Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Η αλήθεια, όπως και το φως, τυφλώνει !


Η κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα της, αντί εποικοδομητικού έργου, άρχισε να ετοιμάζει το άλλοθι της εγκατάλειψης των προεκλογικών της υποσχέσεων.

Φουσκώνοντας ηθελημένα αριθμούς και δείκτες του ελλείμματος ,ανέτρεψαν όλες τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις περί φόρων.

Μέσα σε σαράντα μόλις ημέρες έγινε φανερό σε όλους τους πολίτες - άσχετα εάν κάποιοι λόγω ιδιαίτερων ψυχοσυνθετικών αντιδράσεων δεν το ομολογούν ...φανερά- ποιος πολιτικός ηγέτης τους είπε προεκλογικά την καθαρή αλήθεια και τους παρουσίασε ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και ποιος τους παραπλάνησε με προπαγανδιστικές εκθέσεις ιδεών.

Τώρα λοιπόν και υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανοίγουν άρον άρον το διάλογο, για να πάρουν επώδυνες αποφάσεις και για το ασφαλιστικό.
Πως μπορεί όμως το ΠαΣοΚ να δώσει λύση στο πρόβλημα του ασφαλιστικού, όταν άλλα έχει υποσχεθεί προεκλογικά;

Μπορεί και παραμπορεί θα μου πει κάποιος , συνεκτιμώντας το πολιτικό Αλτσχάϊμερ που έχουμε ως λαός και την ...ιδιαίτερη… σχέση των συνδικαλιστών με το κόμμα του ΠαΣοΚ.

Γιατί τι είναι το Ασφαλιστικό στην πραγματικότητα; Είναι ο καθρέφτης κι αυτό διαχρονικής ανεπάρκειας, ανικανότητας και συναλλαγής με τα συνδικάτα όπως έγραφε η Σοφία Βούλτεψη στην «Απογευματινή». Η ιστορία είναι παλιά και αποδεικνύει την παντελή αδυναμία αντιμετώπισης του προβλήματος στην ουσία του(σ.σ δεν έχει και άδικο).

Το Μάιο του 2003, το άνοιξε ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκης, μιλώντας για δημιουργία νέου ασφαλιστικού φορέα για τους δημόσιους υπαλλήλους και διαπιστώνοντας μαύρη τρύπα στο ταμείο με δαπάνες κατά 50% μεγαλύτερες από εκείνες των άλλων ταμείων.

Το 2004 αποκαλύφθηκε ότι η Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ) –που τώρα θυμήθηκε το ΠαΣοΚ ότι ....πρέπει να γίνει ανεξάρτητη– δεν είχε συντάξει βάση δεδομένων για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς από ...το 2000!

Τα στοιχεία για 2001, 2002, 2003 είχαν προκύψει με βάση διάφορους μακροοικονομικούς δείκτες και άλλες ανεπαρκείς πληροφορίες. Γι’ αυτό και η Κομισιόν αμφισβήτησε τις λεγόμενες «άσπρες τρύπες».

Παράλληλα, η έρευνα εργατικού δυναμικού μέχρι και το 2003 γινόταν χρησιμοποιώντας την απογραφή πληθυσμού του 1991, αν και υπήρχε η καινούρια του 2001. Οπότε, μείωναν μεν στα χαρτιά την ανεργία, αλλά και δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα στη σύλληψη της εισφοροδιαφυγής.

Το φθινόπωρο του 2004 το ΔΝΤ παρέδωσε στο υπουργείο Οικονομίας έκθεση από την οποία προέκυπτε κίνδυνος για τις συντάξεις μετά το 2010, αλλά και απειλή για τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών λόγω κόστους συντάξεων, δαπανών υγείας και γήρανσης του πληθυσμού. Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ του 2005, το 2050 έξι στους δέκα θα είναι συνταξιούχοι.

Με το νόμο 3029 του 2002 φορτώθηκε το ΙΚΑ κρυφό έλλειμμα ύψους 22,8 δισ. ευρώ. Μετά ήλθαν και μας πλάκωσαν οι απανωτές εθελούσιες έξοδοι.
Σύμφωνα με ανάλυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, που δημοσιοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2005, μεταξύ του 1984 και του 2004 προστέθηκε 1 εκατ. νέων συνταξιούχων.
Ο πρώην λοιπόν πρόεδρος του ανωτέρω οργανισμού είναι σήμερα ο ....αρμόδιος υφυπουργός!

Καλημέρα ΠαΣοΚ ! Καληνύχτα Ελλάδα !

29 σχόλια:

  1. Για τα δομημένα ομόλογα δεν λέμε τίποτα; Για την "μεταρύθμιση" του ασφαλιστικού που κάναν οι κολλητοί σου που φορτώσαν ελλείμματα στα ταμεία δεν λέμε τίποτα; Η τρύπα στο ιστορικό σου είναι μαυρη όπως και η προπαγάνδα σου. Τί ωραία που τα έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή η πιο ανίκανη κυβέρνησης από την μεταπολίτευση και μετά όπως δήλωσε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Για τον λόγο αυτόν κέρδισε και τις πρόσφατες εκλογές. Τι να σου πω διασκεδάζω αφάνταστα με την αντικειμενικότητα σου τρομάρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΡΓΗΣΕΣ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ?ΘΑ ΣΕ ΜΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ Κ.Π.
    Καλημέρα, (μια καλημέρα δε βλάπτει).
    Φαίνεται ότι δεν έχω τα προσόντα για την παρακολούθηση των γεγονότων γιατί δεν καταλαβαίνω, ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΜΕ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ.
    Και δεν με ενδιαφέρει καθόλου ποιός έφαγε τα πιο πολλά και ποιός τα πιο λίγα γιατί κακά τα ψέματα, ΟΛΟΙ φάγανε και αυτό το παιχνίδι είναι αποπροσανατολιστικό και μόνο.
    Εκείνο που έχει σημασία για μένα είναι ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΕΛΟΥΜΕ; ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ Ή ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥΣ ΨΕΥΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΆΝΔΑΣ;
    Φοβούμαι ότι είμαστε τελείως ανώριμοι, οπαδοί κομμάτων και οικογενειών, και νομιζουμε πως ζούμε σε χώρα ανεξάρτητη και κυρίαρχη όταν εδώ και δεκαετίες χρωστάμε τα μαλλιά της κεφαλής μας στα διεθνή ταμεία. Και μετά καθόμαστε εδώ και τσακωνόμαστε.
    Να δούμε τι θα κάνουμε όταν θα αρχίσουμε να χάνουμε κυριαρχικά εθνικά δικαιώματα και πιθανόν και εδάφη, που πολύ φοβάμαι πως έφτασε η ώρα.
    Ευχαριστώ
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ αργόμισθε πρώτε σχολιαστή, σου διαφεύγει από το άδειο πράσινο μυαλό σου, ότι τα λεφτά από τα ομόλογα επεστράφησαν. Ενώ το 2000 τα λεφτά με τα οποία τα Ταμεία τζογάριζαν στο Χρηματιστήριο, ακόμη τα ψάχνουμε, μαζί με τον χρυσό που έκλεψε ο Σιμήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Κ.Π
    Έκων ή άκων παραπλανείς. Ο Καραμανλής και η ΝΔ δεν καταψηφίστηκαν για το τι θα έκαναν αλλά για αυτό που έκαναν 5,5 χρόνια και μας έφερε την χρεωκοπία και την καταστροφή. Καλό το μελάνι αλλά είναι λίγο νωρίς για να τα έχουμε ξεχάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Ανώνυμο 11.27πμ.
    "Για αυτά που έκαναν 5.5 χρόνια και μας έφερε την χρεωκοπια και την καταστροφή". ΚΑΛΟΟΟΟ ! Το άλλο με το ΤΟΤΟ το ξέρεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Μάρκος

    Επιβεβαιώνεις λοιπόν ότι έχεις μια μαυρη τρύπα στο κατάμαυρο μυαλό σου. Για σένα ο ιστορικός χρόνος σταμάτησε στις 4 Μαρτίου 2004 και χαναρχίζει στις 5 Οκτωβρίου 2009. Έλα όμως που αυτό δεν είναι η αλήθειa αλλά η αλήθεια σου. Την απόδειξη την παρέλαβες στις εκλογές. Αυτό το θυμάσε ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Goood Morning Ιπποκράτους! Καλά ; Πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @11:27
    ΑΠΟ Κ.Π.
    Φίλε μου και να θέλω, δεν μπορώ , να ανήκω στην κατηγορία των παραπλανούντων. Ίσως να έχω βρεθεί κάποτε στην θέση των παραπλανηθέντων.
    Όμως φίλε μου μήπως ξεχνάμε τον ρόλο των Μ.Μ.Ε όλα αυτά τα 5,5 χρόνια; Ποιός ήταν ο ρόλος τους; Και ποιός είναι τώρα; Μήπως οι παραπλανούντες είναι εκείνοι που σε "ενημερώνουν" είναι εκείνοι που θέλουν να βλέπεις τα πράγματα με το δικό τους (ούτε πράσινο, ούτε γαλάζιο ούτε κατάμαυρο) αλλά το κίτρινο δερμάτινο πορτοφόλι τους;
    Μη με βάζεις σε παρακαλώ στην κατηγορία των οπαδών. Ευχαριστώ
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Κ.Π

    Αυτοκριτική είναι η μαγική λέξη. Είναι πολύ εύκολο να τα ρίχνουμε στον στραβό γυαλό και όχι στο στραβό αρμένισμα. Θυμάμαι πάντα οι αποτυχημένοι στην Ελλάδα να κατηγορούν κάποιους άλλους, τα ΜΜΕ, τα συμφέροντα, ξένες υπηρεσίες κλπ. Οι αποτυχίες όπως και οι επιτυχίες δυστυχώς έχουν αντίκτυπο στον λαό και αυτός είναι ο κριτής και όχι τα ΜΜΕ. To να προσπαθούμε να βρούμε δικαιολογίες για την αποτυχία στην υποβάθμιση της κρίσης του λαού αν μη τι άλλο είναι ρατσιστικό αν όχι φασιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΠΕΙΓΟΝ

    ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/11/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ αργόμισθε πρώτε σχολιαστή, σου απάντησα πολύ συγκεκριμένα. Τα λεφτά επεστράφησαν, κάποιοι μπήκαν φυλακή. Το ΠΑΣΟΚ δεν πείραξε ποτέ κανέναν δικό του, γιατί εκεί να δεις συνωστισμός που θα επικρατούσε μετά στις φυλακές. Ευτυχώς έχω μνήμη και θυμάμαι. Χαιρετίσματα στους προϊσταμένους σου....Επίσης, θυμάμαι ότι το "θυμάσαι" γράφεται με "αι". Κάτι που "ξέχασαν" κάποιοι όταν σε τοποθετούσαν στη θέση αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε παιδιά αλήθεια γιατί έχει σκάσει ο Τσουκάτος στα γέλια (φωτο στο άρθρο);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αμαν φίλε Πολίτη. Πες μας με ποιόν γελάει ο Τσουκάτος, ο οποίος είχε ΠΑΡΕΙ 10 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΗΜΕΝΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ! Τ΄ακούς πρωϊνέ πρασινοφρουρέ; Τί λες γι΄αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Μάρκος
    Επίσης, θυμάμαι ότι το "θυμάσαι" γράφεται με "αι". Κάτι που "ξέχασαν" κάποιοι όταν σε τοποθετούσαν στη θέση αυτή.

    Αυτά που σου είπα πραγματικά σε προβλημάτισαν βλέπω. Ευχαριστώ για την παραπάνω επιβεβαίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλό το καυστικό χιούμορ ένθεν κακείθεν ( και κακές οι προσωπικές ανούσιες αντιπαραθέσεις) αλλά να μιλήσουμε και λίγο πολιτικά. Λίγο σοβαρά.

    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρώτη μεγάλη πολιτική και οικονομική δοκιμασία. Αυτή είναι η διαχείριση της κρίσης του ασφαλιστικού συστήματος.
    Μη ξεχνάμε ότι το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό αποδεικνύεται ένα θέμα με τεράστιο πολιτικό και εκλογικό κόστος για την εκάστοτε κυβέρνηση.
    Η κυβέρνηση Σημίτη το πλήρωσε. Η κυβέρνηση Καραμανλή το ίδιο.

    Σειρά της κυβέρνησης Παπανδρέου να δοκιμάσει τις πολιτικές και διαχειριστικές αντοχές της.

    Προσπαθεί να ανοίξει γρήγορα -γρήγορα το ασφαλιστικό έχοντας νωπή εντολή ,γιατί στην αντίθετη περίπτωση που θα το επιχειρούσε στον δεύτερο-τρίτο χρόνο της κυβέρνησής της το πιο πιθανό (σχεδόν σίγουρο) είναι ότι θα έπεφτε.

    Το θέμα λοιπόν είναι κατά πόσο θα μπορέσει να φέρει κάποιες ρυθμίσεις , που εκ των πραγμάτων θα έχουν σημαντικές αντιδράσεις, μέσα στον χρόνο της ....παθητικής αντιπολίτευσης(κομμάτων, συνδικαλιστών και κοινωνίας).

    Το επόμενο διάστημα θα δείξει εάν έχει την πρόθεση να φτιάξει ομελέτα σπάζοντας αυγά ή θα προσπαθήσει την αποτυχημένη συνταγή που λέει ότι μπορείς να φτιάξεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πριν τις βουλευτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ έκανε κριτική στις «αντιλαϊκές» ασφαλιστικές επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ. Η κριτική όμως που ασκούσε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είχε σχέση με την αμφισβήτηση των ασφαλιστικών κεκτημένων από την κυβέρνηση Καραμανλή.
    Τώρα ο κ. Παπανδρέου και τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη υποχρεώνονται σε
    στροφή 180 μοιρών. Ανοίγουν υπό την πίεση των εξαιρετικά αρνητικών δημοσιονομικών και ασφαλιστικών εξελίξεων το ζήτημα και προσπαθούν να πείσουν ότι η αλλαγή πορείας δεν έχει σχέση με τις υποδείξεις των Βρυξελλών.
    Ανεξάρτητα από το κίνητρο της κυβέρνησης Παπανδρέου, το γεγονός είναι ότι αρχίζει να κινείται στην κατεύθυνση που συνήθιζε να καταγγέλλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανέτοιμο και αμήχανο το ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει και ομολογεί ότι προεκλογικά παραπλάνησε συνειδητά τους Έλληνες πολίτες.

    Πως μπορεί όμως το ΠΑΣΟΚ να δώσει λύση στο πρόβλημα του ασφαλιστικού, όταν άλλα έχει υποσχεθεί προεκλογικά;

    Σήμερα λένε ότι θα πάρουν αποφάσεις.
    Αποφάσεις που όταν ήταν αντιπολίτευση ( ως γνωστόν)εμπόδιζαν με κάθε τρόπο να ληφθούν.
    Αυτή είναι η πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, όπως την περιγράφουν οι Βρυξέλλες και την επιβάλλει το (παραφουσκωμένο)δημοσιονομικό έλλειμμα περνάει αναγκαστικά από την αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης, από τον δραστικό περιορισμό της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, την κατάργηση του προνομιακού συνταξιοδοτικού καθεστώτος των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων, την αποτελεσματική πάταξη της εισφοροδιαφυγής κτλ.

    Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει προετοιμάσει την κοινή γνώμη γι’ αυτά τα μέτρα.

    Αντίθετα προεκλογικά αλλά και σε όλο χρόνο που ήταν αντιπολίτευση έλεγε τα αντίθετα.

    Τι θα κάνει λοιπόν σήμερα?
    Απάντηση:Θα καταφύγει στην λύση που έχει καταφύγει και στις υπόλοιπες προεκλογικές του δεσμεύσεις.

    Θα τις ανακαλέσει με το ΠΡΟΣΧΗΜΑ των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

    Το φούσκωμα του ελλείμματος που ξεκίνησε από την ΠΡΩΤΗ ημέρα είχε τους σκοπούς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μα ποιό ασφαλιστικό; Αυτό το έλυσε η ΝΔ. Αυτό δεν μας λέγαν προεκλογικά; Άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο ασφαλιστικό αφού το έλυσε η ΝΔ. Υπάρχει μια συνωμοσία των ευρωπαίων και του ΠΑΣΟΚ και εναντίον του ελληνικού λαού για να φανεί ότι το ασφαλιστικό θα το λύσει το ΠΑΣΟΚ.
    Δεν τσιμπάμε όμως αλλού αυτά. Εμείς είμαστε Έλληνες και δεν μασάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. H νέα κυβέρνηση χάνει πολύτιμο χρόνο περιγράφοντας το πρόβλημα, ενώ είναι φανερό ότι χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για να λειτουργήσει καλύτερα το ασφαλιστικό σύστημα.

    Για παράδειγμα, καθυστερεί η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη μαζική εισφοροδιαφυγή και δεν προωθούνται μέτρα –όπως η κρατική εγγύηση τραπεζικών δανείων στις επιχειρήσεις για να διευκολυνθούν στην εκπλήρωση των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων– που θα περιορίσουν, έστω προσωρινά, την ασφαλιστική μαύρη τρύπα.

    MAX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μετά την ξαφνική ανακίνηση του Ασφαλιστικού οι κ. Λοβέρδος και Κουτρουμάνης απέφευγαν τις επαφές με τους δημοσιογράφους.
    Αμυντική κίνηση, αν όχι απέλπιδα προσπάθεια απόδρασης από προηγούμενες δεσμεύσεις περί διόρθωσης των νόμων Πετραλιά (επέβαλε αύξηση ορίων ηλικίας των μητέρων, σύνταξη στο 60ό έτος, από το 58ο, με 35ετία), βελτίωση του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, περισσότεροι δικαιούχοι ΕΚΑΣ κ.ά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν τους αρκεί το καθεστώς που έχουν δημιουργήσει, της ελαστικής - προσωρινής ανασφάλιστης εργασίας, των stage, των χιλιάδων συμβασιούχων, των ενοικιαζόμενων εργατών και της μαύρης εργασίας.

    Θέλουν να στήσουν ακόμα μια μεγάλη λαιμητόμο, για να καταργήσουν τους όποιους περιορισμούς έχουν στην υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γειά σας κουτοπόνηροι νεοέλληνες με τις περισπούδαστες απόψεις που δεν μπορούν να κρύψουν το φανατισμένο φιλοτομαρισμό σας (μας).
    Αλλίμονο στη χώρα μας και στο μέλλον των παιδιών μας!Για όλα πάντως τα οικονομικά μας χάλια φταίνε οι άλλοι, οι προηγούμενοι, οι προπροηγούμενοι, ο Χαρίλαος Τρικούπης...!
    Όλοι μας φταίμε! Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα ιδεολογίες! Δύο είναι τα κόμματα, οι τίμιοι και οι άτιμοι! Μόνο που το δεύτερο κυβερνάεισυνεχώς! Καληνύχτα αγαπητέ Πολίτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η κυβέρνηση, αντί της αμφισβήτησης του Συμφώνου Σταθερότητας και του νεοφιλελεύθερου πλαισίου που διέπει την Ευρωπαϊκή Ενωση, χρησιμοποιεί ως άλλοθι την προωθούμενη επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας για την εφαρμογή μιας σκληρής πολιτικής λιτότητας ενάντια στα εισοδήματα των εργαζομένων και τους οικονομικά αδύνατους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Την αποκοτιά την κάναμε ,δώσαμε στον ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 10,5 μονάδς μπροστά ,τώρα με το δίκιο του θα μας π.....ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πάντως χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών προβλέψεων ,με την αλαζονική φόρα που πήρε το ΠΑΣΟΚ ,όταν ανακαλύψουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ τι τους έκανε (ακόμα κοιμόμαστε νομίζοντας ότι τους φόρους,το ασφαλιστικό, θα τους πληρώσει ο διπλανός και όχι εμείς)όλο και θα βρεθεί κάνένας μάγκας ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ και τότε θα δούμε τον αρμαγεδών στην πόρτα μας και όποιον πάρει ο χάρος.
    Πάντως τους συμβουλεύω να μην δοκιμάσουν να γευτούν την οργή του λαού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. φίλε Μάρκο και ανώνυμε, για να τα βάλουμε τα πράγματα σε μια λογική βάση...

    δεν πτωχεύει μία χώρα με 5,5 χρόνια "διακυβέρνησης golden boys"...να είμαστε σοβαροί...ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,επί μία δεκαετία τουλάχιστον, διέπραξε εθνικά εγκλήματα στο όνομα της κατασκευής δημοσίων έργων ασύλληπτου κόστους και διαφθοράς, εγκαθιστώντας αυτό που πλέον λέμε σήμερα "χαλάρωση του κοινωνικού ιστού"...
    Δυστυχώς η ΝΔ δεν μπόρεσε να το μαζέψει το πράγμα...λειτούργησε ως Πασοκική Νέα Δημοκρατία με τα γνωστά αποτελέσματα...τουλάχιστον όμως υπήρξε απο την πλευρά Καραμανλή η ανάλογη πολιτική ευθιξία και η ανάληψη ευθυνών απο Πρωθυπουργό της χώρας...ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    Αν έλειπαν "οι κουμπάροι" στη ΝΔ ή αν τους είχε στείλει σπίτι, εγκαίρως ο Καραμανλής θα ΕΙΧΕ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ...τώρα είμαστε τελειώμενοι και εμείς και τα παιδιά μας...
    ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Διαβαζοντας ολα αυτα τα σχολια διαπιστωσα οτι η Ελλαδα εχει πολλους Υπουργους εχει πολλους Σωτηρες εχει πολλους κουφιοκεφαλακηδες ο ενας πετα μια μπουρδα ο αλλος λεει αλλη ουτε τα ποσα που πηρε ο Τσουκατος δεν ξερει ο αλλος απο μαρκα τα εκανε ευρω το μαρκο τοτε ειχε αν θυμαμαι καλα 30 δρχ τοτε μιλησε για το χρυσαφι του Σημιτη, ειπε οτι τα λεφτα επεστραφησαν το Ταμειο Προνοιας Δημοσιων Υπαλληλων π.χ. τα ψαχνει ακομα τι να πω ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΛΛΟΝ και υπαρχει στα μπλοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή