Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Άξιος της νηός ο κυβερνήτης.


Η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά ως νέου Προέδρου της ΝΔ από τη λαϊκή βάση είναι μία σημαντική κατάκτηση δημοκρατίας ή οποία ενισχύει ουσιαστικά την αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία.

Η βάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα απ` αυτή την διαδικασία δήλωσε ξεκάθαρα ότι ...κατάλαβε πολλά, μίλησε δυνατά και τιμώρησε σκληρά .

Άνοιξε νέους δρόμους στις συμμετοχικές διαδικασίες. Οδήγησε σε αυτό που έλεγε ο Κώστας Καραμανλής, δηλαδή σε μία νέα συλλογική δυναμική και ταυτόχρονα σε μία δυναμική συλλογικότερη.

Η ΝΔ είναι μια μεγάλη παράταξη με βαθιές ρίζες στο χρόνο. Μια παράταξη προορισμένη να βρεθεί και πάλι αργά ή γρήγορα στη διακυβέρνηση του τόπου.
Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Κάλεσε λοιπόν όλους να σφυρηλατήσουν την ενότητα, τονίζοντας ότι «Νικήσαμε όλοι, δεν υπάρχουν ηττημένοι. Από αύριο θα είμαστε όλοι μαζί. Αρχίζει μία νέα εποχή. Όσα ειπώθηκαν μέχρι τώρα σβήνονται με σφουγγάρι».

Συγχρόνως όμως ως πολύ έμπειρος πολιτικός τόνισε ότι «από εδώ και εμπρός θα περιφρουρήσω την ενότητα της βάσης. Και η βάση,-ας το γνωρίζουν όλοι - δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε υπονόμευση της ενότητας».

Κάτι για το οποίο είχε κάνει αναφορά ( σε ιδιαίτερα έντονο ύφος) και ο κ. Καραμανλής στο πρόσφατο Έκτακτο Συνέδριο, προειδοποιώντας ότι «όποιος σκεφτεί να δημιουργήσει ρήγμα στην ενότητα θα έχει να κάνει μαζί μου».

Στο Κώστα Καραμανλή αναφέρθηκε και ο κ. Σαμαράς λέγοντας ότι θα μιλήσω ασφαλώς και με τον πρόεδρό μας τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο θα είμαστε μαζί σε ...όλα τα μεγάλα που έρχονται».

Ο κ. Σαμαράς μέσα από τα παιχνιδίσματα της μοίρας δείχνει σαν «έτοιμος από καιρό» για αυτά που έρχονται, για αυτά που χρειάζεται να γίνουν, χωρίς να υποτάσσεται στον λαϊκισμό. Χωρίς να καταφεύγει σε λόγια καταδικασμένα να διαψευστούν ανοικτιρμόνως από την πραγματικότητα, χωρίς να κάνει την εξουσία -την κατάκτηση ή τη διατήρησή της- αυτοσκοπό.

Γνωρίζει ότι τα πολιτικά κόμματα είναι ζωντανοί οργανισμοί που πρέπει και οφείλουν να προσαρμόζονται στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα του τόπου και της κοινωνίας.
Αλλά γνωρίζει επίσης ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει και οφείλουν να αναζητούν, να αντλούν και να αξιοποιούν φρέσκες ιδέες από την ίδια την κοινωνία.

Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει και οφείλουν να διαμορφώνουν πολιτικές που να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους , με όποια μορφή και εάν εμφανίζονται αυτοί.
Αλλά γνωρίζει επίσης ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει και οφείλουν να ανιχνεύουν και να αποτρέπουν τους κινδύνους.

Το κυριότερο δε , γνωρίζει ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει και οφείλουν να έχουν ιδεολογικό επίπεδο επάνω στο οποίο εδράζονται και βάσει αυτού οφείλουν να παίρνουν θέση για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Εύχομαι και πιστεύω ότι η ΝΔ ενωμένη και δυνατή υπό τη νέα ηγεσία της, θα πρωταγωνιστήσει και πάλι, όπως της ταιριάζει και επιτάσσει η Δημοκρατία, στα δημόσια πράγματα της χώρας μας.

Μοναχά μην ξεχάσει ποτέ ο νέος πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης τα λόγια του τραγικού Αγάθωνος, τα οποία μέχρι σήμερα ασπάζεται: «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει».

52 σχόλια:

  1. Πολύ άξιος.
    Οταν είναι προδότης από μικρός,
    φαντάσου τι θα γίνει μεγάλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υποθετω το ιδιο αρθρο θα κανες copy και για τη Ντορα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειμαι από εκείνους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτώβρη γιατί είχα αηδιάσει από την αμετροέπεια , τη διαφθορά και την αθλιότητα της Ν Δ Πήγα όμως και χθες και ψήφισα Αντώνη Σαμαρά. Ανηκω στο μεσαίο χώρο αλλά θέλω η πολιτική ζωή να αποκτήσει επί τέλους ποιότητα Τώρα το ΠΑΣΟΚ θα είναι πια σε πολύ δύσκολη θεση Γιατί ο άνθρωπος αυτός δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε κανένα σκάνδαλο και άρα θα μπορεί να στηλιτεύει τις πολιτικές συμπεριφορές του ΠΑΣΟΚ χωρίς πραγματικά να χρωστάει τίποτα σε κανένα και όχι κατ επίφασιν .
    όσο για την κυβέρνηση , πάει από το κακό στο χειρότερο Αδεξιότητα , τσακωμοί , αναξιοκρατία κλπ
    Κρίμα κρίμα πραγματικά που διέψευσαν τόσο γρήγορα τα όνειρα και τις προσδοκιες του λαού κρίμα. Βάλανε το Τζουμάκα διοικητή του ΟΑΕΔ άκουσα. Μα δεν ντρέπονται ; ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΣ ; ΕΛΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ; ΑΥΤΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ
    ελπίδα ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με την εκλογή Σαμαρά αρχίζει μια νεα εποχή για την Νέα Δημοκρατία και την κεντροδεξιά.
    Επιτέλους θα υπάρχει φωνή και από τα δεξιά, εκτός του κέντρου.
    Αυτός που πρέπει να λυπήθηκε περισσότερο απ΄` όλους πρέπει να είναι ο κ. Καρατζαφέρης .
    Οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ πολίτη.
    Ελπίζω τώρα όλοι να ασχοληθούν και με τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε.

    Ένα μήνα τώρα είχαν σηκωθεί οι τόνοι. Όχι τόσο από τους υποψηφίους, όσο από κάποιους από τους υποστηρικτές, οι οποίοι εμφανίζονταν μερικές φορές, να είναι πιο φανατικοί από τους ίδιους τους υποψηφίους.
    Χωρίς να καταλάβαιναν ότι με αυτή την συμπεριφορά έκαναν δύσκολη την ανασύνταξη την επόμενη μέρα.
    Εύχομαι καλή σου ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι 700.000 που προσήλθαν και γράφτηκαν μέλη της ΝΔ και ψήφισαν είναι η μεγαλύτερη νίκη για την κεντροδεξιά στην χώρα μας, αλλά και το πολιτικό σύστημα γενικότερα.
    Αυτή η προσέλευση ( μετά και από εκείνη του ΠΑΣΟΚ)έδειξε ξεκάθαρα ότι στην χώρα μας υπάρχει αυξημένη αντίληψη περί συμμετοχικής δημοκρατίας.
    Ας το ακολουθήσουν και τα άλλα μικρότερα κόμματα για να κερδίσει η δημοκρατία και ο πολίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ώρα πλέον είναι να κοιτάξουν όλοι τα προβλήματα που υπάρχουν και αυτά που κρίνονται αυτή την κρίσιμη εποχή.
    Κρίνονται μεγάλα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.

    Αναμένονται σοβαρές προκλήσεις στις εθνικές μας υποθέσεις: Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο Κυπριακό, στην εκκρεμότητα στην ονομασία των Σκοπίων.

    Αναμένεται συνέχιση των δυσμενών επιπτώσεων εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά και εξαιτίας των χρόνων παθογενειών της οικονομίας, του κράτους, του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

    Αναμένεται κάτω από την πίεση των δεδομένων αυτών ένταση των κοινωνικών προβλημάτων και κυρίως έξαρση της ανεργίας.

    Η εκλογή λοιπόν προέδρου στην Νεα Δημοκρατία αφού τελείωσε , θα πρέπει να γίνει αφετηρία μιας σκληρής μεν αντιπολίτευσης , αλλά και μιας ευρύτερης συναίνεσης όπου απαιτείται.

    Χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα (Ανδρέας, Ανδριάνα κλπ) μαζί με εμένα.

    Ανδρέας Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτή ήταν μια νίκη της βάσης της ΝΔ απέναντι στους μηχανισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολοι μαζί τώρα, πάμε να ρίξουμε τους νταβατζήδες και τους διαπλεκόμενους μεγαλοεργολάβους, μεγαλοεκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους των ΜΜΕ, που έφεραν με το έτσι θέλω το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερα σας!
    Απο την ωρα που ακουσα την πρωτη του ομηλια σαν υποψηφιο για την αρχηγια της Ν.Δ ,τον πιστεψα,με συγκινησε..ο λογος του βαθυς,αξιοπρεπης,ενωτικος...και γι'αυτο τον ψηφισα οπως και τοσοι αλλοι Ν.Δημοκρατες πικραμενοι απο την προσφατη ηττα !

    Το σχολιο σας σημερα politis.gr,καλο αλλα αν μου επιτρεπετε "εκ του ασφαλους"...σωστα οσα επισημενετε....ΟΜΩΣ: θα ηθελα ΠΡΙΝ απο το αποτελεσμα τη γνωμη σας...εδω και εναμισυ μηνα ,κι ενω παιζοταν μια φαρσοκομωδια απο τα ΜΜΕ..δεν ειχα/με τη δικη σας αποψη-ενημερωση για τα οσα διαδραματιστηκαν για να φτασουμε στο ΕΥΤΥΧΩΣ ,τοσο για μενα αισιο αποτελεσμα,οσο και για τις 500.000 ψηφοφορων της Ν.Δ!

    Συγχαιρω την κ.Μητσοτακη-Μπακογιαννη-Κουβελου,που αξιοπρεπως δεχθηκε την ηττα της..
    αρκει να μην βαζει "τρικλοποδιες" στον Σαμαρα ,οπως εκανε συστηματικα στον Κ.Κ.!

    Αφροδιτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οφείλονται χάρητες στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, με μία καλοσχεδιαμένη ήττα, έδωσε στην βάση την ευκαιρεία να ψηφίση αυτή γιά τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος, ακυρώνοντας τους μηχανισμούς.
    Θεωρώ την πράξη αυτή του Κώστα Καραμανλή, υψίστης εθνικής σημασίας και, ως Έλλην πολίτης, του αποδίδω τα εύσημα του καλού πατριώτη.
    Δεν άκουσα ΚΑΝΕΝΑΝ ΝεοΔημοκράτη να το επισημαίνει αυτό, έστω και ακροθιγώς.
    Ήδη, είναι εμφαντικό το γεγονός ότι, οι μηχανισμοί κυριολεκτικώς σαρώθηκαν, διά της ανυπακοής των μελών του κόμματος, πρός τα κελεύσματα των εκλεγμένων βουλευτών σε πολλές περιφέρειες.
    Είναι πραγματικά εκπληκτική η αναντιστοιχία μεταξύ της προτίμησης του συνόλου σχεδόν των των βουλευτών πρός την κα Μπακογιάννη και της τελικής ετυμηγορίας των μελών της ΝΔ πρός τον κο Σαμαρά. Πλήρης ανυπακοή.
    Πράγμα που με την σειρά του σημαίνει ότι, αυτοί οι βουλευτές επιβλήθηκαν από τους μηχανισμούς του κόμματος και τώρα, φάνηκε η πραγματική πολιτική τους εμβέλεια.
    Είμαι βέβαιος ότι, πολύ σύντομα, αυτή η εργαλειακή διαδικασία εκλογής του προέδρου από την βάση, θα γίνη θεσμοθετημένη πολιτική πρακτική και, οι υποψήφιοι βουλευτές, Δήμαρχοι και Νομάρχες, θα προεπιλέγονται από την βάση μέσω προκριματικών εκλογών, αχρηστεύοντας σε μεγάλο βαθμό τους κομματικούς μηχανισμούς.
    Θα επιτραπή έτσι, σε άξια μέλη της κοινωνίας που μέχρι τώρα αφανίζονταν από τους μηχανισμούς και την οικογενειοκρατία, να μετάσχουν στην πολιτική γιά το καλό της ίδιας της πολιτικής και εν τέλει γιά το καλό της πατρίδας μας.
    Οφείλω ένα σχόλιο γιά την ελίτ της παράταξης (Κολωνάκι, Ψυχικό, Κηφισιά κ.λ.π) : Θα πρέπει να ήταν πολύ επώδυνο γιά αυτήν, να πάη στις κάλπες να εκλέξη αρχηγό, ενώ μέχρι τώρα τον όριζε εν κρυπτώ, ανάμεσα σε Beluga και "Κλικό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πώς γίνεται μέσα σε 25 μέρες να μεταβάλλεται ο περίπατος σε ντέρμπι και να καταλήγει σε ήττα; Αυτό είναι το επόμενο μάθημα πολιτικής επικοινωνίας που θα διδάσκεται στο εξής στις Σχολές Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή μου Αφροδίτη
    Κοίτα μακριά! Χθες μόλις έγραφα ότι «Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον, είναι να κατανοήσεις τι γίνεται ... στο παρόν».
    Ο κίνδυνος για την "ιταλοποίηση" του πολιτικού μας συστήματος είναι πάντα ορατός. Ίσως τώρα πιο ...έντονος.
    Ο ΜΟΝΟΣ δρόμος λοιπόν εναντίωσης σε όσους επιβουλεύονται το πολιτικό μας σύστημα είναι η ενότητα και οι χαμηλοί τόνοι.
    Αυτό είναι και το μήνυμα που έχει στείλει ΣΕ ΟΛΟΥΣ με την στάση του ο Κώστας Καραμανλής.
    Η "οπαδοποίηση" πολιτικών κομμάτων , πολιτικών και πολιτών , οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δρόμους άνευ επιστροφής.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απο τα προσωποπαγή, αρχηγικά και με περιορισμένο αριθμό μελών κόμματα περνούμε στα ανοιχτά, όπου οι πολίτες θα έχουν ουσιαστικότερο λόγο.
    Σήμερα στην εκλογή προέδρου, αύριο στη διαμόρφωση του κυβερνητικού τους προγράμματος, αργότερα στην ιδεολογική τους κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η εσωκομματική αναμέτρηση στη ΝΔ μπορεί να εξετράπη ενίοτε επικίνδυνα, να είχε προσλάβει ακόμη και χυδαίες διαστάσεις, αλλά υπήρξε εξόχως χρήσιμη και ουσιαστική διαδικασία.

    Η εκλογή προέδρου της ΝΔ έστειλε ένα και μοναδικό ισχυρό μήνυμα. Το πόσο σχετική είναι, τουλάχιστον σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, η επιρροή των μηχανισμών μπροστά στην θέληση της βάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτά που κράτησα εγώ τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Σαμαρά είναι δύο πράγματα.
    Α)Το -"Αναλαμβάνω την τιμή και την ευθύνη να οδηγήσω την παράταξη σε νέους αγώνες για την πρόοδο της χώρας και το δικαίωμα της ελπίδας στα νέα παιδιά"
    Β)To -"Τώρα αρχίζει νέα εποχή για τη δημοκρατία και τη Ν.Δ., σήμερα όλοι νικήσαμε. Δεν υπάρχουν ηττημένοι. Κατά μείζονα λόγο δεν ήμασταν αντίπαλοι. Μας ενώνουν οι μεγάλες προκλήσεις του αύριο. Από εδώ και μπρος όμως θα περιφρουρήσω τη βάση. Και η βάση δεν θα δεχθεί καμία υπονόμευση της ενότητας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό που με χαροποίησε περισσότερο απ' όλα στον χθεσινό θρίαμβο του ΛΑΟΥ της Νέας Δημοκρατίας είναι πως ΚΑΤΑΜΑΥΡΙΣΕ όλους εκείνους που ως υπουργοί και υφυπουργοί, με τις πράξεις και τη συμπεριφορά τους, ροκάνισαν και την καρέκλα του Καραμανλή και την αξιοπρέπεια της ΝΔ...Διότι όλοι αυτοί στάθηκαν στο πλευρό της Μπακογιάννη και με ύφος, αλαζονία και προκλητικότητα (π.χ. Μάκης Γιακουμάτος) μιλούσαν για την επόμενη μέρα στη ΝΔ, χωρίς να έχουν αντιληφθεί ΚΑΝ το μήνυμα των βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου... Ομολογώ ότι το ευχαριστήθηκα πολύ κι εύχομαι ο κ.Σαμαράς να κάνει ορθές και συνετές επιλογές συνεργατών και ειδημόνων, να δώσει έμφαση στην οργάνωση και την τάξη στο εσωτερικό του κόμματος, να προσέξει και το ποιόν του χαρακτήρα όσων θα στελεχώσουν το νέο μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας ώστε να ξανακερδίσει το κόμμα την ακεραιότητα και την αυτοπεποίθηση που είχε χάσει...
    Αναμένουμε και σκληρή αντιπολίτευση και αυστηρό έλεγχο στο ΠΑΣΟΚ που τόσο καιρό αλωνίζει ανεμπόδιστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολίτη, για δες και αυτό : "Ο κ. Καστανίδης τόνισε, επίσης, ότι στις προσεχείς εβδομάδες θα ζητήσει απ’ όλες τις Ενώσεις να του προτείνουν τους εκπροσώπους τους, στα πλαίσια μιας ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, αντικείμενο της οποίας θα είναι η κατοχύρωση αντικειμενικών κριτηρίων, όταν πρόκειται να κριθεί η υπηρεσιακή μεταβολή δικαστικού λειτουργού""".!!!Απίθανο!!! Είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι δικαστές επιλέγονται στις υπηρεσιακές προαγωγές τους μόνο κατά την αρχαιότητά τους (εκτός και αν βαρύνονται με βαριά πειθαρχικά παραπτώματα), εκτός απ' την ηγεσία, που κατά το Σύνταγμα επιλέγεται απ' το Υποιυργικό Συμβούλιο και για να αλλάξει αυτό θέλει συνταγματική αναθεώρηση (αυτήν που δεν συναίνεσε το ΠΑΣΟΚ το 2007!!!!!!!!!!!!!!), συνεπώς ο Υπουργός δεν εννοεί την αλλαγή στην επιλογή της ηγεσίας. Συνεπώς τα νέα "αντικειμενικά" κριτήρια που θέλει να εισάγει ο Υπουργός Δικαιουσύνης, δεν μπορεί παρά να αφορούν την κατάργηση της αρχαιότητας και την εισαγωγή των γνωστών αφανών κριτηρίων του ΠΑΣΟΚ πλεον στις προαγωγές όλων των δικαστών(ουσιαστικά την επίδειξη κομματικής ταυτότητας πασόκου, αλλιώς μένεις μια ζωή στάσιμος!!!!). Το γνωστό ΠΑΣΟΚ δεν προλαβαίνει να δείχνει το πρόσωπό του...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 9.33
    Μας επεισες!!!!!!!!!
    Στο χωριό όσους συμπεριφερονται σαν και σένα και σε τόσο σ΄υντομο διάστημα,
    τα λένε πολιτκά παρτάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η ξεκούραση του πολεμιστή.

    http://cobra-argos.blogspot.com/2009/11/blog-post_7022.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αχ ρε παιδιά ! Μακάρι να κάνει κάτι ο Σαμαράς γιατί αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν αντέχεται! Μήπως σοβαρευτούν λιγάκι. Παιδική χαρά είναι Στον αυτόματο πιλότο η χώρα. Τους ψηφίσαμε από ανάγκη γιατί δεν αντέχαμε τη σαπίλα του καθεστώτος της ΝΔ , δεν περιμέναμε θαύματα, αλλά και τόσο μεγάλο χάλι; Πόσο κρίμα είναι για τον τόπο
    Ελπίδα Δημητριάδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς τον 1.41 Δεν είμαι πολιτικό παρτάλι φίλε Από ανάγκη ψήφισα γιατί είχα σιχαθεί τη διαφθορά. Όμως δεν περίμενα τέτιο χάλι Και εγώ τουλάχιστον για όσα λέω παίρνω την ευθύνη έχω το όνομα μου να φαίνεται δεν είμαι ανώνυμη
    Ελπίδα Δημητριάδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα ΝΕΑ φυσικά στο γνωστό τους δρόμο, αφού μιλάνε για "Δεξιά στροφή". Έχουν ακούσει έστω και μια φορά τον Σαμαρά να μιλά; Όταν στην ΠΟΛ.ΑΝ. είχε στελέχη της Αριστεράς όπως ο αείμνηστος Ανδρέας Λεντάκης, ήταν στροφή...στα δεξιά; Έλεος πια με τον ΔΟΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. προς τον 1.41
    και κάτι ακόμα φίλε που με είπες πολιτικό παρτάλι. Δικαιούμαι να είμαι απογοητευμένη , όταν η οικονομία μας είναι σε τέτοιο χάλι και βλέπω τον Πρωθυπουργό μας να έχει πάει εκδρομή στην Καραιβική με τα δικ΄΄α μου λεφτά και αν χορεύει με τις ντόπιες όταν καίγεται το σπίτι μας. Αυτό το δείγμα γραφής τα λέει όλα. ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ Δυστυχώς
    Ελπίδα Δημητριάδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Ελπίδα Δημητριάδη

    Καλά μην ορκίζεσαι σε πιστεύουμε.

    Δήμητρα Ελπιδοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ραπισμα της βασης στους αρχιτεκτονες της ηττας των εθνικων εκλογων....η 10αρα επιστραφηκε στους δημιουργους της...ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ???
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ??
    Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗς ΝΔ ειναι ο ιδιος ο Λαος της,που και κριση εχει και μνημη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ!!ΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΞΟΥΜΑΙ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΞΑΜΑΙ ΕΧΘΕΣ!ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΡΘΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ!ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΑΙ ΝΑ ΨΥΘΗΣΟΥΜΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΕ ΑΠΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΞΟΘΜΑΙ ΤΙΝ ΑΞΙΖΟΘΜΑΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΙΩΧΝΕΙ 70.000ΣΥΝΒΑΣΗΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!Κ΄ ΣΑΜΑΡΑ ΜΙΝ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Κ ΓΙΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Να γιατί το κόμμα συμπεριφερόταν απαξιωτικά στους νεοδημοκράτες. Γιατί, όπως απεδείχθη οι περισσότεροι έπασχαν από το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Υπέκηψαν στη γοητεία του βιαστή τους. Εχθές απώλεσαν και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας που τους απέμεινε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητε politis.gr...
    Σας ευχαριστω για την απαντηση κι'εχω να πω το εξης:μετα την αποχωρηση και τη σιωπη του Κ.Κ ,και βλεπωντας ολα οσα επακολουθησαν, απο τη μια με πληγωσαν ατομα που ζητουσαν την ψηφο μου/μας,με απαραδεκτο για τη νοημοσυνη μου τροπο και δραση,απο την αλλη εδιωχνα τις σκεψεις οτι μπορει να γινει αυτο που επισημαινετε κι εσεις "ιταλοποίηση" του πολιτικού μας συστήματος" και οχι μονο...ηθελα την οποια αποψη σας ,γιατι σας διαβαζω καθημερινα με κινδυνο πολλες φορες να παρω αποβολη απο καθηγητη μου,κι οχι να ανατρεχω σε δυσμοιρους bloggers ΥΠΟΤΕΙΤΕΤΕ αμεροληπτους, περνωντας τη δικη τους "γραμμη" σε οσους βεβαια μπορεσαν να παραπλανησουν!
    Γι'αυτο,ηθελα την αποψη σας... η μονη ελπιδα για μενα ηταν ο Σαμαρας!
    Ομως ας μην απασχολω αλλο με τις αποψεις μου..ευχαριστω που μου παρεχετε αυτη την δυνατοτητα !

    Αφου στειλω τους χαιρετισμους μου στον καλο φιλο gnikos ,που δεν βλεπω να γραφει πια κι ελπιζω να ειναι καλα..
    σας ευχωμαι καλο απογευμα!

    Αφροδιτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Με πόση διαφορά από την Ντόρα,νίκησε ο Σαμαράς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μεγάλη μέρα, μέρα ελπίδας.
    Χαιρετώ τους συναγωνιστές 11.02 και 1.08.

    Είχα σχολιάσει πριν τρείς μέρες:
    Την ώρα που τόσο σύντομα και εκκωφαντικά αποκαλύπτεται η προεκλογική απάτη, πως να σχολιάσει κανείς το αυτομαστίγωμα της νέας Δημοκρατίας που ενώ την δικαιώνει τόσο πανηγυρικά η πραγματικότητα αναφέρεται στην έλλειψη αξιοπιστίας της!!! που απομάκρυνε τον κόσμο, μισοπαραδέχεται ότι αυτή ευθύνεται για τα χάλια της οικονομίας και φυσικά τσιμουδιά για τον άθλιο ρόλο των νταβατζήδικων Μ.Μ.Ε.
    Αναφέρομαι σε αυτά που εκφράζει, κυρίως, η υποψήφια αρχηγός.
    Νίκος

    Εκεί που χάνεις την πίστη σου, αποδέχεσαι με πίκρα ότι το φώς νικήθηκε από το σκοτάδι, έρχεται αυτή η πολυεπίπεδη νίκη να ξαναδώσει ελπίδα.
    Εκεί που ο συρφετός των επαγγελματιών μέσα από τα πιό άθλια παζάρια μοίραζε οφίτσια και σίγουροι για την νίκη τους μας υποχρέωνε να παρακολουθούμε την παρακμιακή τους παρέλαση "στα μέσα που τους πολεμούν" (σκέφτηκαν ότι λέγοντας αυτά νίκησε ο Γιωργάκης- δεν κατάλαβαν ότι διαφορετικός ο κόσμος της από δω πλευράς), ξέφυγε η κατάσταση από τον στενό κύκλο των παρηκμασμένων και πήγε στον θυμωμένο λαό μας - άξιος ο μισθός Μειμαράκη να κρατήσει τα πράγματα στο ελεγχόμενο μαντρί αναλαμβάνοντας ρόλους που κανείς δεν του είχε αναθέσει.
    Τι θέαμα να επαγγέλλονται το καινούργιο, το σύγχρονο, χρησιμοποιώντας τις πιο παλαιοκομματικές μεθόδους.

    Προσκυνώ την χάρη σου Λαέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μέσα σε όλα αυτά τα επινίκια κανείς αναγνώστης δεν θεώρησε υποχρέωσή του να απονείμει τα εύσημα στον πρωτεργάτη και λοιδωρούμενο (τότε...) Γ.Α.Παπανδρέου. Αυτόν που εν πολλοίς οφείλετε τη δυνατότητα να εκλέγει η βάση της Ν.Δ. αρχηγό και έτσι να μπορεί να σπάει "κατεστημένα","γραμμές" και προαποφασισμένους από συμφέροντα αρχηγούς.
    Τα τω Καίσαρος, τω Καίσαρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγαπητοί συμπολίτες ο αρχηγός εξελέγη !ΑΞΙΟΣ!! Από εκεί και πέρα ,? "..Η ισχύς εν τη ενώσει.."!
    Τα διχαστικά σχόλια , νομίζω είναι περιττά.
    Ας δούμε τι μας ενώνει
    Με εκτίμηση
    Μιχάλης Βήτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @2:50
    Έχεις δίκιο. Το είχα και εγώ αναφέρη τότε, ότι η κίνηση του Γιώργου, θα έχει ως νομοτελειακό αποτέλεσμα, ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ, να εκλεγή απο την βάση.
    Όντως του το χρωστάμε του Γιώργου αυτό.

    @2:49
    Αναφέρεσαι στον 11:02 ως συναγωνιστή.
    Εξηγούμαι : Δεν ψηφίζω ΝΔ. Ψηφίζω ΚΚΕ. Κι' όμως, πήγα και ψήφισα Σαμαρά. Επειδή, έλκομαι και θέλγομαι από την άμεση δημοκρατία και, κάθε τί που την πραγματώνει έστω και κατά λίγο, με παρασύρει και με συγκινεί. Αυτός είναι και ο λόγος, που θεωρώ τον Κώστα Καραμανλή ακραιφνή πατριώτη.
    Επειδή, με δυσβάστακτο προσωπικό πολιτικό κόστος, μη μπορώντας να πολεμήση αλλοιώς τους μηχανισμούς και την οικογενειοκρατία, σχεδίασε ηθελημένα την ήττα του, με τέτοιο τρόπο, ώστε, κατάφερε ένα συντριπτικό πλήγμα εναντίον τους.
    Κοντολογής, ό,τιδήποτε προωθεί την άμεση έκφραση της βούλησης των πολιτών, με βρίσκει πάντοτε σύμφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προς 2.50 μμ
    Φίλε κάπου κάνεις κάποιο λάθος. Στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ τους επεβλήθη από ΕΠΑΝΩ προς τα ΚΑΤΩ.
    Στην περίπτωση της ΝΔ (και αυτό είναι που αποκτά ιδιαίτερη αξία) είναι ότι είχαμε την αντίστροφη πορεία.
    Η εκλογή απαιτήθηκε από ΚΑΤΩ (βάση)προς τα ΕΠΑΝΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Η Βάση και η Βάση και η Βάση.
    Κανένα επίσημο τελικό αποτέλεσμα θα μας πείτε ή σταμάτησε η καταμέτρηση με δήλωση αποδοχής ήττας του εως τότε δεύτερου??? Αυτό είναι σεβασμός στη βάση: Ψηφίσαντες Χ (πολύ σημαντικό) Λευκα (εξίσου σημαντικό) Αντώνης , Ντόρα, ψωμιαδης. Και ανά δήμο.
    Και να έχετε να χαίρεστε τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ και τους ριψάσπιδες ΝΔίτες που δεν πήγαν στις 4/10 αλλά πήγαν στις 30/11.
    Άντε Γεια Ο Ολύμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και οι άλλοι να πάνε να....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Την ώρα αυτή (04:00 μμ) έχουμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

    ΤΜΗΜΑΤΑ 1192 72,68%

    ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ 549646

    ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 215724 39,76%

    ΑΝ. ΣΑΜΑΡΑΣ 272250 50,18%

    Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ 54587 10,06% »

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πριν λίγο
    Στα 1415 από 1648 εκλογικά τμήματα,επί 662.354 ψηφισάντων

    ΣΑΜΑΡΑΣ 328.721 – 50,28%

    ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 257.901 – 39,45%

    ΨΩΜΙΑΔΗΣ 67.162 – 10,27%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αγαπητέ Πολίτη,
    είναι ο μοναδικός από τα στελέχη αυτής της παράταξης που μπορεί να αντιληφθεί τα λόγια του Αγάθωνος.
    Αγαπητέ Πολίτη,
    Θέλω να σε συγχαρώ για την μέχρι σήμερα πορεία της διαδικτυακής σου παρέμβασης. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι τυχερός που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στον δημόσιο λόγο και στην μη στρατολογημένη υπηρεσία του συμφέροντος της παράταξης. Δεν επέτρεψες όπως και ο Αντώνης Σαμαράς να ανοιχθεί ούτε μια χαραμάδα στην ενότητα. Και με τις αντιπολιτευτικές σου παρεμβάσεις έβαζες τον πήχυ εκεί που αφουγκραζόσουν πως ο κόσμος, που κομμάτι του είσαι, τον θέλει. Κι αυτός που μπορούσε να φθάσει τον συγκεκριμένο πήχυ έλαβε και το χρίσμα από τους Έλληνες, από τις παραγνωσμένες ρίζες της νέας δημοκρατίας στον τόπο μας.
    Η κύρια μάχη εμπροσθοφυλακής δόθηκε μέσα από άλλες ιστοσελίδες στις οποίες συμμετείχαμε και μιλήσαμε, όπως στο Αντινέα, όμως εσύ κάλυψες σχεδόν μόνος την κρισιμότερη μάχη, της οπισθοφυλακής, αυτής που έκρινε και το αποτέλεσμα. Διότι καταδεικνύοντας το χθές που αντιπροσωπεύουν οι κύριοι που κυβερνάνε σήμερα, άνοιγε παράθυρο στον ορίζοντά μας για να ιδούμε το αύριο που θέλουμε.
    Νά ΄σαι καλά
    Μετά τιμής
    Βασιλική Κ. Σιάπκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. 700.000 μέλη είναι ΦΟΒΕΡΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ, παιδιά.
    Θεωρώ ότι πρόκειται για την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας από τις στάχτες του 33%.
    Εφεξής, ούτε τσαλιμάκια από τατούληδες, γιαννόπουλους και μανώληδες, ούτε αμφισβητήσεις στην οργάνωση του κόμματος, ούτε άρτσι μπούρτζι και Λουλάς και ο καθένας με το κοντό του και το μακρύ του.
    Με 700.000 μέλη η μαγιά έχει ήδη ετοιμαστεί και είναι μεγάλη παρακαταθήκη για την ενότητα και τη δύναμή μας στις επόμενες εκλογές.
    Αντίστοιχα πολλές, βεβαια, είναι και οι ευθύνες του νέου Προέδρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 3,20
    Τα βήματα της ΝΔ στην εσωκομματική δημοκρατία ΕΠΟΝΤΑΙ εκείνων του ΠΑΣΟΚ. Ενα κόμμα που λειτουργούσε με προεστούς και κοτζαμπάσηδες , οταν το ΠΑΣΟΚ είχε προχωρημένες κομματικές δομές, δεν είναι σωστό να λέγεται ότι ΕΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΑΝΩ.
    Εάν δεν έκανε την πρόταση ο ΑΒΑΜΟΠΟΥΛΟΣ για εκλογή από την βάση, ΤΩΡΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΝΤΟΡΑ.
    Κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ..
    -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΜΙΑ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,
    ΕΚΑΝΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑ,ΚΑΙ ΚΕΒΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ,
    ΨΗΦΙΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ,
    ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ 3% ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΑΝ,
    ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ,
    ΜΕΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΗΓΟ;
    ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. profanws...allos ehei to onoma ki allos ehei ti hari...
    o samaras eihe tin tabela tou prodoti,alla allos prodide epi seira etwb ti hwra sto ypex kai stin organwtiki ierarxia tou kommatos..
    axios o neos proedros...hwnepste oti oi limokontoroi pou sinithizan na kathontai se kareklakia,poy akoubousan stis plates mas, prepei na pane spitia tous kai na doun pws ginetai dioikisi!!!!!
    oloi eimaste meloi - stelehoi tis parataxis..krateiste ti laspi gia ekei pou prepei,to pasok...ohi allo karvouno metaxy mas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Το είδα από το πρωί στα ΝΕΑ αλλά απλά χαμογέλασα και δεν το θεώρησα άξιο σχολιασμού στην παρέμβασή μου στις 2.49.
    "Πλήρωσε την ταύτισή της με τον Καραμανλή".
    Αλλά παρακολούθησα να αναπαράγεται γραμμιτζίδικα από Πρετεντέρη και τον δύσμοιρο Τσίμα στις "οκτώ".
    Η ψήφος ανέλυε ο άθλιος πρώην διευθυντής της "Πρώτης" (μετέπειτα Flahs κ.λ.π.),είχε πολλαπλό μήνυμα: Κυρίως, όμως, την καταδίκη του Καραμανλή, που αφού δεν τον είχαν μπροστά τους ξέσπασαν στην ταυτισμένη μαζί του Ντόρα.
    Είδες τι μπορεί να πάθεις όταν στηρίζεις υπερβολικά κάποιον και ταυτίζεσαι, με υπερβολική αγνότητα, μαζί του.
    Τι μπορεί να ειπωθεί,έ;
    Αναρωτιόμουν και γώ για το μήνυμα και μου έδωσαν την απάντηση.
    Τα ακούς 11.02. Και φυσικά το συναγωνιστή που σου απηύθυνα υπερβαίνει τα στενά πλαίσια Ν.Δ., Κ.Κ.Ε. κ.λπ. Μίλησα για την πλευρά "φώς" που αντιστέκεται στο "σκοτάδι".
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ο λαός της Νέας Δημοκρατίας (όσος της απέμεινε δηλαδή) ακύρωσε με την ψήφο του τις μεγάλες στρατηγικές επιλογές του Κωνσταντίνου Καραμανλή και έφερε τη συντηρητική παράταξη στη δεκαετία του '50. Πατριδόπληκτη, ξενοφοβική και συναισθηματική. Προφανώς αυτό έχει ανάγκη σήμερα ο λαός της Νέας Δημοκρατίας. Σε έναν κόσμο παγκοσμιοποιημένο που κινείται με μεγάλες ταχύτητες τα πιο καθυστερημένα και ζαλισμένα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας αναζητούν απεγνωσμένα στηρίγματα. Λίγο Μακεδονία, λίγο ηθικολογία, λίγο χάδι στην πλάτη, απλά πράγματα. Τα βρήκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σοβαρότητα, απλότητα, αρχοντιά και προπάντων ανθρωπιά και ΤΌΛΜΗ είναι κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητα ενός ανθρώπου πραγματικά μορφωμένου, ευφυή και βαθιά μελετημένου σε όλα τα επίπεδα. Αυτός ο άνθρωπος εξελέγει Πρόεδρος της Ν.Δ. και η εκλογή του είναι ιστορικής σημασίας όχι μόνο για την Ν.Δ. αλλά γενικότερα για την πολιτική ζωή του τόπου. (θα δείτε λίαν συντόμως τί εστί Αντώνης Σαμαράς)

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ευχαριστώ Αφροδίτη
    Εδώ είμαι πάντα....και τα βλέπω όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. προς τον 1.54
    εγώ έτσι λέγομαι και δεν αντιλαμβάνομαι το λογο που μου επιτίθεσαι φίλε ή φίλη . κρίμα! γιατί εδώ υποτίθεται ότι κάνουμε μία τίμια και δημοκρατική κουβέντα και ο καθένας δικαιούται να λέει την άποψή του ελεύθερα. Περισσέυουν λοιπόν οι χαρακτηρισμοί και οι κοροιδίες και στο κάτω κάτω της γραφής όπως εγώ δικαιούμαι να είμαι απογοητευμένη από το ΠΑΣΟΚ της αναξιοκρατίας έτσι και εσύ δικαιούσαι να το υποστηρίζεις .
    Ελπίδα Δημητριάδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Επιτελους ας μπει τελος στη χουντα της αριστερας..οπου λιγα ατομα με το ετσι θελω κανουν κουμαντο τη πλειοψηφια παντου...απο τα πανεπηστημια, στα εργασιακα, στην ιδια τη κοινωνια.Δεν ειναι αυτοι που ειναι πιο κοινωνικα ευαησθητοι απο τους υπολοιπους που επιθυμουν προοδο,κοιν.ειρηνη, ασφαλεια και ναι..αγαπουν τη πατριδα τους χωρις να ειναι πατριδοπληκτοι οπως τους αποκαλουν.Οσο για το Σαμαρα κερδισε για τον απλο και μονο λογο...ειχε κατι να πει.Και ευτυχως το ακουσαν πολλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Να εισαι καλα φιλε gnik ...συγνωμη αν δεν ειδα σχολιο σου κι ανησυχησα...τo προγραμμα μου φορτωμενο κι οι ωρες λιγες για ηρεμο διαβασμα του καλου φιλου politis.gr!

    Καλο σας βραδυ!

    Αφροδιτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ανώνυμε 30 Δεκεμβρίου 2009 9:18, αυτές τις νεοταξικές σαχλαμάρες και αηδίες να τις πουλήσεις πουθενά αλλού, που μου μάθατε τώρα και μου μιλάτε και για τον Καραμανλή, σας πήραμε είδηση ποιοι είστε και ποιοι κρύβονται από πίσω σας. Τραβά να δείς τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη και μετά έλα να μας πεις ξανά αυτές τις μπούρδες. Και για να μην ξεχνιόμαστε, δημοψήφισμα Ελβετίας σου λέει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή