Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

Όταν pedicurist είναι ένα …ψάρι !


Όπως θα έχετε παρατηρήσει κάθε Σάββατο προτιμώ αναρτήσεις άρθρων πιο ….«λάιτ»,ως παρενθετικό πνευματικής απεξαρτήσεως από αντιθέσεις, διασταυρούμενες απόψεις και προβλέψεις και γενικά έξω από το «σεισμογενές» πεδίο της πολιτικής.

Σήμερα όμως σεβόμενος και την …εθνική εφεύρεση και τον κοινωνιολογικό όρο «τα μπάνια του λαού» (αν δεν έμπαινε στο ….πετσί του Έλληνα ο Ανδρέας Παπανδρέου, ποιος θα έμπαινε ;), σκέφτηκα ότι το άρθρο θα έπρεπε να είναι της κατηγορίας «λάιτ 0%» έτσι ώστε να συμβαδίζει με το όλο κλίμα της θερινής ραστώνης.

Διαβάζοντας λοιπόν την International Herald Tribune έπεσα επάνω σε ένα άρθρο σχετικά με το «Fish Massage».

Την καινούργια …μόδα που εφαρμόζεται σε κάποιο spa στην Virginia των ΗΠΑ.

Στην ουσία είναι το πεντικιούρ του μέλλοντος (κατά τους υπευθύνους του κέντρου).

Εκεί λοιπόν σε ένα πολυτελές περιβάλλον το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα πόδια σας σε μια δεξαμενή νερού , με ….μικροσκοπικούς κυπρίνους.

Αυτοί αναλαμβάνουν όλα τα υπόλοιπα. Εσείς το πολύ – πολύ να αισθανθείτε ένα ......ελαφρό γαργάλημα στα πόδια .

Τα ψάρια τα οποία καλούνται «garra rufa» αλλά συνήθως είναι γνωστά ως …. «doctor fish», είχαν χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην Τουρκία και έχουν γίνει δημοφιλή σε ορισμένες ασιατικές χώρες.

Το ζεστό νερό στο οποία ευδοκιμούν τα ψάρια δεν στηρίζει άλλη φυτική ή υδρόβια ζωή, έτσι ώστε έχουν μάθει να τρέφονται με ό, τι είναι διαθέσιμο ως πηγή τροφής.

Και στην περίπτωση μας είναι … οι νεκρές, νιφάδες δέρματος.

Ο υπεύθυνος του κέντρου μάλιστα ισχυρίζεται ότι αυτή η μέθοδος συμβάλει, μεταξύ άλλων, στη θεραπεία της ψωρίασης και άλλων δερματικών παθήσεων.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισαν είναι ότι στις κοινόχρηστες ειδικές δεξαμενές κάποιες φορές τα ψάρια στρέφονται ως σμήνος στα πόδια ενός ατόμου με ….. πλεόνασμα νεκρών κυττάρων του δέρματος, αφήνοντας τους άλλους στα ….. «κρύα του λουτρού» από ….έλλειψη ψαριών.

Μη γελάτε ! Απλώς θυμηθείτε την επόμενη φορά που κάτι περίεργο θα νιώσετε να γαργαλάει τα πόδια σας στην θάλασσα, πιθανώς θα πρόκειται για τον ….πεντικιουρίστα σας.

Τώρα αν είναι καμία μέδουσα ή κανένα ..χταποδάκι δεν θα φταίω εγώ ,αλλά ο κ. John Ho από την Virginia.

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μου θεέ μου !

1 σχόλιο:

  1. Αν αντί για τα πόδια μας , βάζαμε στη "δεξαμενή" το κεφάλι μας(με τόσα νεκρά εγκεφαλικά κύτταρα που κουβαλάμε)δεν θα ήταν προτιμότερο;
    Ένα γερό εγκεφαλικό λίφτινγκ θα το είχαμε και μάλιστα ανώδυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή