηφοθηρικούς και ...άλλους λόγους, κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν κορώνα γράμματα την κοινωνική συνοχή.
    Αυτό πρέπει να σταματήσει. Ή θα μπούμε προ των ευθυνών μας όλοι για να δώσουμε λύση σε αυτή την ιστορία, ή θα είμαστε υπόλογοι στην ιστορία και τα παιδιά.
    Εύχομαι Καλό Απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά Πολίτη η κυβερνησάρα μας δεν έκανε κανένα λάθος χειρισμό; ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το μοναδικο που βλεπω να ερχεται τα τελευταια 10 χρονια ειναι λαθρομεταναστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Endiaferoysa topo8ethsh poy sigoura xrhzei peraitero skepshs;
    8a toniso oti gia na katalavoyme ti ginetai sthn Ellada prepei na anoi3oume kai ta matia mas ston kosmo - sthn pagkosmiopoihmenh koinonia pleon tipota den einai asyndeto - skefteite to.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε πολίτη έπι τέλους κάτι κινείται. Αύτά πού γράφεις τά έχουμε πεί καί τά έχουμε γράψει πρίν 3 χρόνια. Δέν είμαι τίποτε ούτε θέλω νά είμαι, απλά λέω ύπήρχαν καί δέν τά έβλεπε κανείς
    Είμαι όμως ίκανοποιημένος πού έφτασαν εκεί πού πρέπει αύτά τά στοιχεία άνθρώπων πού μοχθούν γιά τήν χώρα μας.
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
    Μας κορόϊδευε άνταποκριτής ξένου καναλιού, πού μετέδιδε γιά τά έπεισόδια ότι, στήν Έλλάδα έχουν τό έθιμο νά μήν μπορεί νά μπεί ή άστυνομία στά πανεπιστήμια. Μάλιστα.
    Τά Εξάρχεια δέν θά υπήρχαν χωρίς άσυλο. Υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα, τά πανεπιστήμια νά είναι φωλιές, καταφύγια καί όρμητήρια άναρχικών, άντιεξουσιαστών, ληστών, άλητών καί λαθρομεταναστών; Τί γελοίο παιχνίδι είναι αύτό; Τί σημαίνει ''συνέρχονται'' οί πανεπιστημιακοί
    νά άποφασίσουν; Τί είναι αύτοί φύλακες ή δάσκαλοι; Τό κράτος άν ύπάρχει, νά άναλάβει τή φύλαξη, κι αύτοί νά ξεστραβώσουν τούς φοιτητές
    Περιουσία τους είναι τά πανεπιστήμια, περιουσία μου είναι καί όλων τών Έλλήνων καί δέν γουστάρω νά τά φυλάνε κομματικοί δάσκαλοι.
    Θέλω νά κατοχυρωθεί ή φύλαξη θεσμικά, συνταγματικά ίσως, θέλω νά άλλάξει όψη, νά γκρεμιστεί ή μάντρα, νά μπορώ όταν περνάω από κεί νά κάθομαι στό προάυλιο, κι όχι στή στάση μπροστά στό πολυτεχνείο νά είναι τσουβαλιασμένος ό κοσμάκης όρθιος καί από μέσα άνεση γιά βολτούλες όταν δέν τά σπάμε. Θέλω πόρτες οπως
    τών τραπεζών ένας ένας καί Face Control γιά μπώ στά κτίρια. Εγώ δηλαδή τί είμαι ήλιθιος πού στήν τράπεζα περνάω Face Control γιά νά
    κάνω τή δουλειά μου;
    Απευθύνομαι σέ όλους τούς πολιτικούς καί ρωτάω, πώς γίνεται νά καίγεται ό τόπος, νά διαλύονται τά πάντα, νά καταργούνται συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα τών πολιτών, αλλά τό άσυλο, άσυλο. Απαντήστε ρέ τώρα, καταργούνται όλα έκτός απ' τό άσυλο; Απαντήστε όλοι διαβάζετε τό
    ίστολόγιο αύτό, άπαντήστε μου.
    Στήν Έλλάδα μόνο οί βουλευτές καί οί φοιτητές χαίρουν άσυλίας. Αν κάποιος μού έλεγε θά σέ κάνω βουλευτή, θά τού άπαντούσα δέν δέχομαι διότι θά έχω βουλευτική άσυλία, καί θά ντρέπομαι γιαύτό σ' όλη μου τή ζωή. Αλλά οί φοιτητές,
    ποιοί φοιτητές, δηλαδή πάς καί δείχνεις τήν ταυτότητά σου τού Μετσοβείου, τής Παντείου κτλ καί περνάς στά ένδότερα; Δέν έχω καταλάβει είναι πολιτικό άσυλο, είναι άνθρωπιστικό άσυλο γιά κάθε κυνηγημένο, είναι άσυλο άναρχικών, άντιεξουσιαστών πού καταφεύγουν στό κτίριο τής έξουσίας νά κρυφτούν, πρεζάκηδων, έτσι καταντήσατε ένα κομάτι τής νεολαίας, τούς έχουμε ένα οκανα, έχουμε κι ένα άσυλο γιά όταν τά σπάνε, είναι άσυλο κομματικών όργανόσεων, τί σκατά είναι; Δηλαδή δέν φτάνει πού οί πανεπιστημιακοί μπήκαν έκεί όπως μπήκαν από κομματικά γραφεία, πολλοί λίγοι μέ τό σπαθί τους, καθορίζουν καί πώς θά λειτουργεί τό μαγαζάκι τους.
    Τώρα έχουμε μάθημα, τώρα έχουμε κατάληψη, τώρα είμαστε άσυλο, τώρα είμαστε κλειστά. Πάτε καλά ρέέέ , έρχεται ό πραγματικός ξεσηκωμός πού θά σάς σαρώσει όλους, έρχεται ό ξεσηκωμός τών Έλλήνων κι όχι τών παιδιών μας πού είναι άνώριμα, άπειρα καί βιάζετε τό μυαλό τους καί τό σώμα τους.
    Γιατί πολιορκούν τά άστυνομικά τμήματα, ξυπνείστε Έλληνες θέλουν νά πάρουν τόν όπλισμό τους, να κάνουν νέα ''Δεκεμβριανά'' νά βάλουν τά παιδιά νά σκοτώσουν τούς γονείς τους, τά αδέρφια τους, έτοιμάζουν νέο διχασμό, αύτή τή φορά είναι πιό κυνικά τά πράγματα, δέν είμαστε στίς δεκαετίες τού'40-'50. Τά SMS έχουν τρελλάνει τούς νέους.
    Οί λαθρομετανάστες βρίσκονται μπροστά στό χάσιμο τής δουλειάς τους καί αύτοί πού τούς έφεραν πλήρωσαν καί θέλουν τά λεφτά τους
    πίσω, εννοώ οί δουλέμποροι, έπίσης
    οί ΜΟΥΛΑΔΕΣ έπιασαν δουλειά κάθε μέρα τούς φανατίζουν καί τούς όδηγούν στήν όλοκλήρωση τού σχεδίου
    μειονότητες κτλ. Ακόμη καί οί μαφίες άλβανική, τουρκική, κουρδική, αφγανική καί άλλες αναδιατάσουν τίς δυνάμεις τους.
    Νομίζατε έτσι άπλά έχω έναν μού δουλεύει, έχω μία τήν αύτώνω καί τελείωσε.. Τήν άλαζονεία της καί τό νεοπλουτισμό της πληρώνει ή Αμερική (ΗΠΑ), τό ίδιο καί μείς τώρα καί δέν είμαστε ΗΠΑ.
    Εύτυχώς πού αύτή τή στιγμή είναι ό Καραμανλής. Μή σκυλιάζετε θά σάς περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που ανέφερε ένας προηγούμενος αναγνώστης "ότι στην παγκοσμιοποιημένη εοχή τίποτα δεν είναι ασύνδετο". Σήμερα λοιπόν ξέσπασαν σοβαρές ταραχές αο αντιεξουσιαστές στη Μδρίτη και συννελήφθησαν κάποιοι μεταξύ των οποίων και μια Ελληνίδα.

    Συνεπώς υπάρχει γενικότερος σχεδιασμός εάν λάουμε υπόψη ότι και στο Βερολίνο προχθές τα ίδια έγιναν. Βεβαίως τόσο στην Ισπανία όσο και στη Γερμανία δεν σκοτώθηκε κανένας απο αστυνομικούς...

    Εγω νιώθω ασφάλεια με το Καραμανλή, χωρίς να είμαι αυτό που λέμε Νεοδημοκράτης. Το 2004 ψήφησα ΠΑΣΟΚ μετά απο "συμβουλές" γονιών που ακολουθούν πιστά το ΠΑΣΟΚ για 30 χρόνια. Ειμουνα 19 ετών και ευτυχώς που άρχισα να συνηδειτοποιώ τη συμβαίνει. Το 2007 ψήφησα λευκό αλλά πλέον δεν υπάρχει άλλη λύση απο το Καραμανλη...το επαναλαμβάνω αυτόν και όχι τη ΝΔ ως κόμμα συνολικά.

    Άλλωστε το λένε και οι ίδιοι οι Αμερικανοί, "Πάμε σε πολυπολικό κόσμο", άρα μήπως ότι ζούμε είναι οι πόνοι μιας νέας εποχής που έρχεται?

    Το νερό έχει μπει στο αυλάκι και αηυτή η χώρα δεν χρωστά τίποτα και σε κανένα. Ελπίζω αυτό να το κατανοούν καιόσοι θέλουν να νομίζουν ότι είναι εναντίον του κατεστημένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δηλαδή, όσες φορές έχουμε δει κουκουλοφόρους στις τάξεις της αστυνομίας και να επιτίθενται μαζί με την αστυνομία, αυτοί είναι Αφγανοί ή Πακιστανοί ή μήπως ονειρευόμασταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. σενάρια,σενάρια,σενάρια...μπούχτισα στις θεωρίες.Για όλα φταίει το ότι δεν εξήγησε ποτέ κανένας στον βλάκα-μπάτσο ότι την κυνηγητική περίοδο κυνηγάνε μπεκάτσες και όχι 15χρόνους.ΒΛΑΚΑ Ε ΒΛΑΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πρακτορολογία»



    · Το 1988 έφτυναν την απεργία των καθηγητών

    · Το 1990 «ζαλίστηκαν» από τον Μητσοτάκη και συγκυβερνούσαν

    · Το 1996 μοίραζαν γαρύφαλλα στην αστυνομία στον κάμπο

    · Το 2000 «μάντρωναν» τους μαθητές μην επιμολυνθούν

    · Το 2006 «μούτρωσαν» στην απεργία των δασκάλων

    · Το 2007 «πέτρωσαν» στο «16» από τον όγκο των φοιτητών, γιατί δεν είχαν διορατικότητα και άρχισαν τις οργανωτικές κωλοτούμπες

    · Το 2008 ανακάλυψαν «παγκόσμιο σχέδιο» για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.



    Στις πορείες πάνε ανάποδα, χωριστά, βλαστημώντας τη ζωή που δε συμφωνεί με το σχέδιό τους. Προχτές περπάτησαν 100 μέτρα (Ομόνοια-Κοτζιά) για να μην πέσουν πάνω στους «άλλους».

    Πήραν εύσημα από τον Καρατζαφέρη, τον αρχηγό της αστυνομίας και κάθε φασιστόμουτρο, για την «ευταξία των πορειών» ΤΟΥΣ.

    Μόλις χτες η γ. γραμματέας του ΚΚΕ, άτομο ευφυές απ’ όσο ξέρω, ανακάλυψε συνωμοσίες παντού, γι’ αυτό και πήρε τις «γάζες», τα «αντισηπτικά τσιρότα» και άλλες συναφείς «υγειονομικές ζώνες».

    «Υπήρχε ένα σχέδιο, σίγουρα, το οποίο μπορεί να έχει διαμορφωθεί πριν ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε χρόνια, εάν υπάρξει ένα γεγονός να υπάρχει μια οργανωμένη, αντιδραστική αντίδραση».

    (Από συνέντευξη της Α. Παπαρήγα στον ΑΛΤΕΡ, «Ριζοσπάστης», Πέμπτη 11/12/2008)



    Ναι, ακριβώς! Ένα κάτι, που εξυφάνθηκε από κάποιους, κάποτε, κάπου…

    Και ύστερα η πολιτική επιστήμη, η κοινωνιολογία, η ιστορία – και ότι έχει σχέση με τις ανθρώπινες και κοινωνικές δραστηριότητες – σήκωσε τα χέρια αμήχανη. Εδώ ο θεός, η μεταφυσική, ο αγνωστικισμός και η ανθρωποφοβία πήραν τη θέση της διαλεκτικής σκέψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πολίτη....
    Πρώτη φορά γράφω στην σελίδα σου αν και την παρακολουθώ καθημερινά.
    Ως πρώτη παρατήρηση (χωρίς να σημαίνει κατ ανάγκη υπόδειξη και υποχρέωση συμμόρφωσης )........ προκαταλαμβάνετε τον αναγνώστη σας να υιοθετήσει την άποψη σας επί του άρθρου σας ..αποκαλώντας τους άμεσα "αδαείς"...."ένα «κομμάτι» για …άλλους σκοπούς , άγνωστους για τους αδαείς"

    Κατόπιν τούτου οι οποιοιδήποτε ισχυρισμοί σας οι οποίοι υποκρύπτουν την "κάποια" γνώση θεμάτων που μόνο εσείς ξέρετε αφού και καλά είναι "αθέατα", για την ανάπτυξη του θέματος σας... δεν σημαίνει και την κατ ανάγκη de facto αποδοχή τους.

    Σας παραθέτω λοιπόν και εγώ «κάποια» γνωστά σε όλους στοιχεία στις επιμέρους παραγράφους του άρθρου σας ως αντιδιαστολή των προς ανάπτυξη ισχυρισμών σας.

    ΠΕΡΙ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ
    1."Για παράδειγμα ποτέ δεν έχουν αναφερθεί ότι στο δουλεμπορικό Αιγαιοπελαγίτικο .....διάφορες μυστικές υπηρεσίες".

    Οι διεκδικήσεις της Τουρκίας για το Αιγαίο είναι γνωστές καθώς επίσης και η πλήρης αποτυχία τους να φέρουν την χώρα μας στο τραπέζι μιας Αιγαίο γενικής συζήτησης πέραν του θέματος της υφαλοκρηπίδας. Η πολιτική της Τουρκίας για το θέμα αυτό άλλαξε από τον Μάρτιο του 2007 στρέφοντας την πολυπόθητη επίτευξη των στόχων της μέσω των ψηφισμάτων του International Maritime Organization όσον αφορά την Έρευνα & Διάσωση στην περιοχή του Αιγαίου και διεκδικώντας μέσω αυτών την διχοτόμηση της περιοχής ευθύνης της Ελλάδος και λαμβάνοντας αυτοί το άλλο μισό. Η λαθρομετανάστευση αποτελεί το μέσον της "έκθεσης" μας στον Διεθνή Οργανισμό προκειμένου επιτευχθούν οι ισχυρισμοί της γείτονος ..ότι η χώρα μας αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του οργανισμού λόγο τεράστιας ακτογραμμής και έλλειψη επιχειρησιακών μέσων.(Σημ: Η παραγγελία των Ε/Π SUPER PUMA έγινε το 1996 επιχειρησιακά δε αυτά έγιναν το 2001 . Από το 96 'εως το 2001 η Τουρκία είχε θέσει στην ακτογραμμή της 6 Ε/Π και παράλληλα έκανε διαβήματα στον ΙΜΟ για την αδυναμία μας αφού η πολιτική της χώρας μας ως επιχειρησιακά μέσα χρησιμοποιούσε και δήλωνε μέσα του ΠΝ και της ΠΑ)
    Η εμπλοκή Τουρκίας- λαθρομεταναστών ουδεμία σχέση δεν έχει με οποιαδήποτε πρακτορικό σενάριο επιβολής «εγχώριων» ανατροπών πέραν του σχεδίου τους .. να εκτεθεί η χώρα μας στον ΙΜΟ.

    2. Όσον αφορά τον πράκτορα της ΜΙΤ (Serkan Kaya)σας υπενθυμίζω το κύκλωμα Ελλήνων Λιμενικών που εξαρθρώθηκε στην Πάτρα και ήταν εμπλεκόμενοι στη λαθρομετανάστευση. Οι έχοντες την εξουσία ελέγχου και την διάθεση να επιορκήσουν με γνώμονα το "πολλά τα λεφτά Άρη" δεν θα τους συμπεριλάβουμε στην πρακτορική σεναριολογία έστω και αν αυτοί ανήκουν σε μυστικές υπηρεσίες όπως αυτή του Τούρκου της ΜΙΤ.

    3. Οι αποφράδες μέρες του καλοκαιριού του 2007 σίγουρα δεν θα μπορούσαν να είναι τυχαίες. Όσο για τους Ταλιμπάν ... ναι σίγουρα είναι πρόσφοροι όταν δεν έχουν στον ήλιο μοίρα να "τα πάρουν" και να χρησιμοποιηθούν από τους επίδοξους "σχεδιαστές" ως μέσα των σκοπών τους.
    Όμως... τα σύνορα μας δεν είναι η Ηλεία ούτε ο Υμηττός και η Πάρνηθα.
    Αυτό που φταίει είναι η επιχειρηματική δράση χωρίς όρια ..αφού η “κατασκοπία" των επιχειρηματιών περνά μέσα από την εκάστοτε κυβέρνηση. Για την ιστορία σας παραπέμπω στο flashearth.com το οποίο έχει δορυφορική φωτογραφία του Υμηττού στο Microsoft Virtual Earth... πριν την φωτιά και έχει προσομοίωση στο Microsoft VE (labels) για τους σχεδιαζόμενους δρόμους των Β. Παπανδρέου- Σουφλιά-Μπόμπολα στον Υμηττό οι οποίοι "τυχαία" περνούν από τους δρόμους της φωτιάς. Όσον αφορά για την Ηλεία .... εντελώς "τυχαία" η φωτιά περνά κατά μήκος της Ιονίας.


    3. Για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών.... με τις υπαρκτές συλλήψεις των "αλλοδαπών" από την ΕΛΑΣ..... τόσο στην χώρα μας όσο και στα συμβαίνοντα των χωρών Ιταλίας και Γαλλίας όπου διαδραματίστηκαν τέτοια γεγονότα όπως τα ζήσαμε και εμείς ... αντιπαραβάλω τη Γερμανία...που ο όγκος μεταναστών που έχει αυτή η χώρα είναι πολυπληθέστερος των χωρών που αναφέρετε... και δεν έχει ανοίξει μύτη .
    Και ο λόγος;.... είναι απλός.... επειδή η χώρα αυτή δεν λειτουργεί στον "αυτόματο" όπως η Ελλάδα και η Ιταλία αλλά και γιατί η εμπειρία της στη μεταναστευτική πολιτική δεν έχει καμία σχέση σύγκρισης με την Γαλλία... στην οποία τα γεγονότα διαδραματίστηκαν στα προάστια της και όχι στο κέντρο της πρωτεύουσας.

    Σίγουρα "οι αντάρτες των πόλεων" είναι υπαρκτοί.
    Σίγουρα μπορεί να γίνουν υποχείρια επίδοξων άνομων σκοπών
    'Όμως το αίτιο ύπαρξης τους είναι αυτό που πρέπει να εντοπιστεί και όχι να κατηγοριοποιούνται εν μέσω υποτιθέμενων σεναρίων κάθε φορά από την οπτική θέση του κριτή του φαινομένου αυτού.

    Τέλος θεωρώ ότι τα πρακτορικά σενάρια χειροτερεύουν την ήδη επιβαρημένη χώρα μας στην οποία είναι γεγονός ότι ο μέσος πολίτης της χαρακτηρίζεται από ντεντεκτιβισμό.
    Αν η χώρα μας τελικά είναι τόσο ευάλωτη ..και οι πράκτορες δίνουν και παίρνουν.. τότε καλά να πάθουμε αφού σαν πολίτες ψηφοφόροι ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝΙΣΧΥΡΗ .

    Αντίμαχος

    ΥΓ: Αναρτώ από το ΛΗΜΕΡΙ . Ουδεμία σχέση έχω με τον διαχειριστή της σελίδας απλά αρθρογραφώ σε αυτήν ως συνεργάτης. Δεν θέλω να σχολιάζω ως «ανώνυμος» και για αυτό χρησιμοποίησα ως ενδιάμεσο την σελίδα του διαχειριστή ΟΡΙΖΟΝΤΑ…. έτσι για να υπάρχει και μια υπόσταση. Πολίτη σε ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ...."Η πολιτική της Τουρκίας για το θέμα αυτό άλλαξε από τον Μάρτιο του 2007"....

    ΤΟ ΣΩΣΤΟ... "ΜΑΡΤΙΟΣ 1987"

    Ο ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΣ ΔΑΙΜΩΝ ... ΣΥΓΝΩΜΗ

    Αντίμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ντροπή και αίσχος σε όσους Έλληνες πολιτικούς βασίζονται σε ξένες πλάτες για να γίνουν ηγεσία και Πρωθυουργοί...Γιωργάκη γιατί "βουβάθηκες" τις τελευταίες μέρες...έτσι συο είπαν απο το Έμπασσυ μέσω Διαμαντοπούλου?


    -------
    Ένας Έλληνας απο το Ρότερνταμ που γυρίζει συντόμως στην Ελάδα με άγριες διαθέσεις για ορισμένους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "Το νερό έχει μπει στο αυλάκι και αηυτή η χώρα δεν χρωστά τίποτα και σε κανένα. Ελπίζω αυτό να το κατανοούν καιόσοι θέλουν να νομίζουν ότι είναι εναντίον του κατεστημένου.

    11 Δεκέμβριος 2008 4:11 μμ"

    Δέν ξέρω φίλε 4.11 πώς τό λές, αλλά δυστυχώς αυτή η χώρα χρωστάει πολλά.
    Αν δέν κάνω λάθος μέχρι τώρα χρωστάει 280+ δίς ευρώ καί έχει ο Θεός.
    Κάθε μήνα πληρώνει 1 δίς μόνο γιά τούς τόκους. Γιά κεφάλαιο 3-4 δίς τό μήνα.
    Καί επειδή δέν τά 'χει, κάθε χρόνο ξαναδανείζεται.
    Γιά τό 2009 πάνω από 50 δίς, χωρίς το λογαριασμό τής κρίσης.
    Αυτή η χώρα λοιπόν χρωστάει. Πολλά.
    Καί όταν χρωστάς τόσα, τότε γιά σένα αποφασίζουν άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανθρωπος που συμμετείχε σε συνέδριο στο Πάντειο υπέρ των ισλαμιστών προπαγανδίζει υπερ της εξέγερσης των αναρχικών.
    Υπάρχουν δεσμοί αναρχικών και ισλαμιστών που δεν φαίνονται.
    Οι φωτιες στην Πελοπόννησο ήταν βάσει σχεδίου με τον κωδικό "Σχέδιο Ιμπραήμ" προς τιμήν του πρωτου διδάξαντος.
    Οι αναρχικοι νομίζουν ότι βοηθούνται για να κάνουν επανάσταση αλλά οι ισλαμιστές θέλουν να ακυρώσουν την επανάσταση του 1821.
    Κατά το ισλαμικό νόμο έδαφος που ήταν κάποτε μέρος του νταρ-αλ-ισλάμ δεν επιτρέπεται να περάσει στους απίστους.
    Η ύπαρξη της Ελλάδος είναι παράνομη κατά τους ισλαμιστές και τα κεφάλαια του πετρελαίου ατέλειωτα.
    Οι αναρχικοι κάνουν τεράστιες αφισσοκολλήσεις και έχουν άφθονο χρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Για τον F5Pilot.

    Ρε λαμόγιο ό Σημίτης ρε δεν έφαγε απο τον κοσμάκη τα χοντρά λεφτά???
    Δεν θυμάσαι που είχε βγεί και στην τηλεόραση την ύστατη στιγμή και έλεγε σε όλους "να επενδύσουν" τα λεφτά στο Χρηματιστήριο???? (μετά απο 2 εβδομάδες βέβαια το χρηματιστίριο έπεδε 6 μονάδες ..εκεί χάθηκαν και τα χοντρά λεφτά και ξεχείλωσαν οι "τσέπες" τον ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ.


    Μήπως θυμάσαι ρε λαμόγιο πότε ξεκίνησαν τα δημόσια ταμεία να παίζουν τα αποθεματικά τους χρηματιστήριο???? ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ρε λαμόγιο!!!! Και χάθηκαν και αυτά!!!
    Νομίζεις ρε λαμόγιο οτι ο Ελληνικός ΛΑΟΣ πληρώνει τα ταμεία για να του παίζουν οι "πρασινοφρουροί" τα λεφτά του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ???? Αν είναι να πήγαιναν τα λεφτά στον "Τζόγο" τότε θα τα πηγαίναμε και μόνοι μας ....Δεν χρειαζόμασταν "νταβατζήδες" στον τζόγο ρε....(άσε που δεν θα τα πηγαίναμε!!!) Γι αυτό ρε λαμόγιο εγώ τώρα πληρώνω τα φαρμακά μου όταν είμαι άρρωστος..ΕΠΕΙΔΗ τα λαμόγια - οι ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ διάλυσαν την Ελλάδα και τις παροχές τόσα χρόνια...Αντε ΛΑΜΟΓΙΟΠ ΤΡΑΒΑ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΣΟΥ ....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η Ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε σύμφωνα με αυτά που επιτάσσει το εθνικό μας συμφέρον.
    Η Ελληνική αστυνομία, υπάλληλος της οποίας εν ώρα καθήκοντος φονεύει έναν δεκαπεντάχρονο, αντιδρά σύμφωνα με αυτά που επιτάσσουν τα συμφέροντα της Υπηρεσίας; To Νομικό της Γραφείο προσφέρει βορά τον υπάλληλό της στον Κούγια;! Δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός και μη εκπορνευμένος δικηγόρος να αναλάβει το έργο; Ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η φρικαλέα ανάθεση υπεράσπισης πέραν από του να ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά; Και ποιοί θέλουν περισσότερο λάδι στη φωτιά σύμφωνα με την ανάλυσή σου Πολίτη; όλα βλέπεις πως μπλέκονται γλυκά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μήπως καταλάβατε ΠΟΤΕ ο Καραμανλής σταμάτησε να είναι ο "προσφιλής" πολιτικός, ο "κατάληλος" με τα μέτρα και τα σταθμά των καναλιών και των διαφόρων εταιρειών "σφυγμομέτρησης";

    ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να κάνει κάτι καλό για τον τόπο. Και για να είμαι σαφέστερος σας αναφέρω:
    Όταν έβαλε την υπογραφή του στην συνθήκη ενεργείας για το ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ απο την ΡΩΣΙΑ. Αυτή η συνθήκη είναι το χαρτί της Ελλάδας που θα αποτελέσει πηγή διαπραγμάτευσης απο εδώ και πέρα με τους "φίλους" Αμερικάνους..(Που μόνο φίλοι δεν είναι τα τελευταία 30 χρόνια. Όλο ταξιδιωτικές οδηγίες περί τρομοκρατίας βγάζανε για να μην πατάει τουρίστας και πέσει εδώ κανένα δολλάριο.). Με αυτό όμως καταλαβαίνουν οτι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια!

    Αυτό ήταν το χαρτί που τον έκανε "Μαύρο" πρόβατο στους παγκόσμιους εντολοδότες.

    Μην νομίζετε οτι πιθανά ο "επόμενος" π.χ. Παπανδρέου θα είναι καλλίτερος . Το πιο πιθανό είναι να είναι χειρότερος. Μιας και σίγουρα είναι πολιτικά και κοινωνικά πιο "κοντός" απο τον πατέρα του. Που και αυτός με την σειρά του είχε ξεπουλήσει την Ελλάδα (βλέπε τσιμέντα και Καλτεστρούτσι.)

    Ο Καραμανλής τα έχει "ΤΣΙΓΓΙΝΑ" και σίγουρα είναι πολιτικός μεγαλύτερου βεληνεκούς απο όλα τα άλλα ανμδρείκελα που παίζουν στην Βουλή. Όλοι οι άλλοι δεν μπορούν να υψώσουν παράστημα, και σίγουρα δεν έχουν τα "απαραίτητα" για να γίνουν τσίγγινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δεν ξερω αν το βλεπετε ολοι αυτο, αλλα, η απιθανη συμπνοια του συνολου των μεσων μαζικης πλυσης εγκεφαλου ειναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ !! Απαγγελουν κατηγοριες, ανακρινουν, δικαζουν και ετυμηγορουν την ιδια στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Φοβάμαι ότι θα επιβεβαιωθεί το άρθρο σου(για ακόμη μια φορά).
    Ήδη στη Μαδρίτη και τη Βαρκελόνη, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημειώθηκαν επιθέσεις από ομάδες νεαρών εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος και μιας τράπεζας .
    Και στην Κοπεγχάγη σημειώθηκαν ταραχές για τον ίδιο λόγο.
    Στις Βρυξέλλες συνελήφθησαν σήμερα 12 άτομα μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.
    Αφγανοί φυσικά και σύμφωνα με ορισμένα ειδησιογραφικά πρακτορεία φέρονται ότι είχαν "αποχαιρετήσει" τους συγγενείς τους.
    Στόχος η σύνοδος των ηγετών της Ευρώπης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. καλή η προσπάθειά σου να καλύψεις το πεντακομματικό καθεστώς σχετίζοντας τα επεισόδια με το ισλάμ κλπ. όμως από πότε μια εξέγερση διαρκειας 5 ημερών είναι ανεκτή από ένα καθεστώς? να σε βοηθήσω στην απάντηση. όταν ελέγχεται από αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πολίτη, διάβασε σε παρακαλώ τι έγραφες τον Αύγουστο του 2008, εδώ δηλαδή http://politis-gr.blogspot.com/2008/08/blog-post.html , σχετικά με την στατικοποίηση του Μπερλουσκόνι και τα καθήκοντα των ενόπλων δυνάμεων. Μάλιστα σε γελοιογραφία, τον παριστάνεις ως φασίστα. Τώρα άλλαξαν όλα αυτά; Ή μήπως βολεύει περισσότερο το σενάριό σου; Φιλικά πάντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μάλιστα λες χαρακτηριστικά ότι "Όποιος δεν δέχεται ότι η παρουσία στρατού στις πόλεις ταιριάζει μόνο σε ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ καθεστώτα, συγνώμη αλλά δεν πιστεύει στην Δημοκρατία." Δεν πιστεύεις στην Δημοκρατία πολίτη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @ foititako
    Και φυσικά δεν αλλάζω γνώμη φίλε μου για το θέμα του στρατού.
    Έχεις ακούσει ή έχεις διαβάσει όλες αυτές της ημέρες να ισχυρίζομαι κάτι τέτοιο.
    Μη βάζεις λόγια στο στόμα μου! Μάθε να ξεχωρίζεις την παράθεση γεγονότων και την εξήγηση τους όταν η εξελισσόμενη ιστορία, σου φέρνει νέες πληροφορίες.
    Π.χ Πολλές φορές διαμορφώνουμε μια άποψη για ένα διεθνές γεγονός και όταν ανοίγουν διάφορα αρχεία μετά από χρόνια , βλέπουμε ότι αυτή ήταν λανθασμένη .
    Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις εξελισσόμενες πληροφορίες.
    Μάθε ότι όλα δεν είναι μαύρο ή άσπρο στην ζωή.
    Αυτό που νομίζεις άσπρο σήμερα , αύριο με κάποια νέα δεδομένα θα δεις ότι τελικά ήταν μαύρο.
    Η άποψη διαμορφώνεται μέσα από μια ποικιλία πολυδιάστατων (και όχι μονοδιάστατων) πληροφοριών.
    Γενικά θα σε συμβούλευα να έχεις ανοικτό μυαλό και να διαλέξεις στην ζωή σου τον πολυδιάστατο δρόμο των πληροφοριών.
    Το ότι διαβάζεις τα κείμενα μου παρόλο που πιθανώς βρισκόμαστε σε διαφορετικά ιδεολογικά μονοπάτια , φανερώνει ότι βαδίζεις στον σωστό δρόμο και να είσαι σίγουρος ότι χαίρομαι ειλικρινά.
    Ακόμα και αυτή η επιθετικότητα προς το αντίθετο , με τα χρόνια θα διαπιστώσεις ότι είναι λάθος.
    Τελειώνω επαναλαμβάνοντας ότι στρατός και Δημοκρατία (υπό φυσιολογικές συνθήκες) δεν συμβαδίζουν.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ως αναφορά με την εξάπλωση του φαινόμενου και με την απεργία των φορτηγών το περασμένο καλοκαίρι η Ευρώπη ακολούθησε την Ελλάδα, πρώτα έγιναν εδώ οι απεργίες και μετά στην υπόλοιπη Ευρώπη.

    Και τότε τους φορτηγατζήδες οι ζουλού τους έβαλαν, καλά είστε αλλού για αλλού ή μάλλον είστε βολεμένοι και φοβάστε μην ξεβολευτείτε , έτσι όμως δεν μπορείτε να προσεγγίσετε την ουσία του προβλήματος.

    Από το πολύ «βόλεμα» έχετε καταστεί κοινωνικά αναλφάβητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Προς τον «ανταγωνιστή»Forrest Gump της Ραφήνας
    (επονομαζόμενο τυπικά και «πρωθυπουργό»)
    Πώς τα κατάφερες, ρε πρόεδρε; Με τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με όλα τα ατού με το μέρος σου. Με ένα καλό κλίμα που άφησαν πίσω τους οι Ολυμπιακοί της Αθήνας. Και να καταλήγεις ύστερα από 5 χρόνια σε μια κηδεία που μοιάζει με ξέσπασμα κατά της χούντας. Πόσα κιλά ανίκανος πρέπει να είσαι για να το πετύχεις αυτό;

    Τη Δευτέρα το βράδυ, είμαι σίγουρος ότι καθόσουν όπως όλοι μπροστά στην τηλεόραση και έβλεπες την Ελλάδα να καίγεται. Μη σου πω ότι ήσουν και ικανοποιημένος που επιτέλους κανείς δεν ανέφερε το Βατοπέδιο. Και δεν μπορούσες να συλλάβεις το αυτονόητο: ότι όλο αυτό το σιχτίρισμα που έβλεπες, δεν συνέβαινε μόνο για τον 15χρονο. Είχε πολύ Βατοπέδιο μέσα του.

    Γενικά, μου έχεις προσφέρει μέχρι τώρα μεγάλες στιγμές κωμωδίας. Είναι σπαρταριστό να βλέπεις κάποιον να νομίζει ότι είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Εσύ νόμιζες ότι αυτό το ύφος σε κάνει να μοιάζεις σοβαρός. Στην πραγματικότητα σε έκανε να μοιάζεις με άνθρωπο που προσπαθεί να μην κλάσει.

    Όλα αυτά, όμως, μέχρι το προηγούμενο Σάββατο. Μέχρι να πέσει νεκρό το παιδί ήσουν απλώς κωμικός. Τώρα είσαι επικίνδυνος. Γιατί εντάξει, είναι πάντα απολαυστικό να βλέπεις τους ηθικολόγους να αποδεικνύονται λαμόγια και να ξεφυσάνε στριμωγμένοι με εξεταστικές επιτροπές στη γωνία. Αλλά η απόλαυση τελειώνει απότομα, όταν στην πτώση τους συμπαρασύρουν 15χρονους. Και όταν το γέλιο κόβεται ξαφνικά από κάτι τόσο τραγικό, το αποτέλεσμα είναι θυμός. Πολύς θυμός.

    Μπορώ να συγχωρήσω έναν άνθρωπο μειωμένης αντίληψης, λόγω ακαταλόγιστου. Αλλά η υπομονή μου εξαντλείται, όταν αυτός, αντί να αράξει στα κυβικά του, αρχίζει τις κουτοπονηριές, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μου. Θυμίζεις πλέον μικροαπατεώνα στην Ομόνοια, που όλο αγωνία με πλευρίζει και σκαρφίζεται κομπινούλες και ψιλολαμογιές για να μου φάει καμία μονάδα στις δημοσκοπήσεις μπας και βγάλει τη μέρα. Ό,τι και να πεις, όποιον και να συλλάβεις και ό,τι και να κάνεις, πλέον μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι δεν είναι φτιαχτό. Γιατί ξέρω ότι το κάνεις έχοντας στο μυαλό σου την επικοινωνία. Άρα είναι εκ προοιμίου βλακώδες.

    Αφού, λοιπόν, κατάφερες να κάνεις κι εμένα, που δεν είμαι ο τυπικός Εξαρχειώτης και γενικά δεν μασάω με την αντιεξουσιαστική ρητορική, να θέλω να πάρω μολότοφ και να νοσταλγώ τη 17 Νοέμβρη, μπράβο σου. Γιατί τώρα κατάλαβα ποια είναι η χειρότερη «κρατική καταστολή»: Η καταστολή της κοινής λογικής.

    Εσύ με έκανες έτσι τούρμπο. Κατέβασες όλο το σύστημα στο σημείο μηδέν. Στη βασική κόντρα μεταξύ «κοινής λογικής εναντίον αφασίας». Στο «ο σώζων εαυτόν, σωθήτω». Το επείγον, τώρα, είναι να επιβιώσει η κοινή λογική με κάθε κόστος. Για να ζήσουμε σε μια χώρα όπου εμπιστευόμαστε ξανά στοιχειωδώς τις εισαγγελικές έρευνες. Με έναν πρωθυπουργό έστω και ελάχιστα μάγκα ώστε να λέει και κανένα «sorry, ρε παιδιά, μου ξέφυγε, την άλλη φορά θα ξέρω», αντί να κοιτάζει την AGB των δημοσκοπήσεων λες και είναι παρουσιάστρια μεσημεριανής ζώνης. Ή ακόμα χειρότερα: λες και είναι κομπλεξικός προέφηβος που αγωνιά μήπως κάποιος περάσει το high score του στο ηλεκτρονικό της γειτονιάς.

    Δεν πα’ να βάζεις όσο θέλεις το τσίρκο σου να επαναλαμβάνει από το πρωί μέχρι το βράδυ το mantra «δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη»; Το να λες ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη, δεν την εξαφανίζει. Άσε που αυτό δεν θα το πεις εσύ. Είναι δουλειά άλλων. Δεν αποφασίζει ο αμυντικός που έκανε χέρι, αν ήταν ακούσιο. Το αποφασίζει ο διαιτητής. Και αν ο διαιτητής αρχίσει τα «μα-μου», τότε κατεβαίνουν οι κερκίδες στο γήπεδο και καταλήγουμε πρώτο θέμα στο BBC.

    Νομίζεις ότι θα τα βγάλεις πέρα μόνο με το επικοινωνιακό κομμάτι γιατί είσαι πολύ δειλός για να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα. Όμως, όποιος σπέρνει επικοινωνία, θερίζει θύελλες. Η τακτική της κότας της λειράτης δεν πιάνει πάντα. Τώρα, λοιπόν, που καίγεται το Κορδελιό, κάτσε εσύ σε μια γωνίτσα και μουρμούρα μονότονα, σαν μάντρα, «δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη, δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη». Ούτως ή άλλως, κανένας δεν σε ακούει εδώ και καιρό.

    Άσε που με την υστερία που σας έχει πιάσει με την «πολιτική ευθύνη», τείνει να γίνει ακόμα πιο γελοία. Σε λίγο θα γίνεται ένα μικροτρακάρισμα και την ώρα που οι οδηγοί θα βγαίνουν να δουν τη ζημιά, θα πετιέται από μια γωνία ο Αντώναρος, σοβαρός σοβαρός, για να διευκρινίσει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική ευθύνη για το τρακάρισμα».
    Όμως, η πολιτική ευθύνη είναι όπως το κλάσιμο σε δημόσιο χώρο. Αυτός που λέει πρώτος «δεν το έκανα εγώ», είναι αυτός που το έχει κάνει και προσπαθεί να ξεκαρφωθεί. Σε μετάφραση το «δεν έχουμε πολιτική ευθύνη, σημαίνει «Μη, μη, σας παρακαλούμε, μη μας αποδοκιμάσετε στις δημοσκοπήσεις». Δεν σας νοιάζει αν θα καεί το σύμπαν. Σας νοιάζει να μη μουτζουρωθείτε από τα αποκαΐδια και αυτό φανεί στις δημοσκοπήσεις. Ε, λοιπόν, σας έχω νέα: Φαίνεται.

    Αλλά τότε, βρε άνθρωπε, γιατί φαγώθηκες να γίνεις πρωθυπουργός, αφού δεν θέλεις να κάνεις τίποτα από τα στοιχειώδη πράγματα που κάνει ένας πρωθυπουργός; Είναι σα να θέλει κάποιος να γίνει χειρουργός και να μην αντέχει το αίμα. Υπάρχουν μερικά πράγματα για τα οποία δεν έχει ταλέντο ο καθένας. Μήπως έγινες πρωθυπουργός για να μας δείξεις ότι μπορείς; Ωραία, μπορείς. Έγινες. Τώρα τρέχα σβήστα όπως τα έκανες. Γιατί, μην κοροϊδευόμαστε, εσύ τα έκανες.

    Τους έχεις μάθει να λένε ότι αυτό που έγινε το Σάββατο με τον πρώην Λοκατζή ήταν ένα «τυχαίο αιματηρό συμβάν». Έλα που δεν είναι έτσι! Δεν είναι τυχαίο συμβάν. Αυτός ο Λοκατζής πυροβόλησε όχι γιατί είναι ευέξαπτος. Υπάρχουν κι άλλοι ευέξαπτοι. Αλλά τώρα ο ευέξαπτος ξέρει ότι θα μείνει ατιμώρητος. Και γι’ αυτό, sorry, αλλά ευθύνεσαι εσύ. Αυτό είναι η πολιτική ευθύνη που λέγαμε.

    Όταν λοιπόν λένε για τη «βία της εξουσίας» μην το παρεξηγείς. Δεν εννοούν ότι πήρες ένα όπλο και άρχισες να πυροβολείς. Ούτε σου λένε ότι έπρεπε να αφήσεις το Grand Theft Auto που έπαιζες και να τρέξεις από τη Ραφήνα στα Εξάρχεια, να συγκρατήσεις τον οπλόκαυλο αυτοπροσώπως. Φταις, διότι του έχεις στείλει εδώ και πάρα πολύ καιρό το εξής μήνυμα: «Θα μείνεις ατιμώρητος. Θα τα κανονίσουμε, θα το κάνουμε το νταραβέρι και τελικά θα ξελασπώσεις όπως όλα τα δικά μας παιδιά και δεν θα ανοίξει μύτη». Με τι του έστειλες το μήνυμα; Με τον Ρουσόπουλο, με τις υποκλοπές, με τη Siemens, με τα ομόλογα, με τις πυρκαγιές κτλ.

    Μετά είναι και το άλλο: Έβαλες όλο αυτό το τσίρκο από τους ανεκδιήγητους να κάνουν υπαινιγμούς για τα άλλα κόμματα, ότι εκμεταλλεύονται την κατάσταση εναντίον της κυβέρνησης. Μα αν η κυβέρνηση είναι τόσο ευάλωτη, ώστε ένας ΣΥΡΙΖΑ να μπορεί να τη φέρει σε αυτή τη θέση, τότε είναι εκ προοιμίου άχρηστη! Ή μάλλον δεν είναι καν κυβέρνηση. Είναι μαμόθρεφτα που τρέχουν στη δασκάλα (δηλαδή στους ψηφοφόρους) για να πουν κλαίγοντας «κυρία, κυρία, τα άλλα παιδάκια με πειράζουν!». Δηλαδή, έχεις επιπλέον και το θράσος να διαμαρτύρεσαι, επειδή τα άλλα κόμματα δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς αλλά σε ενοχλούν επειδή κάνουν θόρυβο! Τι μας λες; Φυσικά και θα ξεσηκώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον κόσμο. Πολύ καλά θα κάνει. Δουλειά του είναι! Δουλειά δική σου είναι να μην του δίνεις αιτίες να τον ξεσηκώσει.

    Επίσης, για να το ξεκαθαρίζουμε: Μόνο πέντε λεπτά για να πεις ότι το «ατυχές γεγονός» γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, δεν είναι διάγγελμα. Μόνο πέντε λεπτά μπήκες στον κόπο να αφιερώσεις; Και μάλιστα με το γνωστό copy-paste κείμενο που δείχνει ότι το μόνο που σε ενδαφέρει είναι να πεις ότι δεν φταις; Οπότε, σύμφωνα με τη λογική σου, το να εντοπίζεις κάτι που πάει στραβά, είναι πολιτική εκμετάλλευση; Για να είσαι ικανοποιημένος έπρεπε να σας αντιμετωπίζουμε σαν ανήλικα που έχουν το ακαταλόγιστο; Να λέμε όλοι «δεν πειράζει, κάντε όσες ηλιθιότητες θέλετε κι εμείς δεν θα το πούμε πουθενά, οπότε θα είναι σα να μην τις έχετε κάνει»; Μα, έτσι κι εγώ κάνω τον πρωθυπουργό. Δεν είναι δύσκολο.

    Και μην πιστεύεις όλα όσα ακούς για το πόσο χαμηλή εκτίμηση δείχνουμε για τους πολιτικούς και εξαφανίζεσαι για να μη θυμόμαστε ότι είσαι πολιτικός. Σου έχω άσχημα νέα: Μπορεί να μη δίνουμε σημασία, αλλά όλοι έχουμε καταλάβει ότι εκφωνείς τον ίδιο λόγο εδώ και 5 χρόνια. Βλέπεις, μόνο ένας πολιτικός που δεν ασχολείται με την πολιτική είναι ικανός να οδηγήσει όλους τους άλλους πολιτικούς να ασχοληθούν ξανά με αυτή.

    Α, μια που το έφερε η κουβέντα: Πες σε αυτούς τους τεμπέληδες που κάνουν copy-paste τους λόγους σου, να βγάλουν επειγόντως τις λέξεις «αποφασιστικότητα» και «υπευθυνότητα», που λες πάντα εκεί κάπου στην τρίτη παράγραφο. Βγάλ’ τις πια – ή βάλε τον Εφραίμ να σου βρει τίποτα πιασάρικο με τον Θεό. Γιατί σου υπόσχομαι ότι στο εξής κάθε φορά που θα τις ακούμε θα καίμε κι έναν κάδο. Όχι για τίποτα άλλο, αλλά γιατί πια ούτε η χριστοπαναγία ούτε η μούτζα μάς βοηθάει να ξεσπάσουμε. Όπως βλέπεις, μας έριξες στα σκληρά.

    Είναι τα δεύτερα κατά σειρά Χριστούγεννα που μας στερείς. Ούτε πέρσι μπορέσαμε να τα χαρούμε, γιατί είχαμε τον άλλον που πήδηξε από το παράθυρο. Φέτος πάλι είναι αδύνατο να χαρείς με οτιδήποτε χριστουγεννιάτικο, γιατί υπάρχει ένας νεκρός 15χρονος. Αυτό είναι το θέμα, όχι ότι κάηκε το «ψηλότερο δέντρο». Μπορεί να εκπλήσσεσαι, αλλά κανένας δεν ένιωθε περήφανος επειδή είχαμε το ψηλότερο δέντρο στην Ευρώπη. Ίσως μόνο οι Ράμπο φίλοι σου.

    Για να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν: Δεν φοβάμαι τους κουκουλοφόρους. Εσένα φοβάμαι. Οπότε μη μου εμφανίζεσαι ως απάντηση στο χάος. Εσύ είσαι το χάος.
    Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2008

    ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ

    Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 35ΕΤΙΑΣ

    ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

    11 Δεκέμβριος 2008 3:57 μμ
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Επιεικης χαρακτηρισμος το πάρε δρομο.
    ΤΑ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΜΩΤΑΞΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΑΓΕΛΕΣ.
    Δυστυχως αγαπητε ειναι πολλα παχυδερμα ζωα στον τοπο αυτο που στρεφουν δεξιοστροφα και μονο αυτο τον δρομο γνωριζουν.
    Δεν καταλαβαινουν αν παρεμποδιζουν με την παρουσια και τον ογκο τους τα υπολοιπα ζωα που ζουν στον ιδιο τοπο είπαμε ειναι αναισθητα. Κοιτανε να γεμιζουν καθημερινα την κοιλαρα τους που δεν εχει συμβατικο μεγεθος και πρεπει να καταβροχθιζουν καθημερινα μεγαλες ποσοτητες τροφης ακομα και αν τις στερουν απο τα άλλα ζωα.
    Ειναι τοσα αναισθητα ζωα που εχουν το θρασος να περιφερονται σαν να μην συμβαινει τιποτε γυρω τους ενω το δασος καιγεται.
    Οταν δε καποια αιλουροειδη προσπαθουν να αρπαξουν κατι απο την τροφη τους η αυτα τα ιδια τοτε αυτα γινονται ενα και προστατευουν τις κοιλιες τους και το κεφαλι τους (ειναι τα ευαισθητα σημεια τους) και τους απογονους τους για να μπορεσουν να συνεχισουν να υπαρχουν και να τρωνε ακομα και αποκαιδια.
    Μεσα στον Ελληνικο ζωολογικο κηπο τα παχυδερμα αυτα καλυπτουν περιπου το 28% του συνολικου πληθυσμου των ζωων και που και που πειθουν και άλλα ζωα μικροτερα σε μεγεθος και δυναμη να τους ακολουθησουν στο δεξιοστροφο τροπο ζωης τους.
    Λογω του μεγεθους τους το μυαλο τους ειναι μικρο και εκτελει μονο βιολογικες λειτουργιες και δεν εχουν ευφιεις εκλαμψεις αυτο τα καθιστα επικινδυνα για τα αλλα ζωα και δεν βλεπουν αν ποδοπατουν η σκοτωνουν αλλα ζωα με το περασμα τους.
    Ο μονος εχθρος που φοβουνται ειναι ο ανθρωπος αλλα αυτο το ειδος ειναι υπο εξαφανιση οποτε μπορουν να συνεχισουν ανενοχλητοι την ζωη των.
    Οταν ερθει η ωρα να ψοφισουν κανονιζουν με ιδιατερη προσοχη την συνεχιση της πορειας των απογονων τους και απομονωνονται σε καποια περιοχη για να ψοφισουν προτιμουν συνηθως ειδιλιακα μερη που εχουν καταφαει ετσι εχουν την αισθηση οτι και ψοφια θα συνεχισουν να τρωνε.
    Οποτε αγαπητε φιλε ματαιοπονείς το παρε δρομο δεν το καταλαβαινουν τα παχυδερμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. 57μήνες Ν.Δ. - 45 σκάνδαλα!

    Ιούλιος 2004 - Χρηματισμός.
    Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας και η Υπόθεση Λιάσκου - Κεραμιδά (από το Υφ. Τουρισμού) για χρηματισμό στιγματίζει τη νέα… εναλλακτική και "καθαρή" κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή...

    Σεπτέμβριος 2004 - παράνομη μεταγραφή
    Το πανελλήνιο συγκλονίζεται για την μεταγραφή του γιου του κ. Τσιτουρίδη, υπουργού Απασχόλησης τότε, που παραιτήθηκε για το σκάνδαλο αυτό.

    Ιανουάριος 2005 - βασικός μέτοχος
    Η υπόθεση του βασικού μετόχου, με τις παρεμβάσεις και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να απασχολήσει την επικαιρότητα για αρκετό διάστημα μιας και το MEGA καιγόταν αρκετά με το θέμα, λόγω της ενασχόλησης με τα Δημόσια Έργα του ιδιοκτήτη του καναλιού.

    Μάιος 2005 - προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
    Ο στενός συνεργάτης του Προκόπη Παυλόπουλου, κ. Χούπης εμπλέκεται στο σκάνδαλο των προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    Ιούνιος 2005 - πακιστανοί
    Οι απαγωγές και ανακρίσεις των Πακιστανών είναι ένα από τα χτυπητά και καλά ενθυμούμενα σκάνδαλα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Υπουργός τότε; Και ο Πολύδωρας να λέει πως οι Πακιστανοί απάγονται μόνοι τους…

    Ιούνιος 2005 - προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
    Σε συνέχεια των προηγούμενων προσλήψεων έρχονται και οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και για τη στελέχωση της Αγροφυλακής.

    Σεπτέμβριος 2005 - πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου Σινούκ
    Ευθύνη της κυβέρνησης η υπόθεση εφόσον με τα τωρινά στοιχεία γνώριζε την κατάσταση των ελικοπτέρων και τα άφηνε να πετάνε, κάτι που στοίχισε την ζωή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

    Σεπτέμβριος 2005 - καρτέλ γάλατος - Κουμπάροι
    Τις συναλλαγές των επιχειρηματιών για τη μείωση των προστίμων τους εις βάρος των καταναλωτών αφορά το καρτέλ του γάλατος που εμπλέκει τα στελέχη της ΜΕΒΓΑΛ.

    Οκτώβριος 2005 - Ρεγκούζας και κρατικές διαφημίσεις
    Την παραίτηση του Αδάμ Ρεγκούζα προκάλεσε η εμπλοκή του στο σκάνδαλο της παροχής κρατικής διαφήμισης σε υπόδικο, ιδιοκτήτη τηλεοπτικού καναλιού στη Θεσσαλονίκη.

    Οκτώβριος 2005 - Μαντούβαλος - παραδικαστικό
    Την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα πλήρωσε με αποπομπή ο Πέτρος Μαντούβαλος. Ο Πέτρος Μαντούβαλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες: ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού

    Δεκέμβριος 2005 - Παλαιοκρασσάς και ΔΕΗ
    Για φαγοπότι στη ΔΕΗ επί Παλαιοκρασσά μιλούσαν τα ΜΜΕ την περίοδο εκείνη. Εκείνος απομακρύνθηκε και κανένας υπουργός δεν πήρε την ευθύνη.

    Ιανουάριος 2006 - Μαρκογιαννάκης για Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
    Ηχογραφημένες συνομιλίες και αρνητικοί χαρακτηρισμοί από πλευράς του κρητικού βουλευτή κ. Μαρκογιαννάκη προς τον κ. Σανιδά.

    Φεβρουάριος 2006 - ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ Vodafone
    Το μεγαλύτερο, από την αρχή της διακυβέρνησης ως την περίοδο που έγιναν, (που να ξέραμε τι θα επακολουθήσει) σκάνδαλο ήταν αυτό των υποκλοπών κορυφαίων στελεχών της πολιτικής ζωής και όχι μόνο. Ευθύνες ; Καμιά. Παραιτήσεις; Καμιά. Μια "αυτοκτονία…" μόνο

    Ιούνιος 2006 - Ξυλοδαρμοί φοιτητών στα πλαίσια των μεγάλων καταλήψεων στα πανεπιστήμια
    Η πρώτη συστηματοποιημένη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στα εκπαιδευτικά έρχεται το καλοκαίρι του 2006, με προπαγάνδα και πολύ ξύλο από την πλευρά των ΜΑΤ κατά των φοιτητών και λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, που εναντιώνεται στο Νέο Νόμο Πλαίσιο. Μαριέττα και Πολύδωρας στα τύμπανα του πολέμου και Ρουσόπουλος και λοιποί στα πόστα της προπαγάνδας.

    Αύγουστος 2006 - Πυρκαγιές στη Χαλκιδική
    Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη Χαλκιδική με απολογισμό πέραν των πολλών καμένων στρεμμάτων, ακόμα και ανθρώπους. Παραιτήσεις; Μπα !!!

    Σεπτέμβριος 2006 - Υπόθεση Ζαρντινιέρα
    Ο ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή μπροστά στο ξενοδοχείο ABC στη Θεσσαλονίκη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Οι επιπτώσεις ήταν … τρομερές. Ευτυχώς σώθηκε ο νέος με αρκετά τραύματα. Οι υπεύθυνοι τάχα … αποπέμφθηκαν !

    Σεπτέμβριος 2006 - Κουμπάροι ξανά…
    Κουμπάροι και πάλι στο προσκήνιο

    Δεκέμβριος 2006 - Εξαγορά ΓΕΡΜΑΝΟΣ από COSMOTE
    Η περίπτωση της εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE περιγράφεται ως "η διοίκηση της Cosmote ενήργησε δολίως και με σκοπιμότητα, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και δη να ωφελήσει τον Πάνο Γερμανό"

    Μάρτιος 2007 - Άγριοι ξυλοδαρμοί φοιτητών στις μεγάλες πορείες του Μαρτίου
    Η χούντα της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρει και ο gmargari, για άλλη μια φορά από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2007, καταστέλλει κάθε διαφορετική φωνή ενάντια στο νόμο - πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση.

    Μάρτιος 2007 - Ομόλογα…
    Ομόλογα… και το σημαντικότερο σκάνδαλο (πάλι μέχρι το επόμενο) έρχεται στην επικαιρότητα με τα ταμεία να αδειάζουν για χάρη των χρηματιστηριακών συναλλαγών των άμεσα εμπλεκόμενων. Ευθύνες; Καμία και πάλι !

    Απρίλιος 2007 - Τσιτουρίδης και πάλι !
    Ο Τσιτουρίδης πρωταγωνιστεί ακόμα μια φορά με την εμπλοκή συνεργάτη του στο σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ με το Χρηματιστήριο. Παραιτείται για άλλη μια φορά, ο τότε Υπουργός Απασχόλησης.

    Ιούνιος 2007 - Βαρβιτσιώτης και σκάνδαλο Μυκόνου
    Αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις της χρονιάς είναι η περίφημη πλέον υπόθεση της Μυκόνου. Το όνομα του βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη καθώς και του πρώην (εξαιτίας αυτού του ρεπορτάζ) ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ευγένιου Παπαδόπουλου, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση έδωσαν στη δημοσιογραφική έρευνα διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου πρώτου μεγέθους!!!

    Ιούνιος 2007 - Πυρκαγιές στην Πάρνηθα
    Ο προάγγελος των μεγάλων προεκλογικών πυρκαγιών έγινε στην Πάρνηθα. Στρέμματα έγιναν καπνός και οι εκτάσεις παραχωρήθηκαν στο Καζίνο όπως είχε συμφωνηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

    Αύγουστος 2007 - Φωτιές στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια
    Οι πιο αμφιλεγόμενες και πιο πολύνεκρες πυρκαγιές που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, είναι αυτές που στιγμάτισαν την προεκλογική περίοδο του 2007 και εξαιτίας της τρομοκρατίας έδωσαν τη νίκη και πάλι στη ΝΔ.

    Αύγουστος 2007 - Χρέη του Αλογοσκούφη για τις εκτυπώσεις του προεκλογικού υλικού
    Στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά και της Βουλής θα συνεχιστεί το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του επιχειρηματία Βασίλη Μπρέκου και του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για το χρέος των 280.000 ευρώ.

    Σεπτέμβριος 2007 - ΕΚΛΟΓΕΣ
    Δεκέμβριος 2007 - Μαγγίνα… πιάσε μια λεμονάδα
    Πρόστιμα ύψους 160.000 ευρώ επέβαλε η Πολεοδομία Μαρκοπούλου στο Βασίλη Μαγγίνα για τη βίλα - "αναψυκτήριο" που έχτισε στο Κορωπί (αυτή στην οποία "φιλοξενούσε" και τους Ινδούς).

    Δεκέμβριος 2007 - ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ - Σεξ, ψέμματα και DVD
    Το πιο ροζ σκάνδαλο όλων των εποχών αποκαλύπτεται και στοιχειώνει τους πολίτες αυτής της χώρας για πάνω από 4 μήνες, καθημερινά. Παράνομοι διορισμοί, βιντεοταινίες, κομιστές, εκπομπές και λοιπά… έφεραν όλα τα υπόλοιπα σημαντικά θέματα σε δεύτερη μοίρα. Η μόνη που μπήκε φυλακή για όλα ήταν η Τσέκου. . . Αθάνατο ελληνικό κράτος δικαιοσύνης.

    Ιανουάριος 2008 - Κουκοδήμος - Θέμος και Αδριανός
    Ψάχναμε επί μήνες να βρούμε τον κομιστή του DVD και ξαφνικά έρχεται η εμπλοκή του Κουκοδήμου στην υπόθεση, ο οποίος και διαγράφηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ αλλά επανήλθε μετά… λόγω δυσχεριών για να βγαίνει και το 152….

    Απρίλιος 2008 - Αυθαίρετο Σουφλιά
    Στο "μικροσκόπιο" τίθενται οι έως σήμερα ενέργειες των υπηρεσιών της Πολεοδομίας Μαρκόπουλου, όσον αφορά το θέμα της αυθαίρετης εξοχικής κατοικίας του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΧΩΔΕ Γίωργου Σουφλιά.

    Απρίλιος 2008 - Ηλιέλαιο - δηλητήριο
    Σύσσωμοι οι Έλληνες περνάνε από ΚΤΕΟ λόγω του λαδιού που πλασάρανε ως μαγειρικό αλλά μόνο αυτό δεν ήταν… Ευθύνες και πάλι αναζητούνται !

    Μάιος 2008 - Εξαγορά ΟΤΕ από DT
    Στο στόχαστρο όλων η συμφωνία της κυβέρνησης και της DT, με την εμπλοκή του Βγενόπουλου, για το θέμα της εξαγοράς του ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ πουλήθηκε, ο Βγενόπουλος έγινε πιο μάγκας και οι Γερμανοί άρχισαν τις διαρθρωτικές κινήσεις τους.

    Μάιος 2008 - Λιμάνια (ΟΛΠ) και Κινέζοι
    Άλλες προσφορές ισχυρίζεται η εταιρία COSCO και άλλα επικαλείται ο μέχρι πρότινος υπουργός Ναυτιλίας, κ. Βουλγαράκης και τα ποσά διαφέρουν κατά 4 δις… ! Ψιλά δηλαδή… Τα συμπεράσματα δικά σας. Ο ΟΛΠ στους Κινέζους και η Ελλάδα ξεπουλιέται.

    Μάιος 2008 - ΝΟΘΕΙΑ στη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος
    Αγοραστός και Πατρωνία σε ρεσιτάλ Νοθείας στη Βουλή το Μάιο και σε ρεσιτάλ υποκριτικής το Σεπτέμβριο όπου αρνούνται τα πάντα. Μα τι χαρτάκια ανταλλάξανε;;; Αυτή είναι η εικόνα της Βουλής εν έτει 2008… σε μια διαδικασία αναθεώρησης του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ

    Μάιος 2008 - ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS
    Τα λόγια είναι περιττά… Μαύρα χρήματα και χρηματισμοί υπουργών, βουλευτών και κομμάτων δείχνει η μέχρι τώρα έρευνα που έκλεισε… προς όφελος των εμπλεκόμενων. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το Μάιο αλλά είναι εν ενεργεία πολλά χρόνια τώρα η σχέση της SIEMENS με τις ελληνικές κυβερνήσεις.

    Ιούνιος 2008 - Λευκίμμη ΧΥΤΑ
    Μια γυναίκα, έγκυος, νεκρή από την βίαιη τρομοκρατία των ΜΑΤ στην αντίθεση των πολιτών στην εγκατάσταση των χωματερών στη Λευκίμμη στην Κέρκυρα. Το κράτος σκοτώνει για άλλη μια φορά

    Ιούνιος 2008 - Μητσοτάκης Κυριάκος και SIEMENS
    Το πρώτο όνομα πολιτικού από τη Νέα Δημοκρατία, μετά από αυτό του Τσουκάτου από το ΠΑΣΟΚ, έρχεται να ταράξει και πάλι τα νέρα. Ο Κυριάκος, που πρόσφατα γιαουρτώθηκε σε εκδήλωση στο Πολυτεχνείο, απλά έκανε κάποιες αγορές από τη SIEMENS για τηλεφωνικό κέντρο αξίας ….. πολλών χιλιάδων ευρώ. Απλά πήρε κάποιες οικιακές συσκευές από τη SIEMENS και ξέχασε να πάει να πληρώσει. Απλά διευκολύνθηκε για την αγορά κάποιου οικοπέδου… Σε σχέση με όσα έχει κάνει ο πατέρας του στην Ελλάδα πάντως αυτός δεν έκανε τίποτα. :)

    Ιούλιος 2008 - Λιάπης, Χριστοφοράκος και SIEMENS
    Ταξίδια με τη SIEMENS και τα τζετ του Χριστοφοράκου και άλλες συναλλαγές με ΟΣΕ κλπ. ώστε να κλείσουν οι καλές δουλειές με τη SIEMENS και τα μεγάλα έργα του Δημοσίου.

    Ιούλιος 2008 - Αποπομπή Ζορμπά
    «Δεν με ήθελαν ….με έφαγαν». Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Ζορμπάς πρόεδρος της Εθνικής Αρχής για την καταπολέμηση της απόκτησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (αυτός είναι ο θεσμικός τίτλος του) αποχώρησε από το κτήριο που στεγάζεται το γραφείο του και μάλιστα από την πίσω πόρτα.

    Ιούλιος 2008 - Αξιωματικός της ΕΛΑΣ εμπλέκεται σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700.000 για το C4I
    Όταν αναφερόταν η τότε αρμόδια πολιτική ηγεσία σε «άξιους αξιωματικούς» προκειμένου να δικαιολογήσει επικοινωνιακά την αγωνία της να συγκαλυφθεί και να αποτραπεί οποιαδήποτε ουσιαστική έρευνα της Βουλής στην σκανδαλώδη μεθόδευση παραλαβής των συστημάτων TETRA και AVL, που αποτελούν υποσυστήματα του C4I, εννοούσε αξιωματικούς που κατηγορούνται για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ εν τη υπηρεσία;

    Ιούλιος 2008 - Σκάνδαλο ΟΣΕ
    <…> H τιμή στην οποία αγόραζαν οι έμποροι τα παλαιά σίδερα (σκραπ) ήταν τότε πάνω από 200 ευρώ τον τόνο, ενώ η εταιρεία στην οποία έγινε η ανάθεση θα καταβάλει -σύμφωνα με τη σύμβαση- στην EΔEΣY μόλις 57 ευρώ ανά τόνο ζημιώνοντας τον OΣE 1.300.000 ευρώ! <…>

    Αύγουστος 2008 - Αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.
    Με την «προσπάθεια της ΝΔ να παρακάμψει το άρθρο 16 για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών» συνέδεσε την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αύγουστος 2008 - Υπόθεση Παυλίδη - Χρηματισμός
    Ούτε το Σύνταγμα ισχύει, όταν το μέγαρο Μαξίμου αποφασίσει τη συγκάλυψη ενός σκανδάλου και την «προστασία» ενός υπουργού, όπως ο Αρ. Παυλίδης. Η δικογραφία για την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή το 2006, μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Τήλου, ούτε τώρα έχει φτάσει στη Βουλή, δέκα μήνες μετά την ένορκη κατάθεση Μανούση, ότι πλήρωνε «προστασία» στον κ. Παυλίδη.

    Σεπτέμβριος 2008 - ΜΟΝΗ Βατοπεδίου
    Ο μοναχός Εφραίμ σε επιχειρηματικές δραστηριότητες με τις ευχές του Ρουσόπουλου και με μεγάλες παραχωρήσεις πολλών στρεμμάτων οικοπέδων στη Χαλκιδική. Μπράβο στη κυβέρνηση που κατάφερε να ξεπουλήσει τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ.

    Και όλα αυτά όταν ο Ρουσόπουλος ξεκίνησε από το μηδέν και μέσα σε λίγα μόνο χρόνια πλουτίζει και πλουτίζει συνεχώς… Δεν συμπεριλάβαμε το σκάνδαλο με το Ρουσόπουλο και τη Μάρα στη χρονολογική σειρά που είδατε… γιατί τα περιλαμβάνει όλα… ! Υπουργός Προπαγάνδας γαρ… ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. RE ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ (F5PILOT )ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Από τη στιγμή που υπήρχε το προηγούμενο του καλοκαιριού, αν υποθέσουμε ότι το σενάριο της ασύμμετρης απειλής ευσταθεί ο Πρωθυπουργπος-Κυβερνηση θα έπρεπε να είχε προετοιμάσει-θωρακίσει τη χώρα και να ειχε προλαβει τις εξελιξεις.Το αυτο και το καλοκαιρι με τις φωτιες αφου λεγεται οτι υπηρχαν μερες πληροφοριες. Το γεγονος οτι σερνεται πισω απο τις εξελιξεις και οτι του (μας) την εφεραν δυο φορες μαρτυραει οτι επικρατει ενα μπαχαλο στην κυβερνηση η στις διαφορες υπηρεσιες της χωρας η και στα δυο μαζι(το πιθανοτερο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αγαπητέ, αυτό που κάνει η Κ. Διαμαντοπούλου είναι κάτι που εσύ ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα δεν θα μπορέσεις ποτέ να το κάνεις: αναλύει ορθολογιστικά και τεκμηριωμένα ένα υπαρκτό φαινόμενο.

    Από που προκύπτει το πυθία και γνώστης σχεδίου; Επειδή χρησιμοποιεί το "ΘΑ";

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

    Ναι, σαι καλά!!! Με έκανες να γελάσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @Ανώνυμος
    Με το Forrest Gump της Ραφήνας και την λίστα των σκανδάλων.

    Καλά τα έγραψες μια φορά τα διαβάσαμε απορώ γιατί τα έκανες copy-paste σε όλες τις αναρτήσεις. Η αυτοϊκανοποίηση έτσι ???
    Και να θέλει να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά γελοιοποιείσαι με τις πράξεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  51. Ο πιο δοκιμασμένος τρόπος για διαρρήξεις τον κοινωνικό ιστό είναι να βάζεις τους μεν να εναντιώνονται στους δε.

    Έτσι δημιουργείς έναν κύκλο θετικής ανάδρασης που ενισχύει τις εντάσεις και κατά συνέπεια οξύνει τις διαφορές μεταξύ της νεολαίας και των ανθρώπων που προσδοκούν την ομαλότητα.

    Και προφανώς η (άπειρη) νεολαία απομονωμένη και αισθανόμενη αδικημένη καθίσταται ευάλωτη στο χάιδεμα αυτιών.

    Εδώ δείτε και το τροπάριο. Ασχολίαστο

    http://www.youtube.com/watch?v=EfpbHBO7mtQ

    Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να δει ο κόσμος και ιδικά η νεολαία ότι όπως πάει η κατάσταση σε λίγο θα αρχίσουμε να συναγωνιζόμαστε σε φασαρίες ακόμη και την Ζιμπάμπουε όπου χάνονται όχι μια αλλά ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ζωές.

    Πρέπει επίσης όλοι να αναρωτηθούν πως γίνετε η αριστερά από την μια να παριστάνει τον προστάτη της νεολαίας και να είναι υπερευαίσθητη για τον χαμό της ζωής ενός ανθρώπου ενώ από την άλλη να προωθεί την ομοφυλοφιλία στις τάξεις των νέων η οποία ευνοεί την διάδοση του ΕΙΤΖ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  52. Προσωπικά αναρωτούμε πως γίνετε η Αριστερά από την μια να παριστάνει τον προστάτη της νεολαίας και να είναι ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΤΗ για τον χαμό της ζωής ενός ανθρώπου ενώ από την άλλη να προωθεί εμφανώς και απροκάλυπτα την ομοφυλοφιλία (ως ιδέα) στις τάξεις των νέων η οποία ευνοεί την διάδοση του ΕΙΤΖ ;


    Επίσης αναρωτούμε βλέποντας το ταξικό υπόβαθρο του θύματος και του θύτη σε συνδυασμό με την πρωτοφανή οργάνωση των αντιδράσεων σε διεθνές πια επίπεδο, μήπως τελικά πρόκειται για ΕΝΕΔΡΑ στους αστυνομικούς ;

    Μήπως τελικά η σφαίρα (ακόμη και αν φαίνετε ακραίο) δεν προήρθε από το όπλο του αστυνομικού αλλά από το όπλο κάποιου σε κάποιο μπαλκόνι ;

    Νομίζω ότι πάντα πρέπει να θυμόμαστε να αμφισβητούμε και η δικαιοσύνη οφείλει να εξετάσει και αυτή την (εκ πρώτης όψεως ακραία) εκδοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @Skeptomenos, γράφεις που γράφεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι, τουλάχιστον μάθε να το γράφεις σωστά. Δεν υπάρχει στην ελληνική γλώσσα "Αναρωτούμε". Ή αναρωτιέμαι θα πεις, ή αναρωτώμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Βλέπω να εμφανίζεται εδώ και εκεί η συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου, όπου προβλέπει έξαρση της βίας στις μεγάλες πόλεις και ειδικά στην Αθήνα, σαν να είχε κάποια γνώση του τί θα γίνει. Άκουσα τη συνέντευξη και συμπέρανα το αυτονόητο: Δηλαδή, ότι με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα και με την ανεξέλεγκτη συσσώρευση προβλημάτων στην Αθήνα (ένα από τα οποία είναι και η ελλιπής αστυνόμευση και η ανεκπαίδευτη αστυνομία, προσθέτω) θα υπάρξει βία. Το είδαμε στην περίπτωση των Σομαλών, όπου συγκρούονταν συμμορίες μέρα-μεσημέρι, το είδαμε τώρα με τους "μπαχαλάκηδες". Δεν κατάλαβα ότι η Διαμαντοπούλου είχε κάποια εκ των προτέρων γνώση κάποιου γεγονότος που θα συνέβαινε. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι έβγαλε ένα συμπέρασμα για το μέλλον. Πού λοιπόν το παράδοξο; Δεν νομίζω ότι στέκει να την κατηγορούμε για γνώση "σκοτεινών σχεδίων". Ας είμαστε πιο προσεχτικοί στις κρίσεις μας.

    Από την άλλη, φαίνεται κάποιοι, είτε στον "αντιεξουσιαστικό" χώρο (μεγάλη μαφία εδώ), είτε σε κύκλους της αστυνομίας, είχαν πληροφορίες ότι θα συνέβαιναν ταραχές πριν τις γιορτές. Η αφορμή βρέθηκε. Μέσα στον Νοέμβριο κάποιοι τύποι πουλούσαν προστασία στα μαγαζιά του κέντρου λέγοντας ότι τον Δεκέμβριο θα καούν τα μαγαζιά. Τα μαγαζιά που κάηκαν ή που τα έσπασαν είναι αυτά που δεν τους πίστεψαν και δεν πλήρωσαν προστασία. Τουλάχιστον, αυτή την πληροφορία πήρα από άνθρωπο που δουλεύει σε εμπορικό κατάστημα του Κέντρου.
    Eπειδή πάντως δουλεύω στο Κέντρο, είναι αρκετά εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα καταστήματα είναι σπασμένα επιλεκτικά. Όπως επίσης το ότι τα τσουτσέκια του Αλαβάνου δεν τόλμησαν να βαδίσουν προς Πλατεία Κολωνακίου (μέχρι τον Άγιο Διονύσιο φτάσανε), για να μην καταστρέψουν προφανώς τα αγαπημένα στέκια του ΣΥΡΙΖΑ (και της υπόλοιπης σάπιας 'ελίτ' της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Η ιταμότητα μερικών, μιας και δεν μπορεί να ελέγξουν ούτε να εξηγήσουν τον αυθορμητισμό της εξέγερσης έχει φτάσει στα όρια. στην αρχή έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά οι καμμένες βιτρίνες. τώρα πλέον που βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σέρνεται αντί να σέρνει, τώρα που δεν σπάνε πια βιτρίνες, το ρίξανε στις ασύμμετρες απειλές. κλασσικό σχέδιο της νδ (ας θυμηθούμε τις πυρκαγιές πέρσι) και των απανταχού αυριανιστών. Έτσι, δυστυχώς, εγκλωβίζονται στην ίδια τους την παγίδα, μιας κι αυτό που μένει είναι ένα οργανωμένο σχέδιο, το μόνο τελικά που σίγουρα ευσταθεί, αυτών που εναντιώνονται στην εξέγερση, λασπολογώντας την, σε κατάσταση πανικού. Τύφλα να' χει ο Γκέμπελς δηλαδή. Αλλά δυστυχώς τα πολεμοφόδια της εξουσίας εξαντλούνται, κι ο βασιλιάς θα μείνει γυμνός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Η ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!

    Η ψήφιση του προυπολογισμού είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ευκαιρία.

    Με πέντε-δέκα εκατομμυριάκια θα εξασφαλίσουν και τα εγγόνια τους κάποιοι πειναλέοι νεοδημοκράτες βουλευτές.

    Και θα βγαίνουν και στα κανάλια να λένε ότι ήταν για το καλό της χώρας, όπως ο Τατούλης.

    Μέσα στο Δεκέμβριο θα κριθεί η πορεία της χώρας μας για πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Προ ολίγου πέθανε ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Έφυγε ο τελευταίος Μεγάλος Έλληνας. Θα μείνει στην Ιστορία γιά το ΟΧΙ. Αιωνία του η μνήμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Πρίν άπό λίγο πέθανε ό Τάσος Παπαδόπουλος, ό μεγάλος Έλληνας πολιτικός, ό άνθρωπος πού πήγε κόντρα στούς άμερικάνους κι όλη τή δύση, πού μέ τό σχέδιο ανάν προσπάθησαν νά διαλύσουν τήν έλεύθερη Κύπρο.
    Ας είναι έλαφρύ τό χώμα, καλό παράδεισο, θά σέ γράψει ή ίστορία μέ
    χρυσά γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. "57μήνες Ν.Δ. - 45 σκάνδαλα!"

    ta misa toulaxiston apodeixtikan fouskes,apo ta ipoloipa ta perissotera vgikan apo tous idious..kai pantos ola pigan stin dikaiosini

    merikes dekaeties pasok..

    to mono(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) skandalo pou pige stin dikaiosini itan auto tou koskota kai ayto egine epeidi tolmise na mpei sta xorafia ton ntavatzidon tou tipou giati oi amerikanoi pou itan apo piso tou, den tous eixan empistosini..

    eno kapoia mikra skandalo-"xtipimatakia" se parapolitika, exafanizontousan grigora kai oi dimosiografoi-ekdotes piso apo ayta ta xehnagan,profanos giati sinallasontousan me tin exousia..

    edo eprepe na erthei i komission kai na zitisei exigiseis, gia na mathoume oti poulisan to 2003 ta metalia xalkidikis me 11 ekat. eno axizan 402 ekat.!!!!! kai epidotisan kai ton agorasti..

    sto telos, mia eyxi gia kalo taxidi, ston k. taso papadopoulo, pou prosfere me tis mikres tou dinameis ston ellinismo
    makari na vrei sinexistes stin kipro..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ 3000 ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟ-ΦΛΩΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ !!

    Και μετά ΒΕΒΑΙΑ τους παρέδωσαν και στην αστυνομία, ΔΑΡΜΕΝΟΥΣ.

    Αφού δεν μπορεί η αστυνομία, καθάρισαν οι κάτοικοι και τα υπόλοιπα κατευθεινόμενα τσογλανάκια τρέχουν ακομη !

    Όσο για μένα, από το βόλεμα του καναπέ μου ακόμα ντρέπομαι για τον εαυτό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αιωνία του η μνήμη
    ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
    ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004


    Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,

    Αυτές της εξαιρετικής ιστορικής σημασίας συνθήκες, νιώθω υποχρέωσή μου να απευθυνθώ σ΄ εσάς: στον Κυρίαρχο Κυπριακό Λαό. Κάθε λαός

    διαμορφώνει και γράφει τη δική του ιστορία. Άλλοτε με απελευθερωτικούς και κοινωνικούς αγώνες, άλλοτε με δημοκρατικές διαδικασίες διά της

    ψήφου του. Τώρα καλείται ο Κυπριακός Λαός, καλούμαστε ο καθένας χωριστά και συλλογικά, να γράψουμε την ιστορία του μέλλοντος της Κύπρου.

    Η πατρίδα μας, διέρχεται τις πιο δραματικές ώρες της μακραίωνης ιστορίας της. Ώρες καθοριστικές όχι μόνο για το παρόν και τη δική μας γενεά, αλλά

    και για το μέλλον και τις γενεές που θα έρθουν. Οι αποφάσεις που θα πάρουμε εμείς σήμερα, διαμορφώνουν και καθορίζουν τις τύχες και τα

    πεπρωμένα και των επερχόμενων γενεών.

    Είμαι πεπεισμένος ότι ολόκληρη η πολιτική ηγεσία του τόπου, αλλά και η κάθε μιά και ο καθένας από σας, έχει πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας

    της απόφασης που καλούμαστε να πάρουμε στο Δημοψήφισμα της 24ης του Απρίλη, και ότι συμμερίζεστε το βάρος της ευθύνης που

    αναλαμβάνουμε με την ψήφο μας. Αυτή η απόφαση ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον Κυπριακό Λαό. Ελπίζω οι ξένοι φίλοι μας να σεβαστούν το

    λαό και την Κυπριακή Δημοκρατία. Ελπίζω να κατανοήσουν ότι παρεμβάσεις και πιέσεις προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του Κυπριακού λαού, είναι

    αντίθετες προς ρητή πρόνοια του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και, τελικά, καταλήγουν αντιπαραγωγικές.

    Η κρισιμότητα των αποφάσεων που καλούμαστε να πάρουμε συλλογικά, αλλά και ατομικά, δεν μας επιτρέπει να αποδυθούμε σε συναγωνισμό για το

    ποιός είναι περισσότερο ή λιγότερο πατριώτης. Όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο και όλοι έχουμε την ίδια έγνοια για το μέλλον της πατρίδας μας.

    Υπάρχουν διαφορές στις εκτιμήσεις, στην ανάλυση των περίπλοκων και, εν πολλοίς, δυσνόητων προνοιών του Σχεδίου Ανάν και των

    βραχυπρόθεσμων και μακροχρόνιων αποτελεσμάτων του. Καλώ όλους να λειτουργήσουμε σε πνεύμα αλληλοσεβασμού, χωρίς φανατισμό και

    προπηλακισμούς.

    Δεν πρόκειται για πολιτικές εκλογές όπου τα Κόμματα καταμετρούν τη δύναμή τους. Δεν θα αναμετρηθούν τα Κόμματα μεταξύ τους. Θα

    αναμετρηθούμε με την ιστορία.

    Η διαφύλαξη λοιπόν της ενότητας μας είναι ύψιστο χρέος προς την πατρίδα μας. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οφείλουμε

    να το σεβαστούμε και η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει μονιασμένους και δυνατούς. Η Κύπρος θα μας χρειαστεί όλους. Δεν περισσεύει κανένας.

    Σέβομαι και εκτιμώ κάθε καλόβουλη και ειλικρινή άποψη και προσπαθώ να την κρίνω με αντικειμενικότητα και να την σταθμίσω, χωρίς

    προκαταλήψεις, και ανεπηρέαστος από δογματισμούς ή συναισθηματική φόρτιση.

    Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκλεγμένος εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής κοινότητας φέρω το αυξημένο βάρος της ευθύνης της διεξαγωγής

    των διαπραγματεύσεων και το χρέος να δηλώσω δημόσια, με ειλικρίνεια και παρρησία τη δική μου αποτίμηση της κατάληξης και την δική μου

    απόφαση. Χωρίς καμιά προσπάθεια επιβολής της δικής μου επιλογής και θέλησης αλλά ως καθοδήγηση και συνεκτίμηση από σας. Η τελική

    απόφαση ήταν πάντα και παραμένει δική σας. Η ετυμηγορία σας θα εκφραστεί στο Δημοψήφισμα της 24ης του Απρίλη.

    Από την ημέρα που επέστρεψα από τη Λουκέρνη, αφιέρωσα όλο μου το χρόνο για να μελετήσω με τους συνεργάτες μου και τους λειτουργούς του

    Κράτους το τελικό Σχέδιο Ανάν, σε όλες του τις πτυχές. Άκουσα απόψεις, εκτιμήσεις και αναλύσεις. Παρακολούθησα με προσοχή τον δημόσιο

    διάλογο που έχει αναπτυχθεί και τα επιχειρήματα που οι διάφορες πλευρές παρέθεσαν. Έχω ζητήσει και έλαβα γνωμοδοτήσεις ξένων διεθνολόγων

    και συνταγματολόγων πάνω σε συγκεκριμένες πτυχές και πρόνοιες του Σχεδίου. Αξιολόγησα τις δηλώσεις διεθνών παραγόντων με νηφαλιότητα,

    ψυχραιμία και αντικειμενικότητα. Αξιολόγησα τις εκτιμήσεις Ελλαδικών Κομμάτων και ξένων Κυβερνήσεων με τις οποίες επικοινώνησα. Αναμένω και

    θα μελετήσω με προσοχή τις τελικές αποφάσεις των πολιτικών Κομμάτων της Κύπρου, τα οποία σέβομαι και εκτιμώ για την προσφορά τους στον

    τόπο. Κριτήριο της αξιολόγησής μου ήταν ένα και μοναδικό: η εξυπηρέτηση των συμφερόντων και δικαιωμάτων του Κυπριακού Λαού στο σύνολό

    του, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Αυτό μου επιβάλλει η συνείδησή μου. Αυτό απαιτεί το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο οποίο

    με τη ψήφο σας με εκλέξατε.

    Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ,

    Όταν πριν από ένα χρόνο, ζήτησα τη ψήφο σου, ανέλαβα την δέσμευση ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, σε κάθε επίπεδο και από κάθε

    βήμα που προσφέρεται, για να πετύχω, βελτιώσεις στην, τότε, εκδοχή του Σχεδίου Ανάν, με στόχο να καταστεί λειτουργικό και, άρα, βιώσιμο.

    Δεσμεύτηκα ότι οι απαιτήσεις μας για βελτιώσεις θα ήσαν εντός των παραμέτρων του Σχεδίου και δεν θα ανέτρεπαν την γενική φιλοσοφία του

    Σχεδίου, ούτε θα ανέτρεπαν ουσιώδεις και βασικές πρόνοιές του ή συμβιβασμούς που είχαν συμφωνηθεί στις συνομιλίες που είχαν προηγηθεί της

    εκλογής μου.

    Δεσμεύτηκα, ακόμη, ότι θα επεδίωκα λύση που θα διασφάλιζε τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων αλλά και των Τουρκοκυπρίων, στα πλαίσια μιας

    επανενωμένης Κύπρου.

    Συνεπής στην πάγια πολιτική του Εθνικού Συμβουλίου, ότι η δική μας πλευρά επιδίωκε δικοινοτικές διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του Γενικού

    Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και ανταποκρινόμενος σε συνεχείς παραινέσεις της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, δεν έπαυσα να επιζητώ και να

    πιέζω για επανάληψη της πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα με βάση το Σχέδιο Ανάν και κάτω από τις προϋποθέσεις που είχαν συμφωνηθεί στο

    Εθνικό Συμβούλιο.

    Τελικά, ο Γενικός Γραμματέας μας κάλεσε στη Νέα Υόρκη στις 10 Φεβρουαρίου του 2004, για να συμφωνήσουμε σε νέα διαδικασία διεξαγωγής των

    διαπραγματεύσεων, θέτοντας ως όρο για την ανάληψη νέας πρωτοβουλίας, την αποδοχή διαιτητικού ρόλου του Γενικού Γραμματέα.

    Αν δεν ανταποκρινόμουνα θετικά στην πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα θα ενεργούσα αντίθετα με την πάγια πολιτική του Εθνικού Συμβουλίου και

    θα ήμουνα ασυνεπής στην πάγια θέση μας ότι επιδιώκουμε λύση του προβλήματος με συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

    Με τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των, αριθμητικά, μεγαλύτερων πολιτικών δυνάμεων που με συνόδευσαν στη Νέα Υόρκη και με τη

    σύμφωνη γνώμη της, τότε, Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας, δεχτήκαμε αυτή την αλλαγή της διαδικασίας. Προσωπικά,

    δέχτηκα αυτή τη νέα διαδικασία, εφόσον στη διαιτητική απόφαση του Γενικού Γραμματέα, ο λαός της Κύπρου με την άμεση και προσωπική ψήφο του

    καθενός σε Δημοψήφισμα, θα είχε τον τελευταίο λόγο.

    Μετά από εκτίμηση της πλειοψηφίας του Εθνικού Συμβουλίου, ότι η από μέρους μας υποβολή μαξιμαλιστικών θέσεων θα οδηγούσε σε επικρίσεις

    κατά της πλευράς μας, υποβάλαμε συναινετικές προτάσεις που εξυπηρετούσαν και τις δύο Κοινότητες. Διατηρήσαμε το δικαίωμα να εγείρουμε

    πρόσθετα θέματα, σχετικά με το εδαφικό, τις περιουσίες και την επιστροφή των εκτοπισμένων, αν η Τουρκοκυπριακή πλευρά ήγειρε τέτοια θέματα.

    Όντως η Τουρκοκυπριακή πλευρά ήγειρε τέτοια θέματα και η δική μας πλευρά, με έγγραφα της, ήγειρε τις ανταπαιτήσεις της, τόσο στην εδαφική

    πτυχή όσο και για τα δικαιώματα εκτοπισμένων και περιουσιών.

    Περιοριστήκαμε στον ελάχιστο αλλά πολύ σημαντικό στόχο: στην επανένωση της πατρίδας μας και του λαού μας. Επιδιώξαμε θεσμικές αλλαγές

    που, από τη μια, θα ενίσχυαν τη λειτουργικότητα της λύσης και από την άλλη θα δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για επανένωση θεσμών και

    λειτουργιών.

    Η αρνητική στάση και οι μαξιμαλιστικές θέσεις της Τουρκικής πλευράς, αλλά και η ανοχή που τα Ηνωμένα Έθνη επέδειξαν για απαιτήσεις της εκτός

    των παραμέτρων του Σχεδίου Ανάν, δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, παρά τη δική μας καλή θέληση.

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ασκώντας τη διαιτητική αρμοδιότητα του, κατάρτισε το Πέμπτο Σχέδιο Ανάν, χωρίς να προϋπάρξει

    συμφωνία των μερών σε οποιοδήποτε από τα θέματα που είχαν εγερθεί στις διαπραγματεύσεις, στη Λευκωσία και στην Ελβετία.

    Στο Πέμπτο Σχέδιο Ανάν, περιέχονται βελτιώσεις σε σύγκριση με το Τρίτο και Τέταρτο Σχέδιο Ανάν. Αυτές οι βελτιώσεις δεν ικανοποιούν τις ελάχιστες

    απαιτήσεις που είχαμε υποβάλει. Ούτε όσο αφορά τη λειτουργικότητα του Σχεδίου, ούτε όσο αφορά την ετοιμότητα εφαρμογής του από την επόμενη

    των δημοψηφισμάτων, ούτε όσο αφορά την ουσιαστική επανένωση της πατρίδας μας στο οικονομικό, δημοσιονομικό και νομισματικό τομέα.

    Αυτή δεν είναι η ώρα ούτε η ευκαιρία να προβώ σε λεπτομερή ανάλυση του Σχεδίου Ανάν. Αυτό θα γίνει στις επόμενες μέρες και μέχρι την διεξαγωγή

    των δημοψηφισμάτων.

    Νομίζω, όμως, ότι είναι χρήσιμο να αναφερθώ, εν είδει παραδειγμάτων, σε μερικές πτυχές που φαίνεται να σας προβληματίζουν. Δεν θα επιχειρήσω

    ούτε «δαιμονοποίηση» ούτε εξωραϊσμό του Σχεδίου Ανάν. Δεν δέχομαι, όμως, τον ισχυρισμό ότι όποιος επισημαίνει αδυναμίες του Σχεδίου,

    αναγκαστικά, επιδίδεται σε παραπληροφόρηση ή ότι αυτό δεν είναι αντικειμενική ενημέρωση του Λαού.

    Οι προτάσεις μας για διασφάλιση της λειτουργικότητας, δεν περιορίζονταν και δεν εξαντλούνταν στη σύνθεση του Προεδρικού Συμβουλίου ή στην

    ίδρυση και λειτουργία Πρωτόδικου Δικαστηρίου ή στη Συμφωνία Συνεργασίας για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντίθετα, επεκτείνοντο και κάλυπταν

    και τους επτά τομείς των προτάσεών μας, δηλαδή, τη νομοθεσία, την Κεντρική Τράπεζα, την κοινή νομισματική και δημοσιονομική πολιτική, τη

    σμίκρυνση των χρονικών περιόδων ανάκτησης περιουσίας, την σμίκρυνση των μεταβατικών περιόδων, τη διοικητική διάρθρωση της

    Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, την εκλογή των μελών των Κοινοβουλευτικών Οργάνων, τη νομοθεσία και τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων από

    διοικητικά όργανα, την εδαφική πτυχή, το θέμα των αγνοουμένων, το θέμα της Καρπασίας και άλλα. Θέλω να τονίσω εμφαντικά, ότι όλες οι

    απαιτήσεις μας, που υποβλήθηκαν με πλήρη τεκμηρίωση, ήσαν εντός των παραμέτρων του Σχεδίου Ανάν και δεν αφαιρούσαν δικαιώματα που το

    Σχέδιο Ανάν παρείχε στους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας.

    Αντίθετα, η Τουρκική πλευρά υπέβαλε 11 απαιτήσεις, που επηρεάζουν αρνητικά τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων και οι οποίες υιοθετούνται,

    όλες, στο τελικό κείμενο του Σχεδίου Ανάν.

    Τώρα καλούμαστε να κρίνουμε κατά πόσο το τελικό Σχέδιο Ανάν ικανοποιεί τους ελάχιστους στόχους που έχουμε θέσει. Με αντικειμενικότητα και με

    αίσθημα ευθύνης, καλούμαστε να κρίνουμε εάν επιτυγχάνεται η επανένωση της πατρίδας μας σε ένα ομόσπονδο κράτος που θάναι λειτουργικό,

    βιώσιμο, θα διασφαλίζει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και θα δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας και οικονομικής ευημερίας τόσο για τους

    Ελληνοκύπριους, όσο και για τους Τουρκοκύπριους.

    Κατά πόσο οι πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν, όπως έχουν οριστικά διαμορφωθεί μας επιτρέπουν να μετέχουμε ενεργητικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και

    να αξιοποιήσουμε τα οφέλη που θα προκύψουν.

    Με πόνο ψυχής καταλήγω στη διαπίστωση ότι ακόμα και με την πιο ελαστική, την πιο επιεική κρίση, το τελικό Σχέδιο Ανάν δεν ικανοποιεί τους

    ελάχιστους στόχους που θέσαμε. Οι ουσιαστικότερες των προτάσεών μας δεν έγιναν αποδεκτές. Ακόμη και στις πρόνοιες που έχουν βελτιωθεί,

    διαπιστώνουμε λειτουργικές δυσκολίες, περίπλοκες διαδικασίες και επικίνδυνες ασάφειες.

    Η πιο βασική και θεμελιώδης ανησυχία και αγωνία μου για το μέλλον της πατρίδας μας εστιάζεται στα εξής:-

    Η Τουρκοκυπριακή κοινότητα αποκτά όλα τα βασικά αιτήματα που διεκδίκησε, από την πρώτη ημέρα εφαρμογής της λύσης. Για την ακρίβεια, 24

    ώρες μετά την διεξαγωγή των Δημοψηφισμάτων.

    Παραμένει, ακόμα, αβέβαιο και ασαφές αν θα υπάρξει επικύρωση της Συνθήκης από το Τουρκικό Κοινοβούλιο, πριν τεθεί σε εφαρμογή η Ιδρυτική

    Συμφωνία.

    Αναγνωρίζεται η οντότητά της ως «νόμιμο συνιστών Κράτος». Διαγράφεται η εισβολή και η κατοχή. Οι κάτοχοι της Τουρκοκυπριακής υπηκοότητας,

    γίνονται αποδεκτοί ως νόμιμοι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Τουρκοκύπριοι εξασφαλίζουν ισότιμη συμμετοχή στη διοίκηση του νέου

    Ομοσπονδιακού Κράτους, με το καθεστώς των ισότιμων «συμπροέδρων» και ισότιμη και ισάριθμη συμμετοχή των εκπροσώπων του

    Τουρκοκυπριακού συνιστώντος Κράτους, στο Συμβούλιο, στην Επιτροπή και σε όλες τις ειδικές Επιτροπές και Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Αντίθετα, όλα και όσα προσδοκεί να αποκτήσει η Ελληνοκυπριακή κοινότητα, έστω και από μια κακή και οδυνηρή λύση, παραπέμπονται χωρίς

    εγγυήσεις στο μέλλον και εξαρτώνται από την καλή πίστη της Τουρκίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει. Υπόκεινται ακόμη, στην

    προϋπόθεση ότι όλα θα λειτουργήσουν ομαλά.

    Με λίγα λόγια «αγοράζουμε ελπίδα», με μόνο αντάλλαγμα και διασφάλιση την καλή θέληση της Τουρκικής πλευράς να τηρήσει τη συμφωνία.

    Η επιστροφή των κατεχόμενων δικών μας εδαφών, θα γίνει σε περίοδο μεταξύ τρεισήμισι μηνών και τρεισήμισι χρόνων, από την υπογραφή της

    λύσης, χωρίς καμία εγγύηση ότι αυτό θα εφαρμοστεί. Η πρότασή μας όπως υπαχθούν τα εδάφη αυτά υπό τον έλεγχο της Ειρηνευτικής Δύναμης και

    όχι του τουρκικού στρατού, έχει απορριφθεί.

    Η απόκτηση περιουσιών ή αποζημιώσεων το συντομότερο που θα γίνει, είναι σε περίοδο 3 χρόνων μετά την υπογραφή της λύσης και 5 χρόνων ή,

    περισσότερων, κατά απόφαση του Συμβουλίου Περιουσιών, και μέσα από μια περίπλοκη διαδικασία με πολλές ασάφειες και δυσμενείς οικονομικές

    πρόνοιες για την πλευρά μας. Το κόστος των αποζημιώσεων θα κληθούν να καταβάλουν στο μεγαλύτερο του μέρος, οι Ελληνοκύπριοι. Εγείρονται

    σοβαρά ερωτήματα αν το Ομοσπονδιακό Κράτος που θα εγγυηθεί το ένα τρίτο των αποζημιώσεων, θα έχει το τεκμήριο έγκυρου εγγυητή για να μην

    σημειωθεί πτώση στην αξία των Ομολόγων, όπως έγινε με το Χρηματιστήριο. Το ίδιο ισχύει και για τον Οργανισμό δανειοδότησης με υποθήκη για

    απόκτηση των περιουσιών Ελληνοκυπρίων που δεν θα επιστραφούν από Τουρκοκύπριους.

    Πρόσφατα έχει αναχθεί σε μεγάλο θέμα και παρουσιάζεται ως σημαντική παραχώρηση προς τους Ελληνοκυπρίους, η ευχέρεια απόκτησης

    δευτερεύουσας κατοικίας στο Τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος.

    Ασφαλώς αυτό το δικαίωμα, θα είχε μεγάλη σημασία, αν ήταν αυτόματο και γενικό.

    Δυστυχώς οι πρόνοιες του σχετικού Συνταγματικού Νόμου και της Πράξης Προσαρμογής που θα εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθορίζουν ότι αυτό

    το δικαίωμα δεν είναι αυτόματο.

    Αντίθετα, το Τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος έχει δικαίωμα και ευχέρεια, με δικό του νόμο, να ρυθμίζει και να περιορίζει αυτό το δικαίωμα για μια

    δεκαπενταετία ή μέχρις ότου το ακαθάριστο εθνικό προϊόν του Τουρκοκυπριακού συνιστώντος κράτους φθάσει στο 85% του κατά κεφαλή

    εισοδήματος του Ελληνοκυπριακού συνιστώντος κράτους.

    Η επιστροφή των προσφύγων υπό Τουρκοκυπριακή διοίκηση προβλέπεται να γίνει με τέτοια χρονοδιαγράμματα και ποσοστώσεις που δεν

    δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας, για να μπορέσουν με βεβαιότητα οι πρόσφυγες μας να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα, και να έχουν βεβαιότητα ότι

    θα έχουν ασφάλεια ή ότι θα έχουν σχολεία για τα 3, 10 ή 20 παιδιά τους. Και δυστυχώς δεν αποκτούν όλοι οι πρόσφυγές μας το αναφαίρετο

    δικαίωμα της επιστροφής. Επιπλέον, οι Ελληνοκύπριοι που θα ζουν στο Τουρκοκυπριακό συνιστών Κράτος θα στερούνται των πολιτικών τους

    δικαιωμάτων, και του δικαιώματος ψήφου για την Γερουσία, κατά παράβαση κάθε δημοκρατικής αρχής.

    Με το τελικό Σχέδιο Ανάν δεν ικανοποιήθηκαν οι Κύπριοι αλλά ικανοποιήθηκε απόλυτα η επιδίωξη της Τουρκίας να ελέγχει και να κηδεμονεύει την

    Κύπρο. Παραμένουν στην ουσία όλοι οι έποικοι, ενώ μετά από 19 χρόνια, εμφανής είναι η πιθανότητα της κατάργησης της παρέκκλισης του 5%

    Ελλήνων και Τούρκων υπηκόων που θα μπορούν να εγκατασταθούν στην Κύπρο, με ορατό τον κίνδυνο για νόμιμο μαζικό εποικισμό της Κύπρου

    από την Τουρκία. Διότι η συνέχιση της διασφάλισης του 5%, μετά τα 19 χρόνια, θα εξαρτάται από την έγκριση νόμου από το Προεδρικό Συμβούλιο,

    τη Βουλή και τη Γερουσία, όπου χρειάζεται και η συναίνεση των αντίστοιχων Τουρκοκυπριακών μελών αυτών των οργάνων.

    Η παραμονή έστω και μικρού αριθμού Τουρκικών στρατευμάτων μόνιμα στην Κύπρο, με διευρυμένα παρεμβατικά δικαιώματα στο Ελληνοκυπριακό

    κρατίδιο χωρίς εγγυητικούς μηχανισμούς, ενώ εμείς θα έχουμε διαλύσει την Εθνική Φρουρά, δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας για τους

    Ελληνοκυπρίους. Τόσο ο εποικισμός όσο και η συνεχής παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, δεν εξυπηρετεί βέβαια ούτε τους

    Ελληνοκύπριους ούτε τους Τουρκοκύπριους, παρά μόνο την Τουρκία.

    Μέσα από προσεκτική μελέτη των οικονομικών πτυχών του Σχεδίου Ανάν, διαπιστώνουμε ότι είναι αμφίβολη η οικονομική βιωσιμότητά του. Η

    εφαρμογή των σχετικών προνοιών συνεπάγεται δυσβάστακτες οικονομικές επιπτώσεις για τους Ελληνοκύπριους, ενώ η όλη δομή του Σχεδίου θα

    οδηγήσει, αν όχι σε κατάρρευση της Κυπριακής οικονομίας, σίγουρα σε σοβαρή οικονομική κρίση και επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των

    Ελληνοκυπρίων που με τόσες θυσίες οικοδομήσαμε.

    Οι λειτουργικές αδυναμίες του Σχεδίου θέτουν, μεταξύ άλλων, σε κίνδυνο την ομαλή δραστηριότητα και συμμετοχή της Κύπρου, με μια φωνή, στην

    Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενώ με πολλές θυσίες οι Ελληνοκύπριοι κατέκτησαν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ εύκολα μπορεί να

    οδηγηθούμε σε «αδρανοποίηση» της ένταξης μέχρι την υιοθέτηση όλων των απαραίτητων ομοσπονδιακών και περιφερειακών νομοτυπικών μέτρων

    ή της απώλειας των ωφελημάτων της ένταξης ή της αντιμετώπισης εμποδίων στη συμμετοχή της Κύπρου στην ΟΝΕ και τους άλλους Ευρωπαϊκούς

    θεσμούς.

    Με άλλα λόγια, το Σχέδιο Ανάν δεν καταλύει την de facto διχοτόμηση, αλλά, αντίθετα τη νομιμοποιεί και την εμβαθύνει. Το ερώτημα, λοιπόν, δεν

    είναι αν θέλουμε τη λύση και επανένωση της πατρίδας μας. Διότι σε αυτό το ερώτημα, η καθολική απάντηση είναι «ναι». Το πραγματικό ερώτημα

    είναι εάν το Σχέδιο Ανάν επιφέρει την επανένωση ή αν διαιωνίζει τη διαίρεση και, μάλιστα, με τη συγκατάθεση και υπογραφή μας.

    Το Σχέδιο Ανάν, δεν οδηγεί στην επανένωση των δύο Κοινοτήτων αλλά αντίθετα προωθεί το μόνιμο διαχωρισμό με περιορισμούς στη διακίνηση,

    εγκατάσταση, στο δικαίωμα κτήσεως περιουσίας, στην άσκηση πολιτικών δικαιωμάτων και των άλλων χωριστικών στοιχείων του.

    Ενώ η ενοποίηση της οικονομίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ενοποιητική δυναμική, με κοινούς οικονομικούς στόχους, κοινά οικονομικά

    προβλήματα, κοινούς αγώνες και ακόμη μελλοντικά οργάνωση των εργαζομένων σε κοινές συντεχνίες, κάτι που εξυπηρετούσε την Κύπρο, τελικά

    επιβλήθηκε χωριστή οικονομία. Δεν θα υπάρχει κοινή νομισματική, δημοσιονομική πολιτική και δεν θα επιτρέπονται επενδύσεις Ελληνοκυπριακών

    Επιχειρήσεων στο Τουρκοκυπριακό συνιστών Κράτος.

    Ο στόχος της επανένωσης της πατρίδας μας και του λαού της, δεν επιτυγχάνεται. Με την μετατροπή των διαιρετικών προνοιών του Σχεδίου σε

    πρωτογενές δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκλείπει ακόμη και η αμυδρή ελπίδα για εξέλιξη και βελτίωση μελλοντικά της λύσης. Ο στόχος της

    Τουρκοκυπριακής πλευράς για δύο λαούς, με δύο κράτη που θα ζουν χωριστά και απλά θα συνεργάζονται, επιτυγχάνεται απόλυτα.

    Είναι σωστό ότι η διαδικασία διαπραγματεύσεων συνεπάγεται συμβιβασμούς. Μειώνοντας το χάσμα των διαφορετικών επιδιώξεων και των

    διαφορών. Μια διαδικασία «πάρε – δώσε».

    Υπάρχουν πολλές πτυχές και πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν, για τις οποίες δεν είμαι ικανοποιημένος από τους συμβιβασμούς που επιβλήθηκαν, χωρίς

    κάν να προηγηθεί διαπραγμάτευση και με πλήρη παραγνώριση των δικών μας τεκμηριωμένων απαιτήσεων.

    Δεν είμαι ικανοποιημένος, για παράδειγμα, από την μείωση του αριθμού των εκτοπισμένων που θα επιστρέψουν.

    Δεν είμαι ικανοποιημένος από τις ποιοτικές και ποσοστιαίες μειώσεις στα περιουσιακά δικαιώματα των νομίμων ιδιοκτητών περιουσιών στα

    κατεχόμενα.

    Αυτά αποτελούν δυσμενέστερες πρόνοιες από αυτές που υπήρχαν στο Σχέδιο Ανάν Τρία ή στο Σχέδιο Ανάν Τέσσερα που το Εθνικό Συμβούλιο

    έκρινε ότι δεν ήταν αποδεκτό ως λύση, αλλά μόνο ως βάση για διαπραγμάτευση, με στόχο τη βελτίωση αυτών των προνοιών. Τώρα αυτές οι

    πρόνοιες έχουν γίνει δυσμενέστερες για τους Ελληνοκύπριους.

    Μας ζητούν να δεχτούμε αυτές τις πιο δυσμενείς προσαρμογές, μέσα στο πνεύμα του συμβιβασμού. Μας λένε ότι δεν μπορεί να προκύψει λύση, αν

    δεν γίνουν τέτοιοι οδυνηροί συμβιβασμοί, και ότι πρέπει να βρεθεί η μέση λύση.

    Όμως, υπάρχουν θέματα αρχών και ανθρώπινων δικαιωμάτων όπου η «μέση λύση» δεν συνιστά την σωστή απάντηση. Η ολοφάνερη και σωστή

    αρχή δεν είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης να μοιραστεί την περιουσία του με τον παράνομο εισβολέα ή να διεκδικήσει αποζημιώσεις για την αποστέρηση

    της περιουσίας του, που, μάλιστα, σε τελευταία ανάλυση, θα τις καταβάλει ο ίδιος, αφού το ένα τρίτο των αποζημιώσεων θα το εγγυηθεί το

    Ομοσπονδιακό Κράτος, οι πόροι του οποίου θα προέρχονται κατά τα εννέα δέκατα από Ελληνοκύπριους και μόνο το ένα δέκατο από τους

    Τουρκοκύπριους.

    Το Σχέδιο Ανάν προνοεί ότι, μετά τα 19 χρόνια ή μέχρι την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όποιο συμβεί πρώτο, οι κατοικούντες

    αντίστοιχα, σε κάθε ένα από τα δυό συνιστώντα κράτη οι οποίοι δεν έχουν ως μητρική γλώσσα την επίσημη γλώσσα του άλλου συνιστώντος

    Κράτους, δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού εκείνου του συνιστώντος Κράτους. Δηλαδή οι ομιλούντες την

    ελληνική γλώσσα σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 1/3 του συνολικού πληθυσμού του τουρκοκυπριακού κρατιδίου.

    Αυτό αν και είναι θετικό, εν τούτοις αξίζει να αναφερθεί ότι στα προηγούμενα Σχέδια Ανάν δεν υπήρχε ούτε ο χρονικός ούτε ο ποσοστιαίος

    περιορισμός του ενός τρίτου, από την στιγμή που η Τουρκία θα καθίστατο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Πρόσθετα, σύμφωνα με το Σχέδιο Ανάν, τώρα στο ένα τρίτο της έκτασης γης που θα μπορούν να αποκτήσουν οι Ελληνοκύπριοι στο

    Τουρκοκυπριακό συνιστών Κράτος (και, αντίστοιχα, οι Τουρκοκύπριοι στο Ελληνοκυπριακό συνιστών Κράτος) προστίθεται και το κριτήριο «της

    αξίας» του ενός τρίτου και η προϋπόθεση ότι από αυτό το ένα τρίτο, εξαιρούνται οι περιουσίες στις οποίες δικαιούται ο σημερινός Τουρκοκύπριος

    χρήστης.

    Οι πιο σοβαρές ανησυχίες και προβληματισμοί μου για το Σχέδιο Ανάν, δεν εστιάζονται στους συμβιβασμούς που προτάθηκαν ή επιβλήθηκαν, που

    πολλοί κρίνουν ως άδικους για την πλευρά μας.

    Άλλωστε, εδώ και πολύ χρόνο, έχω πει ότι η οποιαδήποτε λύση που θα εξευρεθεί κάτω από τη σκιά και τα τετελεσμένα της εισβολής και της

    παρουσίας 35,000 Τουρκικού στρατού στην Κύπρο, δεν μπορούσε να είναι δίκαιη. Αυτό το τίμημα, είμαστε έτοιμοι να το καταβάλουμε προκειμένου

    να βρεθεί λύση στο Κυπριακό. Αν, όμως, δεν μπορούσε να είναι δίκαιη η λύση, έπρεπε, να επιδιώξουμε να είναι τουλάχιστο λειτουργική ώστε να είναι

    βιώσιμη.

    Χωρίς λειτουργικότητα, χωρίς αποτελεσματική διαδικασία για επίλυση των αδιεξόδων σε ένα καθεστώς όπου οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται

    με βάση ισοτιμίας, δηλαδή 50% με 50%, παρέχεται σε κάθε πλευρά η ευχέρεια και η δυνατότητα να δημιουργούν αδιέξοδα που θα οδηγούν σε

    παράλυση τις διοικητικές λειτουργίες του κράτους.

    Μια παράλυση, που όταν συνεχίζεται, αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε διάλυση της κρατικής λειτουργίας, προτού κάν εφαρμοστεί η «νέα κατάσταση

    πραγμάτων», το νέο Κράτος.

    Να θυμούμαστε πάντα, ότι εμείς δίνουμε από την επόμενη των δημοψηφισμάτων όλα και όσα επιδιώκει η Τουρκοκύπριοι, και το Κράτος μας

    καταλύεται, ενώ εμείς θα αναμένουμε να εξασφαλίσουμε τα δικά μας ανταλλάγματα, όπως, επιστροφή εδαφών, περιουσίες και εγκατάσταση, στο

    μέλλον.

    Από τριάμισυ χρόνια για επιστροφή κατεχόμενων εδαφών, σε πέντε χρόνια για την επανάκτηση περιουσίας ή αποζημίωσης για περιουσία στο

    Τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος και από τρία μέχρι 19 χρόνια για σταδιακή επιστροφή στο Τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος. Στο μεταξύ η

    Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει εξαφανιστεί 24 ώρες μετά τα Δημοψηφίσματα.

    Οι σοβαρές ανησυχίες μου δεν είναι γι’ αυτά τα άδικα και αβέβαια.

    Οι ανησυχίες μου εστιάζονται και οφείλονται στην αβεβαιότητα για τη νέα Κύπρο που θα προκύψει από αυτό το Σχέδιο Ανάν.

    Από την ευχέρεια και την δυνατότητα του νέου κράτους να εγκαθιδρυθεί και να λειτουργήσει. Από την ικανότητα του να διαδραματίσει τον σωστό

    ρόλο του μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως εποικοδομητικό μέλος και όχι ως ενοχλητικός συνεταίρος. Από την ανησυχία μου αν το νέο καθεστώς θα

    μπορεί, λόγω των αδιεξόδων στη λήψη αποφάσεων, να έχει ρόλο και λόγο στα Ηνωμένα Έθνη και άλλα διεθνή βήματα.

    Από την αγωνία μου αν η Κυβέρνηση του Ομοσπονδιακού κράτους, θα μπορεί να διασφαλίσει στους πολίτες του την οικονομική δυνατότητα και τις

    ευκαιρίες για ευημερία, ευμάρεια, ειρήνη και ασφάλεια σε ένα κράτος δικαίου, δημοκρατίας, συναίνεσης, που θα σέβεται και θα προασπίζει τα

    ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε πολίτη.

    Αντί αυτού, το Σχέδιο Ανάν, απαιτεί από μένα να απευθύνω επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία να ζητώ να καταστεί η Ιδρυτική

    Συμφωνία πρωτογενές Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι που να εμποδίζεται ο κάθε Κύπριος πολίτης να διεκδικήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα

    του από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Ακόμα, απαιτεί, να απευθύνω άλλη επιστολή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία να απαιτώ, απόσυρση όλων των προσφυγών

    που πολίτες κατέθεσαν και εκκρεμούν σε αυτό το Δικαστήριο.

    Δεν είναι δυνατό ούτε θεωρώ ότι μου είναι επιτρεπτό, ως θεματοφύλακας των ανθρώπινων δικαιωμάτων του κάθε πολίτη, να προβώ σε τέτοια

    ενέργεια που, στην ουσία, θα αφαιρεί από τον πολίτη το δικαίωμα να διεκδικήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα του που είναι κατοχυρωμένα με διεθνείς

    συνθήκες που έχει επικυρώσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

    Με την ίδια υπευθυνότητα που πρέπει να αξιολογήσουμε τους κινδύνους από την υιοθέτηση του Σχεδίου Ανάν, πρέπει να μελετήσουμε και τις

    πιθανές επιπτώσεις από την απόρριψή του. Δεν συμμερίζομαι τις υπερβολές και τους εκβιασμούς που οι υποστηρικτές του Σχεδίου προβάλλουν στο

    λαό. Πρέπει νάμαστε έντιμοι και ειλικρινείς έναντι του λαού.

    Λογικά υποβάλλεται το ερώτημα, ποιές θα είναι οι συνέπειες αν ο Λαός στο δημοψήφισμα ψηφίσει «όχι».

    Αν ο κυρίαρχος λαός με τη ψήφο του απορρίψει το Σχέδιο, σε μία εβδομάδα η Κυπριακή Δημοκρατία θα καταστεί πλήρες και ισότιμο μέλος της

    Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα πετύχουμε ένα στρατηγικό στόχο που από κοινού θέσαμε για να αναβαθμίσουμε και να θωρακίσουμε πολιτικά την

    Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι δογματισμός και υποδηλεί άγνοια των κανόνων της διεθνούς πολιτικής, η άποψη ότι αυτή θάναι η τελευταία

    πρωτοβουλία για λύση του Κυπριακού. Οι βασικοί παράμετροι που επέφεραν αυτή την πρωτοβουλία θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά την 25η

    Απριλίου. Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θάναι δεδομένη. Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας επίσης θα συνεχιστεί και

    έτσι η Άγκυρα θα βρίσκεται υπό συνεχή αξιολόγηση για την υιοθέτηση και εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Το διεθνές ενδιαφέρον για

    εξομάλυνση και ειρήνευση της περιοχής μας θα συνεχίσει να υπάρχει.

    Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για αναγνώριση του ψευδοκράτους, από χώρες που έχουν σημασία. Όπως είναι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Γιατί αυτές, έχουν, ήδη, υπογράψει με την Κυπριακή Δημοκρατία τη Συνθήκη Ένταξης που απαγορεύει τέτοια αναγνώριση. Όσα δε λέγονται για

    διεθνή απομόνωση αποτελούν εκβιασμό άνευ περιεχομένου. Η Κύπρος θάναι η μόνη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή της

    Ανατολικής Μεσογείου με αναβαθμισμένο ρόλο αλλά και ευθύνες. Δεν θα επαναπαυθούμε, όμως, με την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για την επίλυση του Κυπριακού. Η ιστορία δεν τελειώνει την 1η Μαϊου. Θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε

    πρωτοβουλίες για λύση και να προωθούμε μέτρα στήριξης των συμπατριωτών μας Τουρκοκυπρίων.

    Απευθυνόμενος στους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους, θέλω να υπογραμμίσω την πραγματική μας έγνοια για μια λύση που να εξυπηρετεί και

    τα δικά τους συμφέροντα. Ουδέποτε απέβλεψα σε φαλκίδευση ή στέρηση των δικαιωμάτων τους. Οι προτάσεις που κατέθεσα στις συνομιλίες και τα

    μέτρα στήριξής τους που εξήγγειλα πριν από ένα περίπου χρόνο, αποτελούν απτή απόδειξη. Αυτή μου η στάση πηγάζει από την ειλικρινή μου

    πεποίθηση, ότι ο σεβασμός της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων τους, η παραχώρηση σ΄ αυτούς ακόμη περισσοτέρων δικαιωμάτων για να

    νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια, η αναγνώριση και η ισοτιμία τους, η ισομερής πρόοδος και ευημερία τους, αποτελούν θεμελιακές προϋποθέσεις για

    την ειρήνη και την ομαλότητα στην Κύπρο. Γι΄ αυτό και θα αποτελούν μόνιμο στόχο της πολιτικής μας. Εμείς δεν έχουμε ένσταση, αντίθετα

    υποστηρίζουμε τις προσδοκίες της Τουρκίας για καθορισμό σύντομης ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Διότι μια Τουρκία

    που θα βρίσκεται στη διαδικασία ενταξιακών συνομιλιών, θα βρίσκεται κάτω από συνεχή πίεση, και δική μας, να αποδεικνύει συνεχώς ότι

    συμπεριφέρεται σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Είμαστε πάντα έτοιμοι για μετάλλαξη του σημερινού Κράτους σε Ομοσπονδία που θα διέπεται καθοριστικά από δημοκρατικές αρχές και από πλήρη

    σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Εγγύηση για την ειλικρίνεια αυτών των προσανατολισμών μας αποτελεί η ένταξή μας στον πολιτικό σύστημα και τις αρχές δικαίου της Ευρωπαϊκής

    Ένωσης. Αυτή η εγγύηση καλύπτει αξιόπιστα και τους Τουρκοκυπρίους και τις ανάγκες ασφάλειας της Τουρκίας.

    Εκείνο που ζητώ από τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους να κατανοήσουν είναι ότι, όσο δεν δέχομαι να καταπατηθούν τα δικά τους δικαιώματα

    και συμφέροντα, άλλο τόσο οφείλω να υπερασπιστώ τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων.

    Τις πιθανές συνέπειες από την απόρριψη του Σχεδίου, πρέπει να τις αντιπαραθέσουμε με τους κινδύνους που εμπερικλείει το Σχέδιο Ανάν όπως τους

    προανέφερα. Θα πρέπει ακόμη να μας προβληματίσει το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε με την αποδοχή ενός Σχεδίου που αδικεί τον

    Κυπριακό Ελληνισμό και δεν παρέχει σοβαρά εχέγγυα λειτουργικότητας και βιωσιμότητας. Καλούμαστε να καταλύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία,

    το μόνο έρεισμα ασφάλειας του λαού μας και εγγύηση της ιστορικής μας φυσιογνωμίας. Να καταλύσουμε την διεθνώς αναγνωρισμένη κρατική μας

    οντότητα ακριβώς στη στιγμή που ενισχύεται, η διεθνής πολιτική της βαρύτητα, με την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οφείλουμε να

    εκτιμήσουμε με σοβαρότητα τους κινδύνους από μια πιθανή κατάρρευση της νέας κατάστασης πραγμάτων, γιατί τα δεδομένα που θα

    δημιουργηθούν δεν θα είναι αναστρέψιμα. Κατάρρευση του Ομόσπονδου Κράτους θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σ΄ αυτό που όλοι θέλουμε

    να αποφύγουμε: στη διχοτόμηση μέσα από τη διεθνή αναγνώριση των δύο συνιστώντων Κρατών.

    Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ,

    Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκλεγμένος εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας, ανέλαβα τη βαριά ευθύνη της διεξαγωγής των

    διαπραγματεύσεων. Αισθάνομαι βαρύ το χρέος να δηλώσω δημόσια, με ειλικρίνεια και παρρησία τη δική μου αποτίμηση και τη δική μου απόφαση.

    Ανέλαβα εξουσία, με εντολή όπως διαπραγματευθώ λύση του Κυπριακού προβλήματος βάσει του Σχεδίου Ανάν, όχι όμως και με εντολή να

    προσυπογράψω οποιαδήποτε λύση ήθελε προκύψει από τις διαπραγματεύσεις.

    Εντολή συμμετοχής στη διακυβέρνηση της χώρας, βάσει του νέου Συντάγματος το οποίο θα προκύψει, δεν έχω, ούτε θα μπορούσε να μου είχε

    ανατεθεί τέτοια εντολή. Ούτε έχω εντολή να προσυπογράψω οποιοδήποτε νέο Σύνταγμα, το οποίο θα τεθεί προς κρίση από το λαό. Μόνο

    Πρόεδρος, στον οποίο ρητά παρέχεται εντολή να θέσει την προτεινόμενη μεταμόρφωση της Πολιτείας σε δημοψήφισμα, δικαιούται να

    προσυπογράψει το νέο Σύνταγμα, ως αντικείμενο κρίσης από το λαό. Πέραν τούτου, εντολή του λαού είναι απαραίτητη για την άσκηση της

    συμπροεδρίας στη διακυβέρνηση της χώρας με τους προτεινόμενους νέους Θεσμούς.

    Τα συναισθήματά μου δεν είναι διαφορετικά από τα δικά σας. Στην υπηρεσία σας έχω τάξει τον εαυτό μου και πριν αλλά ιδιαιτέρως από την ανάδειξή

    μου στην προεδρία της Κυπριακής Πολιτείας. Στόχος και γνώμονας της κάθε πράξης μου είναι το συμφέρον του λαού και τίποτε άλλο, με αφοσίωση

    και πλήρη ανάληψη των ευθυνών μου και με παρρησία λόγου και έργου. Η τελική απόφαση ήταν πάντα και παραμένει δική σας. Η ετυμηγορία σας

    θα εκφραστεί στο Δημοψήφισμα της 24ης του Απρίλη.

    Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα αλλά και με πλήρη συναίσθηση της ιστορικότητας των στιγμών και το βάρος της

    ευθύνης που μου αναλογεί, λυπούμαι ειλικρινά, γιατί δεν μπορώ να αποδεχθώ και να υπογράψω το Σχέδιο Ανάν όπως, τελικά, διαμορφώθηκε.

    Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «Κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα

    αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

    Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

    Στις 24 Απριλίου θα τοποθετηθείτε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν. Θα αποφασίσετε για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου. Για τη γενιά

    μας, αλλά και τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς.

    Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας.

    Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα.

    Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση.

    Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας.

    Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου,

    τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.

    Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ,

    Στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ.

    Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν.

    Σε καλώ να πείς στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ.

    Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου.

    Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας, σε καλώ να μην υποθηκεύσεις το μέλλον στην

    πολιτική βούληση της Τουρκίας. Να προασπιστείς την Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας ΟΧΙ στη κατάλυσή της. Να συστρατευτείς για μια νέα πιο

    ελπιδοφόρα πορεία επανένωσης της πατρίδας μας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Καλή Ανάσταση σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. αναλυση με επιπεδο σοβαροτητας τρια πουλια,τρια πουλακια καθονταν...περαστικα και χρονια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Πολύ εμβριθείς ανάλυση ! τώρα φταιει ο Μπιν Λαντεν και η Αλκαιντα
    Πως έφτασε ρε μεγάλε σε αυτό το ευφυέστατο συμπέρασμα ? επειδή η Παπαρήγα
    Είπε ότι παει «πολύ μακριά» και την λέξη Ταλιμπαν που σημαίνει φανατιλας και εσύ διάβασες πίσω από τις λέξεις .. Πες μας τώρα Τι συμφέρον είχαν το Πακιστάν και οι Ταλιμπαν για κάτι τέτοιο ? και αν δεν ξέρεις ποιος είναι πίσω από τους κακομοίρηδες λιγούρηδες πακιστανούς /Αφγανούς πες μας ποιος κρύβεται και ποιο συμφέρον έχει ο κάθε ξένος για να καταστρέψει την οικονομία της χώρας στην οποια ζει και τρωει ..
    Αλλά και με τι δύναμη να οργανώσει κάτι τέτοιο ?
    Ακούμε και από άλλους αυτές τις μαλακίες Σορους ,Τουρκιες ,ΗΠΑ
    Ενώ εδώ μέσα είναι όλα λαμπρά .... Η ντορα , ο ΚΚ ,ο ΓΑΠ, ο Αλεκος και η Αλεκα ,ο
    Καρατζαφερης ...Όλοι λουλούδια .
    Εγώ σου λεω λοιπόν ότι έχω βάσιμες υποψίες και αποχρώσεις ενδείξεις ότι μάλλον είναι οι εξωγήινοι ....κάποιοι είδαν κάποιους με μαύρα πουκάμισα στην Μαλακάσα...
    Αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί δεσμεύομαι από τον Χαρδαβελλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. 11 Δεκέμβριος 2008 8:19 μμ

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΒΡΕ ΔΑΠΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ Μ@Λ@ΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΤΑΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΦΟΡΤΩΣΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ; Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ. ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2008 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΙΣΙΕΣ ΑΝΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΦΟΒΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Απεβίωσε χθες ο νέος αστυνομικός που είχε ξυλοκοπηθεί πριν έναν χρόνο.

    "Εχθες απεβιωσε ενα νεο παλικαρακι,ενας πραγματικος ηρωας....ενα παιδι που και αυτο εκανε ονειρα κ καποιοι απλα αποφάσισαν οτι δεν θα πρεπει να τα υλοποιησει.ετσι απλα τυφλομενα απο την βια..τιποτα αλλο,βια...μπορειτε ολοι τωρα ολοι να χαρειτε ολοι εσεις που ψαχνετε εχθρους που δεν υπαρχουν και στεκεστε απεναντι τους...ποιος ειναι?ενας νεος αστυνομικος ο οποιος ειχε ξυλοκοπηθει πριν ενα χρονο....προτιμησε να μην πυροβολησει...ελαφρυ το χωμα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ααααα, με τους νέους συμμάχους της νδ λοιπόν (ναι ντε,την παπαρήγα την καλή εννοώ), βγάλαμε νέο φταίχτη?
    στρατηγός άνεμος τότε, στρατηγός πακιστανός σήμερα, στρατηγός σύριζα αυριο???????? Πόσο ακόμα θα βρίσκετε στρατηγούς που θ΄΄ελουν το κακό αυτής της χώρας, και δε αναγνωρίζετε ότι το πρόβλημα αυτής της χώρας, βρίσκετε....στο ότι την κυβερνούν 30 χρόνια τώρα, κάποιοι παντελώς ανίκανοι για αυτή τη δουλειά?
    πες το ντε, και φοβήθηκα ότι ο κόσμος εξέγέρθηκε!

    Ανδρεας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Πολίτη δικαιώνεσαι. Πριν από λίγο: «Οι μολότωφ και οι λεηλασίες των κουκουλοφόρων, που το καθοδηγητικό κέντρο τους συνδέεται με μυστικές κρατικές υπηρεσίες και από κέντρα που βρίσκονται στο εξωτερικό, δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τη μαζική οργή των μαθητών, των φοιτητών, γενικά του λαού», υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Την επόμενη φορά που θα ανέβει στα 100 ευρώ το βαρέλι πετρελαίου, οι Αφαγανοί θα βρουν αφορμή, και θα κάψουν πάλι την Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. μεγαλύτερη μαλακία απο το πανεπιστημιακό άσυλο δεν υπάρχει. ας βγεί ένας να μου πεί έναν λόγο ύπαρξης του τώρα ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Μετά πέντε ημέρες επαληθεύεται το άρθρο. Μετά την απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας από Αφγανούς στις Βρυξέλλες, σήμερα Τρίτη είχαμε απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας σε πολυκατάστημα στο Παρίσι από Αφγανούς.
    Αυτά για κάποιους που θα πρέπει επιτέλους να βγάλουν τις κομματικές κουκούλες και να δούμε το πρόβλημα όλοι μαζί για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε!
    Alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή