Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Η σφαίρα και η πένα από το ίδιο μέταλλο είναι φτιαγμένες.


Με μια ανοιχτή επιστολή και σε ιδιαίτερα αιχμηρό τόνο, απάντησε ο Μίκης Θεοδωράκης στην επίθεση και τις απειλές που εκτόξευσε εναντίον του η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Συγκεκριμένα η τρομοκρατική οργάνωση μιλούσε στην προκήρυξή της στο indymedia για «επιφανείς προσωπικότητες της 'αντι-δικτατορικης' αυτοεξορίας, στο Παρίσι της καλοπέρασης όπως ο Μίκης Θεοδωράκης» και έκανε λόγο για «γνωστούς πρώην αριστερούς με κύρος και διεθνή φήμη, που ξεπληρώνουν τις ολιγοήμερες 'διακοπές' τους στα κρατητήρια της Ασφάλειας με βουλευτικά και υπουργικά αξιώματα».

Η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη αιχμηρή, δικαιώνει τον Μπράιαν όταν σημείωνε ότι η σφαίρα και η πένα είναι από το ίδιο μέταλλο φτιαγμένες:

«Λεβέντες μου σας καμαρώνω! Είστε οι συνεχιστές του Κολοκοτρώνη , του Ανδρούτσου και του Άρη σε σύγχρονη εκδοχή. Και γι’ αυτό η τελευταία ελπίδα του προδομένου λαού μας. Με την γενναία σας δημόσια αποκήρυξή μου, μου ανοίξατε τα μάτια.

Ομολογώ, έστω και καθυστερημένα ότι υπήρξα ένας ελεεινός και σιχαμερός προδότης-συνεργάτης της χούντας και της αντιλαϊκής δεξιάς και τώρα μετανοιωμένος αποζητώ την δίκαιη τιμωρία μου.

Το σπίτι μου βρίσκεται σε μια μικρή πάροδο της οδού Γαριβάλδη, στην Επιφανους 1, … και καθώς είμαι ξαπλωμένος , έχω απέναντι μου την πλαγιά του Φιλοπάππου, απ' όπου σας είναι πανεύκολο να με κάψετε ζωντανό, για να με λυτρώσετε από τις τύψεις που με ζώνουν.

Προς τούτο έχω ορθάνοιχτα τα παράθυρα μου για να σας διευκολύνω, με κίνδυνο να πάθω γρίπη. Όμως ποιος λογαριάζει τέτοιες λεπτομέρειες όταν έχει να κάνει με terroristes-τιμωρούς όπως εσείς;"

Je vous remercie

Μίκης Θεοδωράκης
Υ.Γ. Καημένε Παπαδόπουλε που είσαι να καμαρώσεις την σπορά σου »

Εν τω μεταξύ χθες ασκήθηκε ποινική δίωξη για την πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της παράβασης καθήκοντος από την Εισαγγελία σε βάρος του πρύτανη Κ. Μουτζούρη και των αντιπρυτάνεων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Γ. Πολύζου και Γερ. Σπαθή.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά το πέρας προκαταρκτικής εξέτασης που είχε ξεκινήσει προ των εκλογών και διενεργήθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου για τον τρόπο χρήσης τεχνολογικού εξοπλισμού στο Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με τα επίμαχα δημοσιεύματα, υπό την ανοχή των αρμοδίων της Πρυτανείας τεχνολογικός εξοπλισμός για την πρόσβαση στο διαδίκτυο που παραχωρήθηκε στο Πολυτεχνείο για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εξυπηρετεί ιστολόγια του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου (indymedia).

Τα δημοσιεύματα τα θυμάμαι από πέρσι, περίπου τέτοιο καιρό . Η δικαιοσύνη έχει μια δεδομένη ...χρονοκαθυστέρηση !

23 σχόλια:

  1. Αφου ειναι τυφλη!το'χεις ευκολο να βρει τον δρομο?
    και που ασκηθηκε διωξη τι εγινε? τα ανθροποειδη θα παψουν να κανουν το προδοτικο τους εργο με τα μεσα του Πανεπιστημιου?

    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ δίκιο έχεις! Αλλά δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα στους πρυτάνεις.(Τη λέξη στοά την ξέρετε;)
    Όσο για τον Μίκη , πατριώτης είναι , πατριώτης θα μείνει στις καρδιές μας για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα θυμηθηκατε ολα τωρα μετα απο 5,5 χρονια διακυβερνησης ? Τι εμποδιζε τον Πακη (δεν θα τον ξεχασουμε ποτε) και τον καταστροφεα της χωρας Κωστα να κινησουν τις διαδικασιες νωριτερα ?
    22% και κατεβαινουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα για νε λέμε και του στραβού το δίκιο,με εξαίρεση βέβαια τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη,γιά τους άλλους "αντιστασιακούς" είχαν δίκιο...

    Μήπως έκανε αντίσταση,ο Αντρέας και το...ΠΑΚ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει μια χρονική καθυστέρηση κατά δύο ώρες φίλε των Ο9:16, για κάλυψη εεεεεε? Πονηρούλη!!!!!! Πράσινο ερπετούλη, σαυρούλα υπομονή, θ' έχεις χρόνο ατελείωτο καθημερινά για να βγάλεις την χολή σου, που τόσο καλά πληρώνεσαι από το αφεντικό σου στα υπόγεια της Ιπποκράτους. Δυστυχώς για σένα το σημερινό θέμα δεν ευδόκιμο για την εμετική, ανεγκέφαλη καθημερινή σου κριτική. Ο Μίκης για μια ακόμα φορά μιλάει σωστά, χωρίς κομματικές παρωπίδες( ΞΥΠΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ), για την φοβερή πληγή των υποτιθέμενων "τρομοκρατών του προκτού" που έχουν το θράσσος να απειλούν την προσωπικότητα του Μίκη. Τώρα ο Πάκης που δεν θέλεις να τον ξεχάσεις, μην τον ξεχνάς. Εδώ τον ξέχασε ο Λαός με την ψήφο του στις εκλογές, καλό να έχει κάποιον να τον θυμάτε! Το 22% είναι καλό, και σκέψου που θα φτάσει το αφεντικό σου όταν δει ο λαός ότι αυτά που του έταξε ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Δεν μπορεί πάντα η αριστερά να έχει μικρά ποσοστά, καιρός και το απόκομμα σου να αρχίσει να γκρεμίζεται. Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 9:16 έτσι και ο Κώστας (καταστροφέας της χώρας όπως τον αποκαλείς) και ο αξέχαστος για εσένα Πάκης τολμούσαν να βάλουν αστυνομικούς έξω από τις πύλες ΕΜΠ και ΑΣΟΕ θα είχε ξεκινήσει επανάσταση...και οι παρικούντες την πανεπιστημιακή (και ειδικότερα την πολυτεχνειακή) Ιερουσαλήμ γνωρίζουν καταστάσεις και άτομα, που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχαν φύγει από τον ακαδημαϊκό χώρο...Αλλά είχαν την κάλυψη πολιτικών και όχι από τον χώρο της ΝΔ...και μάλιστα η μεγαλύτερη υποβάθμιση του επιπέδου πανεπιστημίων και πολυτεχνείων δεν έχει επέλθει από τους πολιτικά ανήκοντες στην ΝΔ αλλά στους προοδευτικούς...
    Όσο για το 22% και κατεβαίνουμε να δω τι θα λες όταν θα ανεβαίνουμε...*μην ξεχνάς τι πέρναγε το πασοκ πριν 2 μόλις χρόνια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Πριν από λίγο άκουσα τους Πρυτάνεις που κατηγορούνται να ισχυρίζονται ότι είναι ....θέματα πολιτικών διώξεων.....
    Απειλούν μάλιστα να παραιτηθούν.
    Ισχυρίζονται ότι τα Πανεπιστήμια είναι χώρος διακίνησης ελεύθερων ιδεών.
    Και μολότωφ και ενίοτε και καλάσνικοφ θα προσέθετα !!!!!!
    Τι άλλο θα ακούσουμε θεέ μου σ` αυτή την τραγωδία που ζούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό ακριβώς ήθελα να πω κι εγώ. Ο Μουτζούρης βγήκε και είπε για....ελεύθερη διακίνηση ιδεών! Πόσο μακάκας πρέπει να είναι, για να θεωρεί την στοχοποίηση που κάνει το indymedia και η προτροπή για βια ως...ελεύθερη διακίνηση ιδεών;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To πιο σωστό θα ήταν να παραιτηθούν οι Πρυτάνεις γιατί οι περισσότεροι από αυτούς , βλέπε Θ.Δραγώνα, γίναν καθηγητές ΑΕΙ με χαρτιά που αν τα έβλεπε ένας Παπαχατζής , ένας Μπαρτζώκας και άλλοι παλιοί καθηγητές, θα αναγούλιαζαν. Γίναν καθηγητές με το σύστημα ΠΑΣΟΚ (οι περισσότεροι), χωρίς ούτε καν πτυχίο!΄ Οπως η κα Δραγώνα......΄Η έπαιρναν μελέτες φοιτητών σωστά δομημένες και τις έκαναν βιβλίο!!!!!!!!!!!
    Να παραιτηθούν!
    (Ζητώ συγνώμη από όσους καθηγητές ΑΕΙ διδάσκουν μετά από λαμπρές σπουδές και συγγραφή βιβλίων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπόψιν ότι οι κύριοι του Indymedia δεν έχουν καμία σχέση με το Πολυτεχνείο . Δεν είναι ούτε καν φοιτητές του.
    Τώρα ακούγεται ότι δηλώνουν στήριξη στους τρεις του Πολυτεχνείου και κάποιοι άλλοι Πρυτάνεις , άλλων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.
    Θα καταθέσουν τις παραιτήσεις τους λένε.
    Πολύ καλά θα κάνουν για να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είχα την τύχη πριν από δύο χρόνια να συνταξιδέψω με ένα ζευγάρι πανεπιστημιακών (ο σύζυγος είχε ήδη συνταξιοδοτηθεί) οι οποίοι μετά από χρόνια στην Αμερική και σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, θέλησαν να τελειώσουν την καριέρα τους εδώ (όπως είπε κι η σύζυγος, μάλλον ήταν υπερβολικά ρομαντικοί). Έτσι, έγιναν καθηγητές στην ΑΣΟΕΕ...Ο σύζυγος δεν άντεξε και πολύ τα συνασπιστικά καθεστώτα, η σύζυγος αποδείχθηκε πιο σκληρή...Τότε, όμως, ήταν που είχε ξεκινήσει το όλο θέμα με την αξιολόγηση...Και η γυναίκα συγκεκριμένα μου είπε , μία πραγματικά ευγενέστατη και καλλιεργημένη κυρία, ότι οι περισσότεροι που έγιναν καθηγητές τη δεκαετία του 80 και του 90 δεν έχουν όχι διδακτορικό μα ούτε ΚΑΝ Masters κι αν αρχίσουν να ψάχνουν πτυχία και χαρτιά θα αποκαλυφθεί ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ σκάνδαλο...Είδατε να έγινε τίποτα; Μακάρι να δήλωναν παραίτηση ΟΛΟΙ οι τάχα μου ΔΑΣΚΑΛΟΙ των πανεπιστημίων να δούμε ποιοι αξίζουν να ονομάζονται Δόκτωρες και ποιοι ΑΛΗΤΕΣ...Εμ, γι' αυτό δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα σοτ κατεστημένο των ΑΕΙ και ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμά να κάνει τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποια θα είναι η διαφορά μεταξύ διακυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ? Από έναν πρωθυπουργό που δεν άφησε τίποτα σε μια κυβέρνηση που δε θα αφήσει τίποτα... Βέβαια πρέπει να παραδεχτώ πως η ΝΔ άφησε τον πήχη πολύ χαμηλά.. οπότε ίσως γίνει η έκπληξη... Μη βιαστούν οι Πασόκοι να γαυγίσουν. Δείτε προεκλογικές εξαγγελίες και κυβερνητικά βήματα και μετά κρίνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 10.05
    Τι γνωρίζεις εσύ από αντίσταση ή από ΠΑΚ κύριε; Μήπως μόνο τα ΣΥΝΘΉΜΑΤΑ;
    ''ΠΑΚ-ΠΑΚ , ΦΕΝΤΑΓΙΝ, ΤΟΥΠΑΜΑΡΟΣ, ΒΙΕΤ-ΚΟΝΓ''

    ''ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ'' ή γνωρίζεις κι άλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1.27 προφανώς ξέχασες να πάρεις τα χάπια σου,δεν κατάλαβα τίποτα απο τις ασυναρτησίες που γράφεις!

    Αμερικάνος δε θα μείνει?? Αν το ενοούσαν αυτό θα έπρεπε να φύγει απο την Ελλάδα ο Αμερικάνος υπήκοος Αντρέας!!!

    Αλλα που να τον βρούν ,που όλη την επταετία της Χούντας ήταν πάνω στο βουνο με το Καλασνίκοφ στο χέρι και πολεμούσε τους φασίστες!!!!

    (ο 10.05)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΥΓ

    Γιά το αν "γνωρίζω εγω απο αντίσταση" θα μπορούσα να σε παραπέμψω στο βιβλίο εισαχθέντων στο νοσοκομείο "Παμακάριστος" το Σάββατο 17/11/1973,αλλα άσε...

    (ο 10.05)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ""Και η γυναίκα συγκεκριμένα μου είπε , μία πραγματικά ευγενέστατη και καλλιεργημένη κυρία, ότι οι περισσότεροι που έγιναν καθηγητές τη δεκαετία του 80 και του 90 δεν έχουν όχι διδακτορικό μα ούτε ΚΑΝ Masters κι αν αρχίσουν να ψάχνουν πτυχία και χαρτιά θα αποκαλυφθεί ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ σκάνδαλο...""

    ο κακος Καραμανλης και ο επαρατος δεξια τα εκανε αυτα?το πασοκ σαπισε τα πανεπιστημια,ειναι ποτε δυνατον το ιδιο να τα εξυγιανει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 3.46
    Τι να καταλάβεις κρυπτο-χουντάκο, τι να καταλάβεις; ΑΣΧΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΛΛΗΝΑΣ
    ΑΝΤΡΑΣ
    ΚΡΗΤΙΚΑΡΟΣ
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΙΚΗ ΑΘΑΝΑΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τελικά για να καταλάβω το ΠΑΣΟΚ φταίει για την επιστολή των τρομοκρατών; Για την επιστολή απάντηση του Μίκη; Για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε; Για το indymedia; Για την χρονοκαθυστέρηση της Δικαιοσύνης;
    Γιατί δεν μπορεί κάπου θα φταίει. Κατά την γνώμη μου φταίει για όλα. Ακόμη και για αυτά που δεν φταίει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα έχουμε χάσει εντελώς.Σήμερα ο Πρύτανης είπε ότι και να καταδικαστεί αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει το Indymedia από τους servers του Πολυτεχνείου.

    Δηλαδή στην ουσία λέει ότι θα γράψει στα παλαιά του τα υποδήματα την δικαιοσύνη.
    Αυτούς τους δασκάλους των παιδιών μας έχουμε και γι` αυτό πάμε κατά διαόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τί έκαναν λέει οί πρυτάνεις?
    Απείλησαν ότι θά παραιτηθούν από τίς θέσεις τους?
    Καί από τούς μισθούς τους?
    Καί θά αφήσουν τά κορυφαία στόν κόσμο πανεπιστήμια μας νά ρημάξουν χωρίς τήν παρουσία τους?
    Πώ πώ πώωωωωωω....
    Αλλοίμονο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Με νέα ανακοίνωσή τους, οι πρυτανικές αρχές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν έξωση στην ιστοσελίδα του Athens indymedia από τους σέρβερς της σχολής.

    Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, εξέφρασε τη στήριξή της στις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ, δηλώνοντας ότι "απαντούν με επάρκεια και θέτουν τα ζητήματα στη σωστή τους βάση".

    Είπατε τίποτα φίλοι του ΠΑΣΟΚ ? Τα ανέχεστε αυτά ? (έξω από κόμματα και χρώματα, απλά σαν πολίτες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλά είστε σοβαροί; είναι δυνατόν να τολμήσουν να αγγίξουν το indymedia; θα τους κουλάνει το χέρι ο μέγας Σόρος, οπότε και η Διαμαντοπούλου και ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΛΟΙ θα βγάλουν το σκασμό και θα αφήσουν την "ελευθέρη διακίνηση ιδεών" να πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Άντε παιδιά και εις ανώτερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή