Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Όταν ο κ.Παπακωνσταντίνου διαψεύδει τον ...κ. Παπακωνσταντίνου




Τρικυμία εν κρανίω. Δεν μπορεί να υφίσταται κάτι διαφορετικό όταν ο υπουργός Οικονομικών διαψεύδει τον ...υπουργό Οικονομικών. Δηλαδή τον ...ίδιο του τον εαυτό!

Όταν λοιπόν αναφέρομαι σε «μαθητευόμενους μάγους» δεν το θέτω -αρθρογραφικής αδείας- ως ένα σχήμα λόγου, αλλά κυριολεκτώ !

Η παγκόσμια οικονομική κρίση ταρακουνά ......Συνέχεια

18 σχόλια:

  1. Τελικά το έλλειμμα είναι 12,7% ή 14,5%; Που είναι τα φιλαράκια σου του 6%; Άστα πολίτης άστα. Είναι για βρεμένη σανίδα. Όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μαθητευόμενος μάγος Οικονομικών προχθές είπε ότι το έλλειμμα τελικά θα κλείσει στο 12,7%.
    Αυτό το είχε πει και αμέσως μόλις ανέλαβε το υπουργείο μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, κατηγορώντας μάλιστα γι` αυτό την ΝΔ.

    Τι σημαίνει αυτό? Ότι επί της 3μηνης θητείας του δεν κατάφερε τίποτα άλλο από αυτούς που κατηγορούσε!
    Δεν κατάφερε στο 1/4 του 2009 να το μειώσει έστω και κατά 0,0000000001% το έλλειμμα!

    Εάν αυτό δεν είναι ομολογία αποτυχίας, τότε πολύ φοβάμαι ότι ΟΛΟΙ ΜΑΣ πρέπει να στραφούμε σε ψυχιατρική βοήθεια. Και το εννοώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευτυχως που υπαρχεται κ συ για να αντικαθιστας το καθημερινο δελτιο τυπου της Ρηγιλλης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απότι φαίνεται γινεται προσπάθεια να βρεθούν χρήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να θίξουν όσο το δυνατόν λιγότερο τά αντισυνταγματικά δικαιώματα των προνομιούχων που τους δόθηκαν πριν από χρόνια
    λόγο κομματικών προεκλογικών συμφερόντων!

    π.χ. το παράλογο ΥΦ ΑΡΠΑΞ των Δ.Υ.
    κάθε χρόνο βγαίνουν σε συνταξη 20.000 δημ.υπαλ.
    με μέσο όρο 40.000 ευρώ ΥΦ ΑΡΠΑΞ
    ΔΗΛ. ΚΑΘΕ ΧΡΌΝΟ 800.000.000 ΧΏΡΙΑ Η ΠΡΟΝΟΜΟΙΑΚΉ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ 50 Η 55 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΌΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

    ΕΝΤΑΞΗ!!
    ΟΤΙ ΠΕΙΤΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε πρασινοφρουροί, σήμερα είναι ημέρα αργίας. Και σήμερα σας βάζουν να δουλεύετε εκεί στην Ιπποκράτους;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ politis καλή χρονιά!
    Είναι το πρώτο μου σχόλιο στο ιστολόγιό σου. Σε παρακολουθώ αρκετό καιρό, συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τον τρόπο που προσεγγίζεις τα θέματα, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να παραμείνεις συγκεντρωμένος στον πυρήνα του προβλήματος του κάθε θέματος που σχολιάζεις, πράγμα που δεν το καταφέρνεις πάντα.

    Για παράδειγμα, στην παρούσα ανάρτηση, τα δημόσια φορολογικά έσοδα στη χώρα μας, πλήν ασφαλιστικών εισφορών, είναι πολύ χαμηλά, από τα χαμηλότερα στις αναπτυγμένες χώρες, είτε λαμβάνεις ως μέτρο σύγκρισης τον μέσο όρο της ΕΕ-27, της ευρωζώνης ή του ΟΟΣΑ (π.χ. στην ΕΕ-27 ήταν κοντά στο 26% του ΑΕΠ για το 2008). Αυτό είναι δεδομένο. Η διαφορά από το 19% στο 21% ως ποσοστό του ΑΕΠ, δίνει έρεισμα για κριτική στον κ. Υπουργό (αν και, για να είναι κανείς αντικειμενικός, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως η "συμφιλίωση" των στατιστικών στοιχείων όταν προέρχονται από διαφορετικές πηγές, όπως στην προκειμένη περίπτωση). Πέραν της κριτικής δεν αλλοιώνει το βασικό χαρακτήρα του προβλήματος: βιώσιμη δημοσιονομική προσαρμογή χωρίς μόνιμη αύξηση των φορολογικών εσόδων ως ποσοστό του ΑΕΠ, δε μπορεί να γίνει. Αυτό το στοιχείο πρέπει να αναδειχθεί για το καλό της χώρας και όχι να χάνεται από την κριτική για δευτερεύον ζήτημα, όπως ο τρόπος παρουσίασης των στατιστικών στοιχείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος 12.18
    Αυξηση φορολογικών εσόδων ως ποσοστό του ΑΕΠ...ΝΑΙ! Νομίζω όμως υπό μία προυπόθεση.'Οτι η αύξηση των φορολογικών εσόδων δεν θα γίνει με τρόπο που ΝΑ οδηγεί μακροπρόθεσμα σε.... μείωση του ΑΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @giorgosss:
    Φυσικά. Και όχι σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων.
    Δηλαδή, πρώτα διεύρυνση της φορολογικής βάσης (άμεσοι και έμμεσοι φόροι) και μείωση της μέσης πραγματικής φορολογικής επιβάρυνσης (για να μειωθούν τα κίνητρα και φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή), έπειτα ουδέτερη φορολογική μεταρρύθμιση με αύξηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία (λόγω διεθνούς φορολογικού ανταγωνισμού πρέπει να κινηθούμε σε σταθερές φορολογικές βάσεις), αύξηση των "πράσινων φόρων" και αντιστάθμιση των έξτρα εσόδων με μείωση των φόρων στο εισόδημα επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
    Ανώνυμος 12:18

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_11_01/01/2010_385328


    ωραιο αρθρο...
    επαναφορα της αποσυρσης τωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλο το κουμπί είναι η περιστολή των δαπανών στο δημόσιο τομέα.
    Ο Γιωργάκης και ο Παπακωνσταντίνου είναι τεχνοκρατικά τόσο μα τόσο ανεπαρκείς που ακόμη δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί ο Αλμούνια, ο Τρισέ και ο Μπαρόζο ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ότι το πρωταρχικό πρόβλημα είναι οι δημόσιες δαπάνες και όχι η φοροδιαφυγή.
    Κάνουν ότι μπορούν να μη θίξουν το αντιπαραγωγικό και σπάταλο δημόσιο ενώ στο μεταξύ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες φυτοζωούν μέχρι να ψοφήσουν.
    Αυτά τα ανθρωπάκια που μας κυβερνάνε σήμερα αναρωτήθηκαν ποτέ ποιός θα πληρώνει τους μισθούς, τα επιδόματα, τις υπερωρίες και τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων εάν καταρρεύσει ο διωτικός τομέας;
    ΕΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ, ΟΣΟΝΟΥΠΩ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Προφανώς γιατί δεν άλλαξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο μονος τρόπος είναι οι έλεγχοι με διασταύρωση περιουσιακών στοιχείων σε συνδιασμό με τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τον έλεγχο του τρόπου εξόφλησης των δανείων που γίνονται για να καλύψουν τα χρήματα που ξοδεύουν !


    ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΘΙΞΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!
    ΑΦΟΥ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ !!!

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ 1000% ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!

    ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Πολίτη,
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
    Με την άδειά σου θα ήθελα να προσκαλέσω στο ιστολόγιό μας όσους ενδιαφέρονται για το γράψιμο και διάβασμα παράξενων ιστοριών, εξωπραγματικών, εφιαλτικών, ονειρικών, αντισυμβατικών, να μας επισκεφτούν, και άν θέλουν να προσθέσουν κάτι δικό θα είναι ευπρόσδεκτοι.
    Το μπλογκ μας λέγεται: ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ και διέθυνση είναι http:\\4diastasi.blogspot.com
    Είμαστε καινούργιοι στη "πιάτσα" και με ευχαρίστηση θα δεχτούμε προτάσεις και ιδέες.
    Συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου και ευχαριστώ θερμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαχα, δείτε ειδήσεις απ' τη ΝΕΤ. Ούτε στην Ιπποκράτους να το έγραφαν, τέτοια γκεμπελική παρουσίαση των γεγονότων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με ρεπορτάζ όπου "πολίτες" συγχαίρουν τον Υπουργό οικονομικών για τα μέτρα, δηλώνουν έτοιμοι να πληρώσουν περισσότερα, ότι δεν τους κάνει καθόλου κόπο να γίνουν ολίγο λογιστές καταγράφοντας τις αποδείξεις κ.λ.π.
    Είδατε και το μερίδιο στην παρουσίαση στη Ν. Δ. και του Σαμαρά. Απέχουμε ακόμα λιγο, αλλά κινούμαστε ολοταχώς πρός την πρό του 2004 εποχή, που η δραστηριότητα Καραμανλή παρουσιάζονταν με μια πετσοκομμένη δήλωση - φράση πρό του Δελτίου καιρού.
    Που είναι η ένδοξη εποχή της Ν.Δ.- φαντάζει κιόλας τόσο μακρινή: που πρίν ειπωθεί κάτι για Καραμανλή, ακολουθούσε πολλαπλάσια η παρουσίαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ορυμαγδός σε πενταπλούν: πρώτα η είδηση, μετά οι δηλώσεις του Γιώργου (προφορικά και γραπτά σε "σεντόνι"),μετά οι διαπιστευμένοι στο ΠΑΣΟΚ δημοσιογράφοι, μετά οι δηλώσεις του εκπροσώπου ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ και τέλος οι δηλώσεις των αρμόδιων για το θέμα Βουλευτών. Α ρε Δεξιά.
    Και να έχεις και τον Πρόεδρο να καταγγέλλει το πρωτοφανές γκαιμπελικό δίκτυο Ρουσόπουλου. Τώρα τίποτα; Απασχολημένος με τα τρισάγια.
    Καταγγελία τότε που θα μπορούσε να θεωρηθεί θεμιτή και μία αμυντική στάση της κρατικής τηλεόρασης (που δεν υπήρξε), απέναντι στο συντονισμένο χολερικό ρόλο του συνόλου των νταβατζοΜ.Μ.Ε. Τώρα μούγκα. Τώρα που δεν χρειάζεται η ΝΕΤ, αφού πλειοδοτούν τα νταβατζοκάναλα. Α ρε "δημοκρατική παράταξη".
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νίκο, πάντως τρα σχόλιά σου είναι απίθανα. Μακάρι να έκανες και ένα δικό σου μπλογκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εκεί έχετε καταντήσει. Να γράφετε σχόλια και να αυτο-επιβραβεύεστε!
    Έ ρε κατάντημα καημένη δεξιά!
    Κωστής

    Υ.Σ Διαχειριστή μπορώ το επόμενο σχολιό μου να το βάλω εδώ για να μη σου τρώω και χώρο και χάνω και χρόνο?
    Το βάζω και ελπίζω να μην το διαγράψεις!

    Νέο σχόλιο, αυτοεπιβράβευση των ανωτέρων
    Κωστή τα σχόλιά σου είναι απίθανα. Μακάρι να έκανες και ένα δικό σου μπλοκ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι απόλυτα φυσιλογικό να παραληρεί (σε σημείο γέλωτα) κάποιος που κάθεται να σχολιάσει στα μπλόγκς στις 5 η ώρα το πρωί, ειδικά όταν μιλάει για "κατάντημα της δεξιάς" οπαδός της παράταξης που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ πολιτικής κωλοτούμπας από καταβαολής του Ελληνικού κράτους (σε 100 ημέρες, καλό έ;).
    Κωστή, έχει μάλιστα ιδιαίτερη πλάκα το ότι σχολιάζεις τους άλλους σχολιαστές και όχι την ανάρτηση.
    Άντε φίλε Κωστή να κοιμηθείς λιγάκι, να καθαρίσει λίγο το μυαλό σου από το ξενύχτι και τα ξανασυζητάμε (ελπίζω το πρόβλημα να είναι το ξενύχτι και όχι κάτι πιό σοβαρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ο Πατερας Παπανδρεου ξεχείλωσε τον δημοσιο τομεα και επνιξε την Ελλαδα στη διαφθορα.

    Ο γιος θα τα καθαρισει ολα αυτα.

    Τα εμαθες τα νεα πατερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή