Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Κάποιος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις κ. Γ. Παπανδρέου!


Τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Γιώργος Παπανδρέου συναντούσε τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κ. Νίκολα Γκρούεφσκι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, η «κόκκινη γραμμή» των εθνικών μας θεμάτων έμοιαζε λίγο με... ανορθογραφία. Mε αφορμή όχι κάποιο θερμό επεισόδιο Τούρκων ή Σκοπιανών, αλλά από την προσωπική ιστοσελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού!

Όπως αποκάλυπτε χθες το «ΘΕΜΑ», στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, www.papandreou.gr, προτείνεται η ανάγνωση του βιβλίου «Το βάσανο της Ιστορίας».

Στο βιβλίο αυτό διαστρεβλώνεται επικίνδυνα η Ελληνική Ιστορία από την αρχαιότητα έως σήμερα, ενώ παράλληλα δίνεται θεωρητικό «άλλοθι» για την κλιμάκωση της αλυτρωτικής πολιτικής των γειτόνων μας σε βάρος της χώρας μας.

Ο κ. Παπανδρέου από τις 15/09/2008 και στην υπο-ενότητα της ιστοσελίδας του με τίτλο «Θεωρήματα Βιβλίου» προτείνει το βιβλίο-πρόκληση σχετικά με τον «εθνικισμό στην Ελλάδα και την Τουρκία».
Προτείνει ένα βιβλίο, το οποίο, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει «εθνικιστικό κίνημα» την Επανάσταση του 1821 με την εφαρμογή «στρατηγικών εξαναγκασμού, προσηλυτισμού, εκδίωξης και εξόντωσης» εις βάρος των... Τούρκων, αμφισβητεί ευθέως την ελληνικότητα της Μακεδονίας και μιλά για «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα .

Στη συγγραφική δουλειά των κυρίων Ουμούτ Οζκιριμλί και Σπύρου Σοφού, γίνεται αντιληπτό, από τον πρόλογο κιόλας του βιβλίου, ότι οι πάγιες και ανυποχώρητες θέσεις της Ελλάδας έναντι των διεκδικήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο υποθηκεύονται, μια και χαρακτηρίζονται ....εθνικιστικές!

Στη σελίδα 14 του βιβλίου επίσης αναφέρει ότι :«Η απόσχιση ( της Ελλάδας) από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αντιστοιχούσε σε έναν ακρωτηριασμό»,ενώ λίγο πιο κάτω στην σελίδα στη σελίδα 42 οι συγγραφείς αναφέρουν ότι : «Οι δεσμοί μεταξύ των Οθωμανών Ελλήνων και της αυτοκρατορίας μπορούν να περιγραφούν όπως ...η σχέση μεταξύ μίας μητέρας και των παιδιών της»,

Στη σελίδα 75 επιχειρείται ο επαναπροσδιορισμός της έννοιας του παιδομαζώματος υπό το πρίσμα του.... κοινωνικού μηχανισμού»!
Με βάση την πρωθυπουργική πρόταση προς άπαντες τους Έλληνες, τα πραγματικά κίνητρα των επαναστατημένων προγόνων μας μάλλον δεν θα πρέπει να αναζητούνται πια στη σκλαβιά 400 ετών, αφού η Επανάσταση «παρακινήθηκε από την οικονομική δυσαρέσκεια, από την αμφισβήτηση του φορολογικού συστήματος και των …τοπικών Οθωμανών αξιωματούχων» (σελ. 278).

Όσον αφορά στους αγωνιστές του 1821 που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, «στην πραγματικότητα, το αντικείμενο διακύβευσής τους δεν ήταν η προσδοκία εκείνων που είχαν εμπλακεί στον πόλεμο να διεκδικήσουν συμμετοχή στο αναδυόμενο έθνος, αλλά η επιθυμία τους να ηγηθούν του αγώνα και να ...αποκομίσουν από αυτόν τα περισσότερα δυνατά οφέλη». (σελ. 83).

Υπό αυτό το πρίσμα «η έννοια της νεότερης Ελλάδας δεν ήταν τόσο προϊόν των διαδικασιών διαμόρφωσης εθνικής ταυτότητας εντός των ελληνόφωνων ή των χριστιανικών ορθόδοξων πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όσο αποτέλεσμα οικειοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς μιας "αποεδαφοποιημένης" ουτοπικής κλασικής Ελλάδας».(σελ. 162).

Οι Έλληνες, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, «μέσω μιας ….διαστρεβλωμένης λογικής, κατά την οποία το όνομα "Μακεδονία" ήταν αποκλειστική ιδιοκτησία του ελληνικού έθνους» (σελ. 188) χρησιμοποίησαν μία σειρά μεθόδων για να επιτύχουν τους «εθνικιστικούς» τους στόχους.
«Ο πολιτικός λόγος, η αρχαιολογία και ο "επιστημονικός εθνικισμός" -μία εικονική βιομηχανία που αποτελούνταν από επιστημονικές και ημι-επιστημονικές εργασίες, εκδόσεις και εκδηλώσεις- επιστρατεύτηκαν για την υποστήριξη των ελληνικών ισχυρισμών» (σελ. 188)

Αυτό το βιβλίο προτείνεται επίσημα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό!!!! Ούτε καν τα προσχήματα !!

Όπως ήταν αναμενόμενο, η σκοπιανή προπαγάνδα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και μέσω των καθοδηγούμενων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της γείτονος χώρας επιχαίρει προκλητικά.
Η εφημερίδα «Νόβα Μασεντόνια» με τον τίτλο της στις 26/10/2009 «Ο Γιώργος Παπανδρέου διαφημίζει βιβλίο για τους εκδιωχθέντες Μακεδόνες» και η «Ούτρινσκι Βέστνικ» ακριβώς την επομένη με αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, «Στην Ελλάδα προβλήθηκε βιβλίο για τους φυγάδες Μακεδόνες - Το ΠΑΣΟΚ πλέον δεν αποφεύγει την αλήθεια», καταγράφουν τον αέρα ενθουσιασμού που επικρατεί στις τάξεις της σκοπιανής διπλωματίας.

Ντρέπομαι ειλικρινά που ζω σ` αυτή την εποχή, όπου θα επαληθευθούν τα λόγια του κυνικού φιλόσοφου Αντισθένη: «Οι πόλεις χάνονται, όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν πια τους ….κακούς από τους καλούς»!

Παραφράζοντας δε τον τίτλο του βιβλίου «Το βάσανο της Ιστορίας» θα ήθελα να απαντήσω τόσο στους συγγραφείς, όσο και στον κ. Γ. Παπανδρέου που …μας το συστήνει , ότι ... Το μεγαλύτερο βάσανο που μπορεί να υποστεί ένας λαός είναι η αφαίρεση της Ιστορίας του!

33 σχόλια:

  1. O φασισμός στο μεγαλείο του. Πιστεύω ότι θα σε ικανοποιούσε περισσότερο αν μας προέτρεπε όχι να το διαβάσουμε αλλά να το κάψουμε. Τέτοιες απόψεις δεν έχουν καμμιά σχέση με τους αρχαίους προγόνους μας λάτρεις της δημοκρατίας. Μπροστά στην βιασύνη σας για αντιπολίτευση φανερώνεται ποιοί πραγματικά είστε. Πραγματικά ντρέπομαι για λογαριασμό σας συμπατριώτες μου γιατί οι φασιστικές αντιλήψεις σας έρχονται να επιβεβαιώσουν το συγκεκριμένο βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημαντικές οι παρατηρήσεις σου, αλλά η αναφορά της εφημερίδας "Θεμα" δεν αρκεί για να φτάσουμε στην πρωτογενή πηγή. Στο site του Παπανδρέου έψαξα σήμερα 02.11.2009 και δεν βρήκα πουθενά το βιβλίο που αναφέρεις. θα βοηθούσε μια ακριβή αναφορά της τοποθεσίας που μπορούμε να το βρούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ Κ.Π
    Αγαπητέ Πολίτη,
    Δεν έχω να πω πολλά. Το άρθρο σου τα λέει όλα. Οι έχοντες οφθαλμούς, νουν και ώτα μπορούν να κρίνουν.
    Δεν θέλω όμως ούτε καν να ασχοληθώ με το σχόλιο του 7:51. Το μόνο που θα του έλεγα είναι να απαλήψει το "συμπατριώτες μου" απο το κείμενό του. Είναι παραφωνία.
    Ευχαριστώ
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε (2 Νοέμβριος 2009 8:35 πμ) φυσικά και δεν βρήκες τη σχετική σελίδα, ολόκληρο το σχετικό τμήμα με τίτλο «Θεωρήματα Βιβλίου» όπου ο Γιωργάκης πρότεινε βιβλία που διάβασε και του άρεσαν (!!) κατέβηκε εσπευσμένα το Σάββατο από τα link της πρώτης σελίδας.

    Δες εδώ αυτό που ψάχνεις !!
    http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1639&rf=1008414726&m=11744&rm=17462445&l=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 8:35 πμ, μάλλον δεν ξέρεις να ψάχνεις...

    http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1639&rf=1008414726&m=11744&rm=17462445&l=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΑΣΙΛΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΕΞ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑ.ΑΛΛΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΑΡΓΑΡΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξέρει κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ο αγώνας του 1821 αποκλήθηκε Επανάσταση και όχι Απελευθερωτικός πόλεμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν ο Soros ηταν μονος του δεν θα υπηρχε προβλημα.Ειναι τα εκαστοτε και απανταχου τσιρακια του που δημιουργουν τον κινδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χμ, στην απέναντι πλέυρα της όχθης κυκλοφορεί η άποψη ότι ο πρωθυπουργός είναι και αυτός ένας άνθρωπος.Οι άνθρωποι στους οποίους εμπιστεύτηκε την ενημέρωση της ιστοσελίδας του φένεται ότι δεν κάνουν και τόσο καλά την δουλειά τους.Κατ' αυτούς ο ΓΑΠ είναι πρόεδρος του θασοκ και της σοσιαλιστικής διεθνούς, αλλά ακόμα δεν είναι πρωθυπουργός(!) μας.
    Ο ΓΑΠ παρά την σχέση του με τις νέες τεχνολογίες και την πίστη του στην δυναμική τους (έτσι λέει) δεν ενημερώνει και δεν ασχολείται καθημερινώς ούτε καν μηνιαίως με την ιστοσελίδα του (λάθος του).Αλλά που να βρει τον χρονο όταν έχει να κυβερνήσει μία χώρα ενώ πιο πριν τσακωνόταν και μοίραζε φάπες στον βαρελοΒαγγέλη και στον ταβερνιάρη τον Θώδορα.
    Το γεγονός ότι στο σχόλιο ημέρας έχει ακόμα αναρτημένο το κείμενο που αναφέρετε στο τραγικό συμβάν με τον Αλέξη Γρηγορόπουλο το φανερώνει αυτό.
    Σιγά μην κάθετε να διαβάζει όλα τα βιβλία που ανεφέρονται εκεί και να γράφει ένα σχόλιο για κάθε ένα ή να διαλέγει τις φωτογραφίες ή τα σκίτσα που ανεφέρονται στην ιστοσελίδα του.
    Μια ματιά ρίχνει στα βιβλία και πληρώνει ανθρώπους που αποδεικνύονται εκ των υστέρων ΑΝΙΚΑΝΟΙ για να κάνουν τα υπόλοιπα.Και τι κάνουν;
    Τα γνωστά.Δηλαδή κάνουν copy-paste σχόλια που βρήκαν στο δικτύο με μία μικρη παραλαγη. Δεν ξέρω αν αυτή είναι ή εντόλή του ΓΑΠ, αλλά αυτό κάνουν.
    Η περίοδος κυβέρνησης Καραμανλή είναι πολύ πρόσφατη σαν παράδειγμα ικανού ανθρώπου που ψάχνει να βρει σωστούς και ΙΚΑΝΟΥΣ ανθρώπους να στηριχτεί με το ντουφέκι και δεν βρίσκει.Μην το ξενχάμε αυτό τόσο γρήγορα.Τα ίδια θα τραβήξει και ο σημερινός πρωθυπουργός.
    Είμαι σίγουρος ότι οι έχουσι μέχρι προσφάτως την ευθύνη για την σελιδα του θα φάγαν ένα καλό ξε#$%@*α, αν δεν τους έχει ήδη στείλει.Θα ξεψαχνίσει όσο μπορεί με την ευκαιρία αυτή την δικτυακή του διευθυνση και θα προχωρήσει για άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ΑΝΏΝΥΜΕ 7:51, από που κι ως που τολμάς και μας χαρακτηρίζεις συμπατριώτες σου; Η διαφωνία με κάθε τι προδοτικό, είναι για σένα φασισμός; Η προτροπή να διαβάσουμε τότε τέτοια βιβλία, τι είναι; Για χαλάρωσε γιατί πολύ θάρρος πήρες κι εσύ και τα υπόλοιπα "σοράκια"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χωρίς το link που δώσατε παραπάνω η σελίδα σχετικά με το βιβλίο δεν μπορεί να βρεθεί.. Προφάνως απο το μενού ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ αφαιρέσαν το υπομενού " Βιβλία και Μουσική "...ενεργούν γρήγορα πάντως, όχι σαν την ...Κατσέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω πως όλοι πλέον καταλαβαίνουμε γιατί θα έχουμε δύσκολο Δεκέμβρη και όχι τόσο για τα αναμενόμενα επεισόδια για τον 1 χρόνο από τον θάνατο του Α. Γρηγορόπουλου όσο για τις αποφάσεις που θα ληφθούν για τα εθνικά μας θέματα.

    Αλλωστε σε όσους διαβάζουν, έστω και λίγο, ιστορία και ιδιαίτερα παγκόσμια είναι γνωστό πως η αποδόμηση ενός έθνους ξεκινά από την αποδόμηση της ιστορίας του και της ιστορικής του μνήμης...

    Το Πα-ΣΟΚ είναι εδώ λοιπόν, αλλά για να διαλύσει τη χώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πάντα στην πρώτη γραμμή πολίτη. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Μάρκος

    Ντρέπομαι για λογαριασμό σας όχι γιατί με επιβεβαιώνετε αλλά γιατί επιβεβαιώνεται τους συγγραφείς. Αιδώς Αργείοι. Μα τι λέω έχουν καμμιά σχέση αυτές οι απόψεις με τους Αργείους. Μόνο με κάτι πλιατσικολόγους τουρκαλβανούς έχουν που κλέβουν και κάνουν πλιάτσικο σε ότι βρούν συγκεκριμένο ή αφηρημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπραβο στον ΠΟΛΙΤΗ με αυτα που γραφει γενικα και ειδικα οπως αυτο το αρθρο.Ομως αγαπητε μας ΠΟΛΙΤΗ περιμενατε τιποτε αλλο,αυτα του μαθανε αυτα λεει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγχαρητήρια για τα άρθρα σας και το επίπεδο του blog σας.
    Ελπίζω αγαπητέ politi-gr να μη σταματήσετε να γράφετε .
    Τέτοιους πολίτες με ενδιαφέρον για τα κοινά και την πατρίδα μας τους έχουμε ανάγκη σε αυτούς του πονηρούς καιρούς που ζούμε.

    Δαμιανός Καπετανόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δικαιωμα, για αμφισβητηση των λεγομενωμ, δικαιουμεθα..ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το σπρώξιμο , τα γκάλοπ κλπ δεν ήταν τυχαία.
    Τα πράγματα φάνηκαν από την πρώτη ημέρα με την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, Αιγαίου, την απαλειφή στις ονομασίες των υπουργείων του "Εθνικο" κλπ.
    Το ζήτημα είναι ότι ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν αντιδρά σοβαρά. Περιορισμοί σε επίπεδο κάποιων ανακοινώσεων....
    Μέχρι να "ξυπνήσουν" ,θα έχουν γίνει όλα όσα "πρέπει να φέρει εις πέρας" ο Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μ' αρέσει που, όλως τυχαίως, πρώτο-πρώτο (μή χάσει...) πόσταρε σοράκι! Ούτε για ξεκάρφωμα δεν έκανε λίγο κράτει....

    Όσο για τις βιβλιοπροτάσεις του Jeffrey:

    http://palio.antibaro.gr/istoria_1821.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εύγε πολίτη! Έδωσες πάλι τροφή στους ανεγκέφαλους, να ψάχνουν για "μειοδότες" και "μειάσματα"!!! Επειδή φαίνεται πως έχεις συγκρότηση, αν έχεις χιούμορ, σίγουρα θα διασκεδάζεις πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κύριε 7:57,

    προβοκάτορας είναι ο 7:04 (και ίσως να είσαι και ο ίδιος). Έτσι ξέρετε να απαξιώνετε την όποια αντίδραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Γεώργιος Παπανδρέου οδήγησε την Ελλάδα στις δύο μεγαλύτερες Εθνικές καταστροφές. Τον εμφήλιο και τη Χούντα με συνακόλουθη την απώλεια της μισής Κύπρου.
    Σειρά του νεώτερου να επαναλάβει την ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ανώνυμε 12:32,αν ντρέεσαι για εμάς και συμφωνείς με τα όσα λέει το βιβλίο που μας προτείνει ο Ανελλήνιστος, δεν έχω να πω τίποτα παραάνω. Πόσα σου δίνουν μόνο πες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Απορία.
    Γιατί δεν ασχολείσαι καθόλου με την διαδοχή της Ν.Δ.???

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κοίτα τώρα mega και θα καταλάβεις.
    Τι να γράψει ο άνθρωπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιατί προφανώς το να προτείνει ο πρωθυπουργός της χώρας στους πολίτες να διαβάσουν ένα βιβλίο που χαρακτηρίζει την Επανάσταση του 21...εθνικιστικό κίνημα και τους δεσμούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τους...ραγιάδες, οργανισκή σχέση όπως αυτή της μητέρας και των παιδιών της, αγαπητοί Ανελλήνιστοι, είναι σαφώς σοβαρότερο θέμα, από την διαδοχή της ΝΔ. Δεν νομίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτά που αναγράφονται στο βιβλίο αποτελούν κοινούς τόπους της ιστοριογραφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ....σε λιγο οι τουρκοι θα πινουν καφε (μαζι με τα αρματα τους) κατω απο την ακροπολη με αυτον τον αμερικανο που μας φορτωσε η c.i.a. για πρωθυπουργο.
    kok3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η παραποίηση της ιστορίας όπως και όλων των πραγμάτων στηρίζεται σε 1% αλήθεια. Ναι προφανώς κάποιοι προύχοντες αντιστάθηκαν ή υποστήριξαν την επανάσταση όπως τους συνέφερε, η επανάσταση έγινε όμως από όλους τους Έλληνες. Ναι, το παιδομάζομα ήταν κοινονική δομή της Τουρκίας για να αφομοιώσει εθνικές συνειδήσεις και άνθρώπινο δυναμικό, αλλά ήταν έγκλημα κατά των εθνών. Ναι, γεωγραφικό κομάτι της Μακεδονίας είναι και οι ιστοριοκάπηλοι, αλλά ένα μικρό κομάτι "βαρβάρων" της περιοχής δε μπορεί να ζητάει την ονομασία και την πολιτιστική της κληρονομιά. Δικαιώματα κερδισμένα με το αίμα των παπούδων μας καλό είναι να μην τα ξεπουλάμε σε αυτούς που το έχυσαν. Οι ύποπτα φιλελεύθεροι να σέβονται αυτούς που συντάσσονται με το 99% της αλήθειας και να χαίρονται που δεν υπάρχει φασισμός όπως πιστεύουν και τους επιτρέπεται να εκφέρουν ανεμπόδιστα τη στρεβλή τους άποψη, γιατί αν επικρατήσουν εκείνοι, είναι σίγουρο πως το 99% θα φοβάται να βγει έξω από το σπίτι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Οποιοι τον ψηφισαν,καλα να παθουν.Ηξεραν τη σταση του Γιωργου με το ΝΑΙ στο σχεδιο Αναν στην Κυπρο.Δεν εκπλησσομαι.Απλως περιμενω τα χειροτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Από το 1770 (Ορλωφικά) η ρώσσικη ιμπεριαλιστική πολιτική προσπαθεί να φτειάξει ένα κράτος υποτελές και δορυφορικό από ομόθρησκους χριστιανούς αναβιώνοντας φυλετικά τους Έλληνες. Από το 1827 με τον Καποδίστρια πάλεψε να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο και έπειτα από 182 χρόνια φαίνεται να το έχει επιτύχει με τον ΓΑΠ στην πρωθυπουργία. Τώρα που έχει επίσης ελέγξει πολιτικά και την Τουρκία με τον κουμπάρο Ερντογάν(του επισης ρωσόφιλου πρώην πρωθυπουργού)η μόνη λύση για την παγίωση της ρώσικης πολιτικής στα Βαλκάνια είναι η ανασύσταση με άλλη μορφή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτό ακριβώς που ισχυρίζεται και ο Νταβούτογλου. Αυτό φαίνεται να προωθεί και το επίμαχο βιβλίο και για το λόγο αυτό επισημάνθηκε στην ιστοσελίδα, όχι του Παπανδρέου αλλά του Έλληνα Πρωθυπουργού,φυσικά υπεύθυνα και όχι από δήθεν ανεύθυνους συνεργάτες, που προσπάθησε να δικαιολογήσει κάποιος. Ότι βαδίζουμε σε ένα άγνωστο μέλλον με πολλές εκπλήξεις είναι βέβαιο ιδίως για τους αφελείς με στερεότυπα στη σκέψη τους, όπως Ελληνικό Κράτος, Έλληνες, κλπ. Κάτι που δεν έκλεισε ούτε 200 χρόνια ζωής δεν σημαίνει ότι υπάρχει αποχρών λόγος να διατηρηθεί . Εκείνο που τουλάχιστον πρέπει να απαιτούμε είναι οι όποιες μεταβολές να μη γίνονται με σφαγές σαν της Σρεμπένιτσας και Βούκοβαρ που άλλαξαν την Γιουγκοσλαβία όπως ήθελαν οι Ρώσσοι και εκτέλεσαν οι αφελείς Δυτικοί στο όνομα της Δημοκρατίας και της Αυτοδιάθεσης των λαών. Τουλάχιστον στην νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία να ισχύει και να εφαρμόζεται η ΕΣΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή