Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Στο τούνελ της ακατάσχετης εκλογολογίας !



Στο «τρελοκομείο η Ελλάς» η εκλογολογία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σταθερά και καθημερινά στην πολιτική ατζέντα.

Είναι ένα ζήτημα που αποτελεί αγαπημένο αντικείμενο του πολιτικού λόγου (κοινοβουλευτικού και ….εσωκομματικού), των αρθρογράφων , των εταιρειών στοιχημάτων, των μαγειρείων των δημοσκοπήσεων και φυσικά των δελτίων των 8 και των τηλεμαντείων.

Εάν ανατρέξει κανείς τα τελευταία χρόνια και εξετάσει τις προγνώσεις των ανωτέρω περί του χρόνου των εκλογών, θα διαπιστώσει ότι όλοι πήγαν γραμμή και …στοιχισμένοι για τον …. «κουβά».

Θυμηθείτε από το 2004 και μετά ότι το εκλογολογικό άθλημα περιελάμβανε κατά σειρά:

1)πρόβλεψη για αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς. Σίγουρα παγκόσμια πρωτοτυπία αφού χωρίς να υπάρχει κάποιος σοβαρός εθνικός λόγος η διάρκεια της εκλεγμένης από τον λαό κυβέρνησης θα διαρκούσε ένα…6μηνο. ….Το ρεζιλίκι το γλυτώσαμε .
2) με την προεδρική εκλογή τον Μάρτιο του 2005,….τζίφος.
3)μαζί με τις δημοτικές και νομαρχιακές το 2006,…..κουβάς και πάλι.
4) την άνοιξη του 2007…..Μάταια. Έγιναν τον Σεπτέμβριο λόγω του γνωστού λόγου.

Σαν παθιασμένοι τζογαδόροι άρχισαν αμέσως την επόμενη εκλογομαντεία. Νέος γύρος.

1)Σ' έναν χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2008……Προσπάθειες εντός , εκτός και επί τα αυτά , αλλά ….δεν..!
2)Τελευταία …version. Στο 18μηνο από τις προηγούμενες για να γίνουν με λίστα.
Και συνεχίζουν ….την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο, τον χειμώνα, φέτος, του χρόνου, …..οποτεδήποτε.

Ο πολιτικός καιροσκοπισμός και τα …. υπογεγραμμένα συμβόλαια εξυπηρετήσεων εξωθεσμικών και εξωελλαδικών κύκλων, οδηγούν το πολιτικό παιχνίδι να παίζεται περισσότερο γύρω από το ποιος και για πόσο ασκεί την εξουσία, παρά …πώς !

Η εύλογη όμως απορία του απλού πολίτη, του ευρισκόμενου εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των ζοφερών συνεπειών της είναι το πώς, γιατί και με ποια λογική, μέσα σε ένα τόσο αρνητικό και επίφοβο εθνικό και παγκόσμιο περιβάλλον, οι πολιτικοί ταγοί της χώρας αντί να δώσουν το παράδειγμα ,να κάτσουν όλοι μαζί σ' ένα τραπέζι αφήνοντας έξω από την πόρτα μικροπολιτικές, , προσωπικές και στενοκομματικές αντιλήψεις , συντηρούν (αν όχι κατευθύνουν) την εκλογολογία.

Ασχολούνται αυτιστικά με τον εαυτό τους και τα συμφέροντα τους και όχι με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Μέσα σε ένα τόσο χαοτικό οικονομικό περιβάλλον, με ένα προϋπολογισμό που το οποιοδήποτε δυνητικά ευρισκόμενο ευρώ θα πρέπει να στραφεί προς την θεραπεία του οικονομικού εμφράγματος του πολίτη ,το να κουβεντιάζεται και μόνο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών (με το που έκλεισε ένας χρόνος από τις προηγούμενες ! ) είναι το λιγότερο ανεύθυνο, καταστροφικό και εθνικά εγκληματικό!

Κακώς, κάκιστα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι αλλά και ορισμένοι κομματοστρατευμένοι πολίτες ρίχνουν νερό στον μύλο της εκλογολογίας.

Για να τελειώνουμε με το θέμα.. Οι εκλογές εκτός σπουδαίου και επείγοντος λόγου θα γίνουν το 2010. Σημειώστε το.

Ας το καταλάβουν καλά κάποιοι από τους πολιτικούς ταγούς ότι ο λαός δεν θα ανεχθεί ανεύθυνες και εγκληματικές συμπεριφορές στην πλάτη και στην τσέπη του, λόγω της προσωπικής τους …. εκλογικής φαγούρας και των διαφόρων …. σκοπιμοτήτων τους.

Και επειδή η εκλογολογία οδηγεί σε μια γενικευμένη πολιτική και κοινωνική παραλυσία στο διηνεκές , μήπως οφείλουμε να έχουμε την ωριμότητα την οποία έχουν άλλες δυτικές κοινωνίες ;

Μήπως ήρθε η ώρα και στην χώρα μας, η ημερομηνία των εκλογών να είναι αυστηρά καθορισμένη και η αλλαγή της να επιτρέπεται μόνο σε πραγματικές καταστάσεις κρίσης όπως είναι ένας πόλεμος ή η περίπτωση απώλειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή ;

Μήπως έτσι τουλάχιστον από μια τετραετία τα τρεισήμισι χρόνια θα παράγεται πολιτική και όχι παραπολιτική;

Μήπως με αυτόν τον τρόπο δεν επιτρέπουμε το οποιοδήποτε παιχνίδι εις βάρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας και των εθνικών μας συμφερόντων ;

Μήπως έτσι δεν θα παίζει κανείς για εμάς , …..χωρίς εμάς.!

22 σχόλια:

  1. Διαφωνώ μόνο σε ένα σημείο:
    Ακόμα και στην περίπτωση οριακής απώλειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε να γίνονται εκλογές.
    Γιατί έτσι δίνεται το δικαίωμα σε ¨περίεργους¨ βουλευτές να εκβιάζουν.
    Και αυτό που λέω ισχύει και για την Ν.Δ. και για το ΠΑ.ΣΟ.Κ
    Οι εκλογές στοιχίζουν και σε χρήμα και σε εργατοώρες και σε χάσιμο χρόνου.
    3,5 με 4 χρόνια είναι αρκετά για να διαμορφώσει ο λαός γνώμη για αυτόν που ο ίδιος ψήφισε.
    Αν ήθελε να αλλάξει την κυβέρνηση ο λαός γιατί δεν το έκανε στις προηγούμενες εκλογές.
    Και τέλος πάντων μπορεί κάποιος να μου πει τι διαφορετικό θα κάνει μια νέα κυβέρνηση να το καταλάβω και εγώ.
    Γιατί από σκάνδαλα από ότι είδα στην ζωή μου όλοι είναι αρχιτέκτονες.
    --¨να κάτσουν όλοι μαζί σ' ένα τραπέζι αφήνοντας έξω από την πόρτα μικροπολιτικές, , προσωπικές και στενοκομματικές αντιλήψεις¨--
    Αυτό απαιτεί ο Σωστός Έλληνας πολίτης.
    Δεν με νοιάζει αν είναι ο Α ή ο Β επάνω. Αυτό που με νοιάζει είναι να δουλεύει για το καλό της χώρας. Αν μου πείτε ότι αυτό δεν γίνεται σήμερα τότε υπεύθυνοι είμαστε εμείς με την ψήφο μας. Για αυτό γίνονται οι εκλογές αλλά όχι κάθε χρόνο γιατί δεν είναι πλέον εκλογές αλλά ¨διακοπές ¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε.

    Δεν θα διαφωνήσω με την ουσία του θέματος που προβάλεις στο σημερινό σου post. Όμως θα διαπιστώσω ότι αποφεύγεις να εμβαθύνεις και να ασχοληθείς με το βάθος της ουσίας και να αναλύσεις το γεγονός γιατί παρατηρείται αυτό το χαρακτηριστικό και έχει προσδιορίσει θα έλεγα την αλήστου μνήμης κυβερνητική παρουσία των «σεμνών και ταπεινών» η του μεγίστου ΤΙΠΟΤΑ που διάγουμε αυτήν την περίοδο όπως θα έλεγα εγώ.
    Δυστυχώς η ανικανότητα, η προχειρότητα, η επιπολαιότητα και το «άρπα κόλα» των κυβερνώντων είναι τόσο εμφανές και χωρίς διάθεση αντιπολιτευτική να το παρατηρήσει ο οποιεσδήποτε λογικός και τίμιος άνθρωπος που το μόνο συμπέρασμα που αβίαστα βγαίνει είναι ότι οι άνθρωποι εκτός από το βόλεμα του στενού κύκλου της παρέας των ουδέν άλλο τους ενδιαφέρει. Προς τούτο η κοινή παρατήρηση ότι οι άνθρωποι φεύγουν, εφαρμόζοντας το δόγμα «φάε και άρπαξε ναχεις γιατί αύριο δεν έχει» . Από αυτό είναι και η αναπαραγομένη νοοτροπία και η έντονη φημολογία ότι οι άνθρωποι καταρρέουν…δεν γίνετε αύριο θα έχουμε εκλογές, αφού δεν υπάρχει ουδεμία σταθερότητα ούτε σχεδιασμός ούτε μια διάθεση παραγωγής μεσομακροθεσμου έστω έργου.
    Άρα οι ίδιοι οι κυβερνώντες φταίνε για το κακό που παρατηρείς..
    Πάντα με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπαρχουν και πολλα κρατη στον κοσμο που παιζεται τετοιο θεατρο.Ο καθε ασχετος η' κατευθηνομενος σου επιβαλει την φατςα του και τις κοσμοθεωρειες του σαν ουρανοκατεβατος
    μεσσιας.Ουτε καν στην Αφρικη!(εκει οποιος πιασει καρεκλα,μονο με τα οπλα την αφηνει).
    Πρεπει να εχουμε τους "πολυξεροτερους" δημοσιογραφους και "ειδικους" στον κοσμο!Τι να πει καποιος" ΑΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ....
    Και κατι αλλο προχθες συζητουσα με φιλους για τα συμβαινοντα στην Ταιλανδη και μοιραια αρχισαν οι συγκρισεις της αντιδρασης των Ταιλανδων με αυτη των ελληνων το '67
    με την "εθνοσωτηριο"....
    ΥΓ. στους "δημοσιογραφους" & στους
    ειδικους προσθεστε και τους "αντιστασιακους"
    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσε babis με την ίδια λογική «φάε και άρπαξε ναχεις γιατί αύριο δεν έχει» πήγε να καθαρίσει την Χαλκιδική κι ο Στέγγος με τα πράσινα απόβλητα της εποχής του κινέζου .

    Αλλά το θέμα μου εμένα δεν είναι αυτό . Το σημαντικό είναι πως είμαστε η μόνη χώρα της γης που ισχύει το ρητό "αν δεν το πει η τηλεόραση δεν έχει γίνει" .

    Και εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα .

    Όλοι μα όλοι βασίζουμε την κριτική μας και την αντίδρασή μας βάση των λεγομένων την εικοστή ώρα μετά μεσημβρίας . . . Ε αυτή είναι και η κατάντια μας .

    Το ανύπαρκτο βλαχο-δημοσιογραφικό star system που όλοι ανεξαιρέτως ακολουθούν .

    Μας το επέβαλε κανείς ή μήπως η ημιμάθειά μας και η αμμορφωσιά μας δεν μας αφήνουν να δούμε και κάτι άλλο ?

    υ.γ : το "μας" έχει μπει προς μετριασμό αντιδράσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναἰ,δἐν θἐλω εκλογἐς κἀθε λἰγο,δἐν θἐλω κὀμματα,δἐν μπορὠ τοὐς δεξιοὐς,αριστεροὐς,κεντρὠους καἰ τἀ αποκὀμματἀ τους.Γιατἰ νἀ μἠ βροὐμε κἀτι ἀλλο;ὀπως π.χ Μιἀ λἰστα αξἰων προσὠπων,γιἀ νἀ διαλἐγω ὀποιον νομἰζω πὠς θἀ κυβερνἠση γιἀ τὀ κοινὀ καλὀ;
    Θἀ πρἐπη νἀ υπἀρχη κἀτι καλλἰτερο,βρἐ αδερφἐ!Αν δἐν σκεφθοὐμε νἀ κἀνουμε κἀτι,μοιραἰα κἀτι δυσἀρεστο θἀ συμβἠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο ο Πουτιν "συγχωρείται" που θα κανει εκλογές σύντομα ξανα για να βγει πρόεδρος για 12 χρόνια ακόμα!
    (6+6)



    ΥΓ¨Αγαπητε πολίτη ετσι συνεχίστε να βαζετε και απο ενα καινούργιο αρθρο καθε μερα(και δυο αν γίνεται)
    Χαιρετώ
    Μούσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το σποτάκι στην αριστερή μπάρα για την φορολογική συνείδηση, πολύ καλό.
    Ίσως τέτοια σποτάκια κοινωνικής θεματολογίας θα έπρεπε να βρουν χώρο στα blogs.
    Αναπαράγοντας βιντεάκια (χιουμοριστικά και άλλα) από την τηλεόραση το μόνο που κάνετε είναι να συντηρήστε σε αυτό το σάπιο σύστημα.
    Αντίθετα με κοινωνικά σποτάκια μπορείτε να φέρετε την αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος.
    Καλή η προσπάθεια σου.
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ότι θα χάσει τις εκλογές άλαζε το εκλογικό σύστημα. Έτσι η ΝΔ βρέθηκε με 151 βουλευτές. Αν η ΝΔ είχε 170 βουλευτές και ο Καρατζαφέρης με το ΛΑΟΣ να τραβάει προς τα δεξιά θα ήταν πιό καλά.
    Τώρα κυβερνάνε τα ΜΜΕ, οι κουκουλοφόροι, οι λαθρομετανάστες (έτσι ονομάζονται κανονικά).
    Σε λίγο ετοιμάζονται και τα τρακτέρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τα επίχειρα της αφέλειας του γιωργάκη, της μοναδικής ανικανότητας και ανυπαρξίας του και ο καιροσκοπικός και δημαγωγικός χαρακτήρας του


    τον οδηγούν στην καραμέλα του να ζητά εκλογές κάθε τρείς και λίγο.


    αν αυτή η στάση δεν ήταν για κλάμματα, θα ήταν για γέλια - που είναι.


    ας κάνει ένα κόπο να κοιτάξει τα αποτελέσματα στις εκλογές των εκπαιδευτικών (τα αποτελέσματα των οποίων αποκρύπτουν τα ΜΜΕ) και, αν έχει δύο δράμια μυαλό, θα βουτήξει τη γλώσσα του στο μυαλό του (??) πριν ξαναμιλήσει.


    Αλήθεια, ο Βενιζέλος γιατί δε θέλει προανακριτική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ πολίτη , όπως είπε κάποτε πολύ εύστοχα και ένας πολιτικοφιλόσοφος(αλλά μέχρι εκεί): "Εκεί που κάθε τετραετία κυβέρνηση και κόμματα έχουν μαραθώνιο μπροστά τους, τρέχουν αντίθετα από την αρχή της τετραετίας ημερήσια ή εβδομαδιαία κατοστάρια " Αμ έτσι αγαπητέ φίλε δεν βγαίνει μαραθώνιος. Γι` αυτό και "μένουν" στην διαδρομή.
    Εύχομαι Καλό Βράδυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H εκλογολογία δεν είναι νέο και άγνωστο άθλημα στον δημόσιο βίο. Αντιθέτως, συνιστά διαχρονικά μόνιμη παράμετρο αυτού και της δημόσιας συζήτησης.
    Η ιστορική εμπειρία είναι αρκούντως ενδεικτική.
    Πρόκειται οπωσδήποτε για μία αναχρονιστική, άκρως λαϊκίστικη αντίληψη για την πολιτική .
    Συγχρόνως δε αποδεικνύει την ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος και την ευκολία αναπαραγωγής του.
    Γιατί να κοροϊδευόμαστε; O αναχρονισμός και η ακραία μορφή του λαϊκισμού δεν μας περικλείει καθημερινά;
    Φοβάμαι ότι αυτή τη βαθιά ρίζα του άρρωστου κοινωνικού ιστού δεν είναι ικανές και οι πιο καλοπροαίρετες και ηθικές φωνές να ξεριζώσουν.
    Δεν ξέρω. Έχω απελπιστεί από αυτά που βλέπω γύρω μου , όχι από τους πολιτικούς ή την πολιτική, αλλά από την συμπεριφορά των ίδιων των θυμάτων. Των πολιτών αυτής της χώρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ extra
    Γράφεις:"...όχι από τους πολιτικούς ή την πολιτική,..."
    Δηλαδή φίλε μου εσύ είσαι ευχαριστημένος από αυτά τα δύο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ ανώνυμο 9.30
    Όχι φίλε, λάθος κατάλαβες.
    Αυτό που εννοώ είναι ότι την πολιτική ή τους πολιτικούς μπορούμε να τους αλλάξουμε. Στο χέρι μας είναι εάν κάτι δεν μας αρέσει.
    Αυτό που με κάνει να είμαι απελπισμένος είναι η συμπεριφορά των πολιτών . Αυτή δεν είναι στο χέρι μας αφού διαμορφώνεται από ...άλλους παράγοντες.
    Αυτό εννοούσα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. KΑΛΗΜΕΡΑ!ΠΟΛΙΤΗ! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ *:

    Δύο ερωτήσεις ΜΟΝΟ :

    1. Εάν επανέλθει το σχέδιο Ανάν θα το ψηφίσεις (όπως το 2005) ή όχι;

    2. Συμφωνείς για τις συμφωνίες Ελλάδας-Ρωσίας ή όχι;

    *Εάν δεν απαντήσεις επιβεβαιώνεις ότι είσαι άνθρωπος των Αμερικανών (ελπίζω οι απαντήσεις να μην είναι οι γνωστές διφορούμενες, γιατί τότε είναι καλύτερα να μην απαντήσεις καθόλου, θα καταλάβουμε μόνοι μας).

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΩΡΓΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και μία τρίτη ερώτηση. Πόσε ΜΚΟ χρειάζονται στην Ελλάδα:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η πρόβλεψή σου έχει τόση αξία όση το ότι ο Δαϊλάκης ήταν πράκτορας των Αμερικανών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @1,37
    Και η ξανθιά κυρία δίπλα του, η κοπέλα που του έκανε νοήματα, η κοπέλα που τον ακολουθούσε από το πρωί μέχρι το βράδυ τί ήταν...???
    Το είπε ο politis-gr.
    Υπάλληλος της Αμερικάνικης πρεσβείας.
    Τί δουλεία είχε να ακολουθεί ένα βουλευτή μέσα στο κοινοβούλιο?
    Ρε στ ανώνυμε πήγαινε πες τα αλλού, δεν περνάνε εδώ μέσα τέτοια κολπάκια.
    Αλλού....ξέρεις εσύ, είμαι σίγουρος πως ξέρεις....

    Αναστάσης Γκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. kai mesa se ola ayta trexei kai ena parallilo erotima..
    poios plironei kai ginontai toses polles dimoskopiseis kai me poio skopo ? kai me to apisteyto gegonos na ginontai akoma kai kalokairi pou einai antiepistimoniko gia politiki ereyna ?

    follow the money..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σε όσους ξερογλύφονται πάντως, να υπενθυμήσω ότι ακόμη και με 150 βουλευτές να μείνει μια κυβέρνηση, δεν πέφτει. Ο Μητσοτάκης το 1993 προσέφυγε σε εκλογές όχι επειδή έπεσε, αλλά επειδή ως μεγάλος κοινοβουλευτικός άνδρας δεν διανοητο ότι θα κυβερνούσε περπατώντας στις παριφές της νομομότητας. Το Σύνταγμα του το επέτρεπε, εκείνος διάλεξε τις εκλογές.
    Βέβαια, το Σύνταγμα θέτει και μερικές άλλες προυποθέσεις για να είναι κάποιος βουλευτής, όπως η ορκομωσία στο όνομα της Αγίας και Αδιαιρέτου Τριάδος. Μπορεί πολλοί να μην συμφωνούν με αυτό, να το συζητήσουμε και να το αλλάξουμε, δεν διαφωνώ. Αλλά όσο το Σύνταγμα λέει ότι έτσι ορκίζονται οι βουλευτές, αυτό θα πρέπει να γίνεται. Άρα, όσοι κατά την τελευταία ορκομωσία ορκίστικαν στην...τιμή τους (sic), αν εφαρμοζόταν το Σύνταγμα, έπρεπε να μην είναι βουλευτές σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιώργο έχεις τάξει κάπου να χαλάσεις τις συμφωνίες Πούτιν-Καραμανλή;

    ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΓΙΩΡΓΟ!
    "Το συγκυριακό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσεται το πολιτικό σκηνικό, μας αναγκάζει να ζητήσουμε από τους πολιτικούς άνδρες που προτείνουν σχέδια και υπόσχονται διαδρομές που θα ανακουφίσουν –υποτίθεται- τον σημερινό πολίτη της πατρίδας μας από όσα, απέξω κι από μέσα τον καταπλακώνουν τον τελευταίο καιρό, περισσότερο συγκεκριμένες διατυπώσεις.
    Τα πράγματα για όλους είναι... τουλάχιστον μπερδεμένα. Περίεργες δημοσκοπήσεις, παράδοξες συμμαχίες στα μικρά και μεγάλα Μίντια, μια ακατάσχετη φημολογία για επερχόμενες ή επαπειλούμενες «ανορθόδοξες» ανατροπές εντός και εκτός των κομματικών μηχανισμών και μια σειρά από συμπαρομαρτούντα πολιτικά δρώμενα και δεδομένα, καθιστούν αναγκαία την άσκηση της σαφήνειας και της ξεκάθαρης θέσης και σχέσης με το λαό, απ τη μεριά των, απ’ αυτόν ψηφισμένων, αρχόντων.
    *

    Έτσι, πριν απ’ όλα και πρώτα απ’ όλους, όσους στηρίζονται πολιτικά (εκμεταλλευόμενοι προφανώς την ανασφάλεια, το τεχνητό μπάχαλο, και το στημένο κομφούζιο) στο κατασκευασμένο δήθεν «αδιέξοδο», οφείλουμε να ζητήσουμε από τον κύριο Γιώργο Παπανδρέου, τον και ως «Γιωργάκη» γνωστότερο, να μας ξεκαθαρίσει μια σειρά επιλογών του, απολύτως οριακών όπως πιστεύουμε, τόσο για τη δική του πολιτική παρουσία και συμπεριφορά, όσο και για τη διαδρομή της χώρας μας, στα επόμενα τουλάχιστον δύο-τρία χρόνια.
    Γιατί μετά, το ΠΑΣΟΚ θα μεταλλαχθεί σε άλλου πολιτικού βεληνεκούς σχηματισμό, αυτό είναι ιστορικά δεδικασμένο πλέον..
    *
    Τέσσερα οριακά ερωτήματα.
    Και πρώτα-πρώτα λοιπόν: Απλώς και καθέτως, Γιώργο, εδώ και τώρα, απάντησέ μας: Έχεις στο νου σου αν σου δοθεί ποτέ η ευκαιρία, να ανατρέψεις τις ενεργειακές συμφωνίες του Κώστα Καραμανλή με τον Βλαντίμιρ Πούτιν; Το έχεις «τάξει» κάπου;
    -Έχεις στο πίσω ή και στο μπροστινό μέρος του μυαλού σου την άποψη που είχες πάντοτε για το εθνικό ύφος και το πολιτικό ήθος του Σχεδίου Ανάν ως προς το Κυπριακό ζήτημα;
    -Θεωρείς ότι τα όρια του πολυ-πολιτισμικού ρόλου της Ελλάδας οφείλουν να τεντωθούν μέχρι σπασίματος, σε σχέση με την διείσδυση των ξένων υπηρεσιών διαφόρων χωρών είτε πέρα απ’ τον Ατλαντικό, είτε εδώ δίπλα μας στο Αιγαίο, υποθηκεύοντας εθνικά εδάφη και κομμάτια της ιστορικής μνήμης του λαού μας;
    -Πιστεύεις ότι η Παγκόσμια Διακυβέρνηση την οποία κατά ιστορικό παράδοξο, στηρίζει ανοιχτά πλέον η περίφημη Σοσιαλιστική Διεθνής,- της οποίας …προΐστασαι-, αρχίζει και τελειώνει εκεί πέρα στη γενέτειρά σου την Αμέρικα, και πως οι επόμενοι πρωθυπουργοί της Ελλάδας οφείλουν να την υπηρετήσουν, ακόμα και σε ολέθριο βάρος για την τεράστιας σημασίας ιστορική φυσιογνωμία της δεύτερης πατρίδας σου, της Ελλάδας;

    Και δύο ρητορικά:
    -Θεωρείς ότι τα στημένα και μαγειρεμένα πολιτικά πυροτεχνήματα που σου υπαγορεύουν οι συνεργασίες σου με τις διάφορες εταιρίες επικοινωνιακής πλύσης εγκεφάλου, σε επίπεδο ανατριχιαστικού λαϊκισμού, θα πείσουν τελικά το λαό μας να σε προτιμήσει έστω και για μια μονάχα φορά, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα, δίχως ρεαλιστική πολιτική αντίληψη, και μακριά από κάθε αντικειμενική προσέγγιση των αληθινών προβλημάτων του;
    -Και τέλος Γιώργο, αν τελικά, τα Μίντια αποφασίσουνε να βγάλουν στον καθαρό αέρα, όλα όσα έχουν συμβεί στα χρόνια της παντοκρατορίας σου επί Σημίτη, και ξαφνικά διαπιστώσει ο λαός ότι τα Βατοπέδια και τα Τοπλού και τα Ιωάννινα και «κάποιες» ΜΚΟ και διάφορα ανθελληνικά «Παρατηρητήρια» και μια σειρά «συμφωνίες» και «πρωτόκολλα τιμής» και «ιδιότυπες συμμαχίες», είναι από τη μάνα τους πλημμυρισμένα από τον δύοντα ήλιο του σημερινού ΠΑΣΟΚ, πώς θα αντιμετωπίσεις την επερχόμενη πολιτική και την ομόλογη λαϊκή κατακραυγή; Θα το αντέξεις αυτό; Eσύ, ένας απ’ τη φύση σου, άνθρωπος χαμηλών τόνων;
    *

    Ο Πανδαμάτωρ Χρόνος..
    -Γιώργο, σε λίγες εβδομάδες, μπαίνεις αριθμητικά (1952-2009),στον 57ο χρόνο της ζωής σου! Να ζήσεις κι εκατό και διακόσιους χρόνους φυσικά, δεν μπαίνει τέτοιο ζήτημα. Όμως, το βλέπεις κι εσύ, πως το τζόκινγκ δε φτάνει για να καλύψεις τη διαφορά. Αναγκάστηκες στα 56 χρόνια σου πια, να δεχτείς την «αμερικανιά» της ερώτησης στη Θεσσαλονίκη, γιατί σε λένε ακόμα «Γιωργάκη» μήπως και το σβήσεις απ το λαϊκό ομαδικό συνειδητό! ΄Όμως δε γίνεται Γιώργο. Ο Κώστας Καραμανλής αρχικά, ο νεότερος όλων των πολιτικών αρχιστελεχών της χώρας και μετά η Ντόρα, ο Αβραμόπουλος, ο Βενιζέλος, ο Χρυσοχοϊδης, η Διαμαντοπούλου, ο Λαλιώτης, ο Τσίπρας, ακόμα-ακόμα και το καινούριο ερχόμενο αφεντικό του Περισσού, όλες και όλοι, είναι ήδη νεώτεροι σου Γιώργο.
    -Τι να κάνουμε τώρα; Στο όνομα του να γίνεις εσύ, με κάθε θυσία –δυστυχώς όμως και με κάθε Εθνική Θυσία, κι εδώ τα χαλάμε…- έστω για λίγους μήνες πρωθυπουργός, πρέπει να κόψουμε την Ελλάδα στη μέση, να ξεχάσουμε τη γλώσσα μας, να ξεπουλήσουμε την ιστορική μας μνήμη, να σερνόμαστε στον παγκόσμιο χάρτη ως Τέως Ελλάς;
    *

    Έλα τώρα, Γιώργο..
    Και για να παίξουμε και λίγο με την παράδοση: Το ξέρεις ότι Ποτέ ένας Παπανδρέου δεν νίκησε έναν Καραμανλή σε εκλογές, ενώ το αντίθετο συνέβη αρκετές φορές μέχρι σήμερα; Θέλεις να είσαι αυτός που θα σπάσει την παράδοση; Εντάξει αλλά όχι με το να…παραδώσουμε τη χώρα, ζωντανό δώρο ανάστασης, σε μια τέως κραταιά Αμερική που οι μισοί πλέον κάτοικοι της, είτε μπαίνουν σε σειρά για μια κονσέρβα αλογίσιου κρέατος την εβδομάδα, είτε εκχωρούν το κορμάκι τους στις φαρμακευτικές εταιρίες για πειραματόζωα;
    Γιατί δέχεσαι να σε οδηγούν ψυχολογικά τα διάφορα «μαγαζιά» με δημοσκοπήσεις, που στη μια εφημερίδα, -αφήνω επίτηδες έξω το ΠΑΣΟΚ εδώ- δείχνουν π.χ. τον ΣΥΡΙΖΑ… κάτω από το ΚΚΕ και στην άλλη εφημερίδα, τον δείχνουν… δύο φορές επάνω απ’ αυτό, στην… ίδια μέρα;
    Τελικά, με το χέρι στην καρδιά, έλα τώρα Γιώργο, ας πούμε την αλήθεια μπροστά στο λαό: Είσαι βέβαιος ότι «αυτοί» που τους έταξες τα πάντα, εντός και εκτός της Ελλάδας, θα ανταποκριθούν στα δικά τους υπεσχημένα;


    ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ: Γιατί εσύ, δυστυχώς, είσαι υποχρεωμένος να ανταποκριθείς οπωσδήποτε στα δικά σου υπεσχημένα…Και το ξέρεις αυτό, κι εσύ κι «Αυτοί»..

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ(ΠΟΙΗΤΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή