Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Όταν ο...ύπνος της λογικής γεννά τέρατα!


Λέγεται ότι ο άνθρωπος είναι ένα λογικό ον. Σε όλη μου τη ζωή λοιπόν ψάχνω για στοιχεία που να στηρίζουν αυτήν την άποψη. Αλλά φευ !
Πάντα καταλήγω σε αυτό που έλεγε ο Τσέχος μαθηματικός Kurt Gödel, ότι« Ένα σύστημα δεν μπορεί να είναι και συνεπές και πλήρες. Ένα σύστημα μπορεί να είναι είτε πλήρες και ασυνεπές είτε συνεπές και ελλιπές».
Αρκεί τώρα να αντικαταστήσετε την λέξη «σύστημα» με την λέξη...άνθρωπος για να καταλάβετε το συμπέρασμα μου.

Θέλετε ένα πρόσφατο παράδειγμα όπου η λογική βαδίζει ...σε διαφορετικό δρόμο από αυτόν που εμείς οδεύουμε;
Πριν λίγες ημέρες μιλώντας σε ημερίδα, ο πρώην πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής καταπολέμησης και νομιμοποίησης εγκληματικών εσόδων κ. Γιώργος Ζορμπάς, τόνισε ότι «το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις παγκοσμίως και σε αυτό έχει συνδράμει η ασυδοσία των τραπεζών».

Δεν αντιλέγω , αλλά ο τελευταίος ο οποίος θα έπρεπε να μιλά περί αυτού είναι …ο κ. Ζορμπάς!
Ο άνθρωπος που ως πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής καταπολέμησης και νομιμοποίησης εγκληματικών εσόδων , απάντησε ( εδώ) στις συνεχείς εκκλήσεις της διοίκησης Τράπεζας Πειραιώς , όπου τον ενημέρωνε για «περίεργες κινήσεις» στον λογαριασμό του Χρ. Καραβέλα (SIEMENS) με το... εξής αμίμητο:«Είναι ανεπίτρεπτο να επιχειρείται δίκην τελεσιγράφου, η μετάθεση της ευθύνης του ...απασχολούντος την τράπεζα προβλήματος (...?) επί συγκεκριμένης συναλλαγής, στην Εθνική Αρχή και μάλιστα υπό το αδόκιμο σχήμα αιτήματος ..."παροχής άμεσων οδηγιών και εντολών"».....(?)

Η απουσία της λογικής λοιπόν έγκειται στο γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος , ένα χρόνο μετά ( και αφού τον είχαν εκδιώξει κακήν κακώς από την θέση του), τολμούσε να δηλώνει ότι :«πίσω από την κατάργηση της ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος, ενώ ήταν σε εξέλιξη η έρευνα στην υπόθεση της.... SIEMENS , κρύβονται ....σκοπιμότητες». Ναι! Τέτοιο θράσος!
Και φυσικά τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ το «σήκωναν» ως παντιέρα. Και οι ...έλλογοι (?) πολίτες τους πίστευαν!

Η απουσία της λογικής έγκειται στο γεγονός ότι αυτόν τον άνθρωπο καλεί σήμερα ο κ. Γ Παπανδρέου για να ετοιμάσει τους ...«Ράμπο» της Δημόσιας Διοίκησης ( Αναλαμβάνει πρόεδρος Ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη συγκρότηση Ενιαίου Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης).

Η απουσία της λογικής επιτείνεται δε και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου γνώριζε( με στοιχεία) για τα τεκταινόμενα του κ. Ζορμπά- πριν τον εκδιώξουν και από εκεί- στην γενική γραμματεία εξοπλισμών .

Συγκεκριμένα όπως είχε αποκαλύψει (με έγγραφα) το «nonpaper300» πριν ένα χρόνο (εδώ) ο εν λόγω κύριος ήταν ο απολύτως «εκλεκτός» του γερμανικού λόμπι εξοπλιστικών συστημάτων.

Ρίξτε μια ματιά στην παραπομπή και στα έγγραφα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, όπου με την μορφή επείγοντος ενημερώνει τον Γενικό Γραμματέα εξοπλισμών Dr.Γ. Καεμπφ ότι:« η απόφαση μας πρέπει να ληφθεί πριν αποχωρήσει ο κ. Ζορμπάς από το υπουργείο. Γιατί υπάρχει μια και μοναδική ευκαιρία να παρθεί απόφαση προς όφελος μας»!!!!

Η απουσία της λογικής επιτείνεται και από το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής ερωτηθείς με ποιο σκεπτικό επελέγη ο κ. Ζορμπάς για τη συγκεκριμένη θέση, απάντησε ότι : «Αυτή τη διαδικασία για τις επιλογές θα τη ζήλευαν πολλά κράτη στον κόσμο. Φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα, συνεκτιμά μέσα από ...διαφάνεια και αξιοκρατία τα ουσιαστικά προσόντα, την πολιτική εμπειρία, την κοινωνική προσφορά και θα έπρεπε να ....είμαστε υπερήφανοι γι' αυτή (sic!)»!!!

Πως το έλεγε ο Γκόγια; Ο ...ύπνος της λογικής γεννά τέρατα!

15 σχόλια:

  1. Ορισμένοι άνθρωποι είναι παντός καιρού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ Κ.Π
    Φίλε Πολίτη καλημέρα,
    Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν πληροφορήθηκες τα σχετικά με την επίσημη - όπως την αναφέρουν - συνάντηση Καραμανλή με Χατζηνικολάου στη Ρηγίλης.
    Λέγονται πολλά μέχρι και για πρόταση να .... γίνει αρχηγός ΝΔ ο παραπάνω μιντιάρχης.
    Έχεις περισσότερες πληροφόρίες;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το βίο και την πολιτεία του εν λογω κυρίου την ζησαμε και την περίοδο που ήταν εισαγγελέας στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ που εξυπηρετούσε τα στενα συμφέροντα του τοτε και τώρα Υπουργού κυρίου Χρυσοχοίδη,αλλά η κυβερνηση της Ν.Δ. δεν άκουγε κανένα και τον έβαλε σε θέσεις κλειδιά με τα γνωστά αποτελέσματα.Το ΠΑΣΟΚ απλώς ξεπληρώνει το γραμμάτιο όπως έχει υποχρέωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκεί που σταματά η λογική , αρχίζει η πολιτική φίλε πολίτη. Όχι ότι και η υπόλοιπη κοινωνική συμπεριφορά μας συμβαδίζει με την λογική.
    Κάθε άλλο θα έλεγα.
    Το ίδιο συμπέρασμα με εσένα λοιπόν έχω και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η απάντηση του κ.Πεταλωτή είναι όλα τα λεφτά.
    Έχουμε φτάσει στο σημείο να μας δουλεύουν κανονικά , ξεδιάντροπα, υποτιμητικά και εμείς να μην αντιδρούμε.

    Πολύ καλά τα έλεγε ο Γκόγια. Πόσο δίκιο είχε!Ο ύπνος της λογικής γεννά τέρατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ ΖΟΡΜΠΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΔΗΘΕΣΝ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΛΠ ΠΟ ΥΒΛΕΠΩ ΝΑ ΦΙΓΟΥΡΑΡΟΥΝ ΩΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΔΙΔΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΟ ΤΟΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΩΣ "ΕΝΤΙΣΧΥΣΗ" ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΣ !!!!!!!!!! Ο ΖΟΡΜΠΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΡΑΦΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΡΥΝΗΣΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ , ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΜΙΟΣ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΜΙΟΣ !!!!!!!!"

    'Αλλα λέει το έγγραφο που μας παρουσιάζει ο πολίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς τον προηγούμενο φίλο 12.37
    Μάλλον εσύ φίλε μου δεν διάβασες το ποστ.
    Γιατί τα ντοκουμέντα που δημοσιεύει λένε άλλα....

    YΓ. Γράφε με μικρά γράμματα.Τα κεφαλαία στον κώδικα του διαδικτύου τα χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να τονίσουμε νια λέξη ή μια φράση.
    Όταν θέλουμε να επίσης να δηλώσουμε κραυγή.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στη φωτο, το σχετικό με το ...Fax,διατυπώνει την μυστική αλήθεια για την σχέση Καρχιμάκη-Ζορμπά;
    Για όσους γνωρίζουν αυτός ήταν ο κύριος τροφοδότης του Καρχιμάκη και αυτός με την σειρά του και μέσω των χιλιάδων fax και email , στην φαιά ουσία (λέμε τώρα) των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Ζορμπάς σας φταίει τώρα? Δεν υπάρχουν άλλα σοβαρότερα θέματα?
    Ότι κάνει το ΠΑΣΟΚ σας φταίει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επί 5,5 χρόνια τα Πασοκοκάναλα μας είχαν φουσκώσει τα μυαλά μας ότι η ΝΔ είναι υπεύθυνη ότι 1 στους 3 έλληνες ζούσαν κάτω απ' το όριο της φτώχιας!!! Μόλις 50 ημέρες του εκλεκτού των νταβατζήδων, και ανακάλυψαν τα πράσινα ΜΜΕ ότι οι έλληνες που ζούνε κάτω απ' το όριο της φτώχιας είναι μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι του Κολωνακίου!!!!!!!!!!!!!! Ο απόλυτος παραλογισμός!!! Απ' τον παραλογισμό του ότι 1 στους 3 Έλληνες ζει κάτω απ' τα όρια της φτώχιας (επί 5,5 χρόνια αγνοούσαν τη φοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία!!!), στο παράλογο συμπέρασμα ότι όλοι οι έλληνες φτωχοί επί ΠΑΣΟΚ είναι πλέον μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι!! Άρα ούτε ταμείο της φτώχιας χρειάζεται, ούτε στήριξη αυτών των κοινωνικών ομάδων επί ΠΑΣΟΚ. Στήριξη της επιχειρηματικότητας των μεγάλων ομίλων (ήτοι των νταβατζήδων) χρειάζεται, όπως απροκάλυπτα μας αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα πράσινα νταβατζοκάναλα μας είχαν πείσει ότι η ΝΔ δεν είχε σχέδιο για τη νέα γρίππη. Τώρα χωρίς ντροπή και χωρίς να κοκκινίζουν ευλογούν την πράσινη κυβέρνηση που εφαρμόζει το σχέδιο της ΝΔ!! Φυσικά, πριν εφαρμόσει το σχέδιο της ΝΔ, φρόντισε το ΠΑΣΟΚ να μοιράσει την πίτα έτσι, ώστε απ' τα σχετικά κονδύλια του εμβολιασμού να αποκλεισθούν οι μη αρεστές μπλε νομαρχίες και λοιποί μη αρεστοί, και τα λεφτά να πάνε κατευθείαν στους γνωστούς και λίγους νταβατζήδες. Εύγε!! Ο,τι στο εντωμεταξύ εξαιτίας της καθυστέρησης του εμβολιασμού πεθαίνουν κάθε ημέρα 2-3, είναι λεπτομέρειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου ανθρώπου το ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι ξέρει να ανταμοίβει τους αποστάτες της ΝΔ και όσους έκαναν κακό στην κυβέρνηση Καραμανλή. Να τα βλέπουν αυτά εκεί στη ΝΔ , που επί 5,5 χρόνια απέκλεισαν απ' την εξουσία όσους αντιπολιτεύονταν το σύστημα Σημίτη-ΠΑΣΟΚ με απίθανους διωγμούς επί 10 χρόνια, και διόριζαν συτηματικά ό,τι απίθανο τύπο του ΠΑΣΟΚ κυκλοφορούσε στις συνεντεύξεις (όπως την νυν Υπουργό Περιβάλλοντος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολίτη, κάνε ένα θέμα για τις φοβερές εξαγγελίες του υπουργείου υγείας. Με διαδικασίες εξπρές εκτός ΑΣΕΠ θα διορισθούν (=τοποθετηθούν) 1000 νοσοκόμοι και 200 γιατροί τις επόμενες ημέρες, δήθεν λόγω της νέας γρίππης. Το βαθύ ΠΑΣΟΚ παραδίδει μαθήματα διορισμού των στελεχών των κλαδικών του. Σε λίγο θα διορισθούν "εκτάκτως' αστυνομικοί, πυροσβέστες, δημοτικοί υπάλληλοι, κ.α. Κατά τα άλλα τα πράσινα κανάλια ακόμα λιβανίζουν τη δήλωση "όλοι οι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ"!!! ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ευγε στους πασοκσηδες ξερουν και κανουν της δουλιες τους αθορυβα και παντα τα καταθερνουν!!!!ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ τοσα χρονια με το (σεμνα και ταπηνα)δεν εκαναν απολυτος τιποτε!!!!!!!!!!εγω ατομο με ειδικες αναγκες οσες φορες κιαν πηγα οχι για ρουσφετη αλλα γιατι πραγματηκα ειχα και εχω αναγκη μου ειπαν οτι περημενουν να ψηφηστη το νομοσχεδιο !!!!!απο το 2004 μεχρη τωρα ακομη δεν ψηφηστηκε!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή