Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Είναι αυτή η υπογραφή σας κ. Χόλμπρουκ ;


Η παγκόσμια κοινή γνώμη εξακολουθεί να ….διερωτάται αν τελικά υπήρξε μυστική συμφωνία μεταξύ των Αμερικανών και των Σερβοβόσνιων για να μη συλληφθεί ο Pάντοβαν Κάραζιτς.

Ο πρώην ηγέτης των Σερβοβόσνιων τον περασμένο μήνα , ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, επικαλέστηκε τη «συμφωνία» του με τον Χόλμπρουκ κατά την υπογραφή των συμφωνιών του Ντέιτον για την αποχώρησή του από τη δημόσια ζωή.

«Η δέσμευσή μου ήταν να αποσυρθώ από τη δημόσια ζωή, ακόμη και από τη λογοτεχνική ζωή» και «σε αντάλλαγμα οι ΗΠΑ θα εκπλήρωναν τις υποχρεώσεις τους», υποστήριξε δηλώνοντας ότι ο Χόλμπρουκ μιλούσε «εξ ονόματος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Όμως ο Αμερικανός πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ το διέψευσε ξανά πριν λίγες ημέρες, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το ……τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Είναι ο πιο διαβολικός άνθρωπος που συνάντησα στη ζωή μου», είπε ο Χόλμπρουκ και συνέκρινε τον Κάρατζιτς με τον Αδόλφο Χίτλερ.

«Ποιον θα πιστέψετε; Έναν από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία ή την αμερικανική κυβέρνηση; Μία τέτοια συμφωνία θα ήταν ανήθικη και δεν υπήρξε».

Όμως οι καταθέσεις των Α.Μπούχα και Μ. Κράισνικ (ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, και ο αντιπρόεδρος) αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός της Σερβίας Μίλαν Μιλουτίνοβιτς που ήταν παρόντες τον διαψεύδουν.

Κατέθεσαν ότι δύο τέτοιες συμφωνίες έγιναν μεταξύ του Ρ.Κάρατζιτς και των ΗΠΑ.

Μετά την υπογραφή της πρώτης συμφωνίας, ήρθε μια δεύτερη, στην οποία υπήρχε η μνεία πως το SDS, το κόμμα του Κάρατζιτς, θα μπορούμε να λάβει μέρος στις εκλογές στη σερβοβοσνιακή οντότητα, ενώ «η Χάγη ήταν τελειωμένη ιστορία για τον Ράντοβαν».

Τους ισχυρισμούς του Χόλμπρουκ διαψεύδει και ο μουσουλμάνος, πρώην υπουργός της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μοχάμεντ Σατσιρμπέγκοβιτς.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Ντνέβνι Λιστ» του Μόσταρ ο διεθνής μεσολαβητής Ρίτσαρντ Φρόουικ είχε παραδεχτεί τότε «με ιδιαίτερη ευκολία» ότι ο Χόλμπρουκ υποσχέθηκε στον Κάρατζιτς πως δεν θα συλληφθεί εάν «εξαφανιζόταν» από τα κοινά.

Εκείνος όμως που καταρρίπτει ριζικά τους ισχυρισμούς του ….πρεσβευτή και διαμεσολαβητή των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ , είναι ο …. ίδιος ο κ. Χόλμπρουκ !

Σε μια συνέντευξη του στην Αμερικανή δημοσιογράφο Charlayne Hunter - Gault, στις 22 Ιουλίου 1996 ανέφερε την ύπαρξη συμφωνίας με τον Ράντοβαν Κάρατζιτς για να αποσυρθεί στην ανωνυμία , με φυσικό αντάλλαγμα την ασυλία από ποινική δίωξη για εγκλήματα πολέμου ενώπιον του δικαστηρίου της Χάγης.

Την συνέντευξη την έδωσε αμέσως μετά την επιστροφή του από τις αποστολές στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και την πραγματοποίηση της συμφωνίας.

Για όσους όμως αμφιβάλουν ακόμα, παραθέτω και το έγγραφο (εδώ) με τις υπογραφές τόσο του κ. Κάρατζιτς όσο και του κ. Χόλμπρουκ που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στο δικαστήριο της Χάγης.

Υπόψη ότι η συμφωνία περιλάμβανε το ποσό των 600.000 δολαρίων στην διάθεση του Ρ.Κάραζιτς , την ανάληψη από τις ΗΠΑ των υποχρεώσεων για τα ζητήματα «μυστικής διαμονής» και «ανωνυμίας» καθώς και την παροχή έξι ειδικών πρακτόρων για την προστασία του.

Θυμηθείτε ότι με την σύλληψη του Ρ.Κάρατζιτς ,πριν ένα περίπου μήνα, σας επισήμανα στο άρθρο μου Οι κερκόπορτες ανοίγουν πάντα από μέσα , ότι η CIA ήξερε όλα αυτά τα χρόνια…. ποιος και που ήταν ο …γιατρός Ντάμπιτς .

Ποιον θα πιστέψετε; Έναν από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία ή ….την αμερικανική κυβέρνηση ; (Ρ.Χόλμπρουκ)


ΥΓ. Αμερικανός διπλωμάτης έκανε ανώνυμα στην «Blic» την κυνική δήλωση πως «ακόμη κι αν υπήρχε αυτή η συμφωνία, …..έπαψε να ισχύει».

11 σχόλια:

  1. Πολύ καλός και ενημερωμένος για ακόμα μία μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως υπάρχει το λινκ της συνέντευξης που λες στις 22 Ιουλίου 1996 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ greekpoliticalreview

    Υπάρχει στενοδακτυλογραφημένη ( εδώ ) στα Κροατικά. Θα χρειαστείς μια μετάφραση στο Google (αν δεν γνωρίζεις ...Κροατικά)!
    Είναι άρθρο του Domagoj Margetić , γνωστός από τις δημοσιογραφικές του επιτυχίες σχετικά με το σκάνδαλο Hypo Aple Adria Liechtenstein AG.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην πρόταση στο τέλος έπρεπε να παραλείπεται το "ή".
    Θα έπρεπε να λέει...."Ποιον θα πιστέψετε; Έναν από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία ….την αμερικανική κυβέρνηση ;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Merci beaucoup πολίτη .

    (Αν και είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό που το ήθελα παραμένει)

    ΦΟΒΕΡΟ ντοκουμέντο !

    Το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν το επικαλείται ο Κάραζιτς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Χόλμπρουκ , η σημαία των ΗΠΑ στο φόντο του "ψευδοκράτους" του Κοσσόβου.Καλό ! Που πας και τα ανακαλύπτεις;
    Είχα δει και κάποια άλλη με το άγαλμα της ελευθερίας στο φόντο του χάρτη του Κοσσόβου. Προερχόταν απο επίσημο site του Κοσσόβου. Τόσο βλάκες είναι !
    Με την πάροδο των χρόνων θα μάθουν και αυτοί, όπως μάθαμε και εμείς και πολλοί άλλοι ακόμα.
    Όσο για τον Ράντοβαν έχω την υποψία ότι του ετοιμάζουν παρόμοιο τέλος με αυτό του Μιλόσεβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ασχετο, αλλα δεν ειδα καποια διευθυνση να σου γραψω.
    Διαβαζω διαφορα sites πανω στο θεμα Γεωργιας-Ρωσσιας και καπου ειδα ενα Αμερικανο, να λεει οτι οι Ρωσσοι ξεβρακωθηκαν στον πολεμο αυτο, γιατι εβαλαν τα 30 χρονων τανκς τους, που ειναι της πλακας και απετυχαν παταγωδως, να κανουν βομβαρδισμους απο μεγαλο υψος.
    Επειδη εσυ, βλεπω οτι εχεις καποιες παραπανω πηγες, τι ξερεις επ αυτου;
    Αν θελεις, βγαλε την ερωτηση μου απο δω και βαλτη σε αλλο θεμα, αν το νομιζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ theodore
    Φίλε εκτός των άσχετων που υπάρχουν παντού και πάντα, δραστηριοποιήθηκε μια "ομάδα προπαγάνδας" ΚΑΙ στην χώρα μας (πάντα υπήρχε ,απλά τις τελευταίες ημέρες .... εντατικοποιήθηκε και ενισχύθηκε ).
    Τα άρματα Τ-90 του Ρωσικού στρατού δεν είναι τριακονταετίας. Η παραγωγή τους, αν δεν κάνω λάθος άρχισε κάπου στο 93`-95`.
    Για τα υπόλοιπα περί βολών , αποτυχίας, ξεβρακώματος κλπ ένας αντικειμενικός κριτής (και όχι της γνωστής ...προπαγανδιστικής ομάδας) θα ανέφερε και τις πηγές του.
    Αλλά ποιές πηγές; Μέσα σε 1.5 ημέρα τα ..."ξεβρακωμένα" Ρωσικά τανκς , αντιμετωπίζοντας δυτικό εξοπλισμό , έφθασαν σε μια απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της Γεωργίας και ....σταμάτησαν(Οχι τους σταμάτησαν).
    Τότε μόνο είδαν οι δημοσιογράφοι(αν τους θεωρούσαμε ως ..πηγές) τα Τ-90.
    Τα αποτελέσματα εξάγονται από το τελικό αποτέλεσμα στο στίβο των εχθροπραξιών και όχι από τις ..πένες και τα ..πληκτρολόγια.
    Το τρομοκρατημένο πρόσωπο του Μ. Saakashvili,(για να μην αναφερθώ στο γνωστό video που τρώει την ...γραβάτα του), νομίζω ότι τα λέει όλα.
    Η αρκούδα ξύπνησε και οι παπαγάλοι πιάσανε δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί δεν επικαλείται ο Κάραζιτς την συνέντευξη της 22 Ιουλίου του 1996 ?

    Ή

    Κάτι δεν κατάλαβα ?

    Ή

    Δεν υπάρχει η συνέντευξη .

    Informations please .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ greekpoliticalreview
    Υπάρχει!
    Ο Κάρατζιτς είχε ζητήσει ένα μήνα προθεσμία για την έναρξη της δίκης.
    Αυτές τις ημέρες θα πρέπει να ξεκινήσει.
    Ζητά να κληθούν στο δικαστήριο ο Χόλμπρουκ και η Ολμπραίτ.
    'Ολα τα στοιχεία που έχει θα τα χρησιμοποιήσει. Έγγραφα και ....ηχητικά ντοκουμέντα!
    Πιθανόν για τα γεγονότα στην Σεμπρένιτσα θα τον υποστηρίξουν και κάποιοι από την Ολλανδική ειρηνευτική δύναμη που ήταν υπεύθυνη στην περιοχή!
    Το ζήτημα είναι μην έχει την κατάληξη του Μιλόσεβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ίδωμεν φίλε μου ίδωμεν .

    (thanks για τις πληροφορίες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή