Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Δύο ανακοινώσεις για τον ιστορικό του μέλλοντος!


Σήμερα θα περιοριστώ σε δύο ανακοινώσεις, άνευ σχολιασμού. Μια «ανεπίσημη-επίσημη» και μια ...επίσημη ανακοίνωση.
Η «ανεπίσημη-επίσημη» έρχεται από την πλευρά των 25 βουλευτών που πήραν τον λόγο προχθές στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠαΣοΚ.

Οι παραπάνω βουλευτές του ΠαΣοΚ αντέδρασαν έντονα για την... απόσυρση του μέτρου της απόσυρσης των αυτοκινήτων, για το νομοσχέδιο για το επίδομα αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις.

Οι παρατηρήσεις τους, πολλές και αιχμηρές, κωδικοποιούνται στις εξής:
- Ένας άνθρωπος που έχει ένα αυτοκίνητο 15 χρόνια σημαίνει ότι δεν έχει χρήματα να πάρει άλλο. Με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας που είναι αναγκασμένος να πληρώσει δεν τον βοηθάτε, είναι σαν να τον τιμωρείτε. Δικαιότερο είναι να αυξηθούν τα τέλη στα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού».
-Αφήσατε το χαράτσι και πήρατε πίσω την απόσυρση...
-Πριν από τις εκλογές είχαμε υποσχεθεί ότι το επίδομα αλληλεγγύης θα είναι 1 δισ. 650 εκατ. ευρώ και τώρα το ρίξατε στο 1 δισ.
-Γιατί δεν δίνετε επίδομα θέρμανσης τη στιγμή που όλα τα προηγούμενα χρόνια εγκαλούσαμε τη Ν.Δ. ότι δεν το έδινε.
- Μελετάει η κυβέρνηση αύξηση έμμεσων φόρων, ενώ είχαμε πει προεκλογικώς ότι αυτό είναι άδικο μέτρο.
-Η αύξηση του ΕΤΑΚ για την ακίνητη περιουσία άνω των 600.000 ευρώ επί της ουσίας νομιμοποιεί ένα μέτρο που είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά ότι θα το καταργήσουμε το 2010.
-Γιατί εξαγγείλατε την επιβολή έκτακτης εισφοράς στις μεγάλες επιχειρήσεις, όταν αυτό το ενδεχόμενο προεκλογικά το είχαμε απορρίψει.
Η βάση αρχίζει και αντιδρά. Μέσα σε ένα μόλις μήνα «καταφέραμε» και χάσαμε την αξιοπιστία μας!

Πάμε τώρα στην επίσημη ανακοίνωση. Αυτή προέρχεται από την πλευρά της ΝΔ και συγκεκριμένα από τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος απαντώντας σε σημεία της ομιλίας του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπ. Βούγια, κατά την έναρξη των εργασιών της πρώτης ημέρας του Παγκόσμιου Forum για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, δήλωσε:

Το ΠαΣοΚ διαστρεβλώνει προκλητικά την πραγματικότητα. Όταν ο αρμόδιος Υφυπουργός διατείνεται ότι η Κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να καταστεί σαφές πως η παράνομη μετανάστευση δεν συνιστά ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα (!), είναι προφανές ότι αγνοεί – ή θέλει ν’ αγνοεί ότι το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που υπεγράφη στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου του 2008 και στη δημιουργία του οποίου πρωταγωνίστησε η Κυβέρνηση Καραμανλή, αυτό ακριβώς καθιερώνει: Ήτοι οργανωμένη κοινή ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική -και όχι πολιτική κάθε κράτους–μέλους- και μάλιστα για πρώτη φορά στη διαδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλά θα έκανε επιπλέον ο κ. Υφυπουργός να συνομολογήσει ότι το Σύμφωνο αυτό όχι μόνο καθιερώνει εκείνο που διατείνεται ότι θα διαπραγματευθεί τώρα η Κυβέρνησή του, αλλά, στην παρ. ΙΙΙ, ορίζει σαφώς πως τα σύνορα των κρατών – μελών, όπως καθορίζονται κυριάρχως απ’ αυτά – άρα και τα Ελληνικά Σύνορα- είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με τον τρόπο αυτόν – διότι η συμπερίληψη της πρόβλεψης αυτής έγινε τότε με Ελληνική πρωτοβουλία – η Κυβέρνηση Καραμανλή κατάφερε, τουλάχιστον στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ν’ αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα περί «γκρίζων ζωνών» που κληροδότησαν, δυστυχώς, στον Τόπο η τραγωδία της νύχτας των Ιμίων και τα κείμενα της Μαδρίτης και του Ελσίνκι, για τα οποία ευθύνονται, μεταξύ άλλων, ιδίως οι διατελέσαντες διαδοχικά Υπουργοί Εξωτερικών των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ κ.κ. Παπανδρέου και Πάγκαλος.

Και κάτι τελευταίο: Όποια προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και μηδενισμού του έργου της Κυβέρνησης Καραμανλή και αν επιχειρήσει η σημερινή Κυβέρνηση δεν πρόκειται να περάσει.

Θ’ αποκαθιστούμε, με συγκεκριμένα πάντα στοιχεία, την ΑΛΗΘΕΙΑ και για όσα θετικά έγιναν μεταξύ 2004-2009 και, επίσης, για όσα προεκλογικά δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ο κ. Παπανδρέου και δεν τα πράττει».

15 σχόλια:

  1. ΑΠΟ Κ.Π
    Φίλε Πολίτη,
    Χαίρομαι ιδιαίτερα για την πρόθεσή σου να αποκαθιστάς την αλήθεια για τα θετικά της περιόδου 2004-2009.
    Σημειωτεόν πως είμαι απο εκείνους που κατηγόρησαν τον Καραμανλή για την μετεκλογική του στάση σε ότι αφορά το κόμμα της ΝΔ.
    Όμως κάποιος πρέπει κάποια στιγμή να ομολογήσει πως ο άνθρωπος αυτός είχε μιλήσει ανοιχτά για την κατάσταση που βιώνουμε και θα βιώνουμε απο εδώ και στο εξής και πήγε σε εκλογές λέγοντας πως θα χρειαστούν δάκρυα, ιδρώτας και σκληρή δουλειά τα επόμενα 2 με τρία χρόνια. Όμως εμείς οι φιλότιμοι αλλά φυγόπονοι Έλληνες (και μετανάστες;) προτιμήσαμε να μας καβαλήσουν ψεύτες και γητευτές αφελών.
    Ήδη αρχίσαμε να το αντιλαμβανόμαστε.
    Την βραδιά των εκλογών μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο Καραμανλής δικαιούτο να αναφωνήσει:"ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΙ ΤΙ ΠΟΙΟΎΣΙ"
    Σύντομα θα τον αναπολήσουμε. Απαλλάγμένον όμως απο αγκυλώσεις, αναβλητικότητες και οπλισμένον με ρόπαλα και τσεκούρια.
    Ευχαριστώ
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αραγε οι συμβουλοί τους δεν τους δίνουν "εύπεπτη" την τροφή των Συμφώνων ώστε να τα καταλαβαίνουν ή απλώς τα αγνοούν. Και τα δύο είναι εξίσου επικίνδυνα, νομίζω.... Ελπίζω να μην κριθεί το μέλλον της μεταναστευτικής πολιτικής απλά και μόνο από την κατάρτισή τους περί του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Πάκης ως τι έβγαλε ανακοίνωση; Ως...ειδήμων αραβοποίησης της πρωτεύουσας; Ως Καθηγητής Ασύλου παρανόμων πράξεων; Ως τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Πράσινη ανάπτυξη γίνεται απο "ΠΡΑΣΙΝΑ ΖΩΑ" για τα " ΠΑΡΑΣΙΝΑ ΖΩΑ".Κλέεεεεεεεεεεεεεεεεεφτεεεεεεεεεεεεεεεεεες.
    Καληνύχτα.
    Γαλάζιος Βορράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Μάρκο
    Μάρκο διαφωνείς με τα αναγραφέντα στην ανακοίνωση?
    Όσο για τον Παυλόπουλο εαν σκεφτόσουν πιο ώριμα και λογικά θα έβλεπες ότι μέχρι την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ ( και όχι αρχηγού), παραμένουν στα πόστα τους οι προηγούμενοι.

    Στην υπόθεση του Συμφώνου στην σύνοδο του 2008 πρωταρχικό λόγο είχε το υπουργίο Εξωτερικών και δευτερεύντος το Εσωτερικών.

    Αλλά βλέπεις η Ντόρα ως πρωην υπουργός Εξωτερικών δεν έβγαλε μιλιά.
    Αυτό για όσους καταλαβαίνουν και γνωρίζουν τι ακριβώς γινόταν δεν τους εκλήσει.

    Άρα ανέλαβε ο Παυλόπουλος να υπερασπιστεί το έργο του Καραμανλή στην Σύνοδο και την επιτυχία του να ορίσει( δηλαδή να αναφερθεί ρητά στο ανακοινωθέν) τα εξωτερικά σύνορα της ευρώπης.
    Εάν διάβαζες με προσοχή την ανακοίνωση τότε θα πρόσεχες την τελευταία παράγραφο και θα καταλάβαινες πολλά.
    Μήπως σου λύθηκε η απορία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Νίκο, προφανώς η ερώτησή μου είναι ρητορική και ειρωνική, και αναφέρεται σε συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Πάκης επιδεικνύει τουλάχιστον θράσσος, όταν αναφέρεται σε θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Μήπως σου λύθηκε εσένα η απορία τώρα, σε τι ακριβώς αναφέρομαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραίος αχταρμάς. Ούτε ο Μαμαλάκης να ήσουν. Τελικά όπως πας θα γράψεις βιβλίο συνταγών που ο Τσελεμεντές θα ωχρειά μπροστά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενα ειναι σιγουρο.Οτι δεν υπαρχει κανενα σχεδιο,οτι ολα γινονται στο ποδι.Ειναι ανετοιμοι και το δειχνουν.
    Περαστικα μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδη ο Καραμανλης που οδηγησε την χωρα στα τωρινα χαλια πηγε να κανει κατι καλο; Με 29 δημοσιους υπαλληλους για καθε 14 που φευγαν και 25.000 προσληψεις για stages δημιουργοντας μια χωρα δημοσιων υπαλληλων που δεν μπορει να τους στηριξει ηταν καλο; Αυτη ειναι η λογικη του Ελληνα, να παρει 1500 ευρω εκπτωση για ενα αυτοκινητο. Αυτη ειναι η ποιοτητα μας... Πως θα παρουμε ενα αυτοκινητο και πως θα παμε το βραδυ στο venue.

    Η χωρα περναει μια δυσκολη περιοδο και ολοι πρεπει να δουλεψουμε για να ανακαμψουμε. Οταν η Γερμανια επεσε τον 2ο παγκοσμιο οι γερμανοι δουλευαν 3 βαρδιες, Ολο το 24ωρο και τα καταφεραν. Ο κλασσικος ο Ελληναρας σιγα μην κατσει να δουλεψει. Περιμενει να βρει ακρη να μπει στο δημοσιο για να παρει 1200-1500 ευρω και να "αραααααζει για το υπολοιπο της ζωης του". Δεν ειναι ετσι τα πραγματα ομως. Με το "¨κοπροσκυλικι" κανεις δεν πηγε μπροστα. Ολος ο κοσμος ψηφιζε ΝΔ το 2004 και 2007 γιατι τους εβαλε ολους στο δημοσιο κατασπαταλωντας το δημοσιο χρημα σε ατομα που δεν χρειαζονταν και δεν δουλευαν. Η χωρα βρισκεται σε μεγαλο χαλι και ολοι μας κοιταμε πως θα την βγαλουμε καθαρη. Μηπως προτιματε μια κυβερνηση που να μας διοριζει ολοι στο δημοσιο, να μην τα περνει απο οσους εχουν ακινητα πανω απο 600.000 ευρω και απο τις επιχειρησεις αλλα να τα περνει απο τους εργαζομενουν με εισοδημα κατω των 10.000 ευρω (για να παταξουν την φοροδιαφυγη συμφωνα με την κυβερνηση Καραμανλη, λες και αν αντι για 10.000 βγαλει καποιος 11000 ειναι η τεραστια τρυπα ενω τα 500.000.000 που βγαζει ο Βαρδυνογιαννης τον μηνα και δεν δηλωνει ουτε τα μισα ειναι πλημμελημα).

    Σταματηστε τους κομματικους διαξιφισμους. Η πολιτικη δεν ειναι γηπεδο για να εχει οπαδους. Ας δουμε το μελλον της χωρας λιγακι ασχετα απο κομματα. Η προηγουμενη κυβερνηση απετυχε παταγωδως. Αυτων τα λαθη πληρωνουμε τωρα. Θελαμε ρουσφετια και μιζες για να βολευτουμε 5 χρονια πριν. Τωρα ας τα πληρωσουμε γιατι στην ουσια εμεις φταιμε που τους βγαλαμε οχι μια αλλα δυο φορες και τους αφησαμε να καταστρεψουν τα παντα. Να καψουν ολη τη χωρα και να ξεπουλησουν ΟΤΕ, παιδεια, υγεια, Ολυμπιακη, ελληνικη γη στην εκκλησια για να τα κανουν "αναψυκτηρια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατα την προεκλογικη περιοδο τεθηκε ενα στοιχημα αναμεσα σε δυο πολιτικες, που ο χρόνος θα αποδειξει ποια απο τις δυο τελικα ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα.
    Ο Καραμανλης εκλεισε την ομιλια του στην Αθηνα λεγοντας:"Εγω παντως σας ειπα την αληθεια" ενοοντας πως αν δεν παρουμε μετρα σε αυτην τη δυσκολη συγκυρια,αργοτερα θα χρειαστει να παρουμε πολυ σκληροτερα!!
    Απο την αλλη ο Παππανδρεου υποσχεθηκε τα παντα,μεσα σε μια περιοδο που δυσκολα θα εδεινε κανεις υποσχεσεις!!
    Τωρα ειναι υποχρεομενος να ανακαλεσει τις ψεφτικες υποσχεσεις,και να εφαρμοσει την σκληρη πραγματικοτητα στον κοσμο που ξεγελασε και απεσπασε την εμπιστοσυνη του.
    Το μεγαλο στοιχημα ομως βρισκεται σε εξελιξη...και ο χρόνος ο μεγάλος κριτής!! Ευχαριστα ψεματα η δυσαρεστες αληθειες;(θεμα για τις επομενες εκλογες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καποιοι που μιλουν για τα stage..και καιγονται δηθεν για το μελλον του τοπου..και πως δηθεν ανυσηχουν επειδη καποιοι περνουν προυπηρεσια!Ας απαντησουν καλυτερα στο πλεονασμα 1000000+ δημοσιων υπαλληλων που στο 75% ειναι πρασινοι βολεμενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πραγματι ορισμενοι πεζουν με την νοημοσυνη μας!Ο Γιωργακης θα τα παρει απο τον Βαρδυνογιαννη, απο τον Βγενοπουλο...και τις Tραπεζες!!και με τα τελη κυκλοφοριας ποιος πληρωνει τις 300αρες;Ο Βαρδυνογιαννης η οι τραπεζες;;xaxaxaxax...μηπως παλι οι ευποροι πολιτες των 10000 euro;
    Απο την μια διαφωνειται με τα stage ως εξοδο,αλλα διαφωνειται για την πωληση του ΟΤΕ η της Ολυμπιακης λες και ειναι κερδοφορα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Γιωργακης εχασε την μπαλα..με δανεισμο θα μειωσει το ελειμα;Ακομα δεν βγηκε παιρνουμε το δευτερο δανειο 80+8 δις. +290 που προυπηρχαν(200 Πασοκ+90ΝΔ)
    Μαλλον δεν του βγαινουν τα κουκια..μισθοι δημοσιου,συνταξεις..πανατοκια!
    Να κυβερνησει το καραβι ηθελε,μεσα στην μπορα....μην μας χρεοκοπησει μονο και βουλιαξουμε :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι, τουλάχιστον, ντροπή, να ισχυρίζονται κάποιοι, πως, για την τραγικά άσχημη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας ευθύνεται η Ν.Δ.
    Η Ν.Δ., το 2004, παρά τα 2 και μισό πακέτα Ντελόρ - δηλαδή, πακτωλούς χρημάτων -, που είχαν "διαχειρισθεί" οι κυβερνήσεις του Πασοκ, παρέλαβε ένα καταχρεωμένο και οικονομικά εξαθλιωμένο κράτος, που, από τα 100 Ευρώ, που εισέπραττε, όφειλε να καταβάλει,μόνο, για τόκους και δάνεια....107 (!!!) και του οποίου ο Δημόσιος Τομέας είχε, ήδη, καταστεί "υδροκέφαλος", αφού είχαν προσληφθεί ....στρατιές άχρηστων (με την έννοια των μη απαραίτητων) "πασοκανθρώπων", που, ως υπεράριθμοι,εις ουδέν οφελούσαν την ομαλή λειτουργία του Δημόσιου....
    Για να μη μιλήσουμε για τα Εθνικά μας θέματα, που, επί των κυβερνήσεων του Πασοκ, πήγαν από το κακό στο χειρότερο, με το "mea culpa" του Ανδρέα, όταν απεμπόλησε το δικαίωμα της χώρας μας να κάνει έρευνες ακόμα και στα δικά της χωρικά ύδατα, με τις συμφωνίες του Ελσίνκι και της Μαδρίτης, επί κυβερνήσεων του "σοβαρού" κ. Σημίτη, που δέχθηκαν, ότι η Τουρκία έχει "δικαιώματα" και, μάλιστα, "ζωτικά" στο Αιγαίο, ούτε, βεβαίως, για τα ΄Ιμια, που αποτελούν "μαύρη" σελίδα της ένδοξης, κατά τα άλλα, Ελληνικής Ιστορίας, αφού, για πρώτη φορά, ΄Ελληνες εγκατέλειψαν, αμαχητί, Ελληνικό έδαφος, σε εχθρούς και, συγκεκριμένα, στους Τούρκους, ούτε για τις "γκρίζες" ζώνες του Αιγαίου, που - κι αυτές, όπως και τα ΄Ιμια - υπήρξαν δημιούργημα της κυβερνήσεως Σημίτη, με τον Θ. Πάγκαλο, ως ΥΠΕΞ, ούτε για την συμπεριφορά της κυβερνήσεως Σημίτη - πάντα, με τον Θ. Πάγκαλο, ως ΥΠΕΞ -, κατά την νύκτα των Ιμίων, όπως αυτή κατέστη γνωστή, στον Ελληνικό λαό, από το ομώνυμο βιβλίο των δημοσιογράφων Αθ. ΄Ελλις και Μιχ. Ιγνατίου, αλλά και από τις τρεις εκπομπές του Κ. Χαρδαβέλα...
    Παρά ταύτα, ο Θ. Πάγκαλος παραμένειστην σημερινή κυβέρνηση, όταν, επί Ν.Δ., ο κ. Τσιτουρίδης είχε απομακρυνθεί, επειδή, επί κυβερνήσεως Πασοκ, είχε επιτύχει την μετεγγραφή του γιού του, που είχε και προβλήματα υγείας, από το ένα πανεπιστήμιο στο άλλο. Αναρωτιέμαι, αν η ενέργεια αυτή του κ. Τσιτουρίδη ήταν σοβαρότερη, από την απώλεια των Ιμίων, από την δημιουργία των "γκρίζων" ζωνών, στο Αιγαίο, από την θυσία των τριών Ελλήνων ηρώων, που χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου, από την επαίσχυντη εντολή, που έλαβαν οι Έλληνες βατραχάνθρωποι, που πήγαν στα ΄Ιμια, να κάψουν την Ελληνική σημαία - προς τιμήν τους δεν υπήκουσαν -, από την "πρόταση" του Θ. Πάγκαλου, ως ΄Ελληνα ΥΠΕΞ, προς τους Αμερικανούς, να μην υποσταλεί η Ελληνική σημαία, από τα ΄Ιμια, αλλά να παραμείνει, όπου, σύντομα, λόγω του αέρα, θα κατεστρέφετο, οπότε η Ελλάδα δεν θα την αντικαθιστούσε...., ώστε εκείνος, ο Θ. Πάγκαλος, δηλαδή, να εξακολουθεί να παραμένει στην σημερινή κυβέρνηση.....
    Αιδώς, Αργείοι...
    Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, για να βγάλουν την χώρα μας, από τα αδιέξοδα, στα οποία την είχαν φέρει οι κυβερνήσεις του Πασοκ και, πράγματι, τα πήγαιναν πολύ καλά - εξ ου και τα εύσημα από την Ε.Ε. -, μέχρι που ξέσπασε η λαίλαπα της διεθνούς οικονομικής κρίσεως......
    Ο Κ. Καραμανλής, προεκλογικά, ήταν ειλικρινής, προς τον Ελληνικό λαό. Ούτε του ωραιοποίησε τις καταστάσεις, ούτε του έταξε λαγούς, με πετραχήλια, προκειμένου να αποσπάσει την ψήφο του, όπως έκανε ο ανεπαρκής Γιωργάκης, που, όμως, σήμερα, αδυνατεί, όπως ήταν επόμενο, να υλοποιήσει τα όσα έταξε.
    ΄Ομως, ο Γιωργάκης δεν έχει δικαιολογία, διότι, προεκλογικά, είχε πλήρως ενημερωθεί, από τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, για την οικονομική κατάσταση της χώρας.
    Φθάνουν, λοιπόν, οι κοροϊδίες. Η αλήθεια είναι, πως ο Γιωργάκης ξεγέλασε, με τον χειρότερο τρόπο, τον Ελληνικό λαό, ο οποίος, τώρα, βλέπει το λάθος, που έκανε να τον εμπιστευθεί, ελπίζοντας, πως, υπό την ηγεσία του, το Πασοκ θα ήταν διαφορετικό και θα άλλαζε νοοτροπία. ΄Οπως, όμως, απεδείχθη, περιτράνως, το Πασοκ εξακολουθεί να είναι το ίδιο και χειρότερο, γι' αυτό και τα ..... ψωμιά του είναι μετρημένα, αφού ο λαός είναι, πλέον, και ιδιαίτερα απαιτητικός και τιμωρεί όσους τον κοροϊδεύουν και περιθώρια χρόνου δεν δίνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή