Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

«Μην αφήσετε το φόβο να σκιάσει τις καρδιές σας»

«Καλή χρονιά, καλή χρονιά, χαρούμενη χρυσή Πρωτοχρονιά», που λέει και το τραγουδάκι, στέλνοντας τον Γερο-Χρόνο από εκεί που ήρθε. «Πάει η δικιά σου η σειρά, ήρθε ο νέος με τα δώρα, με τραγούδια, με χαρά!».
Αυτό σημαίνει αυτόματα, πέρα από το γεγονός ότι όλοι γινόμαστε ένα χρόνο μεγαλύτεροι, ότι έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε νοοτροπίες, συμπεριφορές και αποφάσεις που αποδείχθηκαν βλαπτικές στο παρελθόν, με την ελπίδα να δούμε ένα καλύτερο μέλλον.

«Με αφορμή τη διεθνή κρίση, ήρθαν στην επιφάνεια προβλήματα δεκαετιών, τα οποία είχαν διογκωθεί και συσσωρευτεί. Με συνέπειες που αγγίζουν τις ζωές όλων μας. Θέλουμε το 2010 να αποτελέσει έτος-ορόσημο, έτος μεγάλων, τολμηρών και δίκαιων αποφάσεων, μεγάλων αλλαγών και ανατροπών» τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στο μήνυμά του.

Το ΚΚΕ σε μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά τονίζει ότι το 2010 «μπορεί να γίνει μια καλή χρονιά για τους εργαζόμενους. Αυτό μπορεί να γίνει αν εμπιστευθούν την οργανωμένη τους δύναμη, με τη δράση τους διορθώσουν την ψήφο που έδωσαν στις τελευταίες εκλογές».

Στο σημερινό δύσκολο, διεθνές και εσωτερικό περιβάλλον, αναφέρει ο ΣΥΝ στο μήνυμά του «η ελπίδα βρίσκεται στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για τη βελτίωση των όρων της ζωής τους».

Το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα έρχεται από τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Α. Σαμαρά. «Ξέρω ότι το 2009 υπήρξε δύσκολο για πολλούς. Εύχομαι το 2010 να είναι καλύτερο για όλους. Σε κρίσιμους καιρούς, πολλοί φοβούνται το μέλλον. Μην αφήσετε το φόβο να σκιάσει τις καρδιές σας. Να θυμάστε πάντα ότι το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν φανεί το πρώτο φως! Μέσα στο 2010 θα αρχίσει να φαίνεται φως. Ελπίδα υπάρχει και το ξημέρωμα δεν αργεί. Μετά την κρίση θα ανοίξει μια καινούργια, καλύτερη σελίδα για την Ελλάδα. Ψηλά το κεφάλι, λοιπόν. Αισιοδοξία στις καρδιές».


Καλή Χρονιά λοιπόν ! Το δικό μου μήνυμα και δώρο είναι το ...Sampa Pa Ti (Σάμπα για σας) με τον Carlos Santana.
Ακούστε και ...ταξιδέψτε, έστω και για λίγα λεπτά στο χρόνο και πέραν κάθε προβλήματος!

11 σχόλια:

  1. @ gnik
    Καλή Χρονιά κι ευτυχισμένη καλέ μου φίλε !
    Δημιουργική και γεμάτη αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη Χρονια συμπατριωτες οπου γης!
    Υγεια και Ελπιδα σε ολους τους αγωνες της ζωης,
    του νου,της καρδιας και της ψυχης!

    politis..
    gnik ..
    Ευχωμαι οτι καλυτερο,
    αγαπη,ελπιδα ειρηνη!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

    Αφροδιτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kali xronia ygeia kai xara!!!!!

    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χρονια πολλά

    και του χρόνου ξεγκαπιασμένοι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά , πάντα με υγεία και επιτυχίες.
    Θανάσης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή χρονιά politis.
    Το 2010 εύχομαι ακόμα περισσότερες αναλύσεις επί θεμάτων που πρέπει να προβάλλονται και όχι να θάβονται από τα άλλα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!
    και κάτι που πρέπει να μην ξεχνάμε!!!

    Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος (1939-2008)
    «Κράτα γερά μέσα σου τα ζώπυρα της πίστεως που παρέλαβες από τους γονείς σου. Η Ελλάδα είναι η χώρα των μεγάλων αγώνων για την κατίσχυση των μεγάλων ιδανικών. Μην αφήσεις τη χώρα σου να χάσει το χαρακτήρα της και να μετατραπεί σε μάζα ανθρώπων, χωρίς συνείδηση, χωρίς εθνικότητα και χωρίς ταυτότητα. Μέσα σ' αυτή τη μάζα κινδυνεύεις να γίνεις ένα νούμερο, ένας αριθμός, να χάσεις την ελευθερία της προσωπικότητάς σου. Αδελφοί, μείνατε εδραίοι και αμετακίνητοι σε όσα μάθατε και σε όσα επιστώθητε. Μείνατε σταθεροί στην πίστη και στα ιδανικά του Γένους. Αυτό είναι το χρέος μας.»

    etherovamon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και μία συμβουλή.

    Όποιος πραγματικά αγαπάει την Πατρίδα μας,

    -δεν τούς δίδει δεκάρα στα φανάρια,
    -δεν αγοράζει ΠΟΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ, από αυτούς,
    -δεν τούς ενοικιάζει σπίτια
    -δεν τούς περιθάλπει κατ΄ ουδένα τρόπο και
    -δεν τους προσλαμβάνει για δουλειές του σπιτιού του για τον κήπο κ.λ.π εάν δεν ερευνήσουμε να βρούμε Έλληνα πρώτα.

    Ας τούς πάρουν "εκείνοι" στα σπίτια τους να τούς ταΐζουν και να τούς πληρώνουν και προπαντός να ΜΗΝ τούς φορτώνουν σε εμάς.

    Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή