Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Και το μπουζουξίδικο θέλει ....την υπουργό του!


Η παλαιότερη ιστορικά, αλλά και σημαντικότερη αρμοδιότητα της Βουλής των Ελλήνων είναι η νομοθετική, δηλαδή η θέσπιση γενικών και απρόσωπων κανόνων δικαίου.
Άρα ο/η κάθε εκλεγμένος βουλευτής είναι εν δυνάμει νομοθέτης. Εάν δε αυτός/η ο/η βουλευτής είναι και υπουργός τότε καλείται εκτός του νομοθετικού του έργου να υπηρετεί την πιστή και αυστηρή εφαρμογή αυτών.

Γιατί τα αναφέρω; Μπορεί η περιοχή της Καστρίτσας ,όπως ανέφερε σε δημοσίευμα του το «ΘΕΜΑ», που ανήκει στον Δήμο της Νέας Ερυθραίας να έχει χαρακτηριστεί από το 1988 ως ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, όμως αυτό δεν εμπόδισε την υφυπουργό Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου να ενοικιάσει ακίνητο ( ...όμορο...με δασική περιοχή ) που είχε στην κατοχή της σε ...ιδιοκτήτες κέντρου νυκτερινής διασκέδασης.

Η υπόθεση ξεκινά στις 30 Ιουνίου του 1992, όταν ο κ.Δημήτρης Χριστοφιλόπουλος και η σύζυγός του κυρία Παρασκευή (Εύη) Χριστοφιλοπούλου μίσθωσαν σε τρεις επιχειρηματίες ακίνητο 257 τ.μ., σε οικόπεδο 1.260 τ.μ., που είχαν στην κατοχή τους (τώρα το έχουν μεταβιβάσει στα παιδιά τους) στην περιοχή Καστρίτσα στη Νέα Ερυθραία.

H μελλοντική χρήση του ακινήτου από τους μισθωτές ήταν γνωστή εξ αρχής καθώς στο μισθωτήριο συμβόλαιο οι τρεις επιχειρηματίες υπογράφουν με την επίσημη σφραγίδα της εταιρείας τους που αναγράφεται: H μισθώτρια «Le Plaisir Music Restaurant» Μορτερό, Nέα Ερυθραία, οδός Καστρίτσας...

Το ακίνητο ενοικιάστηκε για να λειτουργήσει εκεί κέντρο διασκέδασης, αν και ήταν ευρέως γνωστό, αφού ήδη είχε εκδοθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ήδη από το 1988, ότι η περιοχή είχε χαρακτηριστεί ως ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ..

Τα χρήματα του μισθίου ...πολλά !Προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο ανέδειξαν επί πολλά χρόνια το εν λόγω μπουζουξίδικο ως μία από τις πρώτες επιλογές στη νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας.

Φέτος όμως και εξαιτίας μιας αδυσώπητης κόντρας μεταξύ του ιδιοκτήτη της επιχείρησης και κατοίκων της περιοχής που κρατά από το 2004, ο Δήμος Νέας Ερυθραίας αποφάσισε την αναστολή της άδειας λειτουργίας του «Plaisir».

Η νυν υπουργός κυρία Χριστοφιλοπούλου θα γνώριζε (ως έμπειρη κρατικοδίαιτη πολυθεσίτισσα , σύμφωνα με το βιογραφικό της) ότι βάσει του Κώδικα βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙΙ > Κεφάλαιο-Ι > Αρθρο-231 (Αρθ-2 ΠΔ/23-2/6-3-87) στις περιοχές αμιγούς κατοικίας επιτρέπονται μόνο:
1. Κατοικία. 2. Ξενώνες μικρού δυναμικού (περί τις 20 κλίνες) 3. Εμπορικά καταστήματα που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής (παντοπωλείο, φαρμακείο, χαρτοπωλείο κλπ) 4. Κτίρια κοινωνικής πρόνοιας 5. Κτίρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 6. Αθλητικές εγκαταστάσεις. 7. Θρησκευτικοί χώροι. 8. Πολιτιστικά κτίρια (και εν γένει πολιτιστικές εγκαταστάσεις).

Μπορεί το τελευταίο να αποτέλεσε μακροχρόνια ... «δυσνόηση» της κυρίας Χριστοφιλοπούλου που της επέτρεπε το μπουζουξίδικο να το θεωρεί ...πολιτιστικό κέντρο ! Όλα μπορεί να συμβούν σε αυτόν τον κόσμο!

Από την άλλη βέβαια θυμάμαι την κυρία Χριστοφιλοπούλου πριν δύο χρόνια να «έχει ανεβεί στα κεραμίδια» κατακεραυνώνοντας τον κ. Μαγγίνα διότι είχε υποπέσει σε παρόμοια ... «δυσνόηση» θεωρώντας την οικία αναψυκτήριο.

Δεν γνωρίζω τους ακριβείς δεσμούς της κυρίας υπουργού με… την θρησκεία , αλλά δεν μπορεί να μην έχει ακούσει το ..«Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω»!!!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στη διαμάχη των κατοίκων με τους εκμισθωτές ,η υπουργός κυρία Χριστοφιλοπούλου και η οικογένεια της δεν έκανε κάποια ενέργεια υπέρ των κατοίκων, κάτι που εγείρει ΚΑΙ θέμα ηθικής τάξης !

20 σχόλια:

  1. ....ΘΕΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ!
    ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΟΚΟΙ;
    ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΘΕΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ Κ.Π.
    PLAISIR MUSIC SOCIALISM
    Όταν τα όργανα του τύπου παιανίζουν : «ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ 2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ», όταν τα ίδια αυτά όργανα και οι ορχήστρες παίζουν τους θούριους της «ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ» και πιστεύουν πως αφήνουν άναυδους τους άμοιρους θεατές που παρακολουθούν τα ρεσιτάλ τους, όταν πρόεδροι των βιομηχάνων αναφωνούν εκστασιασμένοι, «ιδού το φως το αληθινόν», να περιμένουμε πολύ σύντομα την Σταύρωση και όχι τα Χριστούγεννα.
    Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μετά Χριστόν προφήτης για να προβλέψει ότι όλα αυτά τα επιδόματα της ....... αναδιανομής δεν θα δοθούν γιατί είναι σκέτα καμουφλάζ.
    Τα σάλια όλων εκείνων που θριαμβολογούν σήμερα για την ευαισθησία και την κοινωνική δικαιοσύνη της κυβέρνησης δεν θα έχουν ακόμη στεγνώσει όταν θα τους δοθεί από τα αφεντικά η εντολή: «ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ» και το τότε τα PLAISIR RESTAURANTS θα γίνουν HELP US RESTAURANTS. Θα είναι όμως άδεια. Κανείς δεν θα τους ακούει. Ακόμη και σερβιτόροι των πιάτων της προπαγάνδας θα έχουν πάρει δρόμο.
    Merci
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα μιλάμε για ανθρώπους που θεωρούσαν φυσιολογικό να κάνουν "ένα δωράκι" στον εαυτό τους, αρκεί να μην ξεπερνούσε τα 500 εκατομμύρια. Τι συζητάμε λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή δεν ήταν χρόνια τώρα σε θέσεις συμβούλων στις κυβερνήσεις του Πασοκ;Αυτή τι επαγγέλλεται;Εισοδηματίας μάλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ???ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ..ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ??ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΛΑΙΤΕ ΤΩΡΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1993!!! ΕΛΕΟΣ....
    Π.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχεις μπερδέψει τις βούρτσες με το ρετσινόλαδο αφού συγκρίνεις αυγά με μήλα. Τι σχέση έχει η παράνομη ανοικοδόμηση κατοικίας με άδεια αναψυκτηρίου με υπόθεση ενοικίασης ακινήτου. Από την άλλη γιατί γλύφεις εκεί που έφτυνες. Εννοώ ότι τώρα σου ήρθε η έμπνευση ότι το ΘΕΜΑ είναι αξιόπιστο; Όχι γιατί δεν έχουν περάσει πολλές μέρες που το κατηγορούσες ώς αναξιόπιστο.
    Έλεος. Και ο αυριανισμός έχει τα όριά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάλλον γιατί το ΘΕΜΑ αυτή την φορά παρουσιάζει ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΠΙΣΗΜΑ !!!
    Αυτό μάλλον λόγω των πράσινων φακών στα μάτια σου δεν το αντιλαμβάνεσαι, παραπάνω ανώνυμε 10.27.
    Εάν τα βγάλεις λοιπόν ίσως τότε καταλάβεις πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κοίτα ποιός μιλάει για φακούς. Εντάξει ο γάιδαρος πετάει με έπεισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @10:27, τη άδεια για την "παράνομη ανοικοδόμηση κατοικίας με άδεια αναψυκτηρίου", την χορήγησε η Πολεοδομία. Η ίδια υπηρεσία λοιπόν που επιτρέπει σε κάποιον να ενοικιάσει το ακίνητό του για να γίνει μπουζουκτίδικο, ενώ ο Νόμος το απαγορεύει. Η πολεοδομία η οποία έχοντας μεγαλώσει σε καθεστώς διαφθορας ΠΑΣΟΚ επί 20ετία, έχει μάθει να λειτουργεί έτσι. Γκε γκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @10:27, τη άδεια για την "παράνομη ανοικοδόμηση κατοικίας με άδεια αναψυκτηρίου", την χορήγησε η Πολεοδομία. Η ίδια υπηρεσία λοιπόν που επιτρέπει σε κάποιον να ενοικιάσει το ακίνητό του για να γίνει μπουζουκτίδικο, ενώ ο Νόμος το απαγορεύει. Η πολεοδομία η οποία έχοντας μεγαλώσει σε καθεστώς διαφθορας ΠΑΣΟΚ επί 20ετία, έχει μάθει να λειτουργεί έτσι. Γκε γκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Χριστοφιλοπούλου ανήκει στους λεγόμενους κομήτες του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν ούτε πρόκειται να γίνει ΠΑΣΟΚ. Ανήκει στους περήφημους τεχνοκράτες που διόρισε ο Σημίτης και εκ των υστέρων αυτοχαρακτηρίστηκαν ΠΑΣΟΚ. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν την ιδεολογία του χρήματος που τους επιβάλλει να διαπράτουν κάθε είδους μικρά και μεγάλα αδικήματα προκειμένου να εξυπηρετήσουν την τσέπη τους. Το μεγαλύτερο όμωςπρόβλημα είναι ότι τόσο το παλιό όσο και το καινούριο ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου εξακολουθούν νασ τους αναδεικνύουν και να τους προωθούν. Εγώ ως ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ θεωρώ ότι υπάρχουν άνθρωποι εντός του κόμματος που πραγματικά πιστεύουν σε μια πιο δίκαιη κοινωνία. δεν μπορεί όμως αυτό το κόμμα να εκδιώξει τους κάθε είδους παράνομους φελούς που πάντα επιπλέουν. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη πρέπει να τιμωρηθεί πραγματικά και να εκδιωχθεί από την κυβέρνηση και από το ΠΑΣΟΚ. Μάλλον όμως θα επικρατήσουν και σε αυτή την περίπτωση άλλα κριτίρια άγνωστα σε μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠΟ Κ.Π
    @ΑΝΩΝΥΜΟ 11:54
    Φίλε μου οι αγνοί και ιδεολόγοι ΟΛΩΝ των παρατάξεων όπως εσύ, έρχεται η ώρα να απογοητευτούν από τις παρατάξεις για τις οποίες πίστεψαν ότι μπορούν να δουλέψουν για τον τόπο και όχι για τον ΤΥΠΟ και τους διάφορους τύπους. Welcome to the club my friend που θα έλεγε και ο Πρόδρος του ΠΑΣΟΚ.
    Και αυτό φίλε μου έχει συμβεί με όλους μας ανεξαιρέτως. Τουλάχιστον με όσους σέβονται τον εαυτό τους και δεν γίνονται χαλιά να τους πατάνε οι κάθε λογής εθνοσωτήρες.
    Πολλούς χαιρετισμούς
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό είναι... ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. Από το αναψυκτήριο στο... Μπουζουξίδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και πράγματι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του αναψυκτηρίου. Το αναψυκτήριο δεν ενοχλούσε τους γείτονες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βέβαια δεν λέει κανείς ότι ο Μαγγίνας παραιτήθηκε αμέσως.
    Η Χριστοφιλοπούλου ???????
    Απλά για να κρίνουμε ως προς την χοντροπετσιά και το γράψιμο που μας κάνουν και όχι προς την τυχών παρανομία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ofeilei an mh ti allo na dosei tis deouses exhghseis h kuria hristofilopoulou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και γιατι ωρε παλληκαραδες μου,δεν το θυμοσαστε αυτο,τοσα χρονια τωρα,που κυβερνουσε ο μπουλης;
    Τωρα που βγηκε το πασοκ το θυμηθηκατε;Ου να μου χαθειτε.Σα μωρά κανετε.
    Και στο φιμναλε,να κι αν ειναι η περι ης ο λογος, υπουργος,να κι αν δεν ειναι.
    Αν ειναι φαουλ,να κλεισει το μαγαζι.Period.
    Τωρα ολα τα αλλα υποκριτικα δακρυα,μου φερνουν εμετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θόδωρε 9.45, ξαρφώνεσε! Εσύ μας λες ότι δεν υποστηρίζεις το ΠΑΣΟΚ, αλλά λυσας να το ...υποστηρίζεις μέχρι και σε περιπτώσεις που βγάζουν μάτια.
    Ξεκαρφώσου Θοδωρή!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για τον Μαγγίνα που είναι μια σχετικά παρεμφερής περίπτωση όλο το σύστημα των ΜΜΕ είχε επαναστατήσει.
    Τώρα ποιουν την πάπια. Γι` αυτό το διαδίκτυο σιγά-σιγά θα πάρει τα ήνια της πραγματικής ενημέρωσης.

    Δεν είναι μακριά αυτός ο καιρός , ούτε είναι μακρυά που οι πολίτες θα οργανωθόύν σε πολυπληθής ομάδες που θα στρέφονται πλέον μόνοι τους νομικά εναντίον κάθε τέτοιας περίπτωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άχαρη η αντιπολίτευση, ειδικά όταν είναι ανέμπνευστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή