Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Επικίνδυνα παιχνίδια με την παιδεία!


Το επικοινωνιακό πυροτέχνημα της περίφημης... ανοιχτής και διαφανούς (?) αξιολόγησης της κυβέρνησης για την επιλογή των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων, ως γνωστόν έχει καταντήσει... ανέκδοτο.

Εχθές μάλιστα το είδα να μεταφέρεται και στα T-shirt ! «Έστειλα και εγώ βιογραφικό» έγραφε το ένα T-shirt , ενώ το άλλο ήταν πιο καυστικό και ακροβατούσε ως παιχνίδι με λέξεις ...πολλαπλών σημασιών …. «Με βιο-Γράψανε» !

Πέραν όμως της χιουμοριστικής πλευράς του θέματος θα ήθελα να κάνω μια ειδική αναφορά σε ένα πρόσωπο εκ των έξι (δύο ειδικών και τέσσερα γενικών γραμματέων) που ανακοινώθηκαν προχθές.
Πρόκειται για την κυρία Θάλεια Δραγώνα η οποία τοποθετήθηκε στην Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων (στο υπουργείο Παιδείας).

Η κ.Θ. Δραγώνα -πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ με το ψηφοδέλτιο επικρατείας ,σύμβουλος σήμερα του κ. Γ. Παπανδρέου σχετικά με τη μετανάστευση - είναι και καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών . Κατέχει μάλιστα το εξής ....προνόμιο. Είναι Πανεπιστημιακή καθηγήτρια χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών (πτυχίο)!!!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Το μόνο που διαθέτει (όπως αναφέρουν και παλαιότερα δημοσιεύματα) είναι κάποιο πτυχίο του Κολεγίου Deree, ενός παραρτήματος αμερικανικού πανεπιστημίου που λειτουργούσε στην εδώ… αμερικανική βάση ….πριν κλείσει !!!

Για να ξεπεραστεί το ....πρόβλημα (sic!) και να αναγνωριστεί το διδακτορικό της σε κάποιο ίδρυμα του εξωτερικού , το ΔΙΚΑΤΣΑ είχε καταφύγει στην... διασταλτική ερμηνεία!
Η ίδια «μεθόδευση»(αυτό που ο απλός πολίτης ονομάζει νομιμοποιημένη κομπίνα), της… διασταλτικής ερμηνείας δηλαδή, χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να εκλεγεί καθηγήτρια και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μια και δεν διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών!

Όλα αυτά τα… γραφειοκρατικά εμπόδια που έφραζαν τον δρόμο στην κυρία Θάλεια Δραγώνα τα ήξερε ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου, ο οποίος ως γνωστόν έχει θητεύσει στο υπουργείο Παιδείας.
Αποκαλυπτικό ήταν παλαιότερο σχετικό «παραπολιτικό» που είχε ένθετο του "Βήματος":« Ο πρόεδρος είχε ανέκαθεν σε μεγάλη εκτίμηση τη Θάλεια. Στο υπουργείο Παιδείας θυμούνται ακόμη πως ξεπεράστηκαν κάποια ....γραφειοκρατικά εμπόδια για να ανοίξει ο δρόμος της προς μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα».

Αυτόματα το ερώτημα που προβάλλει και ζητάει απάντηση είναι ποια ήταν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετώπιζε η κυρία Θάλεια και πώς ξεπεράστηκαν; Έχουν σχέση με την ... διασταλτική ερμηνεία ;

Κι ένα δεύτερο ερώτημα; Τι θυμούνται στο υπουργείο Παιδείας; Έχει σχέση με τις απόψεις της κ. Δραγώνα περί εθνοκεντρισμού , πολυπολιτισμικότητας, εθνικής ταυτότητας κλπ;

Η κυρία Δραγώνα βλέπετε είναι «μέλος» της ομάδας των καθηγητών όπως π.χ. η κα Ρεπούση, Φραγκουδάκη, Α. Λιάκος, και ...Σια , που με την σεχταριστική μεταπρατική επιστήμη τους (?) επιδιώκουν σήμερα να μας πείσουν ότι το νέο κράτος του 1830 δημιούργησε εκ του μηδενός το ....ελληνικό έθνος!!!

Η ύπαρξη τέτοιων «ομάδων» αποτελεί μνημείο των μεθόδων αποσάθρωσης της εθνικής αρχής, όπως αυτές υπό τον όρο «soft power» των ΗΠΑ περιγράφονται διεξοδικά από τον καθηγητή Παναγιώτη Ήφαιστο.

Το βιβλίο της κυρίας Δραγώνα που έχει τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» και υπότιτλο «Ο Εθνοκεντρισμός στην Εκπαίδευση»,προδίδει τον σκοπό για τον οποίο γράφτηκε: Θέλει να πείσει τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην στοιχειώδη και στην μέση εκπαίδευση ότι ο Εθνοκεντρισμός (το να επιμένουμε δηλαδή πως είμαστε Έλληνες και να υπερηφανευόμαστε γι΄ αυτό) ισοδυναμεί με ...Ρατσισμό! (κάποια στιγμή θα κάνω αναλυτική αναφορά σ` αυτό το βιβλίο ,όπως και στα υπόλοιπα συγγράμματα της κ. Δραγώνα για να ....καταλάβετε πολλά! ....Πάρα πολλά!).

Προς το παρόν ας αναλογιστούμε πόσο δίκιο ή άδικο είχε ο Ίων Δραγούμης όταν παρατηρούσε («Όσοι Ζωντανοί»σελ. 100) ότι «οι αρχηγοί του έθνους είναι πολλές φορές οι μεγαλύτεροι μισέλληνες και εχθροί του» !!

37 σχόλια:

  1. Ωραίος αχταρμάς και σήμερα. Αλλά το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι στο τέλος αναφέρεις τον Ιωνα Δραγούμη. Άντε και με την Κόκκινη Μηλιά ή απλώς τον αναφέρεις λόγω των εξελίξεων στη ΝΔ για να μας πεις εξω έξω ότι υποστηρίζεις τον απόγονο της ερωμένης του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ''Οι αρχηγοί του έθνους είναι πολλές φορές οι μεγαλύτεροι μισέλληνες και εχθροί του''
    Γιατί ανασύρετε διχαστικά μηνύματα του κακού παρελθόντος;
    Αυτό το λιανεμπόριο πατριωτισμού πότε θα το αποβάλλετε; Δεν καταλαβαίνετε ότι κάνετε κακό, ιδίως στους νέους που τριγυρίζουν εδώ μέσα;
    Τριγυρίζουν μαθουν γιατί τα βιβλία της Ιστορίας της εκπαίδευσης ήγταν λειψά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ανώνυμε 7:11, ωραία αρχή έκανες στο μεροκάματό σου. Αν είσαι τόσο ανεύθυνος για να μην καταλαβαίνεις τι λέει η ανάρτηση, άντε συνωστίσου κι εσύ σε καμια πλατεία. Και μην φωνάξεις όταν σε πηδήξουν. Θα είναι απλά συνωστισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Τριγυρίζουν μαθουν γιατί τα βιβλία....", άλλο ένα παράδειγμα "Δραγώνας" που δεν μπορεί ούτε μια πρόταση να συντάξει. Βρε μπας και είστε από το γραφείο της πρωί πρωί και σας έβαλε να γράφετε; Διχαστικά μηνύματα ποιά είναι; Αυτά που λέει ο πολίτης ή αυτά που λέει το New Administration; Ποιος τελικά διχάζει με τις πράξεις του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ν αγιάσει το στόμα σου !
    Α.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πες τα, Πολίτη! Κι άσε τους πρασινοσκώληκες ή ξυριζοσκώληκες να παράγουν με έναν λαϊκίστικο, χυδαίο λόγο μαυριδερά φύκια αντί για καθαρό μετάξι (απίστευτο πια με κάποιους μόνιμους αυτής της στήλης...το τι γέλιο ρίχνω κάθε πρωί δεν περιγράφεται...Καλά να είναι οι άνθρωποι...χαχαχαχα)

    Βρε 8.37, εμείς τουλάχιστον και γράμματα μάθαμε και ευρεία παιδεία αποκτήσαμε χωρίς να πηγαίνουμε φροντιστήρια απο την πρώτη δημοτικού και γονείς είχαμε που μας έπαιρναν δώρα βιβλία αντί για Play Station και κινητά τηλέφωνα (και είμαι παιδί της δεκαετίας του 80), και ξέρουμε την ιστορία επειδή είχαμε δάσκαλους και βιβλία που μας ωθούσαν σε εξωσχολικό διάβασμα και πιο σφαιρική γνώση...Εσείς ούτε να συντάσσετε στην ελληνική γλώσσα δεν ξέρετε, ούτε πλούσιο λεξιλόγιο δεν έχετε, όλο τα ίδια και τα ίδια τσιτάτα διαβάζω...Έλεος! Άντε διαβάστε για τον συνωστισμό και τους γκιαούρηδες, προσκυνήστε τις Δραγωνοπούλες και τις Ρεπούσηδες και αφήστε μας εμάς στην πλάνη μας και στη "λειψή" μας γνώση ... Να είστε καλά για το γέλιο που προσφέρετε...Χωρίς να θέλω να προσβάλλω την εξαιρετική πένα του Πολίτη, πολλές φορές διαβάζω τα σχόλια κάποιων γραφικών για να μου φτιάξει η διάθεση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά κάνεις και επισημαίνεις το βιογραφικό της κ. Δραγώνας, ιδιαίτερα τη στιγμή που τόσες γενιές μαθητών πλήρωσαν ένα κάρο λεφτά για να περάσουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Οι απόψεις της περί έθνους δεν πρέπει να μας τρομάζουν. Πρόκειται για ένα σχετικισμό, πάντα θεμιτό στα πλαίσια της επιστήμης, ώστε να γινόμαστε περισσότεροι αντικειμενικοί. Αυτό που πάντα είναι προβληματικό στο σχετικισμό όταν γίνεται ιδεολογία, όπως και στον εθνικισμό, είναι πως τελικά καταλήγει να αρνείται με πείσμα την πραγματικότητα. Η ελληνική ταυτότητα προυπήρχε του ελληνικού κράτους, δεν είναι τεχνητή. Θα τη δούμε και τη κ. Δραγώνα και θα την κρίνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα μας πει κανείς τα κριτήρια των διορισμών των γεν. γραμματέων; Ποιά ήταν;Το αν είχες φίλο τον ΓΑΠ; να ήσουν συνεργάτης του; να ήσουν μέλος-φίλος Πασοκ; Ήμαρτον πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ.
    Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ .ΑΠΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλοι αυτοί που πολέμησαν για τα ελληνικά ιδανικά ήταν κοροΐδα.
    Τέτοιος μισελληνισμός τέτοια κατάντια τέτοια ισοπέδωση.
    Όλοι αυτοί που μπαίνουν απ' το παράθυρο των πανεπιστημίων μας ως καθηγητές, σκοπό έχουν να περνάνε τα ντουβάρια και να παίρνουν πτυχίο για να επανδρώνεται ο κρατικός κομματικός μηχανισμός από πράσινα και πορτοκαλί τρωκτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ζητούμενο φίλε Πολίτη στην εξαιρετική -όπως είθισται- ανάρτησή σου είναι το γεγονός ότι κανείς δεν ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ. Αν ήταν η ΝΔ θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες. Τί συμβαίνει; Προχώρησε τόσο πολύ ο μιθρυδατισμός μιας ολόκληρης κοινωνίας και όταν η απάτη είναι πράσινη ισοδυναμεί με το νόμιμον και ηθικόν, αλλά όταν είναι γαλάζια συνιστά όχι απλώς παρανομία αλλά κακούργημα;
    Και τί μυαλά κουβαλούν οι πράσινοι αναγνώστες σου, οι οποίοι υπερασπίζονται μια παρανομία ή καλύτερα κακούργημα έναντι τόσων νέων (όπως εγώ) που κοπιάσαμε ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ να πάρουμε όχι μόνον πτυχία αλλά και μεταπτυχιακά στην πατρίδα μας, γλώσσες κλπ και σήμερα είμαστε άνεργοι απολυμένοι;
    Και πού είναι η ΝΔ να υψώσει τη φωνή της έναντι της κατάφωρης παραβίασης των πάντων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι δυο πρωτοι σχολιαστες μαλλον ζουν στον κοσμο τους η' εκτελουν "υπηρεσια" η'και τα δυο μαζι,των γνωστων ανθελληνικων κεντρων,που δυστηχως εχουν το πανω χερι στην παιδεια.
    Αυτο δε δεν ειναι προνομιο του Πασοκ μονο αλλα και της ΝΔ.Ατομα οπως η εν λογω κυρια κανουν κουμαντο στα πανεπηστημια και στο υπουργειο παιδειας.
    Λες και καποιο αορατο χερι διαλεγει τους πιο ασχετους,τους πιο ανθελληνες διεθνιστες και τους βανει να διαχειριστουν το μελλον της Ελλαδας,διοτι οι νεοι ειναι το μελλον της.Αν καποιος ειναι αγραμματος η αμαθης πτυχιουχος ειναι πλαστελινη στα χερια του καθε μ.... που του επιβαλλεται ως αρχηγος

    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ Πολίτη,

    Πέραν των υπολοίπων σχολίων σου στα οποία μπορεί κανείς να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει θα ήθελα απλά να κάνω ένα σχόλιο στο παρακάτω..

    "Απίστευτο και όμως αληθινό! Το μόνο που διαθέτει (όπως αναφέρουν και παλαιότερα δημοσιεύματα) είναι κάποιο πτυχίο του Κολεγίου Deree, ενός παραρτήματος αμερικανικού πανεπιστημίου που λειτουργούσε στην εδώ… αμερικανική βάση ….πριν κλείσει !!! "

    Το Deree συνεχίζει και λειτουργεί ακόμα και ποτέ δεν είταν εγκατεστημένο στην αμερικάνικη βάση όπως αφήνεις εννοηθεί. Όσο για το επίπεδο των σπουδών του θα ήταν καλό να εξέταζες την απορρόφηση και την εξέλιξη των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας όσο και τον δείκτη εγκρίσεων σε αιτήσεις υποψήφιων μεταπτυχιακών φοιτητών, με βασικό τίτλο σπουδών από το συγκεκριμένο κολέγιο, σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

    Να ξεκαθαρίσω κάτι. Είμαι απόφοιτος δημοσίου πανεπιστημίου του εξωτερικού και υπέρ των δημόσιων πανεπιστημίων. Απλά περιμένω κάποια στιγμή η ποιότητα σπουδών στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο να προσεγγίσει τουλάχιστον την ποιότητα κάποιων ιδιωτικών κολεγίων που λειτουργούν στην Ελλάδα και όχι απλά να τα αναθεματίζουμε επειδή δεν υπάρχει διάθεση να τα προσεγγίσουμε.

    Ευχαριστώ,

    Γ.Ψ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς τον φίλο Γ.Ψ - 3.01 μμ

    Αγαπητέ μου φίλε κάτι δεν καταλαβαίνω.Εάν μπορείς να με βοηθήσεις καθώς βλέπω ότι είσαι γνώστης περί του Deere.

    To Αμερικανικό κολέγιο περιλαμβάνει γυμνάσιο λύκειο(Κολέγιο Pierce), ισότιμα με τα δημόσια σχολεία και περιλαμβάνει επίσης και δύο μεταλυκειακά τμήματα ( Deere και Junior)τα οποία λειτουργούν στα πρότυπα των Αμερικανικών προπτυχιακών Κολεγίων.

    Από πότε τα προπτυχιακά τμήματα παρέχουν πτυχίο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα?

    Από πότε ένας καθηγητής Πανεπιστημίου είναι χωρίς πτυχίο, με μοναδικό εφόδιο το προπτυχιακό Deere?

    Όσο για την τοποθεσία που στεγαζόταν αυτή της Αγίας Παρασκευής ανήκε στην Αμερικανική Βάση!

    Και στο τέλος πάμε και στο ηθικό ζήτημα. Οι απόφοιτοι του Pierce γιατί δεν δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις , ώστε να φανεί ξεκάθαρα πόσα απίδια πιάνει ο κάθε σάκος?

    Ακόμα και στις εξετάσεις του International Baccelaureate με ΣΤΗΜΕΝΕΣ ( πρόσφατες οι αποκαλύψεις) αποτυγχάνουν !

    Μήπως έχω άδικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το Deere δεν αναγνωρίζεται απο το ΔΙΚΑΤΣΑ (ΔΟΑΤΑΠ).
    Τι είναι αυτή η διασταλτική ερμηνεία με την οποία της αναγνώρισαν πτυχίο της κυρίας?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για όσους ξέρουν η Ρεπούση μπροστά της είναι αγγελούδι.
    Εάν αυτή η κυρία είχε καταλάβει θέση στο Υπουργείο Παιδείας επί ΝΔ, τότε τα ΜΜΕ και οι διάφοροι παπαγάλοι θα είχαν κηρύξει την χώρα σε ...εμπόλεμη κατάσταση.
    Τώρα ...μιλιά! Μούγκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ Άρη 4:02 μμ,

    Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι γνώστης περί του Deere. Όπως ανέφερα είμαι απόφοιτος Αγγλικού δημόσιου πανεπιστημίου.

    Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με το ελληνικό σύνταγμα και την ελληνική νομοθεσία ένα κέντρο ελευθέρων σπουδών όπως είναι το Deere δεν μπορεί να παρέχει αναγνωρισμένα πτυχία.

    Η συγκεκριμένη καθηγήτρια της οποίας την ύπαρξη μέχρι την ανάρτηση του συγκεκριμένου σχολίου από τον Politi αγνοούσα, από ότι διάβασα σήμερα κατέχει και διδακτορικό από το δημόσιο πανεπιστήμιο του Aston στην Μεγάλη Βρετανία.

    Και σε ότι αφορά το ηθικό ζήτημα και γιατί όχι και την ουσία της συζήτησης, αν δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα θα έχεις φαντάζομαι ανακαλύψει ότι την απάντηση στα ερωτήματα σου την έχει δώσει ήδη η ελεύθερη αγορά εργασίας προτιμώντας αποφοίτους (όχι μόνο του Deere) μη δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Αυτό είναι κάτι που τουλάχιστον θα έπρεπε να μας προβληματίσει. Ο στόχος δεν θα πρέπει να είναι να απαξιώνουμε τα μη Δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αλλά να ενισχύσουμε τα δημόσια με τέτοιο τρόπο αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργίας τους και το περιεχόμενο και την ουσία των σπουδών τους ώστε να προτιμούνται από τα αντίστοιχα ιδιωτικά. Ιδίως από την αγορά εργασίας.

    Γ.Ψ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 4.26
    Διδακτορικό σε δημόσιο αγγλικό πανεπιστήμιο εχει η Δραγώνα;
    Ε και;
    Τη λάσπη την έφαγε;
    Καλη νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Διδακτορικό χωρίς πτυχίο. Αυτά είναι τα τρελά των Πανεπιστημιακών.
    Όπως τρελά είναι τα παιδιά -ας πούμε των υπουργών παιδείας- κ.κ Ευθυμίου και Γ. Παπανδρέου να πηγαίνουν στο Κολέγιο Αθηνών και κατόπιν στο εξωτερικό για συνέχιση των σπουδών τους.
    Ωραίοι υπουργοί παιδείας!
    Εδώ πάει το καληνύχτα πρασινοπούλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Διδακτορικό χωρίς πτυχίο
    Ναι ΝΑΙ γιατί δεν γίνεται; Για ψάχτε κάποιαν γιατρό που πήρε το πτυχίο αφού έκανε το διδακτορικό. Α!!! και αυτός που κανόνισε το διδακτορικό έπεσε από το το μπαλκόνι νοσοκομείου. Ε ρε τι πάω και θυμάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Νά ανάψετε μια μεγάλη λαμπάδα για τον Αβραμόπουλο. Καταλάβατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στο χωριό μου λένε μιά παροιμία ,έβαλαν το λύκο να φυλάει τα προβατα ,μια μικρή ανάγνωση του εν λόγω βιβλίου θα σας πείση περί λύκου και προβάτων ,μόνο να κρίνετε σωστά ποιός είναι ο λύκος και ποιός το πρόβατο ,γιατί μερικοί θα προσπαθήσουν να ντύσουν τον λύκο με την κατακρεουργημένη προβιά του πρόβατου για να μας παραπλανήσουν .
    Από σένα ΠΟΛΙΤΗ περιμένω να εκθέσεις τα τρομερά για την μόρφωση των νέων μας, που περιγράφει γλαφυρά στο βιβλίο της η κ.ΔΡΑΓΩΝΑ.
    ΠΟΛΙΤΗ κάτι που ξέχασες ,τον ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ δολοφόνησαν παρακρατικοί του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ(άτακτοι ΠΛΑΣΤΗΡΑ) για κάτι τέτοιες σωφιστίες που είχε το θάρος να λέει ,φυσικά το πρόσχημα για την δολοφονία του ήταν η απόπειρα δολοφονίας του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στό ΠΑΡΙΣΙ και όχι ο πολιτικός του λόγος που πάρα πολύ ενοχλούσε.Και μήν ξεχνάς η απαρχή πολλών δεινών για την νεότερη ιστορία της ΕΛΛΑΔΟΣ (διχασμός,εκτέλεση των 6 στο γουδί ,δικτακτορία ΜΕΤΑΞΑ ,εμφύλιος ΄σπαραγμός ,πέτρινα χρόνια ,με αποκορύφωμα δικτακτορία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΙΩΑΝΝΙΔΗ με επακόλουθο την κατάληψη τησ ΚΥΠΡΟΥ απο τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ)
    Όσον αφορά το απαξιωτικό πρώτο σχόλιο για την συγγραφέα ΠΗΝ.ΔΕΛΤΑ, προγιαγιά του ΣΑΜΑΡΑ το θεωρώ άστοχο ,χωρίς ουσία για το συγκεκριμένο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγω,θα γραψω παλι τα δικά μου και ας φωναξουν οσοι δεν τους αρεσουν.
    Πρωτα πρωτα,γι αυτο που ειδα στο τελος,για τα παιδια των υπουργων,που στελνουν τα παιδια τους σε ξενα Σχολεια.
    Γιατι εσυ αν ησουν τι θα εκανες;Θα τα εστελνες εδω,για να τα στραβωσουν οι αθλιοι,που επιτρεπουν το κλεισιμο των Παν/μιων,καθε τρεις και λιγο;
    Και μη μου πεις,γιατι δεν το σταματαγαν,γιατι θα σου πω,οτι δεν ειναι ευκολο να το κανεις,γιατι θα προκαλεσεις μινι εμφυλιο,απο τη στιγμη που απο-κομματα που υπαρχουν εδω,εχουν παρει υπο την προστασια τους,ολη αυτη την καφριλα.
    Τωρα για τον ...ιστορικο,που μιλαει για την εκτελεση του Δραγουμη,εγω θα πω,οτι καμια δολοφονια δε δικαιολογειται,αλλα ας παμε απο την αρχη.
    Ωστε μεγαλε... Θουκυδιδη,η αποπειρα δολοφονιας του Βενιζελου,στο σταθμο της Λυων,με τα χαρτια και τις υπογραφες της συνθηκης που εκανε την Ελλαδα,χωρα των 2 Ηπειρων και των 5 θαλασσων,δεν μετραει,ε;
    Αλλα ολοι οι δεξιατζες,(η εστω,μεγαλο μερος τους),ειστε τοσο μισαλλοδοξοι,που προτιμησατε εναν εμφυλιο,μετα το 44 ,κανοντας ετσι τη συμφωνια της Βαρκιζας,προκειμενου να εκδικηθειτε τους αντιπαλους σας,που ειχαν μεσα στις ταξεις τους,και Βενιζελικους,γυριζοντας πισω τη χωρα πανω απο 50 χρονια,αφου και τωρα ακομη,μ αυτα που γραφετε,εκει ειναι το μυαλο σας.
    Και αν ηταν δυνατον,θα ξανασκοτωνατε παλι κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και κατι,που το θυμηθηκα τωρα.
    Σο χωριο του πατερα μου,υπαρχει ενα μερος,που μου ειπαν καποτε,οτι εδω εγινε το αναθεμα του Βενιζελου.
    Ναι,στο κωλοχωρι της Αρκαδιας,αναθεμα.
    Και μετα,στον εμφυλιο,βεβαια,ηταν ενα απο τα χωρια,που οι ανταρτες καθαρισανε καμια 15αρια.
    Οταν ρωτησα,μα γιατι εδω,και οχι στα διπλα χωρια,μου ειπαν,μα ειχαν προηγουμενα απο παλια.
    Καταλαβατε περι τινος προκειται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σε πολύ λίγα χρόνια τα περισσότερα παιδιά στην στοιχειώδη εκπαίδευση δεν θα είναι ελληνικής καταγωγής. Ο εθνοκεντρισμός που ταλαιπωρεί επί γενιές την παιδεία μας είναι ένα ιδεολόγημα που θα ακυρωθεί από την ίδια την κοινωνική πραγματικότητα. Η τοποθέτηση της κυρίας Δραγώνα είναι μια σωστή κίνηση για να προετοιμασθεί η Διοίκηση για τους νέους εκπαιδευτικούς προσανατολισμούς. Όσο για τους εραστές του Δραγούμη... ο κόσμος σας σε λίγο θα υπάρχει μόνο στα βιβλία της ιστορίας κι όσοι νομίζετε ότι θα ζείτε στο παρόν θα θυμίζετε τους γραφικούς παλαιοημερολογίτες και τους καυγάδες τους για το ποιος είναι πιο πούρος και ασυμβίβαστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΛΛΑ.
    1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑΣ ΕΠΙ ΡΑΛΛΗ.
    2. ΕΝΝΙΑ ΕΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΑΣΜΑ. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΟΥΒΛΑ
    3. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΕΧΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ -ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ Κ.Λ.Π
    4. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
    5. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Β/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ
    6. ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ Π.Ι ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΥΘΥΝΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
    7.ΕΜΠΟΡΙ0 - ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ - ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
    8. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ Α.Ε.Ι ΚΑΙ ΣΤΙΦΛΙΚΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
    9.ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε
    10. ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΡΧΗ
    11. ΤΩΡΑ ΔΕ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΑ ΚΑΘ ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ.
    ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΡΑΒΑΤΕ ΣΤΑ ΔΗΝΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ- ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Α.Ε.Ι ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.
    ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΑΚΙ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προς Ανώνυμο 10.51:
    Ο εθνοκεντρισμός είναι ένα ιδεολόγημα, το ίδιο όπως και ο αναθεωρητισμός που προβάλλει η κυρία Δραγώνα και οι ομοϊδεάτες σου. Πολλά παιδιά μπορεί να μην είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά επιλογή του κράτους μπορεί να είναι να τα κάνει Έλληνες και όχι μόνο επιφανειακά ελληνόγλωσσους.

    Από εκεί και πέρα, εσύ και οι ομοϊδεάτες σου θέλουν την Ελλάδα ένα απλό μωσαϊκό εθνοτήτων, όπου τα ουρντού θα είναι ισόκυρα των ελληνικών και όπου η ελληνική ιστορία θα έχει την ίδια βαρύτητα στην εκπαίδευση με την πακιστανική και όπου τα πάντα θα είναι σχετικά. Αυτή είναι η ιδεολογία σας και θα έλεγα ότι είστε το ίδιο ιδεοληπτικοί με έναν ακραίο εθνικιστή. Είστε οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
    Η άλλη άποψη, αυτή που πιστεύω είναι της πλειοψηφίας των πολιτών αυτης της χώρας, θέλει την ελληνική παιδεία ως την βασικότατη συνιστώσα της ελληνικής ταυτότητας. Και μέσα στην παιδεία συμπεριλαμβάνεται και η οικείωση του παρελθόντος μας (το "μας" δεν το λέω με τη φυλετική έννοια). Δηλαδή, για να το πω πιο απλά, να αισθάνεται το κάθε παιδί που είναι γεννημένο εδώ ότι το μηκυναϊκό αγγείο, το αρχαίο μάρμαρο, η βυζαντινή εικόνα, το ντουφέκι του '21, η ποίηση του Σολωμού και του Καβάφη, είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. Και ας είναι το παιδί αυτό γενημμένο από αλβανούς ή αλλης εθνικότητας μετανάστες γονείς.
    Αυτό δεν γίνεται όμως με την ιδεολογία της κυρίας Δραγώνα.
    Και κάτι ακόμα: Η δογματική πολυπολιτισμικότητα έχει ήδη επικριθεί στις χώρες όπου εφαρμόστηκε εδώ και δεκαετίες. Ο ΓΑΠ, με προσωπικό σύμβουλο τον Βαλλιανάτο εδώ και χρόνια, προσπαθεί να μας φέρει εδώ ιδεολογήματα ήδη ξεπερασμένα ή αμφισβητούμενα στη δυτική Ευρώπη. Δηλαδή, όταν εμείς πηγαίνουμε, αυτοί έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γ. Ψ., αν μέχρι αυτή την ανάρτηση αγνοούσες την ύπαρξη της κ. Δραγώνα, τότε άσε τα σχόλια επί του θέματος. Τόσα χρόνια στην ομάδα Ρεπούση-Λιάκου-Κουλούρη είναι η "κυρία", ήδη Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, και αγνοείς την ύπαρξή της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτη η κυρια ηταν στην επιτροπη οταν πηγα να περασω συνεντευξη για το μεταπτυχιακο του τμηματος Επικοινωνια και ΜΜΕ.Μου ειπε οτι δεν γινομαι δεκτος γιατι το πτυχιο μου ειναι αλλου κλαδου(Θεολογια).Τοτε μου ειχανε πει φιλοι οτι για να περασεις στο τμημα αυτο επρεπε να προσκυνησεις το "εκσυγχρονιστικο" μπλοκ...Την ευχαριστω που με απερριψε και μου εδω σε τη ευκαιρια να κανω τωρα το μεταπτυχιακο μου στο εξωτερικο με ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ!Οσο για την γενικοτερη κατασταση στην χωρα μας ολα τελειωσαν το 1922.Ο Σμυρνης δυο μερες πριν την καταστροφη ειχε γραψει στον Βενιζελο:«Ο Ελληνισμός της Μ. Ασίας, το Ελληνικόν κράτος, αλλά και σύμπαν το Ελληνικόν Έθνος καταβαίνει εις τον Άδην, από του οποίου καμμία πλέον δύναμις δεν θα δυνηθή να το αναβιβάση και το σώση>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Επειδή τυχαίνει να είμαι απόφοιτη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος-Deree College σας ενημερώνω ότι δεν έχει προπτυχιακά προγράμματα αλλά πτυχιακά. Τα τελευταία επτά χρόνια δίνει και μάστερ. Είναι μέλος του Ιδιου Οργανισμού με το Χάεβαρντ, το Γέηλ και το Μ.Ι.Τ. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οι απόφοιτοι του θεωρούνται πτυχιούχοι τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Μόνο στην Ελλάδα θεωρούνται πτυχιούχοι στον ιδιωτικό τομέα και μη πτυχιούχοι στο δημόσιο. Αν έχουν κάνει μεταπτυχιακό το ΔΙΚΑΤΣΑ τους αναγνψρίζει το μάστερ αλλά όχι το bachelor δηλαδή το πτυχίο. Το θέατρο του παραλόγου δηλαδή. Απόφοιτος του Deree College είναι και η κόρη του Πέτρου Ευθυμίου, που αποφοίτησε απο εκεί το 2000. Το γνωρίζω διότι ο σύλλογος των αποφοίτων βγάζει κάθε χρόνο ένα περιοδικό που περιέχει και φωτογραφίες απο την τελετή αποφοίτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προς Μάρκο Τ

    Το εκκρεμές από τη μια άκρη θα οδηγηθεί στην άλλη για να αναζητήσει τελικά το σημείο ισορροπίας (το οποίο βρίσκεται εκεί όπου το περιγράφεις). Έως τότε όμως θα περάσουμε -αναγκαστικά- από μια ανάποδα φορεμένη ορθοδοξία. Γιατί; Γιατί φάγαμε στη μάπα περισσότερες δεκαετίες από όσες χρειαζόταν την όρθια φορεμένη ορθοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. theodore δέν είναι ανάγκη να γίνεις ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ για να ξέρεις την ιστορία του τόπου σου ,όπως προδήλως ειρωνικά με αποκαλής.
    Πάντως με αυτά που γράφεις μάλλον περισσότερο δικαιολογείς την δολοφονία ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ ,ο οποίος ΙΩΝΑς ήταν ένα από τα μεγαλύτερα και ανοιχτότερα μυαλά στην εποχή του .
    Και κάτι ακόμα διάβασε το βιβλίο της κ.ΔΡΑΓΩΝΑ σε παρακαλώ και μετά τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προς Ανώνυμο 7:41

    Η ειρωνία είναι ότι τα περί φυλετικής καθαρότητας των Ελλήνων είναι ιδεολογήματα των Διαφωτιστών του 19ου αιώνα (άλλο που τα υιοθέτησαν και μερικοί δικοί μας κληρικοί, μην ξέροντας σε τί λούμπα πέφτουν), ενώ τώρα οι ίδιοι οι επίγονοί τους αρνούνται κάθε σημασία
    στην έννοια του έθνους.
    Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί, επειδή λουστήκαμε την "όρθια φορεμένη ορθοδοξία" του εθνικοπατριωτισμού (που αντιστοιχούσε ίσως και σε μία ιστορική αναγκαιότητα για κάποια περίοδο), τώρα θα πρέπει να λουστούμε την "ανάποδα φορεμένη ορθοδοξία" του αναθεωρητισμού της κάθε κυρίας Δραγώνα.
    Ποιά αναγκαιότητα ιστορική εξυπηρετεί αυτός ο κρατικοποιημένος αναθεωρητισμός, τη στιγμή που η Ελλάδα κατακλύζεται από ένα χωρίς προηγούμενο κύμα ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ (το τονίζω) οικονομικών μεταναστών-εποίκων από την Μέση Ασία και την Αφρική;
    Δυστυχώς, η επιμονή στον αναθεωρητισμό (εθνομηδενισμό το λένε άλλοι, πιο "ωμά") και η προσπάθεια επιβολής του από ΜΜΕ και Κράτος, ενισχύει τη λανθασμένη θεώρηση του Ελληνισμού ως ενότητας με βάση κριτήρια φυλετικά. Και τόσο μακραίνει η εξισορρόπηση του εκκρεμούς, όπως λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οπως προανέφερε ένας φίλος πιο πάνω...αν αυτή η κυρία ήταν στη Νέα Δημοκρατία θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες. Τώρα, δεν κουνιέται φύλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΄Θέλω επί τέλους κάποιος να ασχοληθεί με όλους εμάς που υποβάλαμε αίτηση για γενικοί γραμματείς και μας ενέπαιξε το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Θέλω να ρωτήσω τους κυρίους που έκαναν την επλογή για πιό λόγο μας χρησιμοποίησαν ως άλλοθι στα επικοινωνιακά τους παιχνίδια . Θέλω να μου πει κάποιος γιατί δύο τουλάχιστον από τους "αριστους" που τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά , γνώριζαν την τοποθέτηση τους άμα τη προκηρύξει των εκλογών . Βέβαια ο νεαρός είχε κάνει λάθος υπουργείο χαχαχαχ Αλλού υπολόγιζε να παράσχει τις "αριστες" υπηρεσίες του "αξιοκρατικά ' φυσικά. Κι α΄τελος , θέλω να ρωτήσω τους κυρίους αυτούς γιατί δεν βάζουν και τους υπόλοιπους προεπιλεγμένους εδώ και μήνες "αριστους" και τα μάλα αρεστούς να τελειώνουμε , μπάς και λειτουργήσει επί τέλους έστω και υποτυπωδώς η δημόσια διοίκηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ξέρετε κι εμείς ψηφίζουμε τα 23000 ανθρωπάκια, όχι μόνο οι ¨"αριστοι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή